Squashskor • Bästa Squashskorna 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Squashskor - Bästa squashskorna 2021 - Vi testar

Gillar du att spela squash? Vill du ta din squash till nästa nivå? Varför inte optimera ditt spel genom att investera i ett par squashskor?

I den här artikeln kommer vi att prata om squashskor och gå igenom det du behöver veta. I slutändan kommer vi att testa och utse våra favoriter till bästa squashskor herr, dam , barn och junior. Vill du hitta ett par billiga squashskor? Vi kommer dessutom utse våra favoriter till bästa billiga squashskor dam och herr.

Våra favoriter bästa Squashskor 2021 - bäst i test

Bästa Squashskor Herr

Salming Viper 5 men

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa Squashskor dam

Salming Kobra 3 Women

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa squashskor barn & Junior

Salming Viper kid

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Billiga squashskor herr

Yonex SHB 36

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Billiga squashskor dam

Yonex SHB 36 Ladies

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Kortfattat om squashskor

Till att börja med så måste vi såklart berätta lite kortfattat om vad squashskor är för något. Squashskor är tillverkade för att du ska kunna prestera ännu bättre squash. De är två viktiga faktorer som man kikar på när man tillverkar squashskor och de är underlag samt rörelsemönster. Underlaget spelar in då squashskor är utformade för att få maximalt grepp och komfort på underlaget vi spelar squash på.

I squash är det ett specifikt rörelsemönster med snabba och kvicka förflyttningar. Därför tillverkas squashskor för att klara av dessa rörelser dels för att du som spelare ska kunna förflytta dig bättre på squashbanan men också för att förebygga onödiga skador. Fotarbetet är en otroligt viktig del i squash och det kommer bli stor skillnad för dig att nå fram till squashbollarna och vinna kluriga bolldueller om du har rätt skor.

Underlag i squash

Squash spelas i regel inomhus på lamellträ vilket ofta är samma underlag som du stöter på i en gympasal. Det här gör att squashskor måste kunna få maximalt grepp på denna yta samtidigt stå emot fotstötarna mot det här underlaget. Squashskor framställs ofta med ljus sula, detta för att det inte ska lämnas onödiga märken på squashplanen. Det är inte bra om du spelar squash med dina utomhusträningsskor med mörk sula, då det kommer lämna fula märken på squashbanan.

squashplan

Rörelsemönster i squash

När du spelar squash rör du dig med mycket kvicka rörelser, men inte bara fram och tillbaka längs planen utan även i sidled. Det här ställer krav på en sko med maximal smidighet vilket gör att squashskor ofta är lätta i vikt och med en bra flexibilitet. Dessutom kan hopp vara inkluderat och du kan behöva skor som har en bra förmåga att ”skjuta ifrån” foten för att explosivt kunna ta dig fram till nästa slag.

Kan jag spela squash med Badmintonskor eller tennisskor?

Både tennisskor och badmintonskor har egenskaper liknande squashskor. Skillnaden är att tennisskor är ofta i den tyngre kategorin och är tillverkade för längre löpningar än squash. På motsatt sätt så rör man sig inte lika mycket när man spelar badminton i jämförelse med squash, vilket gör att om du vill spela squash kommer du prestera allra bäst med ett par renodlade squashskor.

Men det ska nämnas att badmintonskorna är väldigt snarlika då dessa skor också är producerade med låg vikt för maximal smidighet vilket gör att du kommer kunna prestera bra squash även med ett par badmintonskor.

Squash med Vanliga träningsskor

Först och främst, som även har nämnts ovan, så är det INTE bra att spela squash med ett par träningsskor avsedda för utomhusbruk då de kan lämna fula märken på squashplanen. Dessutom är vanliga träningsskor inte uppbyggda för att klara av de snabba och kvicka sidoförflyttningarna vilket i sin tur kommer leda till att du sliter ut skorna snabbare samt att risken finns att du kan åka på dumma fotskador.

Vanliga träningsskor är också något tyngre i vikt vilket gör att dessa skor kommer bli klumpiga vilket resulterar i att du inte kommer kunna förflytta dig lika snabbt. Vi rekommenderar såklart att du spelar squash med ett par skor avsedda för squash.

squashspelare

Sammanfattning - bästa squashskor

Squashskor är tillverkade för att optimera din squash genom att vara tillverkade för rörelsemönstret samt underlaget du spelar squash på. Badmintonskor har liknande egenskaper som squashskor då rörelsemönstret och underlaget i badminton är liknande den du har i squash, vilket gör att vi tycker att du även kan spela squash i ett par badmintonskor.

3 anledningar till att du ska investera i ett par squashskor och varför du kommer bli bättre på squash.

Vår vinnare: Squashskor herr

Salming Viper 5 Men

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Vill du hitta ett par riktigt bra squashskor för herrar? Då är Salming Viper 5 Men ett bra val för dig! De här squashskorna har en ovandel som är tillverkad i en treskiktskonstruktion med ett mjukt luftigt mesh-lager närmast foten, mikrofiberförstärkta områden för optimal stabilitet och på toppen en tunn hållbar TPU-film som håller ihop hela konstruktionen.

Kombinationen av dessa tre lager kommer ge dig en skön och åtsittande passform som håller dina fötter på plats under squash. Det här är dels bra för att dina fötter ska kunna få maximal flexibilitet men också minska belastningarna på fötterna under de kvicka rörelseförflyttningarna vilket i sin tur förebygger onödiga fotskador.

Viper 5 kommer med Salmings Hexagrip vilket är ett klibbigt grepp som kommer hjälpa dig få ett optimalt fäste på squashbanan. Den här modellen kryllar med fina egenskaper och tack vare sin lätta vikt på bara 336 gram kommer du enkelt, smidigt och kvickt kunna röra dig på squashbanan. Salming Viper 5 Herr har allt vi söker i squashskor för herrar och den här modellen kommer hjälpa dig att ta ditt spel till nästa nivå.

Vår vinnare: Squashskor Dam

Salming Kobra 3 Women

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Är du på jakt efter ett par riktigt snygga och stilrena squashskor för damer? Salming Kobra 3 är unika dam squashskor som kombinerar en bra stabilitet, god dämpning men framförallt en låg vikt på bara 265 gram vilket gör att dessa lätta skor kommer tillåta dig att spela snabb och kvick squash. Mellansulan har ett responsivt material Recoil Energy Rebound Foam som ger dig en exceptionellt skön dämpning men också extra energi i frånskjutet vilket är bra i långa tunga bolldueller.

I Hälpartiet har Salming lagt in ett extra dämpande material SoftFOAM som har hela 70% bättre stötupptagningsförmåga än vanlig EVA vilket är skonsamt mot dina fötter. Kobra 3 kommer med Salmings Hexagrip vilket ger enormt bra grepp på squashbanan vilket gör att du som spelare kommer kunna förflytta dig bra under spelet.

Salming Kobra 3 Women passar alla typer av dam squashspelare och de kommer hjälpa dig att ta din squash till nästa nivå.

Vår vinnare: Squashskor barn & Junior

Salming Viper kid

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Junior / Barn / Dam
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Vill du hitta ett par squashskor till din junior? Salming Viper kid är squashskor för barn som är tillverkad både för squash men också andra typer av inomhussporter vilket gör att din junior även kan ha de här skorna på till exempel skolidrotten.

Salming Viper Kid är tillverkad med en slitstark PU-överdel, en EVA-mellansula och en Hexagonmönstrad yttersula för att stimulera fotens naturliga rörelser vilket gör att den här skon mycket bekväm för dina fötter men också tillverkad för att förebygga skador.

Den här skon är otroligt lätt då den bara väger 150 gram vilket gör den till en extremt kvick och smidig sko. Viper Kid kommer med teknologierna RollBar och Hexagrip vilket dels ger optimalt grepp på banan kombinerat med extra bra grepp i vändningarna och frånskjuten. Den här skon har många fina egenskaper och teknologier vilket gör att ditt barn kommer kunna prestera grym squash med dessa skor.

Vår vinnare: Billiga Squashskor Herr

Yonex SHB 36

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Ute efter ett par billiga squashskor för herrar? Yonex SHB 36 är i grunden en badmintonsko men tack vare sin låga vikt och flexibilitet så går den även bra att spela squash med. Yonex SHB 36 är prisvärda och i vår mening billiga squashskor. Den här modellen kommer ge dig ett bra grepp men också en skön dämpning, framförallt i hälpartiet.

Med Yonex SHB 36 kommer du att stå stadigt på banan eftersom undersidan är belagd med högkvalitativ gummi. Det här är en sko med bra stöd, som är luftigt och samtidigt tillåter intensiva och snabba riktningsbyten vilket man ofta ser i squash. Yonex SHB 36 passar riktigt bra för dig som letar efter bra billiga herr racketskor.

Vår vinnare: Billiga Squashskor Dam

Yonex SHB 36 Ladies

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Yonex SHB 36 Ladies är i grunden badmintonskor men tack vare sin låga vikt och bra smidighet så går det även bra att spela squash med denna modell. Dessa billiga dam squashskor kommer ge dig en härlig portion av smidighet kombinerat med ett bra grepp på underlaget vilket kommer göra att du kommer kunna förflytta dig snabbare och bättre under din squash.

Är du på jakt efter ett par funktionella, snygga och stilrena squashskor för damer så är SHB 36 ett bra val för dig. Yonex SHB är i vår mening prisvärda racketskor och tack vare sina fina egenskaper blir det här vår vinnare för bästa billiga squashskor dam.

Gillade du den här artikeln om squash? Då kan vi även passa på att rekommendera vår artikel om squashracket
Vill du dessutom läsa mer om svensk squash? klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal Röster: 12

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *