Sök

Golfset Herr & Dam – Bäst i Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för NordicaGolf, Happygolfer & Dingolfshop

Bästa golfset Herr & Dam nybörjare 2024 - Sportporten

Är du ny till golf och vill hitta ditt bästa nybörjarset? Vi har undersökt marknaden och utsett Cobra Fly XL F-max Airspeed till bästa golfset både på dam- och herrsidan. Motiveringen inkluderar bland annat välgjorda nybörjarvänliga golfklubbor i helset där hela 7 klubbor är inkluderade samt en välgjord golfbag med flera smart fack och funktioner som vi anser är ett perfekt set om man är nybörjare i golf och behöver ett komplett paket i bra kvalité.

Cobra Fly XL F-Max Airspeed Herr

Cobra Fly XL F-Max Airspeed
4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Cobra Fly XL F-Max Airspeed Dam

Cobra Fly XL F-Max Airspeed Dam
4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Går du i tankarna att köpa ett golfset? Skillnaden mellan att köpa separata golfklubbor och golfset, är att golfset inkluderar även en golfbag. Allt för att göra det enkelt och smidigt för golfaren, speciellt om man är ny till golf och inte har så mycket kunskap om golfutrustning.

Men det är kanske inte helt lätt att veta vilket golfset som skulle passa. Därför har vi valt att skapa den här artikeln med målsättningen att hjälpa dig att hitta ett bra golfset. Vi kommer inleda med att berätta om olika klubbor och golfbagar samt vad som kan vara bra att tänka på innan man investerar i ett golfset.

I den här artikeln kommer vi främst att fokusera på golfset anpassade för nybörjare eller golfare med högt handicap. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra topplistor till bästa golfset herr och dam som passar för nybörjare.

Är du på jakt efter ett golfset till ditt barn? Läs gärna vår artikel om golfset barn & junior

Våra favoriter bästa Golfset nybörjare

Topplista Golfset herr

Cobra Fly XL F-Max Airspeed

1. Bästa Golfset Herr

Cobra Fly XL F-Max Airspeed

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Spalding Halvset Nybörjare Herr - Stål

2. Golfset Herr

Spalding Halvset Nybörjare Herr - Stål

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

ONESWING Herr Halvset Grafit-Stål

3. Golfset Herr

ONESWING Herr Halvset Grafit/Stål

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Wilson SGI Graphite Halv Set Herr

4. Golfset Herr

Wilson SGI Graphite HalvSet Herr

4.5/5

Betyg 4,5 / 5

vår topplista Golfset dam

Cobra Fly XL F-Max Airspeed Dam

1. Bästa Golfset Dam

Cobra Fly XL F-Max Airspeed Dam

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

OnCourse S2 Golfset Dam Grafit

2. Golfset Dam

OnCourse S2 Golfset Dam Grafit

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Spalding Halvset Nybörjare Dam

3. Golfset Dam

Spalding Halvset Nybörjare Dam

4.6/5

Betyg 4,6 / 5

OneSwing Dam Halvset Grafit

4. Golfset Dam

OneSwing Dam Halvset Grafit

4.5/5

Betyg 4,5 / 5

Golfset nybörjare - Golfklubbor nybörjare

Som ny golfare behöver man både golfklubbor men också en golfbag där man kan förvara sina klubbor. För att göra det enklare för golfaren och för att man till en början ska kunna fokusera mer på golfen än utrustningen så säljs ofta nybörjar golfklubbor som hela golfset. Det innebär att både klubbor och golfbag är inkluderat i ett och samma golfpaket.

Golfset säljs ofta som antingen helset eller halvset. Ett helset innehåller de flesta klubborna medans ett halvset innehåller de viktigaste klubborna och kommer därför ofta till ett billigare pris. Golfklubbor för nybörjare är mycket lättspelade med målet att ge en snäll och rolig väg in i golfen. Därför är dessa klubbor ofta mjukare, väger något mindre och har en bättre flexibilitet. Det gör att klubborna blir lättare att svinga, enklare att träffa bollen samt mer förlåtande egenskaper vid felträffar och dålig tajming i svingen, allt för att nybörjar golfklubbor ska vara så snälla som möjligt.

När man blir en duktigare golfspelare och får en bättre svinghastighet med ökad precision i slagen så kan det vara dags att köpa klubbor för en mer avancerad nivå. Men mer avancerade golfklubbor kommer sällan i hela golfset, utan golfaren får ofta köpa järnset, driver, wedge, putter m.m. som separata klubbor. När det här sker är såklart individuellt och vi tycker att det är viktigt att man först och främst trivs med sina golfklubbor, men när man börjar närma sig medel handikapp så kan det vara läge att köpa mer avancerad golfutrustning.

Om man är ny till golf och vill börja spela på våra golfbanor så behöver man ett grönt kort samt ett golfmedlemskap för att få tillgång till sitt golf-id som sedan möjliggör att man kan boka starttid (undantag pay & play banor). Nedan tipsar vi om ett smidigt och vad vi tycker är ett billigt upplägg på grönt kort kurs och golfmedlemskap hos Happy Golfer

Golfbag till golfset

Till golfset medföljer i stort sätt alltid en golfbag som vi tycker är en obligatorisk utrustning att ha på golfbanan. Det här är en smidig och praktisk golfväska där man förvarar sina klubbor men också annan golfutrustning som golfbollar, peggar, golfkläder m.m. En golfbag kan vara av antingen typen bärbag eller vagnbag.

En bärbag som namnet antyder är tillverkad för att en golfare ska bära på bagen. Bärbagar konstrueras med komfortabla axelremmar med en mer slimmad design i en längre vikt för att de ska vara smidiga att bära på under golfrundorna.

En vagnbag slipper man bära, utan man får istället skjuta eller knuffa den framför sig vilket innebär att man inte behöver belasta axlar och ryggen. Till en vagnbag behövs en golfvagn som man antingen köper separat eller hyr av golfklubben. Vagnbagar är något större till storleken och väger ofta mer, men har istället mycket fler praktiska fack och förvaringar.

Behöver du också köpa till en golfvagn? Läs gärna vår artikel om golfvagnar

Golfset

Kortfattat om olika klubbor

Golfklubborna kan se olika ut och ett golfset innehåller fler än bara en klubba, så därför måste vi såklart gå igenom vad det finns för olika typer av golfklubbor. När man spelar golf så kan man råka ut för flera olika slag och situationer som kan kräva att golfaren behöver slå ett långt slag, ett kort slag, ett slag med mycket höjd eller med mycket rull. Man kan också hamna i lägen där bollen ligger i tjock ruff eller i en sandbunker. Därför kan golfklubbor komma i olika former, med olika vikter, längd och loft för att på så sätt vara anpassade för olika typer av golfslag.

Desto mindre (lägre) loft en golfklubba har desto lägre bollbana genererar slagen vilket resulterar i att man istället slår ett längre slag. Medans en golfklubba som har mycket loft istället får en högre bollbana som inte rullar så mycket vid landning, vilket är att föredra när man ska spela in mot en green där man vill få stopp på bollen. Nedan har vi gjort en ungefärlig tabell över de vanligaste klubborna i ett golfset och vilket ungefärlig loftvinkel de har samt vid vilken situation på banan som klubban brukar användas.

Klubba

Loft

Typ av golfslag

Driver

8 - 12°

Från Utslagsplats - Tee

Fairwaywood & Hybrid

15 - 25°

Tee, Fairway och Snäll Ruff

Järn 5

25°

Tee, Fairway och Ruff

Järn 6

30°

Tee, Fairway och Ruff

Järn 7

35°

Tee, Fairway och Ruff

Järn 8

40°

Tee, Fairway och Ruff

Järn 9

45°

Tee, Fairway, Ruff & Närspel

Pitching Wedge (PW)

48°

Tee, Fairway, Ruff & Närspel

Driver, Fairwaywood & Hybrider

Driver, Fairwaywood och Hybrider tillhör de längsta och tyngsta klubborna som är tillverkade med lågt loft för att på så sätt användas för att slå långt. Driver används i stort sätt bara från tee medans fairwaywood kan användas både från tee men också från fairway. På senare åren har det också dykt upp hybridklubbor som är en mer förlåtande variant av fairwaywood som dessutom är lättare att använda från ruffen.

Alla dessa klubbor kommer oftast med ett gradtal på klubban och det betyder hur mycket loft den har. Exempel om en driver har ett loft på 9 grader så kommer den ha en flackare bollbana än en driver med 12 graders loft.

Vad som passar till dig handlar mycket om hur din sving ser ut och ifall du vill slå dina slag med mycket höjd eller rull.

Klicka här för att läsa mer om drivern

Wilson 1200 TPX Herr
Hybridklubba

Järnklubbor

Järnklubborna kan gå från låga järn 1 upp till järn 9 och pitch (PW), men de vanligaste är att järnset går från järn 5 till PW. De låga järnklubborna, det vill säga låg siffra har ett lägre loft och är konstruerade för att slå längre slag. Medans korta järn, som exempel järn 8, järn 9 och pitch har ett högt loft och används för spel nära green där man gärna vill få stopp på bollen efter landning med lite rull för att minska risken att golfbollen rullar av green.

Klicka här för att läsa mer om järnklubbor

Järnklubbor Golf

Wedge

Närmast green används ofta wedgeklubbor som är nästa steg efter pitchen. Dessa klubbor kan ha loft upp över 60 grader där de primärt används vid lägen runt green, i bunkern och andra lägen för inspel.

Tack vare sitt höga loft så används wedgar för att man ska få en hög bollbana som sedan ger lite rull vilket ofta är önskvärt på snabbrullande greener.

Klicka här för att läsa mer om wedgar

Wedge Golf

Putter

En putter är i stort sett en obligatorisk golfklubba att ha i golfbagen. Den används helt enkelt på green för att putta bollen. En golf putter kan komma i många olika former där det är mycket individuellt vad som passar bäst och vad man känner sig mest bekväm med. Vårt tips är att känna sig fram och testa olika varianter av putter.

Klicka här för att läsa mer om putters

Putter Golf

Grafit, stålskaft, regular, lady eller stiff?

När man ska köpa rätt nybörjar golfklubbor så kan man komma i kontakt med begrepp som skaft, styvhet och vikt vilket vi såklart ska reda ut. Golfklubbor kommer oftast med grafit- eller stålskaft som dessutom har en modifierad styvhet för att vara ”stiff”, ”regular” eller ”lady”. Det finns även fler varianter på styvhet när det kommer till golfklubbor men för den här artikeln tar vi bara med de enklaste och vanligaste som används till golfklubbor för nybörjare.

Vissa klubbor passar inte alla typer av spelare och det kan göra stor skillnad vilken klubba man använder i förhållande till hur snabb svinghastigheten är. Risken blir ifall man spelar med fel typ av golfklubba, att det blir alldeles för svårt att svinga och träffa bollen korrekt vilket gör att ens golf kan påverkas negativt. Nedan har vi gjort en tabell för ungefärligt riktvärde på vilket skaft vi rekommenderar att man bör ha beroende på hur långt man slår med järn 7a.

Längd med järn 7

Skaft

<100m

Lady

100 - 120 m

Grafit - Senior

121 - 130 m

Grafit - Regular

131 - 140 m

Stålskaft - Regular

141 - 160 m

Stålskaft - Stiff

över 160 m

Stålskaft - X-Stiff

Fördelen med golfset för nybörjare är att de redan är anpassade för golfare som är nya till sporten. Därför kommer de ofta i ett mjukare skaft och styvhet för att de ska vara snälla och förlåtande.

skillnaden mellan golfset herr & golfset dam

Skillnaden mellan golfset för damer och herrar är att damklubbor är mjukare och därför mer anpassade för lösare svingar. Därför är det vanligt att dam golfklubbor är i grafit medans herr golfklubbor kan vara antingen grafit eller stål. 

Höger eller vänster golfset?

Golfset säljs som antingen höger- eller vänsterklubbor. Det här har att göra med om man är högerhänt eller vänsterhänt där golfset vänster är för vänsterhänta och golfset höger är för högerhänta.

Dam Golfare

Hur köper man bästa golfsetet för nybörjare?

När man ska välja rätt golfset så tycker vi att det till en början blir ganska enkelt ifall man ska köpa golfset dam eller herr samt golfset vänster eller höger.

Därefter blir valet ifall man är intresserad av att köpa ett helset med flera klubbor eller ett halvset med bara de viktigaste golfklubborna. Vi tycker att fördelen med helset är att man får fler klubbor som gör så att man kan slå mera olika typer av slag på golfbanan. Medans ett halvset ofta är ett billigare golfset för utövare som känner att man inte behöver samtliga klubbor i bagen.

När det kommer till skaft och styvhet så rekommenderar vi att använda vår tabell ovan med riktvärden beroende på hur långt man slår med järn 7.

1. Golfset herr

Cobra Fly XL F-Max Airspeed

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Antal klubbor : 7
Passar till : Herr
Nivå : Hög Hcp – Nybörjare

Kommentar: Om du precis har kommit igång med golf eller har spelat golf ett tag och har ett högt handikap och vill hitta ett riktigt bra herr golfset så kan vi tipsa om Cobra Fly XL F-Max Airspeed. Vi menar på att detta golfset kommer i fin kvalité både när det gäller de nybörjarvänliga klubborna men även en robust och väl tilltagen bärbag.

Det här paketet innehåller ett helset med totalt 7 klubbor där vi finner en Driver F-Max Airspeed för de långa slagen från tee eller utslagsplatsen. Vi finner även en Hybrid (3) F-Max Airspeed som kan användas från tee men som också kan fungera från fairway eller snällare ruff. Järnsettet går från 6 – PW vilket ger golfaren fina valmöjligheter av klubbor för flera olika lägen och situationer ute på banan oavsett om man behöver slå längre eller kortare slag.

Klubborna i sig är konstruerade för att passa till nybörjare och tack vare sitt material i regular skaft så är de mjuka och lätta att svinga även vid lösare svinghastigheter. Bagen är en bärbag med flera olika fack och funktioner för alla typer av golfutrustning, kläder och enklare accessoarer.

För att sammanfatta tycker vi att Cobra Fly XL F-Max Airspeed Herr har de mesta när det kommer till ett nybörjarvänligt herr golfset som passar för nya golfare men även för utövare med högt handikapp. Priset är kanske i den övre klassen men det är ungefär vad man får räkna med i den här kvalitén men det bidrar ofta till att klubborna håller längre och man kan ha dem i flera säsonger till skillnad från många billigare konkurrenter.

Cobra Fly XL F-Max Airspeed finns att köpa här :

Plats 2

Spalding Halvset Nybörjare Herr - Stål

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Antal klubbor : 6
Passar till : Herr
Nivå : Hög Hcp – Nybörjare

Kommentar: Om du är på jakt efter ett billigare golfset att börja med och inte är i behov av samtliga klubbor i bagen så kan vi rekommendera detta halvset från Spalding som passar för herr nybörjare och innehåller 6 klubbor.

För de långa spelet från tee och även fairway så innehåller detta halvset en fairway 3a och en hybrid 4a. Järnklubborna är 7, 9 och SW vilket ger en en bra blandning framförallt vid de kortare slagen. Visserligen saknas en längre järnklubba men hybridklubban fungerar som ett bra komplement för längre slag från fairway. Givetvis ingår även en putter. Klubborna i sig är nybörjarvänliga med ett regular skaft i stål vilket passar för nybörjare som ändå har en något högre svinghastighet och som tappar längd i slagen med grafitklubbor.

Bagen är en lätt och slimmad bärbag med flera fack för golfutrustning men även kläder och annat som man kan tänkas ha med under golfen. Tack vare att bagen är en bärbag som behövs ingen golfvagn utan man bär den enkelt över axlarna tack vare sina mjuka axelremmar.

Vi tycker att Spalding Halvset herr passar för nybörjare och golfare med högt handikapp som vill hitta ett billigt herr golfset och som inte är i behov av samtliga klubbor i bagen.

Spalding Halvset Nybörjare Herr Stål finns att köpa här :

Plats 3

ONESWING Herr Halvset Grafit/Stål

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Antal klubbor : 6
Passar till : Herr
Nivå : Hög Hcp – Nybörjare

Kommentar: På plats nummer 3 finner vi ONESWING Herr Halvset Grafit/Stål som är ett halv nybörjarset för herrar. ONESWING kommer med en fairway 3a i grafit som ger en lättspelad och förlåtande klubba som passar till utövare som är nya till golf.

Järnklubborna är 5,7,9 och SW där klubborna är i stålskaft vilket gör att de här klubborna även går bra att använda vid snabbare svinghastigheter även om man är nybörjare till golf. Tack vare sin flex och mjukhet så besitter klubborna bra förlåtande och snälla egenskaper som kommer bidra till att göra det enklare för golfaren att träffa bollen rätt.

Golfbagen är en bärbag som kommer med dubbla bärselar som bidrar till att det blir bekvämt och enkelt att bära runt på klubborna. Dessutom kommer golfbagen med flera smarta fack för bland annat golfbollar, golfpeggar, annat golfutrustning och kläder. Vi tycker att den här modellen är mycket snarlik modellen ovan och de besitter ungefär liknande egenskaper både när det kommer till antalet klubbor och kvalité. Vi rekommenderar detta herr golfset till alla typer av nybörjare och spelare med högt handicap som söker ett prisvärd halvset till golf.

ONESWING herr halvset finns att köpa här :

Plats 4

Wilson SGI Graphite Halvset Herr

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Antal klubbor : 6
Passar till : Herr
Nivå : Hög Hcp – Nybörjare

Kommentar: På jakt efter ett bra halvset till golf? Då vill vi tipsa om Wilson SGI Graphite Halvset Herr som vi tycker är ett perfekt golfset för utövare som vill hitta ett billigt golfset men ändå få med de viktigaste golfklubborna. I det här golfpaketet hittar vi 6 golfklubbor där vi börjar med en fairway 3a (3W) som framförallt används från tee för att slå längre slag. Järnklubborna är 5, 7, 9 och SW som alla kommer med en stor sula vilket ger förlåtande egenskaper, speciellt om man är nybörjare i golf och inte hunnit få in en konsekvent bollträff. Självklart ingår även en putter i detta halvset.

Golfbagen är en lättviktsmodell med dubbla bärselar för att göra den mer komfortabel och enkel att bära på. Bagen i sin kommer med flera fack för all typ av förvaring. Något som vi gillar med detta golfset är att man kan välja om man vill att klubborna ska ha grafit- eller stålskaft. Om man har en snabbare svinghastighet kan stålskaft vara att föredra medans grafikskaft är något mer lättspelat om man har en lösare svinghastighet. Detta set finns även som vänsterklubbor.

Vi rekommenderar detta herr halvset till framförallt nybörjare och utövare med högt hcp som vill hitta ett billigare set med lättspelade golfklubbor. Dessutom kan det här vara ett bra golfset att börja med om man är helt sprillans ny till golf och man inte vill lägga de dyraste pengarna för att få samtliga klubbor i bagen.

Wilson SGI Grafit Halvset finns att köpa här :

1. Golfset dam

Cobra Fly XL F-Max Airspeed Dam

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Antal klubbor : 7
Passar till : Dam
Nivå : Hög Hcp – Nybörjare

Kommentar: Om du precis har kommit igång med golf eller har spelat golf ett tag och har ett högt handikap och vill hitta ett riktigt bra dam golfset så kan vi tipsa om Cobra Fly XL F-Max Airspeed Dam. Vi menar på att detta golfset kommer i fin kvalité både när det gäller de nybörjarvänliga klubborna men även en robust och väl tilltagen golfbag.

Det härpaketet är ett helset med totalt 7 klubbor där vi finner en Driver F-Max Airspeed för de långa slagen från tee eller utslagsplatsen. Vi finner även en Hybrid (4) F-Max Airspeed som kan användas från tee men som också kan fungera från fairway eller snällare ruff. Järnsettet går från 6- PW vilket ger golfaren fina valmöjligheter av klubbor för flera olika lägen och situationer ute på banan oavsett om man behöver slå längre eller kortare slag. Klubborna i sig är konstruerade för att passa till nybörjare och tack vare sitt grafitskaft i lady så är de mjuka och lättspelade även vid lösare svingar.

Bagen är en rejäl vagnbag med flera olika fack och funktioner för alla typer av golfutrustning, kläder och enklare accessoarer. Det man däremot behöver ha koll på är att det behövs en golfvagn för att kunna transportera den här bagen på banan. Ofta brukar det finnas hyrvagnar på golfklubben eller så får man köpa sin egna vagn separat.

För att sammanfatta tycker vi att Cobra Fly XL F-Max Airspeed Dam har de mesta när det kommer till ett nybörjarvänligt dam golfset som passar för nya golfare men även för utövare med högt handikapp. Priset är kanske i den övre klassen men det är ungefär vad man får räkna med i den här kvalitén men det bidrar ofta till att klubborna håller längre och man kan ha dem i flera säsonger till skillnad från många billigare konkurrenter.

Cobra Fly XL F-Max Airspeed Dam finns att köpa här :

2. Golfset dam

OnCourse S2 Golfset Dam Grafit

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Passar till : Dam
Nivå : Hög Hcp – Nybörjare

Kommentar: OnCourse S2 Golfset Dam Grafit är ett helset för damer. Paketet innehålle en fullsize driver som används för de längre slagen från tee men också en hybrid 5a som fungerar inte bara från tee men också när man vill kunna slå långt från fairway eller ett bra läge i ruffen. Järnklubborna går från 6 upp till sandwedge vilket ger ett brett spektrum klubbor speciellt i det korta spelet men en viss avsaknad av järn 5 men som hybriden täcker upp fint. Dessutom kommer detta dam golfset med en obligatorisk putter.

Skaften på klubborna är i mjukt grafit vilket är ett snällt lättviktsmaterial som passar även för lösare svinghastigheter. Det här gör också att klubborna flexar bra i svingen vilket gör att tajmingen mot bollen blir mer snäll och förlåtande.

Bagen är en vagnbag vilket innebär att man kan behöva köpa till en golfvagn separat alternativt hyra på en golfklubb vilket ofta är ganska enkelt. Bagen i sig är stor och rymlig med flera smarta fack och funktioner där det är enkelt att förvara golfutrustning men också kläder.

Vi rekommenderar detta golfset till alla typer av dam golfare som är på jakt efter ett bra startset i medelprisklass med många klubbor och en praktiskt vagnbag med bra förvaringsmöjligheter.

OnCourse S2 Golfset Dam Grafit finns att köpa här :

Plats 3

Spalding Halvset Nybörjare Dam

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Antal klubbor : 6
Passar till : Dam
Nivå : Hög Hcp – Nybörjare

Kommentar: Om du är på jakt efter ett billigare golfset att börja med och inte är i behov av samtliga klubbor i bagen så kan vi rekommendera detta dam halvset från Spalding som passar för dam nybörjare och innehåller 6 klubbor.

För de långa spelet från tee och även fairway så innehåller detta halvset en fairway 3a och en hybrid 4a. Järnklubborna är 7, 9 och SW vilket ger en en bra blandning framförallt vid de kortare slagen. Givetvis ingår även en putter. Klubborna i sig är nybörjarvänliga med ett mjukt grafit skaft i lady vilket passar bra för nybörjare även om man har en lösare svinghastighet.

Bagen är en lätt och slimmad bärbag med flera fack för golfutrustning men även kläder och annat som man kan tänkas ha med under golfen. Tack vare att bagen är en bärbag som behövs ingen golfvagn utan man bär den enkelt över axlarna tack vare sina mjuka axelremmar.

Vi tycker att Spalding Halvset dam passar för nybörjare och golfare med högt handikapp som vill hitta ett billigt dam golfset och som inte är i behov av samtliga klubbor i bagen.

Spalding Halvset Nybörjare Dam finns att köpa här :

Plats 4

OneSwing Dam Halvset Grafit

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Antal klubbor : 6
Passar till : Dam
Nivå : Hög Hcp – Nybörjare

Kommentar: Vill du hitta ett bra dam halvset som passar för nybörjare? Då vill vi tipsa om OneSwing Dam Halvset Grafit. Detta dam golfset innehåller 6 klubbor och vi börjar med en lättspelad fairway 3a som passar bra för långa utslag från tee men som även fungerar bra från fairway.

Järnklubborna består av 5, 7, 9 och SW vilket ger en bra och bred variation av klubbor för olika lägen ute på banan. Järnklubborna har en brett klubbhuvud vilket bidrar till att det blir lättare att träffa bollen samtidigt som de ger mer förlåtande egenskaper vid eventuella felträffar, helt enkelt nybörjarvänliga järnklubbor. Tack vare att skaften är i grafit så blir det lättare att få rätt tajming i svingen och komma rätt till bollen även vid lösare svingar.

I detta golfset är såklart även en putter inkluderad så att man har alla nödvändiga golfklubbor. Bagen är väl tilltagen och det finns många fack för all typ av golfutrustning, kläder med mera.

Vi tycker att det här är ett bra startset för damer som inte är i behov av alla klubbor i bagen vilket gör att kostnaden går ner men där man ändå vill ha ett bred variation av klubbor så man ändå klarar av diverse lägen ute på banan.

OneSwing Dam Halvset Grafit finns att köpa här :

Vanliga frågor om golfset

Självklart finns det golfset anpassade för damer. Dam golfklubbor är något mjukare vilket gör att de mer lättspelade vid lösare svinghastigheter. Om en dam golfare spelar golf med herr golfklubbor finns risken att det blir för tungt och klumpigt att svinga vilket kommer påverka resultatet negativt.

Ja, det finns golfset som är anpassade för barn. Barn golfset är mindre till storleken samtidigt som de har en lägre vikt för att ett barn ska orka svinga med klubborna. Det finns barn golfset upp till ungefär 14 års ålder och därefter går brukar det gå bra för barn att spela med vuxenklubbor.

Självklart finns det golfklubbor för vänsterhänta precis som för högerhänta. Om man är vänsterhänt bör man spela med vänsterklubbor och ifall man är högerhänt bör man spela med högerklubbor.

Gillade du den här artikeln om golfset herr och dam? Läs gärna fler av våra golfartiklar

Källa :
https://www.youtube.com/watch?v=VACP8lOvWTs

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal Röster: 25

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *