Badmintonväskor • Bästa Badmintonväskan – Bäst i Test

Badmintonväska - bästa badmintonväskan

Gillar du att spela badminton? Vill du hitta en bra och smidig förvaring till dina badmintonrack och din badmintonutrustning? Då ska du köpa en badmintonväska!

I den här artikeln berättar vi om badmintonväskor med målet att hjälpa dig att hitta rätt väska för badminton. Vi kommer inleda med att berätta om olika typer av badmintonväskor som badmintonryggsäckar och badmintonfodral. Sedan kommer vi att recensera populära badmintonväskor från bland annat Yonex, Forza och Stiga för att avslutningsvis utse våra favoriter till bästa badmintonväska, badmintonryggsäck samt en bra träningsväska som passar till badminton.

Våra favoriter bästa badmintonväska 2022

Bästa Badmintonväska

Yonex Pro Bag x6 2022

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa billiga Badmintonväska

FZ Forza Martak Bag

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Bästa badmintonryggsäck

Yonex Pro Backpack

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Bästa badminton träningsväska

Stiga Edge

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vad är en badmintonväska?

En badmintonväska är helt enkelt en väska tillverkad för att du lätt och smidigt ska kunna bära runt på din badmintonutrustning som till exempel badmintonrack, badmintonskor, fjädrar och accessoarer. 

Om du slarvar med att inte förvara ditt badmintonrack i en väska så finns risken att strängarna till racket kan tappa tryck, speciellt vid kalla dagar vilket gör att racket slits ut snabbare och du måste byta strängar oftare. Dessutom kan ditt badmintonrack lättare ta skada speciellt vid till exempel regniga dagar där greppet kan bli utsatt vilket gör att racket ger sämre fäste emot handen som i sin tur kan påverka din badminton negativt. För att du ska undvika onödiga kostnader och slitage till ditt badmintonracket så är det bäst att förvara det i en badmintonväska.

Många badmintonväskor kommer ofta med thermo-fodring vilket skyddar för temperaturförändringar utanför och inuti väskan vilket gör så att strängarna till racket bibehåller trycket och håller längre.

Badmintonförvaring kan komma i lite olika former och typer men för den här artikeln väljer vi att prata om de vanligaste som är :

Badmintonväska

Vad ska jag välja för badmintonväska?

När du ska välja väska så tycker vi att du ska börja med att tänka ut hur mycket badmintonutrustning som din väska ska få plats med. Vill du kunna frakta mer än ett badmintonracket? Vill du få plats mer fler än ett par badmintonskor? Om du byter om på plats kanske du vill ha plats för mer badmintonkläder? Det finns olika storlekar på badmintonväskorna och det kanske är onödigt att köpa den största badmintonväskan ifall du bara vill få plats med ett badmintonrack och en vattenflaska.

Finns specifika badmintonväskor för damer, barn och juniorer?

Generellt sätt kan man säga att badmintonväskorna som tillverkas idag är unisex, vilket innebär att de kan användas av både för damer som herrar som juniorer och barn. En badmintonryggsäck kan vara bra för barn som söker en praktisk väska som även kan fungera vid till exempel skolutflykter.

badmintonutrustning

Sammanfattning

Badmintonväskor är tillverkade för du enkelt och smidigt ska kunna frakta dina badmintonrack och övrig badmintonutrustning.

När du ska välja rätt badminton väska så tänk först ut hur mycket utrustning du har, så att du köper en väska i en storlek som passar just dig. Sedan tycker vi att du ska tänka efter om du vill ha en renodlad badmintonväska, badmintonryggsäck eller en träningsväska. Fördelen med badmintonryggsäckarna och duffel bagen är att du även kan använda de vid andra tillfällen än just när du ska spela badminton. Det kan till exempel vara om du ska till gymmet, till skolan eller en vanlig utflykt.

Våra favoriter badmintonväska bäst i test

Vår vinnare: bästa badmintonväskan

Yonex Pro Bag x6 2022

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Badmintonväska
Passar till : Unisex

Kommentar: Yonex Pro Bag X6 2022 är en av de mer exklusivare och genomtänkta badmintonväskor i Yonex premium sortiment. Materialvalet håller hög kvalité och det finns massor av praktisk volym i den här badmintonväskan. Du får enkelt plats med 1-2 badmintonrack samt badmintonskor och kläder utan några som helst problem. Vill du dessutom pröva att bara få plats med badmintonrack så har den här väskan plats för hela 6 st rack vilket är ett resultat av en badminton väska med mycket stor volym.

Yonex Pro Bag X6 kommer med dubbla axelband som gör den enkel och komfortabel att bära runt på. Det här är en exklusivt och välgjord modell som har de mesta du behöver för att kunna förvara och transportera din badmintonutrustning och vår vinnare till bästa badmintonväskan.

Vår vinnare: bästa billiga badmintonväskan

FZ Forza Martak

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Modell : Badmintonväska
Passar till : Unisex
Mått : 24,5 x 29 x 73 cm

Kommentar: FZ Forza Martak Bag är en billigare badmintonväska från Forza. Den här väskan kommer med fina förvaringsmöjligheter vilket gör att du får enkelt plats med flera badmintonrack, badmintonskor samt övrigt badmintonutrustning. Materialvalet är något mindre påkostat än de mer exklusivare väskorna men den här väskan räcker gott om du har en begränsad budget och bara vill hitta en praktisk enkel billig badmintonväska.

Om du är på jakt efter en billig och prisvärd väska men som samtidigt kan få plats med mycket utrustning så menar vi på Sportporten att FZ Forza Martak Bag är ett bra val.

Vår vinnare: bästa badmintonryggsäck

Yonex Pro Backpack

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Badmintonryggsäck
Passar till : Unisex
Mått : 33 x 25.5 x 50 cm
Volym : 34 liter

Kommentar: Yonex Pro Backpack kommer med ett stort huvudfack där du enkelt får plats med flera badmintonrack och träningskläder. Högst upp i mitten på väskan finns ett litet fack där du smidigt kan förvara personliga småsaker som till exempel nycklar eller mobiltelefonen. På sidorna av ryggsäcken finns två avlånga fack där det finns plats för både bollrör och vattenflaskor.

Denna badmintonryggsäck går också bra att använda utanför badminton som till exempel till skolan, jobbet eller om du vill vara ute i naturen vilket gör det här till en bra badmintonväska även för barn. Axelremmarna är påkostade och komfortabla vilket gör den här ryggsäcken skön att bära runt på. Den här ryggsäcken från Yonex tickar i alla boxar för vad vi söker i en skön och rymlig badmintonryggsäck.

Vår vinnare: bästa badminton träningsväska

Stiga Edge

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Träningsväska
Passar till : Unisex
Volym : 48 liter
Mått :
54 x 29 x 31 cm

Kommentar: Stiga Edge är i vår mening en snygg och stilren träningsväska från Stiga. Den här väskan har en volym på 48 liter vilket gör att du lätt får plats med flera badmintonrack och annan badmintonutrustning. Den här väskan kommer i slitstarkt, vattentåligt oxford-nylon som skyddar din utrustning från till exempel regn. Axelbandet är vadderat och väskan kommer med dubbla bärhandtag vilket gör den här träningsväskan enkelt och smidig att bära på.

Stiga Edge är en välgjord träningsväska är för dig som vill ha en mångsidig väska som funkar till annat än bara badminton.

Flera av våra artiklar om badminton

Vill du läsa mer om svensk badminton? klicka här för att komma till svenska badmintonförbundets hemsida.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 14

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *