Driver – Bäst I Test 2023 | Sportporten.se

Artikeln innehåller annonslänkar för NordicaGolf, Happygolfer, Decathlon & Dingolfshop

Driver 2023 - sportporten

Är du på jakt efter en ny golf driver? Men är du osäker på vad du ska köpa eller vilka egenskaper i drivers som man ska leta efter? Då har du kommit helt rätt! Finns det något härligare i golf än att få till en perfekt drive? Känslan av att träffa klockrent i sweetspot och få de där härliga ljudet medans bollen flyger iväg.

Men ibland kan det vara en djungel att hitta rätt bland alla olika modeller, speciellt om du vill hitta en golf driver för nybörjare. Därför har vi valt att skapa den här artikeln med målsättningen att hjälpa dig hitta en riktigt bra modell. Vi kommer inleda med att berätta om olika drivers samt vad som kan vara bra att tänka på för att köpa en riktigt bra modell. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra topplistor till bästa drivern 2023 med favoriter för herr, dam, barn och junior där vi bland annat pratar om driver modeller från TaylorMade, Titleist, Cobra och Wilson.

Vår topp 5 bästa driver Herr

1

TaylorMade Stealth 2 Driver

TaylorMade Stealth 2

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2

Cobra AEROJET Driver

Cobra AEROJET Driver

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3

Titleist TSR2 Driver

Titleist TSR2 Driver

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

4

MacGregor Driver V FOIL Loft 10,5°

MacGregor Driver V FOIL Loft 10°

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

5

Wilson SGI Drivers Men

Wilson SGI Drivers Men

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Vår topp 5 bästa drivers dam

1

TaylorMade Kalea

TaylorMade Kalea

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2

Cobra AEROJET MAX Driver - Dam

Cobra AEROJET MAX Driver - Dam

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

3

Cobra KING LTDx Max Driver Lady

Cobra KING LTDx Max Driver Lady

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

4

Wilson PRO STAFF SGI Right Offset Lady​

Wilson PRO STAFF SGI Offset Lady

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

5

Wilson SGI Drivers Lady

Wilson SGI Drivers Lady

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Vår topp 3 bästa driver barn & Junior

1

U.S Kids Golf DV3 series

U.S Kids Golf DV3 series

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

2

Inesis Kids Driver 8 - 10 år

Inesis Kids Driver 8 - 10 år

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

3

Inesis Kids Driver 11 - 13 år

Inesis Kids Driver 11 - 13 år

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Vad är en golf driver?

En golf driver är den längsta och största klubborna i bagen som går allra längst. Tack vare sin konstruktion och stora klubbhuvud så är den här klubban idealisk att använda från tee där man är tillåten att använda en pegg för att få bollen att komma så långt som möjligt. Men för riktigt duktiga golfare så kan en driver även vara ett bra vapen att ta till om bollen ligger bra på fairway, men då får man såklart inte använda pegg.

Spela video om Bästa driver youtube

Få lite inspiration med ett klipp för de bästa driver slagen 2021

Vilka egenskaper ska man ta hänsyn till?

När man ska köpa en driver så är det ett par saker som kan vara bra att ha i åtanke så att man kan köpa en modell som passar för ens egna sving och ambition. Det är inte speciellt roligt att köpa en för svårspelad driver som kommer att påverka spelet negativt. Det är inte heller speciellt kul att köpa en för mjuk driver där man istället tappar längd.

För att underlätta valet av modell så tycker vi att man redan nu bör redogöra 2 saker. För det första så bör man fundera hur långt man har kommit i sin golf, vilket handikapp man har och hur snabbt man svingar för att på så sätt reda ut hur avancerad klubban borde vara. Det andra som kan vara bra att tänka ut är vilken prisklass som skulle passa då det finns allt från exklusiva modeller till billiga drivers.

Driver Golf

Driver Golf herr, dam och Junior

När man ska börja kika bland alla modeller så tycker vi att det är enklast att sortera efter kön då drivers är kategoriserade och anpassade för herr, dam, barn och junior.

Dam drivers har ett mjukare skaft för att på så sätt vara anpassade för svinghastigheter hos dam golfare. Dessutom är de ofta något kortare till längden för att de ska bli enklare att svinga med.

En barn driver är kortare på längden, mjukare i skaftet och ofta ett mindre klubbhuvud för att barn ska få det lättare att orka svinga klubban och träffa bollen på rätt sätt. När en junior blir lite drygt 11-12 år gammal, börjar få lite längd och även svinghastighet så kan det vara läge att kolla på en senior driver. Om drivern till en början skulle kännas något lång så går det bra att bara greppa ner på klubban.

Höger- eller Vänsterfattning

Hur vet man som golfare om man ska spela med höger eller vänsterklubba? Det är ganska enkelt, om du är högerhänt ska du ha en högerfattning (RH) medans ifall du är vänsterhänt ska du ha en driver med vänsterfattning (LH).

Driver Barn

Skaft

När man kikar på golfklubbor så kommer man garanterat komma i kontakt med vilken typ av skaft som klubban har. Desto snabbare svinghastighet man har desto styvare skaft kan man ha på klubban vilket kommer resultera i en bättre längd. Om man däremot har för lätt skaft så kommer det att påverka slaget negativt då man som golfare måste hålla tillbaka i svinghastigheten för att klubban ska hinna med vilket kommer påverka både längd och precision i slaget. Därför är det viktigt att välja rätt skaft beroende på vilken svinghastighet man har.

Nedan har vi en tabell som visar ungefärliga värden man bör ha på skaftet beroende på hur långt man slår med driver

Längd med driver

Skaft

<160m

Lady

160 - 185 m

Senior

185 - 220 m

Regular

220 - 250 m

Stiff

>250 m

X - Stiff

Om man inte har spelat med driver förut och inte vet hur långt man slår så har vi även en ungefärlig tabell för vilken typ av skaft man bör ha beroende på hur långt man slår med en järn 7a. Det här ger en indikering på hur snabb svinghastighet man besitter och är därför relativt applicerbart även för att hitta skaft till en driver.

Längd med järn 7

Skaft

<100m

Lady

100 - 120 m

Grafit - Senior

121 - 130 m

Grafit - Regular

131 - 140 m

Stålskaft - Regular

141 - 160 m

Stålskaft - Stiff

över 160 m

Stålskaft - X-Stiff

Loft

Loftvinkeln är vinkeln på klubbhuvudet där dagens modeller ofta kommer i ett spann mellan 9 – 13 grader. Man kan säga att ju snabbare svinghastighet man har desto lägre loft kommer man att kunna spela med. Det innebär att golfaren har en bättre förmåga att få en högre bollbana. Medans en damgolfare, junior eller senior som inte har lika snabb svinghastighet bör istället gå för ett loft närmare 12 grader för att få lite extra hjälp att få höjd på bollen vilket kommer resultera i ett längre slag.

Om man som golfare har en snabb sving men spelar med ett för högt loft så kommer man istället att tappa i längd, så därför har många herrgolfare driver loft mellan 9 – 10,5 grader.

Spela video om Long Drive youtube

Det arrangeras tävlingar i long drive och här är svinghastigheterna så snabba att loftvinkeln på dessa modeller kan vara så låg som 5 grader men ändå kunna generera en bra bollflykt. Se filmen ovan från VM i longdrive där de bästa kan slå sina slag en bra bit över 350m.

Storlek på klubbhuvudet

Ett annat begrepp som kan dyka upp är storleken på klubbhuvudet och det är något som man inte behöver lägga så stor vikt i men som vi ändå tycker kan vara värt att nämna. Idag är de flesta modellerna 460cc vilket ger ett stort klubbhuvud med en väl tilltaget träffyta och sweetspot. Däremot kan en barn och junior drive istället ha ett något mindre klubbhuvud så att det blir mer lätthanterligt för ett barn att träffa bollen, det gäller framförallt i de allra yngsta åldrarna.

Driver

Vikter - Ställbara drivers & Offset

Tekniken kring golfutrustning går ständigt framåt och så gäller även för drivers. Många av dagens nya och mer avancerade drivers är ofta ställbara vilket innebär att man kan modifiera vikter och även loftvinkeln på klubban för att optimera bollbanan och även reducera oönskade skruvar.

Draw, Fade, Neutral

Som golfare stöter man tyvärr garanterad på olika bollbanor som går till höger eller vänster. Om man som högerspelare skruvar en boll till vänster så kallas det för draw (kontrollerad) eller hook (okontrollerad) och ifall det är en högerskruv så kallas det istället fade (kontrollerad) eller slice ( okontrollerad). Är man vänsterspelare så får man tänka tvärtom.

Vikter

Det vanligaste problemet som många har med en driver är slicen, att bollen skruvar sig okontrollerat åt höger. För att försöka motverka en slice så kan man då placera vikterna i hälen på klubbhuvudet vilket resulterar i ett mer stängt klubbhuvud vid bollträffen, helt enkelt en driver som försöker slå en draw. På samma sätt finns det drivers som är mer fade orienterade ifall man har problem med vänsterskruvar. Då placeras vikterna vikten längst ut på klubban för att istället åstadkomma en mer öppen bollträff. En neutral driver har istället viktplaceringarna jämnt fördelarna längs hela klubbar.

Bästa Driver

Offset

En offset driver innebär att klubbhuvudet sitter något bakom själva skaftet vilket medför att klubbhuvudet inte blir lika öppet vid bollträffen vilket reducerar en eventuell slice. Oftast är offset drivers bättre för lösare svinghastigheter.

Sammanfattning - Hur väljer man driver i golf?

Som tidigare nämnt så rekommenderar vi att man börjar med att gå igenom tabellen för att reda ut om man har en snabb eller långsam svinghastighet för att på så sätt bestämma skaft på klubban och därefter även loftvinkeln. Har man en långsammare sving så kan en högre loftvinkel vara att föredra för att få mer längd och motsatsen med en lägre loftvinkel om man har en snabbare svinghastighet.

När det kommer till en ställbar driver så kan det absolut hjälpa med att modifiera vikter för att bota diverse skruvar, men vi tycker ändå att man ska vara försiktig och inte ”överskruva” eller ”övermodifiera” sin driver vilket kan ha en negativ påverkan på svingen, att man helt enkelt övar in ett felaktigt slag.

Vår vinnare : Bästa Golf drivern herr

TaylorMade Stealth 2 Driver

TaylorMade Stealth 2 Driver

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Skaft : Stiff, Regular & Senior
Loft : 9, 10,5 & 12
Passar till : Medel & Låg HCP

Kommentar : Vi menar på att Taylormade är välkända för att producera drivers i hög kvalité och deras Stealth 2 är inget undantag. Många av dagens driver klubbhuvuden är idag tillverkade i titan men istället har Taylormade valt att skapa ett huvud tillverkat i 60 lager kolfiber. Det sänker vikten på klubbhuvudet med hela 44 % vilket bidrar till att golfaren kan producera en högre bollhastighet över en större träffyta samtidigt som man bibehåller förlåtande egenskaper.

I träffytan har Taylormade dessutom implementerat ett så kallat polyuretanbestrykning i nanotextur vilket justerar både backspinn och utgångsvinkel för att göra drivern mer förlåtande.

Tack vare sitt materialval i kolfiber så har man lyckats spara mycket vikt i tillverkningsprocessen som man istället har kunnat placera lågt och längre bak på klubbhuvudet vilket reducerar oönskade vridningar vilket också bidrar till mer förlåtande egenskaper.

Asymmetrisk Inertia Generator ger klubbhuvudet en bättre aerodynamik vilket innebär att klubban får mindre motstånd i nedsvingen som i sin tur gör så att man som golfare kan svinga snabbare och på så sätt få en
bättre längd på slagen.

Taylormade Stealth finns i loft mellan 9 – 12 grader i allt från stiff, regular och senior vilket passar en bred målgrupp golfare oavsett svinghastighet, nivå eller ambition. Om man däremot är på riktigt lågt hcp och har en väldigt hög svinghastighet så rekommenderar vi istället Taylormade Stealth 2 Plus som kommer i ett hårdare stiff skaft i Kaili 60.

Vi tycker att det här är en välgjord och exklusiv driver tillverkat för alla typer av golfare upp till ungefär 25 i hcp som vill ha en klubba med mycket längd och precision med en bra livslängd i kvalité.

Spela video om TaylorMade Stealth Driver youtube

Plats 2

Cobra AEROJET Driver

Cobra AEROJET Driver

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Skaft : Senior, Regular, Stiff, X-Stiff & Tour X-Stiff
Loft : 9, 10,5 & 12
Passar till : Hög / Medel / Låg HCP

Kommentar : Cobra Aerojet finns i 3 olika varianter med samma teknologier, Aerojet, Aerojet LS och Aerojet MAX där max är den mest förlåtande i produktserien som även finns med seniorskaft medans LS passar bättre för golfare med lågt hcp (ca 0-10 i hcp). Det hör gör att den här klubban finns i varianter som passar alla golfare oavsett vilket handikapp eller svinghastighet man har.

I den här modellen finner vi 2 flyttbara vikter, den första är placerad längst bak och den andra finner vi ut mot hälen. Den ena vikten väger 12 gram och den andra väger 3 g. Ifall man väljer att placera den tyngre vikten vid häl positionen så hjälper det golfaren att slå en draw samt motverka eventuellt slice. Placerar man den istället vid den bakre positionen så bidrar det till att drivern istället blir mer förlåtande. Det här tycker vi är en bra funktion och det gör att man kan skräddarsy klubban beroende på vilka tendenser man har i sina driver slag.

Träffytan är tillverkat i Pwrshell H.O.T-face där man fokuserar mycket på träffkänsla men även skapa en bättre fart även vid lägre träffar. Något som vi tycker är spännande är att man har tagit hjälp av AI-teknik på träffytans baksida för att försöka skapa samma hastighet och spinn över hela 15 punkter på träffytan. Det här bidrar dels till en bättre längd men också mer konsekventa driver slag även om man inte träffar på samma punkt varje gång. Man har även placerat en vikt inuti själva klubbhuvudet för att skapa ännu mera längd och tyngd i slagen även vid lösare svinghastigheter.

Den här modellen finns i loft 9, 10,5 och 12 grader och den går att justera +- 1,5 grad samt ett drawläge vilket ger klubban hela 8 olika lägen. Skaftet är MCA Kai’li Blue/White 60 med regular eller stiff. Både kronan och sulan är tillverkad i karbonfiber vilket är ett lätt men ändå kraftfullt material. Vi tycker att den här drivern har mycket både när det kommer till teknologier men framförallt justeringsmöjligheter som passar för alla typer av golfare oavsett nivå och svinghastighet.

Plats 3

Titleist TSR2 Driver

Titleist TSR2 Driver

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Skaft : Senior, Regular, Stiff, X-Stiff & Tour X-Stiff
Loft : 8, 9, 10 & 11° – (-0,75° + 1,5°)
Justerbart loft : Ja
Passar till : Medel HCP

Kommentar : På en fin tredjeplats finner vi Titleist TSR2. Den här modellen har ett klubbhuvud som både genererar en hög utgångsvinkel men som samtidigt reducerar spinnen på slagen. I träffytan har Titleist byggt in flera lager med variabel tjocklek vilket bidrar till att man får en god hastighet även om träffarna är utanför mittpunkten.

Titleist har jobbat mycket med aerodynamiken i klubban för att minska luftmotståndet i svingen vilket gör att golfaren kan svinga snabbare och därmed få en bättre längd. TSR2 har fina justeringsmöjligheter där det går att ställa in loftvinkeln ner 0.75° och upp 1,5 °.

I denna driver serie från titleist, så passar Tsr1 för nybörjare, TSR2 för medelgolfare, TSR3 passar för golfare med lågt hcp (ca 0-18) och ifall man är på singel hcp och har en snabb svinghastighet kan vi även rekommendera värsting modellen TSR4. Därför rekommenderar vi denna driver framförallt till medelhandikappare som vill ha en bra kombination mellan längd och förlåtande egenskaper. Just den här modellen kommer med skaft i regular och en loftvinkel på 10°.

Plats nummer 4

MacGregor Driver V FOIL Loft 10,5°

MacGregor Driver V FOIL Loft 10°

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Skaft : Regular
Loft : 10° & 12 °
Passar till : Medel & Hög HCP

Kommentar : Vill du hitta en lättspelad driver utan att behöva gå upp i den allra högsta prisklassen? Då vill vi tipsa om MacGregor Driver V Foil. Den här modellen är konstruerad med en större träffyta för ökad stabilitet och därmed förlåtande egenskaper vilket passar bra framförallt för medel- och höghandikappare samt nybörjare i golf. Träffytan är tillverkad i tunt titan vilket bidrar till en bättre hastighet för att få några extra meter.

Den har en väl tilltagen sweetspot vilket ger en lättspelad driver vilket passar för golfare som inte är 100% konsekvens i bollträffen. Dessutom finns den med 10° eller 12° loft och vi rekommenderar 12° för golfare med något långsammare svinghastigheter. Helt enkelt en något snällare och lättspelad driver utan att behöva vara i den dyraste prisklassen.

Plats nummer 5

Wilson SGI Drivers Men

Wilson SGI Drivers Men

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Loft : 10,5°
Passar till : Hög HCP & Nybörjare

Kommentar : Vill du hitta en billig driver eller kanske din allra första modell av den här klubban? Då tipsar vi om Wilson SGI Driver för herrar. Den här klubban är en enklare modell som kommer i standardstorleken 460 cc men en bra sweetspot som ger förlåtande egenskaper om man inte är helt 100 på bollträffen. Det här är ingen avancerad modell som kommer med massa teknologier eller finesser och på bekostnad av att du kommer förmodligen inte slå lika långt som med de finaste modellerna. Men vill man hitta en snäll budget driver att börja med så tycker vi att det här är en bra klubba.

Vi rekommenderar den här modellen till nybörjare eller golfare med högt hcp som kanske vill prova på den här typen av klubba eller köpa sin allra första driver utan att behöva öppna upp hela plånboken.

Bästa driver Dam

TaylorMade Kalea

TaylorMade Kalea

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Skaft : Lady
Loft : 12,5°
Passar till : Hög / Medel / Låg HCP

Kommentar : Vi menar på att Taylormade är kända för att producera drivers och fairwaywoods i hög kvalité och deras dam modell Taylormade Kalea är inget undantag. I denna uppdaterade modell så prioriterar man mer längd samtidigt som man bibehåller de förlåtande egenskaperna även vid lägre svinghastigheter.

Vi börjar med att kika på sulan som är tillverkad helt i kolfiber vilket bidrar till en bättre stabilitet i svingen. Med ”inertia Generator-teknologi” så har man utformat sulan för att få en bättre aerodynamik i svingrörelsen vilket leder till ett mindre luftmotstånd och därmed en högre svinghastighet och bättre längd på slagen. Träffytan är något vriden vilket bidrar till mer raka slag även om träffen inte blir klockren. ”Thru-Slot Speed Pocket är en ficka bakom själva träffytan på klubban vilket bidrar till att man får lite extra fart på bollen, speciellt vid lösare svinghastigheter.

Kalea kommer med 12,5 grader loft samt lady skaftet Kalea Premier 40 (lite) som bara väger 47 g. Helt enkelt en välgjord dam driver som vi tycker passar för alla damer som vill få ut mer längd och precision oavsett nivå eller svinghastighet.

Plats 2

Cobra AEROJET MAX Driver - Dam

Cobra AEROJET MAX Driver - Dam

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Skaft : Lady
Loft : 10,5 & 12°
Passar till : Hög / Medel / Låg HCP

Kommentar : Cobra Aerojet finns i 3 olika varianter med samma teknologier, Aerojet, Aerojet LS och Aerojet MAX där max är den mest förlåtande i produktserien.

I den här modellen finner vi 2 flyttbara vikter, den första är placerad längst bak och den andra finner vi ut mot hälen. Den ena vikten väger 12 gram och den andra väger 3 g. Ifall man väljer att placera den tyngre vikten vid häl positionen så hjälper det golfaren att slå en draw samt motverka eventuellt slice. Placerar man den istället vid den bakre positionen så bidrar det till att drivern istället blir mer förlåtande. Det här tycker vi är en bra funktion och det gör att man kan skräddarsy klubban beroende på vilka tendenser man har i sina driver slag.

Träffytan är tillverkat i Pwrshell H.O.T-face där man fokuserar mycket på träffkänsla men även skapa en bättre fart även vid lägre träffar. Något som vi tycker är spännande är att man har tagit hjälp av AI-teknik på träffytans baksida för att försöka skapa samma hastighet och spinn över hela 15 punkter på träffytan. Det här bidrar dels till en bättre längd men också mer konsekventa driver slag även om man inte träffar på samma punkt varje gång. Man har även placerat en vikt inuti själva klubbhuvudet för att skapa ännu mera längd och tyngd i slagen även vid lösare svinghastigheter.

Den här modellen finns i loft 10,5 och 12 grader och den går att justera +- 1,5 grad samt ett drawläge vilket ger klubban hela 8 olika lägen. Skaftet är UST Helium Nanocore 4F1 med lady flex som bara väger 43 g. Både kronan och sulan är tillverkad i karbonfiber vilket är ett lätt men ändå kraftfullt material. Vi tycker att den här drivern har mycket både när det kommer till teknologier men framförallt justeringsmöjligheter som passar för alla typer av golfare oavsett nivå och svinghastighet.

Plats 3

Cobra KING LTDx Max Driver Lady

Cobra KING LTDx Max Driver Lady

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Skaft : Lady
Loft : 12° (+- 1,5)
Passar till : Hög / Medel / Låg HCP

Kommentar : Cobra KING LTDx Max Driver Lady har ett klubbhuvud tillverkat i en kombination mellan titan och kolfiber för att på så sätt spara vikt i klubbhuvudet samtidigt som titanet bidrar till mer stabilitet och en starkare konstruktion. I den här modellen har Cobra använt sig av något som kallas för PWR-COR teknik vilket innebär att man har flyttat mer titan vikt längre fram på sulan som bidrar till att man som golfare får mer längd och mindre spinn på sina slag.

Med sin H.O.T Face Technology eller Highly Optimized Topology så har Cobra optimerat tjockleken i klubbhuvudet på över 15 olika zoner vilket bidrar till att klubban får en maximerad bollhastighet på 15 punkter över hela träffytan. Det här innebär att klubban får en bättre sweetspot och längd i slagen även om man inte träffat optimalt i centrum på klubbhuvudet. Därför tycker vi att den här drivern besitter bra förlåtande egenskaper som passar bra även för nybörjare och golfare med högt hcp.

Cobra KING LTDx Max Driver Lady kommer i 12 graders loft som är justerbart 1,5 grad vilket ger oss en klubba med justerbart loft mellan 10,5 – 13,5 grader. Skaftet är Helium Nanocore 4F1 med en lady flex med vikten 43 g.

Vi tycker att det här är en välgjord klubba med fina teknologier som ger en bra kombination mellan längd och förlåtande egenskaper om man har svårt att hitta fairway i sina slag. Tack vare sina fina och mångsidiga egenskaper så tycker vi att den passar för alla golfare oavsett om man har högt eller lågt hcp.

Plats 4

Wilson PRO STAFF SGI Right Offset Lady​

Wilson PRO STAFF SGI Offset Lady

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Skaft : Lady
Loft : 10,5 °
Offset : Ja
Passar till : Hög HCP & Nybörjare

Kommentar : Vill du hitta en enklare och något billigare dam driver? Då tipsar vi om Wilson Pro Staff SGI Offset Lady. Det här är en enklare modell som kommer i standardstorlek 460 cc. Wilson har fokuserad på att konstruera en driver med stabilitet i klubbhuvudet för att ge en hög bollflykt utan att tumma på precisionen vid snedträffar.

Att klubban är offset innebär att klubbhuvudet sitter något bakom själva skaftet vilket gör att klubbhuvudet inte blir lika öppet vid bollträffen vilket är bra för att motverka och reducera eventuell slice. Offset drivers är bra framförallt om man har lösare svinghastighet.

Den här modellen kommer med 10,5 ° loft i ett lättvikts grafitskaft som passar för dam golfare framförallt med högt handikapp eller nybörjare.

Vi rekommenderar denna driver till dam golfare som är ute efter en lättspelad budget driver som inte har några större krav på avancerade teknologier. Den passar främst till nybörjare eller golfare med högt hcp som kanske vill köpa sin första driver eller om man har tendenser till slice och vill hitta en drive med offset.

Plats 5

Wilson SGI Drivers Lady

Wilson SGI Drivers Lady

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Skaft : Lady
Passar till : Hög HCP & Nybörjare

Kommentar : På en fjärde plats hittar vi Wilson SGI Drivers Lady. Den här modellen är ganska lik modellen ovan där de största skillnaderna är att denna modellen inte är offset, har en högre loftvinkel och en annan färg.

Det här är en enklare modell som kommer i standardstorlek 460 cc. Wilson har fokuserad på att konstruera en driver med stabilitet i klubbhuvudet för att ge en hög bollflykt utan att tumma på precisionen vid snedträffar.

Vi rekommenderar denna driver till dam golfare som är ute efter en lättspelad budget driver som inte har några större krav på avancerade teknologier. Den passar främst till nybörjare eller golfare med högt hcp som kanske vill köpa sin första driver eller ifall man är på jakt efter en enklare driver utan att behöva öppna upp hela plånboken.

Vår vinnare: Driver Barn & junior

U.S Kids Golf DV3 series

U.S Kids Golf DV3 series

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Passar till : 5 – 13 år beroende på modell

Kommentar : Vill du som förälder hitta en bra driver till ditt barn? Då rekommenderar vi drivers från U.S Kids DV3 Series. U.S kids DV3 är framställda och optimerade tack vare trackman teknologi för att få bättre längd men även förlåtande drivers vilket är extra viktigt för barn då de fortfarande växer och utvecklar sin sving. Den här modellen finns anpassad för alla olika typer av ålderskategorier och finns även som vänsterklubbor. Modellen ovan är deras UL57-s vilket passar för åldrarna 9 – 11 år med en volym på 360 cc och loft på 17 grader. Den här serien finns även för yngre och äldre barn.

Plats 2

Inesis Kids Driver 8 - 10 år

Inesis Kids 8 - 10 år

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Loft : 14 °
Storlek på klubbhuvudet : 460 cc
Passar till : Hög HCP & Nybörjare

Kommentar : Är du som förälder på jakt efter en barn driver som passar för barn mellan 8 – 10 år? Då kan vi tipsa om denna billiga driver som är anpassad för barn mellan 125 – 140 cm. Loftet är på 14° och klubbhuvudet har faktiskt ett fullstor storlek på 460 cc vilket inte alltid är helt vanligt för barn drivers. Att loftet är på 14° passar bra till barn i den här åldern då de inte har hunnit utveckla någon snabbare svinghastighet och behöver därför hjälp av klubban för att kunna producera en högre bollflykt.

Det här är helt enkelt en snäll driver som passar till alla barn i den här ålderskategorin. Börjar man däremot närma sig 10 år, har spelat golf ett tag och börjar få in en något snabbare svinghastighet så finns risken att den här modellen är lite för enkel.

Plats 3

Inesis Kids Driver 11 - 13 år

Inesis Kids 11 - 13 år

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Loft : 14 °
Storlek på klubbhuvudet : 460 cc
Passar till : Hög HCP & Nybörjare

Kommentar : Inesis är Decathlons egna märke och det här är deras driver som är anpassad för golfare mellan 11 – 13 år eller som är mellan 140 – 155 cm på längden. Loftet är på 14° och klubbhuvudet har faktiskt ett fullstor storlek på 460 cc vilket inte alltid är helt vanligt för barn drivers. Att loftet är på 14° passar bra till barn i den här åldern då de inte har hunnit utveckla någon snabbare svinghastighet och behöver därför hjälp av klubban för att kunna producera en högre bollflykt

Den här modellen lämpar sig bäst för nybörjare eller hög hcp om man har en något långsammare svinghastighet. Däremot om man är duktigare junior i den här åldern och börjar få lite högre tempo i svingen så rekommenderar vi en annan klubba och kanske även en senior driver i regular skaft. Det här är helt enkelt en billig enkel barn driver som passar bra som en förlåtande första modell.

Vanliga frågor om driver golf

Hur stort loft man ska ha på sin driver har mycket med att göra hur snabb svinghastighet man har. Om man svingar snabbare kan man ha en mindre loftvinkel för att på så sätt få en bättre längd. Har man däremot en långsammare svinghastighet så lönar det sig mer med ett högre loft för att på så sätt få hjälp med bollflykten.

Idag finns det ett brett utbud på olika skaft till drives där de vanligaste är : Lady, Senior, Regular, Stiff och X-stiff. Vad man ska välja beror på hur snabb svinghastighet man har.

Priset varierar såklart med kvalitén och det finns allt mellan dyra till billiga drives. Men man får nog räkna med någon tusenlapp för den billigaste och ett par tusenlappar för mer exklusiva modeller.

Gillade du den här artikeln om att hitta bästa drivers? Läs gärna fler av våra golfartiklar

Källa :

https://sv.wikipedia.org/wiki/Golfklubba

Våra Favoriter Drivers Bäst i test 2023 Herr

Äldre modell

Wilson D9 Dam RH HL

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Skaft : Lady
Loft : 14°
Passar till : Hög / Medel / Låg HCP

Kommentar : Wilson D9 Dam driver är en välgjord modell som prioriterar både längd och förlåtande egenskaper Den är främst anpassad för medel golfaren men som även fungerar bra för golfare med högt och lågt handikapp. Vi börjar med kompositkronan som är konstruerad i tre lager av kevlar och kolfiber. Det bidrar till att reducera oönskade vibrationer och ge en bättre känsla i bollträffen. Kronan har både en lägre vikt och låg tyngdpunkt vilket bidrar till ökad längd.

Träffytan har något som kallas Peak Kinetic Response vilket dels innebär att klubban får mer längd men framförallt mer förlåtande egenskaper även vid träffat utanför träffytans mittpunkt vilket passar bra för nybörjare och medelgolfare som har svårt med konsekvent bollträff. Wilson D9 kommer med ett 14 graders loft och till skillnad från många andra exklusiva drivers så kan man ej justera loftet på denna modell vilket kanske kan vara önskvärt för duktiga låg handikappare. 

Vi tycker att det här är en välgjord dam driver som passar för många typer av golfare och nivåer utan att vara i den allra högsta prisklassen. Helt enkelt en bra modell som kombinerar både längd och precision samtidigt som man bibehåller förlåtande egenskaper.

Spela video om Wilson D9 Dam RH HL youtube

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal Röster: 14

Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *