Search

Bästa Resefodral Golf – Bäst i Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för NordicaGolf, Happygolfer, Dingolfshop

Resefodral golf 2024 - sportporten

Vill du hitta ett golf resefodral men osäker på vad du ska köpa eller vad som kan vara bra att tänka på så har du kommit helt rätt. Vi har jämfört och valt ut Kube Travel Resebäg till bästa resefodral golf tack vare sin robusta konstruktion som bidrar till ett högt skydd för både klubbor och bag samt att väskan går att fälla ihop och använda som en vanlig rullväska.

Kube Travel Resebäg

Kube Travel Resebäg
4.7/5

Betyg 4,7 / 5

När man ska ut och resa med sin golfutrustning så kan det vara klokt att skydda den med ett resefodral, resebag eller golfväska som det också kan kallas. Bagagehanteringen på flygplatser är inte alltid den bästa och det är inte speciellt kul att få sin golfbag eller golfklubbor förstörda. Men med hjälp av ett golf resefodral så kan man försäkra sig om att klubbor och bag får ett bättre skydd samtidigt som utrustningen blir lättare att släpa med sig på resan.

Men det är kanske inte alltid helt lätt att veta vilket fodral man ska köpa så därför har vi skapat den här artikeln där vi går igenom vad som kan vara bra att tänka på så att man köper rätt modell. Vi kommer inleda med att berätta vad som kan vara bra att kika på samt olika egenskaper som kan vara bra att ha i åtanke så att man köper rätt modell. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra favoriter till bästa golf resefodral 2024 där vi presenterar modeller från bland annat Cobra, Sun Mountain och Bagboy.

Vår favorit topp 5 Bästa golf resefodral

1

Kube Travel Resebäg

Sun Mountain Kube Travel Resebäg

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

2

NordicaGolf Resefodral Travel Cover Pro

NordicaGolf Resefodral Travel Cover Pro

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

3

Masters Flight Coverall

Masters Flight Coverall Golfväska

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

4

Cobra Resefodral

Cobra Resefodral

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

5

BagBoy T-750 Travelcover

BagBoy T-750 Travelcover

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vad är ett golf resefodral?

Som namnet antyder så är ett golf resefodral anpassat för just golfbagar med klubbor för att bättre skydda utrustningen men även för underlätta transporten av sin golfutrustning när man ska ut och resa. Dessa golfväskor är ofta utrustade med praktiska handtag och transporthjul som gör de enklare att hantera på resan. Dessutom så brukar väskorna ofta innehålla praktiska fack anpassade för allt från golfskor till kläder och annan golfutrustning vilket bidrar till att underlätta packningen.

Golf Resefodral

Vad ska man leta efter i en resebag?

I det stora hela så är de flesta resebagar ganska lika, de stora som skiljer de åt är ofta kvalité och prislapp. När man ska köpa sin resebag kan det ändå vara bra att ha koll på några saker som vi listar nedan :

Kvalité & Skydd

Givetvis vill man att resefodralet ska ha bra kvalité och ge ett bra skydd för sina klubbor. Något som vi rekommenderar är att kika på fodral med vadderad topp vilket ger ett bättre skydd för klubborna. Ett begrepp som man ofta stöter på när man kikar på resebagar är ”hard-top” vilket innebär att toppen på fodralet har ett slags skal som vi tycker ger ett mycket bra skydd för klubborna.

Fack

En del modeller kommer med extra fack till fodralet. Det här kan vara önskvärt, speciellt för golfare som har mycket utrustning om man vill kunna lägga in golfskorna, kläder eller annan utrustning i fodralet vilket kan underlätta packningen.

Transporthjul & Handtag

Vi menar på att resebagen i stort sett måste ha hjul för att den ska bli enkel att transportera. Kom ihåg att en resebag är en ganska stor väska som inte är helt lätt att bära. Vi rekommenderar starkt att man försäkrar sig om att modellen har hjul vilket kommer underlätta transporten under resan. De flesta modeller har även praktiska handtag.

Resebag Golf

Dimentioner & Vikt golfväska

När man kikar på golfväskor så är förmodligen dimensionerna och vikten på modellen specificerad. Golfväskorna är anpassade för att kunna omkapsla golfbagar med klubbor, men vi tycker ändå att det kan vara en god idé att ta en extra titt på dimensionerna på fodralet för att sedan mäta med sin egna golfutrustning så man får en inblick i hur bra golfväskan kommer omsluta bagen. En del väskor har även remmar på insidan för att hålla bagen på plats.

Idag har flygbolagen olika regler för maxvikt på golfutrusningen och det kan vara bra att ta en extra kik på vilka regler som flygbolaget har som just du ska resa med.

Pris - Hitta ett billigt golf resefodral

Priset varierar mellan olika modeller och för många kan det vara lockande att hitta ett billigt resefodral. Men med det sagt så tycker vi att det kan finnas en risk med att gå för den billigaste modellen då kvalitén kan sjunka vilket i sin tur kan resultera i att resebagen inte ger ett så bra skydd. Därför tycker vi ifall man reser ofta att det kan vara en värd investering att kika på kvalité och funktioner över prislapp.

Plats nummer 1 - Golf Resefodral

Sun mountain Kube Travel Resebäg

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Hjul : Ja
Vadderad Topp :
Ja
Extra fack : Ja

Kommentar : Om man vill hitta bästa kvalitén och skyddet för klubborna så kan vi rekommendera Kube Travel Resebäg. Den här modellen går att fälla ihop till en praktisk rullväska med dimensionerna 23 x 33 x 38 cm vilket gör att den även går som att använda som en ”vanlig” resväska och som vi tycker är ett stort plus i kanten. I utfällt läge mäter fodralet 132 x 33 x 37 cm med en vikt på 3,08 kg vilket vi tycker ger en fingervisning om ett robust resefodral.

Skalet är kraftigt och slitstarkt vilket bidrar till att skydda klubborna och utrustning. Vi finner även 2 spännband på in och utsidan vilket gör att bagen står stabilt i själva väskan. Givetvis kommer den även med praktiska transporthjul och handtag för att göra transporten enklare.

Om man bara kikar på kvalité och skydd så tycker vi att den här är den bästa golfväskan men som ni kanske förstår till en högre prislapp. Därför tycker vi att den här modellen passar bäst för golfare som vill ha det bästa när det kommer till resefodral och som reser ofta med golfklubborna.

Sun Mountain Kube Travel Resebäg finns att köpa här :

Plats nummer 2

NordicaGolf Resefodral Travel Cover Pro

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Hjul : Ja
Vadderad Topp :
Ja
Extra fack : Ja

Kommentar : Om du är på jakt efter en något billigare väska så kan vi rekommendera Resefodral Travel Cover Pro från Nordica Golf. Den här modellen är konstruerad med vattentätt nylon och har fått en vaddering runt om för att ge ett extra skydd till golfklubborna. För stabilitet så har man även en kraftfull PE-stomme. Denna modellen kommer även med in-line skatehjul som gör den enkel att transportera runt. Behöver man bära golfväskan så har den även en bomullsvadderad axelrem. Som ett plus i kanten finns även en extra ficka där man kan förvara sina golfskor.

Måtten är 38 x 25 x 130 cm och väskan väger 2,4 kg. För att sammanfatta tycker vi att NordicaGolf Resefodral Travel Cover Pro är ett välgjord och praktisk golfväska i budgetklassen.

NordicaGolf Resefodral Travel Cover Pro finns att köpa här :

Plats nummer 3

Masters Flight Coverall Golfväska

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Hjul : Ja
Vadderad Topp :
Ja
Extra fack : Ja

Kommentar : Om man är på jakt efter en billig golfväska kan vi rekommendera denna modellen från Masters Flight som kommer i budget prisklassen. Den har en vadderad konstruktion i kombination med en stark bottenplatta vilket bidrar till att skydda utrustningen. Modellen har även praktiska transporthjul, praktiska handtag samt en vattentät adressficka på utsidan. På framsidan finns det även ett mindre fack där man kan förvara mindre golfutrustning.

Den här modellen har en något kompaktare konstruktion på 120 x 32 x 32 cm vilket bidrar till att bagen inte förflyttas så mycket inuti fodralet. Som ett plus i kanten väger den här modellen bara 1,8 kg vilket är bland de mindre på marknaden. Den har inte samma robusta konstruktion som de finaste modellerna men vi tycker att den här modellen räcker gott ifall man vill hitta ett billigt golf resefodral eller om man bara reser sporadiskt med golfbagen.

Masters Flight Coverall Golfväska finns att köpa här :

Plats nummer 4

Cobra Resefodral

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Hjul : Ja
Extra fack : Ja

Kommentar : Detta resefodral från Cobra kommer med en bra rymlighet då den mäter hela 33 x 39 x 138 cm. Modellen har det man behöver i form av skydd, transporthjul samt ett praktiskt fack på utsidan för golfutrustning. Resefodralet är tillverkat i 100% polyester och vi finner även flera bärhandtag för att enklare kunna transportera den. Helt enkelt ett bra fodral som gör jobbet utan att vara i den översta prisklassen.

Cobra Resefodral finns att köpa här :

Plats nummer 5

BagBoy T-750 Travelcover

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Hjul : Ja
Vadderad Topp :
Ja
Extra fack : Ja

Kommentar : Vi tycker att BagBoy T-750 har de mesta när det kommer till kvalité, funktioner och skydd utan att vara i den allra översta prisklassen. I den här designen har man tagit fram en ännu bättre 4-sidig topp vaddering med skum i hög densitet för att på så sätt ge ett mycket bra skydd till golfklubborna. Även hörnen har fått förstärkningar för att öka skyddet. På insidan finns en rem som bidrar till att hålla bagen på plats.

Vi finner ett större ficka på utsidan som passar bra för golfskor eller varför inte golfkläder. Dessutom finns en adresslapp vilket alltid kan vara praktiskt på flygplatsen. Givetvis kommer den här modellen med transporthjul men även ett handtag som gör den praktisk att transportera. Måtten är 140 x 45 x 40 cm och väskan har en tomvikt på 3,5 kg.

För att summera tycker vi att den här golfväskan har ett bra skydd, praktiska fack men även goda transportmöjligheter samtidigt som den också kommer i flera färger. Helt enkelt ett välgjort golf resefodral med mycket bra skydd, som har det man behöver och lite till utan att vara i den översta prisklassen. Det som drar ner betyget något är att fodralet sällan finns i lager och är svår att beställa.

BagBoy T-750 Travelcover finns att köpa här :

Vanliga frågor

För att minska risken för skador på sin golfutrustning så är golf resefodral att föredra för att skydda sin golfbag och sina golfklubbor

De flesta golfväskor har hjul för att göra transporten enklare, men det finns en och annan modell som saknar transporthjul

Många golf resefodral brukar kommer med något extra fack på utsidan där man kan förvara till exempel golfskor eller annan golfutrustning

Gillade du den här artikeln om att finna bästa resefodral golf? Läs gärna fler av våra artiklar om golfutrustning

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal Röster: 8

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *