Badmintonväskor • Bästa Badmintonväskan 2021 • Bäst i Test

Badmintonväska - Vi testar bästa badmintonväskan 2021

Gillar du att spela badminton? Vill du hitta en bra och smidig förvaring till dina badmintonrack och din badmintonutrustning? Försöker du hitta en prisvärd racketförvaring genom att kolla på en billig badmintonväska?

I den här artikeln testar vi ut några bra och billiga badmintonväskor, badmintonryggsäckar samt en vanlig träningsväska som passar bra till badmintonutrustning.

Våra favoriter bästa badmintonväska 2021 - bäst i test

Bästa Badmintonväska

Yonex Pro Bag x6

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa billiga Badmintonväska

FZ Forza Martak Bag x6

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Bästa badmintonryggsäck

Yonex Pro Backpack 2021

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Bästa badminton träningsväska

Stiga Edge

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vad är en badmintonväska?

En badmintonväska är helt enkelt en väska tillverkad för att du lätt och smidigt ska kunna bära runt på din badmintonutrustning som till exempel badmintonrack, badmintonskor, fjädrar och accessoarer. Det finns generellt sätt 3 olika typer av badmintonväskor :

Badmintonväskor

Vad ska jag välja för badmintonväska?

När du ska välja väska så tycker vi att du ska börja med att tänka ut hur mycket badmintonutrustning som din badmintonväskan ska få plats med. Vill du kunna frakta mer än ett badmintonrack? Vill du få plats mer fler än ett par badmintonskor? Om du byter om på plats kanske du vill ha plats för mer badmintonkläder? Det finns olika storlekar på badmintonväskorna och det kanske är onödigt att köpa den största badmintonväskan ifall du bara vill få plats med ett badmintonrack och en vattenflaska.

Finns specifika badmintonväskor för damer, barn och juniorer?

Generellt sätt kan man säga att badmintonväskorna som tillverkas idag är unisex, vilket innebär att de kan användas av både för damer som herrar som juniorer och barn.

badmintonutrustning

Sammanfattning - bästa badmintonväskan

Badmintonväskor är tillverkade för du enkelt och smidigt ska kunna frakta dina badmintonrack och övrig badmintonutrustning.

När du ska välja rätt badmintonväska så tänk först ut hur mycket utrustning du har, så att du köper en väska i en storlek som passar just dig. Sedan tycker vi att du ska tänka efter om du vill ha en renodlad badmintonväska, badmintonryggsäck eller en träningsväska. Fördelen med badmintonryggsäckarna och duffel bagen är att du även kan använda de vid andra tillfällen än just när du ska spela badminton. Det kan till exempel vara om du ska till gymmet, till skolan eller en vanlig utflykt.

Vår vinnare: bästa badmintonväskan

Yonex Pro Bag x6

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Badmintonväska
Passar till : Unisex
Mått : 78 × 26 × 34 cm

Kommentar: Yonex Pro Bag X6 är en av de mer exklusivare och genomtänkta badmintonväskor i Yonex sortiment. Materialvalet håller hög kvalité och det finns massor av praktisk volym i den här badmintonväskan. Du får enkelt plats med 1-3 badmintonrack samt badmintonskor och kläder utan några som helst problem. Vill du dessutom pröva att bara få plats med badmintonrack så har den här väskan plats för hela 6 st rack.

Yonex Pro Bag X6 kommer med dubbla axelband som gör det enkelt för dig att bära runt på väskan. Det här är en exklusivt och välgjord badmintonväska som har de mesta du behöver för att kunna förvara och transportera din badmintonutrustning.

Vår vinnare: bästa billiga badmintonväskan

FZ Forza Martak Bag x6

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Modell : Badmintonväska
Passar till : Unisex
Mått : 24,5 x 29 x 73 cm

Kommentar: FZ Forza Martak Bag x6 är en billigare badmintonväska ifrån Forza. Den här väskan kommer med fina förvaringsmöjligheter vilket gör att du får enkelt plats med flera badmintonrack, badmintonskor samt övrigt badmintonutrustning. Materialvalet är något mindre påkostat än de mer exklusivare väskorna men den här väskan räcker gott om du har en begränsad budget och bara vill hitta en praktisk enkel billig badmintonväska.

Om du är på jakt efter en billig badmintonväska men som samtidigt kan få plats med mycket utrustning så menar vi på Sportporten att FZ Forza Martak Bag x6 är ett bra val.

Vår vinnare: bästa badmintonryggsäck

Yonex Pro Backpack 2021

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Badmintonryggsäck
Passar till : Unisex
Mått : 33 x 25.5 x 50 cm
Volym : 34 liter

Kommentar: Yonex Pro Backpack kommer med ett stort huvudfack där du enkelt får plats med flera badmintonrack och träningskläder. Högst upp i mitten på väskan finns ett litet fack där du smidigt kan förvara personliga småsaker. På sidorna av ryggsäcken finns två avlånga fack där det finns plats för både bollrör och vattenflaskor.

Den här ryggsäcken går också bra att använda utanför badminton som till exempel till skolan, jobbet eller om du vill vara ute i naturen. Axelremmarna är påkostade vilket gör den här ryggsäcken skön att bära runt på. Den här badmintonryggsäcken ifrån Yonex tickar i alla boxar för vad vi söker i en skön och rymlig badmintonryggsäck.

Vår vinnare: bästa badminton träningsväska

Stiga Edge

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Träningsväska
Passar till : Unisex
Volym : 48 liter
Mått :
54 x 29 x 31 cm

Kommentar: Stiga Edge är i vår mening en snygg och stilren träningsväska ifrån Stiga. Den här väskan har en volym på 48 liter vilket gör att du lätt får plats med flera badmintonrack och annan badmintonutrustning. Den här väskan kommer i slitstarkt, vattentåligt oxford-nylon som skyddar din utrustning från till exempel regn. Axelbandet är vadderat och väskan kommer med dubbla bärhandtag vilket gör den här träningsväskan enkelt och smidig att bära på.

Flera av våra artiklar om badminton

Vill du läsa mer om svensk badminton? klicka här för att komma till svenska badmintonförbundets hemsida.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 14

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *