Pingisrack – Bästa Pingisracket – Vi testar bordtennisrack

Pingis - Bästa Pingisracket 2021 - Vi testar och utser bordtennisracket

Tycker du att det är kul att spela pingis? Skulle du vilja köpa pingisrack? Oavsett om du kollar efter ett billigt pingisrack eller en pingis rea så hjälper vi dig i den här artikeln att hitta det bästa pingisracket men också några bra billiga pingisrack.

I den här testet undersöker vi några bordtennisrack för att sedan presentera våra vinnare för kategorierna bästa pingisracket, bästa billiga pingisracket, bästa pingisracket för nybörjare och till slut bästa pingisrack utomhus. Dessutom ger vi dig också lite tips på pingisrack ifall du vill ta steget och prova att limma ihop ditt alldeles egna bordtennisrack.

Våra favoriter bästa pingisrack - bäst i test

Bästa bordtennisracket

Yasaka Mark V Carbon - 5 stjärnigt

5/5

Bästa billiga bordtennisrack

Stiga Royal wrb 3-stjärnigt

3/5

Bästa bordtennisracket för nybörjare

Stiga reach 2 stjärnigt

2/5

Bästa bordtennisracket utomhus

Stiga Season flow

Hur väljer jag rätt pingisrack till just min pingis?

Till att börja med så måste du fråga dig själv hur mycket pingis du spelar och vilka mål du har med sporten. Tillhör du den kategorin som bara spelar pingis på kontoret eller på fritidsgården? Eller spelar du seriöst i en pingisklubb? Priset varierar såklart med kvalitén och spelar du mycket pingis så kan det vara värt att köpa ett fräsigare pingisrack.

Vad kostar ett billigt pingisrack?

Priset varierar såklart med kvalitén, det vi gillar med pingis om man jämfört med andra racketsporter än att pingisracken är förhållandevis billiga. Ett billigt pingisrack kostar kring 200-400kr medans ett 5 stjärnigt pingisrack kostar upp emot 1000kr. Ska du bygga ett eget pingisrack så kan de kosta allt ifrån drygt 1000kr för de billigare stommarna och pingis gummi medans de mer exklusiva varianterna kan gå upp emot 4000kr.

Finns det pingisrack för damer eller juniorer?

Pingisrack är idag tillverkade för alla typer av spelare, det finns inga specifika pingisrack för damer eller barn.

Bild på pingisrack

Faktorer att titta på i ditt pingisrack

För det första så bör du redogöra för dig själv vilka egenskaper du vill ha i just ditt pingisrack. Är du en pingisspelare som spelar offensivt, som gillar att avgöra poängen med hårda smashar eller kluriga skruvar? Eller spelar du defensivt och hellre vill att motståndaren ska avgöra poängen? Inom bordtennisrack så tittar vi på tre stycken faktorer:

  • Fart
  • Spinn
  • Kontroll

Är du en spelare som gillar att spela offensivt så rekommenderar vi att hitta ett pingisrack med mycket fart och spinn. Vill du däremot spela mer defensivt eller kanske att du är relativt ny till sporten så rekommenderar vi att du istället tittar på en pingisrack med mycket kontroll.

Typer av pingisracket - pingisrack 5 stjärnigt?

Inom bordtennis finns det generellt sätt två kategorier av pingisracket. Det vanligaste är att pingisracken är graderade efter stjärnor från 1 till 5, där 5 stjärnor är de finaste bordtennisracken och 1 stjärna lönar sig lite mer till nybörjaren. Om du vill ta ytterligare ett kliv upp från 5 stjärniga pingisrack så kan du istället bygger ditt alldeles egna rack med hjälp av att köpa stomme och gummin separat. Om du är nybörjare eller inte har några större ambitioner med ditt pingisspel så tycker vi att du ska välja ett pingisrack mellan 1 – 3 stjärnor. Ska du börja spela på en pingisklubb så passar runt 3 stjärnor perfekt till en början. Vill du däremot öka din nivå på bordtennis och känner att du är redo att ta nästa steg. Då kan du börja titta på både 4 stjärniga och 5 stjärniga pingisracket. Med dessa rack börjar de lyxas till med bättre materialval för att ditt pingisrack framförallt ska få ökad fart och spinn.

pingisproffs

Bygga eget bordtennisrack

Har du spelat ett tag på ditt 5 stjärniga pingisrack och känner att du vill ta ytterligare ett steg? Då är kategorin att bygga ditt egna bordtennisrack något för dig. Initialt kanske det här låter läskigt, men det är enklare än man tror och om du väljer att bygga ditt eget rack kan du välja och vraka mellan både stommar och gummin som passar just ditt pingisspel. Att bygga ditt egna pingisrack gör att du verkligen kan skräddarsy ditt bordtennisrack efter dina förutsättningar.

Här kommer en checklista av utrustning du behöver för att bygga ditt egna pingisrack:

Sammanfattning - bästa pingisracket

Hur väljer jag ut det bästa pingisracket för mig?
För att sammanfatta så måste du först bestämma vad för typ av pingisspelare du är och vad du har för ambitioner med sporten. Gillar du att spela offensivt så satsa på ett pingisrack med mycket fart och spinn. Är du däremot nybörjare i pingis eller att du söker ett kontrollrack så välj ett pingisrack med mycket kontroll. Men för att göra det enkelt för dig så kommer här nere lite förenklat från oss vilka typer av pingisrack vi tycker att du ska satsa på.

 Nybörjare/Hobby1 – 3 stjärnigt pingisrack med mycket kontroll
 Motionär/Medelnivå4 – 5 stjärnigt pingisrack med attribut som passar just din spelstil.
 Klubbspelare/Expert/ProfessionellPingisrack 5 stjärnigt eller limma ett eget bordtennisrack

Rengör ditt pingisgummi! - tvätta pingisrack

Glöm inte att rengöra ditt bordtennisgummi med jämna mellanrum. Dels för att ditt pingisrack håller längre men du kommer få ut mer skruv och fart av pingisracket om det är rent.

Vår vinnare:
bästa pingisrack

5/5

Antal Stjärnor : 5
Passar till : Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Mark V Carbon är ett pingisrack som är 5 stjärnigt. Det här är vår absoluta favorit när det kommer till pingisrack. Carbon stommen känns otroligt lätt och skön att hålla i. Det världskända Mark V gummit gör att vi får rejält med både fart och skruv i bollen. Vi förstår direkt när vi spelar med det här racket att det är många som rekommenderar det. Vi upplever att vi får en extra nivå på skruvarna och då framförallt i överskruvarna. Mark V Carbon har allt du behöver för att kunna prestera bra bordtennis och för oss en självklar vinnare till bästa pingisrack.

Vår vinnare:
bästa billiga pingisrack

3/5

Antal Stjärnor : 3
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Stiga Royal WRB är ett 3 stjärnigt pingisrack som är i vår mening ett billigt pingisrack. Det känns bra i handen och när vi spelar med det så upplever vi att racket genererar bra med fart men även bra kontroll och spinn. Vi skulle säga att det här är ett bra och prisvärt allround rack som passar alla typer av pingisspelare.

Vår vinnare:
bästa pingisrack för nybörjare

2/5

Antal Stjärnor : 2
Passar till : Nybörjare / Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Stiga Reach 2-Star är ett mycket bra pingisrack om du är ny till sporten. Tack vare att det är ett kontrollrack så så får vi ut mycket förlåtande egenskaper vilket passar dig som är relativt ny till sporten. Dessutom har det här racket bra allround egenskaper ifall du vill kunna spela både offensiv och defensiv pingis. Det här bordtennisracket tillhör även kategorin billiga pingisrack. Vi gillade det här pingisracket och vi tycker att det är ett bra nybörjarrack.

Vår vinnare:
bästa pingisrack utomhus

Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Stiga Season Flow är primärt skapat för utomhusbruk men fungerar såklart även bra att spela med inomhus. Racket är konstruerat för att tåla alla typer av väderlekar och slitage som den kan råka ut för. Dessutom är racket ett kontrollrack vilket ger oss mycket förlåtande egenskaper som passar dig som inte har en helt hundra bollträff på pingisbollen.

Vill du dessutom limma ett eget racket så klicka på länkarna nedan

Gillade du den här artikeln om bordtennis? Vi vill rekommendera dig att läsa våra artiklar om pingisbord och pingisskor. Här kan du läsa mer om du hur bygger ditt egna pingisrack med Stiga?: Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 41

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *