Campingtält • Bästa campingtältet 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Bästa campingtält 2021 - bäst i test

Gillar du att bo i tält? Vill du hitta en rolig aktivitet för hela familjen? Är det festival på gång där du och dina vänner behöver ett billigt boende? Då ska du testa på att bo i ett campingtält.

I den här artikeln berättar vi om hur du ska gå till väga för att köpa rätt campingtält, vad du behöver veta och tänka på för att du ska köpa det bästa campingtältet 2021.

Vi kommer avslutningsvis att presentera vår topp 5 bästa familjetältet bäst i test 2021.

Topp 5 Bästa campingtält - familjetält - Bäst i test

1.

4 personer

Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4)

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2.

7 personer

Outwell Vermont 7

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

3.

6 personer

Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6)

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

4.

3 personer

Robens Pioneer 3EX

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

5.

5 personer

Outwell Greenwood 5

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Kortfattat om campingtält

Campingtältet är ett fenomenalt sovtält som passar till hela familjen eller kompisgänget som vill ha en rolig aktivitet tillsammans. Förutom att campa i naturen så kan ett campingtält vara en lämplig sovplats på en festival men det kan också vara ett bra och praktiskt reservboende på ett landställe.

Skillnad mellan campingtält och vandringstält

Du kanske inte visste det men det är stor skillnad på ett campingtält och ett vandringstält. Ett vandringstält är tillverkad i en lägre vikt för att den ska bli lättare att bära på under en vandring, fjälltur eller cykelsemester. Till skillnad från ett campingtält som är anpassad mer för att bo komfortabelt och transportera kortare sträckor.

Ett vandringstält väger bara ett par kilo medans campingtält kan väga en bra bit över 10 kg vilket inte är optimalt för längre vandringar.

Är du istället på jakt efter ett vandringstält? Läs gärna våra artiklar om vandringstält och enmanstält

Campingtält festival

Hur väljer jag det bästa familjetältet?

När du ska välja ut det bästa familjetältet finns det några saker du behöver ha i åtanke. Tänk först ut hur stort campingtält du behöver, desto större campingtält du köper desto högre kommer vikten att bli. Dessutom är ett litet familjetält enklare och smidigare att montera ihop.

Glöm inte att komplettera ditt campingtält med både liggunderlag och sovsäck för att få både komfort och värme som gör att du kan sova ordentligt.

Vad är vattenpelare?

Vattenpelare anger vattentätheten i ditt campingtält. I stort sätt alla campingtält som tillverkas idag ska klara av både regn och fukt. Ju fler vattenpelare campingtältet har desto bättre och längre kommer tältet att hålla. Det kan också skvallra lite om kvalitén på campingtältet.

Vad är en absid?

En absid är utrymmet i tältet där du inte sover men som fortfarande innesluts av tältet. Det här är ytan där du kan förvara din blöta och leriga utrustning som du kanske inte vill ta med dig in i tältet men det kan också vara en behaglig social yta när det regnar.

Campingtält familj

Tältvård

Ta hand om ditt tält. Ett tält ska vårdas regelbundet dels för att öka komforten men framförallt livslängden. Se till att du rengör tältet med jämna intervaller och var varsam med dragkedjor och stänger. Låt inte tältet stå i direkt solljus under en längre tid då UV-strålarna med tiden bryter ned väven i tältet. Torka tältet innan förvaring och låt det gärna bli 110% torrt. Var varsam med vassa föremål eller till exempel klorna på ditt husdjur så det inte skadar duken eller golvet i tältet.

Vår topp 5 bästa familjetältet - bäst i test 2021

  1. Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) – Bästa Familjetältet
  2. Outwell Vermont 7 – Bästa Stora Campingtältet
  3. Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6) – Bästa Campingtält 6 personer
  4. Robens Pioneer 3EX – 3 personstält
  5. Outwell Greenwood 5 – 5 personstält

Plats 1 : bästa campingtältet

Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4)

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Vikt : 18.8 kg
Antal personer :
4
Yttermått :
480 x 300 x 200 cm
Innertältsmått : 
210 x 280 x 190 cm
Vattenpelare Ytterduk / Golv :
3000 / 3000 mm
Antal ingångar : 2

Kommentar: På jakt efter det bästa campingtältet för 4 personer? Då tycker vi att Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) är ett bra val! Det här är ett välgjort, exklusivt men ändå förhållandevis billigt campingtält.

Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) är ett campingtält som passar för 4 personer, tack vare sina 2 separata sovrum passar det här tältet både som ett familjetält men också för ett kompisgäng. Totalarean ligger på hela 7,5 m2 vilket gör det här till ett mycket rymligt och komfortabelt campingtält där ni enkelt kommer kunna få plats med all er utrustning.

Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) kommer med kraftiga stänger i stål och fiberglas vilket gör att det här familjetältet kommer kunna stå emot både väder och vind. Den kommer dessutom med 3000 vattenpelare på både ytterduk och golv vilket enligt tillverkaren gör tältet helt vattentätt. Även om det här 4 persons tältet var lätt att montera ihop så krävdes det ändå 2 personer vilket kan vara bra att veta iallafall första gången när du ska sätta ihop tältet.

Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) har allt vi söker i ett rymligt och prisvärt campingtält som blev vår bäst i test familjetält 2021.

Plats 2 : Bästa campingtältet

Outwell Vermont 7

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Vikt : 32.1 kg
Antal personer :
7
Yttermått : 700 x 470 x 235 cm
Innetältmått : 230 x 440 x 225 cm
Vattenpelare Ytterdyk : 6000 mm
Antal ingångar : 3

Kommentar: Här kan vi snacka campingtält med en generös storlek och framförallt volym. Outwell Vermont 7 är ett stabilt och robust 7 personers campingtält som kommer med hela 3 separata sovrum där det mittersta sovrummet är något större vilket rymmer 3 personer. Innertältsmåtten ligger på 230 x 440 x 225 cm vilket du kanske förstår  kommer ge ett enormt utrymme både för er och er utrustning. Den här modellen kommer med en nästan upprätt framdörr och dubbla sidodörrar med nät som ger flexibel åtkomst men fungerar också som en bra extra ventilationskälla.

Outwell Vermont 7 kommer med förböjda stänger som ger både stabilitet men också branta väggar för att du ska få maximal ståhöjd och utrymme. Outwell Vermont 7 kommer också med tonade fönster med gardiner som ger insynsskydd samtidigt som det blockerar solens starka strålar vilket kommer ge en god natts sömn. Det här campingtältet är perfekt för en större familjen eller ett större kompisgäng.

Plats 3 : bästa campingtältet

Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6)

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 24.7 kg
Antal personer : 6
Yttermått :
500 x 445 x 210 cm
Innertältsmått : 
210 x 420 x 195 cm
Vattenpelare Ytterduk / Golv : 3000 / 3000 mm
Antal ingångar : 2

Kommentar: På plats nummer 3 bästa campingtältet så finner vi Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6) 6 persons familjetält. Den här modellen är mycket lik vår vinnare ovan Vespucci 4 men skillnaden att det här är en större modell som passar för 6 personer.

Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6) med en innertältsmått på 210 x 420 x 195 cm fördelat på 3 sovrum och en absid vilket ger mycket plats både för er men också er utrustning.

Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6) har en stadig och stabil konstruktion som ska klara allt från vatten och vind. Den var ganska lätt att montera ihop men den krävde dock 2 personer vilket inte är så konstigt för ett campingtält i den här storleken. Dock upplevde vi tältpåsen var något liten första gången vi skulle ta ner tältet men nästa gång visste vi hur vi skulle göra och det gick enklare.

Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6) är ett förhållandevis billigt och prisvärt 6 persons familjetält och den passar allt från nybörjare som aldrig tältat förut till erfarna campare.

Plats 4 : Bästa Campingtält

Robens Pioneer 3EX

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 3.2 kg
Antal personer : 3

Vattenpelare Ytterduk / Golv : 3000 / 6000 mm
Antal ingångar : 1

Kommentar: Robens Pioneer 3EX är ett campingtält som passar för den mindre familjen eller kompisgänget på 3 personer. Tack vare sin låga vikt på bara 3.2 kg så är det här ett mycket enkelt tält att transportera vilket gör att det här tältet passar både som vandringstält och campingtält.

Robens Pioneer 3EX kommer med en sidodörr som i sin tur ger en generös och rymlig absid där ni enkelt kan förvara mycket av er utrustning. Pioneer 3EX kommer med både främre och bakre ventiler som skapar en god ventilation samtidigt som det minimerar kondens. Tack vare sin tunnelstruktur så är det här dessutom ett tält som är mycket tåligt mot både nederbörd och vind. Robens Pioneer 3EX är helt enkelt ett bra och i vår mening billigt campingtält för 3 personer.

Plats 5 : Bästa campingtält

Outwell Greenwood 5

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 22.9 kg
Antal personer : 5
Yttermått :
640 x 320 x 160/210 cm
Innertältsmått : 
215 x 300 x 150 cm
Vattenpelare Ytterduk :  4000 mm
Antal ingångar : 2

Kommentar: På jakt efter ett campingtält för 5 personer? Då tycker vi att det lyxiga tältet Outwell Greenwood 5 är ett bra val. Outwell Greenwood 5 kommer med 2 separata mörklagda sovrum med plats för 3 respektive 2 personer vilket passar både som familjetält eller kompistält.

Tack vare sin form ger det här campingtältet en mycket god volym både för er men också er utrustning. Outwell Greenwood 5 har smidig färgkodning på tältpinnarna vilket gör det mycket enkelt att montera ihop tältet vilket passar för dig som är ny till camping. Inuti kommer greenwood 5 med flera praktiska funktioner kombinerat med mycket smarta ventilationsmöjligheter vilket ger tältet en god ventilation.

Outwell har funnits länge på marknaden och är kända för att producera campingtält med hög kvalité och deras Greenwood 5 är inget undantag.

Gillade du vår artikel om campingtält? Läs gärna fler av våra artiklar om friluftsliv

Källa :
https://www.youtube.com/watch?v=b8UVUjbpaH0&t=209s

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 21

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *