Bästa Padelskorna • Bäst i Test – Sportporten.se

Bästa Padelskor - de bästa padelskorna för 2022

Gillar du att spela padel? Vill du bli en bättre padelspelare och ta din padel till nästa nivå? Då är det läge för dig att köpa ett par bra padelskor. Men det kan ibland vara svårt att hitta rätt bland alla skor och att hitta de bästa padelskorna som passar för just din nivå och spelstil. Därför har skapat den här artikeln om att köpa rätt padelskor.

Vi kommer inleda med att berätta om skorna, hur de är uppbyggda och varför man presterar bättre padel med rätt skor. Sedan kommer vi att recensera populära padelskor från välkända märken som Babolat, Asics, Adidas och Head för att avslutningsvis utse våra favoriter till bästa padelskor herr, dam, barn och junior. Där kommer vi förklara varför Babolat Jet Premura och Babolat Jet Rimta Women blev våra toppkandidater. Vi kommer dessutom att presentera våra favoriter till bra billiga padelskor för både dam och herr.

Våra favoriter bästa padelskor 2022

Bästa padelskor herr

Babolat Jet Premura padel

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa padelskor dam

Babolat Jet RITMA WOMEN PADEL

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa padelskor Barn & Junior

Asics gel-resolution 8 gs Junior

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Billiga padelskor herr

Adidas Game Court

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Billiga padelskor dam

Head Brazer 2.0 Dam

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Vad är padelskor?

När du spelar padel så är det av yttersta vikt att du kan få ut en maximal rörlighet för att vinna bollduellerna. Med rätt skor kommer du att kunna förflytta dig snabbare, smidigare och mer effektivt vilket gör att du kommer hinna till fler bollar och få en lättare resa till att vinna matcherna. Därför är padelskor tillverkade för att vara anpassade till både rörelsemönstret och underlaget i padel, men också för att ge dig som padelspelare en högklassig komfort samtidigt som förebygger risken för skador och slitage.

Rörelsemönstret i padel

Men hur rör vi oss när vi spelar padel? Rörelsemönstret i padel är mycket varierande med rörelser framåt, bakåt, åt sidan, snabba vändningar och ibland även hopp. Det här gör att padelskor är konstruerade för att vara optimerade för dessa rörelsemönster. Som padelspelare vill du därför att skorna ska vara mycket lätta och kvicka med maximal smidighet som klarar av dessa påfrestningar. Dessutom ska padelskor vara komfortabla och bekväma så du slipper få ont i fötterna.

Underlaget på en padelbana

Att kunna få ett bra grepp och frånskjut är viktigt, speciellt i padel. Därför måste såklart sulan till skorna vara anpassade för underlaget i padel. Om du står stabilt och bra så kommer det göra att du kan få både bättre kraft men också precision i dina slag vilket också förbättrar dina chanser att vinna poängen. Dessutom om skorna har ett bra grepp om underlaget så blir det enklare att skjuta ifrån och förflytta dig snabbare till nästa slag eller position.

Om vi kikar närmare på underlaget på padelbanan så består den till mestadels av en blandning mellan konstgräs och sand. Därför har undersulan på padelskor oftast ett mönster som består av sicksackmönster och små dubbar. Dubbarna gör så att du får ett förstklassigt grepp mot konstgräset medans de sicksackade mönstret ger grepp mot sanden. Se exempel på en modell nedan.

Undersluta padelskor

Komfort

Men det är inte bara rörelsemönstret och sulan som är viktiga för skorna. De måste såklart vara komfortabla och sköna att spela i så du slipper få ont i fötterna. Tack vare att de är anpassade efter rörelsemönstret och underlaget så är de också mycket bra för att förebygga onödiga skador och slitage.

Kan jag spela padel med mina vanliga träningsskor?

Men kan jag inte bara spela padel med vanliga träningsskor? Vanliga träningsskor är anpassade efter underlaget och rörelsemönstret som du inte har i padel. Om du spelar padel med vanliga träningsskor så kan du få problem med att hitta fäste och grepp på padelbanan. Det kommer resultera i ett sämre rörelsemönster som kommer påverka ditt spel negativt. Dessutom blir det större risk att dina vanliga träningsskor slits ut snabbare då de helt enkelt inte är tillverkade och optimerade för den här typen av rörelsemönster.

Padelskor är förstklassiga när det kommer till maximal smidighet och kvickhet till skillnad från träningsskor som då kan upplevas som något klumpigare och långsammare.

padelskor

Vad är skillnaden mellan padelskor och tennisskor?

Padelskor och tennisskor är i grunden ganska lika. Speciellt tennisskor för grus har en liknande sula som padelskor. Därför väljer många tillverkade att sälja skor som fungerar både för padel och för tennis.

Vi menar på att det fungerar fint att spela padel med tennisskor då sulan kommer ge ett bra grepp och frånskjut till de olika slagen. Men med det sagt så skiljer sig rörelsemönstret i padel och tennis. I padel handlar det mycket om snabba och kvicka rörelser både framåt och bakåt. Medans i tennis är handlar det mer om större sidoförflyttningar längs baslinjen. Därför tycker vi att det är bättre att köpa ett par renodlade padelskor för de kommer göra så att du kommer kunna förflytta dig mycket snabbare och kvickare än med ett par tennisskor.

Bild på Dam som spelar padel

Sammanfattning

Padelskor är tillverkade för att optimera ditt rörelsemönster och ge bäst grepp på underlaget när du spelar padel.

3 anledningar till varför du kommer prestera bättre padel med ett par padelskor.

Våra Favoriter padelskor bäst i test 2022

Vår vinnare: padelskor herr

Babolat Jet Premura

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: På jakt efter de bästa padelskorna för herrar? Babolat Jet Premura Padel är världsspelaren Juan Lebron val till bästa padelskor herr. Det här är just nu en av de mest populära skorna på den svenska marknaden och tack vare sitt exklusiva materialval kombinerat med fina tekniker så förstår vi verkligen varför.

Vi börjar med undersulan som är tillverkad av den välkända franska däcktillverkaren Michelin som har konstruerat en sula för maximalt grepp och hållbarhet. Babolat Jet Premura Padel är tillverkad i ett lättviktsmaterial ”MatrYx 2.0” vilket ger skorna en maximal kvickhet och smidighet samtidigt som skorna ändå är extremt slitstarka.

Babolat har också förstärkt med kevlar på skons ovansida samtidigt som man har en extra uppbyggnad på skons yttersida vilket ger en fenomenal stabilitet, framförallt i sidledsförflyttningarna. Inuti skon hittar vi Babolats egenutvecklade dämpningssystem ”KPRS-X” kombinerat med ”Ortholite” Innersula med memory-skum som formar sig efter foten samtidigt som du får en förstärkt dämpning i hälpartiet. Det här gör att skorna sitter mjukt och bekvämt samtidigt som de förebygger risken för skador och slitage.

Jet Premura Padel passar alla typer av padelspelare oavsett ålder,nivå och ambitionsnivå. Den här modellen kommer att lyfta ditt spel till nästa nivå med ett bättre rörelsemönster som gör att du kommer prestera bättre i bollduellerna samtidigt som stabiliteten i skorna gör så att du kan slå hårdare och med mer precision. Tack vare sina fina tekniker och enastående materialval så blir det här en solklar vinnare till bästa padelskorna herr.

Vår vinnare: padelskor dam

Babolat Jet Ritma Women Padel

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Vill du hitta de bästa padelskorna för damer? Babolat har en förmåga att tillverka exceptionellt bra modeller och deras Jet Ritma Women Padel är absolut inget undantag.

Vi inleder med sulan som är framtagen av däcktillverkaren Michelin som har både ett sicksackmönster och små dubbar vilket kommer ge dig mycket bra grepp både på sanden och på konstgräset. Årets modell kommer dessutom med ett mer flexibelt gummi som är 0.5 mm djupare vilket kommer ge ännu bättre grepp men som också gör så att padelskorna blir mer följsamma i rörelserna. De här gör att du kommer kunna förflytta dig snabbare och kvickare längs planen.

Jet Ritma Women Padel kommer med en ”360° Flex-teknologin” vilket innebär att undersulans framdel är flexibel och böjbar för att på så sätt följa padelns unika rörelsemönster. På ovansidan har man använt ”MatrYx2.0” ett extremt slitstarkt och lätt material som dessutom är förstärkt med kevlar för att ge ännu bättre hållbarhet, så att skorna håller längre.

Hälpartiet är konstruerat med ”KPRS-X” vilket är Babolats egna dämpningssystem, det här gör att stötarna minimeras för att du ska få mer komfort. De här skorna har också en förstklassig andningsförmåga som hjälper till att hålla fötterna svala. Tack vare att skorna ger en mycket bra stabilitet så kommer det att hjälpa dig att istället kunna fokusera på att slå dina slag med mer fart och precision för att på så sätt få en enklare väg till att vinna matcherna.

Det här är extremt lätta padelskor i exklusivt materialval och fina teknologier som passar alla typer av dam padelspelare oavsett ålder och nivå. Babolat Jet Ritma Women Padel är för dig som vill ha åt det absolut bästa och enligt oss en klar vinnare till bästa padelskor dam.

Vår vinnare: padelskor barn & Junior

Asics GEL-Resolution 8 GS Junior

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Modell : Junior / Barn
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Letar du efter ett par billiga och prisvärda padelskor till ditt barn? Asics GEL-Resolution 8 GS Junior kommer med ”Flexion Fit” som ger ett bra formstöd kombinerat med ”Dyanwall” som ger extra stabilitet i mittpartiet som förbättrar sidorörelser och sida-till-sida förflyttningar. Gel-Resolution kommer med den unika ”GEL-tekniken” vilket optimerar effekten av plötsliga start-stopp rörelser i både häl och mittpartiet som resulterar i att din junior kommer kunna skjuta ifrån mycket bättre och komma snabbare fram till nästa slag eller position.

Den här junior skorna kommer i ett extra slitstarkt material, speciellt i yttersulan vilket gör att hållbarheten är god vilket i sin tur gör att ditt barn kommer kunna ha de här skorna länge. GEL-Resoultion 8 GS är ett utmärkt val om du vill hitta ett par bra padelskor för barn.

Vår vinnare: Billiga padelskor Herr

Adidas Game Court

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: På jakt efter ett par billiga padelskor för herrar? Adidas Game Court kommer som ett par enklare skor med en undersula i räfflat mönster som ger ett bra grepp både på padelbanan men som också fungerar även för tennis. De här herr skorna är både lätta och smidiga vilket kommer ge en bra kvickhet i förflyttningarna. Adidas Game Court sitter skönt och bekvämt runt foten samtidigt som andningsförmågan är god tack vare mesh-ovandelen.

Adidas Game Court passar alla typer av padelspelare som vill hitta ett par billiga och prisvärda herr padelskor.

Vår vinnare: Billiga padelskor dam

Head Brazer 2.0 Dam

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Vill du hitta ett par billiga padelskor för damer? Då kan vi varmt rekommendera Head Brazer 2.0 Dam. Sulan är konstruerat i ett räfflat mönster som ger ett bra grepp mot underlaget vilket gör så att det blir lättare att förflytta sig men också att stå stabilare vid slagen. Den mjuka EVA-mellansulan ger en mycket bra komfort och stötdämpning så att det ska bli bekvämt och mindre belastande för dina fötter. Ovandelen innehåller ett luftigt mesh-material som ger skorna en god andningsförmåga som gör det svalare för fötterna.

Head Brazer 2.0 har lagt in extra stöd i hälpartiet dels för att absorbera stötar bättre men också kunna ge ett bättre frånskjut till nästa slag eller position. Head Brazer 2.0 för damer passar för alla typer av dam padelspelare oavsett nivå och ambition som vill hitta ett par bra billiga padelskor.

Fler av våra artiklar om padel

Padel är en sport som bara växer och växer i Sverige, är du nyfiken på hur många utövar vi har? Läs här om Statistik om padel i Sverige

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 16

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *