Sök

Golfmedlemskap 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Happygolfer

Golfmedlemskap - Sportporten

Om man vill spela på golfbanor i Sverige (undantag pay and play) så krävs det att man har både ett grönt kort men även ett så kallat golf id. För att få tillgång till ett golf id så krävs det också att man har ett golfmedlemskap.

Men det finns olika typer och former av medlemskap och ifall man är helt ny golfare är det kanske inte helt lätt att veta vilket medlemskap som passar för just en själv. Därför har vi valt att skapa den här artikeln där vi dels går igenom de vanligaste golf medlemsformerna i Sverige men där vi också ger några tips om vad som kan vara bra att ha i åtanke så man investerar i ett medlemskap som passar beroende på budget och hur ofta man spelar.

Golfmedlemskap

Vad krävs för att få ett golf medlemskap i sverige?

För att man ska få tillgång att spela på golfbanor i Sverige som INTE är pay & play så krävs det att man har ett golfmedlemskap och ett grönt kort. Detta för att du ska kunna få ett så kallat golf id vilket ger dig tillgång till att komma åt bokningssystemet på de olika golfklubbarna. För att få ett golfmedlemskap krävs det som sagt också att du har gått en nybörjarkurs inom golf eller en ”grönt kort kurs”. Kursen ger golfaren grunderna i hur man spelar golf, regler kring golfspel men också hur man förhåller dig på en golfbana med hänsyn till vett och etikett.

Om du vill veta mer så klicka på länken : Grönt Kort Online

Olika Typer av golfmedlemskap

Det finns generellt sätt tre olika typer av golfmedlemskap eller medlemsformer i Sverige som är :

När man har valt sin medlemsform så ska man också välja sin hemmabana där det här medlemskapet ska gälla. Om man väljer ett fullvärdigt medlemskap eller ett greenfee medlemskap kan det därför vara klokt att man väljer en bana som ligger i närheten av där man bor. Om man vill spela på en annan bana än sin hemmabana så får man oftast erlägga en så kallad greenfee eller en spelaravgift.

Fullvärdigt medlemskap

Om man är fullvärdig medlem betyder det att man oftast kan spela helt obegränsat på sin hemmabana eller banor utan att behöva erlägga en greenfee. Det här är i regel de lite dyrare medlemskapen men det lönar sig mest till golfare som spelar mycket eller vill kunna spela obegränsat.

Detta beror givetvis på vilken bana det är, men ofta brukar det här medlemskapet i längden bli billigare om man spelar mer än 10 – 15 rundor än att behöva betala 10 – 15 greenfee avgifter. Så vi skulle säga att den här medlemsformen är bra om man spelar ofta och är ambitiös med golf.

Fullvärdigt Golfmedlemskap Stockholm

Om du vill hitta ett bra fullvärdigt golfmedlemskap i Stockholm så kan vi tipsa om Happy Golfer som har en 27 – håls anläggning söder om Stockholm i närheten av Södertälje.

Happy Golfer Stockholm

Greenfeemedlemskap

Ett greenfeemedlemskap innebär att man får ett medlemskap hos en golfklubb och ett antal greenfeecheckar på hemmabanan. Vi tycker att den här typen av medlemskap lönar sig om man spelar sporadiskt och vill ha ett något billigare golfmedlemskap där man kanske spelar kring 5 – 10 rundor per säsong.

Vill du ha tips på ett greenfee medlemskap i Stockholm? Klicka här

Brevlådeklubb golf - Ett billigt golfmedlemskap

Distansmedlemskap kan också kallas för brevlådeklubb vilket är bland det billigaste golfmedlemskapet i Sverige. Distansmedlemskap innebär att golfklubben i stort sett bara levererar golfaren ett medlemskap med en snabbt golf id till en billig peng på bara ett par hundringar.

Spelar man väldigt sällan med nån enstaka runda per år och vill ha ett billigt golfmedlemskap är den här kategorin medlemskap att föredra. Den här spelformen kan även vara bra om man är helt ny till golf och vill testa på ett billigt golfmedlemskap precis i början.

Snabbt Golf ID

Om man vill ha ett snabbt golf ID med ett distansmedlemskap kan vi även här tipsa om ett golf medlemskap från Happy Golfer som fungerar oavsett vad du befinner dig i Sverige.

Vilket medlemskap i golf passar för mig?

När man ska välja medlemsform så är det ett par saker som kan vara bra att ha i åtanke och det har framförallt med hur ofta man spelar och hur många rundor man tror att man kommer gå på en golfsäsong. Givetvis går det bra att uppgradera medlemskapet under säsongens gång ifall man upplever att man spelar fler rundor än vad man först tänkt.

Först och främst tycker vi att man ska redogöra för sig själv ungefär hur många rundor man tror att man kommer spela under säsongen. Därefter tycker vi att man ska undersöka priset på greenfee på sin tilltänkta hemmabana för att sedan jämföra den med medlemskapet. Säg som exempel att en greenfee på hemmabanan kostar 500kr medans ett fullvärdigt medlemskap kostar 5000kr, då kan man snabbt räkna ut att det blir både billigare och mer flexibelt med ett fullvärdigt medlemskap.

Om man däremot spelar under 10 rundor eller vill spela på flera olika golfbanor så kan det istället vara mer lönsamt att gå för ett greenfee medlemskap eller ett distansmedlemskap.

Golfbana3

Vilken golfklubb bör man välja?

Vilken golfklubb man ska välja är såklart individuellt och kan vara en svår fråga för många. För att hjälpa dig har vi tagit med en liten checklista för saker som kan vara bra att tänka igen så man väljer ett medlemskap som kan passa :

Något som många glömmer eller inte tar hänsyn till, speciellt för golfare som bara kan spela på helger så kan det vara en god idé att undersöka om det är lätt att få golftid då en del banor tenderar att ofta vara fullbokade.

Gå gärna in på golf.se och undersök om det är lätt att få golftid hos den tilltänkta golfklubben, kika gärna tillgängligheten på helger när det är som populärast att spela. Det som kan vara värt att undersöka är om golfmedlemskapet inkluderar flera golfbanor eller om golfklubben har samarbetsklubbar som möjliggör att man kan spela på andra banor för en billigare greenfee.

Att ha möjligheten att kunna välja flera golfbanor kan vara mycket fördelaktigt ifall det är svårt att få tid på en specifik bana. Det kan till exempel handla om att banan är populär, det kan vara en stor tävling eller att det pågår omfattande banarbete. Dessutom är det alltid kul med variationen att kunna spela på flera olika golfbanor.

Golfbana

Sammanfattning

För att få spela på golfbanor i Sverige som INTE är pay & play så krävs det att du har ett så kallat golfmedlemskap hos en golfklubb samt ett grönt kort. I Sverige finns det generellt sätt tre olika typer av medlemskap i olika prisklassen. Fullvärdigt medlemskap lönar sig till golfare som spelar ofta och vill kunna spela obegränsat. Men om man inte spelar lika ofta kan det löna sig mer med ett greenfeemedlemskap eller distansmedlemskap. Kika gärna på checklistan ovan för att få hjälp att välja rätt hemmabana som passar just din golf.

Gillade du den här artikeln om golfmedlemskap? Läs gärna fler av våra artiklar om golf

De 3 vanligaste medlemsformerna är :

  • Fullvärdig Medlem
  • Greenfee Medlem
  • Distans Medlemskap / Brevlådeklubb

Oftast är distansmedlemskapen billigast då man egentligen bara erhåller ett golf-id

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 16

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *