Padelrack Dam • Bästa Padelracket Dam 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

padelrack damer - bästa padelracket dam 2021

Tycker du om att spela padel? Är du intresserad av att köpa ett nytt dam padelracket?

Det skiljer sig lite mellan padelrack för damer och padelrack för herrar. I den här artikeln kommer vi att berätta vad du som dam padelspelare behöver tänka på, så att du väljer rätt padelrack för just din padel. Avslutningsvis kommer vi att utse vår topp 3 lista för bästa padelracket dam. Dessutom kommer vi att utse våra favoriter till bästa billiga padelrack dam och bästa padelracket dam nybörjare.

Är du på jakt efter ett bra padelracket till din dotter som är under 12 år? Då tycker vi att du ska läsa vårt artikel om padelracket barn. Om din dotter är över 12 år går det däremot bra att spela padel med senior dam padelrack.

Våra favoriter bästa padelrack damer - bäst i test

1. Bästa Padelracket Dam

Babolat Revenge Women 2021

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

2. Bästa Padelracket Dam

RS X-Series Womens Edition by Margaux

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

3. Bästa Padelracket Dam

Varlion LW Carbon Pansy 7

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Bästa Padelracket Dam nybörjare

Varlion LW Hexagon 8.8 Control Women

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Billigt padelracket dam

Nox X-one 2021

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Kortfattat om padelracket damer

Vi måste såklart börja med att förklara grunderna när det kommer till padelrack, det finns flera faktorer som skiljer padelracken åt men också skillnaderna mellan dam padelracket och herr padelracken. Vilka faktorer är viktiga i ett padelrack?

Formen på rackethuvudet

Formen på rackethuvudet handlar mycket om hur stor sweetspot padelracket har. Vilken rackform du ska kika på handlar framförallt om hur säker du känner dig i bollträffen.

Runt – De runda dam padelracken har tack vare sin form en extra stor sweetspot som sitter i mitten på racket. Det här leder till att dessa racken ger dig mycket förlåtande egenskaper vid till exempel felträffar. Dessa padelrack ger dig också mycket bra kontroll och precision vilket gör det enklare för dig att placera bollarna. De runda padelracken passar en bred målgrupp dels ifall du är ny till sporten och söker de förlåtande egenskaperna eller om du är expert som vill spela med ett kontroll orienterat padelrack.

Droppformat – Bra allround padelrack som passar till dig som gillar att kunna spela en kombination av både offensivt och defensivt. Sweetspot är något mindre i jämförelse med det runda padelracket, men när du träffar sweetspot genererar den något mera fart. Tack vare att denna typ av padelrack är så mångsidig så kan alla padelspelare oavsett nivå och ambition kunna prestera bra padel med droppformade padelrack.

Diamantformat  – Sweetspot är relativt liten på dessa padelrack men vid träff genererar den extremt mycket fart på bekostnad av något sämre kontroll. De diamantformade padelracken är för dig som är något säkrare på bollträffen och vill kunna spela med mycket fart och aggressivitet.

Bilden visar i rödmarkerat sweetspot på runt, droppformat och diamantformat padelrack.

Sweetspot på runt padelrack
sweetspot droppformat padelrack
sweetspot diamantformat padelrack

Balans i ditt padelrack

Balansen i ett padelrack handlar om hur vikten är fördelad mellan toppen och botten på racket. Beroende på spelstil kan du välja balans i padelracket efter om du vill kunna spela mera offensivt, defensivt eller neutrala egenskaper.

Låg balans – Vikten sitter mer mot skaftet vilket gör att padelbollen blir enklare att kontrollera vilket resulterar i att du får ett mera lättmanövrerat padelrack på bekostnad av något sämre fart.

Medel balans
– Betyder att balansen är jämt fördelad över hela padelracket, det passar bra om du vill ha en blandning mellan fart och kontroll.

Hög balans
– Padelrack med hög balans ger dig generellt sätt bättre fart till bekostnad av lite sämre kontroll.

Balans i padelrack

Vad skiljer dam padelrack från herr padelrack?

Det stora skillnaden mellan padelracken för damer och herrar är vikten i padelracket då padelrack för damer väger mindre för att bli mer lättmanövrerade.

Vikt i ett padelrack

Lätt vikt – Ditt padelrack blir mer lättspelat och lättmanövrerat tack vare att det är mindre massa du ska svinga med och förflytta runt padelbanan, de här gör att du får ökad smidighet när du spelar padel. Är du nybörjare bör du välja ett lite lättare padelrack.

Tung vikt
– Padelracket kan ibland upplevas något klumpigare men däremot så kommer ett tungt padelrack att generera mera fart på bollen. Är du duktig nybörjare, motionär eller expert kan du spela med ett tyngre padelrack.

 • Vikt Padelrack för Herrar : 350 – 390 gram
 • Vikt Padelrack för Damer : 320 – 375 gram
 • Vikt Padelrack för Juniorer och Barn : 280 – 330 gram
Bild på Dam som spelar padel

Material i padelracket

Inom padelracket pratar vi om framförallt två typer av material på träffytan. Dessa materialtyper är glasfiber och kolfiber.

Glasfiber – Padelrack som har glasfiber i sig är generellt sätt de lite billigare padelracken. Tack vare att glasfiber är något mjukare så blir också ditt padelrack mjukare. Glasfibret gör också att din sweetspot blir något större och framförallt så hjälper glasfibret dig att ge mer fart på bollen om du har en lösare sving. Dessutom om du har lätt att få skador som till exempel tennisarmbåge, så underlättar de mjukare glasfiberracken att förebygga skador.

Kolfiber – Kolfiber är de lite mer påkostade och exklusiva materialet. Kolfiberracken är något styvare i känslan men har du en högre svinghastighet så får du ut mycket mera fart i ett kolfiberrack i jämförelse med ett glasfiberrack.

Padelracket dam - tennisarmbåge

Har du lätt att få tennisarmbåge när du spelar padel? Tennisarmbåge eller ”padelarmbåge” betyder att det gör ont i muskelfästena på armbågens utsida. Det beror oftast på överansträngning eller skada vid muskelfästen som sitter vid armbågen.  Om du vill hitta ett bra padelracket för att motverka padelarmbåge ska du leta efter ett padelrack som har en bra förmåga att absorbera stötar. Dam padelracket som har låg vikt, en mjuk kärna och en stor sweetspot är bra exempel på padelrack som är mer skonsamma för dig med tennisarmbåge.

Margaux Dietz Padel

Sammanfattning - bästa padelrack dam

Vad ska jag titta på för att välja det bästa dam padelracket?
Först och främst så måste du tänka ut vilken typ av padelspelare du är. Hur mycket padel har du spelat och hur säker känner du dig på bollträffen? Nästa steg blir att tänka ut vilken typ av padel du spelar, gillar du att spela offensiv fartinriktad padel med aggressivt spel? Eller gillar du att spela defensiv padel med kontrollinriktat spel där du istället fokuserar mycket på bollplacering? Du kanske gillar att spela lite av varje eller byter spelstil beroende på vem du spelar med eller vilka ni möter?

När du ska välja padelrack så börja med att bestämma vilken form du vill ha i ditt padelrack. Är du nybörjare till padel eller ifall du söker ett kontrollinriktat padelrack så kika på en runt eller droppformat rackhuvud. Har du börjat få in grundslaget och känner dig något komfortabel i bollträffen? Om du vill ta nästa steg och spela en mera fartinriktad padel kan du titta på diamantformade eller droppformade padelrack. Om du känner dig osäker eller vill kunna få ut lite av varje så gå för ett droppformat padelrack.

Gillar du att spela offensivt, defensivt eller lite av varje? Redogör för dig själv för att sedan välja balans i padelracket utefter just din spelstil. En hög balans för att få extra fart? Låg balans för ökad manöverbarhet eller medel balans för att få en blandning av de båda?

Vår vinnare: padelracket dam

Babolat revenge Women 2021

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 360 gram
Form : Dropp
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Vår test vinnare till bästa padelracket för damer blev populära dam padelracket Revenge Woman 2021 ifrån Babolat. Det här racket kommer med ”Dynamic Stability System” i rackethalsen där tungsten har blandats ner i strukturen vilket ger racket en utökad stabilitet och kontroll.

Revenge Woman 2021 kommer med ”Hole Pattern System-teknologin” som betyder att hålen är koncentrerade runt sweetspot för att ge en bättre fart och precision samtidigt som det också ger dig mera skruv på bollen.

Träffytan är tillverkad i glasfiber vilket ger ett rack som hjälper dig att producera mera fart samtidigt som träffen är skonsam emot armen vilket kan vara bra ifall du har lätt att få tennisarmbåge.

Tack vare sin droppform kombinerat med medel balans så är det här ett bra allround racket som kommer låta dig spela både fartinriktad offensiv padel men samtidigt behålla de förlåtande och kontrollerande egenskaperna i de defensiva spelet.

Det här dam padelracket passar alla typer av spelare oavsett nivå eller ambition så kommer du att kunna prestera bra padel med vår vinnare till bästa padelracket dam, Babolat Revenge Women 2021.

Plats 2 : padelracket dam

RS X-Series Womens Edition by Margaux

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 355 – 370 gram
Form : Dropp
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Det kanske inte är en nyhet att svenska influencern Margaux Dietz är ett stort fan av padel och det här är hennes version av X-Series Women’s edition. Det här dam padelracket kommer i en droppform med medel balans vilket ger racket bra allround egenskaper som skapar en härlig blandning mellan offensiv fartfyllt padel och defensivt precisions orienterat spel.

RS X-Series kommer med en sandpappersyta vilket ger extra grepp och spinn på bollen som gör att du kan överraska dina motståndare med kluriga skruvar. Sweetspot är extra tilltagen vilket gör att du kommer kunna få en bra bollträff även vid träffar ut emot kanterna.

Vi tycker att det här padelracket passar alla typer av spelare, oavsett nybörjare som expert kommer kunna prestera en bra padel med det här dam padelracket. Letar du efter ett padelracket för damer med stor sweetspot som ger en bra skruv och låter dig prestera bra padel både i det offensiva och defensiva spelet så är RS X-Series av Margaux ett bra val.

Plats 3 : padelracket dam

Varlion LW Carbon Pansy 7

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 340 – 365 gram
Form : Rund
Balans : Låg
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Varlion LW Carbon Pansy 7 kommer med exklusiva materialval och fina teknologier för dig som söker det absolut bästa i ett dam padelrack. Vi börjar med ramen som är 6-kantig och tillverkad i 100% procent kolfiber vilket gör racket mer vridstyvt och stabilt. Man har använt sig av teknologin ”Gradual Holes” vilket innebär att hålen närmast mitten är smalare och hålen ute vid kanten är större. Det här gör att racket får mindre vibrationer i bollträffen samtidigt som det ger ett mer balanserat och kraftfullt padelracket.

Träffytan kommer med hela 12k kolfiber och kärnan är tillverkad i ”Hyper Soft Foam Core” vilket gör att du får mycket bra fart i bollen samtidigt som du får en bra precision kombinerat med en träff som känns skonsam emot armen. Varlion LW Carbon Pansy 7 är tillverkad med en friktionsyta vilket innebär att du får mer skruv på bollarna.

Det här är ett exklusivt och välgjort padelracket som passar alla typer av dam padelspelare som dels vill ha ett förlåtande padelrack men som också vill kunna spela med maximal precision och kontroll med en god förmåga att kunna placera bollarna där du vill med en bra hög fart på bollen.

Vår vinnare: padelracket dam nybörjare

Varlion LW Hexagon 8.8 Control Women

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 350 – 370 gram
Form : Rund
Balans : Låg
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround

Kommentar: Är du på jakt efter ett snällt och förlåtande nybörjar padelrack för damer? Varlion LW Hexagon 8.8 Control Women är ett runt padelrack med låg balans som passar för nybörjare som söker ett lättspelat och snällt padelrack. Med sin runda form och låga balans kommer racket att hjälpa dig att få en bättre bollträff, även vid träffar ut emot kanterna vilket passar till dig som är ny till padel och inte hunnit hitta bollträffen och grundslagen ännu.

Men tack vare sina fina kontrollegenskaper passar det här racket även för erfarna motionärer som söker maximal precision och kontroll i sitt spel.

Ramen på Varlion LW Hexagon 8.8 Control Women är sexkantig vilket gör padelracket mer vridstyvt och stabilt. När man kombinerar ram-egenskaperna med träffytan i glasfiber så får vi en mer solid men också skön känsla i bollträffen.

Man har använt sig av teknologin ”Gradual Holes” vilket innebär att hålen närmast mitten är smalare och hålen ute vid kanten är större. Det här gör att racket får mindre vibrationer i bollträffen samtidigt som det ger ett mer balanserat och kraftfullt padelracket.

Med Varlion LW Hexagon 8.8 Control kommer du att kunna spela en förlåtande och kontrollerad padel vilket passar perfekt för dig som är ute efter ett dam padelracket för nybörjare eller medel nivå.

Vår vinnare: Billigt padelracket dam

NOX X-One 2021

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vikt : 350 – 365 gram
Form : Rund
Balans : Låg
Passar till : Nybörjare & Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround

Kommentar: Nox X-ONE 2021 tillhör kategorin bra och billigt padelrack för damer. Den här modellen kommer med en rund form och låg balans vilket ger racken en stor sweetspot samtidigt som det är också lättmanövrerat. Den låga balansen hjälper till med precisionen så att du enklare kan få en känsla för bollträff och placera bollarna där du önskar. Rackets yta består av glasfiber vilket ger en skön och skonsam bollträff vilket är bra ifall du har lätt att få tennisarmbåge.

En bred målgrupp kommer kunna prestera bra padel med det Nox X-ONE 2021, allt ifrån nybörjare som söker ett snällt och enkelt dam padelrack till erfarna motionärer som söker optimal kontroll kombinerat med precision. Helt enkelt ett bra rack för dig som vill hitta ett billigare dam padelrack.

Vi hoppas att du gillade den här artikeln om att hitta bästa padelracket för damer, vill du läsa fler av våra padel artiklar? Klicka här

Källa :

https://www.1177.se/sjukdomar–besvar/skelett-leder-och-muskler/muskler/tennisarmbage/

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 30

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

2 reaktioner på ”Padelrack Dam • Bästa Padelracket Dam 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se”

 1. Hej
  Jag skulle vilja få tips av fig gällande Padelracket. Har spelat sen årsskiftet ca 2-3ggr i veckan. Va verkligen nybörjare men har utvecklats lite i taget. Jag vill köpa ett racket att utvecklas med men har problem med padelarmbåge. Vad skulle du föreslå?vänligen Carola

  1. Hej Carola,

   Om du letar efter ett passande padelrack som är bra mot padelarmbåge så ska du kika efter ett rack som har en god förmåga att absorbera stötar.
   Därför passar padelrack som har :

   Låg Vikt
   Mjuk Kärna
   Stor Sweetspot

   Vårt tips skulle vara Revenge Women 2021 som är ett bra padelrack med en låg vikt, tilltagen sweetspot, mjuk kärna och en träffyta i glasfiber som är ett mjukare material. Racket kommer i droppform och medel balans vilket gör att racket passar både för offensivt och defensivt spel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *