Squashrack • Bästa Squashracket 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Squashrack - Vi testar bästa squashracket 2021

Gillar du att spela squash? Vill du köpa det bästa squashracket? Vill du dessutom hitta ett billigt squashrack? Vi kommer i den här artikeln att hjälpa dig hitta rätt squashrack för just din spelstil.

Vi kommer inleda med att berätta lite kortfattat om squashrack så att du ska få en inblick i vad som är viktigt när man ska välja på squashrack. Vi kommer gå igenom bland annat rackform, balans, vikt m.m.

Sedan kommer vi att testa och recensera populära squashracket från bland annat Tecnifibre och Dunlop. Avslutningsvis presenterar vi vår topplista till bästa squashracket herr, dam och junior 2021 men också bästa squashracket för nybörjare och ett bra billigt squashrack.

Våra favoriter Squashracket - bäst i test

Bästa Squashracket Herr

Tecnifibre carboflex 125 S

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa Squashracket Dam

Tecnifibre carboflex NS 125 airshaft

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa billiga Squashracket

Tecnifibre Cross Shot 2021

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Bästa squashracket nybörjare

Dunlop Blackstorm Graphite 2021-2022

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Bästa Squashracket junior & Barn

Dunlop Apex Infinity 2021-2022

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Kortfattat om squashrack

För att du ska kunna välja ut det bästa squashracket så måste vi börja med att berätta lite kortfattat om squashrack. De finns flera squashracket ute på marknaden och många skiljer sig i material, form, vikt och balans. Börja redan nu tänka ut vilken nivå, ambition och spelstil du har med squash. Vad är dina styrkor? Vad är dina svagheter och vilka kvalitéer vill du helst se i ditt squashracket?

Racketform - Squashracket

Inom squashrack så pratar man vanligtvis om två typer av rackformer. Det första är det droppformade squashracket och det andra är det klassiska squashracket.

Det som visuellt skiljer dessa racken åt är att strängarna i det droppformade racket går nästan hela vägen ner till handtaget. Det här leder till att ett droppformat squashrack har en något större sweetspot än de klassiska racken. Det här leder i sin tur till att de droppformade racken är enklare för dig som nybörjare att lättare få en bättre träff och fart på bollen. Framförallt så blir racket mer förlåtande vid träffar mer ut emot kanten.

Om vi sedan jämför med de klassiska squashracket så blir då sweetspot något mindre. Däremot när du träffar sweetspot med ett klassiskt squashracket så får du ut något mera fart och en bättre förmåga att placera bollarna.

jämförelse mellan klassiskt och droppformat squashracket

Vikten i squashracket

Vikten på squashracken ligger mellan vanligtvis mellan 110 – 170 gram. Squashrack som väger mindre är oftast de mer exklusivare racken då materialvalet är lättare och bättre.

Lätta Squashrack – Ger dig möjligheten av spela mer offensivt och du får bättre men också smidigare manövreringsförmåga runt banan. Ett lätt squashracket är helt enkelt mer lättmanövrerat och du kommer kunna spela en aggressivare och kvickare squash.

Tunga Squashrack – Ger dig istället mer förlåtande och snälla egenskaper då racket kommer att hjälpa dig generera mera kraft i bollen. Är du nybörjare bör du därför kika efter ett lite tyngre squashrack för att få hjälp även vid lösare svingar.

Squashbana

Balansen i ett squashrack

När vi pratar om balans i ett squashracket så pratar vi om vart på rackets tyngdpunkt ligger. Squashrack kan komma som topptunga, topplätta och neutrala.

Head Heavy – Innebär att tyngdpunkten ligger högt upp på racket. Ett topptungt rack leder till att du får mer tryck i dina slag, vilket gör det enklare att slå hårt. Dessutom får du bra kontroll i dina slag då du har en bättre känsla för rackethuvudet. Topptunga squashrack passar för fartfylld och offensiv squash.

Head Light – Betyder att mycket av tyngden sitter mer emot skaftet. Det här gör att dessa racken är lättare att manövrera och därför passar den här typen av squashrack mest för nybörjare som söker förlåtande och kontrollinriktade egenskaper.

Even Balanced –
Vilket innebär ett mellanting mellan de två ovan, det här ger dig bra allround egenskaper. Det innebär att squashracket passar både för offensivt och kontrollinriktat spel.

squashracket

Hur väljer jag rätt squashrack?

Men vad ska du titta efter när du letar efter ett squashracket? Först så måste du redogöra för dig själv vad för typ av squashspelare du är och vilken nivå din squash ligger på. Är du en offensiv eller defensiv spelare? Gillar du att spela aggressivt eller föredrar du mycket kontroll?

Sammanfattning - bästa squashracket

Är du nybörjare i squash så tycker vi att du ska välja ett lite tyngre squashracket som är head light eller even balanced för att komma åt förlåtande och snälla egenskaper medans du lär dig bollträffen.

Är du på en medelnivå och osäker på vilken typ av spelstil du har så rekommenderar vi att du köper ett squashracket som är even balanced vilket ger dig bra allround egenskaper så du kan få ut lite av varje när det kommer till både precision och fart.

Våra favorit squashrack:

Vår vinnare: bästa squashrack herr

Tecnifibre Carboflex 125 S

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 125 gram
Balans : Even Balanced
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Vår absoluta favorit till squashracket för herrar kommer från tillverkaren Tecnifibre och deras populära premium squashrack Carboflex 125 S. Det här är en uppdaterad modell som är tillverkad för att ge ännu mera fart och precision jämfört med den tidigare modellen.

Tack vare sin even balance, droppform och vikt på 125 gram så kommer du att kunna spela en härlig fartfylld squash där du även tillåts spela med mycket kontroll och precision. Tecnifibre Carboflex 125 S passar alla typer av squashspelare, oavsett nivå och spelstil. Även damer och juniorer kommer kunna prestera bra squash med det här squashracket.

Tecnifibre Carboflex 125 S har blivit ett vanligt och populärt squashrack på våra anläggningar i Sverige och ett bra bevis på sina egenskaper är att den nuvarande världstvåan i squash Mohamed El Shorbagy använder det här squashracket.

Vår vinnare: bästa squashrack dam

Tecnifibre Carboflex NS 125 Airshaft

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Vikt : 125 gram
Balans : Even Balance
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Tecnifibre Carboflex NS 125 Airshaft är dam modellen för denna serie squashrack ifrån Tecnifibre. Det som skiljer sig åt ifrån herrmodellen ovan är att greppstorleken är något mindre, vilket passar både för damer och juniorer.

Det här dam squashracket är tillverkad med en Airshaft-ramkonstruktion vilket gör att du får en mer dynamisk respons och acceleration på bollen i jämförelse med föregångaren vilket kortfattat betyder mera fart. Tecnifibre Carboflex NS 125 Airshaft har också X-Armsteknologi som ger en starkare struktur i ramen och därmed en bättre stabilitet.

Tack vare att racket har en even balance så kommer det låta dig att spela mångsidigt och du kommer få ut en härlig kombination av både de offensiva och defensiva spelet. Precis som herrmodellen så är materialvalet i detta dam squashracket både exklusivt men också påkostat. Värt att nämna att de här squashracket är utvecklat av en av världens bästa squashspelare Mohamed El Shorbagy.

Vår vinnare: bästa billiga squashrack

Tecnifibre Cross Shot 2021

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vikt : 190 gram
Balans : Head Light
Passar till : Nybörjare / Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround

Kommentar: Tecnifibre Cross Shot 2021 är ett mycket billigt och prisvärt squashracket ifrån Tecnifibre. Det här racket kommer med en stor sweetspot vilket ger förlåtande egenskaper vid träffar ut emot kanterna. Tack vare sin lite tyngre vikt på 190 gram så kommer det här squashracket hjälpa dig att producera extra fart vid bollträff vilket passar för dig som kanske har en lösare sving.

Balansen i det här squashracket är topplätt vilket gör att racket blir mer lättmanövrerat och smidigt i spelet. Vi tycker att det här racket passar till nybörjare och motionärer som vill ha ett billigt och bra squashrack.

Vår vinnare: bästa squashrack nybörjare

Dunlop Blackstorm Graphite 2021-2022

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 135 gram
Balans :  Extra Head Light
Passar till : Nybörjare / Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Dunlop Blackstorm Graphite 2021-2022 är ett bra och välgjort squashracket som passar för nybörjare. Ramen i racket är tillverkad i 100% grafit vilket är ett styvt lättviktsmaterial som kommer hjälpa dig att få en ökad fart, bättre känsla i bollträffen och en bättre manövreringsförmåga.

Rackhuvudet är något större vilket i sin tur ger en större sweetspot som hjälper till att producera mer fart vid träffar ut emot kanterna. Det här passar för dig som är nybörjare i squash som behöver ett bra första squashrack för att lära sig grundslagen och få en känsla för bollträffen.

Tack vare att balansen är topplätt så blir det här racket mycket snällt och lättmanövrerat. Vi tycker att Dunlop Blackstorm Graphite 2021-2022 är ett exklusivt och välgjort squashrack som passar för nybörjare.

Vår vinnare: bästa squashrack barn & Junior

Dunlop Apex Infinity 2021-2022

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 115 gram
Balans : Head Light
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Är du på jakt efter ett bra squashrack till ditt barn? Med sina låga vikt på bara 115 gram är Dunlop Apex Infinity 2021-2022 ett mycket lätt squashracket som passar för både juniorer men också seniorer som letar efter ett kvickt squashrack.

Dunlop Apex Infinity 2021-2022 använder teknologin AeroSkin-Teknologi som innebär att racket minimerar luftens turbulens runt racket. Det här leder till att man får ut en snabbare svinghastighet och ökad fart vilket vi tycker passar bra till en junior som kanske behöver en extra hjälp vid lösare svingar. Trots sin låga vikt har det här squashracket en förstärkning i rackethalsen vilket ger ökad styvhet och stabilitet.

Tack vare sin topplätta balans kombinerat med låga vikt passar det här squashracket bra för juniorer och barn som letar efter ett snällt och lättmanövrerat squashracket.

Gillade du den här artikeln om squash? Läs mer om när vi prövade på squash. Vi har också gjort en artikel där vi testar squashskor

Källa :
https://en.wikipedia.org/wiki/Mohamed_El_Shorbagy

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 31

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *