Sök

Bästa Massagepistolen – Bäst i Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Svenskt kosttillskott, Svensk hälsokost, Trendrehab & Gymgrossisten

Bästa Massagepistolen - Sportporten

På jakt efter bästa massagepistolen? Då har du kommit helt rätt för här jämför vi olika modeller på svenska marknaden. Om du vill lindra stela muskler, spänningar och öka rörligheten så kan en massagepistol göra underverk. Tack vare sin slag-och vibrationsteknik så mjukar den upp bindväv och ökar blodcirkulationen. Det här leder till att man mjukar upp musklerna, som kan minska träningsvärk och ger en bättre återhämtning efter träningen.

Vi jämförde med konkurrenterna och valde ut Flowlife Flowgun Pro 2.0 till massagepistol bäst i test tack vare en bra kombination prestanda, vibrationsnivåer, antal munstycken samt batteritid till vad vi tycker är en bra prislapp.

Många tror att man bara kan använda massagepistoler i samband med just träning men det har blivit ett allt vanligare massageverktyg som fungerar utmärkt oavsett om man är i hemmet eller på kontoret där man är mycket stillasittande och vill öka rörligheten och minska stelheten i musklerna. Tack vare att massagepistoler ofta kommer med fler olika hastigheter så passar de för både elitidrottare som motionärer.

Men det finns många olika massagepistoler på marknaden och ifall man är ny till den här typen av massageverktyg så är det kanske inte helt lätt att vilka vilken modell man bör köpa. Därför har vi tagit fram den här artikeln där vi hjälper dig hitta den bästa massagepistolen.

Vi kommer inleda med att berätta vad en massagepistol är, vilka fördelar den har och i vilka lägen man ej bör använda sig av en massagepistol. Sedan kommer vi berätta lite vad som skiljer mellan olika produkter och vad som kan vara bra att hålla koll på. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra favoriter till bästa massagepistolerna 2024 där vi bland annat pratar om modeller från Flowlife, TheraBody och Trendrehab.

Våra favoriter bästa Massagepistolerna

1

Flowlife Flowgun PRO 2.0

Flowlife Flowgun PRO 2.0

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

2

Trendrehab Massagepistol 2.0

Trendrehab Massagepistol 2.0

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

3

TheraBody Theragun Massager Elite G5

TheraBody Theragun Massager Elite G5

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

4

Flowlife Flowgun Pocket

Flowlife Flowgun Pocket

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

5

TrendRehab RelaxME

TrendRehab RelaxME

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Hur fungerar en massagepistol?

En massagepistol kommer med en rörlig arm där man fäster ett huvud i form av gummi eller skum som tränger ner i musklerna med hjälp av upprepade stötar eller vibrationer. Som tidigare nämnt så hjälper massagepistolen att öka blodcirkulationen och mjukar upp bindväv. Det bidrar till att mjuka upp musklerna, minska smärta, ge en bättre återhämtning men som även kan förebygga för utövare som tränar ofta. Därför är det inte helt ovanligt att elitidrottare ofta använder det här massageverktyget både före och efter träning.

Men alla kan använda massagepistolen oavsett om du tränar ofta eller är motionär. Det kan även vara bra om man är mycket stillasittande eller arbetar mycket framför datorn för att mjuka upp stela muskler och öka rörligheten.

Massagepistolerna kommer ofta med flera olika hastighetsnivåer beroende på om man vill ha en intensiv- eller lite lugnare massage. Pistolerna kommer dessutom ofta med flera olika huvuden beroende på vilka muskler man vill massera. Vi kommer senare i artikeln gå igenom de vanligaste massagehuvuden och var de lämpar sig bäst.

Hur använder man massagepistolen?

När man använder massagepistolen så börja med att försäkra dig om att munstycket sitter korrekt. Därefter är det bara att börja massera på den tilltänkta ytan, börja på låg intensitet för att sedan växla upp så länge det känns bekvämt. Ungefär ca 10 – 15 minuter brukar räcka och det är viktigt att inte trycka allt för hårt.

Bästa Massagepistolen

När bör man ej använda massagepistoler?

Många tror att man alltid kan använda massagepistolen men det finns faktiskt lägen där det inte är lämpligt och faktiskt kan förvärra vilket gäller vid diverse inflammationer eller skador. Om man till exempel har en sträckning i en muskel så kan slagen förvärra skadan och återhämtningen tar längre tid. Det gäller även för vrickningar eller stukningar. Man bör dessutom avstå från att använda massageverktygen vid feber, ödem eller ifall man har en pacemaker. Om man är gravid bör man vara försiktig att använda massagepistolen.

Det är också viktigt att inte använda pistolen tillsammans med massageoljor vilket kan riskera att komma in i själva pistolen och förstöra enheten.

Massagepistol bäst i test

Vad är bra att tänka på?

Men det finns många olika massagepistoler ute på marknaden och ifall man är ny till den här typen av massageverktyg är det kanske inte helt lätt att veta vilken modell man bör köpa. Nedan listan vi några saker som kan vara bra att ha i åtanke :

Slaglängd & hastigheter

När man kikar på massagepistoler så kommer man förmodligen komma i kontakt med begreppet amplitud eller slaglängd vilket säger hur djupt pistolen masserar vilket kan vara bra för det ger en indikering på hur bra pistolen kommer åt musklerna. En massagepistol med dålig slaglängd kommer knappt kunna tränga ner i musklerna vilket kan vara bra att hålla koll på. Därför tycker vi att man iallafall bör kika på en modell som har en amplitud större än 6 mm.

Pistolerna kommer i de flesta fall med olika hastigheter eller vibrationsnivåer beroende på om man vill ha en lugnare eller mer intensiv massage. Vill man ha många valmöjligheter är det såklart viktigt att kika att modellen har många olika hastigheter men det brukar också kunna skvallra lite om bra kvalité i en välgjord modell.

Batteritid

Pistolerna kommer ofta med olika batteritider och en modell med längre tid brukar ofta kunna ge en fingervisning om kvalitén på produkten. Vi tycker inte att batteritid ska vara avgörande, speciellt om man tycker att priset är en viktig faktor då de ofta går upp något i pris om batteritiden är längre. Något som kan vara bra att kika på är ifall modellen har en snabbladningsfunktion som ibland kan vara önskvärt.

Ljudnivå

Vi menar på att de flesta massagepistoler är relativt tysta men ifall man inte vill störa personer i hemmet eller på kontoret så kan det vara bra att kika en extra gång på ljudnivån hos modellen vilket ofta står i produktspecifikationen. Pistoler med borstlös motor brukar ofta vara något tystare. Om decibelnivå står i specifikationen så tycker vi att man bör gå för en modell som har under 60 db.

Massagehuvuden & medföljande tillbehör

Massagepistolerna kommer ofta med flera olika massagehuvuden och diverse andra tillbehör som till exempel extra batterier eller en praktiskt väska för att förvara pistolen och alla massagehuvuden. Vi tycker väl främst att det är viktigt att ha koll på vilka och hur många massagehuvuden som ingår i köpet. Om man till exempel vill kunna transportera massagepistolen till jobbet eller på resan så underlättar det såklart med en praktiskt förvaringsväska.

Runt/Boll – Fördelaktigt på större muskelgrupper som till exempel lår, rumpa och vader.
Kula/Bullet Head – Bra för att fokusera på mindre muskelgrupper och kan användas för att bryta upp muskelknutor.
Gaffel – Passar främst för områden runt ryggraden eller ifall man vill komma åt båda sidorna av en muskel.
Platt – Allround och passar främst för större områden.

Plats nummer 1

Flowlife Flowgun PRO 2.0

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Medföljande munstycken : 6 st
Antal Vibrationsnivåer : 6 st
Batteritid : 5 timmar

Kommentar : Vi tycker att Flowlife flowgun Pro 2.0 är em premium modell som har det mesta när det kommer till kvalité och funktioner. Den har hela 6 olika vibrationsnivåer och kan ge upp till 3200 slag per minut vilket är bland de bästa på marknaden. Tack vare att borstlösa motor är den här modellen även tystgående med en ljudnivå under 60 db vilket kan vara önskvärt om man vill använda den i hemmet eller på kontoret utan att störa personer runt omkring.

Slaglängden ligger på väl tilltagna 10 mm och hela 6 munstycken följer med i kittet vilket också är bland de bättre på marknaden. Som ett plus i kanten så har modellen även en trycksensor som indikerar när man trycker för hårt vilket vi tycker är en bra funktion. Batteritiden är 5 timmar och den har en laddningstid på 4 timmar vilket också är bland de bästa batteritiderna om man jämför med konkurrerande modeller. Väska ingår i köpet där storleken på väskan är 29,2 x 23,5 x 8,8 cm där pistol, munstycken och väska bara väger 970 g vilket vi tycker ger en praktiskt och lätt väska att ta med.

För att sammanfatta tycker vi att Flowlife flowgun Pro 2.0 är en välgjord modell med fina tekniska specifikationer, många munstycken, tystgående, i en praktiskt konstruktion där vi verkligen gillar lampan för trycksensorn.

Flowlife Flowgun Pro 2.0 finns att köpa här :

Plats nummer 2

Trendrehab Massagepistol 2.0

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Medföljande munstycken : 6 st
Antal Vibrationsnivåer : 5 st
Batteritid : 70 minuter

Kommentar : Vi tycker att Trendrehab massagepistol 2.0 är en välgjord modell utan att vara i den allra översta prisklassen. Den här modellen kommer med 6 olika munstycken vilket är bland de bättre på marknaden för en mångsidig användning. Den har en stimulering på 55 Hz och kommer i 5 olika program med en amplitud om 10 mm. Som ett plus i kanten är även det här en tystgående modell på endast 55 db vilket är bland de tystare på marknaden.

Vi tycker överlag att den är ganska lik vinnaren ovan med skillnaden att batteritiden är ca 70 minuter vilket är något lägre samt att det inte ingår någon väska. Men däremot tycker vi att priset är mycket fördelaktigt, speciellt om man jämför med modeller med liknande specifikationer. Därför tycker vi att det här är en mycket prisvärd massagepistol som vi tror passar för användare som kan tänka sig en modell med en något kortare batteritid och utan väska för att spara på plånboken.

Trendrehab Massagepistol 2.0 finns att köpa här :

Plats nummer 3

TheraBody Theragun Massager Elite G5

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Medföljande munstycken : 5 st
Batteritid : 2 timmar

Kommentar : Vi tycker att TheraBody Theragun Massager Elite G5 är en exklusiv modell som har en amplitud på hela 16 mm vilket är bland de högsta på marknaden. Det här innebär att den här massagepistolen kommer åt djupare än många av konkurrenterna. Något som vi gillar med den här modellen är även att man kan via en bluetooth anslutning få tillgång till Therabody-appen där man hittar anpassade rutiner för en bättre användning.

Theragun Massager Prime är utrustad med en borstlös motor som bidrar till en tystgående modell vilket såklart kan vara önskvärt. I den här modellen ingår en förvaringspåse och 5 olika munstycken och en batteritid på 2 timmar.

För att sammanfatta tycker vi att det här är en exklusivare modell som vi tror passar för användare som gärna vill ha en kraftigare massagepistol med en högre amplitud (16 mm) för att verkligen komma åt på djupet. Övriga specifikationer tycker vi går ungefär i linje med övriga modeller som antal hastigheter, munstycken och batteritid.

TheraBody Theragun Massager Elite G5 finns att köpa här :

Plats nummer 4

Flowlife Flowgun Pocket

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Medföljande munstycken : 4 st
Antal Vibrationsnivåer : 3 st
Batteritid : 2 – 4 timmar

Kommentar : Flowlife Flowgun Pocket som namnet antyder har en mindre design vilket gör den praktiskt att ta med om man är på resande fot eller vill använda massagepistolen på till exempel jobbet. Den här modellen kommer med 3 olika vibrationsnivåer på 2000, 2600 och 3200 slag per minut. 4 massagehuvuden är inkluderade, runt, kula, gaffel och ett platt huvud. Batteritiden är mellan 2 – 4 timmar med en laddningstid på 4 timmar.

Slaglängden på den här modellen är 8 mm, ljudnivån är 60 – 62 db och det ingår en väska i köpet. Enhetens storlek är bara 15 x 14 x 4 cm och med väskan 20,8 x 20,8 x 6,5 cm där allt bara väger 495 g vilket är bland de lättaste på marknaden.

Specifikationerna är inte lika bra som de mest exklusiva modellerna men det gör också att flowgun pocket är i en billigare prisklass vilket kan vara önskvärt ifall man är på jakt efter en billig och praktiskt massagepistol där man inte är i behov av en massa extra funktioner och flera massagehuvuden.

För att sammanfatta tycker vi främst att det här är en praktisk och  prisvärd massagepistol, som är lätt att ta med sig, kommer med flera munstycken och hastigheter utan att vara i den översta prisklassen.

Flowlife Flowgun Pocket finns att köpa här :

Plats nummer 5 - Billig massagepistol

TrendRehab RelaxME

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Medföljande munstycken : 5 st
Antal Vibrationsnivåer : xx st
Batteritid : Sladd

Kommentar : Om du är på jakt efter en billig massagepistol så kan vi tipsa om TrendRehab RelaxME. Den här modellen använder en tryckvågsbehandling i kombination med ett infrarött ljus. Det infraröda ljuset bidrar till att stimulera leder och muskler där effekten av blodcirkulationen ökar på djupet. Hastigheten på enheten ökas stegvis. Något som vi gillar med den här modellen är att TrendRehab marknadsför produkten för användning även på hundar och hästar. 

Det som däremot drar ner betyget på produkten är att den kommer med sladd till skillnad från de flesta andra modeller som istället kommer med batteri. Det gör visserligen att den här modellen är billigare och man behöver inte bry sig om batteritid. Men det kan vara bra att känna till.

Vi rekommenderar den här produkten för utövare som inte bryr sig om att den kommer med sladd och hellre fokuserar på priset.

TrendRehab RelaxME finns att köpa här :

Vanliga frågor om massagepistoler

Massagepistoler har en bra förmåga att mjuka upp muskler, minska stelheter och ge en bättre återhämtning.

Vi menar på att alla kan använda massagepistoler oavsett nivå eller ålder.

Om man har diverse inflammationer eller skador kan det vara olämpligt att utsätta musklerna vilket kan förvärra skadorna. Man bör dessutom avstå om man har feber, pacemaker eller ifall man är gravid.

Gillade du den här artikeln om att hitta bästa massagepistolen? Läs gärna fler av våra träningsutrustning

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 11

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *