Badmintonrack • Bästa Badmintonracket 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

badmintonrack - Bästa Badmintonracket för 2021

Gillar du att spela badminton? Skulle du vilja köpa det bästa badmintonracket? Vill du hitta ett billigt badmintonrack? Oavsett vad du letar efter så hjälper vi dig i den här artikeln att hitta några billiga men också bra badmintonracket just för dig.

Först och främst kommer vi att berätta lite om badmintonrack, vad du som spelare behöver tänka på så att du köper rätt badmintonrack för just din badminton. Vi kommer sedan att testa olika badmintonrack och utse vinnaren för bästa badmintonrack herr, dam, junior och barn. Vi kommer dessutom att hitta våra favoriter för bästa billiga badmintonracket samt bästa badmintonracket nybörjare.

Våra favoriter bästa Badmintonracket - bäst i test

Bästa badmintonracket herr

Wilson Recon PX7000 TWS

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa badmintonracket Dam

Yonex voltric 7

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa badmintonracket Junior & Barn

Yonex nanoflare junior

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Bästa billiga badmintonracket

FZ Forza Precision 2000

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Bästa badmintonracket nybörjare

Yonex Nanoray Dynamic Gravity

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vad ska jag tänka på när jag väljer badmintonrack?

När vi pratar om att införskaffa ett badmintonrack så är det vissa faktorer som kan vara bra att ha koll på, vi listar de som vi tycker är viktigast:

Vikt

De flesta badmintonrack väger idag mellan 70 – 90 gram där 80 – 90 gram är det vanligaste intervallet. För att göra det enkelt kan man säga att desto snabbare ditt spel är, desto lägre vikt kan du ha på ditt badmintonrack. Med ett badmintonrack som väger lite så kommer racket att bli mer lättmanövrerat och på så sätt lätthanterligt. Med ett tyngre badmintonrack så kommer du åt lite mer robusta egenskaper i badmintonracket vilket gör att racket kommer att hjälpa dig producera mer fart och kraft i slagen. Om du är ny till sporten eller inte har en så snabb sving så bör du titta på ett badmintonrack närmare 90 gram.

Lättare badmintonrack – Tillåter snabbare och kvickare badmintonspel men det ställer krav på att du kan svinga fort och producera mycket fart på egen hand.
Tyngre badmintonrack – Robusta och förlåtande badmintonrack som istället hjälper dig att producera extra fart.

Badmintonrack

Balansen i ett badmintonrack

När vi pratar om balans i ett badmintonrack så menar vi vart större delen av vikten är fördelad på badmintonracket. Inom badmintonrack pratar vi om topptunga, neutrala och topplätta rack som också benämns ”Head Heavy”, ”Even Balance” och slutligen ”Head Light”. Vart balansen sitter på racket hänger ihop med offensiva eller defensiva egenskaper i racket.

Om ditt badmintonrack är topptungt (Head heavy) så kommer racket att kunna producera mera fart i slagen och det här passar en offensiv badmintonspelare. Medans tvärtom ett topplätt (Head light) är mera ett kontrollrack som hjälper dig att svinga kvickare och på så sätt enklare att returnera snabba bollar ifrån din motståndare vilket passar de mer defensiva spelarna. De neutrala (Even Balance) badmintonracket är ett slags mellanläge där du kan få ut både offensiva och defensiva egenskaper med både fart och kontroll.

Redan här kan det vara bra att tänka ut vilken typ av badminton du spelar för att på så sätt välja ett badmintonrack som passar just din spelstil. Är du osäker på vilken typ av spelare du är eller om du gillar lite av varje så menar vi att du kommer kunna prestera bra med ett Even Balance badmintonrack.

Head Heavy – Innebär att större del av tyngden sitter mer uppåt på rackhuvudet. Framtunga racket passar den offensiva spelaren som gillar att slå hårt och vill ha bra fart på bollen.

Head Light – Betyder att tyngden i racket sitter mer emot handtaget. De här passar åt den lite mer defensiva spelaren som hellre prioriterar kontroll.

Even Balance – Rackets balanspunkt sitter mera i mitten på racket, det här passar till allround spelaren när du vill kunna spela både defensivt och offensivt. Den här typen av badmintonrack kan vara bra om du är osäker på vilken typ av badmintonspelare du är eller om du vill ha lite av varje i ditt badmintonspel.

Badmintonrack

Flexibilitet på badmintonracket

Det skiljer sig i flexibiliteten hos olika badmintonrack, vissa av racken är mer flexibla medans vissa är tillverkade för att vara mera styva. För att göra det enkelt, desto snabbare svinghastighet du har desto styvare badmintonrack kommer du att kunna klara av att spela med och i sin tur kunna få ut mer fart på bollen. Om du till skillnad spelar med ett väldigt flexibelt badmintonrack kommer du komma åt lite mer förlåtande egenskaper då badmintonracket kommer hjälpa dig att producera mer fart i slaget och på så sätt även mer skonsamt emot din arm om du är skadebelägen eller har lätt att få tennisarmbåge.

Stiff – De styvare badmintonracken ger dig mycket kraft men också en bättre precision. Det kan dock krävas en viss känsla för bollträffen samt en högre svinghastighet för att det ska löna sig med ett styvt badmintonrack. Är du helt ny till sporten kan det vara svårt att bemästra ett styvt badmintonrack.

Flexible – Som ett resultat om du har ett flexibelt badmintonrack så får du mer hjälp av racket att få kraft i slagen även om du slår till bollen mjukare med en långsammare svinghastighet. Är du nybörjare eller motionär som söker ett snällare badmintonrack så bör du välja ett rack som är lite mjukare och har mer flexibilitet.

Badmintonracket barn och junior

Är du en förälder som är på jakt efter ett badmintonracket till ditt barn? Det finns specifika badmintonracket som är tillverkade för juniorer. Skillnaden med dessa modeller är att de är något kortare jämfört med senior badmintonracken. Om ditt barn spelar med ett för långt rack kommer det att bli alldeles för svårhanterligt vilket kommer påverka spelet negativt. En ungefärlig tumregel för barn är att de bör spela med junior badmintonracket tills de är 10 år och därefter går det bra att spela med seniorrack.

Badmintonspelare

Sammanfattning - bästa badmintonracket

Hur väljer jag ut det bästa badmintonracket?
För att sammanfatta om du är nybörjare eller motionär så bör du välja ett lite tyngre racket och som har bra flexibilitet för att hjälpa dig i svingen. Är du en duktigare motionär eller till och med tävlar i badminton bör du istället välja ett styvare racket som väger lite mindre för att på så sätt få ett snabbare spel med mycket precision.
Är du en offensiv spelare så kan du välja ett badmintonrack som är head heavy, medans den defensiva spelaren bör välja ett rack som är head light. Tillhör du kategorin som gillar lite av varje och har dessutom en bra allround spelstil så kan du välja ett badmintonrack med balansen i mitten på racket (Even Balance).

Vår vinnare: bästa badmintonrack herr

Wilson Recon PX7000 TWS

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Flexibilitet : Medium
Balans : Head Heavy
Vikt : 82 gram
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Wilson Recon PX7000 TWS är ett exklusivt och påkostat badmintonracket som framförallt är tillverkat för herrar. Wilson har implementerar Tetrad Weighting System vilket innebär att man har lagt till 4 vikter runt ramen för att öka farten men också stabiliteten i svingen, det kommer hjälpa dig att få en renare och bättre bollträff. Dessutom har det här herr badmintonracket kolfiber i ramen vilket är ett starkt lättviktsmaterial som gör racket mer slitstarkt fast till en lägre vikt, det leder till att du får en ökad fart men racket blir också mer lättmanövrerat.

Balansen är topptungt vilket riktar sig främst till spelare som gillar att spela en offensiv och fartfylld badminton med en och annan smash.

Wilson Recon PX7000 kommer med medium flexibilitet som gör att alla typer av spelare oavsett nivå från nybörjare till expert kommer kunna prestera en bra badminton med det här racket. Med sina fina materialval och tekniker blev Wilson Recon PX7000 vår favorit till bästa badmintonracket herr.

Vår vinnare: bästa badmintonrack dam

Yonex Voltric 7

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Flexibilitet : Medium
Balans : Head Heavy
Vikt : 80-84.9 gram
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Allround / Offensivt

Kommentar: Yonex Voltric 7 är en av de bästsäljande badmintonracket i Sverige. Det här racket kommer med en medium flexibilitet och ett topptung balans vilket passar bra till en badmintonspelare som söker allround egenskaper men med en offensiv touch. Tack vare sin vikt och flexibilitet så kan alla spelarnivåer spela med det här badmintonracket, allt från nybörjare, motionärer och experter.

I Voltric 7 finner vi den nya teknologin Tri-Voltage System vilket innebär man har kombinerat exceptionell fart samtidigt som man ändå behåller en bra känsla och manöverbarhet.

Det här är ett fantastiskt bra badmintonrack för damer men även herrar och juniorer kommer kunna prestera bra badminton med det här racket. Tack vare sina mångsidiga egenskaper kombinerat med att den riktar sig till en bred målgrupp blev Yonex Voltric 7 till en av våra favorit dam badmintonrack.

Vår vinnare: bästa badmintonrack barn & Junior

Yonex Nanoflare Junior

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Flexibilitet : Flexible
Balans : Head Light
Vikt : 80-84.9 gram
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround

Kommentar: Vill du hitta ett bra badmintonracket till ditt barn? Yonex Nanoflare Junior är ett snällt och förlåtande badmintonrack anpassat för juniorer. Det här barn badmintonracket har ett så kallat Nanocell NEO i materialet vilket ger en stabil men ändå flexibel ram vilket passar bra ifall du vill få ut en bra fart på bollen även vid lösare svingar vilket passar bra till en junior. Dessutom är balansen head light vilket ger ett lättmanövrerat och snällt badmintonrack. Det här badmintonracket passar till juniorer oavsett nivå som är mellan åldrarna 5-10 år.

Vår vinnare: bästa billiga badmintonrack

FZ Forza Precision 2000

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Flexibilitet : Flexible
Balans : Even
Vikt : 86 gram
Passar till : Nybörjare / Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: På jakt efter ett billigt och prisvärt badmintonrack? Då tycker vi att FZ Forza Precision 2000 är ett bra val för dig. FZ Forza Precision 2000 kommer med en god flexibilitet kombinerat med en even balance. Det här kommer ge dig bra allround egenskaper där du tillåts spela en härlig blandning mellan offensivt och defensivt spel.

Tack vare sin mjuka flexibilitet så kommer det här prisvärda badmintonracket hjälpa dig att producera extra fart även vid lösare svingar vilket gör att det här badmintonracket passar mest nybörjare och motionärer.

Forza är kända för att producera bra rack och den här allround modellen blev vår vinnare till bästa billiga badmintonrack.

Vår vinnare: bästa badmintonrack nybörjare

Yonex Nanoray Dynamic Gravity

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Flexibilitet : Flexible
Balans : Head Light
Vikt : 85-89.9 gram
Passar till : Nybörjare / Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Är du på jakt efter ett bra badmintonrack för nybörjare? Yonex Nanoray Dynamic Gravity är ett snällt och förlåtande badmintonrack som passar till dig som är nybörjare till badminton. Det här är en flexibelt badmintonracket som kommer med en låg balans vilket gör att du kommer kunna testa på en bra blandning mellan det offensiva och defensiva spelet.

Det här är en uppdaterad modell från Yonex som är i helgrafit vilket är ett exklusivt material som gör att racket genererar mer fart samtidigt som det ger en mjukare känsla.Det här passar bra när du är ny till sporten och behöver få en känsla för bollträffen och grundslagen.

Vi på Sportporten menar att det här också är ett mycket billigt och prisvärt badmintonrack men också en bra instegsväg ifall du vill köpa ditt allra första badmintonracket.

Flera av våra artiklar om badminton

Vill du läsa mer om svensk badminton? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 38

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *