Tennisväska • Bästa Tennisväskan 2022 • Bäst i Test – Sportporten.se

Tennisväska - Bästa Tennisväskan

Tycker du om att spela tennis? Skulle du vilja ha en bättre förvaring till dina tennisrack och tennisutrustning? Då ska du köpa en riktigt bra tennisväska. Men det kan ibland vara svårt att hitta rätt typ av väska som passar för just din utrustning. Du kanske har en son eller dotter som spelar tennis och du är på jakt efter en bra tennisväska till ditt barn?

I den här artikeln pratar vi om tennisväskor med målet att hjälpa dig att hitta den bästa tennisväskan. Vi kommer börja med att prata om vad en tennisväska är för något och varför tennisväskor är så bra när det kommer till att förvara tennisutrustning. Men vi kommer också prata lite om tennisfodral, tennisryggsäckar och fördelen med billiga tennisväskor. Sedan kommer vi att recensera populära tennisväskor från bland annat Babolat, Wilson och Head för att avslutningsvis presentera våra favoriter till bästa tennisväskan, tennisryggsäcken och tennisfodralet.

Våra favoriter bästa tennisväska 2022

Bästa Tennisväska

Babolat RH x6 Pure Aero

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa billiga Tennisväska

Wilson Team 2 Comp

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Bästa tennisryggsäck

Wilson Super Tour Backpack

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa tennisracket fodral

Wilson Tennis Cover

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Bästa tennis träningsväska

Head Gravity Sport Bag

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vad är en tennisväska?

En tennisväska är en racketväska som gör att du smidigt och bekvämt kan förvara dina tennisracket, tennisskor och annan tennisutrustning. Om du inte förvarar ditt tennisrack i en väska så finns risken att strängarna tappar tryck vilket leder till att du måste byta strängar på tennisracket oftare. Många tennisväskor kommer med thermo-fodring vilket skyddar racket från stora temperaturförädringar utanför och inuti väskan vilket är ett av de vanligare anledningarna till att strängarna tappar tryck. Dessutom skyddar tennisfodral från väder och annat som kan skapa slitage på ditt tennisrack både på ramen men också på greppet.

När vi pratar om tennisväskor så finns det idag 4 olika typer av väskor:

Tennisväska

Vad ska jag välja för tennisväska?

Men hur väljer jag rätt tennisväska? Börja med att tänka ut hur mycket tennisutrustning du vill kunna få plats med. Behöver du ha plats för mer än ett tennisrack? Ska dina tennisskor, tennisbollar och tenniskläder också få plats i väskan?

Storleksmässigt skiljer det sig mellan väskorna och det kan vara en bra idé att köpa en väska som är rätt storlek för just dina förutsättningar. Därefter, tänk ut vilken typ av väska som skulle passa dig mest. Är du intresserad av en renodlad tennisväska eller föredrar du en tennisryggsäck som du även kan använda till annat än bara tennis? Om ditt barn behöver en tennisväska kanske en tennisryggsäck är att föredra då en ryggsäck även är praktisk att ha med till till exempel skolan.

Tennisplan

Tennisväska barn - Tennisväska junior

Fördelen med tennisväskorna är att de oftast är unisex vilket innebär att de flesta tennisväskor passar damer, som herrar som juniorer och barn. Det kan vara att föredra om ni till exempel är en familj där flera familjemedlemmar behöver låna tennisväskan.

Bästa tennisväskor

Tennisväskor är till för att du enkelt och smidigt ska kunna förvara din tennisutrustning utan att den tar skada. Du kan förvara din tennisutrustning i renodlade tennisväskor, tennisryggsäckar, tennisfodral och vanliga träningsväskor. När du ska välja rätt väska för just dig så tänk först efter hur stor plats du behöver så du köper rätt storlek. Ska din väska få plats med fler än ett tennisrack? Fler än ett par tennisskor? Tenniskläder och tennisbollar? Det finns såklart för och nackdelar med alla typer av väskor.

En renodlad tennisväska som är konstruerad för tennis är såklart att föredra men fördelen men de andra väskorna är att de enklare kan användas för annat än att bara bära på tennisrack. En ryggsäck eller träningsväska kan du till exempel använda på annat i vardagen som andra sporter, utflykter eller om du ska gå på gymmet.

Våra Favoriter tennisväska bäst i test

Vår vinnare: bästa tennisväskan

Babolat RH x6 Pure Aero

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Tennisväska
Passar till : Unisex
Mått : 75 x 32 x 32 cm
Volym : 48 liter

Kommentar: Babolat RH x6 Pure Aero kommer som en renodlad tennisväska med två stora rymliga fack samt tre mindre praktiska fack. Du kan enkelt placera tennisracken i sidofacken som dessutom har thermo-material vilket skyddar dina tennisrack från snabba temperaturförändringar utanför väskan. På så sätt skyddas strängarna i tennisracket från att tappa tryck vilket leder till att ditt tennisrack kommer att hålla längre.

RH x6 Pure Aero har även ett separat fack för skor vilket vi tycker är positivt då du slipper smutsa ner övriga innehållet i väskan med dina smutsiga tennisskor. Den här modellen kommer med dubbla bärselar som har ett mjukt överdrag vilket gör den här väskan är skön att bära och skonsam mot axlarna.

Tack vare att man får plats med många tennisrack men också mycket annan tennisutrustning med många smidiga fack och att den är skonsam att bära så är Babolat RH x6 Pure Aero vår vinnare till bästa tennisväska 2022.

Vår vinnare: bästa billiga tennisväskan

Wilson Team 2 Comp

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Modell : Tennisväska
Passar till : Unisex
Mått : 76 x 24 x 33 cm

Kommentar: Wilson Team 2 Comp är i vår mening en billig och prisvärd tennisväska från Wilson. Den här tennisväskan kommer med 2 stora rymliga fack där du enkelt kan förvara flera tennisrack men som dessutom har plats för mycket annat tennisutrustning. Den har modellen har även 2 bra sidofack där du smidigt kan förvara enklare accessoarer som nycklar, mobiltelefon m.m.

Den här modellen är enkel att bära på med hjälp av axelremmen som finns i väskan eller handtagen som finns på ovansidan. Vill du ha en billigare tennisväska men ändå kunna frakta mycket tennisutrusning så är Wilson Team 2 Comp ett bra och prisvärt alternativ till tennisväska.

Vår vinnare: bästa tennisryggsäcken

Wilson Super Tour Backpack

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Tennisryggsäck
Passar till : Unisex

Kommentar: Super Tour Backpack är en smidig och stilren tennisryggsäck från Wilson. Med den här tennisryggsäcken kommer du att få plats med 2 tennisrack, tenniskläder, tennisbollar m.m. Ett stort plus för just den här ryggsäcken är att den har ett genomtänkt och smart separat skofack på undersidan, som är till för att ha ett eget utrymme för smutsiga tennisskor så du slipper riskera att smutsa ner din övriga tennisutrustning. 

I övrigt är den här ryggsäcken skön att bära runt på och du kan även använda den till andra aktiviteter som andra sporter men också utflykter vilket gör att denna tennisryggsäck även passar bra till en junior. Dessutom har Wilson Super Tour Backpack ett separat thermoguard-utrymme vilket är ett utrymme där du kan till exempel förvara dryck som sedan hålls kall vilket kan vara skönt om du ska spela tennis utomhus under varma sommardagar.

Vår vinnare: bästa tennisfodral

Wilson Tennis Cover

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Modell : Tennisfodral
Passar till : Unisex

Kommentar: Är du på jakt efter ett enkelt tennisfodral som du egentligen bara vill förvara och skydda tennisracket i? Då tycker vi att Wilson Tennis Cover är ett billigt och prisvärt val som passar för dig som vill ha en mindre och lättare förvaring av dina rack. Tack vare sin enkelhet så funkar detta tennisfodral bra för barn och juniorer som behöver en lättare packning men också ett bra skydd för racket.

Vår vinnare: bästa tennis träningsväska

Head Gravity Sport Bag

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Tennis träningsväska
Passar till : Unisex
Mått : 71 x 30.5 x 42 cm
Volym : 67 liter

Kommentar: Head Gravity Sport Bag kommer som en mindre tennis träningsväska från Head. Den här modellen kommer med ett exklusivt material samtidigt som väskan är mycket snygg och stilren. Den här väskan har ett smidigt separat ventilerande skofack vid sidan vilket är ett stort plus för att skydda övrig utrustning ifrån smutsiga träningsskor. Väl inne i väskan kan du enkelt skräddarsy de olika facket så att du enkelt på egen hand på ett enkelt sätt fördela innehållet i väskan.

Tack vare sin stora och praktiska volym så får du enkelt plats med flera tennisrack, tennisbollar,tenniskläder m.m. Om man kikar på bärförmågan så kommer väskan med två smidiga axelremmar som gör att vi enkelt kan bära runt den här träningsväskan som en ryggsäck. Som en sista positiv aspekt vi vill såklart ta med är att den här sportsbagen även kan användas till mycket annat än just tennis.

Flera av våra artiklar om tennis

Vill du läsa mer ifrån svenska tennisförbundet? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 17

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *