Padelracket Dam • Bästa Padelrack Dam • Bäst i Test – Sportporten.se

padelracket dam - bästa padelrack dam 2022

Tycker du om att spela padel? Skulle du vilja köpa ett nytt dam padelrack? Men det kan ibland vara svårt att hitta rätt bland alla modeller och att hitta ett racket som passar beroende på nivå och spelstil. Därför har vi valt att skapa den här artikeln med målsättningen att hjälpa dig hitta det bästa padelracket dam.

Vi kommer att inleda med att berätta om hur padelrack är uppbyggda samt olika egenskaper och skillnader mellan modellerna som kan vara bra att känna till. Avslutningsvis kommer vi att recensera populära dam padelrack från välkända märken som bland annat Babolat, Bullpadel, Adidas och Head för att utse vår topp 5 lista till bästa padelrack dam 2022. Vi kommer också presentera ett bra billigt rack men också vår favorit till bästa padelracket dam nybörjare.

Är du på jakt efter ett rack till din dotter som är under 12 år? Då tycker vi istället att du ska läsa vårt artikel om padelracket barn. Om din dotter är över 12 år går det däremot bra att spela padel med ett senior rack.

Våra favoriter bästa padelracket dam

1. Bästa Padelracket Dam

Adidas Metalbone Women Lite 2022

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

2. Padelracket Dam

Bullpadel Vertex 03 Woman 2022

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

3. Padelracket Dam

Head Graphene 360 Vector 2.0 Women 2022

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

4. Padelracket Dam

RS X-Series Womens Edition by Margaux

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

5. Padelracket Dam

Babolat Revenge Women

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Bästa Padelracket Dam nybörjare

Varlion LW Hexagon 8.8 Control Women

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Billigt padelracket dam

Nox X-one

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Inledning

Vi inleder med att förklara grunderna när det kommer till padelrack, det finns flera faktorer som skiljer modellerna åt men också skillnaderna mellan dam- och herr padelrack. Men vilka faktorer är viktiga i ett rack? Nedan har vi listat vad vi tycker är viktigast när du ska börja titta på att köpa padelrack.

Formen på rackethuvudet

Padelracken kan komma i olika former och du kanske redan har stött på begrepp som droppformat, diamantformat eller runt rack. När du ska börja titta på att investera i ett rack så är formen det första vi tycker att du ska titta på. Formen på rackethuvudet handlar mycket om hur stor sweetspot racket har, vilket säger lite om svårighetsgraden på modellen. Vilken rackform du ska kika på handlar framförallt om hur säker du känner dig i bollträffen.

Runt Padelracket

De runda padelracken har tack vare sin form en extra stor sweetspot som sitter i mitten på racket. Det här leder till att dessa racken ger dig mycket förlåtande egenskaper vid felträffar, speciellt vid träffar ut mot kanterna.

De ger också mycket bra kontroll och precision vilket gör det enklare att placera bollarna där du önskar. Tack vare en stor sweetspot så passar det här som ett bra padelrack för nybörjare. Men runda rack passar även bra för duktigare padelspelare där även proffs på touren spelar med runda padelrack för att få ut maximal precision.

 

Sweetspot på runt padelrack

Sweetspot på runt padelrack markerat i rött

Droppformat Padelrack

Droppformade padelrack ger bra allround egenskaper som passar till spelare som gillar att kunna spela en kombination av både offensiv fartfylld padel och defensivt kontrollinriktad padel med mycket precision. Sweetspot är något mindre i jämförelse med det runda rack, men när du träffar sweetspot genererar racket istället något mera fart.

Tack vare att denna typ av rack är så mångsidig så kan alla padelspelare oavsett nivå och ambition kunna prestera bra padel med droppformade rack. Många väljer även droppformade padelrack som ett nästa steg upp från de runda padelracken när man börjar känna sig säkrare på bollträffen och önskar mer fart på bollen. 

sweetspot droppformat padelrack

Sweetspot på droppformat padelrack markerat i rött

Diamantformat padelrack

På diamantformade padelrack så är sweetspot är relativt liten men vid träff genererar den extremt mycket fart på bekostnad av något sämre kontroll. Diamantformade padelrack är för dig som är något säkrare på bollträffen och vill kunna spela med mycket offensivt spel och aggressivitet.

Om du gillar att smasha mycket och vill slå bollen ur buren så ska du absolut kika på diamantformade padelrack. Men däremot om du är helt ny till padel så finns risken att ett diamant rack blir för svårspelat och är därför inget rekommendation från vår sida ifall du är nybörjare till sporten.

sweetspot diamantformat padelrack

Sweetspot på diamantformat padelrack markerat i rött

Balans

Balansen i ett padelrack berättar om hur vikten är fördelad mellan toppen och botten på racket. Ett padelrack kan ha en låg balans, ett hög balans eller en medel balans. Balansen i modellen handlar om vilket spelstil som racket passar för beroende på om man gillar offensiv, defensiv eller allround padel med lite av varje.

Låg Balans – Padelracket har tyngtpunkten mer emot skaftet, det här gör att racket blir lättare att kontrollera och blir mer kvickt i racketförflyttningarna. Det resulterar i ett mer lättmanövrerat padelrack där det blir enklare med bollträff, kontroll och precision på bekostnad av något sämre fart. Ett padelrack med låg balans passar för alla typer av spelare från nybörjare till proffs. 

Hög Balans – Tyngdpunkten sitter högt upp på racket vilket gör att racket genererar mer kraft och fart i slagen på bekostnad av något sämre kontroll. Ett padelrack med hög balans passar till en padelspelare som söker offensiva egenskaper för att få hårdare slag och smashar.

Medel Balans – Balanspunkten ligger i mitten på racket för att komma åt allround egenskaper där du får tillgång till både bra fart och kontroll. Den här typen av padelrack passar för alla som vill ha lite av varje men också ifall du känner dig osäker på vilken spelstil du har.

Balans i padelrack

Skillnad dam padelrack & herr padelrack

Den största skillnaden mellan padelrack för damer och herrar är att dam padelrack har en lägre vikt för att på så sätt bli mer lättmanövrerade och enklare att svinga. Men vad blir skillnaderna mellan ett rack som väger lite jämfört med ett rack som väger mycket? Damer som spelar med tunga herr padelrack kan resultera i att racket blir för klumpigt och tungt att svinga med.

Lätt vikt – Racken blir mer lättspelat och lättmanövrerat tack vare att det är mindre massa du ska svinga med och förflytta runt banan, de här gör att du får ökad smidighet i spelet och du kommer att komma snabbare till bollen. Är du nybörjare så rekommenderar vi att välja ett lättare padelrack.

Tung vikt
– Padelracket kan ibland upplevas något klumpigare men däremot så kommer ett tungt padelrack att generera mera fart på bollen. Är du en duktig nybörjare, motionär eller expert kan du spela med ett tyngre rack.

 • Vikt Padelrack för Herrar : 350 – 390 gram
 • Vikt Padelrack för Damer : 320 – 375 gram
 • Vikt Padelrack för Juniorer och Barn : 280 – 330 gram
Bild på Dam som spelar padel

Material

Inom padelracket pratar vi om framförallt två typer av material på träffytan. Dessa materialtyper är glasfiber och kolfiber.

Glasfiber – Padelrack som har glasfiber i sig är generellt sätt de lite billigare racken. Tack vare att glasfiber är något mjukare så blir också racket mjukare. Glasfibret gör också att sweetspot blir något större och framförallt så hjälper glasfibret att ge mer fart på bollen även vid lösare svingar. Dessutom om du har lätt att få skador som till exempel tennisarmbåge, så underlättar de mjukare glasfiberracken att förebygga skador.

Kolfiber – Kolfiber är de lite mer påkostade och exklusiva materialet. Kolfiberracken är något styvare i känslan men har du en högre svinghastighet så får du ut mycket mera fart i ett kolfiberrack i jämförelse med ett glasfiberrack.

tennisarmbåge / Padelarmbåge

Har du lätt att få tennisarmbåge när du spelar padel? Tennisarmbåge eller ”padelarmbåge” betyder att det gör ont i muskelfästena på armbågens utsida. Det beror oftast på överansträngning eller skada vid muskelfästen som sitter vid armbågen.  Om du vill hitta ett bra padelracket för att motverka padelarmbåge ska du leta efter en modell som har en bra förmåga att absorbera stötar. Rack som har låg vikt, en mjuk kärna och en stor sweetspot är bra exempel på padelrack som är mer skonsamma för dig med tennisarmbåge.

Margaux Dietz Padel

Sammanfattning

Vad ska jag titta på för att välja det bästa dam padelracket?
Först och främst så måste du tänka ut vilken typ av padelspelare du är. Hur mycket padel har du spelat och hur säker känner du dig på bollträffen? Det här behöver du redogöra för dig själv för att kunna bestämma vilken racketform som skulle passa. Är du nybörjare till padel eller ifall du söker ett kontrollinriktat padelrack så kika på en runt eller droppformat rackhuvud.

Har du börjat få in grundslaget och känner dig något komfortabel i bollträffen? Om du vill ta nästa steg och spela en mera fartinriktad padel kan du titta på diamantformade eller droppformade padelrack. Om du känner dig osäker eller vill kunna få ut lite av varje så gå för ett droppformat rack.

Nästa steg blir att tänka ut vilken spelstil du har, gillar du att spela offensiv fartinriktad padel med aggressivt spel? Eller gillar du att spela defensiv padel med kontrollinriktat spel där du istället fokuserar mycket på bollplacering? Du kanske gillar att spela lite av varje eller byter spelstil beroende på vem du spelar med eller vilka ni möter? Det här avgör vilket balans som skulle passa till padelracket. En hög balans för att få extra fart? Låg balans för ökad manöverbarhet eller medel balans för att få en blandning av de båda?

Vår vinnare: padelracket dam

Adidas Metalbone Women Lite 2022

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 345 – 360 gram
Form : Rund
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Den populära modellen Adidas Metalbone har funnits länge på svenska padelmarknaden och vår vinnare till bästa padelracket dam är deras senaste modell Adidas Metalbone Women Lite 2022. Det här är ett runt padelracket med en stor sweetspot som kommer göra det enklare att få bättre bollträffar samtidigt som racket kommer ge förlåtande egenskaper även vid träffar ut emot kanterna.

Balansen är medel vilket gör att det går att spela en härlig kombination mellan fartfylld offensiv padel med hårda slag men också en kontrollinriktad defensiv padel med mycket precision och bollplaceringar. Det här gör att Adidas Metalbone Women Lite 2022 passar alla spelartyper oavsett om man gillar att spela aggressivt eller med mycket kontroll.

Till skillnad från herrmodellen så kommer den här modellen i en längre vikt som gör den mer lätthanterlig och anpassad för damer. Slagytan är tillverkad i glasfiber vilket är ett mjuk material som hjälper racket att producera extra fart på bollen även vid lösare svingar. Tack vare att materialet är mjukare så är det också skonsamt emot stötar vilket är bra ifall du har lätt att få padelarmbåge. Ytan kommer dessutom med en sandpappersyta vilket ger extra spännande skruv på bollarna. 

Adidas är kända för att producera padelracket i hög kvalité där man vet vad man får. Deras Metalbone Women Lite 2022 är ett bevis på det med ett välgjort och exklusivt padelrack som passar alla typer av dam padelspelare.

Plats 2 : padelracket dam

Bullpadel Vertex 03 Woman 2022

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 345 – 360 gram
Form : Diamant
Balans : Hög
Passar till : Medel & Expert
Spelstil : Allround & Offensivt

Kommentar: Gillar du att spela en fartfylld offensiv padel med mycket smashar och aggressivitet? Då är Bullpadel Vertex 03 Woman 2022 ett bra val. Det här är den senaste modellen från Vertex 03 W serien i är ett diamantformat padelrack med en hög balans och en relativt låg vikt på bara 345 – 360 gram som ger fenomenala egenskaper när det kommer till ett offensivt dam padelracket.

Den yttre kärnan består av ett nytt uppdaterat material Fibrix som är en blandning av både kolfiber och glasfiber för att kunna ge ett fartfyllt och stabilt padelrack men som ändå känns mjukt i bollträffen för att bibehålla en bra spelkänsla. Vid rackethalsen har Vertex 03 Woman implementerat ”Air React Channel teknologien” som betyder att racket har en bättre aerodynamik med tilltänkta luftkanaler. Det här betyder att racket blir lättare att svinga, får en bättre stabilitet samtidigt som luftmotståndet minskar vid slagen som gör att padelracket blir mer lättmanövrerat vilket är bra vid till exempel snabba nätdueller där du vill kunna spela kvickt men ändå få bra tryck i slagen.

Vid handtaget har Bullpadel lagt in silikondämpande material längs hela handtaget som gör att vibrationerna reducerad vid bollträffen. Det leder till att bollträffen blir skönare för dig och du minskar risken för bland annat padelarmbåge. Träffytan har ett sandpappersmönster som kommer ge ökad skruv där du verkligen kommer kunna överraska dina motståndare.

Tack vare sin diamantform så passar det här racket för medel och högre nivå av padel, är du nybörjare så kan det här racket vara något svårspelat då det är svårt att hitta sweetspot. Men har du spelat padel ett tag, känner dig komfortabel med bollträffen och framförallt att du gillar att spela offensiv och fartinriktad padel så är det här dam padelracket det perfekta valet för dig.

Plats 3 : padelracket dam

Head Graphene 360 Vector 2.0 Women 2022

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 345 gram
Form : Rund
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: På plats nummer 3 i vår topplista så finner vi den senaste modellen av Head Graphene 360 Vector 2.0 2022. Det här är dam modellen av den senaste serien Graphene 360 Vector 2.0 där vikten är 20 gram lägre vilket gör racket mer lättmanövrerat och enklare att svinga än herrmodellen.

Head Graphene 360 Vector 2.0 Women 2022 är ett runt padelrack som ger en stor sweetspot med förlåtande egenskaper även vid träffar ut emot kanterna. Dessutom kommer racket ge dig bra egenskaper för att få ännu bättre precision och kontroll i bollträffen vilket gör det enklare att placera bollen där man önskar. Balansen är medel som gör att man får ut en härlig kombination mellan offensivt och defensivt spel vilket innebär att den här modellen passar alla typer av spelstilar och nivåer oavsett om du är nybörjare eller expert.

I det här racket har Head applicerat graphene 360 som effektivt reducerar vibrationerna i bollträffen vilket dels ger en bättre känsla i bollträffen, men som också minskar risken för padelarmbåge. Det här bidrar också till en bättre kontroll och stabilitet i slagen.

Plats 4 : padelracket dam

RS X-Series Womens Edition by Margaux

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 355 – 370 gram
Form : Dropp
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Det kanske inte är en nyhet att svenska influencern Margaux Dietz är ett stort fan av padel och det här är hennes version av X-Series Women’s edition. Det här padelracket kommer i en droppform med medel balans vilket ger racket bra allround egenskaper som skapar en härlig blandning mellan offensiv fartfyllt padel och defensivt precisions orienterat spel.

RS X-Series kommer med en sandpappersyta vilket ger extra grepp och spinn på bollen som gör att du kan överraska dina motståndare med kluriga skruvar. Sweetspot är extra tilltagen vilket gör att du kommer kunna få en bra bollträff även vid träffar ut emot kanterna.

Vi tycker att det här racket passar alla typer av spelare, oavsett nybörjare som expert kommer kunna prestera en bra padel med den här modellen. Letar du efter ett padelrack med stor sweetspot som ger en bra skruv och låter dig prestera bra padel både i det offensiva och defensiva spelet så är RS X-Series av Margaux ett bra val.

Plats 5 : padelracket dam

Babolat revenge Women

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vikt : 360 gram
Form : Dropp
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Tack vare sin droppform kombinerat med medel balans så är Babolat Revenge Women ett bra allround racket som kommer låta dig spela både fartinriktad offensiv padel men samtidigt behålla de förlåtande och kontrollerande egenskaperna i de defensiva spelet.

Det kryllar av fina tekniker i Babolat Revenge Women, bland annat ”Dynamic Stability System” i rackethalsen där tungsten har blandats ner i strukturen vilket ger racket en utökad stabilitet och kontroll. Revenge Woman kommer med ”Hole Pattern System-teknologin” som betyder att hålen är koncentrerade runt sweetspot för att ge en bättre fart och precision samtidigt som det också ger dig mera skruv på bollen. 

Träffytan är tillverkad i glasfiber vilket ger ett rack som hjälper dig att producera mera fart samtidigt som träffen är skonsam emot armen vilket kan vara bra ifall du har lätt att få tennisarmbåge. Det här racket passar alla typer av spelare oavsett nivå eller ambition.

Vår vinnare: padelracket dam nybörjare

Varlion LW Hexagon 8.8 Control Women

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 350 – 370 gram
Form : Rund
Balans : Låg
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround

Kommentar: Är du på jakt efter ett snällt och förlåtande dam padelrack som passar för nybörjare? Varlion LW Hexagon 8.8 Control Women är ett runt padelrack med låg balans som passar för nybörjare som söker ett lättspelat och snällt padelrack. Med sin runda form och låga balans kommer racket att hjälpa dig att få en bättre bollträff, även vid träffar ut emot kanterna vilket passar till dig som är ny till padel och inte hunnit hitta bollträffen och grundslagen ännu.

Men tack vare sina fina kontrollegenskaper passar det här racket även för erfarna motionärer som söker maximal precision och kontroll i sitt spel. Ramen på Varlion LW Hexagon 8.8 Control Women är sexkantig vilket gör racket mer vridstyvt och stabilt. När man kombinerar ram-egenskaperna med träffytan i glasfiber så får vi en mer solid men också skön känsla i bollträffen.

Man har använt sig av teknologin ”Gradual Holes” vilket innebär att hålen närmast mitten är smalare och hålen ute vid kanten är större. Det här gör att racket får mindre vibrationer i bollträffen samtidigt som det ger ett mer balanserat och kraftfullt padelracket. Med Varlion LW Hexagon 8.8 Control kommer du att kunna spela en förlåtande och kontrollerad padel vilket passar perfekt för dig som är ute efter ett dam padelracket för nybörjare eller medel nivå.

Vår vinnare: Billigt padelracket dam

NOX X-One

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vikt : 350 – 365 gram
Form : Rund
Balans : Låg
Passar till : Nybörjare & Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround

Kommentar: Nox X-ONE tillhör kategorin bra och billigt padelrack för damer. Den här modellen kommer med en rund form och låg balans vilket ger racken en stor sweetspot samtidigt som det är också lättmanövrerat. Den låga balansen hjälper till med precisionen så att du enklare kan få en känsla för bollträff och placera bollarna där du önskar. Rackets yta består av glasfiber vilket ger en skön och skonsam bollträff vilket är bra ifall du har lätt att få tennisarmbåge.

En bred målgrupp kommer kunna prestera bra padel med det Nox X-ONE, allt ifrån nybörjare som söker ett snällt och enkelt dam padelrack till erfarna motionärer som söker optimal kontroll kombinerat med precision. Helt enkelt ett bra rack för dig som vill hitta ett billigare dam padelrack.

Vi hoppas att du gillade den här artikeln om att hitta bästa padelracket för damer, vill du läsa fler av våra padel artiklar? Klicka här

Källa :

https://www.1177.se/sjukdomar–besvar/skelett-leder-och-muskler/muskler/tennisarmbage/

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 30

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

2 reaktioner på ”Padelracket Dam • Bästa Padelrack Dam • Bäst i Test – Sportporten.se”

 1. Hej
  Jag skulle vilja få tips av fig gällande Padelracket. Har spelat sen årsskiftet ca 2-3ggr i veckan. Va verkligen nybörjare men har utvecklats lite i taget. Jag vill köpa ett racket att utvecklas med men har problem med padelarmbåge. Vad skulle du föreslå?vänligen Carola

  1. Hej Carola,

   Om du letar efter ett passande padelrack som är bra mot padelarmbåge så ska du kika efter ett rack som har en god förmåga att absorbera stötar.
   Därför passar padelrack som har :

   Låg Vikt
   Mjuk Kärna
   Stor Sweetspot

   Vårt tips skulle vara Revenge Women 2021 som är ett bra padelrack med en låg vikt, tilltagen sweetspot, mjuk kärna och en träffyta i glasfiber som är ett mjukare material. Racket kommer i droppform och medel balans vilket gör att racket passar både för offensivt och defensivt spel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *