Padelskor • Bästa Padelskorna 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Padel - Bästa Padelskor - Vi testar de bästa padelskorna för 2021

Gillar du att spela padel? Vill du hitta de bästa padelskorna? Vill du hitta ett par billiga padelskor på till exempel en padelskor rea eller en padel outlet? I den här artikeln testar vi några populära padelskor, för att sedan utse de bästa padelskor för herrar, damer och juniorer samt bästa billiga padelskorna för damer och herrar.

Fler av våra artiklar om padel

Våra favoriter bästa padelskor - bäst i test

Bästa padelskor herr

Babolat jet premura padel 2021

4.7/5

Bästa padelskor Dam

Babolat Jet Ritma Women Padel 2021

4.7/5

Bästa padelskor för barn & juniorer

Asics Gel-resolution 8 gs Junior

4.2/5

Bästa billiga padelskor för herrar

Asics GEL-Padel Pro 4

4/5

Bästa billiga padelskor för Damer

Adidas Gamecourt

4/5

Vad är padelskor?

Vad är egentligen padelskor? Padelskor är speciellt utformade dels för att få maximalt grepp i underlaget på padelbanan men de är också konstruerade för att optimera rörelsemönstret i padel.

Rörelsemönstret i padel

Rörelsemönstret i padel är varierande med rörelser framåt, bakåt, åt sidan, snabba vändningar och ibland även hopp. Det här gör att padelskor är tillverkade för att din fot ska klara av dessa belastningar på ett så bra sätt som möjligt. 

Underlaget på en padelbana

För att du ska kunna prestera så bra padel som möjligt så ställer det höga krav på en undersula som gör att du kan få ut maximalt grepp på underlaget. En padelbana består av en yta som innehåller en blandning mellan konstgräs och sand. Därför har undersulan på dessa skor oftast ett mönster som består av sicksackmönster och små dubbar. Med dubbarna får ett bra grepp mot konstgräset medans det sicksackade mönstret gör att du får bra grepp i sanden.

Undersluta padelskor

Vad tittar jag på i padelskor?

Det är flera faktorer du behöver titta på när du köper padelskor. Inte nog med att de måste greppa bra på underlaget och att du ska kunna röra dig bra, men padelskor måste också vara bekväma mot dina fötter, ha bra stötdämpning och framförallt om du spelar ofta så bör padelskorna även vara tåliga mot slitage.

Spela videoklipp

Kan jag spela padel med mina vanliga träningsskor?

Om du spelar padel med vanliga träningsskor kan du få problem med att hitta fäste i padelbanan. Med kombinationen sand och konstgräs som du har på en padelbana, så kan det göra att underlaget blir alldeles för halt för dig med dina vanliga träningsskor. Det här kan i sin tur leda till att du åker på onödiga skador eller att du får ont i fötterna. Dessutom kommer du inte kunna förflytta dig lika snabbt på banan vilket påverkar ditt spel negativt. För att sammanfatta så rekommenderar vi dig att investera i ett par bra padelskor istället för att spela padel med vanliga träningsskor.

padelskor

Vad är skillnaden mellan padelskor och tennisskor?

Först och främst måste vi jämföra rörelsemönstret mellan tennis och padel. I padel är rörelsemönstret väldigt kvickt och varierat i jämförelse med tennis där rörelsemönstret handlar mer om förflyttningar längs baslinjen. Därför är padelskorna något lättare och smidigare för att du ska kunna klara av de kvickare rörelserna i padel.
Om vi sedan tittar på underlaget så är padelskorna något mer räfflade än tennisskor, det är för att du ska kunna få bättre grepp på konstgräset och sanden. Tennisskor är inte utformade för underlaget i padel, vilket kommer resultera i att du kommer glida något mer på padelbanan med ett par tennisskor.

Fungerar det att spela padel med tennisskor för grus?

Idag menar många av tillverkarna att du kan spela padel med tennisskor som är tillverkade för spel på grus. Många döper till och med sina tennisskor som exempel ”tennis shoe clay and padel”. Det vi måste komma ihåg är att underlaget och sulan på padelskor och tennisskor för grus är snarlika då mönstret på sulan är snarlikt. Du kommer kunna få bra grepp på padelbanan med denna typen av tennisskor. Men det som ska tilläggas som även står ovan är att tennisskor ändå är gjorda för rörelsemönstret i tennis. Du kommer kunna få bra grepp på padelbanan med ett par grusskor, men du kommer kunna optimera ditt padelspel ännu bättre med ett par renodlade padelskor.

Bild på Dam som spelar padel

Sammanfattning - bästa padelskor

Padelskor är tillverkade för att optimera ditt rörelsemönster och grepp när du spelar padel. Tennisskor har liknande egenskaper som padelskor då tennisskor är konstruerade för liknande underlag, däremot så är rörelsemönstret inte densamma i tennis som i padel. Därför rekommenderar vi dig att köpa ett par renodlade padelskor. När du ska välja padelskor så börja med att redogöra för dig själv hur ofta du spelar padel men också vad du har för ambitioner med sporten. Vad är viktigast för dig? Ska de vara bekväma? Få optimalt grepp på underlaget? Ska de ha en bra andningsförmåga? Snygga och stilrena?

Vår vinnare:
bästa padelskor herr

Babolat Jet Premura Padel 2021

4.7/5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Letar du efter den absolut bästa padelskor för herrar? Babolat Jet Premura Padel 2021 är världsspelaren Juan Lebron val till padelskor. Det här är en av de mest populära padelskorna på marknaden just nu och tack vare sitt exklusiva materialval kombinerat med fina tekniker förstår vi verkligen varför! Vi börjar med att kika på undersulan som är tillverkad av den kända däcktillverkaren Michelin som har konstruerat en sula för maximal grepp och hållbarhet. Den här modellen är tillverkad i ett lättviktsmaterial ”MatrYx 2.0” som dessutom är extremt slitstarkt. Babolat har också förstärkt med kevlar på skons ovansida samtidigt som man har en extra uppbyggnad på skons yttersida vilket kommer ge dig fenomenal stabilitet i sidledsförflyttningarna. Inuti skon hittar vi Babolats egenutvecklade dämpningssystem ”KPRS-X” kombinerat med ”Ortholite” Innersula med memory-skum som formar sig efter foten samtidigt som du får en förstärkt dämpning i hälpartiet. Jet Premura Padel 2021 passar alla typer av padelspelare oavsett ålder och nivå. Tack vare sina fina tekniker och enastående materialval så blir det här en solklar vinnare till bästa padelskor för herrar.

Vår vinnare:
bästa padelskor Dam

Babolat Jet Ritma Women Padel 2021

4.7/5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Vill du hitta en snygg och stilren padelsko av högsta klass? Babolat har en förmåga att tillverka exceptionellt bra padelskor och deras Jet Ritma Women Padel 2021 är absolut inget undantag. Sulan är framtagen av däcktillverkaren Michelin med både sicksackmönster och små dubbar vilket kommer ge dig mycket bra grepp både på sanden och på konstgräset. Årets modell kommer dessutom med ett mer flexibelt gummi som är 0.5mm djupare vilket kommer ge ännu bättre grepp men som också gör så att skon blir mer följsam i rörelserna. Den här modellen kommer med en ”360° Flex-teknologin” vilket innebär att undersulans framdel är flexibel och böjbar för att på så sätt följa padelns unika rörelsemönster. På ovansidan har man använt ”MatrYx2.0” ett extremt slitstarkt och lätt material som dessutom är förstärkt med kevlar för att ge ännu bättre hållbarhet. Hälpartiet är konstruerat med ”KPRS-X” vilket är Babolats egna dämpningssystem, det här gör att stötarna minimeras för att du ska få mer komfort. Dessutom kommer den här padelskon i helt fenomenal andningsförmåga. Det här är en extremt lätt padelsko i exklusivt materialval och fina teknologier som passar alla typer av padelspelare oavsett ålder och nivå.

Vår vinnare:
bästa padelskor junior & barn

Asics GEL-Resolution 8 GS Junior

4.2/5

Modell : Junior & Barn
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Letar du efter ett par billiga och prisvärda padelskor till din junior? Den här modellen kommer med ”Flexion Fit” som ger ett bra formstöd kombinerat med ”Dyanwall” som ger extra stabilitet i mittpartiet under sidorörelser och sida-till-sida förflyttningar. Gel-Resolution kommer med den unika ”GEL-tekniken” vilket optimerar effekten av plötsliga start-stopp rörelser i både häl och mittpartiet. Den här padelskon kommer i ett extra slitstarkt material, speciellt i yttersulan vilket gör att hållbarheten är god vilket i sin tur gör att ditt barn kommer kunna ha de här skorna länge.

Vår vinnare:
bästa billiga padelskor herr

Asics GEL-Padel Pro 4

4/5

Modell : Herr & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Vill du hitta ett par billiga padelskor för herrar? Asics GEL-Padel Pro 4 är tillverkade enbart i syfte att förbättra ditt padelspel. Den här modellen kommer med ”TRUSSTIC SYSTEM”  vilket innebär att mellansulan har en lättviktsstabilitet vilket ger dig snabbare övergångar. Det här leder till att du kommer kunna flytta dig snabbare och kvickare runt padelbanan. Man har implementerat ”GEL” dämpningen vilket kommer ge dig förstklassig komfort och en exceptionell stötdämpning. Ovandelen kommer i mesh vilket gör så att skorna släpper in bra med luft och du får en bra andningsförmåga. Vill du hitta ett par prisvärda padelskor som låter dig prestera bra padel med utmärkt komfort och grepp så är Asics GEL-Padel Pro 4 ett utmärkt val.

Vår vinnare:
bästa billiga padelskor Dam

adidas GameCourt

4/5

Modell : Dam & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: På jakt efter ett par billiga padelskor som dessutom är snygga och stilrena? Adidas GameCourt kommer med mesh ovandel vilket ger dina fötter bra andningsförmåga. Man har använt teknologin ”TPU” vilket innebär att skorna formas efter din fot vilket leder till en bekväm och fixerad passform. Skorna kommer med ”Cloudfoam-sula” som bättre hjälper till med en bättre och skönare dämpning emot dina fötter. Undersidan på sulan har en speciell struktur som kommer ge dig ett bra grepp på padelbanan. Den här modellen passar alla typer av padelspelare oavsett nivå eller ambition så kommer du kunna prestera bra padel med Adidas Gamecourt.

Gillade du den här artikeln om padel? Då vill vi rekommendera dig att kolla in flera av våra padelartiklar: Klicka här
Statistik om padel i Sverige

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal Röster: 16

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *