Golfmedlemskap – Vi Går Igenom Olika Golfmedlemskap

golfmedlemskap - vi Går igenom vad du ska tänka på kring ditt medlemskap

Nu när golfsäsongen 2021 har dragit igång så kommer den ständiga frågan om vilket golfmedlemskap man ska köpa eller vilken golfklubb man ska köpa medlemskapet hos? I den här artikeln går vi igenom vad du bör tänka på innan du köper ditt golfmedlemskap.

Är du ny till golf? Vi förklarar hur golfmedlemskapen fungerar och vad du som nybörjare behöver tänka på för att välja rätt medlemskap just för dig.

Golfbana2

Vad krävs för att få ett golfmedlemskap i sverige?

För att du ska få spela på golfbanor i Sverige som INTE är pay & play så krävs det att du har ett golfmedlemskap. Detta för att du ska kunna få ett så kallat golf id vilket ger dig tillgång till att komma åt bokningssystemet på de olika golfklubbarna. För att få ett golfmedlemskap krävs också att du har gått en nybörjarkurs inom golf eller en ”grönt kort kurs”. Den kursen ger dig grunderna i hur du spelar golf, regler kring golfspel men också hur du förhåller dig på en golfbana. Läs mer här

Olika Typer av golfmedlemskap

Det finns generellt sätt tre olika typer av golfmedlemskap i Sverige:

Fullvärdigt medlemskap

Om du är fullvärdig medlem betyder det att du oftast kan spela helt obegränsat på din hemmabana utan att behöva erlägga greenfee. Det här är i regel de lite dyrare medlemskapen men det lönar sig mest till dig som spelar mycket eller vill kunna spela obegränsat.

Greenfee medlemskap

Ett greenfee medlemskap innebär att du får ett medlemskap hos en golfklubb och ett antal greenfeecheckar på din hemmabana. Det här lönar sig om du inte spelar så mycket golf och vill ha ett något billigare golfmedlemskap.

Distans medlemskap

Distansmedlemskap kan också kallas för brevlådeklubb vilket är bland det billigaste golfmedlemskapen i Sverige. Distansmedlemskap innebär att golfklubben i stort sett bara levererar dig ett medlemskap till en mycket billig peng. Spelar du sällan och vill ha ett billigt golfmedlemskap är den här kategorin för dig

Golfbana

Vilket medlemskap passar just mig?

Vi tycker att du ska börja med att tänka efter hur just ditt golfspel ser ut. Hur ser just dina förutsättningar ut med sporten och hur mycket golf kommer du kunna spela och på vilka tider? Hur många rundor spelade du förra året och vad har du för målsättning i antalet rundor den här säsongen? Räkna sedan ut ungefär vad en greenfee kostar på de golfbanor du brukar spela på för att sedan jämföra den kostnaden med ett fullvärdigt golfmedlemskap på samma golfklubb under hela säsongen.

Vi tycker att om du spelar fler än 10 rundor på en golfsäsong kan det vara mer värt att investera i ett fullvärdigt golfmedlemskap, här får du dessutom tillgängligheten och flexibiliteten att du kan spela när du vill (så länge det finns tider). Är du däremot ny till golf eller har begränsad tid till att spela golf så kan det vara mer lönt att kika på de lite billigare medlemsformerna som greenfeemedlem eller distansmedlem.

Golfbana3

Vilken golfklubb ska jag gå med i?

Det här är såklart en svår fråga och det finns flera faktorer som kan vara bra att tänka på, vi har listat vad vi tycker är viktigt:

Självklart måste du tycka om att spela golfbanan för att vilja bli medlem hos just den golfklubben, sen är det såklart alltid en fördel om det är nära till golfbanan. Gå gärna in på golf.se och undersök om det är lätt att få golftid hos golfklubben, kika då framförallt på helger när det är som populärast att spela. Finns det fler än 18 hål hos golfklubben och har golfmedlemskapet samarbete med flera golfklubbar? Det blir idag vanligare att golfmedlemskap inkluderar flera golfbanor, det här kan vara en bra fördel ifall det är mycket uppbokade tider eller tävling på en specifik golfbana så kan du enkelt välja en annan 18-hålsbana som också är inkluderat i medlemskapet. Dessutom är det alltid kul med variationen att kunna spela på flera olika golfbanor.

Sammanfattning - Golfmedlemskap

För att få spela på golfbanor i Sverige som INTE är pay & play så krävs det att du har ett så kallat golfmedlemskap hos en golfklubb. Det finns tre olika typer av golfmedlemskap beroende på vilken ambition du har och hur ofta du spelar. Fullvärdigt medlemskap lönar sig till dig som spelar ofta och vill kunna spela obegränsat. Medans om du inte spelar lika ofta kan det löna sig mer med ett greenfeemedlemskap eller distansmedlemskap. Kika gärna på checklistan ovan för att få hjälp att välja rätt hemmabana som passar just din golf.

Gillade du den här artikeln om golf? Då kan vi rekommendera vår artikel om fördelarna med att spela med begagnade golfbollar men också vår artikel om att hitta bästa golfskorna eller bästa golfklockan.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 51

Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.