Bästa Badmintonskor • Bäst i Test • Sportporten.se

badmintonskor - Bästa badmintonskorna 2021

Gillar du att spela Badminton? Vill du ta ytterligare ett kliv till att bli en ännu bättre badmintonspelare? Då är det läge för dig att köpa ett par riktigt vassa badmintonskor. I den här artikeln kommer vi hjälpa dig att välja rätt badmintonskor.

Vi kommer inleda med att berätta om fördelarna med badmintonskor och varför de är så bra för badminton. Avslutningsvis kommer vi att testa och recensera populära badmintonskor från bland annat Yonex, Forza och Asics. Sedan presenterar vi vår topplista för bästa badmintonskor herr, dam, barn och junior. Vill du hitta ett par billiga badmintonskor? Vi kommer dessutom att utse vår favorit till bästa billiga badmintonskor för både herrar och damer.

Våra favoriter bästa badmintonskor bäst i test

Bästa Badmintonskor Herr

Yonex Comfort Z 2 Men

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa badmintonskor dam

Yonex Comfort Z 2 Ladies

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa badmintonskor barn & Junior

Yonex Power Cushion 37 Junior

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Billiga badmintonskor Herr

Yonex SHB 36

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Billiga badmintonskor dam

FZ Forza Talia Women

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Vad är badmintonskor?

Det som gör badmintonskor unika från vanliga träningsskor är att de är speciellt anpassade för de rörelsemönstret och underlaget som badminton spelas på. Rörelsemönstret i badminton handlar mycket om snabba förflyttningar, både fram och tillbaka på planen men också kvicka och smidiga sidoförflyttningar samt även hopp.

Det ställer såklart krav på en typ av sko som klarar av alla dessa belastningar, dels för att du som spelare ska få maximalt grepp på badmintonplanen men också för att du ska kunna förflytta dig så snabbt och smidigt som möjligt. Det här har gjort att badmintonskor är tillverkade med mycket flexibilitet men också en mycket lätt vikt.

Med ett par renodlade badmintonskor så kommer du att kunna förflytta dig mycket bättre och kvickare på badmintonplanen vilket gör att du kommer att kunna ta din badminton till nästa nivå. Tack vare att badmintonskor också är konstruerade efter rörelsemönstret i badminton så minskar du också belastningen och skaderisken.

Professionel badmintonspelare

Kan jag spela badminton med vanliga träningsskor?

Vanliga träningsskor är inte tillverkade för rörelsemönstret som badminton spelas på. Det kan leda till att du kan åka på onödiga skador och onödigt slitage på dina skor. Vanliga träningsskor är oftast tyngre i vikt än ett par badmintonskor, vilket kommer resultera i att dina skor kommer bli klumpigare vilket gör att du kommer inte kunna röra dig lika kvickt på badmintonplanen och det kommer resultera i att du spelar sämre.

För att dina fötter ska må bra och för att du ska kunna prestera så bra badminton som möjligt så rekommenderar vi dig självklart att investera i ett par riktigt bra badmintonskor.

Badmintonskor i jämförelse med andra racketskor

Om vi jämför med andra racketsporter så är badmintonskor väldigt lika de skor du har i både bordtennis och squash. Dels för att underlaget är densamma men också för att rörelsemönstret är snarlikt. Men i pingis och squash har du inte hopp på samma sätt som i badminton. Därför har badmintonskor ett något mer robust hälparti så att de bättre kan absorbera stötar och dämpa vid hopp.

Sulan i padelskor och tennisskor är tillverkad för underlaget i sin respektive sport som skiljer sig åt i jämförelse med badminton. Dessutom är dessa typer av racketskor konstruerade för längre löpningar än i badminton så därför rekommenderar vi inte denna typ av sko för badminton.

Badmintonspelare

Sammanfattning - bästa badmintonskorna

Badmintonskor är tillverkade med hänsyn till både underlaget men också rörelsemönstret i sporten. Badminton ställer krav på kvicka rörelser och smidiga sidoförflyttningarna vilket gör att badmintonskor till skillnad från många andra träningsskor är lätta i vikt samt har en mycket hög flexibilitet.

3 anledningar till att du ska investera i ett par badmintonskor och varför du kommer ta ditt badmintonspel till nästa nivå.

Vår vinnare: Badmintonskor herr

Yonex Comfort Z 2 Men

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Yonex Comfort Z 2 tillhör toppsegmentet när det kommer till badmintonskor för herrar och har därför blivit en mycket populär modell på marknaden. Comfort Z är lätt i vikt men framförallt mycket flexibla vilket gör att du kommer kunna förflytta dig kvickt och smidigt under ditt spel.

Yonex Comfort Z 2 Men kommer ge dig ett bra grepp på underlaget kombinerat med en skonsam känsla emot foten vilket minskar belastningen på fötterna som i sin tur minskar risken för onödiga skador. De här badmintonskorna kommer med ett material som har en grym andningsförmåga vilket ger luftiga och sköna skor.

Yonex Comfort Z 2 Men kommer göra så att du kan röra dig bättre och smidigare i ditt spel vilket kommer göra dig till en bättre badmintonspelare.

Vår vinnare: Badmintonskor dam

Yonex Comfort Z 2 Ladies

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Vill du hitta ett par dam badmintonskor i toppklass? Då rekommenderar vi Yonex Comfort Z 2 Ladies. Dessa badmintonskor från Yonex kommer med dämpningssystemet Power Cushion som finns i hela sulan vilket kommer ge dig en komfortabel och skonsam dämpning samtidigt som skorna ger ett bra frånskjut till nästa slag.

Den här modellen är mycket skonsam mot dina fötter och vrister samtidigt som skorna ger en god andningsförmåga. Dessutom har den här skon en bra flexibilitet vilket också gör att den både blir lättare och smidigare att förflytta sig i spelet. Yonex Comfort Z 2 Ladies badmintonskor för dig som är ute efter hög kvalité men som också vill ha snygga och stilrena badmintonskor.

Vår vinnare: Badmintonskor barn & junior

Yonex Power Cushion 37 Junior

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Barn / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Är du på jakt efter ett par riktigt vassa badmintonskor till ditt barn? Yonex Power Cushion 37 Junior kombinerar en bra stabilitet, flexibilitet och framförallt en skön dämpning.

Vi börjar med Power Cushion som är en teknik som används för att absorbera stötar men också ge ett bra frånskjut till nästa slag. I Yonex Power Cushion 37 Junior hittar vi Double Russel Mesh som är ett mycket ventilerande och tåligt material som ger fötterna en bra andningsförmåga. Ergoshape omsluter fötterna och ger en god anpassning som ger både en bra stabilitet men framförallt en bra komfort.

Sulan är optimalt konstruerad för att få ut maximalt grepp på underlaget vilket kommer ge din junior ett fenomenal kvickhet och snabbhet i sitt spel. Som en sista punkt så upplever vi att Yonex Power Cushion 37 Junior kommer som mycket billiga och prisvärda badmintonskor i mycket god kvalité.

Vår vinnare: Billiga Badmintonskor Herr

Yonex SHB 36

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Yonex SHB 36 är en prisvärd och i vår mening billiga badmintonskor herr ifrån Yonex. Den här modellen kommer ge dig ett bra grepp men också en skön dämpning, framförallt i hälpartiet vilket kan vara bra vid till exempel hopp. Med den här skon kommer du att stå stadigt och stabilt på banan eftersom undersidan är belagd med ett högkvalitativ gummi.

Det här är en herr badmintonsko med bra stöd, som är luftigt och samtidigt tillåter intensiva och snabba riktningsbyten vilket man ofta ser i badminton. Yonex SHB 36 passar riktigt bra för dig som letar efter stilrena och funktionella racketskor till ett billigare pris.

Vår vinnare: Billiga Badmintonskor dam

FZ Forza Talia Women

FZ Forza Talia Women

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: FZ Forza Talia Women är i vår mening billiga och prisvärda badmintonskor för damer. FZ Forza Talia Women erbjuder en fin kombination av både bra grepp, god andningsförmåga och en flexibilitet som kommer hjälpa dig att ta din badminton till nästa nivå. Tack vare sin design så fungerar de här billiga dam badmintonskorna även bra för andra racketsporter som squash, pingis och pickleball där underlaget är av samma karaktär.

Flera av våra artiklar om badminton

Vill du läsa mer om badminton ifrån Svenska badmintonförbundet? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal Röster: 19

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *