Bästa Roddmaskin • Bäst i Test • Sportporten.se

Bästa Roddmaskinen 2021 - Bäst I Test

Har du någon gång testat att träna med en roddmaskin? Du kanske har prövat på någon gång på gymmet eller i hemmet? Roddmaskiner blir en allt vanligare träningsmaskin och i den här artikeln går vi igenom vad du behöver veta för att hitta den bästa roddmaskinen som passar för just din träning.

Vi kommer inleda med att förklara vad en roddmaskin är, vilka muskelgrupper du tränar och hur bra träning den faktiskt ger. Sedan kommer vi att förklara skillnaderna mellan olika roddmaskiner för att avslutningsvis presentera vår roddmaskin bäst i test 2021.

Roddmaskin

Vår Topp 5 bästa roddmaskin 2021 - bäst i test

1.

First Degree Fitness Roddmaskin Apollo Hybrid AR

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2.

NordicTrack Roddmaskin RW900

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

3.

Abilica Premium Roddmaskin Premium TopRower

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

4.

Abilica Roddmaskin TurbineRower

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

5.

Abilica Roddmaskin QuickRower

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vad är en roddmaskin?

En roddmaskin är en effektiv och rolig träningsmaskin som länge varit en mycket vanlig syn på våra gym men som blir allt vanligare även för hemmabruk. Tack vare sitt naturliga rörelsemönster som efterliknar att ro så ger roddmaskinerna en fenomenal träning som dessutom är skonsam emot leder.

Vad tränar jag med roddmaskiner?

Med en roddmaskin får du en vinnande kombination mellan konditionsträning och styrketräning.

När du tränar med en roddmaskin så sker den största utväxlingen av kraft via benen när du skjuter ifrån vid roddtagen, det gör att du framförallt tränar framsida lår, vader och rumpa. Men roddmaskinen ger också en bra muskelträning för överkroppen, speciellt övre delen av ryggen och axlar men också biceps, bröst, mage och även greppstyrka, vilket gör att träning på roddmaskin kommer ge dig en bra helkroppsträning som ökar din muskelmassa och ger dig en bättre hållning.

Att träna med roddmaskin ger också en mycket bra konditionsträning och du behöver inte ro speciellt länge för att du ska få upp ett riktigt bra flås. Det här stärker både hjärta och lungor samtidigt som du får mer energi i din vardag.

Förbränning roddmaskin

Att träna med roddmaskiner är bra för att gå ner i vikt samtidigt som du bibehåller muskelstyrka. Det är såklart individuellt hur mycket du förbränner med roddmaskinen men du kan nog räkna med lite drygt 300 kalorier för ett tungt 30 min pass.

Bästa Roddmaskinen

Olika typer av roddmaskiner

Designen på olika roddmaskiner är mycket snarlika. Det är inte så mycket som skiljer de åt förutom priset, material och diverse tilläggsfunktioner. Däremot den största skillnaden är vilken typ av motstånd roddmaskinen har i svänghjulet. Beroende på vilken typ av motstånd den har så påverkas träningen, känslan och ljudnivån.

Luftmotstånd – Roddmaskiner med luftmotstånd är bland de vanligaste på marknaden och det är den här typen av motstånd som främst används på våra gym. Motståndet skapas helt enkelt med hjälp av luftmotstånd vid roddtagen och ju snabbare svänghjulet snurrar desto kraftigare blir motståndet. Luftmotståndet anpassas efter dina roddtag och hjälper dig att få en skön och skonsam rörelse.

Magnetiskt Motstånd – Med ett magnetisk motstånd i roddmaskinen så styrs svänghjulets tröghet med hjälp av magneter som du enkelt kan justera för att anpassa motståndet i träningen. Den här typen av roddmaskiner blir allt populärare för hemmabruk då priset är något lägre och framförallt är den tystare vilket passar bra ifall du vill ha en roddmaskin i hemmet. Det som kan vara bra att veta är att motståndet i den här typen av roddmaskin är konstant vilket inte är helt realistiskt då motståndet i verklig rodd regleras beroende på hur hårt man ror. Därför kombinerar man ofta denna typ av roddmaskin med både magnetiskt motstånd och luftmotstånd för att få en mer realistisk upplevelse.

Vattenmotstånd – Det är inte så vanligt att det säljs roddmaskiner med vattenmotstånd då denna typ av roddmaskin är något mer exklusiv. Men däremot så är de mycket tysta och det är faktiskt den typ av roddmaskin som efterliknar riktig rodd mest vilket passar för dig som vill ha en riktning bra upplevelse och känsla i roddträningen.

bästa roddmaskin

Hur väljer jag ut den bästa roddmaskinen?

När du ska köpa rätt roddmaskin så är det vissa faktorer som kan vara bra att tänka på. Vilken prisklass vill du lägga dig i? Hur stort utrymme har du? Vilka funktioner i en roddmaskin är viktiga för dig?

Utrymme

Tänk på hur stort utrymme du behöver för din roddmaskin så att du verkligen får plats med din träning. Mät gärna i förväg så att du ser till att du verkligen har de måtten som krävs för att sedan jämföra med roddmaskinen du tänker köpa.

Användarvikt & maskinvikt

I stort sätt alla roddmaskiner kommer med en maximal rekommenderad användarvikt, det handlar inte bara om säkerhet utan det kan också skvallra lite om hur stabil och robust konstruktionen är, dvs hur välbyggd roddmaskinen är.

Ha i åtanke hur stor maskinvikten är ifall du vill flytta runt på roddmaskinen, även här så kan en hög användarvikt säga lite om hur stabil och robust roddmaskinen är.

Display & Träningsdator

Roddmaskiner kommer oftast med medföljande displayer som förser dig med rolig visualisering över ditt träningspass som tid, distans, hastighet och kcal. Exklusiva roddmaskiner kan ha mer exklusiva och spännande funktioner i större och bättre skärmar medans billiga roddmaskiner ger dig den enklaste informationen.

display roddmaskin

Via träningsdatorn kan vissa roddmaskiner även erbjuda dig roliga och utmanande träningspass.

Garanti Roddmaskin

Även fast roddmaskiner oftast är välgjorda och tillförlitligt konstruerade, så finns såklart alltid risken att de går sönder. För din trygghets skull, dubbelkolla därför alltid en gång extra ifall det ingår någon form av garanti till ditt köp.

Typ av motstånd & ljudnivå

Vissa roddmaskiner låter mer än andra vilket inte är så konstigt med tanke på den belastning som svänghjulet får vid varje roddtag. Men beroende på vilken typ av motstånd roddmaskinen har så kan den låta mindre. Därför är roddmaskiner med magnetiskt motstånd eller vattenmotstånd de bästa ifall du vill ha en längre ljudnivå. Med det sagt så innebär inte det att roddmaskiner med luftmotstånd producerar jättehög ljudnivå men de andra typerna av motstånd låter ändå mindre.

Pris roddmaskin

Det finns såklart olika prisklasser för roddmaskin då det finns både billiga och exklusiva roddmaskiner. Här måste du tänka ut lite vilken prisklass du är ute efter i ditt köp. Exklusiva roddmaskiner kommer i regel i en bättre konstruktion som håller länge med flera spännande tilläggsfunktioner vilket kommer ge dig en bättre och mer effektiv träning. Medans de billigare roddmaskiner är mer för dig som mest bara är ute efter träningsformen mer än alla tilläggsfunktioner.

Plats nummer 1 : bästa roddmaskin

First Degree Fitness Roddmaskin Apollo Hybrid AR

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Storlek : 213 x 55 x 54 cm
Mått Hopfälld : 54 x 55 x 213 cm
Motståndstyp : Vatten
Motståndnivå :
4
Vikt :
33 kg
Max användarvikt :
150 kg

Kommentar: Vår vinnare och enligt oss bästa roddmaskinen måste såklart bli en roddmaskin med vattenmotstånd som vi finner i First Degree Fitness Roddmaskin Apollo Hybrid AR. Motståndet består av en vattenbehållare med en trippelblads impeller som sedan är kopplad med remdrift vilket gör det här till en mycket realistisk, effektiv och nästan ljudlös träning. Du kan enkelt justera motståndet som sen ger dig allt från tuffa träningspass till enklare träningspass.

First Degree Fitness Roddmaskin Apollo Hybrid AR är en slitstark och robust träningsmaskin som kommer i stålram där glidskenan är tillverkad av amerikanskt askträ som gör rörelserna mycket tysta. Sittdynan är bekväm, du kan justera fotplattorna och handtaget är ergonomiskt utvecklad för att minska påfrestningar.

First Degree Fitness Roddmaskin Apollo Hybrid AR kommer med en LCD display som presenterar information om t.ex. kcal, sträcka/tid/distans, roddtag per minut m.m. Det går dessutom att koppla den här statistiken till din dator så att du ska kunna få presenterat all data kring din roddträning.

Den här roddmaskinen har praktiska transporthjul som gör att du enkelt kan transportera den eller ställa den emot väggen när du är klar med din träning.

First Degree Fitness Roddmaskin Apollo Hybrid AR är en exklusiv och påkostad roddmaskin i premium klassen som passar alla åldrar och nivåer av roddträning. Är du på jakt efter det allra bästa så är First Degree Fitness Roddmaskin Apollo Hybrid AR ett bra val och vår bäst i test roddmaskin 2021.

Plats nummer 2 : bästa roddmaskin

NordicTrack Roddmaskin RW900

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Storlek :  218 x 55 x 125 cm
Mått Hopfälld : 113 x 55 x 73 cm
Motståndstyp : Luft & Magnet
Motståndnivå : 26

Vikt :
49 kg
Max användarvikt :
115 kg

Kommentar: NordicTrack Roddmaskin RW900 är en exklusiv roddmaskin i premiumklassen. Den här påkostade roddmaskinen har en kombination mellan luft- och magnetmotstånd i 26 olika nivåer vilket gör att du verkligen kan anpassa nivån på din träning.

Med ett ergonomiskt gjutet säte så sitter man bekvämt och med justerbara nylon fotremmar, svängbara fotplattor och ett ergonomiskt handtag så ger NordicTrack Roddmaskin RW900 ett fenomenal komfort.

NordicTrack Roddmaskin RW900 har en rejäl exklusiv 22-tums fullfärg pekskärm som ger dig all möjlig rolig och spännande information under din träning. Med iFit kan du dessutom få tillgång till träningspass och streaming sessioner ledda av professionella tränare.

Med SpaceSaver design kan du fälla ihop roddmaskinen och med hjälp av det smidiga transporthjulet förflytta din roddmaskin när du är klar med träningen. NordicTrack Roddmaskin RW900 har allt vi söker i en påkostad och exklusiv premium roddmaskin för dig som vill ha det allra bästa.

Plats nummer 3 : bästa roddmaskin

Abilica Premium Roddmaskin Premium TopRower

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Storlek :  240 x 62 x 106 cm
Mått Hopfälld : 115 x 62 x 125 cm
Motståndstyp : Luft
Motståndnivå :
9
Vikt : 40 kg
Max användarvikt :
150 kg

Kommentar: Abilica Premium Roddmaskin Premium TopRower är en roddmaskin i bra kvalité och fina materialval. Användarvikten är på hela 150 kg vilket gör det här till en slitstark roddmaskin som tål tuffa träningspass. Abilica Premium Roddmaskin Premium TopRower kommer med ett luftmotstånd i 9 olika nivåer vilket kommer kunna ge dig en mångsidig träning som passar för alla åldrar och ambitioner.

Ramen är hopfällbar vilket gör att du enkelt och praktiskt kan förvara den här roddmaskinen efter träning. Den kommer också med en medföljande dator där du enkelt kan se statistik och få information presenterat under din träning.

Abilica har under en längre tid tillverkad träningsmaskiner i god kvalité och deras TopRower är ingen undantag. Är du ute efter en mellanklass roddmaskin för att få ut en bra styrke- och konditionsträning så är Abilica Premium Roddmaskin Premium TopRower ett bra val.

Plats nummer 4 : bästa roddmaskin

Abilica Roddmaskin TurbineRower

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Storlek :  220 x 48 x 88 cm
Mått Hopfälld :  130 x 48 x 148 cm
Motståndstyp : Luft
Motståndnivå :
8
Vikt : 35 kg
Max användarvikt :
130 kg

Kommentar: Abilica Roddmaskin TurbineRower tillhör kategorin billiga och i vår mening prisvärda roddmaskiner. Abilica Roddmaskin TurbineRower har ett luftmotstånd med 8 olika motståndsnivåer. Skenan är tillverkad i aluminium vilket ger sköna och bekväma roddtag. Den är dessutom hopfällbar med smidiga transporthjul så att du enkelt kan flytta runt roddmaskinen.

Abilica Roddmaskin TurbineRower är en perfekt roddmaskin för dig som söker en enkel och billig roddmaskin som du egentligen bara vill använda till träning och inte har speciellt stort behov av tilläggsfunktioner.

Plats nummer 5 : bästa roddmaskin

Abilica Roddmaskin QuickRower

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Storlek :  180 x 51 x 73 cm
Mått Hopfälld : 85 x 51 x 130 cm
Motståndstyp : Magnet
Motståndnivå :
8
Vikt : 35 kg
Max användarvikt :
120 kg

Kommentar: Abilica Roddmaskin QuickRower är bland de billigaste roddmaskinerna på marknaden. Den här roddmaskinen kommer med ett magnetmotstånd i 8 nivåer vilket ger en ganska tyst roddmaskin. Den kommer med en enklare display där du kan få viktig statistik presenterad som tid, distans, frekvens och brända kalorier.

Abilica Roddmaskin QuickRower är hopfällbar vilket gör att du enkel kan ställa undan roddmaskinen efter träning. Abilica Roddmaskin QuickRower är helt enkelt för dig som vill ha en billig och enkel roddmaskin.

Gillade du den här artikeln om roddmaskiner? Vi har även fler artiklar om träningsmaskiner som crosstrainer eller spinningcyklar

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 28

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *