Sök

Bästa Golfsimulatorn Hemma – Bäst I Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Nordicagolf

Bästa golfsimulatorn Hemma 2024 - Sportporten

På jakt efter bästa golfsimulatorn hemma men osäker på vad du ska köpa? Vi har jämfört och utsett Garmin R10 Simulator Pack till bästa golfsimulator hemma bland annat tack vare sin Garmin R10 sensor som är kompatibel med connect E6 i kombination med Simbox Enclosure som ger ett väl tilltaget träningsutrymme och möjlighet att förvandla rummet till en komplett golfstudio.

Garmin R10 Simulator Pack

Garmin R10 Simulator Pack
4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Att spela golf och utveckla svingen med hjälp av golfsimulatorer är något som har blivit allt mer populärt, speciellt under vinterhalvåret. Tack vare att tekniken har gått framåt, så har det blivit vanligare med golfsimulator för hemmabruk. Det här gör att man har möjlighet att spela året runt oavsett väderlek eller tid på dygnet. Dessutom är det ett bra verktyg att utveckla sin sving men också upprätthålla svingen under vintersäsongen så att försäsongen blir kortare när väl golfbanorna öppnar. En golfsimulator hemma kan också ha många sociala fördelar, bjud hem kompisarna och spela 18 hål på din favoritbana eller varför inte en rolig aktivitet för hela familjen.

Men det är ett par saker som kan vara bra att ha i åtanke när man vill investera i en golfsimulator i hemmet. Därför har vi valt att skapa den här artikeln där vi vill hjälpa dig hitta den bästa golfsimulatorn för hemmabruk. Vi kommer inleda med att berätta vad en golfsimulator är, hur den fungerar, vilka fördelar den har för att sedan gå igenom vad som kan vara bra att tänka på så att man köper rätt simulator. Avslutningsvis kommer vi att presentera våra favoriter till bästa golfsimulator hemma.

Våra favoriter bästa golfsimulator för hemmet

1

Garmin R10 Simulator Pack

Garmin R10 Simulator Pack

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

2

SkyTrak+ Simulator Pack

SkyTrak+ Simulator Pack

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

3

Garmin Approach R10 Pack inkl. Haack Golfnät & Golfmatta

Garmin Approach R10 Pack inkl. Haack Golfnät & Golfmatta

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

4

Phigolf WGT Home Golf Simulator

Phigolf WGT Home Golf Simulator

4/5

Betyg 4.0 / 5

Vad är en golfsimulator?

När vintersäsongen är igång och golfbanorna stänger är det många som istället väljer att spela golf inomhus. Att spela virtuell golf eller indoor golf som det också kallas är något som har blivit allt vanligare. Det finns olika varianter av simulatorgolf men rent generellt kan man säga att en golfsimulator fungerar med hjälp av en sensor som mäter bollträffen och ger golfaren information om slaget som längd, höjd, spinn m.m.

Om man vill få tillgång till en golfsimulator för hemmabruk så finns det olika ambitionsnivåer beroende på vilken budget man har. För den ambitiösa så kan man köpa en hel slagbur med tillhörande projektorduk, koppla ihop den med en sensor som i sin tur kopplas till en dator för att få en hel golfstudio. Därefter så får man separat köpa en projektor och sen har man en komplett golfsimulator i en virtuell värld där man kan spela sina 18 håls rundor i en mycket realistisk upplevelse.

Om man vill gå ner något i prisklass så kan man köpa ett paket med en sensor, golfmatta och ett golfnät som man sedan kopplar ihop med en dator. Det här gör att man inte behöver ha en projektor eller en full bur men ger inte riktigt den fulla upplevelsen utan ska mer ses som ett träningsverktyg där man får full statistik på sina slag. Man kan såklart koppla ihop datorn till en tv-apparat för att förstärka känslan något och på så sätt spela en virtuell golfbana.

Bästa golfsimulatorn hemma

Fördelar med golfsimulatorer

Vi tycker att det finns många fördelar med golfsimulatorer och nedan listar vi några :

Checklista - Golfsimulator i hemmet

De flesta golfshoppar som säljer golfsimulatorer brukar oftast sälja produkterna som paket där allt ingår men väljer man istället att köpa produkterna separat så listar vi nedan vad som behövs :

För att göra upplevelsen bättre behövs oftast någon form av dator som man i sin tur kan koppla upp mot en tv eller projektor för att få en bättre visuell upplevelse av att spela på en golfbana.

Sensor

Det finns olika typer av sensorer för simulatorgolf. Den mer exklusiva är de fotometriska sensorerna som består av flera kameror som ger både hög flexibilitet och precision men de här är oftast i den övre prisklassen och inte helt vanligt för hemmabruk. En annan vanlig teknik består av infraröda sensorer som mäter ljuset och använder klubbhuvudet som en mätpunkt. 

Den sista tekniken är radarteknologi som istället mäter frekvensen när man träffar bollen vilket används i trackman som är bland de vanligaste golfsimulatorerna.

Vi tycker att de fotometriska sensorerna är de bästa när det kommer till precision och exakt mätning men de är som sagt i en övre prisklass och inte helt vanliga för hemmabruk.

Garmin R10 Launch monitor

Garmin R10

Rapsodo MLM2 Pro

Rapsodo MLM2 Pro

Golfmatta

Golfmattorna är precis som de du säkert redan stött på vid en driving range. Något som är viktigt att ha åtanke är att det finns hål för gummipegg så du kan pegga upp och slå dina slag med driver eller spoon. Dagens mattor kommer i stort sett alltid med tillsats för gummipegg både på vänster och höger sida vilket är önskvärt så man slipper flytta på mattan beroende på om du är vänster eller högerspelare.

För att få en fingervisning om kvalité på mattan så tycker vi att man ska ta en liten titt på tjockleken på mattan så man försäkrar sig om en robust konstruktion. Dessutom kan det vara skönt med en större matta så man har en stor och fin yta att svinga på.

Golfmatta (90 X 150 cm)

Golfmatta (90 X 150 cm)

Golfmatta Pro - 150x150 cm

Golfmatta Pro - 150 x 150 cm

golfnät & duk

Att ha någon form av skyddsnät eller golfbur är ett måste för att skydda väggen bakom. Vi tycker det är mycket viktigt att investera i ett nät eller duk som är anpassad för just golf och inget annat ändamål så man försäkrar sig om att de klarar av en golfboll i full hastighet.

The Haack Golf Net

The Haack Golf Net

SimBox Golf Simulator Enclosure

SimBox Golf Simulator Enclosure

Köpguide - Att tänka på vid köp av golfsimulator för hemmabruk

Om man ska köpa en golfsimulator att ha i hemmet så är det ett par saker som kan vara bra att ha i åtanke, nedan listan vi de viktigaste :

Storlek

Givetvis måste simulatorn få plats. Om man tänker investera i en hel golfbur så står oftast måtten i specifikationen vilket gör det enkelt att mäta i hemmet. Ska man däremot köpa ett golfnät, slagmatta och sensor så bör man även här vara noggrann att simulatorn verkligen får plats i hemmet. Vi tycker att man ska testa att stå på sin tilltänkta yta och svinga fullt med drivern för att försäkra sig om att man inte slår i tak eller väggar. Dessutom bör man också ha i åtanke att man ska stå på en slagmatta vilket gör att man kommer stå några centimeter högre.

När det kommer till just golfburar och mattor så finns de oftast i flera olika storlekar vilket gör att man ofta kan skräddarsy sitt simulatorpaket beroende på vilken yta man har att tillgodose.

Bästa Golfsimulator bäst i test

Underlag

Att underlaget är platt är lite av en självklarhet. Golfmattorna är ofta robusta vilket gör att man får ett platt underlag att stå på. Om man är orolig så kan man kika på en något tjockare golfmatta vilket också brukar ge en fingervisning om god kvalité.

el Uttag

För att spela simulatorgolf behöver man ha tillgång till ström, dels för sensorn men också för en eventuell dator, tv eller projektor. Det kan vara en god idé att tänka ut hur strömkablar osv kommer att se ut i rummet. Om man bara tänker använda sig av ett nät/bur eller matta utan sensor så behövs det såklart inget uttag.

Pris - hitta en billig golfsimulator

Det finns olika prisklasser och ambitionsnivåer när det kommer till golfsimulatorer. Vill man hitta en billig golfsimulator så tycker vi att man kommer långt med en golfmatta, sensor och skyddsnät. Många golfshoppar som säljer golfsimulatorer brukar oftast plocka ihop paket vilket brukar vara något billigare än att köpa produkterna separat.

Plats nummer 1

Garmin R10 Simulator Pack

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Kommentar : Om du vill ha en fräsig golfstudio till hemmet så kan vi rekommendera detta paket i Garmin R10 simulator pack. Vi börjar med Simbox enclosure eller själva buren som finns i flera olika storlekar som innehåller stolpar med click tubing vilket innebär att man inte kräver skruvar eller verktyg vilket bidrar till att göra monteringen enklare. Dessutom ingår projektorskärm med premium impact vilket innebär att den tål alla slag samtidigt som duken har HD-kvalitet. Det som är bra att veta är att man behöver köpa en projektor separat vilket inte ingår i paketet.

När det kommer till mattorna så finns det 2 olika modeller att välja. Mattorna kommer med hål för gummipeg på varsin sida vilket gör att det inte spelar någon roll om man är vänster eller högerspelare.

Sensorn är Garmin R10 som mäter klubbhuvudets hastighet, bollens hastighet, carry, riktning och vinkel för att ge golfaren information om slaget. Med appen Garmin Golf så kan man koppla upp sig via sin smartphone för att få all information presenterad. Dessutom kan man spela på över 42000 virtuella banor över hela världen vilket möjliggör att man förmodligen kommer kunna spela på sin hemmabana.

Något som vi tycker är ett stort plus är att Garmin R10 är kompatibel med E6 Connect vilket möjliggör att man kan spela riktig simulatorgolf. I det här paketet ingår en testperiod för E6 Connect på 30 dagar i köpet vilket ger en komplett simulatorupplevelse, speciellt om man väljer att köpa till en projektor, men en TV eller dator vid sidan om kan också ge en bra och mer realistisk upplevelse.

Garmin R10 Simulator Pack finns att köpa här :

Plats nummer 2

SkyTrak+ Simulator Pack

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Kommentar : SkyTrak+ Simulator Pack är ett exklusivare paket med premium sensorn från SkyTrak som ger ett paket för golfare som vill ha det absolut bästa vilket också syns på prislappen.

Vi börjar med Simbox enclosure eller själva buren som finns i flera olika storlekar som innehåller stolpar med click tubing vilket innebär att man inte kräver skruvar eller verktyg vilket bidrar till att göra monteringen enklare. Dessutom ingår projektorskärm med premium impact vilket innebär att den tål alla slag samtidigt som duken har
HD-kvalitet. Det som är bra att veta är att man behöver köpa en projektor separat vilket inte ingår i paketet.

När det kommer till mattorna så finns det 2 olika modeller att välja. Mattorna kommer med hål för gummipeg på varsin sida vilket gör att det inte spelar någon roll om man är vänster eller högerspelare.

Skytrak har varit en av de ledande märkerna när det kommer till senorer för hemmagolf. Skytrak använder sig av dubbelt doppler-radarsystem eller frekvensmätning som det också kan kallas. Det innebär en mycket bättre och mer exakt noggranhet i slagen.

Det här är ett mer exklusivare paket med SkyTrak som vi tror passar för golfare som vill ha ett bra paket med bra matta, bur men framförallt en sensor i absoluta toppklass. Om vi bara hade rangordnat på kvalité så hade den här modellen helt klart varit vår favorit.

SkyTrak Simulator Pack finns att köpa här :

Plats nummer 3

Garmin Approach R10 Pack inkl. Haack Golfnät & Golfmatta

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Kommentar : Om man vill ha en något billigare golfsimulator till hemmet så kan vi rekommendera detta paket där man får tillgång till Garmin R10, golfmatta men istället för en bur så är det ett golfnät vilket gör priset billigare.

Vi börjar med sensorn som är Garmin R10 som mäter klubbhuvudets hastighet, bollens hastighet, carry, riktning och vinkel för att ge golfaren information om slaget. Tack vare appen Garmin Golf så kan man koppla upp sig via sin smartphone för att få all information presenterad. Dessutom kan man spela på över 42000 virtuella banor över hela världen vilket möjliggör att man förmodligen kommer kunna spela på sin hemmabana. 

Något som vi tycker är ett stort plus är att Garmin R10 är kompatibel med E6 Connect vilket möjliggör att man kan spela en mer realistisk simulatorgolf. I det här paketet ingår en testperiod för E6 Connect på 30 dagar i köpet och ifall man väljer att koppla ihop anläggningen med en dator eller TV så förhöjer det upplevelsen.

Golfmattan är 90 x 150 cm med hål på varsin sida för att fungera för både höger och vänsterspelare. Mattan har en 16 mm tjockt konstgräs och undersidan har ett 5 mm tjockt skumunderlag med glidskydd vilket både ger bra dämpning men också hindrar mattan från att förflytta sig. Nätet mäter 3 x 2,3 x 1 m och den kommer med en praktisk bärväska ifall man behöver plocka undan nätet.

Vi tycker att det här ett bra paket för golfare som vill ha tillgång till sensor och matta men klarar sig bra med bara ett nät vilket ger en billig och prisvärd golfsimulator men som kanske fungerar mer som ett träningsverktyg.

Garmin Approach R10 Pack inkl. Haack Golfnät & Golfmatta finns att köpa här :

Plats nummer 4

Phigolf WGT Home Golf Simulator

4/5

Betyg 4.0 / 5

Kommentar : Phigolf WGT Home Golf Simulator är en enklare och billigare golfsimulator som man enkelt kan koppla ihop med allt från tv, surfplatta till telefon. Här får man tillgång till en 9-axlig klubbsensor där som då mäter av svingen och ger resultatet i ett roligt spel.

Det här är en enklare modell och man får tyvärr inte svinga sina egna klubbor vilket vi tycker drar ner betyget något. Men däremot är priset och enkelheten väldigt bra i en rolig aktivitet som passar för hela familjen eller vänner oavsett om man spelat golf innan eller inte. Vi tycker ändå att det här kan vara ett bra sätt att träna och svinga en klubba men som inte ger riktigt samma träning eller upplevelse som modellerna ovan.

Phigolf WGT Home Golf Simulator finns att köpa här :

Vanliga frågor om golfsimulatorer

Paketen brukar ofta innehålla en sensor, slagmatta och någon form av duk/nät. Vill man förhöja upplevelsen kan man koppla ihop sensorn med en dator, tv eller varför inte en projektor mot en duk.

Priset varierar såklart med kvalitén och ambitionsnivån, men man får nog räkna med strax under 10.000kr för ett enklare paket utan simulatorbur och med nät. Ska man ha en bur för en komplett golfstudio går prislappen upp något och man behöver köpa till en separat projektor om man inte redan har det i hemmet.

Gillade du den här artikeln om att hitta bästa golfsimulator? Läs gärna fler av våra golfutrustning

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 9

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *