Badmintonväska – Bäst I Test 2022 | Sportporten.se

Artikeln innehåller annonslänkar för Racketspecialisten, Badmintonshoppen

Badmintonväska - Sportporten.se

Gillar du att spela badminton? Vill du hitta en bra och smidig förvaring till dina badmintonrack och din badmintonutrustning? Då rekommenderar vi dig att kika på en badmintonväska.

I den här artikeln berättar vi om badmintonväskor med målet att hjälpa dig att hitta rätt väska eller förvaring för badminton. Vi kommer inleda med att berätta om olika typer av badmintonväskor som badmintonryggsäckar och badmintonfodral. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra favoriter till bland annat bästa badmintonväska och badmintonryggsäck. Vi kommer bland annat prata om modeller som Yonex Pro Bag x6 2022 och Yonex Pro Backpack.

Våra favoriter bästa badmintonväskan 2022

Bästa Badmintonväska

Yonex Pro Bag x6 2022

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa billiga Badmintonväska

FZ Forza Play Line x6

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Bästa badmintonryggsäck

Yonex Pro Backpack

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vad är badmintonväskor

Badmintonväskor är helt enkelt väskor som är tillverkade för att man lätt och smidigt ska kunna bära runt på sin badmintonutrustning som till exempel badmintonrack, badmintonskor, fjädrar och accessoarer. 

Om man slarvar med att inte förvara sitt badmintonrack i en väska så finns risken att strängarna till racket kan tappa tryck, speciellt vid kalla dagar vilket gör att racket slits ut snabbare och man måste byta strängar oftare. Dessutom kan badmintonracket lättare ta skada speciellt vid till exempel regniga dagar där greppet kan bli utsatt vilket bidrar till att racket ger sämre fäste emot handen som i sin tur kan påverka sitt spel negativt. För att man ska undvika onödiga kostnader och slitage så rekommenderar vi att man alltid försöker förvara badmintonracket i en lämplig badmintonväska.

Många badmintonväskor kommer ofta med thermo-fodring vilket skyddar för temperaturförändringar utanför och inuti väskan vilket gör så att strängarna till racket bibehåller trycket och håller längre.

Badmintonförvaring kan komma i lite olika former och typer men för den här artikeln väljer vi att prata om de vanligaste som är :

Badmintonväska

Vad ska man välja för badmintonväska?

När man ska välja en väska så tycker vi att man ska börja med att tänka ut hur mycket badmintonutrustning som väskan ska få plats med. Vill man kunna frakta mer än ett badmintonracket? Vill man få plats mer fler än ett par badmintonskor? Om man byter om på plats kanske man vill ha plats för mer badmintonkläder? Det finns olika storlekar på badmintonväskorna och det kanske är onödigt att köpa den största badmintonväskan ifall man bara vill få plats med ett badmintonrack och en vattenflaska. Därför rekommenderar vi att man köper en väska utifrån den storlek som matchar ens badmintonutrustning.

Finns specifika badmintonväskor för damer, barn och juniorer?

Generellt sätt kan man säga att badmintonväskorna som tillverkas idag är unisex, vilket innebär att de kan användas av både damer som herrar som juniorer och barn. Vi tycker att en badmintonryggsäck kan vara bra för barn som söker en praktisk väska som även kan fungera vid till exempel skolutflykter.

badmintonutrustning

Sammanfattning

Badmintonväskor är tillverkade för man enkelt och smidigt ska kunna frakta sina badmintonrack och övrig badmintonutrustning.

När man ska välja rätt badminton väska så tycker vi att man först ska tänka ut hur mycket utrustning man har, så att man köper en väska i en storlek som passa. Sedan tycker vi att man ska tänka efter om man vill ha en renodlad badmintonväska, badmintonryggsäck eller en träningsväska. Fördelen med badmintonryggsäckarna och duffel bagen är att man även kan använda de vid andra tillfällen än just när man ska spela badminton. Det kan till exempel vara om man ska till gymmet, till skolan eller en vanlig utflykt.

Vår vinnare: bästa badmintonväskan

Yonex Pro Bag x6 2022

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Badmintonväska
Passar till : Unisex

Kommentar: Vi tycker att Yonex Pro Bag X6 2022 är en av de mer exklusivare och genomtänkta badmintonväskor i Yonex premium sortiment. Materialvalet håller hög kvalité och det finns massor av praktisk volym i den här badmintonväskan. Man får enkelt plats med 1-2 badmintonrack samt badmintonskor och kläder utan några som helst problem. Vill man dessutom pröva att bara få plats med badmintonrack så har den här väskan plats för hela 6 st rack vilket är ett resultat av en badminton väska med mycket stor volym.

Yonex Pro Bag X6 kommer med dubbla axelband som gör den enkel och komfortabel att bära runt på. Vi rekommenderar den här badmintonväskan för utövare som vill ha en modell i mycket hög kvalité och som behöver en väska som ger mer utrymme och plats för mycket badmintonutrustning.

Vår vinnare: bästa billiga badmintonväskan

FZ Forza Play Line x6

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Modell : Badmintonväska
Passar till : Unisex
Mått : 24 x 30 x 74 cm

Kommentar: FZ Forza Play Line x6 är en billigare badmintonväska från Forza. Den här väskan kommer med fina förvaringsmöjligheter med ett större fack i mitten och två mindre fack på sidorna. I den här väskan får man enkelt plats med flera badmintonrack, badmintonskor samt övrigt badmintonutrustning. Vill man dessutom bara få plats med badmintonrack så rymmer väskan hela 6 st.

Väskan är tillverkat i 100% polyester där väskan känns något mindre påkostat än de mer exklusivare modellerna men den här väskan räcker gott om man har en begränsad budget och bara vill hitta en praktisk enkel billig badmintonväska. Forza Play Line kommer med två praktiska axelremmar som gör det lätt att transportera väskan till träningen eller matcherna. Om du är på jakt efter en billig och prisvärd badmintonväska men som samtidigt kan få plats med mycket utrustning så menar vi på Sportporten att FZ Forza Play Line x6 är ett bra val.

Vår vinnare: bästa badmintonryggsäck

Yonex Pro Backpack

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Badmintonryggsäck
Passar till : Unisex
Mått : 33 x 25.5 x 50 cm
Volym : 34 liter

Kommentar: Yonex Pro Backpack kommer med ett stort huvudfack där man enkelt får plats med flera badmintonrack och träningskläder. Högst upp i mitten på väskan finns ett litet fack där man smidigt kan förvara personliga småsaker som till exempel nycklar eller mobiltelefonen. På sidorna av ryggsäcken finns två avlånga fack där det finns plats för både bollrör och vattenflaskor.

Vi tycker att denna badmintonryggsäck även går bra att använda utanför badminton som till exempel till skolan, jobbet eller om man vill vara ute i naturen vilket gör det här till en bra badmintonväska även för barn. Axelremmarna är påkostade och komfortabla vilket gör den här ryggsäcken skön att bära runt på. Den här ryggsäcken från Yonex tickar i alla boxar för vad vi söker i en skön och rymlig badmintonryggsäck som vi tror passar för alla utövare.

Vanliga frågor

En badmintonväska bidrar till en bättre och mer praktisk förvaring av badmintonutrustning. Om man inte förvarar sitt badmintonrack på ett bra sätt så finns risken att strängarna med tiden tappar tryck och som en konsekvens så kan man behöva byta strängar oftare

Det finns ett stort utbud med många aktörer som tillverkar badmintonväskor. De vanligaste på den svenska marknaden är bland annat Yonex, Forza, Zerv och Victor

Flera av våra artiklar om badminton

Vill du läsa mer om svensk badminton? klicka här för att komma till svenska badmintonförbundets hemsida.

Våra favoriter badmintonväska bäst i test

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 14

Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.