Bästa Koffeintabletter • Bäst i Test – Sportporten.se

Koffeintabletter - Bästa koffeintabletterna 2022

Känner du dig ofta trött? Tappar du ofta fokus när du ska träna? Då ska du pröva koffeintabletter. Oavsett om du är på jobbet, ska träna eller studera så har du nog upplevt att du skulle behöva en snabb kick av energi. Koffeintabletter är ett smidigt tillskott som du enkelt och smidigt kan ta före din träning. Många upplever dessutom att koffeintabletter är lindrigare för magen än till exempel traditionellt kaffe eller energidrycker.

Men hur väljer man rätt koffeintablett? I den här artikeln går vi igenom olika typer av koffeintabletter med målet att hjälpa dig hitta de bästa koffeintabletterna. Avslutningsvis kommer vi att recensera populära tabletter från bland annat Core och Star Nutrition för att sedan presentera vår topp 5 lista till bästa koffeintabletter för 2022.

Informationen i den här artikeln ersätter inte professionell medicinsk rådgivning. Tala alltid med läkare om eventuella frågor du har om ett medicinskt tillstånd. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en vanlig varierad kost.

trötthet

Vår Topp 5 bästa koffeintabletter 2022

1.

Core Caffeine

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2.

Star Nutrition Caffeine

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3.

Skip Koffein Tabletter

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

4.

Olimp Sport Nutrition Caffeine Kick

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

5.

SmartSupps Caffeine

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vad är koffeintabletter?

Först och främst så måste vi börja från början och förklara vad koffein är för något. Koffein är ett centralstimulerande ämne som du oftast hittar i kaffe men även i te och de allt mer populära energidryckerna. Koffein ger oss en känsla av ökad energi, ökat fokus och en bättre prestationsförmåga. Koffein gör så att du får ökat dopamin och adrenalin vilket går hand i hand med prestation och fokus.

Koffeintabletter är i grunden en ganska simpel produkt som egentligen bara innehåller koffein och relativt lite av andra substanser. Det är helt enkelt ett ganska okomplicerat kosttillskott. Koffeintabletter kan komma både i tablettform men också som brustabletter som gör det lättare för dig som har svårt att svälja tabletter.

koffeintabletter effekt

Forskning visar koffeintabletter ökar prestationen under din träning. Tack vare att du får en bättre koncentration men också en bättre uthållighet så kommer du att få ett bättre träningspass oavsett om du är på gymmet och vill bygga muskler eller konditionstränar och vill orka mer.

Studier har också visat på att koffein skjuter fram gränsen för när man blir utmattad. De här gör så att du får en bättre skärpa i din träning vilket också kommer göra så att du klarar av fler repetitioner och sett. Det här kan också vara ett bra kosttillskott ifall du vill gå ner i vikt.

uthållighet

När ska jag ta koffeintabletter?

När du ska ta koffeintablett är såklart väldigt individuellt. Koffeintabletter börjar få en effekt efter ca 20 – 30 minuter och inom 45 minuter så har majoriteten av koffeinet tagits upp av din kropp. Det kan också variera beroende på om du har mat i magen eller inte. Vill du ha den största effekten av tabletterna precis när träningspasset börjar eller behöver du den där extra energi boosten emot slutet av passet? Det tar sedan cirka 4 – 6 timmar för kroppen att bryta ner ungefär hälften av koffeinet.

Hur starkt i jämförelse med en kopp kaffe eller energidryck?

Men hur stor mängd koffein innehåller en koffeintablett i jämförelse med andra produkter? Mängden koffein i tabletterna varierar såklart beroende på produkt och tillverkare. Men i regel ligger de flesta koffeintabletter på runt 200 mg koffein per tablett. Det motsvarar ungefär 1 – 2 koppar kaffe. Hur förhåller sig koffeintabletter till energidrycker? Det här varierar också beroende på produkt men generellt sätt så innehåller en bruk energidryck liknande eller något mindre koffein än en koffeintablett.

Kaffe

Bieffekter av koffeintabletter

Kan man få bieffekter av koffeintabletter? Om du tar rekommenderade mängder så ska koffeintabletter inte ge några biverkningar. Men om du däremot överdoserar under en längre tid kommer din kropp inte må speciellt bra och det kan få konsekvenser som illamående, yrsel och hjärtklappning, men är i regel inte farligt för friska människor. Är du gravid eller ammar bör du helst undvika koffein helt och hållet.

Om du ska börja med koffeintabletter så tycker vi att du ska börja försiktigt, speciellt om du är ovan vid till exempel att dricka kaffe, ta då hellre en mindre mängd till en början. Tänk på att det kan ta över 6 timmar för koffeinet att lämna kroppen vilket kan vara värt att tänka på om du tar tabletterna för tätt inpå din sömn. Känner du dig osäker på eventuella biverkningar, allergier osv, så rådfråga alltid en läkare.

Koffeintabletter

Vår topp 5 koffeintabletter bäst i test för 2022

  1. Core Caffeine
  2. Star Nutrition Caffeine
  3. Skip Koffein Tabletter
  4. Olimp Sport Nutrition Caffeine Kick
  5. SmartSupps Caffeine

Plats nummer 1 : bästa koffeintabletter

Core Caffeine

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Koffein : 200 mg / Tablett


Kommentar: På jakt efter de bästa koffeintabletterna? Core Caffeine är en egen produkt och en personalfavorit hos den välkända svenska kostbutiken Svensk kosttillskott. De här tabletterna har funnits länge på marknaden och innehåller koffein från anhydrous vilket är en mycket ren form av koffein. Koffeinmängden ligger på 200 mg per tablett vilket motsvarar ungefär 2 koppar kaffe.

Core Caffeine kommer göra dig mer uppiggad så att du får mer fokus i träningen, på jobbet eller vid dina studier. En standard burk innehåller hela 250 tabletter vilket gör att det räcket länge och vilket vi tycker gör Core Caffeine till billiga koffeintabletter.

Plats nummer 2

Star Nutrition Caffeine

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Koffein : 200 mg / Tablett


Kommentar: Svenska Star Nutrition Caffeine är också en av de mer populära koffeintabletterna i Sverige. En tablett innehåller 200 mg högkvalitativt koffein och förpackningen kommer med 90 tabletter. Det är rekommenderat att max ta 1-2 tabletter om dagen vilket gör att en bruk Star Nutrition Caffeine kommer att räcka i hela 45 dagar.

Plats nummer 3

Skip Koffein Tabletter

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Koffein : 200 mg / Tablett


Kommentar: Skip Koffeintabletter är 100% helt svensktillverkade koffeintablett. En tablett kommer ge dig 200 mg koffein och burken innehåller 100 tabletter. Skip rekommenderar att man bara tar 1 tablett om dagen och då är det enkelt att räkna ut att en burk av dessa tabletter kommer räcka i 100 dagar. Med Skip Koffeintabletter får du hjälpmedel att bli piggare vilket i sin tur leder till bättre fysisk aktivitet som gör att du kommer kunna prestera bättre med din träning.

Plats nummer 4

Olimp Sport Nutrition Caffeine Kick

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Koffein : 200 mg / Tablett


Kommentar: Koffeintabletterna Olimp Sport Nutrition Caffeine Kick innehåller rent koffein i hög kvalité. Varje tablett ger 200 mg koffein och förpackningen innehåller 60 tabletter. Det är rekommenderat att ta max 1 tablett om dagen. Med Caffeine Kick kommer du att få en ökad energi nivå vilket gör att du kommer kunna prestera bättre oavsett om du ska träna eller behöver få bättre fokus på jobbet eller med dina studier.

Plats nummer 5

SmartSupps Caffeine

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Koffein : 200 mg / Tablett


Kommentar: SmartSupps Caffeine är koffeintabletter med hög kvalité som innehåller 200 mg koffein per tablett. Förpackningen kommer med hela 200 tabletter vilket gör det här till billiga och prisvärda koffeintabletter som kommer att räcka länge. Doseringen är rekommenderat till max 1 – 2 koffeintabletter per dag.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 22

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *