Tennisskor • Bästa Tennisskorna 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Tennisskor - Vi testar bästa tennisskorna för 2021

Gillar du att spela tennis? Det kanske är läge för dig att köpa ett par bra tennisskor eller kanske till och med ditt allra första par tennisskor? Oavsett om du kollar billiga tennisskor på en tennisskor rea eller en tennis outlet så hjälper vi dig i den här artikeln att hitta några bra men också billiga tennisskor just för dig. Vi kommer att testa och presentera bästa tennisskor herr, dam, junior & barn. Dessutom kommer vi att testa ut bästa billiga tennisskor för damer och herrar.

Våra favoriter bästa tennisskor 2021 - bäst i test

Bästa tennisskor herr

Mizuno Wave Exceed Tour 4

4.7/5

Bästa tennisskor dam

Nike air zoom vapor cage 4 woman

4.5/5

Bästa tennisskor Barn & Junior

Nike Vapor X junior

4.5/5

Bästa billiga tennisskor för herrar

Adidas Game Court 2021

4/5

Bästa billiga tennisskor för Damer

Nike air max volley woman

4.5/5

Vad är tennisskor?

När man tillverkar skor specifikt för tennis så undersöker man dels hur rörelsemönstret ser ut i sporten men också hur underlaget ser ut. Det här gör man för att optimera spelarens tennis men också för att förebygga onödiga skador.

Rörelsemönstret i tennis

Men hur rör vi oss när vi spelar tennis? Tennis är en krävande sport som kräver mycket rörelser och förflyttningar. Rörelsemönstret i tennis handlar mycket om sidoförflyttningar längs baslinjen men också en hel del start-stop. Det ställer höga krav på att du har en sko med bra hållbarhet som klarar av dessa påfrestningar.

ett par tennisskor

Olika tennisskor för olika underlag?

Tennis kan spelas på lite olika underlag som till exempel gräs, grus eller asfalt, så därför finns det tennisskor tillverkade att prestera bättre på de olika underlagen.

Tennisskor för Grus

Den första typen av tennissko som vi väljer att kika på är tennisskor för spel på grus som ibland kallas ”clay”. Det som skiljer sig i grusskor är att sulorna är något mer räfflade än de vanliga tennisskorna. Detta för att skorna ska kunna klara av den extra belastningen när du glider på en grusplan. Det som kan vara en nackdel med denna typ av tennissko är ifall du spelar med grusskor på annat underlag än grus. På grund av att sulorna är mer räfflade så kommer de att slitas ner något snabbare, men framförallt så kan du få ”för bra grepp” på ett annat underlag vilket i sin tur kan resultera i onödiga belastningar och skador på dina fötter.

grusplan tennis

All Court tennisskor

Den vanligaste kategorin är all court tennisskor. Tack vare att sulan är något mindre räfflad så är dessa skor gjorda för att spela på alla typer av underlag. Är du nybörjare eller motionär som spelar på lite olika typer av underlag så är det här den typen av tennisskor som vi rekommenderar. Såklart kan du även spela med all court skor på ett grusunderlag.

Finns det tennisskor för barn och juniorer?

Är du på jakt efter tennisskor till ditt barn? Självklart finns det tennisskor som är tillverkade för barn & juniorer.

strängningen tennisracket

Kan jag spela tennis med vanliga träningsskor?

Tennis är en sport som kräver mycket fotarbete i sidled så därför är tennisskor tillverkade för att klara av dessa belastningar. Om man då jämför med ett par vanliga löparskor som inte alls är tillverkade för samma typ av sidoförflyttning utan de är tillverkade för att kunna springa framåt som till exempel i ett löpspår. Som en konsekvens om du spelar tennis med vanliga träningsskor så finns risken att belastningen i sidled blir större än vad dina skor klarar av. Det här kan resultera i både för högt slitage och kanske till och med att du skadar dig. Så därför rekommenderar vi dig att spela tennis med ett par bra tennisskor.

Vår vinnare:
bästa tennisskorna herrar

Mizuno Wave Exceed Tour 4

4.7/5

Underlag : All Court
Modell :
Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Är du på jakt efter ett par fräsiga tennisskor? Den här är den senaste modellen av Mizuno Wave Exceed serien som är lättare, snabbare men också starkare. Tour 4 har fått extra stötdämpning i bakfoten vilken gör att skon håller fotleden i rätt läge, det här gör att du står stabilt och komfortabelt under din tennis. Mittpartiet kommer i teknologin ”D-flex Groove” vilket låter dig vrida och accelerera foten med maximal tryckt. Det här är en allcourt sko som genererar extremt bra grepp på tennisbanan vilket gör det enkelt att förflytta sig smidigt och kvickt. Den här tennisskon passar alla typer av tennisspelare oavsett nivå eller ambition med sporten så kommer du kunna prestera grym tennis med lättviktsskon Mizuno Wave Exceed Tour 4.

Vår vinnare:
bästa tennisskorna damer

Nike Air Zoom Vapor Cage 4 Women

4.5/5

Underlag : All Court
Modell :
Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Nike Air Zoom Vapor Cage 4 är en populär tennissko på våra anläggningar i Sverige och en personalfavorit hos många racketshoppar. Den här modellen är en av de mest slitstarka skorna på marknaden samtidigt som den är uppbyggd för optimal komfort och stabilitet. Nike använder sig av teknologin Zoom Air i hälen vilket ger dig som spelare en responsiv dämpning med låg vikt. På den här tennisskon har man även satt in Zoom Air vid framsidan av skon för ännu bättre dämpning samt för att du snabbt ska kunna förflytta dig på tennisbanan. Trots att skon primärt är tillverkad för just komfort och stabilitet så kommer du även att kunna spela mycket kvick och smidig tennis. Greppet på banan är exceptionellt och många menar på att denna modell även fungerar bra på padelbanan. Det här är en sko som tickar alla boxar i det vi söker hos en bra och stabil tennissko för damer.

Vår vinnare:
bästa tennisskorna för juniorer & Barn

Nike Vapor X Junior White/Volt

4.5/5

Underlag : All Court
Modell :
Junior / Barn
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Är du på jakt efter ett par tennisskor till ditt barn? Nike Vapor X Junior är en uppdaterad juniormodell av seniormodellen Vapor X. Den nya X-versionen har en utomordentlig passform vilket gör skon bekväm vid snabba förflyttningar. I den här uppdaterade modellen har man optimerat förstärkningarna på de viktiga ytorna medans man har mindre förstärkning på de mindre viktiga ytorna, vilket har gjort att det här till en lättare sko för att på så sätt generera ökad smidighet. Vapor X ger fenomenalt grepp på banan och din junior kommer dessutom få ett bra frånskjut i sidoförflyttningarna. Om du letar efter ett par tennisskor till din junior så är Nike Vapor X Junior i vår mening ett ypperligt val.

Vår vinnare:
bästa billiga tennisskorna herr

Adidas Game Court 2021

4/5

Underlag : All Court
Modell :
Herrar / Juniorer
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Adidas Game Court  2021 är en billigare och mer prisvärd modell för dig som söker en tennissko med en begränsad budget. Den här modellen är en all court tennissko som också går bra att spela padel med. Den här skon är skön emot fötterna och enligt tillverkaren ska skon töja sig något på bredden efter användning för att passa din fot ännu bättre. Game Court 2021 ger en bra dämpning och skorna är dessutom slitstarka trots sitt låga pris. Vill du ha en billig tennissko men ändå få tillräckligt med bra grepp och förmåga att prestera bra tennis så är Adidas Game Court 2021 ett bra val.

Vår vinnare:
bästa billiga tennisskor för damer

Nike Air Max Volley Women

4.5/5

Underlag : All Court
Modell :
Damer / Juniorer
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Nike Air Max Volley Women är en billig och prisvärd tennissko ifrån Nike som också fungerar bra på padelbanan. Det här är ett par snygga och stilrena tennisskor som har en härlig andningsförmåga. Max Volley kommer med en så kallad Air Max-enheten under hälen som kommer ge dig en responsiv dämpning som absorberar stötar vid snabba vändningar och rörelser. Den här modellen ger dig bra stöd och komfort i mellanfoten tack vare snöret som löper ifrån häl till tå och ju mer du drar i snöret ju tightare blir passformen runt mellanfoten vilket i sin tur kommer ge dig maximal komfort. Tack vare sina fina egenskaper och det förhållandevis låga priset så blev det här vår vinnare till bästa billiga tennisskor för damer.

Flera av våra artiklar om tennis

Vill du läsa mer om tennis på svenska tennisförbundet? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 29

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *