Bästa Kreatinet • Bäst i Test – Sportporten.se

Bästa kreatinet - kreatin bäst i test för 2022

Tycker du om att träna? Gillar du att gå på gym? Skulle du vilja få en extra boost i din träning för att kunna bygga ännu mer muskler och få ett ännu bättre resultat? Har du då provat på kreatin?

Kreatin är ett träningstillskott som vetenskapligt bevisat gör så att du kommer få en förbättrad anaerob uthållighet i din träning vilket innebär att du kommer få enklare att orka med de sista tunga repetitionerna innan mjölksyran kickar in. Det här kommer leda till att du får en ännu bättre prestation, du kommer orka träna längre samtidigt som kreatin också binder sig med vattnet i kroppen vilket gör att du kommer att se mer muskellös ut. I den här artikeln berättar vi om kreatin och förklarar hur det här kosttillskottet kan ge en bra boost till din träning? Avslutningsvis kommer vi att presentera vår topp 4 lista till bästa kreatin.

Informationen i den här artikeln ersätter inte professionell medicinsk rådgivning. Tala alltid med läkare om eventuella frågor du har om ett medicinskt tillstånd. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en vanlig varierad kost.

uthållighet

Vår Topp 4 bästa kreatin 2022

1.

Optimum Nutrition Creatine Powder

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2.

Core Creatine Pro

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

3.

Star Nutrition Creatine Monohydrate

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

4.

Star Nutrition Ultimate Creatine

Kreatin Kapslar

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vad är kreatin?

Vi måste såklart börja med att förklara vad kreatin är för något. Kreatin är ett ämne i kroppen som hjälper till att omvandla lagrad energi till rörelseenergi. Människan kan på egen hand producera ungefär 1 -2 gram kreatin per dag medans ytterligare 1-2 gram kreatin kommer från vår dagliga kost, främst kött men också fisk. Kreatin är ett kosttillskott som oftast tillverkas i pulverform som du enkelt och smidigt blandar med vanligt vatten.

Men hur påverkar kreatin kroppen och vilken effekt har det här kosttilskottet? Kreatin omvandlas till något som heter kreatinfosfat som sedan lagras in i muskelcellerna. I muskelcellerna finns även ATP som kortfattat kan förklaras som ett bränsle till kroppen och våra muskler. Den ATP som din kropp kan lagra räcker oftast bara till ca 10 sekunders kortvarig och explosiv ansträngning. Desto mer kreatin du har i kroppen desto mer ATP kommer kunna tillföras till musklerna vilket i sin tur gör att du till exempel orkar lite fler repetitioner på gymmet.

Kreatinpulver

Kreatin effekt

Kreatin är ett bra kosttillskott ifall du vill få ett hjälpmedel till att öka prestationsförmågan i din träning och få mer hjälp till att bygga muskler. Av kreatin kan du förvänta dig en bättre uthållighet i din anaeroba träning. Om du styrketränar kanske du i regel kör runt 10 repetitioner per sett, om du tillför mer kreatin kommer du förmodligen orka ett par repetitioner extra.

Kreatinet har samma effekt på både killar som tjejer. Veganer och vegetarianer har svårt att få i sig kreatin via kost då merparten av kreatinet vi får i oss kommer ifrån kött. Därför kan kreatin ge ytterligare en extra boost för veganer och vegetarianer. Vill du bygga mycket muskler så kommer du kunna ta din träning till nästa nivå med en bättre uthållighet på gymmet. Kreatinet har också en förmåga att binda sig med vattnet i vår kropp, vilken även kommer göra att du ser mer muskulös ut.

bästa kreatinet

uppladdningsfas kreatin

Många pratar om att man behöver en uppladdningsfas när man börjar med kreatin, stämmer det? Både ja och nej, det beror lite på vem du frågar, vi vill att du själv ska bilda dig en uppfattning.

En uppladdningsfas innebär att de första dagarna när du börjar med kreatin intar en större dosering, närmaste bestämt 4 gånger så mycket kreatin. I vanliga fall tar man en skopa som motsvarar 5 gram per dag. Men under uppladdningsfasen tar man istället kreatinet 4 gånger per dag motsvarande 20 gram. Detta för fylla musklerna på en kortare tid. Doseringen varierar beroende på produkt men en uppladdningsfas är i regel en vecka för att sedan gå över till underhållsfasen där du bara tar en skopa per dag.

Om du struntar i uppladdningsfasen och går direkt på underhållsfasen så kommer slutresultatet att bli detsamma, men det handlar mer om att kreatinet kommer få effekt något snabbare. Tänk på att inte överdosera under uppladdningsfasen då din kropp inte kommer må speciellt bra av det.

När ska man ta kreatin?

Du kan ta kreatin när som helst på dagen, även om du har vilodag. Kolla dock alltid doseringen på förpackningen då vissa tillverkade anpassar den dagliga dosen kreatin beroende på kroppsvikt, vilket innebär att om du väger mer så bör du inta något mer av ditt dagliga kreatin.

Kreatin Löpning

Är kreatin dopning?

Kreatin är ett säkert kosttillskott som är helt lagligt och klassas INTE som doping.

Biverkningar av kreatin

Följ alltid doseringen på förpackningen, om du intar stora och överdrivna doseringar under en längre tid så kommer din kropp inte må speciellt bra av det. I övrigt så är det relativt få biverkningar av kreatin. För att veta att du får en bra produkt så rekommenderar vi att alltid köpa kreatin av ett välkänt märke från en väletablerad svensk butik. Känner du dig osäker på eventuella biverkningar, allergier osv, så rådfråga alltid en läkare.

Vår topp 4 kreatin bäst i test 2022

Plats nummer 1 : bästa kreatin

Optimum Nutrition Creatine Powder

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Vikt : 0.6 kg
Antal Portioner :
60

Kommentar: Vill du hitta det absolut bästa kreatinet? Optimum Nutrition Creatine Powder blev vår bäst i test kreatin för 2022. Optimum Nutrition har funnits länge på den svenska marknaden och deras kreatin har blivit en personalfavorit i många fitnessbutiker. Varje portion av detta kreatin ger hela 99% rent kreatin monohydrat men som också är helt fri från utfyllnadsämnen.

Med Optimum Nutrition Creatine Powder kommer du att få en bättre styrka och mer uthållighet vilket gör att du kommer orka ett par extra repetitioner på gymmet samtidigt som du också inte behöver lika lång vila mellan dina set. Helt enkelt ett bra kreatin för att du ska få en bättre träning och öka din muskelmassa.

Creatine Powder kommer i en stor förpackning vilket gör att det ska räcka till hela 60 portioner. Det här kreatinet passar från allt till elitidrottare till amatörer som vill prova på kreatin. Creatine Powder blandar sig mycket lätt med vatten samtidigt som den också är smaklös.

Plats nummer 2

Core Creatine Pro

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Vikt : 0.34 kg
Antal Portioner :
31

Kommentar: Core Creatine Pro är en egen produkt ifrån den välkända träningsbutiken svensk kosttillskott. Det här är ett högkvalitativt kreatin gjort på bland de bästa kreatinmolekylerna som finns på marknaden. Core Creatine Pro har ett uppdaterad formula där man tillsatt aminosyran citrullin-malat, vilket enkelt sammanfattat gör så att vi får mer energi i cellerna samtidigt som den också hjälper till att avlägsna mjölksyra. Dessutom är den också tillsatt med magnesium som i detta fallet gör så att kreatinet tas upp bättre av kroppen.

Till skillnad från många andra kreatin som oftast är utan smak så kommer Core Creatine Pro i smaken refreshing lemonade som ger en mycket god smak samtidigt som det här kreatinet har en bra konsistens som blandar sig lätt med vatten.

Plats nummer 3

Star Nutrition Creatine Monohydrate

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 0.5 kg
Antal Portioner :
100

Kommentar: På jakt efter ett billigt kreatin? Star Nutritions Creatine Monohydrat är ett bra träningstillskott som består till 100% av rent mikroniserat kreatin. Det här kreatinet har funnits länge på marknaden och har blivit en av favoriterna i Sverige. Med Star Nutrition Creatine Monohydrate kommer du att öka styrkan i din träning men också få en bättre uthållighet.

Det här är i vår mening en mycket billigt och prisvärt kreatin som räcker länge då en påse ska räcka till hela 100 portioner. Creatine Monohydrate är väldigt neutral i smaken och konsistensen är inget att klaga på då den blandar sig lätt med vatten.

Plats nummer 4

Star Nutrition Ultimate Creatine

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Antal Portioner : 30

Kommentar: Inte alla kreatin tas som pulver utan det finns även kreatin som du tar i kapslar. Star Nutrition Ultimate Creatine är ett premium kreatin som istället tas i kapselform. Det här kan passa dig som hellre vill få i dig kreatinet via kapslar än med vatten.

En av de stora skillnaderna med Star Nutrition Ultimate Creatine är att det inte binder sig med vatten. Det är för dig som vill slippa vätskeansamlingen och den lilla viktökningen som traditionella kreatin kan medföra. Dessutom är det här kreatinet något mer snabbverkande, vilket gör att doseringen rekommenderar 2 – 3 kapslar 30 minuter före träning för att få ut maximalt av ditt träningspass.

Gillade du vår artikel om att hitta bästa kreatinet 2022? Läs gärna fler av våra träningsartiklar:

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 15

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

2 reaktioner på ”Bästa Kreatinet • Bäst i Test – Sportporten.se”

  1. Star Nutrition Ultimate Creatine. ska man bara ta detta dom dagar man tränar? Eller ska man ta 2-3varje dag?. Tränar 3gånger i veckan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *