Sök

Pingisrack – Bäst I Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Racketspecialisten, Cdon, Spelbord & Stiga

Bästa Pingisracket 2024 - Sportporten

Tycker du om att spela pingis? Är du på jakt efter ett nytt pingisrack? Då har du kommit helt rätt för här hjälper vi dig att hitta bästa pingisracket. Att köpa pingisracket eller bordtennisracket som det också kallas är kanske inte helt enkelt, speciellt om man är ny till sporten och ska köpa sitt första rack och därför har vi valt att skapa den här artikeln där vi har valt ut Yasaka Mark V Carbon till bästa pingisrack bäst i test för 2024 tack vare sina fina egenskaper när det kommer till fart, skruv och kontroll med en förstklassig stomme samt gummi i hög kvalité.

Våra favoriter pingisracket bäst i test - färdigbyggda

Yasaka Mark V Carbon

bästa pingisracket Yasaka Mark V Carbon
5/5

Stjärnor 5 / 5

Vi kommer inleda med att berätta om hur racket ser ut och vilka egenskaper som kan vara bra att ha koll oavsett prisklass. Därefter kommer vi att gå igenom vad som kan vara bra att ha i åtanke så man köper rätt modell till själv beroende på spelstil, nivå och ambition. Vi kommer även att tipsa om hur man ska gå tillväga ifall man vill testa att bygga sitt egna rack. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera vår topplista till bästa bordtennisracket 2024 där vi bland annat tipsar om modeller från Stiga och Yasaka.

Våra favoriter bästa pingisrack

bästa pingisracket Yasaka Mark V Carbon

1. Bästa Bordtennisracket

Yasaka Mark V Carbon - 5 stjärnigt

5/5

Stjärnor 5 / 5

Stiga Royal Crystal

2. Bordtennisracket

Stiga Royal Crystal - 4 stjärnigt

4/5

Stjärnor 4 / 5

Stiga Royal WRB 3-Star

3. Bordtennisracket

Stiga Royal wrb 3 - stjärnigt

3/5

Stjärnor 3 / 5

bästa pingisracket för nybörjare Stiga Reach 2-star

4. Bordtennisracket

Stiga react 2 stjärnigt

2/5

Stjärnor 2 / 5

Stiga Bat Seasons Anywhere

Bästa Bordtennisracket Utomhus

Stiga Bat Seasons Anywhere

Olika Typer av pingisrack

Färdiglimmade modeller är ofta graderade efter stjärnor från 1 – 5 där 5 stjärniga pingisrack är de finaste mest exklusiva racken medans 1 stjärniga rack är enklare modeller som oftast passar för utövare som vill hitta ett billigt och enkelt pingisrack.

Men vad ska man välja för bordtennisrack? Om man är nybörjare eller inte har några större ambitioner med sin pingis så tycker vi att man kan välja ett bordtennisrack med 1, 2 eller 3 stjärnor. Ska man börja spela på en pingisklubb tycker vi att 3 stjärniga rack passar perfekt till en början. Vill man däremot öka sin nivå på bordtennis och känner sig redo att ta nästa steg. Då kan man absolut börja titta på 4 stjärniga och 5 stjärniga rack. Med dessa modeller så börjar de lyxas till med ännu bättre materialval för att racket framförallt ska få ökad fart men också en ökad spinn.

Ifall man vill ta ytterligare ett kliv upp från 5 stjärniga bordtennisrack, så kan man istället skräddarsy och bygga sitt alldeles egna rack med hjälp av att köpa anpassade pingis stommar och gummin för att sedan limma ihop racket på egen hand. Längre ner guidar vi hur man ska gå tillväga men också en bra checklista för att bygga sitt egna rack.

Om man har ett pingisbord på kontoret eller fritidsgården och vill köpa till ett gäng pingisrack för till exempel rundpingis så tycker vi att det kan vara en god idé att gå för billigare rack då denna miljö samt rundpingis tenderar att slita något mer på racken och då kanske det inte är speciellt kul att ha investerat i de allra dyraste modellerna.

Det här är vad vi på sportporten rekommenderar för pingisspelare

 Nybörjare / Hobby 1 – 3 stjärniga rack med mycket kontroll
 Motionär / Medelnivå / Ny i pingisklubb 4 – 5 stjärniga rack med attribut som passar beroende på spelstil.
 Klubbspelare / Expert / Professionell 5 stjärnigt rack eller limma ett eget
Pingisrack

Hur väljer man rätt pingisrack?

För det första så bör man redogöra för sig själv vilka egenskaper man vill ha i just sitt pingisrack ska besitta. Vad är man för typ av pingisspelare eller vilken typ av pingis vill man spela? En pingisspelare som spelar offensivt, som gillar att avgöra poängen med hårda smashar eller kluriga skruvar? Eller spelar man hellre en defensiv pingis med mycket precision och kontroll i sina slag? När vi pratar om egenskaper i racken så tittar vi på tre stycken faktorer:

För offensiva spelare så är det önskvärt med rack som har höga värden i framförallt fart men också spinn. För defensiva spelare som hellre spelar en kontrollinriktad pingis med förlåtande egenskaper där man hellre vill att motståndaren ska avgöra poängen så är det bättre att gå för ett pingisrack med mycket kontroll. Är man nybörjare i pingis och letar efter ett pingisrack för nybörjare så är ett rack med mycket kontroll att föredra.

Pingisracket barn

Pingisracken är idag oftast tillverkade för alla typer av spelare, det finns generellt sätt inga specifika pingisracket för barn, junior eller dam. Det som är viktigast som förälder ifall man ska köpa ett pingisrack till sitt barn är att inte köpa för svårspelat rack, speciellt i början. Därför är det en god idé till en början att kika på modeller som har höga värden i kontroll så att ditt barn får en lättare väg att träna in grundslagen innan man börjar komma igång med fartfyllt spel och kluriga skruvar.

Rengör ditt pingis gummi - Tvätta racket regelbundet

Glöm inte att rengöra ditt bordtennis gummi med jämna mellanrum. Dels för att racket kommer att hålla längre men man kommer också att få ut mer skruv och fart om gummit är rent. Vill du veta mer? Läs mer här om pingis gummi rengöring.

Gummi rengoring
pingisproffs

Bygga eget bordtennisrack

Om man har spelat ett tag på sitt 5 stjärniga pingisrack och känner att man vill ta ytterligare ett steg så kan det vara ett bra val att bygga sitt egna pingisrack. Vid en första anblick kanske det här låter svårt, men det är enklare än man tror och om man väljer att istället bygga sitt egna rack så kan man välja och vraka mellan både stommar och gummin som passar för spelstilen. Att bygga sitt egna bordtennisracket gör så att man verkligen kan skräddarsy sitt rack efter sina egna förutsättningar och önskemål hur man vill spela sin pingis. Nedan har vi en checklista på det som behövs för att bygga sitt egna rack.

Sammanfattning

Hur väljer jag ut det bästa pingisracket?
För att sammanfatta så tycker vi att man ska börja med att redogöra för sig själv hur långt man har kommit i sin pingis. Vilken svårighetsgrad ska jag välja i mitt rack och vilka ambitioner har jag med sporten?

Därefter tycker vi att man bör tänka ut vilken spelstil man har och vilken typ av spel som man är duktig på. Det kan vara allt från fartfyllt pingis till en spelstil med mycket skruvar ifall man istället föredrar att låta motståndaren avgöra och man hellre vill fokusera på bollplacering. Det här har betydelse för att veta om man ska satsa på ett rack med mycket fart, spinn eller kontroll. Ifall man gillar ett pingisrack med offensiva egenskaper, defensiva egenskaper eller ett allround pingisracket med lite av varje.

 Nybörjare / Hobby1 – 3 stjärnigt rack med mycket kontroll
 Motionär / Medelnivå / Ny i pingisklubb4 – 5 stjärnigt rack med attribut som passar just din spelstil.
 Klubbspelare / Expert / Professionell5 stjärnigt eller limma ett eget rack

Vår vinnare: Bästa pingisracket

bästa pingisracket Yasaka Mark V Carbon

Yasaka Mark V Carbon 5 Stjärnigt

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Antal Stjärnor : 5
Passar till : Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Fart 100%
Skruv 100%
Kontroll 65%

Kommentar: På jakt efter det bästa pingisracket? Då rekommenderar vi varmt Mark V Carbon som är ett exklusivt och välgjort pingisrack från Yasaka med 5 stjärnor. Detta racket kommer med en svensktillverkad carbon stomme som ger ökade fartegenskaper samtidigt som vikten på racket ändå hålls låg, vilket ger ett pingisrack som är lättmanövrerat i kombination med mycket fart.

Yasaka Mark V Carbon kommer med det populära och världskända Mark V pingis gummi som har hjälpt flera proffsspelare att vinna flera stora turneringar och VM-medaljer. Med Mark V gummit så får man ut en rejält portion av både fart och skruv vilket resulterar i en härlig kombination med fartinriktad och aggressiv pingis med mycket smashar samtidigt som man verkligen kan överraska sina motståndare med många kluriga skruvar. Farten ligger på hela 105 och skruven på 100 vilket gör att den här racket mest lönar sig till offensiva pingisspelare.

Yasaka Mark V Carbon är i vår mening det bästa 5 stjärniga pingisracket du kan hitta och det bästa färdiglimmade racket på marknaden, helt enkelt en solklar vinnare för oss. Vi tycker att det här racket passar för motionärer eller experter som vill ha det absolut bästa när det kommer till bordtennisrack. Om man är helt ny till sporten så bör man ha fått in grundslagen och en viss vana till pingis innan man kan börja bemästra det här racket.

Yazaka Mark V Carbon finns att köpa här :

Plats 2

Stiga Royal Crystal

Stiga Royal Crystal 4 Stjärnigt

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Antal Stjärnor : 4
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Fart 92%
Skruv 86%
Kontroll 46%

Kommentar: Letar du efter ett bra rack men känner att de 5 stjärniga racken blir ett för stort kliv för din pingis? Då rekommenderar vi istället Royal Crystal som är ett 4 stjärnigt Stiga pingisrack som vi tycker är ett bra val för utövare som fortfarande vill ha ett bra och fräsigt rack men som ändå inte är allt för svårspelat.

Stiga Royal Crystal besitter fina allround egenskaper som kommer låta utövaren spela en härlig mix mellan offensiv och defensiv pingis kombinerat med roliga skruvar. Det här racket kommer med 92 i fart, 86 i skruv och 46 i kontroll vilket vi tycker är bra och ligger i linje med övriga 4 stjärniga bordtennisrack. Det här gör att denna modell passar en bred målgrupp från både nybörjare till experter. Vi tycker att det här är ett fartfyllt rack som ändå bibehåller kontroll som passar spelare som är ute efter ett förhållandevis billigt och prisvärt rack som inte är för svårspelat vilket gör att det här racket passar även för nybörjare till sporten.

Stiga Royal Crystal finns att köpa här :

Plats 3

Stiga Royal WRB 3-Star

Stiga Royal WRB 3 Stjärnigt

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Antal Stjärnor : 3
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Fart 84%
Skruv 70%
Kontroll 54%

Kommentar: Royal WRB är i vår mening ett billigt och prisvärt 3 stjärnigt pingisrack från Stiga. Det här racket är framtaget av spelare från det kinesiska landslaget som rankas till en av världens bästa pingisnationer.

Farten är 84, skruven ligger på 70 och kontrollen är höga 54 vilket gör det här till ett bra allround pingisrack som passar för alla spelartyper. Det här tycker vi också är ett mycket bra startrack ifall man är ny till pingis och behöver snällt och förlåtande pingisrack med fokus på höga värden i kontroll där man får god hjälp med bollplacering. Med det sagt så är värdena även höga även i fart och skruv vilket gör så att man får goda möjligheter att även vässa på sitt offensiva spel.

Vi tycker att det här racket passar en stor målgrupp oavsett om man är ny till sporten eller om man vill ha ett bra och billigt pingisrack till kontoret. Tack vare sitt billiga pris, bra allround egenskaper och att den passar till alla spelartyper så fick Stiga Royal WRB en fin 3e plats på vår topplista.

Stiga Royal WRB Finns att köpa här :

Plats 4

bästa pingisracket för nybörjare Stiga Reach 2-star

Stiga React 2 stjärnigt

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Antal Stjärnor : 2
Passar till : Nybörjare / Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround

Fart 58%
Skruv 40%
Kontroll 79%

Kommentar: Stiga React 2-Star är ett snällt och förlåtande 2 stjärnigt pingisrack. Det här racket kommer med en stor sweetspot med förlåtande egenskaper vilket passar bra för utövare som är helt nya till pingis. Som nybörjare är det här ett bra inspelsrack med en kontroll på 79 vilket ger ett bra rack om man vill lära sig grundslagen och känna in bollträffen men också kunna placera bollarna.

Farten är 58 och skruven är 40 vilket är ungefär vad man kan förvänta sig för ett 2 stjärnigt rack och det gör att det här racket lönar sig något mer till en defensiv spelstil. Det här är i vår mening ett billigt pingisrack vilket också kan passa bra för till exempel ett kontor eller om man behöver flera rack för att spela rundpingis.

Stiga React finns att köpa här :

Vår vinnare: Bästa pingisracket utomhus

Stiga Bat Seasons Anywhere

Stiga Bat Seasons Anywhere

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: På jakt efter ett pingisrack att ha utomhus? Då vill vi tipsa om Stiga Bat Seasons Anywhere. Att spela pingis utomhus kräver ofta något mer slittålig och kraftfull utrustning och det gäller även för pingisrack. Givetvis går det bra att spela utomhus med ett inomhusrack men då måste man vara väldigt försiktig och noggrann att ta in racket när man har spelat klart annars kommer racket att slitas ut mycket snabbt där både gummi och grepp kommer tappa fäste vilket leder till att racket till slut blir obrukbart.

Det här utomhusracket är uppbyggt med en honeycomb-struktur där träffytan består av små hål som bidrar till att gummit håller längre samtidigt som man ändå bibehåller maximalt grepp men även skruv. Racket är konstruerat i polymer som bidrar till en solid kärna som är motståndskraftig mot fukt och stötar vilket gör att den tål all typ av väder.

Något som kan vara bra att känna till är att pingisrack för utomhusbruk inte är dom bästa när det kommer till fart eller skruv utan de har mer som huvudsyfte att vara stryktåliga. Därför tycker vi att det här racket passar bra för alla typer av utomhusmiljöer i hemmet, på skolor eller fritidsgårdar men det går givetvis även bra att spela med racket även inomhus.

Stiga Bat Seasons Anywhere finns att köpa här :

Vanliga frågor

Färdiglimmade pingisrack graderas oftast efter 1 – 5 stjärnor där 5 stjärnor är de finaste modellerna medans 1 stjärniga rack är enklare men som oftast är billigare modeller

Vid en första anblick kan det kännas svårt men det är faktiskt enklare att bygga sitt egna pingisrack än vad många tror. Allt som behövs är gummi, stomme, lim, applicerare och ett kantband. Sedan är det bara med hjälp av en sax och limmet att sätta ihop alla delarna.

Flera av våra artiklar om pingis

Klicka på länken om du vill läsa det senaste från svenska bordtennisförbundet

pingisrack bäst i test - färdigbyggda

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 46

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *