Bästa Crosstrainer • Bäst i Test • Sportporten.se

Bästa crosstrainern 2021 - bäst i test

Gillar du att träna? Vill du gå ner i vikt eller öka din muskelmassa? Har du svårt att få tid över i vardagen till din träning? Då ska du prova en crosstrainer!

Crosstrainers blir allt mer populära och du kanske redan har stött på denna effektiva träningsmaskin förut. I den här artikeln går testar vi crosstrainers, vi kommer inledningsvis att berätta vad en crosstrainer är och hur det tränar din kropp. Sedan kommer vi att berätta skillnaderna mellan olika crosstrainers, framförallt vad du får med en exklusiv crosstrainer i jämförelse med en billig crosstrainer. Avslutningsvis kommer vi att utse vår topp 5 bästa crosstrainer 2021 bäst i test.

Vår Topp 5 bästa crosstrainer 2021 - bäst i test

1.

Bowflex Max Trainer M8i

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2.

Abilica Crosstrainer Premium FC BT

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3.

Xterra Fitness FS3.9E Crosstrainer

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

4.

Masterfit Crosstrainer TP500

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

5.

Abilica Crosstrainer WinElip Cruise

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vad är en crosstrainer?

Vi måste såklart börja med att berätta vad en crosstrainer är för något. En crosstrainer är en smidigt och effektiv träningsmaskin som blir allt mer populärt på våra gym men även i hemmet. Man kan säga att en crosstrainer har plockat ut det bästa från ett löpband, träningscykel och en trappmaskin.

Eftersom att crosstrainers passar i stort sätt alla målgrupper, så är det en mycket effektiv träning som i stort sätt tränar hela kroppen samtidigt som den ger både styrka och kondition kombinerat med en träning som även är mjuk och skonsam för kroppen.

Till varje crosstrainer kommer ett svänghjul som börjar snurra med hjälp av pedalerna och handtagen. Svänghjulet omges av magneter som styr motståndet i crosstrainern, på så sätt kan du välja motståndsnivå på svänghjulet och anpassa trögheten.

Spela videoklipp

Vad tränar man med crosstrainer?

En crosstrainer är unik på det sättet att du kombinerar en bra helhetsträning där du i stort sätt tränar upp emot 80% av kroppens muskler i samband med att du också får en mycket bra konditionsträning. Tack vare rörelsemönstret så är träning på crosstrainern mycket skonsam träning för dina leder,knän och även rygg.

Om vi som exempel jämför med löpning där du belastar med stötar, ojämnt underlag m.m till skillnad från en crosstrainer där du aldrig råkar ut för det här. Vilket gör träning med crosstrainern mycket snäll och skonsam även om du rehabiliterar.

En annan fördel med crosstrainern är att det är smidigt och enkelt att kontrollera tempo och nivå på träningspasset då de flesta crosstrainers kommer med olika svårighetsgrader och träningsprogram som ska göra din träning roligare.

Crosstrainer

Vilka muskler tränar jag med en crosstrainer?

Med crosstrainern får du en mycket allsidig träning då du tränar ben, bröst, axlar, armar, mage och core. Inte nog med att du får mer muskler, du får också en bättre kondition, vilket gör så att du också stärker hjärta och lungor samtidigt som du också får en bättre hållning.

Crosstrainer gå ner i vikt - Konditionsträning

Crosstrainers är effektiva både för att gå ner i vikt men också för att förbättra kondition. Ett 30 minuters pass på crosstrainern förbränner ungefär 150 kalorier på lätt nivå och upp emot 350 kalorier för ett tyngre pass.

Hur väljer jag ut rätt crosstrainer?

Det finns olika varianter och typer av crosstrainers även om de flesta ger samma typ av träning. Det finns allt ifrån billiga crosstrainers med bara de grundläggande funktionerna men också till exklusiva crosstrainers med påkostade materialval och funktioner. Nedan har vi listat några bra saker att tänka på när det kommer till crosstrainers.

Display

I stort sätt alla crosstrainers som tillverkas idag kommer med någon form av display. Det finns både enklare siffer och textdisplayer där som du kan se steg, avstånd, tid m.m. Men det finns också mer påkostade displayer med flera smarta och praktiska funktioner som gör att du får en bättre visualisering över din träning som bland annat motstånd och sträcka vilket gör din träning roligare.

Bowflex Max Trainer M8i
Display Crosstrainer

Pulsmätning

Många crosstrainers kommer idag med pulskontroll som oftast mäts via handtaget. Denna information presenteras sedan i displayen. Det här kan vara en bra funktion om du vill mäta resultatet och effektiviteten i din träning som gör att du kan skifta motståndet på din crosstrainer för att få en lättare eller tuffare motståndsnivå.

Frontdrift Eller Bakdrift crosstrainer

Crosstrainers kan antingen vara framdrivna eller bakdrivna. Det har egentligen inte så stor betydelse men om du får välja så är en framdriven crosstrainer att föredra då rörelsen blir något planare vilket minskar belastningen på rörelsen.

Storlek Crosstrainer

Om du är på jakt efter att köpa en crosstrainer till hemmet så kan det vara bra att ha i åtanke hur stor plats crosstrainern kommer att ta. Det gäller dels plats runtomkring dig men också takhöjden.

Det kan såklart vara lockande att köpa en så liten crosstrainer som tar så lite plats som möjligt, men det du ska ha klart för dig om du köper en mindre crosstrainer till ytan, som en konsekvens så kan den bli mindre stabil och tåla mindre belastningar. Visst, din crosstrainer måste få plats men tänk också på att en större crosstrainer kommer vara mer stabil.

Träning Crosstrainer

Steglängd Crosstrainer

När du ska köpa en crosstrainer kommer du att råka ut för begreppet steglängd. Det innebär helt enkelt längden på steget i rörelsen. Längre steglängd ger en bättre och effektivare träning, precis som när du är ute och går. Steglängderna varierar men på billigare crosstrainers ligger steglängden mellan 30 – 40 cm medans de mer exklusiva maskinerna kan erbjuda steglängder över 50 cm.

Pris Crosstrainer

Priset varierar mycket mellan billiga crosstrainer och exklusiva crosstrainers. Här får du tänka efter lite vad just dina förutsättningar är med din träning och hur ambitiös du vill vara i ditt köp. Vill du hitta en billig crosstrainer i den billiga prisklassen kommer du att få en enklare crosstrainer som gör jobbet med en enkel display utan några större funktioner.

En exklusiv crosstrainer kommer vara mycket stabilare, ge en bättre träning samtidigt som du får mycket extra funktioner som stor, rolig displayskärm, olika träningsprogram m.m Dessutom är materialvalet i dessa crosstrainers något bättre vilket gör de mer tåliga och framförallt att de håller längre.

Vår topp 5 bäst i test crosstrainer

Plats nummer 1 : bästa crosstrainer

Bowflex Max Trainer M8i

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Storlek : 121.7 x 78.2 x 165.6 cm
Ståhöjd : kroppslängd + 38 cm
Max användarvikt: 136 kg
Antal Program : 7
Antal Motstånd : 20
Pulsmätare : Ja

Kommentar: Vår vinnare till bästa crosstrainer 2021 bäst i test blev Bowflex senaste och påkostade träningsmaskin Bowflex Max Trainer M8i. Många menar på att det här inte är en renodlad crosstrainer vilket stämmer då det här är en hybrid som kombinerar båda positiva träningseffekter mellan en trappmaskin och en crosstrainer.

Bowflex Max Trainer M8i är en mångsidig träningsmaskin som aktiverar 80% mer muskelmassa än en traditionell crosstrainer. Med sina 7 inbyggda program kan du få allt mellan korta intensiva träningspass på 4 minuter för dig som har svårt att få tid i din vardag eller längre 30 minuters pass som kommer ge en god konditionsträning som dels ger större muskelmassa, hjälper dig att gå ner i vikt men också stärker hjärta och lungor.

Bowflex Max Trainer M8i kommer med dubbla LCD- / LED-skärmar som förser dig med all viktig träningsstatistik under ditt pass. Du har även USB-laddning, 4 användarprofiler och en praktisk hållare för din vattenflaska.

Tack vare sin smarta design så tar den här träningsmaskinen lite plats vilket passar för dig som vill att crosstrainern ska ta mindre plats i ditt hem. Bowflex Max Trainer M8i har helt enkelt allt vi önskar i en exklusiv och påkostad crosstrainer för dig som söker det bästa och vår favorit till bästa crosstrainer 2021.

Plats nummer 2 : bästa crosstrainer

Abilica Crosstrainer Premium FC BT

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Storlek :  170 x 65 x 183 cm
Ståhöjd : kroppslängd + 42 cm
Max användarvikt: 200 kg
Antal Motstånd : 32
Pulsmätare : Ja

Kommentar: Abilica Crosstrainer Premium FC BT är en premium renodlad crosstrainer. Den här crosstrainer kommer med flera bra och spännande funktioner så att du ska få roligt och en extra motivation under din träning. Abilica Crosstrainer kommer med inbyggd dator med bluetooth anslutning som gör att du enkelt kan koppla ihop crosstrainern med din surfplatta. På det här sättet kan du skapa en egen rutt i Google Maps och följa med med hjälp av Google Streetview för att få en spännande träningsupplevelse.

Abilica Crosstrainer Premium FC BT är en robust och påkostad crosstrainer med förstärkt konstruktion så att den ska vara stabil och tålig under din träning. Steglängden är på hela 51 cm och du kan enkelt justera lutningen på de pedalerna. Abilica Crosstrainer Premium FC BT kommer med hela 32 motståndsnivåer så att du verkligen kan anpassa din träning för att få ut ett så bra träningspass som möjligt.

Plats nummer 3 : bästa crosstrainer

Xterra Fitness FS3.9E Crosstrainer

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Storlek : 166 x 56 x 163 cm
Ståhöjd : kroppslängd + 37 cm
Max användarvikt: 148 kg
Antal Program : 15
Antal Motstånd : 16
Pulsmätare : Ja

Kommentar: Xterra Fitness FS3.9E Crosstrainer är en populär mellanklass crosstrainer som vi upplever vara väldigt prisvärd med fina funktioner och robust konstruktion. Xterra Fitness FS3.9E Crosstrainer kommer med en användarvänlig snygg dubbel LCD-färgad display där du får tillgång till 15 olika träningsprogram och 16 motståndsnivåer.

Till skillnad från premium modellerna så har du inte lika många olika tekniska funktioner i jämförelse men vill du ha en renodlad bra crosstrainer till ett bra pris och för dig som inte är i behov av allt ”lullull” så är det här i vår mening en bra rekommendation till en bra men inte överdriven crosstrainer.

Plats nummer 4 : bästa crosstrainer

Masterfit Crosstrainer TP500

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Storlek : 165 x 62 x 157 cm
Ståhöjd : kroppslängd + 32 cm
Max användarvikt: 135 kg
Antal Program : 12
Antal Motstånd : 16
Pulsmätare : Ja

Kommentar: På jakt efter en enkel, billig och prisvärd crosstrainer? Masterfit Crosstrainer TP500 tillhör i vår mening budget crosstrainer för dig som bara vill ha det enklaste i en träningsmaskin. Den förinställda användarvänliga datorn erbjuder 12 olika träningsprogram med 16 olika motståndsnivåer. Dessutom kan du lagra 4 olika användarprofiler som bland annat mäter tid, distans, hastighet, kaloriförbrukning, intensitet m.m.

Masterfit Crosstrainer TP500 erbjuder långa praktiska handtag, pulsmättning och en steglängd på 40 cm vilket är förhållandevis högt för att vara en billigare crosstrainer. Dessutom kommer Masterfit Crosstrainer TP500 med smidiga transporthjul vilket gör att du enkelt kan förflytta den här crosstrainern.

Om vi skulle ranka bästa billiga crosstrainer skulle Masterfit Crosstrainer TP500 helt klart bli vår bäst i test.

Plats nummer 5 : bästa crosstrainer

Abilica Crosstrainer WinElip Cruise

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Storlek : 126 x 62 x 150 cm
Ståhöjd : kroppslängd + 32 cm
Max användarvikt: 130 kg
Antal Program : 5
Antal Motstånd : 32
Pulsmätare : Ja

Kommentar: Abilica Crosstrainer WinElip Cruise tillhör bland de billigaste crosstrainers på marknaden. Abilica Crosstrainer WinElip Cruise kommer med hela 32 olika motstånd som gör att du har stor variation och kan anpassa nivån på dina träningspass. Träningsdatorn kommer med 5 olika förinställda träningspass.

Steglängden är på 32 cm och den kommer trots sitt låga pris med en  inbyggd pulsmätare. Vill du hitta en billig och enkel crosstrainer som gör jobbet utan massa tillägsfunktioner så är Abilica Crosstrainer WinElip Cruise ett bra val.

Gillade du vår artikel om bäst i test crosstrainer? Läs gärna fler av våra träningsartiklar

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 37

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *