Search

Bästa Tennisväskan – Bäst i Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Racketspecialisten, Tennisxpert & Tennisshoppen

Tennisväska 2024 - Sportporten

Tycker du om att spela tennis? Skulle du vilja ha en bättre förvaring till dina tennisrack och tennisutrustning? Då kan vi rekommendera att kika på en riktigt bra tennisväska. Men det kan ibland vara svårt att hitta rätt typ av väska som passar för just din utrustning. Du kanske har en son eller dotter som spelar tennis och du är på jakt efter en bra tennisväska till ditt barn?

Vi har jämfört flera modeller och valt ut Babolat RH x6 Pure Aero till bästa tennisväskan tack vare sina praktiska förvaringsmöjligheter med flera fack, bra materialval i en genomtänkt väska som har plats för upp till 6 tennisrack.

Våra Favoriter tennisväska bäst i test

Babolat RH x6 Pure Aero

Babolat RH x6 Pure Aero
4.8/5

Betyg 4.8 / 5

I den här artikeln pratar vi om tennisväskor med målet att hjälpa dig att hitta en riktigt bra väska. Vi kommer börja med att prata om vad en tennisväska är för något och varför tennisväskor är så bra när det kommer till att förvara tennisutrustning. Men vi kommer också prata lite om tennisfodral, tennisryggsäckar och fördelen med billiga tennisväskor.

 Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra favoriter till bästa tennisväska, tennisfodral och tennisryggsäck där vi bland annat presenterar modeller som Babolat RH x6 Pure Aero, Wilson Super Tour Backpack och Babolat Tennis Cover.

Våra favoriter bästa tennisväskan

Babolat RH x6 Pure Aero

Bästa Tennisväska

Babolat RH x6 Pure Aero

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Wilson Team 3 Bag Heather Green

Bästa Billiga Tennisväska

Wilson Team 3 Bag

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Wilson Super Tour Backpack 2022

Bästa Tennisryggsäck

Wilson Super Tour Backpack

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Babolat racketfodral

Bästa Tennisracket fodral

Babolat racketfodral

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Head Coco Duffle Bag 2022

Bästa Tennis Träningsväska

Head Coco Duffle Bag

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vad är tennisväskor

Tennisväskor är racketväskor anpassade för tennis som gör att man smidigt och bekvämt kan förvara sina tennisracket, tennisskor och annan tennisutrustning. Om man inte förvarar sitt tennisrack i en skyddande väska så finns risken att strängarna tappar tryck vilket leder till att man måste byta strängar på tennisracket oftare. Många tennisväskor kommer med thermo-fodring vilket skyddar racket från stora temperaturförädringar utanför och inuti väskan vilket är ett av de vanligare anledningarna till att strängarna tappar tryck. Dessutom skyddar tennisfodral från väder och annat som kan skapa slitage på ens tennisrack både på ramen men också på greppet.

När vi pratar om tennisväskor så finns det idag 4 olika typer av väskor:

Tennisväska

Vad ska man välja för tennisväska?

Men hur väljer man rätt tennisväska? Vi tycker att man ska börja med att tänka ut hur mycket tennisutrustning man vill kunna få plats med. Behöver man ha plats för mer än ett tennisrack? Ska tennisskor, tennisbollar och tenniskläder också få plats i väskan?

Storleksmässigt skiljer det sig mellan väskorna och det kan vara en bra idé att köpa en väska som är rätt storlek för förutsättningarna. Därefter tycker vi att man ska tänka ut vilken typ av väska som skulle passa mest. Är man intresserad av en renodlad tennisväska eller föredrar man en tennisryggsäck som man även kan använda till annat än bara tennis? Om ditt barn behöver en tennisväska kanske en tennisryggsäck är att föredra då en ryggsäck även är praktisk att ha med till till exempel skolan.

Tennisplan

Tennisväska barn & Junior

Fördelen med tennisväskorna är att de oftast är unisex vilket innebär att de flesta tennisväskor passar damer, som herrar som juniorer och barn. Det kan vara att föredra om ni till exempel är en familj där flera familjemedlemmar behöver låna tennisväskan.

Sammanfattning

Tennisväskor är till för att man enkelt och smidigt ska kunna förvara sin tennisutrustning utan att den tar skada. Man kan förvara sin tennisutrustning i renodlade tennisväskor, tennisryggsäckar, tennisfodral och vanliga träningsväskor. Vi rekommenderar när man ska välja rätt väska att först tänka efter hur stor plats man behöver så att man köper rätt storlek. Ska väskan få plats med fler än ett tennisrack? Fler än ett par tennisskor? Tenniskläder och tennisbollar? Det finns såklart för och nackdelar med alla typer av väskor.

En renodlad tennisväska som är konstruerad för tennis är såklart att föredra men fördelen men de andra väskorna är att de enklare kan användas för annat än att bara bära på tennisrack. En ryggsäck eller träningsväska kan man till exempel använda på annat i vardagen som andra sporter, utflykter eller om man ska gå på gymmet.

Vår vinnare: Bästa tennisväskan

Babolat RH x6 Pure Aero

Babolat RH x6 Pure Aero

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Tennisväska
Passar till : Unisex
Mått : 75 x 32 x 32 cm
Volym : 42 liter

Kommentar: Babolat RH x6 Pure Aero kommer som en renodlad tennisväska med två stora rymliga fack samt tre mindre praktiska fack. Man kan enkelt placera tennisracken i sidofacken som dessutom har thermo-material vilket skyddar tennisrack från snabba temperaturförändringar utanför väskan. På så sätt skyddas strängarna i tennisracket från att tappa tryck vilket bidrar till att racket kommer att hålla längre.

RH x6 Pure Aero har även ett separat fack för skor vilket vi tycker är positivt då man slipper smutsa ner övriga innehållet i väskan med dina smutsiga tennisskor. Den här modellen kommer med dubbla bärselar som har ett mjukt överdrag vilket gör den här väskan är skön att bära och skonsam mot axlarna.

Tack vare att man får plats med många tennisrack men också mycket annan tennisutrustning med många smidiga fack och att den är skonsam att bära så rekommenderar vi Babolat RH x6 Pure Aero för spelare som vill hitta en bra och praktiskt tennisväska.

Babolat RH X6 Pure Aero finns att köpa här :

Vår vinnare: Bästa billiga tennisväskan

Wilson Team 3 Bag Heather Green

Wilson Team 3 Bag

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Modell : Tennisväska
Passar till : Unisex

Kommentar: Vill du hitta en billig men ändå bra och praktisk tennisväska? Då kan vi tipsa om Wilson Team 3 bag. Det här är en mindre och enklare modell som vi tycker passar bra för utövare som egentligen bara behöver ha plats för ett par tennisrack och inte behöver så många fack eller förvaringsmöjligheter utan mer fokuserar på pris och enkelhet.

Med sin justerbara sele kombinerat med ett praktiskt handtag på ovansidan är väskan enkel att transportera. Storleken är 76 x 10 x 33 cm och den kommer med ett större fack och en mindre ficka.

Wilson Team Bag 3 finns att köpa här :

 76x10x33 cm

Vår vinnare: Bästa tennisryggsäcken

Wilson Super Tour Backpack 2022

Wilson Super Tour Backpack

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Tennisryggsäck
Passar till : Unisex

Kommentar: Vi tycker att Super Tour Backpack är en smidig och stilren tennisryggsäck som är tillverkad av Wilson. Med den här tennisryggsäcken kommer man att få plats med 2 tennisrack, tenniskläder, tennisbollar m.m. Vi tycker att ett stort plus för just den här ryggsäcken är att den har ett genomtänkt och smart separat skofack på undersidan. Den är till för att ha ett eget utrymme för smutsiga tennisskor så att man slipper riskera att smutsa ner sin övriga tennisutrustning. 

I övrigt är den här ryggsäcken skön att bära runt på och man kan även använda den till andra aktiviteter som andra sporter men också utflykter vilket vi menar på gör det till en bra tennisryggsäck som passar bra till en junior. Dessutom har Wilson Super Tour Backpack ett separat thermoguard-utrymme vilket är ett utrymme där man kan till exempel förvara dryck som sedan hålls kall vilket kan vara skönt om man ska spela tennis utomhus under varma sommardagar.

Wilson Super Tour Backpack finns att köpa här :

Vår vinnare: Bästa tennisfodral

Babolat racketfodral

Babolat racketfodral

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Modell : Tennisfodral
Passar till : Unisex

Kommentar: Är du på jakt efter ett enkelt tennisfodral som du egentligen bara vill förvara och skydda tennisracket i? Då tycker vi att Babolat Racketfodral är ett billigt och prisvärt val som passar för utövare som vill ha en mindre och lättare förvaring av sina rack. Tack vare sin enkelhet så funkar detta tennisfodral bra för barn och juniorer som behöver en lättare packning men också ett bra skydd för racket.

Babolat Racketfodral finns att köpa här :

Vår vinnare: Bästa tennis träningsväska

Head Coco Duffle Bag 2022

Head Coco Duffle Bag

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Tennis träningsväska
Passar till : Unisex
Mått : 74 x 38 x 30,5 cm
Volym : 58 liter

Kommentar: Head har tillsammans med tennisproffset Coco Gauff designat denna praktiska tennisväska. Denna tennis duffel bag kommer med 2 större huvudfack som har kapacitet för hela 8 tennisrack vilket passar till användare som vill få plats med många rack. Ett av facken är dessutom utrustat med thermoskydd CCT+ som skyddar strängarna från temperaturskillnaden som kan uppstå mellan insidan och utsidan av väska. Thermo facket har plats för hela 3 rack. Förutom de 2 stora huvudfacken så kommer väskan med flera mindre fack som passar bra för mindre tillbehör, värdesaker eller accessoarer. 

Måtten är väl tilltagna på 74 x 38 x 30,5 cm med en innervolym på 58 liter vilket ger en praktiskt tennisväska. Vi rekommenderar Head Coco Duffle Bag till användare som vill hitta en större tennisväska med plats för många rack och tennisutrustning samt få tillgång till thermo skydd för sina racketar i vad vi tycker är en snygg och minimalistisk design.

Head Coco Duffle Bag finns att köpa här :

Flera av våra artiklar om tennis

Vanliga frågor om tennisväska, tennisrycksäck & tennisfodral

En tennisväska är inte bara en praktisk förvaring för tennisutrustning, den hjälper även att skydda dina tennisrack. Om inte racken skyddas från framförallt kyla, så riskerar strängarna att tappa tryck och som en konsekvens kan man komma att behöva byta ut strängarna oftare.

Ett thermofack skyddar mot temperaturförändringar utanför väskan vilket ger ett extra bra skydd till strängarna i tennisracket.

Våra Favoriter bäst i test tennisväska

Om du vill läsa mer om tennis och de senaste nyheterna kan vi rekommendera svenska tennisförbundet

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 17

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *