Golfvagn • Bästa Golfvagnen • Bäst i Test • Sportporten.se

Golfvagn - Bästa Golfvagnen 2021 - Bäst i test

Tycker du om att spela golf? Är du trött på att behöva bära din golfbag på ryggen? Varför inte investera i en praktisk och komfortabel golfvagn istället?

I den här artikeln kommer vi att testa golfvagnar med målet att hjälpa dig hitta den bästa golfvagnen för 2021. Vi kommer inleda med att berätta om golfvagnar, vad som skiljer de åt och vad som kan vara bra att tänka på när du ska köpa rätt golfvagn. Avslutningsvis kommer vi att testa och utse vår topplista till bästa golfvagn bäst i test 2021. Vi kommer dessutom att testa 2 populära golfvagnar för barn & Juniorer.

Våra favoriter bästa golfvagn 2021 - bäst i test

1. Bästa Golfvagnen

TROLEM ZENDO T

4.9/5

Betyg 4,9 / 5

2. Bästa Golfvagnen

CaddyTek ONE TOUR Quickfold

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

3. Bästa Golfvagnen

BIG MAX Autofold FF

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

4. Bästa Golfvagnen

BIG MAX Autofold X

4.6/5

Betyg 4,6 / 5

5. Bästa Golfvagnen

Inesis Compact Golfvagn

4.3/5

Betyg 4,3 / 5

Våra favoriter bästa golfvagn Barn & Junior 2021 - bäst i test

1. Bästa Golfvagnen Junior & Barn

Fastfold Junior golfvagn

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

2. Bästa Golfvagnen Junior & Barn

INESIS Junior Golfvagn

4.3/5

Betyg 4,3 / 5

Vad är en golfvagn?

En golfare kan välja på att bära på sin golfbag, rulla den med en komfortabel golfvagn eller köra den i en golfbil. Då en golfrunda kan ta över 4 timmar och där du går upp emot en mil, så kan det ibland vara skönt att spara på ryggen och få en bättre energi genom att istället rulla sin golfbag på en bekväm golfvagn. Golfvagnen är ett perfekt och skonsamt verktyg, speciellt om du har problem med rygg eller ben där du bör undvika tunga vikter.

En golfvagn ska vara lätt att transportera, ha smidiga hjul som är lättrullade och den ska gå att packa ihop på ett bra och smidigt sätt så att den enkelt kan ställas ner i bilen. En golfvagn kan också komma med praktiska fack där du kan förvara enklare golfutrustning som golfbollar, peggar, pennor men också dryckeshållare, mobilhållare och paraplyhållare. Exklusiva golfvagnar kan dessutom komma med välbehövliga kylfack för varma dagar på golfbanan.

Nästan alla golfvagnar kommer med en smidig och ibland vattentät platta där du kan fästa scorekortet så det blir enkelt att räkna och skriva resultatet under golfrundan oavsett om det regnar.

Tips med golfvagn

Golfvagn

Golfvagn Barn & Junior

Självklart finns det golfvagnar även för barn och juniorer. Junior golfvagnar är helt enkelt mindre till storlek för att passa en junior golfbag. En junior golfbag är inte dimensionerad för en fullvuxen golfvagn och om du använder en barn golfbag i en fullstor golfvagn så finns risken att bagen inte kommer passa i vagnen.

Hur väljer jag ut den bästa golfvagnen?

När du ska välja ut den bästa golfvagnen som passar för just dig, så är det vissa faktorer som kan vara bra att ta hänsyn till.

Golfvagn El

Ett allt mer vanligt förekommande på våra golfbanor är eldrivna golfvagnar. Det här är för dig som inte vill eller bör knuffa på golfbagen och som vill minimera ansträngningen men också ifall du bara vill fokusera på golfrundan och inte behöva bry sig om att putta runt på en golfvagn.

En eldriven golfvagn är enkel att använda då hastigheten regleras i handtaget vilket gör att vagnen helt enkelt går av sig själv. Den största fördelen med el golfvagnar finner du på ondulerade och kuperade golfbanor med mycket backar. Men det kan också vara ett bra sätt att spara energi och ork, speciellt under varma golfdagar.

Hur många hjul?

Olika golfvagnar kan komma med olika antal hjul. De enklaste golfvagnarna har bara 2 hjul medans de flesta kommer med 3 hjul och de mer exklusiva golfvagnar kan tillverkas med hela 4 hjul.

Desto fler hjul golfvagnen har desto mer stabil och robust blir konstruktionen vilket gör att 4 hjuliga golfvagnar ofta går bättre på ojämna underlag eller på mycket ondulerade golfbanor. Däremot så är 3 hjuliga- och 2 hjuliga golfvagnar oftast något billigare men de är framförallt mer lättmanövrerade. En sista aspekt som kan vara värt att tänka på när det kommer till antalet hjul på golfvagnen är att vagnen helst ska ta lite plats i bilen. Om du har en bil med begränsat bagageutrymme för golf så kanske det kan vara tänkvärt med en golfvagn med 2 eller 3 hjul.

Golfvagn 2 hjul

Pris & Kvalité - Billig golfvagn

Hur mycket pengar vill du lägga på en golfvagn? Priset varierar såklart med kvalitén och billiga golfvagnar har ofta något sämre materialval än de finaste golfvagnarna. Premium golfvagnar brukar i regel också ha en mycket stark och tålig konstruktion med bra hjul som är lättrullade. Vår rekommendation är att inte gå för den billigaste golfvagnen då vi upplever att risken kan istället bli vagnen lätt går sönder och du istället måste köpa en ny golfvagn med jämna mellanrum.

Hopfällbar golfvagn - mått

Det är nog ofta önskvärt att golfvagnen går att fälla ihop. I utfällt läge tar golfvagnen mycket plats vilket inte är önskvärt om du tar bilen till golfbanan eller har begränsat utrymme i hemmet. Dubbelkolla gärna hur hopfällningen ser ut men också hur stor plats golfvagnen kommer ta i ihopfällt läge. De flesta modeller kommer med måttspecifikationer och befinner du dig i en sits där måtten är viktiga så ta alltid en extra titt.

vikt

Hur mycket golfvagnen väger är såklart en viktig aspekt som är bra att ha i åtanke. En tung golfvagn innebär också att det blir mer vikt som du ska putta omkring på, såvida du inte har en golfvagn som går på el. Företagen som tillverkad golfvagnar har dock som primär uppgift att välja material och konstruktioner som gör att vagnarna är både lätta och stabila. 

Bästa Golfvagnen

Våra Favoriter Bästa golfvagnarna 2021 - bäst i test

Vår vinnare: Bästa golfvagn

Trolem Zendo T

4.9/5

Betyg 4,9 / 5

Eldriven : Ja
Antal Hjul : 3
Vikt : 10,7 kg

Kommentar: På jakt efter det absolut bästa när det kommer till golfvagnar? Då ska du kika på Trolem Zando T, som är en exklusiv eldriven golfvagn i högsta kvalité. En golfvagn på el är perfekt för dig som bara vill fokusera på golfrundan och den härliga promenaden utan att behöva dra och släpa på en golfbag. Trolem Zendo T har en stomme i aluminium som ger en hållfast och bastant konstruktion med hjulaxlar i stål vilket resulterar i en bra och solid rullning.

El funktionen kommer i 9 olika hastighetsnivåer med en inbyggd minnesfunktion som gör så att du kan anpassa farten beroende på ditt gångtempo. Handtaget är naturligtvis justerbart för att anpassas efter din längd. Trolem Zendo T har praktiska bagfästen i gummi vilket gör det lätt att spänna fast golfbagen och som gör så att den står stabilt i vagnen.

Zento T har ett enkelt vik-system i 4 steg som gör den är lätt att vika ihop som sedan tar lite plats i bilen eller i hemmet. Framhjulet kan vinklas in 90 grader vilken bidrar till den kompakta hopfällningen.

Trolem Zendo T kommer med flera praktiska fack för golfbollar, peggar, paraplyhållare m.m. som gör att helheten blir fenomenal. Trolem Zendo T har allt vi söker i en komplett och optimal eldriven golfvagn och vår vinnare till bästa golfvagnen 2021 bäst i test.

Plats nummer 2 : Bästa golfvagn

CaddyTek ONE TOUR Quickfold

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Eldriven : Nej
Antal Hjul : 4
Vikt : 10,5 kg

Kommentar: På plats nummer 2 hittar vi CaddyTek One Tour Quickfold som är en 4 hjulig premium vagn för dig som söker toppkvalité när det kommer till golfvagnar. Tack vare sin 4 hjuls konstruktion så blir golfvagnen mycket stabil och tålig vilket kan vara önskvärt speciellt på ondulerade golfbanor med mycket uppförsbackar.

CaddyTek One Tour Quickfold kommer i en stark och lätt aluminium konstruktion som ger en totalvikt på 10,5 kg vilket gör den här golfvagnen lätthanterlig och smidig. För dig som golfar så kan du välja om du vill ha framhjulen svängande eller rak inställning. Parkeringsbromsen sitter användarvänligt vid handtaget vilken gör hjulen enkla att låsa.

Med ett klick så är den lätt att fälla ihop och den går enkelt in i bilen med en kompakt storlek på bara 43 cm x 46 cm x 74 cm. One Tour Quickfold kommer med paraplyhållare, fack för scorekort, enklare förvaring för accessoarer men också ett mesh-nät där du t.ex. kan lägga golfbollar. One Tour Quickfold kommer dessutom med tillhörande fäste för mugghållare, en praktisk mobilhållare men också ett kylfack där man kan förvara kalla drycker under varma golfrundor.

CaddyTek One Tour Quickfold har allt vi söker i en bra premium golfvagn med 4 hjul och vår favorit till bästa golfvagn som inte är eldriven.

Plats nummer 3 : Bästa golfvagn

BIG MAX Autofold FF

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Eldriven : Nej
Antal Hjul : 3
Vikt : 8 kg

Kommentar: BIG MAX Autofold FF är en välgjord premium golfvagn i toppklass. Med sin slimmade men ändå stabila konstruktion så väger den här 3 hjuliga golfvagnen endast 8 kg vilken gör den mycket lättrullad.

BIG MAX Autofold FF är anpassad för smidighet och tack vare ett enkelt handgrepp så blir vagnen mycket lätt att fälla ihop. Storleken i ihopfällt läge ligger på 78 x 23 x 60 cm. Något som vi verkligen gillade med Autofold FF är gummibanden som man fäster golfbagen med. Det gjorde de mycket enkelt att låsa bagen samtidigt som den fick en bra åtsittande förmåga.

BIG MAX Autofold FF har flera praktiska fack och förvaring för enklare golfutrustning men hållare för paraplyet måste man köpa till separat.

Plats nummer 4 : Bästa golfvagn

BIG MAX Autofold X

4.6/5

Betyg 4,6 / 5

Eldriven : Nej
Antal Hjul : 3
Vikt : 7,6 kg

Kommentar: BIG MAX Autofold X är en golfvagn som i grunden är mycket snarlik till FF modellen. Något som vi verkligen gillar med BIG MAX golfvagnar som gäller även för Autofold X är att den här också är mycket lätt och smidig att fälla ihop med bara ett enkelt handgrepp. Med sin låga vikt på bara 7,6 kg kombinerat med en god rullförmåga, så blir denna golfvagn mycket lätt att knuffa runt.

Istället för åtstramande gummiband som på Autofold FF, så har Autofold X istället justerbara band för att fästa golfbagen. Det är lite smak och tyckte men vi föredrog gummibanden över de justerbara bandet, dels för att vi upplevde att de var enklare att fästa men också lättare att anpassa storleken. Överlag har ändå BIG MAX Autofold X allt vi söker i en smidig och enkel 3 hjulig golfvagn med flera smarta fack och funktioner.

Plats nummer 5 : Bästa golfvagn

Inesis Compact Golfvagn

4.3/5

Betyg 4,3 / 5

Eldriven : Nej
Antal Hjul : 2
Vikt : 4,3 kg

Kommentar: Är du på jakt efter en billig och prisvärd golfvagn? Inesis Compact Golfvagn är en enklare golfvagn med 2 hjul vilket ger en vagn som är mycket enkel och lättmanövrerad.

Den är både lätt och smidig att fälla ihop där hjulen enkelt kan tas av så att den tar mindre plats. Måtten i hopfällt läge blir 70 x 31,5 x 33,3 cm med en totalvikt på faktiskt låga 4,3 kg. I övrigt har Inesis Compact bra elastiska åtdragningsremmar för att golfbagen ska stå stabilt och bra på vagnen. Hållare för de viktigaste golf accessoarerna som scorekort, peggar, bollare och pennor.

Tack vare sitt låga pris så tycker vi att Inesis Compact är en billig och prisvärd golfvagn som passar till dig som vill ha en enklare men ändå välgjord vagn.

Bästa Golfvagn Junior & Barn

Fastfold Junior golfvagn

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Eldriven : Nej
Antal Hjul : 3
Passar till : Junior & Barn

Kommentar: Vill du hitta en bra golfvagn till ditt barn? Fastfold Junior är en juniorvagn som är mindre till storleken för att passa till junior golfbagar. Den kommer med 3 stabila hjul som ger en god manöverbarhet samt hållare för både scorekort och golfbollar. Fastfold Junior är smidig att rulla runt med och spännerna är enkla att fästa kring golfbagen.

Den går bra och smidigt att fälla ihop och den tar liten plats i bilen. Fastfold Junior är helt enkelt en praktisk och lättanvänd golfvagn som passar för barn & juniorer.

plats nummer 2 : Bästa Golfvagn Junior & Barn

INESIS Junior Golfvagn

4.3/5

Betyg 4,3 / 5

Eldriven : Nej
Antal Hjul : 2
Passar till : Junior & Barn
Vikt : 2,5 kg

Kommentar: Är du på jakt efter en billig och enkel golfvagn till din junior? INESIS Junior golfvagn är en prisvärd golfvagn som är anpassad till barn golfbagar. Den kommer i en enklare konstruktion med 2 hjul som är enkel att fälla ihop där måtten endast är 82 x 43 x 28 cm. Vikten är låga 2,5kg vilket ska göra det enkelt för barn att knuffa runt på golfbanan. Inesis är en bra billig golfvagn för barn som passar om man bara vill ha en enklare golfvagn.

Gillade du den här artikeln om golfvagnar? Läs gärna fler av våra artiklar om golf

Vill du läsa mer från svenska golfförbundet? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 25

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *