Tennisväskor • Bästa Tennisväskan 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Tennisväska - Bästa Tennisväskan

Tycker du om att spela tennis? Skulle du vilja ha en bättre förvaring till dina tennisrack och tennisutrustning? Vill du dessutom hitta en billig tennisväska?

I den här artikeln går vi igenom tennisväskorna, berättar lite kortfattat vilka typer av tennisförvaring som finns men också fördelar och nackdelar med respektive typer av tennisväska. Slutligen kommer vi att testa ett par bra och billiga tennisväskor för att utse bästa tennisväskan, bästa tennisryggsäcken och bästa tennisfodralet.

Våra favoriter bästa tennisväska 2021 - bäst i test

Bästa Tennisväska

Babolat RH x6 Pure Aero 2021

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa billiga Tennisväska

Wilson Team 6PK

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Bästa tennisryggsäck

Head Djokovic Backpack 2021

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa tennisracket fodral

Wilson RF Team 3 Pack

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Bästa tennis träningsväska

Head Gravity Sport Bag

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vad är en tennisväska?

En tennisväska är en racketväska som gör att du smidigt och bekvämt kan förvara dina tennisracket, tennisskor och annan tennisutrustning. När vi pratar om tennisväskor så finns det idag 4 olika typer av väskor:

tennisförvaring

Vad ska jag välja för tennisväska?

Börja med att tänka ut hur mycket tennisutrustning du vill kunna få plats med. Behöver du ha plats för mer än ett tennisrack? ska dina tennisskor, tennisbollar och tenniskläder också få plats i väskan?

Storleksmässigt skiljer det sig mellan väskorna och det kan vara en bra idé att köpa en väska som är rätt storlek för just dina förutsättningar. Därefter, tänk ut vilken typ av väska som skulle passa dig mest. Är du intresserad av en renodlad tennisväska eller föredrar du en tennisryggsäck som du även kan använda till annat än bara tennis?

Tennisplan

Finns specifika tennisväskor för damer, juniorer & barn?

Fördelen med tennisväskorna är att de oftast är unisex vilket innebär att de flesta tennisväskor passar damer, som herrar som juniorer och barn.

Sammanfattning - Bästa tennisväskan

Tennisväskor är till för att du enkelt och smidigt ska kunna förvara din tennisutrustning utan att den tar skada. Du kan förvara din tennisutrustning i renodlade tennisväskor, tennisryggsäckar, tennisfodral och vanliga träningsväskor. När du ska välja rätt tennisväska för just dig så tänk först efter hur stor plats du behöver så du köper rätt storlek. Ska din väska få plats med fler än ett tennisrack? Fler än ett par tennisskor? Tenniskläder och tennisbollar? Det finns såklart för och nackdelar med alla typer av väskor.

En renodlad tennisväska som är konstruerad för racketsport är såklart att föredra men fördelen men de andra väskorna är att de enklare kan användas för annat än att bara bära på tennisrack. En ryggsäck eller träningsväska kan du till exempel använda på annat i vardagen som andra sporter, utflykter eller om du ska gå på gymmet.

Vår vinnare: bästa tennisväskan

Babolat RH x6 Pure Aero 2021

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Tennisväska
Passar till : Unisex
Mått : 75 x 32 x 32 cm
Volym : 48 liter

Kommentar: Babolat RH x6 Pure Aero 2021 kommer som en renodlad racketväska med två stora rymliga fack samt tre mindre praktiska fack. Du placerar tennisracken i sidofacken som dessutom har thermo-material vilket skyddar dina tennisrack från snabba temperaturförändringar utanför väskan. På så sätt skyddas strängarna i tennisracket från att tappa tryck.

RH x6 Pure Aero har även ett separat fack för skor vilket vi tycker är positivt då du slipper smutsa ner övriga innehållet i väskan med dina smutsiga tennisskor. Den här tennisväskan kommer med dubbla bärselar som har ett mjukt överdrag vilket gör den här väskan är skön att bära och skonsam mot axlarna.

Tack vare att man får plats med mycket tennisutrustning, många smidiga fack och att den är skonsam att bära så är det här vår vinnare till bästa tennisväska.

Vår vinnare: bästa billiga tennisväskan

Wilson Team 6PK

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Modell : Tennisväska
Passar till : Unisex
Mått : 76 x 24 x 33 cm

Kommentar: Team 6PK är i vår mening en billig och prisvärd tennisväska ifrån Wilson. Den här väskan kommer med 2 stora rymliga fack där du enkelt kan förvara hela 6 st tennisrack. Om du bara behöver ha plats med 2 tennisrack så kommer du enkelt även att få plats med annan tennisutrustning som tennisskor, tenniskläder och tennisbollar. Dessutom kommer den här väskan med ett bra sidofack där du smidigt kan förvara enklare accessoarer.

Den här modellen är enkel att bära på med hjälp av axelremmen som finns i väskan eller handtagen som finns på ovansidan. Vill du ha en billigare tennisväska men ändå kunna frakta mycket tennisutrusning så är Wilson Team 6PK ett bra och prisvärt alternativ till tennisväska.

Vår vinnare: bästa tennisryggsäcken

Head Djokovic Backpack 2021

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Tennisryggsäck
Passar till : Unisex

Kommentar: Djokovic Backpack 2021 är en smidig och stilren tennisryggsäck ifrån Head. Med den här ryggsäcken kommer du att få plats med 2 tennisrack, tenniskläder, tennisbollar m.m. Ett stort plus för just den här tennisryggsäcken är att den har ett genomtänkt separat skofack på undersidan som skyddar din övriga utrustning från dina smutsiga tennisskor.

I övrigt är den här ryggsäcken skön att bära runt på och du kan även använda den till andra aktiviteter som andra sporter men också utflykter. Dessutom tycker vi på sportporten att det här är en mycket snygg och stilren racketryggsäck.

Vår vinnare: bästa tennisfodral

Wilson RF Team 3 Pack

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Modell : Tennisfodral
Passar till : Unisex

Kommentar: RF Team 3 Pack är ett enkelt tennisfodral ifrån Wilson. Här får du plats med hela 3 tennisrack i en smidig och lätt tennisväska. Det är enkelt att bära på det här racketfodralet då den kommer med både axelrem och handtag.

Wilson RF Team 3 Pack är en tennisväska som passar mest till dig som på ett smidigt och enkelt sätt vill förvara tennisrack samt små accessoarer till ett billigt pris. Är du på jakt efter en tennisväska till en junior som vill bära lättare men ändå kunna förvara sitt barn tennisracket så är det här ett bra val.

Vår vinnare: bästa tennis träningsväska

Head Gravity Sport Bag

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Tennis träningsväska
Passar till : Unisex
Mått : 71 x 30.5 x 42 cm
Volym : 67 liter

Kommentar: Head Gravity Sport Bag kommer som en mindre tennis träningsväska / duffelbag ifrån Head. Den här modellen kommer med ett exklusivt material samtidigt som väskan är mycket snygg och stilren. Den här väskan har ett smidigt separat ventilerande skofack vid sidan vilket är ett stort plus för att skydda övrig utrustning ifrån smutsiga träningsskor. Väl inne i väskan kan du enkelt skräddarsy de olika facket så att du enkelt på egen hand på ett enkelt sätt fördela innehållet i väskan.

Tack vare sin stora och praktiska volym så får du enkelt plats med flera tennisrack, tennisbollar,tenniskläder m.m. Om man kikar på bärförmågan så kommer väskan med två smidiga axelremmar som gör att vi enkelt kan bära runt den här träningsväskan som en ryggsäck. Som en sista positiv aspekt vi vill såklart ta med är att den här sportsbagen även kan användas till mycket annat än just tennis.

Flera av våra artiklar om tennis

Vill du läsa mer ifrån svenska tennisförbundet? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 17

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *