Sök

Billiga Padelrack 2024 – Bäst i Test | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Racketspecialisten, Cdon, Padelxpert, Tennisshoppen

Billiga Padelracket 2024 - Sportporten

Gillar du att spela padel? Börjar du tröttna på låneracken och känner att det är läge att köpa ett eget rack? Vill du dessutom hitta ett billigt padelrack genom en padelracket rea eller en padel outlet? I den här artikeln presenterar vi våra favoriter till bra billiga padelrack som främst är anpassade för både nybörjare och motionärer.

I vår topplista kommer vi inte att ta ut det allra billigaste modellerna då vi tycker att om du bara fokuserar på prislappen och köper det som är billigast så finns det risk att man kommer tappa alldeles för mycket kvalité och nivå på sitt spel. Därför kommer vi att presentera vad vi anser är billiga och prisvärda padelrack men som ändå håller en bra kvalité.

Vi kommer inledda artikeln med att berätta om olika egenskaper mellan olika modeller samt vad som kan vara bra att tänka på så att man köper rätt rack. Längst ner kommer vi att mer utförligt presentera vår topplista till bästa billiga padelracket 2024.

Våra favoriter bästa padelracket budget

bästa billiga runda padelracket Dunlop Omega Tour Black/Yellow

Billigt padelracket herr nybörjare

Dunlop Omega Tour

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

FZ Forza Spin Woman Purple

Billigt padelracket dam

FZ Forza Spin Woman Purple

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Head Delta Junior 2022

Billigt Padelracket Junior

Head Delta Junior

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Head Flash Yellow 2022

Billigt padelracket herr medel nivå

Head Flash Yellow

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Head Flash Pink 2022

Billigt padelracket dam medel nivå

Head Flash Pink

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vad kostar ett billigt padelrack?

Padelracken kan kosta allt från 500kr för billiga padelrack på rea och upp emot 4000kr för de exklusiva racken. Vårt tips är att vara skeptisk till att köpa det allra billigaste racket då materialvalet och tillverkningsprocessen i dessa racken kan vara av den lägre kvalitén.

Det här kan leda till att man kommer prestera sämre padel och racket kan komma att slitas ut mycket fortare, vilket i sin tur innebär att man måste köpa nytt rack oftare. Men det går såklart att hitta modeller som är billiga men ändå håller en bra kvalité.

Egenskaper i racket

När man ska titta efter ett padelrack så kan olika rack göra stor skillnad för ens individuella spelstil. Det handlar mycket om att hitta ”rätt” padelrack beroende på nivå, ambition och spelstil.  Vi måste såklart börja med att förklara lite kortfattat om vad skillnaderna är mellan olika modeller så att vi hitta ett bra billigt padelrack som passar.

Bästa Padelracket Dam

Formen på rackethuvudet

Vilken form rackethuvudet har handlar om hur stor sweetspot racket kommer att ha. Om sweetspot är större så innebär det att racket blir mer förlåtande och man kommer kunna spela en kontrollinriktad padel med mycket precision och fokus på bollplacering. Däremot om sweetspot är mindre så kommer racket istället ge spelaren extra mycket fart vid rätt träff. Här bör man som padelspelare tänka efter hur säker man är i sin bollträff.

Runda padelrack – De runda padelracken har tack vare sin runda form en extra stor sweetspot som sitter i mitten på racket. Det här leder till att dessa racken ger spelaren mycket förlåtande egenskaper vid till exempel felträffar ut mot kanterna. De runda racken lönar sig mycket till spelare som är nya till sporten och inte hunnit bli helt hundra på bollträffen ännu.

Det ska dock nämnas att det inte bara är nybörjare som spelar med runda rack. Även proffs på touren spelar med runda padelrack då spelaren kan få ut maximal kontroll och på så sätt öka precisionen när det kommer till att placera bollarna.

Droppformade padelrack – Bra allround rack som kombinerar en bra mix mellan fart och kontroll. Sweetspot är något mindre och sitter något högre upp i jämförelse med det runda racken, men när man träffar sweetspot genererar det här racket något mera i fart. Vi menar på att den här racketformen passar alla typer av padelspelare oavsett om man är nybörjare eller proffs.

Diamantformade padelrack 
– Sweetspot är relativt liten på dessa modeller men vid träff genererar de extremt mycket fart på bekostnad av något sämre kontroll. Det här passar spelare som gillar fartinriktad, offensiv padel med aggressivt spel. För att kunna bemästra den här racketformen så bör man känna sig något säkrare på bollträffen och därför rekommenderar vi inte den här typen av padelrack till nybörjare.

Nedan ser vi sweetspot på de runda, droppformade och slutligen de diamantformade padelracket.

Sweetspot på runt padelrack
sweetspot droppformat padelrack
sweetspot diamantformat padelrack

Balans

Med balansen i padelracket så menar vi vart tyngdpunkten i racket är placerat. Balansen i racket har att göra med ifall man trivs med offensivt eller defensivt spel. Det finns padelrack som har hög balans vilket innebär att balanspunkten är placerad mer emot rackethuvudet och på samma sätt finns det padelrack med låg balans där balanspunkten är placerad mer emot skaftet. Den sista kategorin är padelrack som har medel balans, vilket innebär att tyngdpunkten är placerad i mitten på racket.
 
 
Balans i padelrack

Låg balans – Vikten sitter mer mot skaftet vilket gör att bollen blir enklare att kontrollera vilket i sin tur resulterar i att man får ett mera lättmanövrerat padelrack på bekostnad av något sämre fart. Vi tycker att rack med låg balans är att föredra för framförallt nybörjare eller spelare som söker en modell med god manövreringsförmåga.

Medel balans – Betyder att balansen är jämt fördelad över hela racket, det passar bra om man vill ha en blandning mellan fart och kontroll.

Hög balans – Padelrack med hög balans ger spelaren generellt sätt bättre fart till bekostnad av något sämre kontroll vilket passar till utövare som vill kunna spela en offensiv padel.

Vikt

Vikten i padelracket påverkar både farten på bollen men också hur snabbt och smidigt man kan röra sig på banan. Ett rack som väger mindre är såklart mer lättspelat medans ett tyngre rack kommer ge spelaren mera fart och kraft.

Lätt vikt – Med ett lätt padelrack så blir racket mera lättmanövrerat tack vare att det är mindre massa som man ska förflytta vilket i sin tur ger en ökad smidighet samt att man tillåts röra handen och armen kvickare. Är man ny till sporten så tycker vi att man bör välja ett rack som har lite lägre vikt.

Tung vikt – De tunga racken kan ibland upplevas något klumpigare men i och med att racket är tyngre så genererar de mer fart på bollen. De tunga modellerna lönar sig något mer till spelare som är på medel nivå eller expert som söker en fartinriktad padel.

  • Vikt Padelrack för herrar : 350 – 390 gram
  • Vikt Padelrack för damer : 320 – 375 gram
  • Vikt Padelrack för Juniorer och Barn upp till 12 år : 280 – 330 gram
padelrack

Material

Inom padelracket pratar vi om framförallt två typer av material på träffytan. Dessa materialtyper är glasfiber och kolfiber.

Glasfiber – Padelrack som har glasfiber i träffytan är generellt sätt de lite billigare racken. Tack vare att glasfiber är något mjukare så blir också racket mjukare. Det här materialet gör också att sweetspot blir något större men framförallt ifall man har en lösare sving så hjälper glasfibret spelaren att få ännu mera fart på bollen. Har man dessutom lätt att få skador så är det här materialet mer skonsamt emot armen och ett bättre material för att förebygga skador.

Kolfiber – Kolfiberracken är de lite mer påkostade och exklusivare modellerna. Detta material är något styvare i känslan så har man en högre svinghastighet så får man ut mera fart i ett kolfiberrack i jämförelse med ett glasfiberrack.

Skruv

Vissa rack erbjuder friktionsytor för att på så sätt öka skruven på bollen. Det kan alltid vara kul att överraska motståndaren med spännande och utmanande skruvar.

Skillnad på billiga padelracket för herr, dam, junior & barn

Den största skillnaden är att vikten är lägre på padelrack för damer och juniorer. Detta för att dessa rack ska vara lättare och snällare att svinga men även mer skonsamma emot armen/handen vilket i sin tur förebygger skador.

Padelrack för barn och juniorer är dessutom mindre till storleken med ett smalare rackethuvud och grepp för att helt enkelt passa en junior. Om ditt barn försöker spela med ett seniorrack så finns risken att racket att bli för klumpigt och svårspelat. När vi pratar padelrack för juniorer så är riktvärdet att när du är över 12 år så går det bra att byta och spela med ett senior rack.

Padel junior

Tennisarmbåge / Padelarmbåge

Har du lätt att få tennisarmbåge när du spelar padel? Tennisarmbåge eller ”padelarmbåge” betyder att det gör ont i muskelfästena på armbågens utsida. Det beror oftast på överansträngning eller skada vid muskelfästen som sitter vid armbågen. Om man vill hitta ett bra padelracket för att motverka padelarmbåge så rekommenderar vi att leta efter en modell som har en bra förmåga att absorbera stötar. Rack som har låg vikt, en mjuk kärna och en stor sweetspot är bra exempel på padelrack som är mer skonsamma för utövare med tennisarmbåge.

Sammanfattning - Padelracket billigt

Vad ska man välja?
Vi rekommenderar att man först och främst frågar sig själv vilken typ av padelspelare man är och vilken nivå av padel man spelar. Börja med att tänka ut hur säker man känner sig i bollträffen. Känner man sig väldigt ny till sporten och  vill ha ett rack med förlåtande egenskaper och mycket kontroll, så tycker vi att man ska välja ett runt rack eller droppformat padelrack.

Känner man däremot att man vill ta nästa kliv, man är något säkrare i bollträffen eller att man har utövat en annan racketsport sen innan. Då menar vi på att man kommer kunna prestera bra padel med ett droppformat eller diamantformat padelrack.

Tänk sedan efter vilken balans man vill ha i sitt rack. Vill man spela offensivt så tycker vi att man ska välja ett rack med hög balans medans om man spelar defensiv padel så kika på ett rack med låg balans. Vill man ha lite av varje eller om man är osäker på vilken spelstil man har så kommer en modell med medel balans att fungera bra.

Vår vinnare: Billigt padelracket herr nybörjare

bästa billiga runda padelracket Dunlop Omega Tour Black/Yellow

Dunlop Omega tour

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vikt : 350 – 360 gram
Form : Rund
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare & Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Dunlop Omega Tour har blivit en av de vanligaste och mest populära padelracket på våra padelanläggningar i Sverige och är en stark rekommendation från vår sida till ett nybörjarvänligt herr padelrack men som också fungerar bra för medel nivå. Det här är ett runt padelrack med en extra stor sweetspot som kommer hjälpa spelaren att få bättre och snällare bollträffar även vid träffar ut emot kanterna vilket passar bra för nybörjare som inte är helt 100 på bollträffen.

Omega Tour är tillverkad i glasfiber vilket är ett mjukt och skonsamt material som bidrar till en skön och skonsam känsla i bollträffen vilket passar bra ifall man har lätt att få tennisarmbåge. Kärnan i det här racket är ”Super Soft Eva” vilket gör racket både förlåtande men det bidrar också till en härlig träffkänsla. Vikten är relativt låg vilket gör att racket blir lättmanövrerat och smidigt.

Omega Tour kommer med en medel balans vilket gör att man kommer kunna spela en härlig kombination mellan offensiv och defensiv padel. Vi tycker det här racket passar i stort sätt alla herrar som är nybörjare eller motionärer i padel och behöver ett bra billigt padelrack för att träna in grundslagen samt få en känsla för bollträffen.

Dunlop Omega Tour finns att köpa här :

Vår vinnare: Billigt padelracket dam nybörjare

FZ Forza Spin Woman Purple

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Vikt : 350 – 370 gram
Form : Rund
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare & Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Vi tycker att modellen FZ Forza Spin Woman Purple tillhör kategorin bra och billigt padelrack för damer. Den här modellen kommer med en rund form och medel balans vilket ger racken en stor sweetspot samtidigt som det är också är både lättmanövrerat och fartfyllt på samma gång. Som namnet antyder så ger racket mycket spinn på slagen tack vare sin sandpappersyta.

Något som vi tycker är unikt med just det här racket trots att det är i budgetklassen är att både slagytan och ramen kommer i kolfiber vilket man ofta ser i de dyrare mer exklusiva racken. Kolfiber är ett starkare material som både ger fart i slagen men som också bidrar till att racket blir mer slitstarkt som i sin tur förlänger livslängden på racket.

Vi tror att en bred målgrupp kommer kunna prestera bra padel med FZ Forza Spin Woman Purple, allt från nybörjare som söker ett snällt och enkelt dam padelrack till erfarna motionärer som söker optimal kontroll kombinerat med precision. Därför tror vi att den här modellen passar till utövare som spelar padel sporadiskt och vill investera i ett billigare padelrack.

FZ Forza Spin Woman Purple finns att köpa här :

Vår vinnare: Billigt padelracket junior

Head Delta Junior 2022

Head Delta Junior

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Vikt : 310 – 330 gram
Form : Dropp
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare / Medel / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: På jakt efter det bästa padelracket för en junior? Då vill vi varmt rekommendera Head Delta Junior som är den senaste juniormodellen av denna populära serie padelrack från Head. Till skillnad från vuxenmodellen så kommer det här racket i en lägre vikt på 320 gram och är dessutom 3 mm kortare än ett standard rack för vuxna vilket gör att det här racket passar bra till juniorer som är mellan åldrarna 8 – 12 år.

Det här racket kommer med så kallat ”Intergrated Protector System” vilket innebär att ramen är förstärkt med kolfiber för att bättre skydda mot skador och repor som kan uppstå på banan vilket gör att racket håller längre. Vi tycker att Head Delta Junior kryllar av fina materialval och tekniker, bland annat ”Power Foam” som är ett powerskum som genererar mycket kraft i slagen vilket leder till att man kan slå hårdare slag och samtidigt få en ökad kontroll i bollträffen vilket ofta är önskvärt av juniorer.

Tack vare sin droppform och medel balans så kommer spelaren att få ut en härlig kombination av både fart och kontroll samtidigt som sweetspot är relativt stor vilket ändå ger bra förlåtande egenskaper vid felträffar, speciellt ut mot kanterna.

Vi tycker att det här är ett mångsidigt rack som vi tror passar för juniorer som vill prova på det lite offensivare spelet men ändå behålla de förlåtande egenskaperna. Det här är helt enkelt ett junior padelrack som passar alla spelartyper och nivåer. Tillverkaren Head är kända för att producera padelrack i hög kvalité och deras juniormodell av Head Delta Junior är inget undantag då det tickar alla boxar i det vi söker i ett bra billigt padelrack till en junior.

Head Delta Junior finns att köpa här :

Vår vinnare: Billigt padelracket herr

Head Flash Yellow 2022

Head Flash Yellow

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 350 – 370 gram
Form : Dropp
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare & Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Vill du ta nästa steg i din padel men fortfarande hitta ett billigt och snällt padelrack? Då rekommenderar vi Head Flash Yellow som är den senaste i denna populära produktserie från Head. Det här är ett droppformat herr rack som kommer med en medel balans vilket ger spelaren en fin kombination av offensiva och defensiva egenskaper.

Det här racket kommer med Heads ”Innegra” teknologi som gör att racket producerar mera fart och mindre vibrationer i bollträffen. Head Flash har en så kallad ”IPS Integrated Protector ”teknik vilket är ett extra skydd kring ramen som är till för att skydda mot repor och bulor som kan uppstå på banan. Det här bidrar till att förlänga racketens hållbarhet och därmed även rackets livslängd.

Vi tycker att det här är ett prisvärt padelrack som tack vare sina mångsidiga egenskaper passar perfekt till både motionärer som nybörjare som vill kunna spela en bra mix med hårda slag men också bibehålla en god precision i slagen.

Head Flash Yellow finns att köpa här :

Vår vinnare: Billigt padelracket dam

Head Flash Pink 2022

Head Flash Pink

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 350 – 370 gram
Form : Dropp
Balans : Medel
Passar till : Nybörjare & Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Head Flash Pink är den senaste dam modellen i denna populära produktserie. Vi tycker att det här är ett prisvärt droppformat dam padelrack med en medel balans vilket ger en fin kombination av offensiva och defensiva egenskaper. Head Flash Pink kommer med Heads ”Innegra” teknologi som bidrar till att racket producerar mera fart och mindre vibrationer i bollträffen.

Head Flash har en så kallad ”IPS Integrated Protector ”teknik vilket är ett extra skydd kring ramen som är till för att skydda mot repor och bulor som kan uppstå på padelbanan. Det här bidrar till att förlänga racketens hållbarhet och därmed även rackets livslängd.

Vi tycker att det här är ett prisvärt padelrack som tack vare sina mångsidiga egenskaper passar perfekt till både motionärer som nybörjare som vill kunna spela en bra mix med hårda slag men också bibehålla en god precision. Är man nybörjare i padel men ändå har spelat ett par gånger, känner att man börjar få in grundslagen och bollträffen så är det här ett bra snällt nybörjar rack för att kunna ta nästa steg i spelet.

Det här kan även vara ett bra rack ifall man är helt ny till padel men har spelat annan racketsport innan och känner sig bekväm med grundslagen i racketsport.

Head Flash Pink finns att köpa här :

Gillade du vår artikel om att hitta rätt billiga padelrack? Läs gärna fler av våra padelartiklar

Vanliga frågor

Priset varierar såklart mellan olika modeller men de billigaste padelracket kan kosta ner emot 500kr medans mer exklusiva modeller kan kosta upp emot 4000kr. Barn padelrack är oftast billigare

Om man är ny till padel kan det vara en god idé att börja med ett billigt padelrack. Det är inte speciellt kul att investera dyra pengar i ett exklusivt rack ifall man sedan tröttnar på sporten.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 22

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *