Sök

Bästa Koffeintabletter – Bäst i Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Svenskt kosttillskott, Atletbutiken, Svensk hälsokost & Gymgrossisten

Bästa koffeintabletter 2024 - Sportporten

Om du är på jakt efter bästa koffeintabletterna men osäker på vad du ska köpa så har du kommit helt rätt. I den här artikeln har vi valt ut 6 st koffeintillskott från välkända fitnessbutiker som vi sedan testar och utser vår topp 4 till bästa koffeintabletterna för 2024.

Vi testade och jämförde där vår vinnare till bästa koffeintabletter blev Core Caffeine tack vare sitt innehåll, pris per portion samt att produkten kommer från en välkänd svensk tillverkare vilket vi tycker är viktigt när det kommer till den här typen av produkt.

Oavsett om man är på jobbet, ska träna eller studera så har vi nog alla upplevt att man snabbt skulle behöva en kick av energi. Därför tycker vi att koffeintabletter eller koffeinpiller som det också kan kallas, är ett smidigt tillskott som man enkelt och smidigt kan ta före sin träning eller andra tillfällen i vardagen. Många upplever dessutom att koffeintabletter är lindrigare för magen än till exempel traditionellt kaffe eller energidrycker.

I den här artikeln kommer vi berätta om koffeintabletter, vad de är och vilka fördelar de har. Dessutom kommer vi att tipsa om vad som kan vara bra att ha i åtanke så man väljer rätt koffeinpiller.

Bästa koffeintabletter

Vårt Koffeintabletter test

När vi bedömer för vår topplista kommer vi bland annat att ta hänsyn till :

Vi vet att det säkert finns ett 100-tal olika koffeintabletter på marknaden, men vi har tyvärr inte kapaciteten för att testa samtliga och vi tror inte vi skulle må speciellt bra eller kunna ge en rättvis bedömning om vi prövade fler. Om det däremot är någon produkt som du gillar eller hört gott om så får du gärna kommentera nedan så testar vi gärna!

Det ska också nämnas att vi efter vårt test så är det faktiskt ganska lite som skiljer mellan olika koffeintabletter. Innehållet och styrkan koffein är i stort sätt samma på samtliga, det är egentligen bara formen på tabletterna/kapslarna samt priset som skiljer de åt.

Plats nummer 1 : bästa koffeintabletterna

Core Caffeine

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Koffein : 200 mg
Kapslar eller Tabletter : Tabletter

På jakt efter de bästa koffeintabletterna? Då vill vi rekommendera Core Caffeine som är en egen produkt och en personalfavorit hos den välkända svenska fitnessbutiken Svensk kosttillskott. De här tabletterna har funnits länge på marknaden och innehåller koffein från anhydrous vilket är en mycket ren form av koffein. Koffeinmängden ligger på 200 mg per tablett vilket motsvarar ungefär 2 koppar kaffe där tabletterna finns i storlekarna 100, 250 och 500 tabletter per burk.

Med Core Caffeine så bidrar det till att man blir mer uppiggad så att man får mer och ett bättre fokus i träningen, på jobbet eller vid studier. Dessutom är tabletterna ofta mer skonsamma mot magen än att dricka kaffe eller energidryck. Core Caffeine kommer som små tabletter som är mycket lätta att svälja vilket kan vara önskvärt, speciellt om man har svårt för kapslar. Tabletterna i sig kommer utan smak.

Core Caffeine
Bästa Koffeintabletter - Core Caffeine

Kommentar : Vi gillar de här koffeintabletterna tack vare att det är ett mycket rent och effektivt koffein där pris per tablett är bland de bästa på svenska marknaden vilket gör det här till en mycket prisvärd produkt. Dessutom får man många tabletter per burk vilket gör att innehållet kommer räcka länge.

Core Caffeine finns att köpa här :

Plats nummer 2

Star Nutrition Caffeine

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Koffein : 200 mg
Kapslar eller Tabletter : Kapslar

Svenska Star Nutrition Caffeine är också en av de mer populära koffeintillskotten i Sverige. En kapsel innehåller 200 mg högkvalitativt koffein vilket motsvarar ungefär 2 koppar kaffe. Förpackningen finns i en storlek och kommer med 90 kapslar. Det är rekommenderat att max ta 1-2 kapslar om dagen vilket gör att en bruk Star Nutrition Caffeine kommer att räcka i hela 45 dagar.

Star Nutrition Caffeine
Bästa koffeinkapslarna Star Nutrition Caffeine

Kommentar : De här kapslarna kommer bidra till bättre skärpa vilket kan ge ett bättre resultat dels med träning men också andra situationer i vardagen där man vill få snabb energi. Priset per portion är mycket bra och det går även att beställa samma produkt fast med 100 mg per tablett vilket passar för utövare som vill ha en svagare styrka på koffeintabletterna. Star Nutrition 100 mg.

Vi tror främst att star nutrition caffeine passar för användare som föredrar kapslar över tabletter.

Star Nutrition Caffeine finns att köpa här :

Plats nummer 3

Olimp Sport Nutrition Caffeine Kick

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Koffein : 200 mg
Kapslar eller Tabletter : Kapslar

Koffeintabletterna Olimp Sport Nutrition Caffeine Kick innehåller rent koffein i hög kvalité. Varje kapsel ger 200 mg koffein och förpackningen innehåller 60 kapslar. Det är rekommenderat att ta max 1 tablett om dagen vilket gör att en förpackning ska räcka i minst 60 dagar.

Olimp Sport Nutrition Caffeine Kick
Olimp Sport Nutrition Caffeine Kick 2

Kommentar : Caffeine Kick bidrar till att man att få en ökad energi nivå vilket gör att man kommer kunna prestera bättre oavsett om man ska träna eller behöver få bättre fokus på jobbet eller med sina studier. Priset per kapsel är dock något högre i jämförelse med sina konkurrenter vilket drar ner vårt totalbetyg något.

Caffeine Kick Olimp Sport finns att köpa här :

Plats nummer 4

SmartSupps Caffeine

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Koffein : 200 mg
Kapslar eller Tabletter : Tabletter

SmartSupps Caffeine är koffeintabletter med hög kvalité som innehåller 200 mg koffein per tablett. Förpackningen rymmer hela 200 tabletter vilket dels ger en produkt som räcker länge.

SmartSupps Caffeine
SmartSupps Caffeine

Kommentar : Men tack vare sitt låga pris så tycker vi att det blir ett mycket bra pris per tablett vilket gör att Smartsupps Caffeine hamnar i vår kategori billiga koffeintabletter. Doseringen är rekommenderat till max 1 – 2 koffeintabletter per dag vilket gör att en förpackning kommer att räcka länge.

Tabletterna i sig är smaklösa. Däremot så kommer tabletterna i sig i en mindre storlek vilket gör de mycket lätta att svälja och kan vara en rekommendation för användare som har svårt för större tabletter eller kapslar.

Smart Supps Caffeine finns att köpa här :

Vad är koffeintabletter?

Först och främst så måste vi börja från början och förklara vad koffein är för något. Koffein är ett centralstimulerande ämne som man oftast hittar i kaffe men även i te och i de allt mer populära energidryckerna. Koffein ger oss en känsla av ökad energi, ökat fokus och en bättre prestationsförmåga. Koffein bidrar också till att man får ökat dopamin och adrenalin vilket går hand i hand med prestation och fokus.

Koffeintabletter är i grunden en ganska simpel produkt som egentligen bara innehåller koffein och relativt lite av andra substanser. Det är helt enkelt ett ganska okomplicerat kosttillskott. Koffeintabletter kan komma både i tablettform men också som brustabletter som gör det lättare för dig som har svårt att svälja tabletter.

koffeintabletter

koffeintabletter effekt

Forskning visar att koffeintabletter ökar prestationen under träning. Tack vare att man får en bättre koncentration men också en bättre uthållighet så kommer man som utövare att få ett bättre träningspass oavsett om man är på gymmet och vill bygga muskler eller konditionstränar och vill orka mer.

Studier har också visat på att koffein skjuter fram gränsen för när man blir utmattad. De här gör så att man får en bättre skärpa i träningen vilket också bidrar till att man klarar av fler repetitioner och sett.

När ska man ta koffeintabletter?

När man ska ta koffeintablett är såklart väldigt individuellt. Koffeintabletter börjar få en effekt efter ca 20 – 30 minuter och inom 45 minuter så har majoriteten av koffeinet tagits upp av kroppen. Det kan också variera beroende på om man har mat i magen eller inte. Vill man ha den största effekten av tabletterna precis när träningspasset börjar eller behöver man få den där extra energi boosten emot slutet av passet? Det tar sedan cirka 4 – 6 timmar för kroppen att bryta ner ungefär hälften av koffeinet.

Hur starka är koffeinpiller i jämförelse med en kopp kaffe eller energidryck?

Men hur stor mängd koffein innehåller en koffeintablett i jämförelse med andra produkter? Mängden koffein i tabletterna varierar såklart beroende på produkt och tillverkare. Men i regel ligger de flesta koffeintabletter på runt 200 mg koffein per tablett. Det motsvarar ungefär 1 – 2 koppar kaffe beroende på styrka.

Hur förhåller sig koffeintabletter till energidrycker? Det här varierar också beroende på produkt men generellt sätt så innehåller en bruk energidryck liknande eller något mindre koffein än en koffeintablett.

Kaffe

Bieffekter av koffeintabletter

Kan man få bieffekter av koffeintabletter? Om man tar rekommenderade mängder och följer doseringen så ska koffeintabletter normalt sätt inte ge några biverkningar. Men om man däremot överdoserar under en längre tid kommer kroppen inte må speciellt bra och det kan få konsekvenser som illamående, yrsel och hjärtklappning, men är i regel inte farligt för friska människor. Är man gravid eller ammar så bör man helst undvika koffein helt och hållet.

Om man ska börja med koffeintabletter så tycker vi att man bör börja försiktigt, speciellt om man är ovan vid till exempel att dricka kaffe, ta då hellre en mindre mängd till en början. Tänk på att det kan ta över 6 timmar för koffeinet att lämna kroppen vilket kan vara värt att tänka på om man tar tabletterna för tätt inpå sömnen. Känner du dig osäker på eventuella biverkningar, allergier osv, så rådfråga alltid en läkare.

Koffeintabletter

Vanliga frågor

Det beror lite på tillverkade men de flesta koffeinpiller brukar innehålla 200 mg koffein

Det tar ungefär 4 – 6 timmar för kroppen att bryta ner hälften av koffeinet.

Vill du läsa mer om våra träningsartiklar?

Vår topp 4 bästa koffeintabletterna

1

Core Caffeine

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2

Star Nutrition Caffeine

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3

Olimp Sport Nutrition Caffeine Kick

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

4

SmartSupps Caffeine

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Utgången produkt

Skip Koffein Tabletter

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Koffein : 200 mg


Kommentar: Skip Koffeintabletter är 100% helt svensktillverkade koffeintablett. En tablett kommer ge dig 200 mg koffein vilket motsvarar koffeinhalten från 2 koppar kaffe där burken kommer med 100 tabletter. Skip rekommenderar att man bara tar 1 tablett om dagen och då är det enkelt att räkna ut att en burk av dessa tabletter kommer räcka i 100 dagar. Vi tycker att Skip Koffeintabletter ger ett bra hjälpmedel till att bli piggare vilket i sin tur bidrar till bättre fysisk aktivitet som gör att man kommer kunna prestera bättre med sin träning.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 22

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *