Bästa Badmintonskor 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

badminton - Bästa badmintonskor för 2021

Gillar du att spela Badminton? Vill du ta ytterligare ett kliv till att bli en ännu bättre badmintonspelare? Då är det läge för dig att investera i ett par riktigt vassa badmintonskor. I den här artikeln berättar vi det du behöver veta om badmintonskor. Avslutningsvis så kommer vi att testa och utse våra favoriter till bästa badmintonskor herr, dam, barn och junior. Vill du köpa badmintonskor men har en begränsad budget? Vi kommer dessutom att utse vår favorit till bästa billiga badmintonskor herr & dam.

Våra favoriter bästa badmintonskor bäst i test

Bästa Badmintonskor Herr

Yonex Comfort Z 2 Men

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa badmintonskor dam

Yonex Comfort Z 2 Ladies

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa badmintonskor barn & Junior

Asics Upcourt 4 GS Junior

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Billiga badmintonskor Herr

Yonex SHB 36

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Billiga badmintonskor dam

FZ Forza Leander Woman

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Vad är badmintonskor?

Det som gör badmintonskor unika från vanliga träningsskor är att de är speciellt anpassade för de rörelsemönstret och underlaget som badminton spelas på. Rörelsemönstret i badminton handlar mycket om snabba förflyttningar, både fram och tillbaka på planen men också snabba sidoförflyttningar samt även hopp. Det här ställer såklart krav på en typ av sko som klarar av alla dessa belastningar, dels för att du som spelare ska få maximalt grepp på badmintonplanen men också för att du ska kunna förflytta dig så snabbt och smidigt som möjligt. Det här har gjort att badmintonskor är tillverkade med mycket flexibilitet men också en mycket lätt vikt.

Professionel badmintonspelare

Kan jag spela badminton med vanliga träningsskor?

Vanliga träningsskor är inte tillverkade för rörelsemönstret som badminton spelas på. Det kan leda till att du kan åka på onödiga skador och onödigt slitage på dina skor. Vanliga träningsskor är oftast tyngre i vikt än ett par badmintonskor, vilket kommer resultera i att dina skor kommer bli klumpigare vilket gör att du kommer inte kunna röra dig lika kvickt på badmintonplanen och det kommer resultera i att du spelar sämre. För att dina fötter ska må bra och för att du ska kunna prestera så bra badminton som möjligt så rekommenderar vi dig självklart att investera i ett par riktigt bra badmintonskor.

Badmintonspelare

Sammanfattning - bästa badmintonskorna

Badmintonskor är tillverkade med hänsyn till både underlaget men också rörelsemönstret i sporten. Badminton ställer krav på kvicka rörelser och smidiga sidoförflyttningarna vilket gör att badmintonskor till skillnad från många andra träningsskor är lätta i vikt samt har en mycket hög flexibilitet.

3 anledningar till att du ska investera i ett par badmintonskor och varför du kommer ta ditt badmintonspel till nästa nivå.

Vår vinnare: Badmintonskor herr

Yonex Comfort Z 2 Men

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Yonex Comfort Z 2 tillhör toppsegmentet när det kommer till badmintonskor. Den här skon är lätt i vikt men framförallt flexibel när man böjer på den vilket gör att du kommer kunna förflytta dig kvickt och smidigt. Den här skon kommer ge dig ett bra grepp på underlaget kombinerat med en skonsam känsla emot foten med ett material som har en grym andingsförmåga. Oavsett nivå så kommer du kunna prestera grym badminton med Yonex Comfort Z 2, badmintonskor för herrar.

Vår vinnare: Badmintonskor dam

Yonex Comfort Z 2 Ladies

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Yonex Comfort Z 2 Ladies är badmintonskor för damer i absoluta toppklass. Denna sko ifrån Yonex kommer med dämpningssystemet Power Cushion som finns i hela sulan vilket kommer ge dig en komfortabel och skonsam dämpning samtidigt som skon ger ett bra frånskjut till nästa slag. Den här modellen är mycket skonsam mot dina fötter och vrister samtidigt som du ökar din spelkvalitet. Dessutom har den här skon en bra flexibilitet vilket också gör att den både blir lättare och smidigare att förflytta dig i spelet. Yonex Comfort Z 2 Ladies är en sko för dig som är ute efter hög kvalité men som också vill ha snygga och stilrena badmintonskor.

Vår vinnare: Badmintonskor barn & junior

Asics Upcourt 4 GS Junior

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Barn / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Är du på jakt efter ett par badmintonskor till ditt barn? Asics Upcourt 4 GS Junior är en sko som kombinerar en bra stabilitet, flexibilitet och framförallt en skön dämpning. Den här modellen är tillverkad i syntetiskt läder som ökar stabilitet i kvicka skiftrörelser och inbromsningar vilket passar bra till racketsporter. Dessa skor har dessutom en bra ventilationsförmåga vilket hjälper fötterna att vara torra under både match och träning. Asics Upcourt 4 GS kan användas till annat än bara badminton då dessa skor passar fint att använda på till exempel skolidrott eller andra sporter.

Vår vinnare: Billiga Badmintonskor Herr

Yonex SHB 36

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Yonex SHB 36 är en prisvärd och i vår mening billiga badmintonskor herr ifrån Yonex. Den här modellen kommer ge dig ett bra grepp men också en skön dämpning, framförallt i hälpartiet vilket kan vara bra vid till exempel hopp. Med den här skon kommer du att stå stadigt på banan eftersom undersidan är belagd med högkvalitativ gummi. Det här är en sko med bra stöd, som är luftigt och samtidigt tillåter intensiva och snabba riktningsbyten vilket man ofta ser i badminton. Yonex SHB 36 passar riktigt bra för dig som letar efter stilrena och funktionella racketskor till ett billigare pris.

Vår vinnare: Billiga Badmintonskor dam

FZ Forza Leander Women

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: FZ Forza Leander Women är komfortabla och stabila badmintonskor för damer ifrån Forza. Den här modellen har fått en förstärkning på sidorna och vid hålfoten för att på så sätt vara mer stabila vid sidoförflyttningarna. Insidan av skon har en teknik kallad Dura-Grip vilket gör att du kommer få ett bättre grepp vid nätduellerna. Även fast skon tillhör segmentet billiga badmintonskor så är materialet lyxigt. Den här skon kommer ge dig ett bra grepp men också en bra dämpning. Är du på jakt efter snygga och stilrena badmintonskor till ett billigt pris så är FZ Forza Leander Women ett bra val.

Flera av våra artiklar om badminton

Vill du läsa mer om badminton ifrån Svenska badmintonförbundet? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal Röster: 19

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *