Sök

Bästa Driver – Bäst I Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för NordicaGolf, Happygolfer & Dingolfshop

Bästa Drivern 2024 - sportporten

Om du vill hitta din bästa driver för 2024 så har vi svaret. Vi har jämfört och utsett Taylormade Qi10 till bästa drivern för 2024, både för herr och dam tack vare sina fina tekniker och materialval som ger en driver som ska gå längre och rakare tack vare sitt klubbhuvud i 60 lager kolfiber, en ännu mer optimerad viktfördelning samt ett ännu högre MOI vilket gör att klubbhuvudet nu har en ännu större förmåga att motstå vridningar.

TaylorMade Qi10 Driver Herr

TaylorMade Qi10 Driver
4.9/5

Betyg 4.9 / 5

TaylorMade Qi10 MAX Driver Dam

TaylorMade Qi10 MAX Driver - Lady
4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Är du på jakt efter en ny golf driver? Men är du osäker på vad du ska köpa eller vilka egenskaper i drivers som man ska leta efter? Då har du kommit helt rätt! Finns det något härligare i golf än att få till en perfekt drive? Känslan av att träffa klockrent i sweetspot och få de där härliga ljudet medans bollen flyger iväg.

Men ibland kan det vara en djungel att hitta rätt bland alla olika modeller, speciellt om du vill hitta en golf driver för nybörjare. Därför har vi valt att skapa den här artikeln med målsättningen att hjälpa dig hitta en riktigt bra modell. Vi kommer inleda med att berätta om olika drivers samt vad som kan vara bra att tänka på för att köpa en riktigt bra modell. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra topplistor till bästa drivern 2024 med favoriter för herr och dam där vi bland annat pratar om driver modeller från TaylorMade, Titleist, Cobra och Wilson.

Vår topp 5 bästa driver Herr

1

TaylorMade Qi10 Driver

TaylorMade Qi10 Driver

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2

Cobra Darkspeed X

Cobra Darkspeed X

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3

Titleist TSR2 Driver

Titleist TSR2 Driver

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

4

MacGregor Driver V FOIL Loft 10,5°

MacGregor Driver V FOIL Loft 12°

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

5

Wilson SGI Drivers Men

Wilson SGI Drivers Men

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Vår topp 5 bästa drivers dam

1

TaylorMade Qi10 MAX Driver - Lady

TaylorMade Qi10 MAX Driver

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2

TaylorMade Kalea

TaylorMade Kalea

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

3

Cobra Darkspeed MAX - Lady

Cobra Darkspeed MAX - Lady

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

4

Wilson PRO STAFF SGI Right Offset Lady​

Wilson PRO STAFF SGI Offset Lady

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

5

Wilson SGI Drivers Lady

Wilson SGI Drivers Lady

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Vad är en golf driver?

En golf driver är den längsta och största klubborna i bagen som går allra längst. Tack vare sin konstruktion och stora klubbhuvud så är den här klubban idealisk att använda från tee där man är tillåten att använda en pegg för att få bollen att komma så långt som möjligt. Men för riktigt duktiga golfare så kan en driver även vara ett bra vapen att ta till om bollen ligger bra på fairway, men då får man såklart inte använda pegg.

Vilka egenskaper ska man ta hänsyn till?

När man ska köpa en driver så är det ett par saker som kan vara bra att ha i åtanke så att man kan köpa en modell som passar för ens egna sving och ambition. Det är inte speciellt roligt att köpa en för svårspelad driver som kommer att påverka spelet negativt. Det är inte heller speciellt kul att köpa en för mjuk driver där man istället tappar längd.

För att underlätta valet av modell så tycker vi att man redan nu bör redogöra 2 saker. För det första så bör man fundera hur långt man har kommit i sin golf, vilket handikapp man har och hur snabbt man svingar för att på så sätt reda ut hur avancerad klubban borde vara. Det andra som kan vara bra att tänka ut är vilken prisklass som skulle passa då det finns allt från exklusiva modeller till billiga drivers.

Driver Golf

Driver Golf herr, dam och Junior

När man ska börja kika bland alla modeller så tycker vi att det är enklast att sortera efter kön då drivers är kategoriserade och anpassade för herr, dam, barn och junior.

Dam drivers har ett mjukare skaft för att på så sätt vara anpassade för svinghastigheter hos dam golfare. Dessutom är de ofta något kortare till längden för att de ska bli enklare att svinga med.

En barn driver är kortare på längden, mjukare i skaftet och ofta ett mindre klubbhuvud för att barn ska få det lättare att orka svinga klubban och träffa bollen på rätt sätt. När en junior blir lite drygt 11-12 år gammal, börjar få lite längd och även svinghastighet så kan det vara läge att kolla på en senior driver. Om drivern till en början skulle kännas något lång så går det bra att bara greppa ner på klubban.

Höger- eller Vänsterfattning

Hur vet man som golfare om man ska spela med höger eller vänsterklubba? Det är ganska enkelt, om du är högerhänt ska du ha en högerfattning (RH) medans ifall du är vänsterhänt ska du ha en driver med vänsterfattning (LH).

Driver Barn

Skaft

När man kikar på golfklubbor så kommer man garanterat komma i kontakt med vilken typ av skaft som klubban har. Desto snabbare svinghastighet man har desto styvare skaft kan man ha på klubban vilket kommer resultera i en bättre längd. Om man däremot har för lätt skaft så kommer det att påverka slaget negativt då man som golfare måste hålla tillbaka i svinghastigheten för att klubban ska hinna med vilket kommer påverka både längd och precision i slaget. Därför är det viktigt att välja rätt skaft beroende på vilken svinghastighet man har.

Nedan har vi en tabell som visar ungefärliga värden man bör ha på skaftet beroende på hur långt man slår med driver

Längd med driver

Skaft

<160m

Lady

160 - 185 m

Senior

185 - 220 m

Regular

220 - 250 m

Stiff

>250 m

X - Stiff

Om man inte har spelat med driver förut och inte vet hur långt man slår så har vi även en ungefärlig tabell för vilken typ av skaft man bör ha beroende på hur långt man slår med en järn 7a. Det här ger en indikering på hur snabb svinghastighet man besitter och är därför relativt applicerbart även för att hitta skaft till en driver.

Längd med järn 7

Skaft

<100m

Lady

100 - 120 m

Grafit - Senior

121 - 130 m

Grafit - Regular

131 - 140 m

Stålskaft - Regular

141 - 160 m

Stålskaft - Stiff

över 160 m

Stålskaft - X-Stiff

Loft

Loftvinkeln är vinkeln på klubbhuvudet där dagens modeller ofta kommer i ett spann mellan 9 – 13 grader. Man kan säga att ju snabbare svinghastighet man har desto lägre loft kommer man att kunna spela med. Det innebär att golfaren har en bättre förmåga att få en högre bollbana. Medans en damgolfare, junior eller senior som inte har lika snabb svinghastighet bör istället gå för ett loft närmare 12 grader för att få lite extra hjälp att få höjd på bollen vilket kommer resultera i ett längre slag.

Om man som golfare har en snabb sving men spelar med ett för högt loft så kommer man istället att tappa i längd, så därför har många herrgolfare driver loft mellan 9 – 10,5 grader.

Storlek på klubbhuvudet

Ett annat begrepp som kan dyka upp är storleken på klubbhuvudet och det är något som man inte behöver lägga så stor vikt i men som vi ändå tycker kan vara värt att nämna. Idag är de flesta modellerna 460cc vilket ger ett stort klubbhuvud med en väl tilltaget träffyta och sweetspot. Däremot kan en barn och junior drive istället ha ett något mindre klubbhuvud så att det blir mer lätthanterligt för ett barn att träffa bollen, det gäller framförallt i de allra yngsta åldrarna.

Driver

Vikter - Ställbara drivers & Offset

Tekniken kring golfutrustning går ständigt framåt och så gäller även för drivers. Många av dagens nya och mer avancerade drivers är ofta ställbara vilket innebär att man kan modifiera vikter och även loftvinkeln på klubban för att optimera bollbanan och även reducera oönskade skruvar.

Draw, Fade, Neutral

Som golfare stöter man tyvärr garanterad på olika bollbanor som går till höger eller vänster. Om man som högerspelare skruvar en boll till vänster så kallas det för draw (kontrollerad) eller hook (okontrollerad) och ifall det är en högerskruv så kallas det istället fade (kontrollerad) eller slice ( okontrollerad). Är man vänsterspelare så får man tänka tvärtom.

Vikter

Det vanligaste problemet som många har med en driver är slicen, att bollen skruvar sig okontrollerat åt höger. För att försöka motverka en slice så kan man då placera vikterna i hälen på klubbhuvudet vilket resulterar i ett mer stängt klubbhuvud vid bollträffen, helt enkelt en driver som försöker slå en draw. På samma sätt finns det drivers som är mer fade orienterade ifall man har problem med vänsterskruvar. Då placeras vikterna vikten längst ut på klubban för att istället åstadkomma en mer öppen bollträff. En neutral driver har istället viktplaceringarna jämnt fördelarna längs hela klubbar.

Bästa Driver

Offset

En offset driver innebär att klubbhuvudet sitter något bakom själva skaftet vilket medför att klubbhuvudet inte blir lika öppet vid bollträffen vilket reducerar en eventuell slice. Oftast är offset drivers bättre för lösare svinghastigheter.

Sammanfattning - Hur väljer man driver i golf?

Som tidigare nämnt så rekommenderar vi att man börjar med att gå igenom tabellen för att reda ut om man har en snabb eller långsam svinghastighet för att på så sätt bestämma skaft på klubban och därefter även loftvinkeln. Har man en långsammare sving så kan en högre loftvinkel vara att föredra för att få mer längd och motsatsen med en lägre loftvinkel om man har en snabbare svinghastighet.

När det kommer till en ställbar driver så kan det absolut hjälpa med att modifiera vikter för att bota diverse skruvar, men vi tycker ändå att man ska vara försiktig och inte ”överskruva” eller ”övermodifiera” sin driver vilket kan ha en negativ påverkan på svingen, att man helt enkelt övar in ett felaktigt slag.

Vår vinnare : Bästa Golf drivern herr

TaylorMade Qi10 Driver

TaylorMade Qi10 Driver

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Skaft : Stiff, Regular & Senior
Loft : 9, 10,5 & 12
Passar till : Hög, Medel & Låg HCP

Kommentar : Vi menar på att Taylormade är välkända för att producera drivers i hög kvalité och deras Qi10 är inget undantag. Många av dagens driver klubbhuvuden är idag tillverkade i titan men istället har Taylormade valt att skapa ett huvud tillverkat i 60 lager kolfiber i deras 60x carbon twist face teknik. Det sänker vikten på klubbhuvudet vilket bidrar till att golfaren kan producera en högre bollhastighet över en större träffyta samtidigt som man bibehåller förlåtande egenskaper.

Nya Infinity Carbon Crown täcker hela 97 % av toppen vilket ger en mer optimerad viktfördelning som i sin tur ger ännu mer förlåtande egenskaper. Det gör att man kan ha en ännu lägre tyngdpunkt och ett större motstånd mot vridningar. Taylormade drivers har ofta varit något mer skräddarsydda för golfare med lågt handikapp men den här modellen bjuder in även medel och golfare med högt hcp.

Vi finner även Thru-slot speed pocket vilket ger mer bollhastighet och förlåtande egenskaper även vid tunnare träffar. Huvudet är i 460 cc, och finns i standardloft 9, 10,5 och 12 grader som går att justera +- 2 grader.

Den här modellen finns även som Taylormade Qi10 LS som står för Low spinn vilket riktar sig mer åt golfare med lågt hcp samt Taylormade Qi10 MAX som är en mer förlåtande modell som riktar sig till golfare med högre handikapp. Högt MOI innebär att drivern har en större förmåga att motstå vridningar i klubbhuvudet vid träffar utanför träffytans mitt. Qi10 Max huvudet har en större och mer utdragen profil och har högst MOI av de tre Qi10 klubborna.

Vi menar på att Taylormade är kända för att producera drivers i hög kvalité och deras nya Qi10 är inget undantag när det kommer till fina materialval och tekniker dels för längd men också för förlåtande egenskaper. Med årets modell tycker vi att den här klubban passar för alla typer av golfare oavsett handikapp.

Taylormade Qi10 finns att köpa här :

Plats 2

Cobra Darkspeed X

Cobra Darkspeed X

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Skaft : Senior, Regular, Stiff, X-Stiff & Tour X-Stiff
Loft : 9, 10,5 & 12
Passar till : Hög / Medel / Låg HCP

Kommentar : Cobra Darkspeed finns i 3 olika varianter med samma teknologier, Darkspeed X, Darkspeed LS och Darkspeed Max där max är den mest förlåtande i produktserien som även finns med seniorskaft medans LS (low spinn) passar bättre för golfare med lågt hcp (ca 0-10 i hcp). Det hör gör att den här klubban finns i varianter som passar alla golfare oavsett vilket handikapp eller svinghastighet man har.

I den här modellen finner vi 2 flyttbara vikter, den första är placerad längst bak och den andra finner vi ut mot hälen. Den ena vikten väger 12 gram och den andra väger 3 g. Ifall man väljer att placera den tyngre vikten vid häl positionen så hjälper det golfaren att slå en draw samt motverka eventuellt slice. Placerar man den istället vid den bakre positionen så bidrar det till att drivern istället blir mer förlåtande. Det här tycker vi är en bra funktion och det gör att man kan skräddarsy klubban beroende på vilka tendenser man har i sina driver slag.

Träffytan är tillverkat i Pwrshell H.O.T-face där man fokuserar mycket på träffkänsla men även skapa en bättre fart även vid lägre träffar. Något som vi tycker är spännande är att man har tagit hjälp av AI-teknik på träffytans baksida för att försöka skapa samma hastighet och spinn över hela 15 punkter på träffytan. Det här bidrar dels till en bättre längd men också mer konsekventa driver slag även om man inte träffar på samma punkt varje gång. Man har även placerat en vikt inuti själva klubbhuvudet för att skapa ännu mera längd och tyngd i slagen även vid lösare svinghastigheter.

Den här modellen finns i loft 9, 10,5 och 12 grader och den går att justera +- 1,5 grad samt ett drawläge vilket ger klubban hela 8 olika lägen. Både kronan och sulan är tillverkad i karbonfiber vilket är ett lätt men ändå kraftfullt material. Vi tycker att den här drivern har mycket både när det kommer till teknologier men framförallt justeringsmöjligheter som passar för alla typer av golfare oavsett nivå och svinghastighet.

Cobra Darkspeed X finns att köpa här :

Plats 3

Titleist TSR2 Driver

Titleist TSR2 Driver

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Skaft : Senior, Regular, Stiff, X-Stiff & Tour X-Stiff
Loft : 8, 9, 10 & 11° – (-0,75° + 1,5°)
Justerbart loft : Ja
Passar till : Medel HCP

Kommentar : På en fin tredjeplats finner vi Titleist TSR2. Den här modellen har ett klubbhuvud som både genererar en hög utgångsvinkel men som samtidigt reducerar spinnen på slagen. I träffytan har Titleist byggt in flera lager med variabel tjocklek vilket bidrar till att man får en god hastighet även om träffarna är utanför mittpunkten.

Titleist har jobbat mycket med aerodynamiken i klubban för att minska luftmotståndet i svingen vilket gör att golfaren kan svinga snabbare och därmed få en bättre längd. TSR2 har fina justeringsmöjligheter där det går att ställa in loftvinkeln ner 0.75° och upp 1,5 °.

I denna driver serie från titleist, så passar Tsr1 för nybörjare, TSR2 för medelgolfare, TSR3 passar för golfare med lågt hcp (ca 0-18) och ifall man är på singel hcp och har en snabb svinghastighet kan vi även rekommendera värsting modellen TSR4. Därför rekommenderar vi denna driver framförallt till medelhandikappare som vill ha en bra kombination mellan längd och förlåtande egenskaper. Just den här modellen kommer med skaft i regular och en loftvinkel på 10°.

Titleist TSR finns att köpa här :

Plats nummer 4

MacGregor Driver V FOIL Loft 10,5°

MacGregor Driver V FOIL Loft 12°

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Skaft : Regular
Loft : 12 °
Passar till : Medel & Hög HCP

Kommentar : Vill du hitta en lättspelad driver utan att behöva gå upp i den allra högsta prisklassen? Då vill vi tipsa om MacGregor Driver V Foil. Den här modellen är konstruerad med en större träffyta för ökad stabilitet och därmed förlåtande egenskaper vilket passar bra framförallt för medel- och höghandikappare samt nybörjare i golf. Träffytan är tillverkad i tunt titan vilket bidrar till en bättre hastighet för att få några extra meter.

Den har en väl tilltagen sweetspot vilket ger en lättspelad driver vilket passar för golfare som inte är 100% konsekvens i bollträffen. Helt enkelt en något snällare och lättspelad driver utan att behöva vara i den dyraste prisklassen.

MacGregor Driver V Foil finns att köpa här :

Plats nummer 5

Wilson SGI Drivers Men

Wilson SGI Drivers Men

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Loft : 10,5°
Passar till : Hög HCP & Nybörjare

Kommentar : Vill du hitta en billig driver eller kanske din allra första modell av den här klubban? Då tipsar vi om Wilson SGI Driver för herrar. Den här klubban är en enklare modell som kommer i standardstorleken 460 cc men en bra sweetspot som ger förlåtande egenskaper om man inte är helt 100 på bollträffen. Det här är ingen avancerad modell som kommer med massa teknologier eller finesser och på bekostnad av att du kommer förmodligen inte slå lika långt som med de finaste modellerna. Men vill man hitta en snäll budget driver att börja med så tycker vi att det här är en bra klubba.

Vi rekommenderar den här modellen till nybörjare eller golfare med högt hcp som kanske vill prova på den här typen av klubba eller köpa sin allra första driver utan att behöva öppna upp hela plånboken.

Wilson SGI finns att köpa här :

Bästa driver Dam

TaylorMade Qi10 MAX Driver - Lady

TaylorMade Qi10 MAX Driver - Lady

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Skaft : Lady
Loft : 10,5 & 12°
Passar till : Hög / Medel / Låg HCP

Kommentar : Vi menar på att Taylormade är välkända för att producera drivers i hög kvalité och deras Qi10 är inget undantag. Många av dagens driver klubbhuvuden är idag tillverkade i titan men istället har Taylormade valt att skapa ett huvud tillverkat i 60 lager kolfiber i deras 60x carbon twist face teknik. Det sänker vikten på klubbhuvudet vilket bidrar till att golfaren kan producera en högre bollhastighet över en större träffyta samtidigt som man bibehåller förlåtande egenskaper.

Nya Infinity Carbon Crown täcker hela 97 % av toppen vilket ger en mer optimerad viktfördelning som i sin tur ger ännu mer förlåtande egenskaper. Det gör att man kan ha en ännu lägre tyngdpunkt och ett större motstånd mot vridningar. Taylormade drivers har ofta varit något mer skräddarsydda för golfare med lågt handikapp men den här modellen bjuder in även medel och golfare med högt hcp.

Vi finner även Thru-slot speed pocket vilket ger mer bollhastighet och förlåtande egenskaper även vid tunnare träffar. Huvudet är i 460 cc, och finns i standardloft 10,5 och 12 grader som går att justera +- 2 grader.

Vi menar på att Taylormade är kända för att producera drivers i hög kvalité och deras nya Qi10 är inget undantag när det kommer till fina materialval och tekniker dels för längd men också för förlåtande egenskaper. Med årets modell tycker vi att den här klubban passar för alla typer av golfare oavsett handikapp.

Taylormade Qi10 MAX Lady finns att köpa här :

Plats 2

TaylorMade Kalea

TaylorMade Kalea

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Skaft : Lady
Loft : 12,5°
Passar till : Hög / Medel / Låg HCP

Kommentar : Vi menar på att Taylormade är kända för att producera drivers och fairwaywoods i hög kvalité och deras dam modell Taylormade Kalea är inget undantag. I denna uppdaterade modell så prioriterar man mer längd samtidigt som man bibehåller de förlåtande egenskaperna även vid lägre svinghastigheter.

Vi börjar med att kika på sulan som är tillverkad helt i kolfiber vilket bidrar till en bättre stabilitet i svingen. Med ”inertia Generator-teknologi” så har man utformat sulan för att få en bättre aerodynamik i svingrörelsen vilket leder till ett mindre luftmotstånd och därmed en högre svinghastighet och bättre längd på slagen. Träffytan är något vriden vilket bidrar till mer raka slag även om träffen inte blir klockren. ”Thru-Slot Speed Pocket är en ficka bakom själva träffytan på klubban vilket bidrar till att man får lite extra fart på bollen, speciellt vid lösare svinghastigheter.

Kalea kommer med 12,5 grader loft samt lady skaftet Kalea Premier 40 (lite) som bara väger 47 g. Helt enkelt en välgjord dam driver som vi tycker passar för alla damer som vill få ut mer längd och precision oavsett nivå eller svinghastighet.

Taylormade Kalea finns att köpa här :

Plats 3

Cobra Darkspeed MAX - Lady

Cobra Darkspeed MAX - Lady

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Skaft : Lady
Loft : 10,5 & 12°
Passar till : Hög / Medel / Låg HCP

Kommentar : I Cobra Darkspeed MAX – Lady finner vi 2 flyttbara vikter, den första är placerad längst bak och den andra finner vi ut mot hälen. Den ena vikten väger 12 gram och den andra väger 3 g. Ifall man väljer att placera den tyngre vikten vid häl positionen så hjälper det golfaren att slå en draw samt motverka eventuellt slice. Placerar man den istället vid den bakre positionen så bidrar det till att drivern istället blir mer förlåtande. Det här tycker vi är en bra funktion och det gör att man kan skräddarsy klubban beroende på vilka tendenser man har i sina driver slag.

Träffytan är tillverkat i Pwrshell H.O.T-face där man fokuserar mycket på träffkänsla men även skapa en bättre fart även vid lägre träffar. Något som vi tycker är spännande är att man har tagit hjälp av AI-teknik på träffytans baksida för att försöka skapa samma hastighet och spinn över hela 15 punkter på träffytan. Det här bidrar dels till en bättre längd men också mer konsekventa driver slag även om man inte träffar på samma punkt varje gång. Man har även placerat en vikt inuti själva klubbhuvudet för att skapa ännu mera längd och tyngd i slagen även vid lösare svinghastigheter.

Den här modellen finns i loft 10,5 och 12 grader och den går att justera +- 1,5 grad samt ett drawläge vilket ger klubban hela 8 olika lägen. Både kronan och sulan är tillverkad i karbonfiber vilket är ett lätt men ändå kraftfullt material. Vi tycker att den här drivern har mycket både när det kommer till teknologier men framförallt justeringsmöjligheter som passar för alla typer av golfare oavsett nivå och svinghastighet.

Cobra Darkspeed MAX – Lady finns att köpa här :

Plats 4

Wilson PRO STAFF SGI Right Offset Lady​

Wilson PRO STAFF SGI Offset Lady

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Skaft : Lady
Loft : 10,5 °
Offset : Ja
Passar till : Hög HCP & Nybörjare

Kommentar : Vill du hitta en enklare och något billigare dam driver? Då tipsar vi om Wilson Pro Staff SGI Offset Lady. Det här är en enklare modell som kommer i standardstorlek 460 cc. Wilson har fokuserad på att konstruera en driver med stabilitet i klubbhuvudet för att ge en hög bollflykt utan att tumma på precisionen vid snedträffar.

Att klubban är offset innebär att klubbhuvudet sitter något bakom själva skaftet vilket gör att klubbhuvudet inte blir lika öppet vid bollträffen vilket är bra för att motverka och reducera eventuell slice. Offset drivers är bra framförallt om man har lösare svinghastighet.

Den här modellen kommer med 10,5 ° loft i ett lättvikts grafitskaft som passar för dam golfare framförallt med högt handikapp eller nybörjare.

Vi rekommenderar denna driver till dam golfare som är ute efter en lättspelad budget driver som inte har några större krav på avancerade teknologier. Den passar främst till nybörjare eller golfare med högt hcp som kanske vill köpa sin första driver eller om man har tendenser till slice och vill hitta en drive med offset.

Wilson PRO STAFF SGI Offset Lady finns att köpa här :

Plats 5

Wilson SGI Drivers Lady

Wilson SGI Drivers Lady

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Skaft : Lady
Passar till : Hög HCP & Nybörjare

Kommentar : På en fjärde plats hittar vi Wilson SGI Drivers Lady. Den här modellen är ganska lik modellen ovan där de största skillnaderna är att denna modellen inte är offset, har en högre loftvinkel och en annan färg.

Det här är en enklare modell som kommer i standardstorlek 460 cc. Wilson har fokuserad på att konstruera en driver med stabilitet i klubbhuvudet för att ge en hög bollflykt utan att tumma på precisionen vid snedträffar.

Vi rekommenderar denna driver till dam golfare som är ute efter en lättspelad budget driver som inte har några större krav på avancerade teknologier. Den passar främst till nybörjare eller golfare med högt hcp som kanske vill köpa sin första driver eller ifall man är på jakt efter en enklare driver utan att behöva öppna upp hela plånboken.

Wilson SGI Lady finns att köpa här :

Vanliga frågor om driver golf

Hur stort loft man ska ha på sin driver har mycket med att göra hur snabb svinghastighet man har. Om man svingar snabbare kan man ha en mindre loftvinkel för att på så sätt få en bättre längd. Har man däremot en långsammare svinghastighet så lönar det sig mer med ett högre loft för att på så sätt få hjälp med bollflykten.

Idag finns det ett brett utbud på olika skaft till drives där de vanligaste är : Lady, Senior, Regular, Stiff och X-stiff. Vad man ska välja beror på hur snabb svinghastighet man har.

Priset varierar såklart med kvalitén och det finns allt mellan dyra till billiga drives. Men man får nog räkna med någon tusenlapp för den billigaste och ett par tusenlappar för mer exklusiva modeller.

Gillade du den här artikeln om att hitta bästa drivers? Läs gärna fler av våra golfartiklar

Källa :

https://sv.wikipedia.org/wiki/Golfklubba

Våra Favoriter Drivers Bäst i test 2024 Herr

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal Röster: 14

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *