Pingisrack • Bästa Pingisracket 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Bästa Pingisrack 2021 - Vi testar och utser bästa bordtennisracket

Tycker du om att spela pingis? Skulle du vilja köpa ett nytt pingisrack? Det kan ibland vara en djungel att hitta rätt pingisrack så därför skapade vi den här artikeln för att hjälpa just dig att hitta rätt pingisrack.

I den här artikeln testar vi några bra bordtennisrack för att sedan presentera våra vinnare för kategorierna bästa pingisracket, bästa billiga pingisracket, bästa pingisracket nybörjare och till slut bästa pingisracket utomhus. Dessutom ger vi dig också lite tips på pingisrack ifall du vill ta steget och prova att limma ihop ditt alldeles egna bordtennisrack.

Våra favoriter bästa pingisrack - bäst i test

1. Bästa Bordtennisracket

Yasaka Mark V Carbon - 5 stjärnigt

5/5

Stjärnor 5 / 5

2. Bästa Bordtennisracket

Stiga Royal Crystal - 4 stjärnigt

4/5

Stjärnor 4 / 5

3. Bästa Bordtennisracket

Stiga Royal wrb 3 - stjärnigt

3/5

Stjärnor 3 / 5

Bästa Bordtennisracket nybörjare

Stiga react 2 stjärnigt

2/5

Stjärnor 2 / 5

Bästa Bordtennisracket utomhus

Stiga Seasons Flow

Typer av pingisracket

Man kan säga att idag säljs det två typer av pingisrack. Det vanligaste är att pingisracken är graderade efter stjärnor från 1 till 5, där 5 stjärnor är de finaste och 1 stjärna är de enklare pingisracken.

Om du är nybörjare eller inte har några större ambitioner med din pingis så tycker vi att du kan välja ett bordtennisrack med 1, 2 eller 3 stjärnor. Ska du börja spela på en pingisklubb så passar 3 stjärniga pingisrack perfekt till en början. Vill du däremot öka din nivå på bordtennis och känner att du är redo att ta nästa steg. Då kan du absolut börja titta på 4 stjärniga och 5 stjärniga pingisrack. Med dessa rack börjar de lyxas till med ännu bättre materialval för att pingisracket framförallt ska få ökad fart men också en ökad spinn.

Den andra kategorin bordtennisrack är ifall du vill ta ytterligare ett kliv upp ifrån 5 stjärniga bordtennisrack, då kan du istället bygger ditt alldeles egna rack med hjälp av att köpa anpassade pingis stommar och gummin.

Bild på pingisrack

Finns det pingisrack för barn eller damer?

Pingisracken är idag oftast tillverkade för alla typer av spelare, det finns generellt sätt inga specifika pingisracket för dam eller barn.

Hur väljer jag rätt pingisrack?

För det första så bör du redogöra för dig själv vilka egenskaper du vill ha i just ditt pingisrack. Vad är du för typ av pingisspelare eller vilken typ av pingis vill du spela? Är du en pingisspelare som spelar offensivt, som gillar att avgöra poängen med hårda smashar eller kluriga skruvar? Eller spelar du hellre en defensiv pingis med mycket precision och kontroll i dina slag? När vi pratar om egenskaper i ditt bordtennisrack så tittar vi på tre stycken faktorer:

Är du en spelare som gillar att spela offensivt så rekommenderar vi att du kikar på ett pingisracket med mycket fart och spinn. Vill du däremot spela mer defensivt eller om du är relativt ny till sporten där du behöver ett förlåtande och snällt pingisrack så rekommenderar vi att du istället tittar på en pingisrack med mycket kontroll.

pingisproffs

Bygga eget bordtennisrack

Har du spelat ett tag på ditt 5 stjärniga pingisrack och känner att du vill ta ytterligare ett steg? Då är kategorin att bygga ditt egna pingisrack något för dig. Vid en första anblick kanske det här låter läskigt, men det är enklare än man tror och om du väljer att bygga ditt eget bordtennisrack så kan du välja och vraka mellan både stommar och gummin som passar just din spelstil. Att bygga ditt egna bordtennisracket gör så att du verkligen kan skräddarsy ditt bordtennisrack efter dina förutsättningar och önskemål hur just du vill spela din pingis.

Här kommer en checklista av utrustning du behöver för att bygga ditt egna pingisrack:

Spela videoklipp

Sammanfattning - bästa pingisracket

Hur väljer jag ut det bästa pingisracket för mig?
För att sammanfatta så måste du först bestämma vad för typ av pingisspelare du är och vad du har för ambitioner med sporten. Gillar du att spela offensivt så satsa på ett pingisrack med mycket fart och spinn. Är du däremot nybörjare i pingis eller att du söker ett kontrollrack så välj ett pingisrack med mycket kontroll. Men för att göra det enkelt för dig så kommer här nere lite förenklat från oss vilka typer av pingisrack vi tycker att du ska satsa på.

 Nybörjare / Hobby1 – 3 stjärnigt pingisrack med mycket kontroll
 Motionär / Medelnivå / Ny i pingisklubb4 – 5 stjärnigt pingisrack med attribut som passar just din spelstil.
 Klubbspelare / Expert / ProfessionellPingisrack 5 stjärnigt eller limma ett eget bordtennisrack

Rengör ditt pingis gummi - tvätta pingisracket

Glöm inte att rengöra ditt bordtennisgummi med jämna mellanrum. Dels för att ditt pingisrack håller längre men du kommer få ut mer skruv och fart av pingisracket om det är rent. Läs mer här om pingis gummi rengöring.

Vår vinnare: bästa pingisracket

Yasaka Mark V Carbon 5 stjärnigt

4.9/5

Vårt Betyg 4.9 / 5

Antal Stjärnor : 5
Passar till : Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Fart 100%
Skruv 100%
Kontroll 65%

Kommentar: På jakt efter det bästa pingisracket? Mark V Carbon är ett exklusivt pingisrack 5 stjärnigt ifrån Yasaka. Detta pingisracket kommer med en svensktillverkad carbon stomme som ger ökade fartegenskaper samtidigt som vikten på racket ändå hålls låg, vilket ger ett pingisrack som är lättmanövrerat kombinerat med mycket fart.

Yasaka Mark V Carbon kommer med det populära och världskända Mark V pingis gummi som har hjälpt flera proffsspelare att vinna flera stora turneringar och VM-medaljer. Med Mark V gummit kommer du få ut en rejält portion av både fart och skruv vilket kommer låta dig spela en härlig kombination med fartinriktad och aggressiv pingis med mycket smashar samtidigt som du kan överraska dina motståndare med många kluriga skruvar.

Yasaka Mark V Carbon är i vår mening det bästa 5 stjärniga pingisracket du kan hitta och det bästa färdiglimmade pingisracket på marknaden. En solklar vinnare för oss till bästa bordtennisracket. Är du motionär eller expert som vill ha det absolut bästa är Yasaka Mark V Carbon ett bra val för dig.

Vår vinnare: bästa pingisracket

Stiga Royal Crystal 4 stjärnigt

4.7/5

Vårt Betyg 4.7 / 5

Antal Stjärnor : 4
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Fart 92%
Skruv 86%
Kontroll 46%

Kommentar: Letar du efter ett bra pingisrack men känner att de 5 stjärniga pingisracken blir ett för stort kliv för din pingis? Royal Crystal är ett 4 stjärnigt Stiga pingisrack som är ett bra val för dig som fortfarande vill ha ett bra och fräsigt pingisrack men som ändå inte är allt för svårspelat.

Royal Crystal besitter fina allround egenskaper som kommer låta dig spela en härlig mix mellan offensiv och defensiv pingis kombinerat med roliga skruvar. Det här gör att detta pingisrack passar en bred målgrupp från nybörjare till experter. Vill du ha ett bra och fartfyllt pingisrack men som också är förhållandevis billigt och prisvärt så är det här ett bra val och vår favorit till bästa 4 stjärniga pingisrack Stiga Royal Crystal.

Vår vinnare: bästa pingisracket

Stiga Royal WRB 3 stjärnigt

4.5/5

Vårt Betyg 4.5 / 5

Antal Stjärnor : 3
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Fart 84%
Skruv 70%
Kontroll 54%

Kommentar: Royal WRB är i vår mening ett billigt och prisvärt 3 stjärnigt pingisrack ifrån Stiga. Det här pingisracket är framtaget av spelare från det kinesiska landslaget som rankas till en av världens bästa pingisnationer.

Tack vare sitt konkava skaft så kommer det här 3 stjärniga pingisracket kännas skönt emot handen. Royal WRB kommer låta dig spela en bra kombination av både offensiv och defensiv pingis vilket gör att det här racket helt enkelt är ett bra allround pingisrack.

Vi ser en stor målgrupp spela med det här pingisracket oavsett om du är ny till sporten eller om du vill ha ett bra och billigt pingisrack till kontoret. Tack vare sitt billiga pris, bra allround egenskaper och att den passar till alla spelartyper så blev Stiga Royal WRB vår vinnare till bästa billiga pingisracket.

Vår vinnare: bästa pingisracket nybörjare

Stiga React 2 stjärnigt

4.3/5

Vårt Betyg 4.3 / 5

Antal Stjärnor : 2
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround

Fart 58%
Skruv 40%
Kontroll 79%

Kommentar: React 2-Star är ett snällt och förlåtande 2 stjärnigt pingisrack ifrån Stiga. Det här pingisracket kommer med en stor sweetspot med förlåtande egenskaper vilket passar ifall du är ny till sporten. Som nybörjare är det här ett bra inspelsrack när du vill lära dig grundslagen och känna in bollträffen. Det här är i vår mening ett billigt pingisrack vilket också kan passa bra för till exempel ett kontor eller om du behöver flera pingisrack för att spela rundpingis.

Vår vinnare: bästa pingisracket utomhus

Stiga Seasons Flow

4.3/5

Vårt Betyg 4.3 / 5

Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Fart 45%
Skruv 45%
Kontroll 90%

Kommentar: Stiga Season Flow är ett billigt utomhus pingisracket som är konstruerat för att tåla alla typer av väderlekar och slitage som den kan råka ut för vid utomhusbruk. Det här bordtennisracket är primärt skapat för utomhusbruk men fungerar såklart även bra att spela med inomhus. Dessutom är racket ett kontrollrack vilket ger dig mycket förlåtande egenskaper som passar dig som inte har en helt hundra bollträff på pingisbollen.

Det här pingisracket har allt du behöver för att kunna spela bra pingis utomhus.

Flera av våra artiklar om pingis

Här kan du läsa mer om du hur bygger ditt egna pingisrack med Stiga?: Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 43

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *