Sök

Bästa Padelskorna 2024 – Bäst i Test | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Racketspecialisten, Padelxpert & Tennisshoppen

Bästa padelskorna 2024 - Sportporten

Gillar du att spela padel? Vill du bli en bättre padelspelare och få ett hjälpmedel till att ta din padel till nästa nivå? Då rekommenderar vi dig att investera i ett par riktigt vassa padelskor. Men det kan ibland vara svårt att hitta rätt bland alla modellerna och att hitta de bästa padelskorna som passar för just din nivå och spelstil. Därför har skapat den här artikeln med målsättningen att hjälpa dig hitta en bra modell som passar oavsett nivå, spelstil och ambition.

Vi kommer inleda med att hur padelskor är uppbyggda och varför de bidrar till att prestera en bättre padel med rätt skor. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra favoriter till bästa padelskorna herr, dam, barn och junior, där vi förklarar varför Babolat Jet Premura och Babolat Jet Rimta Women blev våra toppkandidater. Vi kommer dessutom att presentera våra favoriter till bra billiga padelskor för både dam och herr.

Våra favoriter bästa padelskor dam, herr & Junior 2024

Babolat Jet Premura 2 Men

Bästa padelskor herr

Babolat Jet Premura 2 Men

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Babolat Jet Ritma

Bästa padelskor dam

Babolat Jet RITMA WOMEN PADEL

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

BABOLAT Jet Premura Junior 2022

Bästa padelskor barn & junior

BABOLAT Jet Premura Junior

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Adidas Game Court 2.0

Billiga padelskor herr

Adidas GameCourt 2.0

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Asics GEL Padel Pro 5 Women

Billiga padelskor dam

Asics GEL-Padel Pro 5 Women

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Vad är padelskor?

När man spelar padel så är det av yttersta vikt att man kan få ut en maximal rörlighet för att vinna bollduellerna. Med rätt skor kommer man att få ett bra hjälpmedel till att kunna förflytta sig snabbare, smidigare och mer effektivt vilket bidrar till att man kommer hinna till fler bollar och få en lättare resa till att vinna matcherna. Därför är padelskor tillverkade för att vara anpassade till både rörelsemönstret och underlaget i padel, men också för att ge padelspelaren en högklassig komfort samtidigt som förebygger risken för skador och slitage.

Rörelsemönstret i padel

Men hur rör vi oss när vi spelar padel? Rörelsemönstret i padel är mycket varierande med rörelser framåt, bakåt, åt sidan, snabba vändningar och ibland även hopp. Det här gör att padelskor är konstruerade för att vara optimerade för dessa rörelsemönster. Som padelspelare vill man därför att skorna ska vara mycket lätta och kvicka med maximal smidighet som klarar av dessa påfrestningar. Dessutom ska padelskor vara komfortabla och bekväma så att man slipper få ont i fötterna.

Underlaget på en padelbana

Att kunna få ett bra grepp och frånskjut är viktigt, speciellt i padel. Därför måste såklart sulan till skorna vara anpassade för underlaget i padel. Om man står stabilt och bra så kommer det att bidra till att man kan få både bättre kraft men också precision i sina slag vilket också förbättrar chanserna att vinna poängen. Dessutom om skorna har ett bra grepp om underlaget så blir det enklare att skjuta ifrån och förflytta sig snabbare till nästa slag eller position.

Om vi kikar närmare på underlaget på padelbanan så består den till mestadels av en blandning mellan konstgräs och sand. Därför har undersulan på padelskor oftast ett mönster som består av sicksackmönster och små dubbar. Dubbarna bidrar till ett bra grepp mot konstgräset medans de sicksackade mönstret ger bra grepp mot sanden. Se exempel på en modell nedan.

Undersluta padelskor

Komfort

Men det är inte bara rörelsemönstret och sulan som är viktiga för skorna. De måste såklart vara komfortabla och sköna att spela i så att man slipper få ont i fötterna. Tack vare att de är anpassade efter rörelsemönstret och underlaget så är de också mycket bra för att förebygga onödiga skador och slitage.

Kan man spela padel med vanliga träningsskor?

Kan man spela padel med vanliga träningsskor? Vanliga träningsskor är inte anpassade efter underlaget och rörelsemönstret i padel. Om man spelar padel med vanliga träningsskor så kan man få problem med att hitta fäste och grepp på padelbanan. Det kommer resultera i ett sämre rörelsemönster som kommer påverka spelet negativt. Dessutom blir det större risk att träningsskorna slits ut snabbare då de helt enkelt inte är tillverkade och optimerade för den här typen av rörelsemönster.

Padelskor är förstklassiga när det kommer till maximal smidighet och kvickhet till skillnad från träningsskor som då kan upplevas som något klumpigare och långsammare. Vi tycker att om man ska spela padel nån gång ibland så kan man göra det med vanliga träningsskor, men ifall man börjar spela padel mer sporadiskt eller regelbundet så tycker vi att det kan vara en bra idé att investera i ett par padelskor.

Bästa padelskorna

Vad är skillnaden mellan padelskor och tennisskor?

Padelskor och tennisskor är i grunden ganska lika. Speciellt tennisskor för grus som har en liknande sula som padelskor. Därför väljer många tillverkade att sälja skor som fungerar både för padel och för tennis.

Vi menar på att det fungerar fint att spela padel med tennisskor då sulan kommer ge ett bra grepp och frånskjut till de olika slagen. Men med det sagt så skiljer sig rörelsemönstret i padel och tennis. I padel handlar det mycket om snabba och kvicka rörelser både framåt och bakåt. Medans i tennis är handlar det mer om större sidoförflyttningar längs baslinjen. Därför tycker vi att det är bättre att köpa ett par renodlade padelskor för de kommer bidra till en snabbare och kvickare förflyttning än att spela padel med ett par renodlade tennisskor.

Bästa Padelracket Dam

Sammanfattning

Padelskor är tillverkade för att optimera rörelsemönster och greppet när man spelar padel

Här är våra 3 anledningar till varför vi tycker att man ska investera i ett par padelskor.

Vår vinnare: Padelskor herr bäst i test

Babolat Jet Premura 2 Men

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: På jakt efter de bästa padelskorna för herrar? Då rekommenderar vi Babolat Jet Premura 2 Men som dessutom är världsspelaren Juan Lebron val till padelskor Det här är just nu en av de mest populära skorna på den svenska marknaden och tack vare sitt exklusiva materialval kombinerat med fina tekniker så förstår vi verkligen varför.

Vi börjar med undersulan som är tillverkad av den välkända franska däcktillverkaren Michelin som har konstruerat en sula för maximalt grepp och hållbarhet. Babolat Jet Premura 2 Men är tillverkad i ett lättviktsmaterial ”MatrYx 2.0” vilket bidrar till att ge skorna en maximal kvickhet och smidighet samtidigt som de ändå är extremt slitstarka.

Babolat har också förstärkt med kevlar på skons ovansida samtidigt som man har en extra uppbyggnad på yttersidan vilket bidrar till en fenomenal stabilitet, framförallt i sidledsförflyttningarna. Inuti skon hittar vi Babolats egenutvecklade dämpningssystem ”KPRS-X” kombinerat med ”Ortholite” Innersula med memory-skum som formar sig efter foten samtidigt som man får en förstärkt dämpning i hälpartiet. Det här resulterar i att skorna sitter mjukt och bekvämt samtidigt som de förebygger risken för skador och slitage.

Vi tycker att Jet Premura Padel passar alla typer av padelspelare oavsett ålder, nivå och ambitionsnivå. Den här modellen kommer att hjälpa spelaren att lyfta sitt spel till nästa nivå med ett effektivare rörelsemönster som gör att man kommer prestera bättre i bollduellerna samtidigt som stabiliteten i skorna gör så att man kan slå hårdare och med mer precision.

Babolat Jet Premura 2 Men finns att köpa här :

Vår vinnare: Padelskor dam bäst i test

Babolat Jet Ritma Women Padel

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Vill du hitta de bästa padelskorna för damer? Babolat har en förmåga att tillverka exceptionellt bra modeller och vi menar på att deras Jet Ritma Women Padel absolut inte är något undantag.

Vi inleder med sulan som är framtagen av däcktillverkaren Michelin som har både ett sicksackmönster och små dubbar vilket kommer bidra till ett mycket bra grepp både på sanden och på konstgräset. Årets modell kommer dessutom med ett mer flexibelt gummi som är 0.5 mm djupare vilket kommer ge ännu bättre grepp men som också gör så att padelskorna blir mer följsamma i rörelserna. De här bidrar till att man kommer kunna förflytta sig snabbare och kvickare längs planen.

Jet Ritma Women Padel kommer med en ”360° Flex-teknologin” vilket innebär att undersulans framdel är flexibel och böjbar för att på så sätt följa padelns unika rörelsemönster. På ovansidan har man använt ”MatrYx2.0” ett extremt slitstarkt och lätt material som dessutom är förstärkt med kevlar för att ge ännu bättre hållbarhet, så att skorna ska hålla längre.

Hälpartiet är konstruerat med ”KPRS-X” vilket är Babolats egna dämpningssystem, det här gör att stötarna minimeras för att utövaren ska få mer komfort. De här skorna har också en bra andningsförmåga som hjälper till att hålla fötterna svala. Tack vare att skorna ger en mycket bra stabilitet så kommer de att hjälpa spelaren att istället kunna fokusera på att slå sina slag med mer fart och precision för att på så sätt få en enklare väg till att vinna matcherna.

Vi tycker att det här är extremt lätta padelskor i exklusivt materialval och fina teknologier som passar alla typer av dam padelspelare oavsett ålder och nivå. Vi tror att Babolat Jet Ritma Women Padel är för spelaren som vill ha åt det absolut bästa när det kommer till dam padelskor.

Babolat Jet Ritma Women finns att köpa här :

Vår vinnare: Padelskor barn & Junior

Babolat Jet Premura Junior

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Junior / Barn
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: På jakt efter ett par riktigt bra padelskor till ditt barn? Då rekommenderar vi Babolat Jet Premura Junior som är barn modellen av dessa populära padelskor från Babolat. Vi börjar med undersulan som är tillverkad av den välkända franska däcktillverkaren Michelin som har konstruerat en sula för maximalt grepp och hållbarhet. Dessa barn padelskor är tillverkade i ett lättviktsmaterial ”MatrYx 2.0” vilket bidrar till att ge skorna en maximal kvickhet och smidighet samtidigt som de ändå är extremt slitstarka.

Med sitt sicksackade mönster på undersulan bidrar det till ett mycket bra grepp på padelbanan, speciellt på mycket sandiga banor. Babolat har även implementerat deras kompressor-teknik som bidrar till en ännu bättre stötabsorbering vilket ger ett skonsammare stöd.

Vi tycker att de här skorna håller absolut högsta kvalité när det kommer till padel men fungerar även bra för tennis på grus. Däremot så är dessa skorna mycket nischade för just padel både med hänseende till rörelsemönster och greppet på underlaget. Därför är dessa skorna inte helt idealiska för till exempel skolidrotten eller andra sporter utan vi menar att Jet Premura Junior bör i stort sätt bara användas till att spela padel.

Babolat Jet Premura Junior finns att köpa här :

Vår vinnare: Billiga padelskor Herr

Adidas Game Court 2.0

Adidas GameCourt 2.0

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: På jakt efter ett par billiga padelskor för herrar? Då rekommenderar vi Adidas Game Court som kommer som ett par enklare skor med en undersula i räfflat mönster som bidrar till ett bra grepp både på padelbanan men som också fungerar även för tennis. De här herr skorna är både lätta och smidiga vilket kommer ge en bra kvickhet i förflyttningarna. Adidas GameCourt 2.0 sitter skönt och bekvämt runt foten samtidigt som andningsförmågan är god tack vare mesh-ovandelen.

Vi tycker att Adidas Game Court passar alla typer av padelspelare men kanske mer för utövaren som vill hitta ett par billiga padelskor men som ändå gör jobbet.

Adidas GameCourt 2.0 finns att köpa här :

Vår vinnare: Billiga padelskor dam

Asics GEL Padel Pro 5 Women

Asics GEL-Padel Pro 5 Women

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Vill du hitta ett par billiga padelskor för damer? Då kan vi varmt rekommendera Asics GEL-Padel Pro 5 Women. I dessa skorna finner vi Asics Gel vilket är en teknik som effektivt absorberar stötar vilket gör skon mer skonsam och bekväm speciellt kring hopp och snabba rörelseförflyttningar. I skon kombineras denna teknik med EVA skum vilket ger mer komfort kring snabba riktningsförflyttningar och vändningar.

Undertill hittar vi det klassiska mönstret för padelskor som ger ett bra grepp på underlaget vilket bidrar till en bättre stabilitet och en mer effektiv rörelseförflyttning. Om man är på jakt efter ett par billiga padelskor i en snygg rosa design med bra stabilitet och komfort utan att behöva öppna upp hela plånboken så kan vi rekommendera Asics GEL-Padel Pro 5 Dam.

Asics GEL-Padel Pro 5 Women finns att köpa här :

Fler av våra artiklar om padel

Vanliga frågor

Padelskor bidrar till ett bättre grepp på underlaget samt att skorna är anpassade för rörelsemönstret i padel. Det innebär att padelskor bidrar till att man kan förflytta sig snabbare och mer effektivt samtidigt som de ger en bättre stabilitet.

Om man bara spelar padel någon enstaka gång, är nybörjare i padel eller inte har några större ambitioner med sporten så tycker vi att det går det bra men vanliga träningsskor. Men börjar man däremot spela mer regelbundet så kan det vara en god idé att investera i ett par padelskor.

Våra Favoriter padelskor bäst i test 2024

Padel är en sport som bara växer och växer i Sverige, är du nyfiken på hur många utövar vi har? Läs här om Statistik om padel i Sverige

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 16

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *