Tennisskor • Bästa Tennisskorna 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Tennisskor - Vi testar bästa tennisskorna för 2021

Gillar du att spela tennis? Vill du bli en bättre tennisspelare och ta din tennis till nästa nivå? Då är det läge för dig att köpa ett par bra tennisskor.

I den här artikeln berättar vi det du behöver veta om tennisskor och vad det finns för typer av tennisskor. I slutändan kommer vi att testa för att utse våra favoriter till bästa tennisskor herr, dam, barn och junior.
Vill du hitta ett par billiga men ändå bra tennisskor? Lugn, vi utser också våra favoriter till bästa billiga tennisskor både för herr och dam.

Våra favoriter bästa tennisskor 2021 - bäst i test

Bästa Tennisskor herr

Mizuno Wave Exceed Tour 4

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa Tennisskor dam

Nike air zoom vapor cage woman

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa Tennisskor barn & Junior

Nike Vapor X Junior

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Billiga tennisskor Herr

Adidas game Court 2021

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Billiga tennisskor dam

Nike AIr max volley Woman

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vad är tennisskor?

Tennisskor är framtagna för ditt tennisspel. Tillverkarna tittar på rörelsemönstret, underlaget och komfort för att på så sätt konstruera en sko som är optimal för tennis.

Rörelsemönstret i tennis

Men hur rör vi oss när vi spelar tennis? Tennis är en krävande sport som kräver mycket rörelser och förflyttningar. Rörelsemönstret i tennis handlar mycket om sidoförflyttningar längs baslinjen men också en hel del start-stop. Det ställer höga krav på att du har en sko med bra hållbarhet som klarar av dessa påfrestningar.

ett par tennisskor

Olika tennisskor för olika underlag?

Tennis kan spelas på olika underlag som till exempel gräs, grus eller asfalt, så därför finns det tennisskor tillverkade att prestera bättre på de olika underlagen.

Tennisskor Grus

Den första typen av tennisskor som vi väljer att kika på är tennisskor för spel på grus som ibland kallas ”clay”. Det som skiljer sig i grusskor är att sulorna är något mer räfflade än de vanliga tennisskorna. Detta för att skorna ska kunna klara av den extra belastningen när du glider på en grusplan. Det som kan vara en nackdel med denna typ av tennisskor är ifall du spelar med grusskor på annat underlag än grus.

På grund av att sulorna är mer räfflade så finns risken att de slits ner något snabbare, men framförallt så kan du få ”för bra grepp” på ett annat underlag vilket i sin tur kan resultera i onödiga belastningar och skador på dina fötter.

grusplan tennis

All Court tennisskor

Den vanligaste kategorin tennisskor är all court tennisskor. Tack vare att sulan är något mindre räfflad så är dessa skor gjorda för att spela på alla typer av underlag.

Är du nybörjare eller motionär som spelar tennis på olika typer av underlag så är det här den typen av tennisskor som vi rekommenderar. Såklart kan du även spela med all court tennisskor på ett grusunderlag.

tennisskor Herr, Dam, barn och juniorer?

Självklart finns det tennisskor både för herr, dam & barn. Konstruktionen är i stort sett lika bara att fotstorleken skiljer de åt.

strängningen tennisracket

Kan jag spela tennis med vanliga träningsskor?

Tennis är en sport som kräver mycket fotarbete i sidled så därför är tennisskor tillverkade för att klara av dessa belastningar. Om man då jämför med ett par vanliga löparskor som inte alls är tillverkade för samma typ av sidoförflyttning utan de är tillverkade för att kunna springa framåt som till exempel i ett löpspår. Som en konsekvens om du spelar tennis med vanliga träningsskor så finns risken att belastningen i sidled blir större än vad dina skor klarar av. Det här kan resultera i både för högt slitage och kanske till och med att du skadar dig. Så därför rekommenderar vi dig att spela tennis med ett par bra tennisskor.

Varför ska jag köpa tennisskor?

Vår vinnare: tennisskor herr

Mizuno Wave Exceed Tour 4

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Underlag : All Court
Modell :
Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Är du på jakt efter ett par fräsiga tennisskor för herrar? Mizuno Tour 4 är den senaste modellen av Mizuno Wave Exceed serien som är lättare, snabbare men också starkare. Tour 4 har fått extra stötdämpning i bakfoten vilken gör att skon håller fotleden i rätt läge, det här gör att du står stabilt och komfortabelt under din tennis samtidigt som belastningen på dina fötter minskar. Mittpartiet kommer i teknologin ”D-flex Groove” vilket låter dig vrida och accelerera foten med maximal tryckt.

Det här är all court tennisskor som genererar extremt bra grepp på tennisbanan vilket gör det enkelt att förflytta sig smidigt och kvickt. Den här modellen passar alla typer av tennisspelare oavsett nivå eller ambition så kommer du kunna prestera grym tennis med vår favorit till bästa tennisskor herr, lättviktsskorna Mizuno Wave Exceed Tour 4.

Vår vinnare: tennisskor dam

Nike Air Zoom Vapor Cage Women

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Underlag : All Court
Modell :
Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Nike Air Zoom Vapor Cage är populära tennisskor för damer som också har blivit en personalfavorit hos många racketshoppar i Sverige. Den här modellen är en av de mest slitstarka skorna på marknaden samtidigt som den är uppbyggd för optimal komfort och stabilitet. Nike använder sig av teknologin Zoom Air i hälen vilket ger dig som spelare en responsiv dämpning med låg vikt. På dessa dam tennisskor har man även satt in Zoom Air vid framsidan av skon för en ännu bättre dämpning samt för att du ännu snabbare ska kunna förflytta dig på tennisbanan.

Trots att skon primärt är tillverkad för just komfort och stabilitet så kommer du även att kunna spela mycket kvick och smidig tennis. Greppet på banan är exceptionellt och många menar på att denna modell även fungerar bra på padelbanan. Det här vart vår favorit till bästa tennisskor dam då det tickar i alla boxar i det vi söker i ett par bra och stabila tennisskor för damer.

Vår vinnare: tennisskor Barn & Junior

Nike Vapor X Junior

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Underlag : All Court
Modell :
Junior / Barn
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Är du på jakt efter ett par tennisskor till ditt barn? Nike Vapor X Junior är en uppdaterad juniormodell av seniormodellen Vapor X. Den nya X-versionen har en utomordentlig passform vilket gör skon bekväm vid snabba förflyttningar. I den här uppdaterade modellen har man optimerat förstärkningarna på de viktiga ytorna medans man har mindre förstärkning på de mindre viktiga ytorna, vilket har gjort att det här till en lättare sko för att på så sätt generera ökad smidighet i spelet.

Vapor X ger fenomenalt grepp på banan och din junior kommer dessutom få ett bra frånskjut i sidoförflyttningarna. Om du letar efter ett par tennisskor till din junior så är Nike Vapor X Junior i vår mening ett ypperligt val och vår vinnare till bästa tennisskor barn och junior.

Vår vinnare: billiga tennisskor herr

Adidas Game Court

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Underlag : All Court
Modell :
Herr / Juniorer
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Adidas Game Court 2021 är billiga och prisvärda tennisskor för dig som söker en modell men med en begränsad budget. Den här modellen är all court tennisskor som också går bra att spela padel med. Den här skon är skön emot fötterna och enligt tillverkaren ska skon töja sig något på bredden efter användning för att passa din fot ännu bättre. Game Court 2021 ger en bra dämpning och skorna är dessutom slitstarka trots sitt låga pris.

Vill du ha billiga tennisskor herr men ändå få tillräckligt med bra grepp och förmåga att prestera bra tennis så är Adidas Game Court 2021 ett bra val.

Vår vinnare: billiga tennisskor dam

Nike Air Max Volley

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Underlag : All Court
Modell :
Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Nike Air Max Volley Women är billiga och prisvärda dam tennisskor ifrån Nike som också fungerar bra på padelbanan. Det här är ett par snygga och stilrena tennisskor för damer som har en bra andningsförmåga. Max Volley kommer med en så kallad Air Max-enheten under hälen som kommer ge dig en responsiv dämpning som absorberar stötar vid snabba vändningar och rörelser.

Den här modellen ger dig bra stöd och komfort i mellanfoten tack vare snöret som löper ifrån häl till tå och ju mer du drar i snöret ju tightare blir passformen runt mellanfoten vilket i sin tur kommer ge dig maximal komfort. Tack vare sina fina egenskaper och det förhållandevis låga priset så blev det här vår vinnare till bästa billiga tennisskor dam.

Flera av våra artiklar om tennis

Vill du läsa fler av våra tennisartiklar? Vi har flera artiklar om bland annat bästa tennisracket , tennisracket barn och hur du väljer rätt tennisväska.

Vill du läsa mer om tennis på svenska tennisförbundet? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 29

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *