Badmintonrack • Bästa Badmintonracket 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

badmintonrack - Bästa Badmintonracket för 2021

Gillar du att spela badminton? Skulle du vilja köpa det bästa badmintonracket? Vill du hitta ett billigt badmintonrack på en badmintonracket rea? Oavsett vad du letar efter så hjälper vi dig i den här artikeln att hitta några billiga men också bra badmintonracket just för dig. Vi kommer att testa olika badmintonrack och utse vinnaren för bästa badmintonrack herr, dam och junior / barn. Vi kommer dessutom att hitta våra favoriter för bästa billiga badmintonracket samt bästa badmintonracket nybörjare.

Våra favoriter bästa Badmintonracket - bäst i test

Bästa badmintonracket herrar

Babolat x-feel essential

4.7/5

Bästa badmintonracket damer

Yonex voltric 7

4.7/5

Bästa badmintonracket junior & Barn

Yonex nanoflare junior

4.5/5

Bästa billiga badmintonracket

Victor Auraspeed 1000F

4.3/5

Bästa badmintonracket nybörjare

Yonex Nanoray 20

4.3/5

Vad ska jag tänka på när jag väljer badmintonrack?

När vi pratar om att införskaffa ett badmintonrack så är det vissa faktorer som kan vara bra att ha koll på, vi listar de som vi tycker är viktigast:

Vikt

De flesta badmintonrack väger idag mellan 70 – 90 gram där 80 – 90 gram är det vanligaste intervallet. För att göra det enkelt kan man säga att desto snabbare ditt spel är i badminton, desto lägre vikt kan du ha på ditt badmintonrack. Med ett badmintonrack som väger lite så kommer racket att bli mer lättmanövrerat och på så sätt lätthanterligt. Med ett tyngre badmintonrack så kommer du åt lite mer robusta egenskaper i badmintonracket vilket gör att racket kommer att hjälpa dig producera mer fart och kraft i slagen. Om du är ny till sporten eller inte har en så snabb sving så bör du titta på ett badmintonrack närmare 90 gram.

Lättare badmintonrack – Tillåter snabbare och kvickare badmintonspel men det ställer krav på att du kan svinga fort och producera mycket fart på egen hand.
Tyngre badmintonrack – Robusta och förlåtande badmintonrack som istället hjälper dig att producera extra fart.

Badmintonrack

Balansen i ett badmintonrack

När vi pratar om balans i ett badmintonrack så menar vi vart större delen av vikten är fördelad på badmintonracket. Inom badmintonrack pratar vi om topptunga, neutrala och topplätta rack som också benämns ”Head Heavy”, ”Even Balance” och slutligen ”Head Light”. Vart balansen sitter på racket går i korrelation med offensiva eller defensiva egenskaper i racket. Om ditt badmintonrack är topptungt (Head heavy) så kommer racket att kunna producera mera fart i slagen och det här passar en offensiv badmintonspelare. Medans tvärtom ett topplätt (Head light) är mera ett kontrollrack som hjälper dig att svinga kvickare och på så sätt enklare att returnera snabba bollar ifrån din motståndare vilket passar de mer defensiva spelarna. De neutrala (Even Balance) badmintonracket är ett slags mellanläge där du kan få ut både offensiva och defensiva egenskaper med både fart och kontroll.

Redan här kan det vara bra att tänka ut vilken typ av badminton du spelar för att på så sätt välja ett badmintonrack som passar just din spelstil. Är du osäker på vilken typ av spelare du är eller om du gillar lite av varje så menar vi att du kommer kunna prestera bra med ett Even Balance badmintonrack.

Head Heavy – Innebär att större del av tyngden sitter mer uppåt på rackhuvudet. Framtunga racket passar den offensiva spelaren som gillar att slå hårt och vill ha bra fart på bollen.

Head Light – Betyder att tyngden i racket sitter mer emot handtaget. De här passar åt den lite mer defensiva spelaren som hellre prioriterar kontroll.

Even Balance – Rackets balanspunkt sitter mera i mitten på racket, det här passar till allround spelaren när du vill kunna spela både defensivt och offensivt. Den här typen av badmintonrack kan vara bra om du är osäker på vilken typ av badmintonspelare du är eller om du vill ha lite av varje i ditt badmintonspel.

Badmintonrack

Flexibilitet på badmintonracket

Det skiljer sig i flexibiliteten hos olika badmintonrack, vissa av racken är mer flexibla medans vissa är tillverkade för att vara mera styva. För att göra det enkelt, desto snabbare svinghastighet du har desto styvare badmintonrack kommer du att kunna klara av att spela med och i sin tur kunna få ut mer fart på bollen. Om du till skillnad spelar med ett väldigt flexibelt badmintonrack kommer du komma åt lite mer förlåtande egenskaper då badmintonracket kommer hjälpa dig att producera mer fart i slaget och på så sätt även mer skonsamt emot din arm om du är skadebelägen.

Stiff – De styvare badmintonracken ger dig mycket kraft men också en bättre precision. Det kan dock krävas en viss känsla för bollträffen samt en högre svinghastighet för att det ska löna sig med ett styvt badmintonrack. Är du helt ny till sporten kan det vara svårt att bemästra ett styvt badmintonrack.

Flexible – Som ett resultat om du har ett flexibelt badmintonrack så får du mer hjälp av racket att få kraft i slagen även om du slår till bollen mjukare med en långsammare svinghastighet. Är du nybörjare eller motionär som söker ett snällare badmintonrack så bör du välja ett rack som är lite mjukare och har mer flexibilitet.

Badmintonracket barn och junior

Är du en förälder som är på jakt efter ett badmintonracket till ditt barn? Det finns specifika badmintonracket som är tillverkade för juniorer. Skillnaden med dessa modeller är att de är något kortare jämfört med senior badmintonracken. Om ditt barn spelar med ett för långt rack kommer det att bli alldeles för svårhanterligt vilket kommer påverka spelet negativt. En ungefärlig tumregel för barn är att de bör spela med junior badmintonracket tills de är 10 år och därefter går det bra att spela med seniorrack.

Badmintonspelare

Sammanfattning - bästa badmintonracket

Hur väljer jag ut det bästa badmintonracket?
För att sammanfatta om du är nybörjare eller motionär så bör du välja ett lite tyngre racket och som har bra flexibilitet för att hjälpa dig i svingen. Är du en duktigare motionär eller till och med tävlar i badminton bör du istället välja ett styvare racket som väger lite mindre för att på så sätt få ett snabbare spel med mycket precision.
Är du en offensiv spelare så kan du välja ett badmintonrack som är head heavy, medans den defensiva spelaren bör välja ett rack som är head light. Tillhör du kategorin som gillar lite av varje och har dessutom en bra allround spelstil så kan du välja ett badmintonrack med balansen i mitten på racket (Even Balance).

Vår vinnare:
Bästa Badmintonrack herrar

Babolat X-feel Essential

4.7/5

Flexibilitet : Stiff
Balans : Even Balance
Vikt : 84 gram
Passar till : Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Babolat X-Feel essential är ett exklusivt och påkostat badmintonrack som många tävlingsspelare föredrar. Babolat X-Feel Essential har en ny tillverkningsprocess där karbon läggs om flera tunna lager istället för i en solid massa. Detta ger en mer dynamisk respons och minskat vridmoment för en otrolig känsla under spel. Det här badmintonracket är något styvare vilket passar till badmintonspelare som har spelat ett par gånger och kan producera en okej svinghastighet på egen hand. Tack vare sin even balance så tillåts du spela en härlig kombination av både offensiv och defensiv badminton vilket gör det här racket till ett bra allroundrack som passar många typer av spelare. Vi förstår varför många tävlingsspelare föredrar det här badmintonracket och det blev en solklar vinnare för sportporten till bästa badmintonracket för herrar.

Vår vinnare:
bästa badmintonrack Damer

Yonex Voltric 7

4.7/5

Flexibilitet : Medium
Balans : Head Heavy
Vikt : 80-84.9 gram
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Allround / Offensivt

Kommentar: Yonex Voltric 7 är en av de bästsäljande badmintonracket i Sverige. Det här racket kommer med en medium flexibilitet och ett topptung balans vilket passar bra till en badmintonspelare som söker allround egenskaper med en offensiv touch. Tack vare sin vikt och flexibilitet så kan nybörjare, motionärer och experter spela med det här badmintonracket. I Voltric 7 finner vi den nya teknologin Tri-Voltage System vilket innebär man har kombinerat exceptionell fart samtidigt som man behåller en bra känsla och manöverbarhet. Det här är ett fantastiskt bra badmintonrack för damer men även herrar och juniorer kommer kunna prestera bra badminton med det här racket. Tack vare sina mångsidiga egenskaper kombinerat med att den riktar sig till en bred målgrupp blev Yonex Voltric 7 till en av våra favorit badmintonrack.

Vår vinnare:
bästa badmintonrack barn & junior

Yonex Nanoflare Junior

4.5/5

Flexibilitet : Flexible
Balans : Head Light
Vikt : 80-84.9 gram
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround

Kommentar: Vill du hitta ett bra badmintonracket till ditt barn? Yonex Nanoflare Junior är ett snällt och förlåtande badmintonrack för juniorer. Det här racket har ett så kallat Nanocell NEO i materialet vilket ger en stabil men ändå flexibel ram vilket passar bra ifall du vill få ut en bra fart på bollen även vid lösare svingar vilket passar bra till en junior. Dessutom är balansen head light vilket ger ett lättmanövrerat badmintonrack. Det här badmintonracket passar till juniorer som är mellan 5-10 år.

Vår vinnare:
bästa billiga badmintonrack

Victor Auraspeed 1000F

4.3/5

Flexibilitet : Flexible
Balans : Head Light
Vikt : 85 gram
Passar till : Nybörjare / Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Victor Auraspeed 1000F är en lättspelad och prisvärd storsäljare i Sverige. Tack vare sin flexibilitet kombinerat med sin huvudlätta balans så är Auraspeed 1000F ett mycket snällt och lättmanövrerat badmintonrack vilket passar både nybörjare och motionärer som är ute efter ett lättspelat badmintonrack. Trots en lägre svinghastighet så kommer det här racket att hjälpa dig att få ut lite extra fart på bollen vilket passar till dig som är ny till sporten. Som ett resultat av de förlåtande egenskaperna kombinerat med ett förvånansvärt billigt pris så blev Victor Auraspeed 1000F en vinnare för oss i kategorin bästa billiga badmintonrack.

Vår vinnare:
bästa badmintonrack för nybörjare

Yonex Nanoray 20

4.3/5

Flexibilitet : Flexible
Balans : Head Light
Vikt : 85-89.9 gram
Passar till : Nybörjare / Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Är du på jakt efter ett bra badmintonrack för nybörjare? Yonex Nanoray 20 är ett snällt och förlåtande badmintonrack som passar till dig som är ny till sporten. Det här är en flexibelt badmintonracket som kommer med en låg balans vilket gör att du kommer kunna testa på en bra blandning mellan det offensiva och defensiva spelet. Det här är en uppdaterad modell från Yonex som innehåller grafitkapslar vilket gör racket blir mer flexibelt som i sin tur gör att racket genererar mera fart. Yonex har dessutom implementerat tekniken ”Aero Frame” vilket gör att racket får mindre luftmotstånd i slagen vilket gör det enklare för dig att svinga racket. Vi på Sportporten menar att det här också är ett mycket billigt och prisvärt badmintonrack men också en bra instegsväg ifall du vill köpa ditt allra första badmintonrack.

Flera av våra artiklar om badminton

Vill du läsa mer om svensk badminton? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 38

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *