Squashskor • Bästa Squashskorna 2022 • Bäst i Test – Sportporten.se

Squashskor - Bästa squashskorna 2022

Gillar du att spela squash? Varför inte förbättra ditt spel genom att investera i ett par grymma squashskor? Squash är en mycket fysiskt ansträngande racketsport som ställer höga krav på snabba rörelser med mycket fotarbete. Med rätt skor kommer du få ett bra hjälpmedel till att komma snabbare till bollen och därmed en enklare väg till att vinna matcherna.

I den här artikeln kommer vi att prata om squashskor och gå igenom det du behöver veta för att hitta de bästa squashskorna som passar för just ditt spel. Vi kommer inleda med att berätta om squashskor och hur de gör dig till en bättre squashspelare. Avslutningsvis kommer vi att utse våra favoriter till bästa squashskor herr, dam, barn och junior. Vi kommer bland annat att recensera populära squashskor från Salming. Vill du dessutom hitta ett par bra billiga squashskor? Vi kommer även att utse våra favoriter till bästa billiga squashskor för damer och herrar.

Våra favoriter bästa Squashskor

Bästa Squashskor Herr

Salming Viper 5 men

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa Squashskor dam

Salming Kobra 3 Women

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa Squashskor barn & Junior

Salming Hawk Court Jr

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Billiga squashskor Herr

FZ Forza Tarami Men

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Billiga squashskor dam

FZ Forza Talia Women

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Skor squash

Squashskor är speciellt tillverkade för att du ska kunna prestera ännu bättre squash. Genom att tillverka skor som är optimerade för både underlaget och rörelsemönstret i squash så kommer squashskorna hjälpa dig att ta ditt spel till nästa nivå. Dessutom är dessa skor konstruerade för att vara mer skonsamma och komfortabla samtidigt som de också minskar belastningen på dina fötter vilket i sin tur förebygger onödiga skador och slitage.

Med rätt racketskor kommer du kunna förflytta dig bättre och kvickare för att kunna positionera dig snabbare till nästa slag. Om skorna ger rätt grepp mot underlaget så kommer du få en bättre stabilitet som i sin tur resulterar i att det blir lättare för dig att träffa bollen rätt samtidigt som det kommer generera bättre kraft och precision i slagen. 

Underlag i squash

Squash spelas i regel inomhus på lamellträ vilket ofta är samma underlag som du stöter på i en vanlig gympasal. Squashskor är därför anpassade för det här underlaget så du ska få ett optimalt grepp och en bra stabilitet. Är sulorna anpassade för underlaget kommer det bli enklare att skjuta ifrån vilket ger en bättre explosivitet för att snabbare förflytta sig till nästa slag vilket är mycket viktigt i squash.

Squashskor framställs dessutom ofta med ljusa sulor, detta för att skorna inte ska lämna onödiga märken på squashplanen. Det är inte bra om du spelar squash med dina utomhusträningsskor med mörk sula, då det kommer lämna fula märken på underlaget.

squashplan

Rörelsemönster i squash

När du spelar squash så rör du dig med mycket kvicka rörelser, men inte bara fram och tillbaka längs planen utan även i sidled. Det här ställer krav på racketskor med maximal smidighet vilket gör att squashskor ofta är lätta i vikt och med en förstklassig flexibilitet. Dessutom kan även hopp vara inkluderat och du kan behöva skor som har en bra dämpning.

Därför tillverkas squashskor för att klara av dessa rörelser dels för att du som spelare ska kunna förflytta dig bättre på squashbanan men också för att förebygga onödiga skador och slitage emot skorna. Fotarbetet är en otroligt viktig del i squash och det kommer bli stor skillnad för dig att nå fram till squashbollarna och vinna kluriga bolldueller om du har rätt skor som är optimerade för just squash.

squash med andra racketskor

Kan man spela squash med racketskor som egentligen är avsedda för andra racketsporter? För att reda ut det här måste vi kolla på rörelsemönstret och underlaget i andra racketsporter. Närmast squash finner vi först och främst badminton som i stort sett har indentiskt rörelsemönster och underlag som squash. Skillnaden är att i badminton har man något mer hopp vilket gör att badmintonskor har ett mer förstärkt hälparti för att ge en bättre dämpning. Men med det sagt så går det bra att spela squash med badmintonskor.

Tittar vi sedan på padelskor och tennisskor så skiljer sig både rörelsemönstret och framförallt underlaget väldigt mycket i dessa sporter. Därför rekommenderar vi inte att spela squash med padel- eller tennisskor.

Squash med Vanliga träningsskor

Först och främst, som även har nämnts ovan, så är det INTE bra att spela squash med ett par träningsskor avsedda för utomhusbruk då de kan lämna fula märken på squashplanen. Dessutom är vanliga träningsskor inte uppbyggda för att klara av de snabba och kvicka sidoförflyttningarna vilket i sin tur kommer leda till att du sliter ut skorna snabbare samt att risken finns att du kan åka på dumma skador.

Vanliga träningsskor är också något tyngre i vikt vilket gör att dessa skor kommer bli klumpiga vilket resulterar i att du inte kommer kunna förflytta dig lika snabbt. Vi rekommenderar såklart att du spelar squash med ett par skor avsedda för squash.

Squashskor

Sammanfattning

Squashskor är tillverkade för att optimera din squash genom att vara anpassade för rörelsemönstret samt underlaget du spelar squash på. Med rätt racketskor kommer du kunna förflytta dig snabbare och kvickare samtidigt som de ger ett bättre grepp emot underlaget som förbättrar din stabilitet. De här gör att du får lättare att röra dig mer effektivt och ett bra verktyg för att vinna matcherna. Tack vare att squashskor är tillverkade för rörelsemönstret i sporten så blir skorna mer komfortabla och bekväma att spela i samtidigt som de minskar risken för skador och onödigt slitage.

Våra favorit squashskor bäst i test

Vår vinnare: Squashskor herr

Salming Viper 5 Men

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Vill du hitta ett par riktigt bra squashskor för herrar? Då är Salming Viper 5 Men ett bra val för dig! De här squashskorna har en ovandel som är tillverkad i en treskiktskonstruktion med ett mjukt luftigt mesh-lager närmast foten, mikrofiberförstärkta områden för optimal stabilitet och på toppen en tunn hållbar TPU-film som håller ihop hela konstruktionen.

Kombinationen av dessa tre lager kommer ge dig en skön och åtsittande passform som håller dina fötter på plats under matcherna. Det här är dels bra för att dina fötter ska kunna få maximal flexibilitet men också minska belastningarna på fötterna under de kvicka rörelseförflyttningarna vilket i sin tur förebygger onödiga fotskador.

Viper 5 kommer med Salmings Hexagrip vilket är ett klibbigt grepp som kommer hjälpa dig få ett optimalt fäste på squashbanan. Den här modellen kryllar med fina egenskaper och tack vare sin lätta vikt på bara 336 gram kommer du enkelt, smidigt och kvickt kunna röra dig på squashbanan. Salming Viper 5 Herr har allt vi söker i squashskor för herrar och den här modellen kommer hjälpa dig att ta ditt spel till nästa nivå.

Vår vinnare: Squashskor Dam

Salming Kobra 3 Women

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Är du på jakt efter ett par riktigt snygga och stilrena squashskor för damer? Salming Kobra 3 är unika dam squashskor som kombinerar en bra stabilitet, god dämpning men framförallt en låg vikt på bara 265 gram vilket gör att dessa lätta skor kommer tillåta dig att spela snabb och kvick squash. Mellansulan har ett responsivt material Recoil Energy Rebound Foam som ger dig en exceptionellt skön dämpning men också extra energi i frånskjutet vilket är bra i långa tunga bolldueller.

I Hälpartiet har Salming lagt in ett extra dämpande material SoftFOAM som har hela 70% bättre stötupptagningsförmåga än vanlig EVA vilket är skonsamt mot dina fötter. Kobra 3 kommer med Salmings Hexagrip vilket ger enormt bra grepp på squashbanan vilket gör att du som spelare kommer kunna förflytta dig bra under spelet. Salming Kobra 3 Women passar alla typer av dam squashspelare och de kommer hjälpa dig att bli bättre på squash.

Vår vinnare: Squashskor barn & Junior

Salming Hawk Court Jr

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Junior / Barn / Dam
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Vill du hitta ett par squashskor till din junior? Salming Hawk Court Junior är barn squashskor som är tillverkad både för squash men som också fungerar för andra typer av inomhussporter vilket gör att din junior även kan ha de här skorna på till exempel skolidrotten.

Salming Hawk Court Jr är tillverkad med en slitstark PU-överdel, en lättvikts EVA-mellansula och en Hexagonmönstrad yttersula för att stimulera fotens naturliga rörelser vilket gör att de här barn squashskorna mycket bekväma för ditt barns fötter men också tillverkad för att förebygga skador.

Salming Hawk Court Junior är otroligt lätta då de bara väger 222 gram vilket gör den till ett par extremt kvicka och smidiga skor. Hawk Court kommer med teknologierna RollBar och Hexagrip vilket dels ger optimalt grepp på banan kombinerat med extra bra grepp i vändningarna och frånskjuten som gör att din junior kommer kunna ta sin squash till nästa nivå.

Vår vinnare: Billiga Squashskor Herr

FZ Forza Tarami Men

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Söker du efter ett par billiga och prisvärda squashskor för herrar? Då tycker vi att FZ Forza Tarami Men är ett bra val. Det här är i grunden ett par badmintonskor men då rörelsemönstret och underlaget är så pass lika i sporterna så fungerar de här skorna även till squash. FZ Forza Tarami Herr kommer med X-Tech och Lat teknologier vilket betyder att skorna ger en mycket bra stabilitet men också flexibilitet som är önskvärt så att du kan komma rätt till slaget.

Sulan ger ett mycket bra grepp på planen vilket underlättar för smidigare och snabbare förflyttningar. Forza Tarami Herr har också en god dämpning i hälpartiet vilket ger ett skönt stöd speciellt vid hopp. De här squashskorna passar alla typer av herrar som vill hitta en bra och billig squash sko oavsett nivå eller ambition.

Vår vinnare: Billiga Squashskor Dam

FZ Forza Talia Women

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: FZ Forza Talia Women är i vår mening billiga och prisvärda squashskor för damer. FZ Forza Talia Women är i grunden badmintonskor men de fungerar precis lika bra till squash. De här skorna erbjuder en fin kombination av både bra grepp och en flexibilitet som kommer hjälpa dig att förflytta dig mer effektivt och snabbare på squashplanen. De här squashskorna är bekväma med god komfort samtidigt som de också ger en bra andningsförmåga för att hålla dina fötter svala.

Tack vare sin design och konstruktion så fungerar de här billiga dam racketskorna även bra för andra racketsporter förutom till badminton även för pingis och pickleball där underlaget är av samma karaktär. FZ Forza Talia Women är vår rekommendation till bra billiga squashskor för damer.

Gillade du den här artikeln om squash? Då kan vi även passa på att rekommendera vår artikel om squashracket
Vill du dessutom läsa mer om svensk squash? klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal Röster: 15

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *