Bästa Spinningcykeln • Bäst i Test • Sportporten.se

Bästa Spinningcykel - Bäst i test

Har du någon gång testat på de allt mer populära spinningpassen på gymmet och bara älskar träningsformen? Varför inte då köpa en spinningcykel för hemmabruk?

I den här artikeln kommer vi att berätta om spinningcyklar, hur bra träning de faktiskt ger och vad som skiljer spinningcyklarna åt. Avslutningsvis kommer vi att hjälpa dig välja den bästa spinningcykeln genom att testa och utse våra bäst i test spinningcyklar för 2021.

Nordic Indoor Bike Nordic 205
Sole Fitness Indoor Bike SB700

Vad är skillnaden mellan en spinningcykel och motionscykel?

Innan vi börjar så måste vi berätta att det är skillnader mellan spinningcyklar och motionscyklar. Största skillnaden är att spinningcykeln är kopplat med en rem eller kedja till ett större och stabilare svänghjul till skillnad från motionscykeln som istället är elektrisk. Det innebär också att motionscykelns motstånd regleras via en kontrollpanel medans en spinningcykels motstånd istället regleras manuellt genom att vrida på en ratt.

En spinningcykel påminner därför om en mer renodlad indoor cykel där du får en bättre explosiv och intensiv träning, i jämförelse med en lite lugnare motionscykel där man istället prioriterar roliga funktioner som displayer m.m

Är du på jakt efter en motionscykel så lär gärna vår artikel om motionscyklar.

Vår Topp 4 bästa spinningcykeln 2021 - bäst i test

1.

NordicTrack Indoor Bike Commercial S22i

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2.

Sole Fitness Indoor Bike SB700

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3.

Abilica Indoor Bike Racer 2.1

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

4.

Nordic Indoor Bike Nordic 205

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vad tränar jag med spinningcykel?

Att träna på en spinningcykel ger dig en bra kombination mellan styrketräning och konditionsträning. Du ökar muskelmassan på bland annat lår, vader och rumpa men du kommer också stärka din rygg och mage så att du får en bättre hållning.

Konditionsträningen på en spinningcykel är helt fenomenal och det är bland annat därför det blivit så populärt att gå på spinningpass på våra gym. Konditionsträningen stärker både hjärta och lungor samtidigt som träningen bidrar till ett bättre immunförsvar vilket i sin tur gör att du mer sällan blir sjuk och du får mer energi i din vardag.

Förbränning spinningcykel

Hur mycket förbränner jag under ett pass med spinningcykeln? Det är givetvis individuellt men ett hårt 60 minuters pass så förbränner du lite drygt 800 kalorier vilket gör spinningcykeln till en effektiv och bra träningsform ifall du vill gå ner i vikt och förbränna mycket kalorier.

Spinningcyklar

Fördelar med spinningcyklar

Det finns många fördelar med spinningcyklarna. Förutom de mest självklara att du får en förbättrad kondition och mer muskler så är en spinningcykel också ett bra hjälpmedel ifall du vill gå ner i vikt. Nedan har vi listat vad vi tycker är de största fördelarna med spinningcyklar:

olika typer av inomhuscyklar

Som nämnts ovan så är det skillnad på spinningcyklar och motionscyklar, men det finns även en tredje kategori träningscykel som är en liggande motionscykel.

Upprätt motionscykel

Den klassiska träningscykeln där du sitter precis som på en vanlig cykel. Denna klass träningscyklar kommer ofta med exklusiva displayer och roliga tilläggsfunktioner.

Nordic Motionscykel Nordic 100

Liggande motionscykel

I en liggande träningscykel så är du mer tillbakalutad där du även har ett ryggstöd. Det här är en lite snällare och mer skonsam motionscykel och är populärt bland folk som lätt får ont i ryggen

Liggande träningscykel

Spinningcykel

Spinningcyklar liknar mer en vanlig cykel där svänghjulet är direktkopplat med kedja eller rem till pedalerna som gör det jobbare att trampa igång cykeln. Det här är den tuffaste typen av cykel träningsmaskin.

Spinnincykel

Hur köper jag den bästa spinningcykeln?

När du ska välja rätt spinning så är det lika olika faktorer som skiljer de åt, nedan har vi listat några saker som kan vara värt att tänka på beroende på hur ambitiös du vill vara med din träning och köp.

Användarvikt Spinningcykel

I stort sätt alla spinningcyklar har en specifik maximal användarvikt, det här handlar inte bara om säkerhet utan det kan också skvallra lite om hur bra kvalitén är på cykeln samt hur stabil och robust spinningcykeln är.

Vikt på svänghjul

En tyngre vikt på svänghjulet ger mer stabilitet samt en skönare träningsupplevelse och de här kan säga lite om kvalitén på spinningcykeln. De tyngre svänghjulen hittar vi därför oftast i de mer exklusiva spinningcyklarna. Här ser vi också en av de större skillnaderna om vi jämför med motionscyklar där svänghjulet bara i regel väger några kilo medans svänghjulet på spinningcyklar kan väga upp emot 30 kg.

Display & Funktioner

Inte alla spinningcyklar kommer med displayer och där vissa tillverkade väljer att sälja kontrollpaneler separat. Några av de mer exklusiva spinningcyklarna har medföljande användarvänliga displayer där du kan se statistik som tid, längd, kaloriförbrukning m.m för att på så sätt göra din träning roligare.

Display Spinningcykel

Pris & Kvalité

Som du kanske förstått så skiljer sig priset åt på billiga spinningcyklar och exklusiva spinningcyklar. När du ska välja ut den bästa inomhuscykeln så tänk ut vilka mål du har och hur ambitiös du vill vara med din träning.

Exklusiva spinningcyklar är i regel tillverkade i ett bättre material och roliga spännande funktioner som kommer kunna ge dig en extra boost i din träning. Dessutom är denna kategori spinningcyklar mer robusta och tåligare.

Men är du däremot ute efter att bara köpa en enkel billig spinningcykel som gör jobbet utan massa funktioner så finns det även där ett stort utbud.

Plats nummer 1 : bästa spinningcykel

NordicTrack Indoor Bike Commercial S22i

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Storlek : 140 x 56 x 141 cm
Max användarvikt : 135 kg

Kommentar: På jakt efter den absolut bästa spinningcykeln? Då är NordicTrack Indoor Bike Commercial S22i ett bra val för dig som vill ha en högkvalitativ och robust spinningcykel. Den här inomhuscykeln kommer med hela 24 friktionslösa motståndsjusteringar med teknikerna ”Silent Magnetic Resistance” i kombination med ”PowerGrade-Drivsystem” vilket ger en helt fenomenal träningsupplevelse.

NordicTrack Indoor Bike Commercial S22i kommer med en rejäl 22 tums användarvänlig pekskärm i färg där du får tillgång till all statistik, träningspass m.m för att din träning ska bli roligare och mer effektiv. Via enkla knapptryck kommer du kunna ändra lutningen från +20% till -10% för att få en bra variation i din träning.

Övriga funktioner som NordicTrack Indoor Bike Commercial S22i besitter är bland annat automatisk friluftsfläkt, Bluetooth, Dubbla vattenflaskhållare m.m. Det här är defenitivt en premium spinningcykel för dig som vill ha det absolut bästa.

Plats nummer 2 : bästa spinningcykel

Sole Fitness Indoor Bike SB700

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Storlek : 121 x 53.8x 121.5 cm
Max användarvikt : 135 kg
Vikt Svänghjul : 22 kg

Kommentar: Sole Fitness Indoor Bike SB700 är en elegant och välgjord träningscykel. Vi börjar med styret och den bekväma sadeln som du mycket enkelt och användarvänligt kan justera. Det rejäla svänghjulet på 22kg har en bromsdesign i kevlar vilket ger en både tyst och behaglig träning.

Sole Fitness Indoor Bike SB700 kommer med en integrerad kontrollpanel där du kan få viktig statistik presenterad som hastighet, avstånd, tid, KCal, RPM m.m. Den här spinningcykeln kommer med tillhörande bluetooth anslutning som du kan koppla till Zwift App vilket gör att du kan få tillgång till en hel värld med träningsprogram och virtuella tävlingar för att göra din träning mer motiverande och spännande.

Sole Fitness Indoor Bike SB700 är en premium spinningcykel för dig som är på jakt efter en bra och robust inomhuscykel.

Plats nummer 3 : bästa spinningcykel

Abilica Indoor Bike Racer 2.1

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Storlek : 120 x 55 x 117 cm
Max användarvikt : 130 kg
Vikt Svänghjul : 22 kg

Kommentar: Abilica Indoor Bike Racer 2.1 har blivit en av de mer populära spinningcyklarna på marknaden och vi skulle säga att det här är en mycket prisvärd inomhuscykel. Vi börjar med ett väl tilltaget svänghjul på 22 kg som är kopplad med remdrift vilket gör cykeln tyst och behaglig under träning.

Abilica Indoor Bike Racer 2.1 är lätt att justera både säte och styre så att du ska få rätt horisontell och vertikal position. Abilica Indoor Bike Racer 2.1 kommer med en medföljande enkel display som visar statistik under din träning som tid, distans, hastighet, kcal och RPM för att göra din träning roligare.

Abilica Indoor Bike Racer 2.1 är helt enkelt en bra och prisvärd träningscykel i mellanklass segmentet.

Plats nummer 4 : bästa spinningcykel

Nordic Indoor Bike Nordic 205

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Storlek : 108 x 53 x 124 cm
Max användarvikt : 120 kg
Vikt Svänghjul : 20 kg

Kommentar: Nordic Indoor Bike Nordic 205 är en billig och prisvärd spinningcykel för dig som bara vill ha det enklaste i en träningscykel. Den här modellen har ett stabilt svänghjul på 20 kg med kedjedrift och en tredelad vevaxel vilket ger en bra och effektiv träning.

Sätet och styret är enkelt att justera och maxvikten ligger på 120kg vilket ger en robust konstruktion. För dig som inte är så petig med lullull och detaljer är det här ett bra val om du bara vill ha en billig spinningcykel som gör jobbet.

Gillade du den här artikeln om spinningcyklar? Läs gärna fler av våra träningsartiklar

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 22

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *