Bästa Motionscykeln • Bäst i Test • Sportporten.se

Bästa Motionscykel 2021 - Bäst i test

Tycker du om motionsträna med cykel? Varför inte investera i en motionscykel för hemmabruk?

I den här artikeln kommer vi att berätta om träningscyklar, hur bra träning de ger och vad du ska tänka på för att köpa rätt träningscykel. Avslutningsvis kommer vi att testa och utse vår topp 4 bästa motionscykeln bäst i test 2021 där vi förklarar varför Abilica Premium Motionscykel Premium UB BT blev vår favorit.

I den här artikel testar vi som sagt motionscyklar men det finns även spinningcyklar som skiljer sig lite emot traditionella motionscyklar och vi kommer förklara vad det är som skiljer. Är du mer intresserad av spinningcyklar så lär vår artikel om att köpa den bästa spinningcykeln.

Vår Topp 4 bästa motionscykeln 2021 - bäst i test

1.

Abilica Premium Motionscykel Premium UB BT

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2.

Abilica Motionscykel Voyage BT

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3.

Masterfit Motioncykel TP200

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

4.

Nordic Motionscykel Nordic 100

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vad tränar motionscykel?

Att cykla på en motionscykel (träningscykel) ger en mycket bra och rolig träning, dels så får du en god konditionsträning som stärker ditt hjärta och lungor. Men också en bra muskelträning för främst lår, vader och rumpa. Det här gör att du får en bra allround träning med både kondition och muskler samtidigt som du kommer förbättra din hälsa vilket leder till att du kommer få ett bättre humör i din vardag.

Motionscyklar

Förbränning träningscykel

Hur mycket förbränner jag under ett pass med träningscykeln? Det är givetvis individuellt men ett hårt 30 minuters pass så förbränner du lite drygt 330 kalorier vilket gör träningscykel till en effektiv och bra träningsform ifall du vill gå ner i vikt och förbränna kalorier.

Fördelar med motionscykel

Det finns många fördelar med motionscyklarna. Förutom de mest självklara att du får en förbättrad kondition och muskler så är en träningscykel också såklart ett bra hjälpmedel ifall du vill gå ner i vikt. Nedan har vi listat vad vi tycker är de största fördelarna med träningscyklar:

Olika typer av träningscyklar

När det kommer till träningscyklar så är de 3 vanligaste varianterna:

Upprätt motionscykel

Den klassiska träningscykeln där du sitter precis som på en vanlig cykel. Denna klass träningscyklar kommer ofta med exklusiva displayer och roliga tilläggsfunktioner.

Nordic Motionscykel Nordic 100

Liggande motionscykel

I en liggande träningscykel så är du mer tillbakalutad där du även har ett ryggstöd. Det här är en lite snällare och mer skonsam motionscykel och är populärt bland folk som lätt får ont i ryggen

Liggande träningscykel

Spinningcykel

Du har säkert stött på spinningcyklar om du någon gång gått på ett spinning pass. Den här modellen liknar mer en vanlig cykel där svänghjulet är direktkopplat med kedja eller rem till pedalerna som gör det jobbare att trampa igång cykeln.

Spinnincykel

Motionscykel eller spinningcykel?

Den stora skillnaden mellan motionscyklar och spinningcyklar är att svänghjulet i spinningcykeln är kopplad på en rem eller kedja för att efterlikna vanlig cykling. Spinningcykeln är därför mer stabil och robust vilket gör att den typen av cykel tål mycket mer. Spinningcyklar kräver ingen strömförsörjning och har ofta olika motståndsnivåer. Däremot så brukar renodlade motionscyklar komma med mer tilläggsfunktioner för en roligare träning samtidigt som den också kan vara en något mer skonsam träning med skönare sadlar m.m.

För att sammanfatta så passar spinningcykeln något bättre för intensiv och explosiv träning medans motionscyklar är mer komfortabla som lönar sig till längre och mindre intensiva träningspass.

Hur köper jag den bästa motionscykeln?

När du ska köpa den bästa inomhus cykeln så är det vissa faktorer du behöver hålla koll på för att köpa rätt träningscykel.

Användarvikt

I stort sätt alla träningscyklar har en specifik maximal användarvikt, det här handlar inte bara om säkerhet utan det kan också skvallra lite om hur bra kvalitén är på cykeln samt hur stabil och robust träningscykeln är.

Motstånd

Det finns olika typer av motstånd till motionscyklar där exklusiva träningscyklar har magnetiskt motstånd vilket ger en skönare upplevelse och blir tystare vid träning. I jämförelse med billiga träningscyklar som använder sig av bromsband eller luftmotstånd.

Vikt på svänghjul

En tyngre vikt på svänghjulet ger mer stabilitet samt en skönare träningsupplevelse och de här kan skvallra lite om kvalitén på motionscykeln. De tyngre svänghjulen hittar vi därför oftast i de mer exklusiva motionscyklarna.

motionscykel

Display & Funktioner

En del motionscyklar kommer med roliga och användarvänliga displayskärmar som kan erbjuda både lätta och utmanande träningsprogram. Dessutom så kan displayerna presentera praktiskt information som tid, längd, kaloriförbräning m.m. En del träningscyklar kommer också med pulsmätning så att du kan hålla koll på nivån under ditt träningspass.

Tekniken går framåt inom alla träningsmaskiner och inom exklusiva motionscyklar så brukar tillverkarna kunna erbjuda egna programvaror så du kan koppla ihop motionscykeln med din telefon, surfplatta eller dator för att få bättre statistik och resultat från din träning. Det har till och med gått så långt att du kan med vissa motionscyklar få en simulering och presenterat av en riktig cykeltur på en skärm.

Pris - Kvalité

Som du kanske förstått så skiljer sig priset åt på billiga träningscyklar och exklusiva träningscyklar. När du ska välja ut den bästa motionscykeln så tänk ut vilka mål och hur ambitiös du vill vara med din träning.

Exklusiva träningscyklar är i regel tillverkade i ett bättre material och roliga spännande funktioner som kommer kunna ge en extra boost i din träning. Dessutom är denna kategori motionscyklar mer robusta, tåligare vilket gör att de kommer att hålla längre.

Men är du däremot ute efter att bara köpa en enkel billig motionscykel som gör jobbet utan massa funktioner så finns det även där ett stort utbud.

Vår topp 4 bäst i test motionscykel

Plats nummer 1 : bästa motionscykel

Abilica Premium Motionscykel Premium UB BT

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Storlek : 95 x 51 x 143 cm
Max användarvikt : 200 kg
Vikt Svänghjul : 9 kg
Antal Program : 7
Antal Motstånd : 32
Display : Ja

Kommentar: På jakt efter den bästa motionscykeln 2021? Abilica Premium Motionscykel Premium UB BT är en exklusiv och påkostad träningscykel. Den har ett förstklassigt elekromagnetiskt motstånd på hela 32 motståndsnivåer vilket gör att du verkligen kommer kunna anpassa ditt träningspass.

Abilica Premium Motionscykel Premium UB BT har en användarvänlig inbyggd dator som du kan koppla ihop med din telefon eller surfplatta för att skapa en egen rutt i Google Maps som sedan kopplas till Google StreetView vilket gör att du kan se och simulera vart du cyklar. Det här är en mycket rolig funktion som ger lite extra glädje och som vi upplevde gjorde att vi kunde fokuserade på annat än hur tröttar vi var.

Abilica Premium Motionscykel Premium UB BT är en mycket robust och stabil träningscykel med en maxvikt på 200kg och en svänghjulsvikt på hela 9 kg vilket gör det här till en mycket tålig motionscykel. Abilica Premium Motionscykel Premium UB BT har allt vi söker i en bra och exklusiv träningscykel och vår bäst i test motionscyklar för 2021.

Plats nummer 2 : bästa motionscykel

Abilica Motionscykel Voyage BT

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Storlek : 95 x 51 x 143 cm
Max användarvikt: 200 kg
Vikt Svänghjul : 8 kg
Antal Program : 14
Antal Motstånd : 32
Display : Ja

Kommentar: Abilica Motionscykel Voyage BT är en mycket bra och prisvärd motionscykel lik premium modellen vi testade ovan. Abilica Motionscykel Voyage BT kommer med 14 förinställda program och 32 olika motståndsnivåer av servo-magnet vilket gör att du verkligen kan anpassa ditt träningspass med både kortare intensivare pass som långa uthålliga pass.

Abilica Motionscykel Voyage BT har en lätthanterlig inbyggd dator som kan koppla ihop med din telefon eller surfplatta för att simulera en helt egen rutt i Google Maps som sedan kopplas till Google StreetView vilket gör att du kan se vart du cyklar. Det här är en mycket rolig funktion som ger lite extra glädje och som vi upplevde gjorde att vi kunde fokuserade på annat än hur tröttar vi var.

Maxvikten ligger på 200kg och svänghjulet har en vikt på 8kg  i en robust och stabil konstruktion som tål mycket. Det som skiljer sig åt från Premium UB BT är att de använder sig av olika motståndstyper och att svänghjulet i den här modellen är ett kilo lättare. Abilica Motionscykel Voyage BT är en bra och vi skulle även säga prisvärd träningscykel för dig som vill ha en bra konstruktion med roliga funktioner men utan att ligga i översta prisklassen.

Plats nummer 3 : bästa motionscykel

Masterfit Motioncykel TP200

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Storlek : 91 x 58 x 152 cm
Max användarvikt: 120 kg
Vikt Svänghjul : 7 kg
Antal Program : 16
Antal Motstånd :
32

Kommentar: Det väletablerade företaget Mastefit har funnits länge på marknaden och är kända för att producera prisvärd träningsutrustning, deras Motionscykel TP200 är heller inget undantag. Masterfit Motioncykel TP200 kommer med hela 16 program och 32 motståndsnivåer som ger en bra anpassningsbar träning.

Med Masterfit Motioncykel TP200 får du alla viktiga funktioner som den lättanvända displayen där du får presenterat den viktigaste informationen till exempel tid, distans och pulsmätning. Sadeln är lätt att justera vilket gör att den här motionscykeln passar alla åldrar, både barn som för äldre kommer kunna få ett bra, effektivt träningspass med Masterfit TP200.

Plats nummer 4 : bästa motionscykel

Nordic Motionscykel Nordic 100

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Storlek : 85 x 45 x 128 cm
Max användarvikt: 100 kg
Vikt Svänghjul : 4 kg
Antal Motstånd : 8

Kommentar: Är du ute efter en billig och enkel motionscykel? Nordic Motionscykel Nordic 100 är för dig som mest bara är ute efter de enklaste och mest praktiska funktionerna i en motionscykel. Nordic Motionscykel Nordic 100 kommer med 8 olika motståndsnivåer i ett servo-magnet motstånd vilket gör att du kan styra nivån på ditt träningspass. Displayen är av enklare karaktär utan diverse lullull.

Nordic Motionscykel Nordic 100 är en billig och praktisk motionscykel för dig som egentligen bara behöver det enklaste i en inomhus cykel. Vår vinnare till bästa billiga motionscykel Nordic Motionscykel Nordic 100 bäst i test.

Gillade du den här artikeln om träning? Läs gärna fler av våra träningsartiklar

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 22

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *