Golfbagar • Bästa Golfbagen • Bäst i Test • Sportporten.se

Bästa golfbagen 2021 - Vi hjälper dig att välja rätt golfbag

Är du på jakt efter att köpa en ny golfbag? Men vilken golfbag ska man välja? Du kanske dessutom vill hitta en billig golfbag? Du kanske till och med är ny till golf och ska välja din första golfbag.

I den här artikeln kommer vi att guida dig att hitta den bästa golfbagen 2021. Till en början kommer vi att gå igenom de olika typerna av golfbagarna samt olika attribut som kan vara bra för dig att känna till när du väljer din golfbag. Avslutningsvis kommer vi att utse våra favoriter för bästa vagnbag, bästa billiga vagnbag, bästa bärbar, bästa billiga bärbar och slutligen bästa pencilbag.

Golfbagar

Våra favoriter bästa golfbagen 2021 - bäst i test

Bästa vagnbagen

Wilson Staff Dry Tech II Vagnbag

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa Billiga Vagnbagen

Wilson Staff ILock III

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa bärbagen

Wilson Staff Dry Tech II

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa Billiga bärbagen

Wilson Staff ProStaff Carry Bag

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Bästa pencilbagen

Fastfold Lightweight Pencil Bag

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

typer av golfbagar

Först och främst så måste vi förklara för dig vad det finns för olika typer av golfbagar.

Den största skillnaden mellan olika typer av golfbagar är hur du transporterar din golfbag på golfbanan. Det finns bärbagar som är konstruerade för att du som golfare ska bära golfbagen på ryggen. Men också den populära vagnbagen där du istället skjutsar din golfbag på en golfvagn. Den sista typen av golfbag är pencilbag som är en mindre bärbag för dig som vill ha en enklare och billigare golfbag med plats för färre klubbor.

Det finns både stora golfbagar för dig mycket golfklubbor som också vill få plats med mycket annan golf utrustning som till exempel golfbollar, golfkläder m.m. Sedan finns det små golfbagar för dig som inte har så mycket klubbor och vill hellre ha en smidig och lätt golfbag att ha på golfbanan.

Vagnbag

Vagnbagen precis som i namnet, innebär att du har golfbagen på en vagn. Vagnen i sig brukar du behöva köpa separat men det brukar också gå bra och smidigt att hyra en golfvagn på golfklubben. Vagnbagen är generellt sätt kategorin golfbag som är något större i storlek vilket resulterar i att du kan lätt få plats med många av dina golfklubbor, golfbollar och flera av dina golfplagg. Här har vi några fördelar med vagnbag :

Vagnbag

Bärbag

Bärbagen tillhör den kategori golfbag som du bär runt på golfbanan. Dessa golfbagar är utvecklade med sköna bärselar för dina axlar och är dessutom mycket lätta i vikt för att avlasta din rygg. Men självklart går det också bra att sätta en bärbag på en golfvagn om du inte orkar släpa på den. Något som vi tycker är värt att nämna för både bärbagen och även för pencilbagen är smidigheten när du går runt på golfbanan. Tack vare att du bär på bagen så kan du gå i stort sett var som helst, obehindrat på golfbanan. Är det en green du vill korsa eller att din boll har hamnat i skogen så kan du enkelt bära med dig bärbagen. Dessutom kanske du vill skutta över en liten bäck eller något liknande så går det hur bra som helst med en bärbag. Fördelar med bärbagen :

Bärbag

Pencilbag

Pencilbagen är oftast den klart billigaste golfbagen men då på bekostnad av att den också är den minsta. Du kanske inte kan ta med dig alla dina 14 klubborna i en pencilbag men den passar utmärkt ifall du har ett lite mindre golfset eller bara ska gå en runda på korthålsbanan och inte vill släpa med alla dina golfklubbor. En pencilbag passar också väldigt bra ifall du precis har kommit igång med golf och är ute efter en billigare golfbag. Fördelar med pencilbag :

Pencilbag

delningar på toppen av golfbagen

På toppen av golfbagen har du en avdelare för dina golfklubbor. Det vanligaste golfbagarna som säljs idag har oftast 4, 6 eller 14 avdelare. Vad du ska välja tycker vi handlar mera om smak och tyckte. Vill du ha en egen avdelare för respektive klubba kan 14 delad topp var att föredra. Men är du däremot inte så noggrann med hur du lägger ner golfklubborna eller hur de ligger i golfbagen så räcker en golfbag med färre avdelare.

Golfbag avdelare

Fullängdsavdelare golfbag

En fullängdsavdelare är en skiljevägg som går mellan alla avdelare i din golfbag ifrån toppen till botten. Fullängdsavdelare är till för att golfklubborna i golfbagen inte ska fastna i varandra.

Vattentäta golfbagar

De vattentäta golfbagarna tillhör oftaste de dyrare varianter av golfbagar. Som ett resultat är de dock skapade för att stå emot mycket regn. Alltifrån vattentäta dragkedjor och tejpade sömmar gör att både dina golfklubbor och kläder i golfbagen håller sig vattentäta vilket passar mycket bra om du gillar att spela golf även när det finns risk för regn.

Vattenavvisande golfbagar

De vattenavvisande golfbagarna är något billigare och är skapade för att klara av lättare duggregn eller en snabb regnskur då materialet på golfbagen stöter undan vatten. Det ska dock nämnas att varken blixtlås eller sömmar är vattentäta på dessa typer. Det kan som en konsekvens leda till att ifall du har mycket nederbörd så kan det tränga in i golfbagen. Men spelar du i regel inte golf när det är regn ute eller när det bara är väldigt lite regn ute. Så vill du ha en lite billigare kategori golfbag så räcker den vattenavvisande golfbagen gott och väl. 

Golfare med bärbag

Billig eller exklusiv golfbag?

Som med många andra produkter så finns det både billiga och exklusiva golfbagar. Att ha i åtanke är att de exklusivare golfbagarna som ett resultat håller generellt sätt mycket längre. Av den anledningen vill du då köpa en billig golfbag som kanske bara håller 3-4 golfsäsonger eller vill du köpa en bättre som kanske håller i upp till 10 år?

Sammanfattning - bästa golfbagen

Vi tycker att ditt första steg blir att fundera ifall du vill bära din golfbag eller ha golfbagen i en golfvagn? Sedan redogör du för dig själv hur mycket golfklubbor och utrustning du har eller vill ha i din golfbag? Och slutligen som en sista punkt får du tänka ut vad du har för budget och vilka attribut du tycker är viktiga i en golfbag.  Självklart ska du dessutom ha en snygg bag med färger och utseende som du gillar.

Som du kanske har märkt i artikeln så är det svårt att säga vad som är rätt eller fel när det gäller att köpa golfbag. Utan det handlar mer om vilken golfbag som passar bäst för just dig och de egenskaper du tycker är viktig i en golfbag. Men vår rekommendation är att lägga lite mer pengar på att köpa en ordentlig golfbag som håller i fler säsonger.

Vår vinnare: Bästa Vagnbagen

Wilson Staff Dry Tech II Vagnbag

4.9/5

Betyg 4,9 / 5

Vikt : 1.9 kg

Kommentar: På jakt efter den bästa vagnbagen 2021? Wilson Staff Dry Tech II Vagnbag har allt vi söker i en bra exklusiv golfbag. Den här modellen kommer med en 14 delad topp och 3 fullängdsavdelare så att du enkelt har koll på dina golfklubbor. Materialet i golfbagen är vattenavvisande samtidigt som vattentäta dragkedjor vilket gör att den här golfbagen står emot mycket regn.

Wilson Staff Dry Tech II har 7 stora praktiska fack som gör att du kan få med dig mycket av din golfutrustning. Den här golfbagen har allt vi söker i en bra vagnbag och som plus i kanten är vikten väldigt låg på 1.9 kg vilket gör den praktisk och smidig.

Vår vinnare: Bästa billiga Vagnbagen

Wilson Staff ILock III

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Vikt : 2.7 kg

Kommentar: Vill du hitta en billig och prisvärd golfbag som ändå är praktisk? Wilson Staff Ilock III kommer med 14 delningar på toppen varav totalt 4 fullängdsavdelare som skyddar var och en av dina golfklubbor samtidigt som det också låter dig hålla en bra ordning på golfklubborna. Den här rejäla och robusta vagnbagen kommer med 7 fack varav 2 större fack som gör att man enkelt får plats med golfkläder och diverse annan golfutrustning.

Wilson Staff Ilock har praktiska och enkla handtag vilket gör den här vagnbagen smidig att lyfta in och ur ut till exempel bilen. Söker du en prisvärd och praktisk golfbag är Wilson Staff Ilock III vår vinnare till bäst billiga vagnbagen.

Vår vinnare: Bästa bärbagen

Wilson Staff Dry Tech II

4.9/5

Betyg 4,9 / 5

Vikt : 2.05 kg

Kommentar: Vill du hitta en bra vattentålig exklusiv bärbag så rekommenderar vi Wilson Staff Dry Tech II till bästa bärbag 2021. Den här bärbagen kommer med en 6 delad topp och 3 fullängdsavdelare. Wilson Staff Dry Tech II har en robust konstruktion vilket gör att den står stadigt och stabilt på sina ben. Den här golfbagen är tillverkad i ett vattenavvisande material samtidigt som dragkedjor är vattentäta vilket gör att den här bärbagen kan stå emot mycket regn.

Wilson Staff Dry Tech II har en vikt på 2.05 kg med en 4 punkts bärsele vilket gör att den sitter bekvämt och balanserat när du bär runt på den. I Övrigt så har den många bra, smidiga och praktiska fack vilket gör att du kommer få plats med mycket av din golfutrustning.

Vår vinnare: Bästa Billiga bärbagen

Wilson Staff ProStaff Carry Bag

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Vikt : 1.86 kg

Kommentar: Wilson Staff ProStaff bärbag är en i vår mening billig och prisvärd golfbag. Den här bärbagen kommer i en enklare konstruktion med 5 delat topp, 7 stora fack och en stabil konstruktion som gör att den står bra. Vikten är förhållandevis låg på bara 1.86 kg. Till skillnad från de mer exklusiva modellerna så känner man att kvalitén och materialvalet är något sämre, men det vi gillade med den här golfbagen är att den ändå är mycket praktisk och passar till dig som vill hitta en billig bärbag.

Vår vinnare: Bästa pencilbagen

Fastfold Lightweight Pencil Bag

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Vikt : 1.4 kg

Kommentar: Fastfold Lightweight Pencil Bag är en smidig och mycket enkelt pencilbag som kommer med en 3 delad topp och ett mindre fack. Den här golfbagen passar till dig som vill ha en billig golfbag som inte behöver få plats med så många golfklubbor eller golfutrustning. Fastfold Lightweight Pencil Bag passar bra ifall du bara vill åka och träna, spela ett varv på korthålsbanan eller ifall du är ny till golf och inte hunnit skaffa dig så många golfklubbor ännu. Helt enkelt en smidig och enkel golfbag.

Vill du läsa fler av våra artiklar om golf? Klicka här. 

Brinner du för golf? Klicka här för att komma till Svenska golfförbundet

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 22

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *