Sök

Bästa Padelracket Dam – Bäst i Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Racketspecialisten, Padelxpert, Tennisshoppen

Padelracket Dam 2024 - Sportporten

Tycker du om att spela padel? Skulle du vilja köpa ett nytt dam padelrack? Men det kan ibland vara svårt att hitta rätt bland alla modeller och att hitta ett racket som passar beroende på nivå och spelstil. Därför har vi valt att skapa den här artikeln med målsättningen att hjälpa dig hitta ett riktigt bra dam padelrack.

Vi har jämfört flera modeller och valt ut Head Graphene 360 Vector 2.0 Women till bästa padelracket dam tack vare sina fina allround egenskaper som passar för de flesta spelstilarna och nivåerna. Med fina tekniker, materialval och finesser i vad vi tycker är ett premium modell utan att vara i den översta prisklassen.

Vi kommer att inleda med att berätta om hur padelrack är uppbyggda samt olika egenskaper och skillnader mellan modellerna som kan vara bra att känna till. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera vår topp 5 lista till bästa padelrack dam 2024.

Vi kommer dessutom att välja ut våra favoriter till ett bra dam padelrack för nybörjare men också ett bra billigt padelrack som passar för damer. Är du på jakt efter ett rack till din dotter som är under 12 år? Då tycker vi istället att du ska läsa vårt artikel om padelracket barn. Om din dotter är över 12 år går det däremot bra att spela padel med ett senior rack.

Våra favoriter bästa padelracket dam

Head Graphene 360 Vector 2.0 Women 2022

1. Bästa Padelrack Dam

Head Graphene 360 Vector 2.0 Women

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bullpadel Vertex 04 Women

2. Padelracket Dam

Bullpadel Vertex 04 Women

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Cabra Prestige Spark Air 2022

3. Padelracket Dam

Cabra Prestige Spark Air

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

RS X-Series Womens Edition by Margaux

4. Padelracket Dam

RS X-Series Womens Edition by Margaux

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Babolat Revenge Woman 2022

5. Padelracket Dam

Babolat Revenge Women

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Nox Energy Pro Women

Bästa Padelracket Dam nybörjare

Nox Energy Pro Women

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

FZ Forza Spin Woman Purple

Billigt padelracket dam

FZ Forza Spin Woman Purple

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Inledning

Vi inleder med att förklara grunderna när det kommer till padelrack, det finns flera faktorer som skiljer modellerna åt men också skillnaderna mellan dam- och herr padelrack. Men vilka faktorer är viktiga i ett rack? Nedan har vi listat vad vi tycker är viktigast när man ska börja titta på att köpa padelrack.

Padelracket Dam

Formen på rackethuvudet

Padelracken kan komma i olika former och man brukar ofta komma i kontakt med begrepp som droppformat, diamantformat eller runt rack. När man ska börja titta på olika rack så är formen det första vi tycker att man ska titta på. Formen på rackethuvudet handlar mycket om hur stor sweetspot racket har, vilket säger lite om svårighetsgraden på modellen. Vilken rackform som skulle passa handlar framförallt om hur säker man känner sig i bollträffen.

Runt Padelracket

De runda padelracken har tack vare sin form en extra stor sweetspot som sitter i mitten på racket. Det här leder till att dessa racken ger utövaren mycket förlåtande egenskaper vid felträffar, speciellt vid träffar ut mot kanterna.

De bidrar också till mycket bra kontroll och precision vilket gör det enklare att placera bollarna där man önskar. Tack vare en stor sweetspot så passar det här som ett bra padelrack för nybörjare. Men runda rack passar även bra för duktigare padelspelare där även proffs på touren spelar med runda padelrack för att få ut maximal precision.

Sweetspot på runt padelrack

Sweetspot på runt padelrack markerat i rött

Droppformat Padelrack

Droppformade padelrack ger bra allround egenskaper som passar till spelare som gillar att kunna spela en kombination av både offensiv fartfylld padel och defensivt kontrollinriktad padel med mycket precision. Sweetspot är något mindre i jämförelse med det runda rack, men när man träffar sweetspot genererar racket istället något mera i fart.

Tack vare att denna typ av rack är så mångsidig så kan alla padelspelare oavsett nivå och ambition kunna prestera bra padel med droppformade rack. Många väljer även droppformade padelrack som ett nästa steg upp från de runda padelracken när man börjar känna sig säkrare på bollträffen och önskar mer fart på bollen. 

sweetspot droppformat padelrack

Sweetspot på droppformat padelrack markerat i rött

Diamantformat padelrack

På diamantformade padelrack så är sweetspot är relativt liten men vid träff genererar den extremt mycket fart på bekostnad av något sämre kontroll. Diamantformade padelrack är för utövare som är något säkrare på bollträffen och vill kunna spela med mycket offensivt spel och aggressivitet.

Om man gillar att smasha mycket och vill slå bollen ur buren så tycker vi att man absolut ska kika på diamantformade padelrack. Men däremot om man är helt ny till padel så finns risken att ett diamant rack kan bli för svårspelat och är därför inget rekommendation från vår sida ifall man är nybörjare till sporten.

sweetspot diamantformat padelrack

Sweetspot på diamantformat padelrack markerat i rött

Balans

Balansen i ett padelrack berättar om hur vikten är fördelad mellan toppen och botten på racket. Ett padelrack kan ha en låg balans, ett hög balans eller en medel balans. Balansen i modellen handlar om vilket spelstil som racket passar för beroende på om man gillar offensiv, defensiv eller allround padel med lite av varje.

Låg Balans – Padelracket har tyngtpunkten mer emot skaftet, det här gör att racket blir lättare att kontrollera och blir mer kvickt i racketförflyttningarna. Det resulterar i ett mer lättmanövrerat padelrack där det blir enklare med bollträff, kontroll och precision på bekostnad av något sämre fart. Ett padelrack med låg balans passar för alla typer av spelare från nybörjare till proffs. 

Hög Balans – Tyngdpunkten sitter högt upp på racket vilket gör att racket genererar mer kraft och fart i slagen på bekostnad av något sämre kontroll. Ett padelrack med hög balans passar till en padelspelare som söker offensiva egenskaper för att få hårdare slag och smashar.

Medel Balans – Balanspunkten ligger i mitten på racket för att komma åt allround egenskaper där man får tillgång till både bra fart och kontroll. Den här typen av padelrack passar för alla som vill ha lite av varje men också ifall man känner sig osäker på vilken spelstil man har.

Balans i padelrack

Skillnad dam padelrack & herr padelrack

Den största skillnaden mellan padelrack för damer och herrar är att dam padelrack har en lägre vikt för att på så sätt bli mer lättmanövrerade och enklare att svinga. Men vad blir skillnaderna mellan ett rack som väger lite jämfört med ett rack som väger mycket? Damer som spelar med tunga herr padelrack kan resultera i att racket blir för klumpigt och tungt att svinga med.

Lätt vikt – Racken blir mer lättspelat och lättmanövrerat tack vare att det är mindre massa man ska svinga och förflytta runt banan, dessa rack bidrar till ökad smidighet i spelet och man kommer att komma snabbare till bollen. Är man nybörjare så rekommenderar vi att välja ett lättare padelrack.

Tung vikt
– Padelracket kan ibland upplevas något klumpigare men däremot så kommer ett tungt padelrack att generera mera fart på bollen. Är man en duktig nybörjare, motionär eller expert så tycker vi att det går bra att spela med ett tungt padelrack.

 • Vikt Padelrack för Herrar : 350 – 390 gram
 • Vikt Padelrack för Damer : 320 – 375 gram
 • Vikt Padelrack för Juniorer och Barn : 280 – 330 gram
Bästa Padelracket Dam

Material

Inom padelracket pratar vi om framförallt två typer av material på träffytan. Dessa materialtyper är glasfiber och kolfiber.

Glasfiber – Padelrack som har glasfiber i sig är generellt sätt de lite billigare racken. Tack vare att glasfiber är något mjukare så blir också racket mjukare. Glasfibret gör också att sweetspot blir något större och framförallt så hjälper glasfibret att ge mer fart på bollen även vid lösare svingar. Dessutom om man har lätt att få skador som till exempel tennisarmbåge, så underlättar de mjukare glasfiberracken att förebygga skador.

Kolfiber – Kolfiber är de lite mer påkostade och exklusiva materialet. Kolfiberracken är något styvare i känslan men har man en högre svinghastighet så får man ut mycket mera fart i ett kolfiberrack i jämförelse med ett glasfiberrack.

Tennisarmbåge / Padelarmbåge

Har du lätt att få tennisarmbåge när du spelar padel? Tennisarmbåge eller ”padelarmbåge” betyder att det gör ont i muskelfästena på armbågens utsida. Det beror oftast på överansträngning eller skada vid muskelfästen som sitter vid armbågen. Om man vill hitta ett bra padelracket för att motverka padelarmbåge så rekommenderar vi att leta efter en modell som har en bra förmåga att absorbera stötar. Rack som har låg vikt, en mjuk kärna och en stor sweetspot är bra exempel på padelrack som är mer skonsamma för utövare med tennisarmbåge.

Margaux Dietz Padel

Sammanfattning - padelrack dam

Vad ska man titta på för att välja det bästa dam padelracket?
Vi rekommenderar att man först och främst bör tänka ut vilken typ av padelspelare man är och vilken nivå man tror att man ligger på. Detta för att reda ut hur säker man känner sig i bollträffen. Det här är en ganska avgörande faktor för vilken racketform som skulle passa. Är man nybörjare till padel eller ifall man söker ett kontrollinriktat padelrack så tycker vi att man ska kika på en runt eller droppformat rackhuvud.

Har man istället börjat få in grundslaget och känner sig något komfortabel i bollträffen? Om man då vill ta nästa steg och spela en mera fartinriktad padel kan man istället titta på diamantformade eller droppformade padelrack. Om man som utövare känner sig osäker eller vill kunna få ut lite av varje så rekommenderar vi droppformade padelrack.

Nästa steg blir att tänka ut vilken spelstil man har, ifall man gillar att spela offensiv fartinriktad padel med aggressivt spel eller om man gillar att spela defensiv padel med kontrollinriktat spel där man istället fokuserar mycket på bollplacering? Man kanske gillar att spela lite av varje eller byter spelstil beroende på vem som man spelar med eller vilka man möter? Det här avgör vilket balans som skulle passa till padelracket. En hög balans för att få extra fart? Låg balans för ökad manöverbarhet eller medel balans för att få en blandning av de båda?

Vår vinnare : padelracket dam

Head Graphene 360 Vector 2.0 Women

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 345 gram
Form : Rund
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Överst i vår topplista så finner vi den senaste modellen av Head Graphene 360 Vector 2.0. Det här är dam modellen av den senaste serien Graphene 360 Vector 2.0 där vikten är 20 gram lägre vilket gör racket mer lättmanövrerat och enklare att svinga i jämförelse med herrmodellen.

Head Graphene 360 Vector 2.0 Women är ett runt padelrack som ger en stor sweetspot med förlåtande egenskaper även vid träffar ut emot kanterna. Dessutom kommer racket ge bra egenskaper för att få ännu bättre precision och kontroll i bollträffen vilket gör det enklare att placera bollen där man önskar. Balansen är medel vilket bidrar till att man får ut en härlig kombination mellan offensivt och defensivt spel. Därför tycker vi att den här modellen passar alla typer av spelstilar och nivåer oavsett om man är nybörjare eller expert.

I det här racket har Head applicerat graphene 360 som effektivt reducerar vibrationerna i bollträffen vilket dels ger en bättre känsla i bollträffen, men som också minskar risken för padelarmbåge. Det här bidrar också till en bättre kontroll och stabilitet i slagen. Tack vare sin balans och form så rekommenderar vi det här racket till en bred målgrupp oavsett om man är ny till sporten eller erfarna utövare.

Head Graphene 360 Vector 2.0 Women finns att köpa här :

Plats 2

Bullpadel Vertex 04 Women

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 345 – 360 gram
Form : Diamant
Balans : Hög
Passar till : Medel & Expert
Spelstil : Allround & Offensivt

Kommentar: Gillar du att spela en fartfylld offensiv padel med mycket smashar och aggressivitet? Då menar vi på att  Bullpadel Vertex 04 Woman är ett bra val. Det här är den senaste modellen från Vertex 04 W serien i är ett diamantformat padelrack med en hög balans och en relativt låg vikt på bara 345 – 360 gram som bidrar fenomenala egenskaper när det kommer till ett offensivt dam padelracket.

Den yttre kärnan består av ett nytt uppdaterat material Fibrix som är en blandning av både kolfiber och glasfiber för att kunna ge ett fartfyllt och stabilt padelrack men som ändå känns mjukt i bollträffen för att bibehålla en bra spelkänsla. Vid rackethalsen har Vertex 04 Woman implementerat ”Air React Channel teknologien” som betyder att racket har en bättre aerodynamik med tilltänkta luftkanaler. Det här betyder att racket blir lättare att svinga, får en bättre stabilitet samtidigt som luftmotståndet minskar vid slagen som gör att padelracket blir mer lättmanövrerat vilket är bra vid till exempel snabba nätdueller där man vill kunna spela kvickt men ändå få bra tryck i slagen.

Vid handtaget har Bullpadel lagt in silikondämpande material längs hela handtaget som gör att vibrationerna reducerad vid bollträffen. Det leder till att bollträffen blir skönare för spelaren och man minskar risken för bland annat padelarmbåge. Träffytan har ett sandpappersmönster som kommer ge ökad skruv där man verkligen kommer kunna överraska sina motståndare.

Tack vare sin diamantform så tycker vi att det här racket passar för medel och högre nivå av padel, är man nybörjare så kan det här racket vara något svårspelat då det kan vara svårt att hitta sweetspot. Men har man spelat padel ett tag, känner sig komfortabel med bollträffen och framförallt att man gillar att spela offensiv och fartinriktad padel så är det här racket en mycket bra rekommendation från vår sida.

Bullpadel Vertex 04 Woman finns att köpa här :

Plats 3

Cabra Prestige Spark Air

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 340 – 350 gram
Form : Rund
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: På en fin tredjeplats hittar vi damracket Cabra Prestige Spark Air. Det här är ett rund padelrack vilket innebär att modellen har en väl tilltagen sweetspot även vid träffar ut emot kanterna vilket ger bra förlåtande egenskaper som passar för spelare som söker mycket kontroll och precision i sina slag. Balansen är medel vilket möjliggör en härlig blandning mellan offensiva och defensiva egenskaper som passar för en bred målgrupp utövare.

Med sin låga vikt så ger racket bra lättmanövrerade egenskaper som passar perfekt till damspelare men som även kan fungera bra för herrar och äldre juniorer som är på jakt efter ett rack som väger lite mindre. I träffytan hittar vi 3K kolfiber vilket är ett slitstarkt och kraftigt material som kommer bidra till en bättre fart på bollen. Även ramen är tillverkad i kolfiber som dels ger en bra stabilitet i racket men som också ger ett bra skydd. I träffytan har Cabra applicerat en mönstrad strukturyta vilket möjliggör mer skruv på bollen så man verkligen kan överraska sina motståndare.

Vi tycker att det här racket passar i stort sett alla typer av dam spelare. Tack vare sin stora sweetspot så passar det här racket bra för nybörjare som vill hitta ett snällt racket att träna in grundslagen och få en känsla för bollträffen kombinerat med sin låga vikt vilket även gör racket lättmanövrerat. För motionärer och experter är det här ett bra rack med en medel balans och 3k kolfiber träffyta som bidrar till mycket fart samtidigt som man bibehåller bra kontroll och precision.

Cabra Prestige Spark Air finns att köpa här :

Plats 4

RS X-Series Womens Edition by Margaux

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 355 – 370 gram
Form : Dropp
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Det kanske inte är en nyhet att svenska influencern Margaux Dietz är ett stort fan av padel och det här är hennes version av X-Series Women’s edition. Det här padelracket kommer i en droppform med medel balans vilket ger racket bra allround egenskaper som skapar en härlig blandning mellan offensiv fartfyllt padel och defensivt precisions orienterat spel.

RS X-Series kommer med en sandpappersyta vilket ger extra grepp och spinn på bollen som gör att man kan överraska sina motståndare med kluriga skruvar. Sweetspot är extra tilltagen vilket bidrar till att spelaren får en bra bollträff även vid träffar ut emot kanterna.

Vi tycker att det här racket passar alla typer av spelare, oavsett nybörjare som expert kommer kunna prestera en bra padel med den här modellen. Om man letar efter ett padelrack med stor sweetspot som ger en bra skruv och låter spelaren prestera bra padel både i det offensiva och defensiva spelet så tycker vi att RS X-Series av Margaux är ett bra val.

RS X-Series Womens Edition by Margaux finns att köpa här :

Plats 5

Babolat revenge Women

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vikt : 350 gram
Form : Dropp
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Tack vare sin droppform kombinerat med medel balans så rekommenderar vi Babolat Revenge Women som ett bra allround racket som kommer låta utövaren spela både fartinriktad offensiv padel men samtidigt behålla de förlåtande och kontrollerande egenskaperna i de defensiva spelet.

Det kryllar av fina tekniker i Babolat Revenge Women, bland annat ”Dynamic Stability System” i rackethalsen där tungsten har blandats ner i strukturen vilket ger racket en utökad stabilitet och kontroll. Revenge Woman kommer med ”Hole Pattern System-teknologin” som betyder att hålen är koncentrerade runt sweetspot för att ge en bättre fart och precision samtidigt som det också ger mera skruv på bollen. 

Träffytan är tillverkad i glasfiber vilket ger ett rack som hjälper till att producera mera fart samtidigt som träffen är skonsam emot armen vilket kan vara bra ifall man har lätt att få tennisarmbåge. Tack vare sin balans och form så tycker vi att det här racket passar alla typer av spelare oavsett nivå eller ambition.

Babolat Revenge Women finns att köpa här :

Vår vinnare: Padelracket Dam Nybörjare

Nox Energy Pro Women

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vikt : 360 – 375 gram
Form : Rund
Balans : Låg
Passar till : Nybörjare & Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround

Kommentar: Vill du hitta ett nybörjarvänligt dam padelrack som vi tycker är i en bra prisklass? Då vill vi rekommendera Nox Energy Pro Women. Det här är ett runt rack som ger en väl tilltagen sweetspot som i sin tur ger förlåtande träffar även ut emot kanterna vilket passar perfekt till en nybörjare som inte är konsekvent i bollträffen och vill få in en känsla för grundslagen. Tack vare sin lägre vikt mot 360 gram kombinerat med en låg balans så blir racket mycket lättmanövrerat vilket också är något som är viktigt för en nybörjare.

Träffytan består av mjukt glasfiber vilket dels ger en skonsam och skön träff emot armen och handleden men som också hjälper utövaren att få mer kraft i själva träffen. Ramen är i kombinerat glas- och kolfiber material för att dels hålla vikten nere men kolfiber är ett tåligare material som också bidrar till en bättre livslängd på racket. Slagytan är visserligen slät men det är ungefär vad man får räkna med i den här prisklassen och det är heller inget man behöver lägga någon större vikt i som nybörjare då man inte behöver fokusera så mycket på just skruven på bollen.

Vi rekommenderar det här racket framförallt till nybörjare men även motionärer som vill hitta ett lättmanövrerat, snällt och förlåtande padelrack.

Nox Energy Pro Women finns att köpa här :

Vår vinnare: Billigt padelracket dam

FZ Forza Spin Woman Purple

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Vikt : 350 – 370 gram
Form : Rund
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare & Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Vi tycker att modellen FZ Forza Spin Woman Purple tillhör kategorin bra och billigt padelrack för damer. Den här modellen kommer med en rund form och medel balans vilket ger racken en stor sweetspot samtidigt som det är också är både lättmanövrerat och fartfyllt på samma gång. Som namnet antyder så ger racket mycket spinn på slagen tack vare sin sandpappersyta.

Något som vi tycker är unikt med just det här racket trots att det är i budgetklassen är att både slagytan och ramen kommer i kolfiber vilket man ofta ser i de dyrare mer exklusiva racken. Kolfiber är ett starkare material som både ger fart i slagen men som också bidrar till att racket blir mer slitstarkt som i sin tur förlänger livslängden på racket.

Vi tror att en bred målgrupp kommer kunna prestera bra padel med FZ Forza Spin Woman Purple, allt från nybörjare som söker ett snällt och enkelt dam padelrack till erfarna motionärer som söker optimal kontroll kombinerat med precision. Därför tror vi att den här modellen passar till utövare som spelar padel sporadiskt och vill investera i ett billigare padelrack.

FZ Forza Spin Woman Purple finns att köpa här :

Den största skillnaden är att dam padelrack ofta har en lägre vikt för att på så sätt vara mer lättmanövrerade. Risken om man som damspelare utövar padel med ett herr padelrack, är att det kan upplevas som för svårhanterligt och därmed klumpigt vilket kan påverka spelet negativt.

 • Racketform
 • Balans
 • Vikt
 • Materialval

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 31

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

2 reaktioner på ”Bästa Padelracket Dam – Bäst i Test 2024 | Sportporten”

 1. Avatar för Carola Jonsson

  Hej
  Jag skulle vilja få tips av fig gällande Padelracket. Har spelat sen årsskiftet ca 2-3ggr i veckan. Va verkligen nybörjare men har utvecklats lite i taget. Jag vill köpa ett racket att utvecklas med men har problem med padelarmbåge. Vad skulle du föreslå?vänligen Carola

  1. Avatar för Victor Eriksson

   Hej Carola,

   Om du letar efter ett passande padelrack som är bra mot padelarmbåge så ska du kika efter ett rack som har en god förmåga att absorbera stötar.
   Därför passar padelrack som har :

   Låg Vikt
   Mjuk Kärna
   Stor Sweetspot

   Vårt tips skulle vara Revenge Women som är ett bra padelrack med en låg vikt, tilltagen sweetspot, mjuk kärna och en träffyta i glasfiber som är ett mjukare material. Racket kommer i droppform och medel balans vilket gör att racket passar både för offensivt och defensivt spel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *