Badmintonskor – Bästa Badmintonskorna – Bäst i Test

badminton - Bästa badmintonskor för 2021

Gillar du att spela Badminton? Är det dags för dig att köpa badmintonskor? Letar du efter ett par billiga badmintonskor på en badmintonskor rea? I den här artikeln hjälper vi dig att hitta de bästa badmintonskorna för just din badminton. Vi kommer dessutom att presentera våra favoriter för bästa badmintonskor herr, dam och junior men också bästa billiga badmintonskorna både för herrar och damer.

Våra favoriter bästa badmintonskor bäst i test

Bästa Badmintonskorna herr

Yonex Aerus 3

4.5/5

Bästa Badmintonskorna dam

Yonex Comfort z 2 Ladies

4.5/5

Bästa Badmintonskorna Junior & Barn

Asics Upcourt 4 GS Junior

4.5/5

Bästa billiga Badmintonskor herr

FZ ForZA Tamira Men

4/5

Bästa billiga Badmintonskor dam

FZ ForZA leander woman

4/5

Vad är badmintonskor?

Det som gör badmintonskor unika från vanliga skor är att de är speciellt anpassade för de rörelsemönstret och underlaget som badminton spelas på. Rörelsemönstret i badminton handlar mycket om snabba förflyttningar, både fram och tillbaka på planen men också snabba sidoförflyttningar samt även hopp. Det här ställer såklart krav på en typ av sko som klarar av alla dessa belastningar, dels för att du som spelare ska få maximalt grepp på badmintonplanen men också för att du ska kunna förflytta dig så snabbt och smidigt som möjligt. Det här har gjort att badmintonskor är tillverkade med mycket flexibilitet men också en mycket lätt vikt.

Professionel badmintonspelare

Kan jag spela badminton med squashskor?

Eftersom att rörelsemönstret men också underlaget är så pass likt i både squash och badminton, så menar vi på att det går bra att använda squashskor för badminton, precis på samma sätt som det går att utöva squash med ett par badmintonskor.

Kan jag spela badminton med vanliga träningsskor?

Vanliga träningsskor är inte tillverkade för rörelsemönstret som badminton spelas på. Det kan leda till att du kan åka på onödiga skador och onödigt slitage på dina skor. Vanliga träningsskor är oftast tyngre i vikt än ett par badmintonskor, vilket kommer resultera i att dina skor kommer bli klumpigare vilket gör att du kommer inte kunna röra dig lika kvickt på badmintonplanen och det kommer resultera i att du spelar sämre. För att dina fötter ska må bra och för att du ska kunna prestera så bra badminton som möjligt så rekommenderar vi dig självklart att investera i ett par riktigt bra badmintonskor.

Badmintonspelare

Sammanfattning - bästa badmintonskorna

Badmintonskor är tillverkade med hänsyn till både underlaget men också rörelsemönstret i sporten. Badminton ställer krav på kvicka rörelser och smidiga sidoförflyttningarna vilket gör att badmintonskor till skillnad från många andra träningsskor är lätta i vikt samt har en mycket hög flexibilitet.

Vår vinnare:
Bästa Badmintonskor för Herrar

Yonex Aerus 3 Black

4.5/5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Yonex Aerus 3 Black är en lätt och flexibel badmintonsko som bara väger 270 gram. Den här skon kommer ge dig ett exceptionellt bra grepp och tack vare den lätta vikten så kommer skon även att hjälpa dig till vid de kvicka rörelserna. Den här skon kommer med Yonex Power Cushion system som ger skön dämpning men också hjälper till att skjuta ifrån inför nästa förflyttning. Yonex Aerus 3 passar dig som söker en bra och smidig badmintonsko för herrar.

Vår vinnare:
bästa badmintonskor för Damer

Yonex Comfort Z 2 Ladies

4.5/5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Yonex Comfort Z 2 Ladies är en modell badmintonskor i absoluta toppklass. Denna sko ifrån Yonex kommer med dämpningssystemet Power Cushion som finns i hela sulan vilket kommer ge dig en komfortabel och skonsam
dämpning samtidigt som skon ger ett bra frånskjut till nästa slag. Den här modellen är mycket skonsam mot dina knän och vrister samtidigt som du ökar din spelkvalitet. Dessutom har den här skon en bra flexibilitet vilket också gör att den både blir lätt och smidig att spela badminton med. Yonex Comfort Z 2 Ladies är en sko för dig som är ute efter hög kvalité men som också vill ha en snygg och stilren badmintonsko.

Vår vinnare:
bästa badmintonskor för barn & juniorer

Asics Upcourt 4 GS Junior

4.5/5

Modell : Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Är du på jakt efter ett par badmintonskor till ditt barn? Asics Upcourt 4 GS Junior är en sko som kombinerar en bra stabilitet, flexibilitet och framförallt en skön dämpning. Den här modellen är tillverkad i syntetiskt läder som ökar stabilitet i kvicka skiftrörelser och inbromsningar vilket passar bra till racketsporter. Dessa skor har dessutom en bra ventilationsförmåga vilket hjälper fötterna att vara torra under både match och träning. Asics Upcourt 4 GS kan användas till annat än bara badminton då dessa skor passar fint att använda på till exempel skolidrott eller andra sporter.

Vår vinnare:
bästa billiga badmintonskor för herrar

FZ Forza Tamira Men

4/5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: FZ Forza Tamira är en prisvärd och i vår mening en billig sko ifrån Forza. Den här modellen kommer ge dig ett bra grepp men också en skön dämpning, framförallt i hälpartiet. Med den här skon kommer du att stå stadigt på banan eftersom undersidan är belagd med högkvalitativ gummi. Det här är en sko med bra stöd, som är luftigt och samtidigt tillåter intensiva och snabba riktningsbyten vilket man ofta ser i badminton. FZ Forza Tamira passar riktigt bra för dig som letar efter en stilren och funktionell racketsko till ett billigare pris.

Vår vinnare:
bästa billiga badmintonskor för damer

FZ Forza Leander Women

4/5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: FZ Forza Leander Women är en komfortabel och stabil sko ifrån Forza. Den här modellen har fått en förstärkning på sidorna och vid hålfoten för att på så sätt vara mer stabila vid sidoförflyttningarna. Insidan av skon har en teknik kallad Dura-Grip vilket gör att du kommer få ett bättre grepp vid nätduellerna. Även fast skon tillhör segmentet billiga badmintonskor så är materialet lyxigt. Den här skon kommer ge dig ett bra grepp men också en bra dämpning. Är du på jakt efter en snygg och stilren badmintonsko till ett billigt pris är FZ Forza Leander Women ett bra val.

Flera av våra artiklar om badminton

Vill du läsa mer på Svenska badmintonförbundet? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal Röster: 19

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *