Padelskor • Bästa Padelskorna • Bäst i Test • Sportporten.se

Bästa Padelskor - Vi testar de bästa padelskorna 2021

Gillar du att spela padel? Vill du bli en bättre padelspelare och ta din padel till nästa nivå? Då är det läge för dig att köpa ett par bra padelskor. I den här artikeln kommer vi att berätta om padelskor, hur de är uppbyggda och fördelarna med padelskor är i jämförelse med andra träningsskor.

Avslutningsvis kommer vi att testa och utse våra favoriter till bästa padelskor herr, dam och barn. Är du på jakt efter ett par billiga padelskor? Vi kommer dessutom att recensera våra bästa billiga padelskor för dam och herr.

Våra favoriter bästa padelskor 2021 - bäst i test

Bästa padelskor herr

Babolat Jet Premura padel 2021

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa padelskor dam

Babolat Jet RITMA WOMEN PADEL 2021

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa padelskor Barn & Junior

Asics gel-resolution 8 gs Junior

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Billiga padelskor herr

Asics gel-padel pro 4

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Billiga padelskor dam

Adidas Gamecourt

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Vad är padelskor?

Padelskor är speciellt utformade för att optimera din padel. Padelskor är primärt framtagna av 3 anledningar, för att få optimalt grepp på underlaget, optimera rörelsemönstret och förebygga onödiga skador.

Rörelsemönstret i padel

Rörelsemönstret i padel är varierande med rörelser framåt, bakåt, åt sidan, snabba vändningar och ibland även hopp. Det här gör att padelskor är tillverkade för att du ska kunna röra dig så snabbt och smidigt som möjligt på padelbanan för att på så sätt göra dig till en bättre padelspelare. Dessutom är padelskor är tillverkade för att dina fötter ska klara av dessa belastningar på ett så bra och skonsamt sätt som möjligt.

Underlaget på en padelbana

För att du ska kunna prestera så bra padel som möjligt så ställer det höga krav på en undersula som gör att du kan få ett bra grepp på underlaget.

Vi börjar med att titta på underlaget på en padelbana. Den består till mestadels av en blandning mellan konstgräs och sand. Därför har undersulan på dessa skor oftast ett mönster som består av sicksackmönster och små dubbar. Med dubbarna får man ett bra grepp mot konstgräset medans det sicksackade mönstret gör att du får bra grepp i sanden.

Undersluta padelskor

Vad tittar jag på i padelskor?

Det är flera faktorer du behöver titta på när du köper padelskor. Inte nog med att de måste greppa bra på underlaget och att du ska kunna röra dig bra, men padelskor måste också vara bekväma mot dina fötter, ge en bra stötdämpning och framförallt om du spelar ofta så bör padelskorna även vara tåliga mot slitage.

Kan jag spela padel med mina vanliga träningsskor?

Men kan jag inte bara spela padel med vanliga träningsskor? Om du spelar padel med vanliga träningsskor så kan du få problem med att hitta fäste på padelbanan. Med kombinationen sand och konstgräs som du har på en padelbana, så kan det göra så att underlaget blir alldeles för halt för dig med dina vanliga träningsskor. Förutom att du kommer prestera sämre padel så kan det i sin tur leda till att du åker på onödiga skador eller att du får ont i fötterna. Dessutom kommer du inte kunna förflytta dig lika snabbt och kvickt på banan vilket påverkar ditt spel negativt.

För att sammanfatta så rekommenderar vi dig att investera i ett par bra padelskor istället för att spela padel med vanliga träningsskor.

padelskor

Vad är skillnaden mellan padelskor och tennisskor?

Först och främst måste vi jämföra rörelsemönstret mellan tennis och padel. I padel är rörelsemönstret väldigt kvickt och varierat i jämförelse med tennis där rörelsemönstret handlar mer om förflyttningar längs baslinjen. Därför är padelskor något lättare och smidigare för att du ska kunna klara av de kvickare rörelserna i padel.

Om vi sedan tittar på underlaget i padel så är padelskorna något mer räfflade än tennisskor, det är för att du ska kunna få bättre grepp på konstgräset och sanden. Tennisskor är inte utformade för underlaget i padel, vilket kommer resultera i att du kommer glida något mer på padelbanan med ett par tennisskor som då i sin tur påverkar ditt spel negativt.

Fungerar det att spela padel med tennisskor för grus?

Idag menar många av tillverkarna att du kan spela padel med tennisskor som är tillverkade för spel på grus. Många döper till och med sina tennisskor som exempel ”tennis shoe clay and padel”. Om vi jämför sulorna i padelskor med tennisskor för grus så är mönstren och greppet ganska snarlikt. Du kommer kunna få bra grepp på padelbanan med grus tennisskor. Men det som ska tilläggas som även står ovan är att tennisskor ändå är gjorda för rörelsemönstret i tennis.

Visst du kommer kunna få ett bra grepp på padelbanan med ett par tennis grusskor, men du kommer inte kunna röra dig lika kvickt och smidigt. Om du vill bli en bättre padelspelare ska du såklart investera i ett par riktigt bra padelskor.

Bild på Dam som spelar padel

Sammanfattning - bästa padelskor

Padelskor är tillverkade för att optimera ditt rörelsemönster och grepp på underlaget när du spelar padel.

3 anledningar till varför du kommer prestera bättre padel med ett par padelskor.

Vår vinnare: padelskor herr

Babolat Jet Premura

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: På jakt efter bästa padelskor för herrar? Babolat Jet Premura Padel 2021 är världsspelaren Juan Lebron val till bästa padelskor herr. Det här är just nu en av de mest populära padelskorna på svenska marknaden och tack vare sitt exklusiva materialval kombinerat med fina tekniker förstår vi verkligen varför.

Undersulan är tillverkad av den kända däcktillverkaren Michelin som har konstruerat en sula för maximal grepp och hållbarhet. Babolat Jet Premura Padel 2021 är tillverkad i ett lättviktsmaterial ”MatrYx 2.0” som dessutom är extremt slitstarkt. Babolat har också förstärkt med kevlar på skons ovansida samtidigt som man har en extra uppbyggnad på skons yttersida vilket kommer ge dig fenomenal stabilitet i sidledsförflyttningarna. Inuti skon hittar vi Babolats egenutvecklade dämpningssystem ”KPRS-X” kombinerat med ”Ortholite” Innersula med memory-skum som formar sig efter foten samtidigt som du får en förstärkt dämpning i hälpartiet.

Jet Premura Padel 2021 passar alla typer av padelspelare oavsett ålder och nivå. Tack vare sina fina tekniker och enastående materialval så blir det här en solklar vinnare till bästa padelskor herr.

Vår vinnare: padelskor dam

Babolat Jet Ritma Women Padel 2021

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Vill du hitta bästa padelskor för damer? Babolat har en förmåga att tillverka exceptionellt bra padelskor och deras Jet Ritma Women Padel 2021 är absolut inget undantag.

Vi börjar med sulan som är framtagen av däcktillverkaren Michelin med både sicksackmönster och små dubbar vilket kommer ge dig mycket bra grepp både på sanden och på konstgräset. Årets modell kommer dessutom med ett mer flexibelt gummi som är 0.5mm djupare vilket kommer ge ännu bättre grepp men som också gör så att skon blir mer följsam i rörelserna.

Den här modellen kommer med en ”360° Flex-teknologin” vilket innebär att undersulans framdel är flexibel och böjbar för att på så sätt följa padelns unika rörelsemönster. På ovansidan har man använt ”MatrYx2.0” ett extremt slitstarkt och lätt material som dessutom är förstärkt med kevlar för att ge ännu bättre hållbarhet. Hälpartiet är konstruerat med ”KPRS-X” vilket är Babolats egna dämpningssystem, det här gör att stötarna minimeras för att du ska få mer komfort. Dessutom kommer den här padelskon i helt fenomenal andningsförmåga.

Det här är extremt lätta padelskor i exklusivt materialval och fina teknologier som passar alla typer av dam padelspelare oavsett ålder och nivå. Babolat Jet Ritma Women Padel 2021 är en klar vinnare i vår mening till bästa padelskor dam.

Vår vinnare: padelskor barn & Junior

Asics GEL-Resolution 8 GS Junior

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Modell : Junior / Barn
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Letar du efter ett par billiga och prisvärda padelskor till din junior? Asics GEL-Resolution 8 GS Junior kommer med ”Flexion Fit” som ger ett bra formstöd kombinerat med ”Dyanwall” som ger extra stabilitet i mittpartiet under sidorörelser och sida-till-sida förflyttningar. Gel-Resolution kommer med den unika ”GEL-tekniken” vilket optimerar effekten av plötsliga start-stopp rörelser i både häl och mittpartiet.

Den här junior padelskorna kommer i ett extra slitstarkt material, speciellt i yttersulan vilket gör att hållbarheten är god vilket i sin tur gör att ditt barn kommer kunna ha de här skorna länge. GEL-Resoultion 8 GS är ett utmärkt val om du vill hitta ett par bra padelskor för barn.

Vår vinnare: Billiga padelskor Herr

Asics gel-padel pro 4

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: På jakt efter ett par billiga padelskor för herrar? Asics GEL-Padel Pro 4 kommer med ”TRUSSTIC SYSTEM”  vilket innebär att mellansulan har en lättviktsstabilitet vilket ska ge dig snabbare övergångar. Det här leder till att du kommer kunna flytta dig snabbare och kvickare runt padelbanan.

Man har implementerat ”GEL” dämpningen vilket kommer ge dig förstklassig komfort och en exceptionell stötdämpning. Ovandelen kommer i mesh vilket gör så att padelskorna släpper in bra med luft och du får en bra andningsförmåga.

Vill du hitta ett par billiga och prisvärda herr padelskor som låter dig prestera bra padel med utmärkt komfort och grepp så är Asics GEL-Padel Pro 4 ett utmärkt val.

Vår vinnare: Billiga padelskor dam

Adidas GameCourt

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Vill du hitta ett par billiga padelskor för damer? Då tycker vi att Adidas GameCourt är ett bra val för dig.

Adidas GameCourt kommer med mesh ovandel vilket ger dina fötter bra andningsförmåga. Man har använt teknologin ”TPU” vilket innebär att skorna formas efter din fot vilket leder till en bekväm och fixerad passform. De här billiga dam padelskorna kommer med ”Cloudfoam-sula” som bättre hjälper till med en bättre och skönare dämpning emot dina fötter.

Undersidan på sulan har en speciell struktur som kommer ge dig ett bra grepp på padelbanan. Den här modellen passar alla typer av padelspelare oavsett nivå eller ambition så kommer du kunna prestera bra padel med Adidas GameCourt billiga padelskor för damer.

Fler av våra artiklar om padel

Padel är en sport som bara växer och växer i Sverige, är du nyfiken på hur många utövar vi har? Läs här om Statistik om padel i Sverige

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 16

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *