Squashrack • Bästa Squashracket 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Squashrack - Vi testar bästa squashracket 2021

Gillar du att spela squash? Vill du köpa det bästa squashracket 2021? Vill du hitta ett billigt squashracket på till exempel en squashracket rea eller en squash outlet? I den här artikeln hjälper dig att hitta rätt squashrack för just dig. Avslutningsvis kommer vi att testa och utse våra favoriter till bästa squashracket herr och dam. Bästa billiga squashracket och bästa squashracket för nybörjare. Dessutom kommer vi att välja ut vår favorit till bästa squashrack för barn.

Våra favoriter Squashracket - bäst i test

Bästa Squashracket Herr

Tecnifibre carboflex 125 S

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa Squashracket Dam

Tecnifibre carboflex NS 125 airshaft

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa billiga Squashracket

Tecnifibre Cross Shot 2021

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Bästa squashracket nybörjare

Dunlop Blackstorm Graphite 5.0

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Bästa Squashracket för juniorer & Barn

Dunlop apex infinity 5.0

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Kortfattat om squashrack

Droppformat eller klassisk form?

Inom squashrack så pratar man vanligtvis om två typer av rackformer. Det första är det droppformade och det andra är det klassiska squashracket. Det som visuellt skiljer dessa racken åt är att strängarna i det droppformade racket går nästan hela vägen ner till handtaget. Det här leder till att ett droppformat racket har en något större sweetspot än de klassiska racken. Det här leder i sin tur till att de droppformade racken är enklare för dig som nybörjare för att lättare få en bättre träff och fart på bollen.  Om vi jämför med de klassiska squashracket så blir då sweetspot något mindre. Däremot när du träffar bollen med ett klassiskt squashracket så får du ut något mera fart och en bättre förmåga att placera bollarna.

jämförelse mellan klassiskt och droppformat squashracket

Vikten i squashracket

Vikten på squashracken ligger mellan vanligtvis mellan 110 – 170 gram. De lättare racken är i regel oftast de något dyrare då materialvalet på dessa racken är något bättre och exklusivare.
Ett lättare racket ger dig möjligheten av spela mer offensivt och du får bättre men också smidigare manövreringsförmåga runt banan. Ett tyngre racket ger dig mer förlåtande och snälla egenskaper då racket kommer att hjälpa dig generera mera kraft i bollen. Är du nybörjare bör du därför kika efter ett lite tyngre squashrack.

Squashbana

Balansen i ett squashrack

När vi pratar om balans i ett squashracket så pratar vi om vart på rackets tyngdpunkt ligger. Inom squashrack finns det tre olika typer av balanser.
Head Heavy – Innebär att tyngdpunkten ligger högt upp på racket. Ett topptungt rack leder till att du får mer tryck i dina slag, vilket gör det enklare att slå hårt. Dessutom får du bra kontroll i dina slag då du har en bättre känsla för rackethuvudet.
Head Light – Betyder att mycket av tyngden sitter mer emot skaftet. Det här gör att dessa racken är lättare att manövrera och därför passar den här typen av squashrack mest för nybörjare som söker förlåtande egenskaper.
Even Balanced – Vilket innebär ett mellanting mellan de två ovan, det här ger dig bra allround egenskaper.

squashracket

Vad ska jag titta efter i squashrack?

Men vad ska du titta efter när du letar efter ett squashracket? Först så måste du redogöra för dig själv vad för typ av squashspelare du är och vilken nivå din squash ligger på. Är du en offensiv eller defensiv spelare? Gillar du att spela aggressivt eller föredrar du kontroll? Olika squashracket har olika egenskaper för att matcha den spelstilen som just du har.

Sammanfattning - bästa squashracket

Är du nybörjare i squash så tycker vi att du ska välja ett lite tyngre squashracket som är head light eller even balanced för att komma åt förlåtande och snälla egenskaper medans du lär dig bollträffen. Men är du duktigare så kan du välja ett lättare racket och beroende på om du spelar offensivt eller defensivt så kan du välja mellan head heavy eller head light. Är du motionär eller lite osäker på vilken typ av squashspelare du är så rekommenderar vi att du köper ett squashracket som är even balanced vilket ger dig bra allround egenskaper.

Vår vinnare: bästa squashrack herr

Tecnifibre Carboflex 125 S

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 125 gram
Balans : Even Balanced
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Vår absoluta favorit till squashracket herrar kommer ifrån tillverkaren Tecnifibre och deras Carboflex 125 S. Det här är en uppdaterad modell som ger mer fart, aerodynamik och precision i spelet jämfört med den tidigare modellen. Det här är ett exklusivt squashrack med fint och påkostat materialval. Tack vare sin even balance, droppform och vikt på 125 gram så passar det här racket alla typer av squashspelare, oavsett nivå och spelstil. Även damer och juniorer kommer kunna prestera bra squash med det här squashracket. Det här är ett vanligt och populärt squashrack på våra anläggningar i Sverige och ett bevis på det är att Världspelaren Mohamed El Shorbagy använder det här squashracket.

Vår vinnare: bästa squashrack dam

Tecnifibre Carboflex NS 125 Airshaft

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Vikt : 125 gram
Balans : Even Balance
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Tecnifibre Carboflex NS 125 Airshaft är dam modellen för denna serie squashrack ifrån Tecnifibre. Det som skiljer sig åt ifrån herrmodellen är att greppstorleken är något mindre, vilket passar både för damer och juniorer. Den här modellen är tillverkad med en Airshaft-ramkonstruktion vilket gör att du får en mer dynamisk respons och acceleration på bollen i jämförelse med föregångaren. NS 125 Airshaft har också X-Armsteknologi som ger en starkare struktur i ramen och därmed en bättre stabilitet. Tack vare att racket har en even balance så kommer det låta dig att spela mångsidigt och du kommer få ut en härlig kombination av både de offensiva och defensiva spelet. Precis som herrmodellen så är materialvalet i detta squashrack både exklusivt men också påkostat. Värt att nämna att de här squashracket är utvecklat av världsspelaren Mohamed El Shorbagy.

Vår vinnare: bästa billiga squashrack

Tecnifibre Cross Shot 2021

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vikt : 190 gram
Balans : Head Light
Passar till : Nybörjare / Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround

Kommentar: Tecnifibre Cross Shot 2021 är ett mycket billigt och prisvärt squashracket ifrån Tecnifibre. Det här racket kommer med en stor sweetspot vilket ger mycket förlåtande och snälla egenskaper. Tack vare sin tunga vikt så hjälper det här squashracket till i svingen så att du som spelare ska kunna få extra fart på bollen. Balansen är topplätt vilket gör squashracket lättmanövrerat längs hela banan. Vi tycker att det här racket passar till nybörjare och motionärer som vill ha ett squashrack till ett billigare pris.

Vår vinnare: bästa squashrack nybörjare

Dunlop Blackstorm Graphite 5.0

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vikt : 135 gram
Balans : Head Light
Passar till : Nybörjare / Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Dunlop Blackstorm Graphite 5.0 tillhör klassen prisvärda och billiga squashrack för nybörjare. Ramen i den här modellen är tillverkad i 100% grafit vilket kommer hjälpa dig att få en ökad fart samtidigt som du också får en fin känsla. Rackhuvudet är något större vilket i sin tur ger en större sweetspot. Tack vare att balansen är topplätt så blir det här racket mycket snällt och lättmanövrerat. Vi tycker att Dunlop Blackstorm Graphite 5.0 är ett bra allround nybörjarrack i squash som passar alla typer av squashspelare.

Vår vinnare: bästa squashrack nybörjare barn & Junior

Dunlop Apex Infinity 5.0

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 115 gram
Balans : Head Light
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Är du på jakt efter ett squashrack till ditt barn? Med sina låga 115 gram ärDunlop Apex Infinity 5.0 ett mycket lätt squashracket som passar för både juniorer och seniorer som letar efter ett lättmanövrerat squashrack. Detta squashracket använder något som kallas AeroSkin-Teknologi som innebär att racket minimerar luftens turbulens runt racket. Det här leder till att man får ut en snabbare svinghastighet och ökad fart vilket vi tycker passar bra till en junior. Dessutom har racket en förstärkning i rackethalsen vilket ger ökad styvhet och stabilitet. Det här racket kommer de dig en härlig kombination av mycket fin fart och kontroll. För att sätta pricket över i:et kommer Apex Infinity i en mycket lätt vikt och exklusivt material vilket vi tycker gör det här squashracket till en solklar vinnare i bästa squashracket för juniorer.

Gillade du den här artikeln om squash? Läs mer om när vi prövade på squash första gången. Vi har också gjort en artikel där vi testar squashskor
Vill du läsa mer om squash regler? Klicka här för att komma till svenska squashförbundet.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 31

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *