Billiga Padelrack • Bäst i Test • Sportporten.se

Billiga Padelrack - Bäst i test

Gillar du att spela padel? Börjar du tröttna på låneracken och känner att det är läge att köpa ett eget padelrack? Vill du dessutom hitta ett billigt padelrack genom en padelracket rea eller en padel outlet? I den här artikeln testar vi ut några bra men ändå billiga padelrack för att i slutändan ta fram våra favoriter till bästa billiga padelracket för herrar, damer och juniorer.

I vårt padelrack test kommer vi inte att ta ut det allra billigaste padelracket då vi tycker att om du bara fokuserar på prislappen och köper det billigaste så finns det risk kommer du tappa alldeles för mycket kvalité och nivå på ditt spel. Därför kommer vi att testa vad vi anser är billiga och prisvärda padelrack men som ändå håller en bra kvalité.

Våra favoriter bästa billiga padelracket 2021 - bäst i test

Billigt padelracket herr nybörjare

Dunlop Omega Tour

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Billigt padelracket dam nybörjare

NOx x-one 2021

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Billigt Padelracket Junior

Head Alpha Junior 2021

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Billigt padelracket herr medel nivå

Head Flash green

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Billigt padelracket dam medel nivå

Head Flash pink women

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vad kostar ett billigt padelrack?

Padelracken kan kosta allt ifrån 500kr för billiga padelrack på rea och upp emot 4000kr för de exklusiva padelracken. Vårt tips är att inte köpa det allra billigaste padelracket då materialvalet och tillverkningsprocessen i dessa racken är av den lägre kvalitén. Det här kan leda till att du kommer prestera sämre padel och ditt padelrack kommer slitas ut mycket fortare, vilket i sin tur innebär att du måste köpa nytt padelrack oftare. Men det går såklart att hitta padelrack som är billiga men ändå håller en bra kvalité.

Kortfattat om olika egenskaper i ett padelrack

När du ska köpa ett padelrack så kan det göra stor skillnad för ditt padelspel beroende på vilken typ av padelrack du köper. Det handlar mycket om att hitta ”rätt” padelrack för just din padel. Vad är din nivå och ambition med sporten? Hur ser din spelstil ut? Gillar du att spela offensivt, defensivt eller en bladning? Vi måste såklart börja med att förklara lite kortfattat om vad skillnaderna är mellan olika padelrack så att vi hitta ett bra billigt padelracket för din spelstil.

Bild på Dam som spelar padel

Formen på rackethuvudet

Vilken form rackethuvudet har handlar om hur stor sweetspot racket kommer att ha. Om sweetspot är större så innebär det att racket blir mer förlåtande och du kommer kunna spela en kontrollinriktad padel med mycket precision. Däremot om sweetspot är mindre så kommer padelracket istället ge dig extra mycket fart vid rätt träff. Här bör du som padelspelare tänka efter hur säker du är i din bollträff.

Runda padelrack – De runda padelracken har tack vare sin runda form en extra stor sweetspot som sitter i mitten på racket. Det här leder till att dessa racken ger dig mycket förlåtande egenskaper vid till exempel felträffar. De runda racken lönar sig mycket till dig som är ny till sporten och inte hunnit bli helt hundra på bollträffen ännu. Det ska dock nämnas att det inte bara är nybörjare som spelar med runda padelrack. Även proffs på touren spelar med runda padelrack då spelaren kan få ut maximal kontroll och på så sätt öka precisionen när det kommer till att placera bollarna.

Droppformade padelrack
– Bra allround padelrack som kombinerar en bra mix mellan fart och kontroll. Sweetspot är något mindre och sitter något högre upp i jämförelse med det runda padelracken, men när du träffar sweetspot genererar det här racket något mera i fart. Den här racketformen passar alla typer av padelspelare oavsett om du är nybörjare eller proffs.

Diamantformade padelrack 
– Sweetspot är relativt liten på dessa padelrack men vid träff genererar den extremt mycket fart på bekostnad av något sämre kontroll. Det här passar dig som gillar fartinriktad, offensiv padel med aggressivt spel. För att kunna bemästra den här racketformen så bör du känna dig något säkrare på bollträffen.

Nedan ser vi sweetspot på de runda, droppformade och slutligen de diamantformade padelracket.

Sweetspot på runt padelrack
sweetspot droppformat padelrack
sweetspot diamantformat padelrack

Balans i padelrack

Med balansen i padelracket så menar vi vart tyngdpunkten i ditt padelrack är placerat. Balansen i ditt padelrack gör att du får en modifiering i ditt padelrack beroende på om du gillar att spela offensiv eller defensiv padel. Det finns padelrack som har hög balans vilket innebär att balanspunkten är placerad mer emot rackethuvudet och på samma sätt finns det padelrack med låg balans där balanspunkten är placerad mer emot skaftet. Den sista kategorin är padelrack som har medel balans, vilket innebär att tyngdpunkten är placerad i mitten på padelracket.
 
 
Balans i padelrack

Låg balans – Vikten sitter mer mot skaftet vilket gör att padelbollen blir enklare att kontrollera vilket i sin tur resulterar i att du får ett mera lättmanövrerat padelrack på bekostnad av något sämre fart.

Medel balans – Betyder att balansen är jämt fördelad över hela padelracket, det passar bra om du vill ha en blandning mellan fart och kontroll.

Hög balans – Padelrack med hög balans ger dig generellt sätt bättre fart till bekostnad av något sämre kontroll vilket passar dig som vill kunna spela en offensiv padel.

Vikten i ett padelrack

Vikten i ditt padelrack påverkar både farten på bollen men också hur snabbt och smidigt du kan röra dig på padelbanan. Ett padelrack som väger mindre är såklart mer lättspelat medans ett tyngre rack kommer ge dig mera fart och kraft.

Lätt vikt – Med ett lätt padelrack så blir racket mera lättmanövrerat tack vare att det är mindre massa som du ska förflytta vilket i sin tur ger en ökad smidighet samt att du tillåts röra handen och armen kvickare. Är du ny till sporten bör du välja ett padelrack som har lite lägre vikt.

Tung vikt – De tunga padelracken kan ibland upplevas något klumpigare men i och med att racket är tyngre så genererar det mer fart på padelbollen. De tunga padelracken lönar sig något mer till dig som är motionär eller expert som söker en fartinriktad padel.

  • Vikt Padelrack för herrar : 350 – 390 gram
  • Vikt Padelrack för damer : 320 – 375 gram
  • Vikt Padelrack för Juniorer och Barn upp till 12 år : 280 – 330 gram
padelrack

Material i padelracket

Inom padelracket pratar vi om framförallt två typer av material på träffytan. Dessa materialtyper är glasfiber och kolfiber.

Glasfiber – Padelrack som har glasfiber i träffytan är generellt sätt de lite billigare padelracken. Tack vare att glasfiber är något mjukare så blir också ditt padelrack mjukare. Det här materialet gör också att din sweetspot blir något större men framförallt ifall du har en lösare sving så hjälper glasfibret dig att få ännu mera fart på padelbollen. Har du dessutom lätt att få skador så är det här materialet mer skonsamt emot din arm och ett bättre material för att förebygga skador.

Kolfiber
– Kolfiberracken är de lite mer påkostade och exklusivare padelracken. Detta material är något styvare i känslan så har du en högre svinghastighet så får du ut mera fart i ett kolfiberrack i jämförelse med ett glasfiberrack.

Extra Skruv på padelbollen - padelrack med friktionsytor

Vissa padelrack erbjuder friktionsytor för att på så sätt öka skruven på bollen.

Skillnad på padelrack för herr, dam, junior & barn?

Den största skillnaden är att vikten är lägre på padelrack för damer och juniorer. Detta för att dessa padelrack ska vara lättare och snällare att svinga men även mer skonsamma emot armen/handen vilket i sin tur förebygger skador.

Padelrack för barn och juniorer är dessutom mindre till storleken med ett smalare rackethuvud och grepp för att helt enkelt passa en junior. Om ditt barn försöker spela med ett seniorrack kommer racket att bli för klumpigt och svårspelat. När vi pratar padelrack för juniorer så är riktvärdet att när du är över 12 år så går det bra att byta och spela med ett senior padelrack.

Padel junior

Sammanfattning - Billiga padelrack

Vad ska jag välja?
Först och främst så måste du fråga dig själv vilken typ av padelspelare du är. Börja med att tänka ut hur säker du är i bollträffen. Känner du dig väldigt ny till sporten och du vill ha ett padelrack med förlåtande egenskaper och mycket kontroll, så välj ett runt rack eller droppformat padelrack.

Känner du däremot att du vill ta nästa kliv, du är något säkrare i bollträffen eller att du har utövat en annan racketsport sen innan. Då kommer du kunna prestera bra padel med ett droppformat eller diamantformat padelrack.

Tänk sedan efter vilken balans du vill ha i ditt rack. Vill du spela offensivt så välj ett padelrack med hög balans medans om du spelar defensiv padel så välj ett padelrack med låg balans. Vill du ha lite av varje eller om du är osäker på vilken spelstil du har så kommer ett padelrack med medel balans att fungera bra.

Vår vinnare: billigt padelracket herr nybörjare

Dunlop Omega tour

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vikt : 350 – 360 gram
Form : Rund
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare & Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Dunlop Omega Tour har blivit en av de vanligaste och mest populära nybörjarracken på våra padelanläggningar i Sverige. Det här är ett runt billigt herr padelrack med en extra stor sweetspot som kommer hjälpa dig att få bättre och snällare bollträffar även vid träffar ut emot kanterna.

Omega Tour är tillverkad i glasfiber vilket är ett mjukt och skonsamt material emot dina armar vilket passar bra ifall du har lätt att få tennisarmbåge. Kärnan i det här racket är ”Super Soft Eva” vilket gör racket förlåtande och bidrar till en härlig träffkänsla. Vikten är relativt låg vilket gör att racket blir lättmanövrerat och smidigt vilket passar för dig som är nybörjare i padel.

Omega Tour kommer med en medel balans vilket gör att du kommer kunna spela en härlig kombination mellan offensiv och defensiv padel. Är du nybörjare och vill hitta ditt första padelrack till ett billigare pris så är Dunlop Omega Tour ett bra val. På vår lista bästa padelracket nybörjare rankade det här padelracket högst bland nybörjarvänliga padelrack för herrar.

Vår vinnare: billigt padelracket dam nybörjare

Nox X-ONE 2021

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vikt : 350 – 365 gram
Form : Rund
Balans : Låg
Passar till : Nybörjare & Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround

Kommentar: Nox X-ONE 2021 tillhör kategorin bra och billigt padelrack för damer. Den här modellen kommer med en rund form och låg balans vilket ger racken en stor sweetspot samtidigt som det är också lättmanövrerat. Den låga balansen hjälper till med precisionen så att du enklare kan få en känsla för bollträff och placera bollarna där du önskar. Rackets yta består av glasfiber vilket ger en skön och skonsam bollträff vilket är bra ifall du har lätt att få tennisarmbåge.

En bred målgrupp kommer kunna prestera bra padel med det Nox X-ONE 2021, allt ifrån nybörjare som söker ett snällt och enkelt dam padelrack till erfarna motionärer som söker optimal kontroll kombinerat med precision. Helt enkelt ett bra rack för dig som vill hitta ett billigare dam padelrack.

Vår vinnare: billigt padelracket junior

Head Alpha Junior 2021

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Vikt : 310 – 330 gram
Form : Dropp
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare / Medel / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: På jakt efter det bästa billiga padelracket för juniorer? Head Alpha Junior 2021 är juniormodellen av denna populära serie padelrack ifrån Head. Det här racket kommer med så kallat ”Intergrated Protector System” vilket innebär att ramen är förstärkt med kolfiber för att bättre skydda mot skador och repor som kan uppstå på padelbanan vilket gör att racket håller längre.

Head Alpha Junior 2021 kryllar av fina materialval och tekniker, bland annat ”Power Foam” som är ett powerskum som genererar mycket kraft i slagen vilket leder till att man kan slå hårdare slag och samtidigt få en ökad kontroll i bollträffen.

Tack vare sin droppform och medel balans så kommer din junior att få ut en härlig kombination av både fart och kontroll samtidigt som sweetspot är relativt stor vilket ändå ger bra förlåtande egenskaper vid felträffar.

Det här är ett mångsidigt padelrack för juniorer som vill prova på det lite offensivare spelet men ändå behålla de förlåtande egenskaperna. Tillverkaren Head är kända för att producera padelrack i hög kvalité och deras juniormodell av Head Alpha är inget undantag då det tickar alla boxar i det vi söker i ett bra billigt och prisvärt padelrack för juniorer.

Vår vinnare: billigt padelracket herr medel

Head Flash green

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 350 – 370 gram
Form : Dropp
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare & Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Vill du ta nästa steg i din padel men fortfarande hitta ett billigt och snällt padelrack? Head Flash Green är ett droppformat herr padelrack som kommer med en medel balans vilket ger dig en fin kombination av offensiva och defensiva egenskaper.

Det här padelracket kommer med Heads ”Innegra” teknologi som gör att racket producerar mera fart och mindre vibrationer i bollträffen.

Head Flash har en så kallad  ”IPS Integrated Protector ”teknik vilket är ett extra skydd kring ramen som är till för att skydda mot repor och bulor som kan uppstå på padelbanan. Det här gör att du förlänger racketens hållbarhet och därmed även rackets livslängd.

Det här är ett prisvärt padelrack som tack vare sina mångsidiga egenskaper passar perfekt till både motionärer som nybörjare som vill kunna spela en bra mix med hårda slag men också bibehålla en god precision i slagen.

Vår vinnare: billigt padelracket dam medel

Head Flash Pink Women

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 345 – 365 gram
Form : Dropp
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare & Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Head Flash Pink är dam modellen i denna populära produktserie där skillnaden är att detta padelrack istället kommer i en lägre vikt än herrmodellen. Det här är ett billigt droppformat padelrack med en medel balans vilket ger dig en fin kombination av offensiva och defensiva egenskaper.

Det här padelracket kommer med Heads ”Innegra” teknologi som gör att racket producerar mera fart och mindre vibrationer i bollträffen.

Head Flash har en så kallad  ”IPS Integrated Protector ”teknik vilket är ett extra skydd kring ramen som är till för att skydda mot repor och bulor som kan uppstå på padelbanan. Det här gör att du förlänger racketens hållbarhet och därmed även rackets livslängd.

Det här är ett prisvärt padelrack som tack vare sina mångsidiga egenskaper passar perfekt till både motionärer som nybörjare som vill kunna spela en bra mix med hårda slag men också bibehålla en god precision i slagen.

Gillade du vår artikel om att hitta rätt billiga padelrack? Läs gärna fler av våra padelartiklar

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 22

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *