Padelrack • Bästa Padelracket Dam 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

padelrack damer - bästa padelracket dam 2021 - Vi testar!

Gillar du att spela padel? Kan det vara läge för dig att skaffa ett nytt padelrack? Vill du hitta ett billigt padelracket genom att titta på en padelracket rea eller padel outlet? Lugn, vi hjälper dig hitta några bra och billiga padelrack för damer. I den här artikeln kommer vi att testa men också berätta vad du som padelspelare behöver tänka på när du ska välja rätt padelrack för just din padel. Avslutningsvis kommer vi att utse vinnare till bästa padelracket för damer, både för nybörjare och för experterna. Dessutom kommer vi att utse bästa billiga padelracket för damer.

Fler av våra artiklar om padel

Våra favoriter bästa padelrack för damer - bäst i test

Bästa padelrack dam

Babolat Revenge Women 2021

4.5/5

Bästa padelrack dam

Varlion LW carbon Pansy 7

4.5/5

Bästa padelrack damer expert

Bullpadel vertex 03 woman 2021

4.7/5

Bästa padelrack damer nybörjare

Varlion LW Hexagon 8.8 control women

4/5

Bästa billiga padelracket dam

Nox X-ONE 2021

4/5

Kortfattat om padelrack damer

Formen på rackethuvudet

Formen på rackethuvudet handlar om hur stor sweetspot padelracket har. Vilken rackform du ska kika på handlar framförallt om hur säker du är i bollträffen

Runt – De runda padelracken har tack vare sin form en extra stor sweetspot som sitter i mitten på racket. Det här leder till att dessa racken ger dig mycket förlåtande egenskaper vid till exempel felträffar. Dessa padelrack ger dig också mycket bra kontroll och precision vilket gör det enklare för dig att placera bollarna. De runda padelracken passar en bred målgrupp dels ifall du är ny till sporten och söker de förlåtande egenskaperna eller om du är expert som vill spela med ett kontroll orienterat padelrack.

Dropp – Bra allround padelrack som passar till dig som gillar att kunna spela en kombination av både offensivt och defensivt. Sweetspot är något mindre i jämförelse med det runda padelracket, men när du träffar sweetspot genererar den något mera fart. Tack vare att denna typ av padelrack är så mångsidig så kan alla padelspelare oavsett nivå och ambition kunna prestera bra padel med droppformade padelrack.

Diamant  – Sweetspot är relativt liten på dessa padelrack men vid träff genererar den extremt mycket fart på bekostnad av något sämre kontroll. De diamantformade padelracken är för dig som är något säkrare på bollträffen och vill kunna spela med mycket fart och aggressivitet.

Bilden visar i rödmarkerat sweetspot på runt, droppformat och diamantformat padelrack.

Sweetspot på runt padelrack
sweetspot droppformat padelrack
sweetspot diamantformat padelrack

Balans i ditt padelrack

Balansen i ett padelrack handlar om hur vikten är fördelad mellan toppen och botten på racket. Beroende på spelstil kan du välja balans i padelracket efter om du vill kunna spela mera offensivt, defensivt eller neutrala egenskaper.

Låg balans – Vikten sitter mer mot skaftet vilket gör att padelbollen blir enklare att kontrollera vilket resulterar i att du får ett mera lättmanövrerat padelrack på bekostnad av något sämre fart.
Medel balans – Betyder att balansen är jämt fördelad över hela padelracket, det passar bra om du vill ha en blandning mellan fart och kontroll.
Hög balans – Padelrack med hög balans ger dig generellt sätt bättre fart till bekostnad av lite sämre kontroll.

Balans i padelrack

Hur skiljer sig damracken i padel ifrån herracken?

Det stora skillnaden mellan padelracken för damer och herrar är vikten i padelracket då padelrack för damer väger mindre.

Vikt i ett padelrack

Lätt vikt – Ditt padelrack blir mer lättspelat och lättmanövrerat tack vare att det är mindre massa du ska svinga med och förflytta runt padelbanan, de här gör att du får ökad smidighet när du spelar padel. Är du nybörjare bör du välja ett lite lättare padelrack.
Tung vikt – Padelracket kan ibland upplevas något klumpigare men däremot så kommer ett tungt padelrack att generera mera fart på bollen. Är du duktig nybörjare, motionär eller expert kan du spela med ett tyngre padelrack.

  • Vikt Padelrack för Herrar : 350 – 390 gram
  • Vikt Padelrack för Damer : 320 – 375 gram
  • Vikt Padelrack för Juniorer och Barn : 280 – 330 gram
Bild på Dam som spelar padel

Material i padelracket

Inom padelracket pratar vi om framförallt två typer av material på träffytan. Dessa materialtyper är glasfiber och kolfiber.

Glasfiber – Padelrack som har glasfiber i sig är generellt sätt de lite billigare padelracken. Tack vare att glasfiber är något mjukare så blir också ditt padelrack mjukare. Glasfibret gör också att din sweetspot blir något större och framförallt så hjälper glasfibret dig att ge mer fart på bollen om du har en lösare sving. Dessutom om du har lätt att få skador som till exempel tennisarmbåge, så underlättar de mjukare glasfiberracken att förebygga skador.

Kolfiber – Kolfiber är de lite mer påkostade och exklusiva materialet. Kolfiberracken är något styvare i känslan men har du en högre svinghastighet så får du ut mycket mera fart i ett kolfiberrack i jämförelse med ett glasfiberrack.

Sammanfattning - bästa padelrack dam

Vad ska jag titta på för att välja det bästa padelracket?
Först och främst så måste du tänka ut vilken typ av padelspelare du är. Hur mycket padel har du spelat och hur säker känner du dig på bollträffen? Nästa steg blir att tänka ut vilken typ av padel du spelar, gillar du att spela offensiv fartinriktad padel med aggressivt spel? Eller gillar du att spela defensiv padel med kontrollinriktat spel där du istället fokuserar mycket på bollplacering? Du kanske gillar att spela lite av varje eller byter spelstil beroende på vem du spelar med eller vilka ni möter?

När du ska välja padelrack så börja med att bestämma vilken form du vill ha i ditt padelrack. Är du ny till sporten eller ifall du söker ett kontrollinriktat padelrack så kika på en runt eller droppformat rackhuvud. Har du börjat få in grundslaget och känner dig något komfortabel i bollträffen? Om du vill ta nästa steg och spela en mera fartinriktad padel kan du titta på diamantformade eller droppformade padelrack. Om du känner dig osäker eller vill kunna få ut lite av varje så gå för ett droppformat padelrack.

Gillar du att spela offensivt, defensivt eller lite av varje? Redogör för dig själv för att sedan välja balans i padelracket utefter just din spelstil. En hög balans för att få extra fart? Låg balans för ökad manöverbarhet eller medel balans för att få en blandning av de båda?

Vår vinnare:
bästa padelrack för damer

Babolat Revenge Women 2021

4.5/5

Vikt : 360 gram
Form : Dropp
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Här har vi en ny färg på den populära padelracket Revenge Woman 2021 ifrån Babolat. Det här racket kommer med ”Dynamic Stability System” i rackethalsen där tungsten har blandats ner i strukturen vilket ger racket en utökad stabilitet och kontroll. Revenge Woman 2021 kommer med ”Hole Pattern System-teknologin” som betyder att hålen är koncentrerade runt sweetspot för att ge optimal fart och precision samtidigt som det ger dig mera grepp på bollen. Träffytan är tillverkad i glasfiber vilket ger ett rack som hjälper dig att producera mera fart samtidigt som träffen är skonsam emot armen. Tack vare sin droppform kombinerat med medel balans så är det här ett bra allround racket som kommer låta dig spela både fartinriktad offensiv padel men samtidigt behålla de förlåtande och kontrollerande egenskaperna i de defensiva spelet. Det här racket passar alla typer av spelare oavsett nivå eller ambition så kommer du att kunna prestera bra padel med Babolat Revenge Women 2021.

Vår vinnare:
bästa padelrack för damer

Varlion LW Carbon Pansy 7

4.5/5

Vikt : 340 – 365 gram
Form : Rund
Balans : Låg
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Varlion LW Carbon Pansy 7 kommer med exklusiva materialval och fina teknologier för dig som söker det absolut bästa i ett padelrack. Vi börjar med ramen som är 6-kantig och tillverkad i 100% procent kolfiber vilket gör racket mer vridstyvt och stabilt. Man har använt sig av teknologin ”Gradual Holes” vilket innebär att hålen närmast mitten är smalare och hålen ute vid kanten är större. Det här gör att racket får mindre vibrationer i bollträffen samtidigt som det ger ett mer balanserat och kraftfullt padelracket. Träffytan kommer med 12k kolfiber och kärnan är tillverkad i ”Hyper Soft Foam Core” vilket gör att du får mycket bra fart i bollen samtidigt som du får en bra precision kombinerat med en träff som känns skonsam emot armen. Avslutningsvis så kommer Varlion LW Carbon Pansy 7 med en friktionsyta vilket innebär att du får mer skruv på bollarna. Det här är ett exklusivt och välgjort padelracket som passar alla typer av padelspelare som dels vill ha ett förlåtande padelrack men som också vill kunna spela med grym precision och kontroll.

Vår vinnare:
bästa padelrack för damer experten

Bullpadel Vertex 03 Woman 2021

4.7/5

Vikt : 345 – 360 gram
Form : Diamantformad
Balans : Hög
Passar till : Motionär / Expert
Spelstil : Allround / Offensivt

Kommentar: Vertex 03 Woman 2021 är ett riktigt snyggt och fräsigt padelrack ifrån Bullpadel. Vertex 03 Woman 2021 är ett topptungt padelrack i diamantform som ger möjligheten att spela fartinriktad och aggressiv padel. Träffytan består av en blandning mellan kolfiber och glasfiber vilket ger bra fart samtidigt som bollträffen blir mjuk och skonsam emot armen. Pricket över i:et är att det här racken även kommer med en sandpappersyta som ger en bra skruv i bollarna. Känner du dig säker på bollträffen och vill ha bland de bästa offensiva padelracken för damer på marknaden så är Bullpadel Vertex 03 Woman 2021 ett bra val!

Vår vinnare:
bästa padelrack för damer nybörjare

Varlion LW Hexagon 8.8 Control Women

4/5

Vikt : 350 – 370 gram
Form : Rund
Balans : Låg
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround

Kommentar: Är du på jakt efter ett snällt och förlåtande padelrack samtidigt som det är snyggt och stilrent? Varlion LW Hexagon 8.8 Control Women är ett runt padelrack med låg balans som passar nybörjare som söker ett lättspelat padelrack men också erfarna spelare som söker maximal kontroll och precision. Ramen på racket är sexkantig vilket gör den mer vridstyv och stabil. När vi kombinerar det med träffytan i glasfiber så får vi en mer solid men också skön känsla i bollträffen. Man har använt sig av teknologin ”Gradual Holes” vilket innebär att hålen närmast mitten är smalare och hålen ute vid kanten är större. Det här gör att racket får mindre vibrationer i bollträffen samtidigt som det ger ett mer balanserat och kraftfullt padelracket. Med Varlion LW Hexagon 8.8 Control kommer du att kunna spela en förlåtande och kontrollerad padel.

Vår vinnare:
bästa billiga padelrack för damer

Nox X-ONE 2021

4/5

Vikt : 350 – 365 gram
Form : Rund
Balans : Låg
Passar till : Nybörjare & Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround

Kommentar: Nox X-ONE 2021 tillhör segmentet bra och billiga padelrack. Den här modellen kommer med en rund form och låg balans vilket ger racken en stor sweetspot samtidigt som det är lättmanövrerat. Rackets yta består av glasfiber vilket ger en skön och skonsam bollträff. En bred målgrupp kommer kunna prestera bra padel med det här racket, allt ifrån nybörjare som söker ett snällt padelrack till erfarna motionärer som söker optimal kontroll kombinerat med precision. Helt enkelt ett bra padelrack för dig med en begränsad budget.

Vi hoppas att du gillade den här artikeln om att hitta bästa padelracket för damer, vill du läsa fler av våra padel artiklar? Klicka här
Nyfiken på hur många som utövar padel i Sverige? Klicka här för att se : statistik om svensk padel

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 30

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *