Search

Bästa Golfvagn & Elvagn – Bäst i Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för NordicaGolf, Happy Golfer, Dingolfshop, Cdon &

Bästa Golfvagnen & Elvagnen golf 2024 - Sportporten

På jakt efter bästa golfvagnen eller elvagnen för golf? Då har du kommit helt rätt för i den här artikeln hjälper vi dig att hitta rätt modell. Vi har jämfört och utsett Motocaddy M5 GPS till bästa elvagn då vi upplever att den har överlägsna egenskaper med inbyggd avståndsmätare, bra batteritid, stark motor samt smidiga och praktiska funktioner. 

Till bästa golfvagn utsåg vi Caddytek Explorer V8 som en mycket prisvärd vagn med 4 hjul som gör de enkelt att rulla bagen på banan samtidigt som vagnen har paraplyhållare, dryckeshållare samt en smart nätkorg till vad vi tycker är en förhållandevis billig golfvagn om man jämför med konkurrenterna.

Motocaddy M5 GPS

Motocaddy M5 GPS
4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Caddytek Explorer V8

Caddytek Explorer V8-Lime
4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Är du trött på att behöva bära din golfbag på ryggen? Varför inte investera i en praktisk och komfortabel golfvagn istället? Med rätt typ av vagn så kommer det att bidra till att rundan flyter på smidigare och man kommer att ha mer ork till att istället kunna fokusera på sin golf. Dessutom finns det eldrivna golfvagnar som möjliggör att man inte ens behöver knuffa vagnen. Men vilken golfvagn ska man välja och vad kan vara bra att tänka på för att välja rätt modell?

I den här artikeln kommer vi att berätta om olika golfvagnar med målsättning att hjälpa dig att hitta en riktigt bra modell. Vi kommer inleda med att berätta om olika typer av vagnar, vad som skiljer de åt och vad som kan vara bra att tänka på när man ska köpa rätt vagn. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra topplistor till bästa golfvagn 2024 där vi också pratar om elvagnar för golf men även golfvagnar för barn.

Vår topp 2 golfvagn el

1

Motocaddy M5 GPS

Motocaddy M5 GPS

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2

Motocaddy S1 Graphite

Motocaddy S1 Graphite

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Våra favoriter topp 4 bästa golfvagn

1

Caddytek Explorer V8-Lime

Caddytek Explorer V8

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

2

Axglo Flip n'Go 4 Hjulig

Axglo Flip n'Go 4 Hjulig

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3

BIG MAX Autofold X

BIG MAX Autofold X

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

4

iQompetition 3-hjulig golfvagn

iQompetition 3-hjulig golfvagn

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

vår topp 2 golfvagn Barn & Junior

1

Europa Junior Trolley

Europa Junior Trolley

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

2

Fastfold Junior golfvagn

Fastfold Junior golfvagn

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vad är en golfvagn?

En golfare kan välja på att bära på sin golfbag, rulla den med en komfortabel golfvagn eller köra den i en golfbil. Då en golfrunda kan ta över 4 timmar och där man promenerar upp emot en mil, så kan det ibland vara skönt att spara på ryggen och få en bättre energi genom att istället rulla sin golfbag på en bekväm golfvagn. Golfvagnar är skonsamma verktyg, speciellt om man har problem med rygg eller ben där man bör undvika tunga vikter.

Vi tycker att en golfvagn ska vara lätt att transportera, ha smidiga hjul som är lättrullade och den ska gå att packa ihop på ett bra och smidigt sätt så att den enkelt kan ställas ner i bilen. Modellerna kan också komma med praktiska fack där man kan förvara enklare golfutrustning som golfbollar, peggar, pennor men också dryckeshållare, mobilhållare och paraplyhållare. Exklusiva vagnar kan dessutom komma med välbehövliga kylfack för varma dagar på golfbanan.

Nästan alla modeller kommer med en smidig och ibland vattentät platta där man kan fästa scorekortet så det blir enkelt att räkna och skriva resultatet under golfrundan oavsett om det regnar.

Tips

Golfvagn

Golfvagn Barn & Junior

Självklart finns det golfvagnar även för barn och juniorer. Junior golfvagnar är helt enkelt mindre till storlek för att passa en junior golfbag. En junior golfbag är inte dimensionerad för en fullvuxen golfvagn och om man använder en bag avsedd för barn till en fullstor vagn så finns risken att bagen inte kommer passa i vagnen. Därför rekommenderar vi att använda en barn golfvagn till en barn golfbag.

Hur väljer man ut den bästa golfvagnen?

När man ska välja ut den bästa golfvagnen så är det vissa faktorer som vi tycker att man ska tänka på.

Elvagn golf

Ett allt mer vanligt förekommande på våra golfbanor är eldrivna golfvagnar. Det här är för golfare som inte vill eller bör knuffa på golfbagen och som vill minimera ansträngningen men också ifall man bara vill fokusera på golfrundan och inte behöva bry sig om att putta runt på en golfvagn.

En eldriven golfvagn är enkel att använda då hastigheten regleras i handtaget vilket gör att vagnen helt enkelt går av sig själv. Den största fördelen med el golfvagnar finner man på ondulerade och kuperade golfbanor med mycket backar. Men det kan också vara en bra modell för att spara energi och ork, speciellt under varma golfdagar.

Exklusiva modeller kan dessutom komma med spännande skärmar med flera roliga och smarta funktioner som bland annat inbyggd avståndsmätare eller att vagnen kan koppla upp sig emot ens smartphone för att få notiser och aviseringar. Men dessa vagnar kommer ofta på bekostnad av en något högre prisklass.

Hur många hjul?

Olika modeller kan komma med olika antal hjul. De enklaste vagnarna har bara 2 hjul medans de flesta kommer med 3 hjul och mer exklusiva golfvagnar kan tillverkas med hela 4 hjul.

Desto fler hjul vagnen har desto mer stabil och robust blir konstruktionen vilket gör att 4 hjuliga golfvagnar ofta går bättre på ojämna underlag eller på mycket ondulerade golfbanor. Däremot så är 3 hjuliga- och 2 hjuliga golfvagnar oftast något billigare men de är framförallt mer lättmanövrerade. En sista aspekt som kan vara värt att tänka på när det kommer till antalet hjul på vagnen är att modellen helst ska ta lite plats i bilen. Om man har en bil med begränsat bagageutrymme för golf så kanske det kan vara tänkvärt med en golfvagn med 2- eller 3 hjul.

Golfvagn 2 hjul

Pris & Kvalité - Billig golfvagn

Hur mycket pengar vill man lägga på en golfvagn? Priset varierar såklart med kvalitén och billiga golfvagnar har ofta något sämre materialval än de finare vagnarna. Premium golfvagnar brukar i regel också ha en mycket stark och tålig konstruktion med bra hjul som är lättrullade. Vår rekommendation är att inte gå för den billigaste vagnen då vi upplever att risken kan istället bli vagnen lätt går sönder och man istället måste köpa en ny modell med jämna mellanrum.

Hopfällbar golfvagn mått

Det är nog ofta önskvärt att golfvagnen går att fälla ihop. I utfällt läge tar vagnen mycket plats vilket inte är önskvärt om man tar bilen till golfbanan eller har begränsat utrymme i hemmet. Dubbelkolla gärna hur hopfällningen ser ut men också hur stor plats vagnen kommer ta i ihopfällt läge. De flesta modeller kommer med måttspecifikationer och befinner man sig i en sits där måtten är viktiga, så rekommenderar vi att alltid ta en extra titt.

Bästa Golfvagnen

vikt

Hur mycket vagnen väger är såklart en viktig aspekt som är bra att ha i åtanke. En tung golfvagn innebär också att det blir mer vikt som man ska putta omkring på, såvida man inte har en golfvagn som går på el. Företagen som tillverkad vagnarna har dock som primär uppgift att välja material och konstruktioner som gör att vagnarna är både lätta och stabila. 

Vår vinnare : Bästa eldrivna golfvagn

Motocaddy M5 GPS

Motocaddy M5 GPS Graphite

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Eldriven : Ja
Antal Hjul : 3
Vikt : 11,3 kg

Kommentar: Vill du hitta det bästa när det kommer till el golfvagnar? Då kan vi varmt rekommendera Motocaddy M5 GPS som är mycket välgjord eldriven golfvagn med flera roliga och smarta finesser. Den här smarta modellen kommer med en högupplöst 3,5 tums LCD pekskärm med gps, wifi och bluetooth uppkoppling.

Vi börjar med själva vagnen som är tillverkad i aluminium där vikten är 11,3 kg där måtten för vagnen är 65 x 47 x 41 cm, som enkelt går att packa ihop så att den får plats i bilen. Motorn har 230 W med 9 olika hastigheter så man verkligen kan anpassa sitt tempo. Med DHC så får man automatisk ”downhill control” med DHC-terränghjul och parkeringsbroms vilket passar extra bra ifall man gillar att spela på ondulerade golfbanor. Skillnaden mellan ultra och standard är att batteriet på ultra är något kraftfullare vilket innebär att batteriet räcker längre.

Med sin inbyggda gps så får vagnen en inbyggd avståndsmätare där vagnen är förladdad med över 40.000 golfbanor som känner av vart man befinner sig på golfbanan och kan därmed presentera avstånd till greenens framkant, mitt och bakkant där man också har möjligheten att flytta flaggans placering på green för att få ett ännu mer exakt avstånd. Dessutom kan man få avstånd till bland annat hinder. Att ha en avståndsmätare innebär att man får ett bra hjälpmedel till att välja rätt klubba och därmed ett bra hjälpmedel att sänka sin score. Det här betyder också att man kan lämna golfklockan eller golfkikaren hemma och istället använda sig av golfvagnen vilket är mycket praktiskt.

Med bluetooth funktionen kan man ansluta sig till den kostnadsfria motocaddy appen som möjliggör notiser i vagnen från sin smartphone som till exempel sms, email, missade samtal, facebook m.m. så att man har full koll på vad som händer under sin golfrunda. Den här vagnen har även wifi uppkoppling vilket erbjuder att man kan koppla upp sig på till exempel golfbanan wifi och uppdatera databasen med golfbanor.

Övriga funktioner till skärmen är klocka, scorekort, tidtagare, mätning av slaglängd men också batterimätare. Dessutom har vagnen en usb-laddningsport vilket alltid kan vara praktiskt på golfbanan.

Det här är helt enkelt en eldriven golfvagn som har det mesta när det kommer till roliga och praktiska funktioner men då på bekostnad att den då hamnar i den övre prisklassen. Vi rekommenderar den här el golfvagnen till golfare som vill ha det absolut bästa, som gillar teknik med spännande funktioner och som vill kunna lämna avståndsmätaren hemma.

Motocaddy M5 GPS Graphite finns att köpa här :

Plats 2 : elvagn

Motocaddy S1 Graphite

Motocaddy S1 Graphite

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Eldriven : Ja
Antal Hjul : 3
Vikt : 8,9 kg

Kommentar: På en fin andraplats hittar vi Motocaddy S1 Graphite som vi menar på är en exklusiv eldriven golfvagn i högsta kvalité. En eldriven vagn är perfekt för golfare som bara vill fokusera på golfrundan och den härliga promenaden utan att behöva dra och släpa på en golfbag. Fördelen med just den här vagnen är att den kommer i en billigare prisklass än de flesta andra elvagnar vilket kan passa bra ifall man är på jakt efter en billig elvagn.

Motocaddy S1 Graphite kommer med en mycket tyst motor i 9 olika hastighetsnivåer som gör att man enkelt kan anpassa vagnen efter gångtempo. Den kommer med en LCD-Skärm i god upplösning med flera spännande funktioner som avståndskontroll, hastighetsmätare, batterimätare m.m. Ett stort plus i kanten är USB -laddningsporten som gör att man kan ladda annan teknik under golfrundan. Skillnaden mellan modellerna ultra och standard är att batteriet i ultra modellen har ett bättre batteri med en längre kapacitet.

Motocaddy S1 Graphite väger bara 8,9 kg vilket vi tycker är lågt för eldrivna golfvagnar. Dessutom innehåller den ”quickfold” funktion som gör den lätt och smidig att fälla ihop och få plats med i bilen vilket gör det till en praktisk och något mer lätthanterlig elvagn.

Tack vare sina spännband i gummi så tycker vi att bagen blir enklare att fästa samtidigt som banden också ger en god förmåga att krama om golfbagen vilket gör att man slipper oroa sig för att bagen ska falla ur vagnen. För att sammanfatta, helt enkelt en bra och billig elvagn för golf.

Motocaddy S1 Graphite finns att köpa här :

Vår Vinnare Bästa Golfvagn

Caddytek Explorer V8-Lime

Caddytek Explorer V8

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Eldriven : Nej
Antal Hjul : 4
Vikt : 6,8 kg

Kommentar: Vill du hitta en riktigt bra golfvagn? Då rekommenderar vi Caddytek Explorer V8 som är en 4 hjulig premium vagn som vi tror passar för golfare som söker toppkvalité när det kommer till golfvagnar. Tack vare sin 4 hjuls konstruktion så blir vagnen mycket stabil och tålig vilket kan vara önskvärt speciellt på ondulerade golfbanor med mycket uppförsbackar. Därtill så väger vagnen bara 6,8 kg med smarta kullagerhjul vilket gör den lätt att knuffa på.

Med 2 enkla steg fäller man enkelt ihop vagnen till en kompakt storlek som enkelt får plats i bilen. Därtill så kommer vagnen med i stort sätt alla praktiska detaljer som man som golfare kan önska som till exempel paraplyhållare, scorekortshållare, dryckeshållare samt en nätkorg vid handtaget. En funktion som vi verkligen gillar med just den här vagnen är att den kommer med ett inbyggd kylfack vilket kan vara önskvärt för att förvara sin kalla dryck kyld under varma sommardagar.

Vi tycker att det här är en mycket välgjord 4 hjulig golfvagn som är enkel att knuffa, smidig att fälla ihop och den kommer med flera bra praktiska fack för golfutrustning. Om man inte gillar den gråa färgen så finns den även i andra utföranden. Helt enkelt en bra och komplett vagn som vi tror passar alla typer av golfare som gillar den 4 hjuliga konstruktionen och där man faktiskt inte behöver gå upp i den allra dyraste prisklassen.

Caddytek Explorer V8 finns att köpa här :

Plats nummer 2

Axglo Flip n'Go 4 Hjulig

Axglo Flip n'Go 4 Hjulig golfvagn

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Eldriven : Nej
Antal Hjul : 4

Kommentar: På en fin andra plats hittar vi denna golfvagn med 4 hjul från Axglo Flip N’go. Vi tycker att det här är en välgjort och robust modell med en stilren design. Tack vare sina 4 hjul får vagnen en mycket stabil konstruktion som är enkel att rulla, speciellt på golfbanor som innehåller mycket uppförsbackar. Bagen fästs enkelt med hjälp av åtkramande gummiband vilket vi uppskattar i en vagn. Vagnen inkluderar bland annat fack för scorekort samt en praktisk handbroms.

Något som vi verkligen gillar med den här vagnen är dess patenterade hoppfällning. Det är bara att släppa på två lås och sedan får man en mycket kompakt vagn med dimensionerna 66 x 43 x 28 cm vilket gör den enklare att få plats i bilen eller i hemmet. Vi tycker att det här är en mycket praktisk och stabil modell som passar alla typer av golfare, speciellt om man vill ha en lätt vagn att knuffa i uppförsbackar.

Axglo Flip N’Go 4 finns att köpa här :

Plats nummer 3

BIG MAX Autofold X

BIG MAX Autofold X

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Eldriven : Nej
Antal Hjul : 3
Vikt : 7,6 kg

Kommentar: På en tredjeplats hittar vi den välgjorda 3 hjuliga golfvagnen BIG MAX Autofold X. Något som vi verkligen gillar med BIG MAX X är att den är mycket lätt och smidig att fälla ihop med bara ett enkelt handgrepp. Med sin låga vikt på bara 7,6 kg kombinerat med en god rullförmåga, så blir denna golfvagn mycket praktisk att knuffa runt. Den här modellen har justerbara band som knäpps fast runt bagen, men vi föredrar dock gummibanden.

I själva vagnen finner vi en praktisk hållare för scorekort, ett bekvämt handtag samt en tilltagen nätficka under handtaget med goda och lättåtkomliga förvaringsmöjligheter. Överlag har BIG MAX Autofold X allt vi söker i en smidig och enkel 3 hjulig golfvagn med flera smarta fack och funktioner. Vi tror att den här modellen passar för alla typer av golfare som vill ha en slimmad golfvagn med 3 hjul som har bra förvaringsmöjligheter, är lätt att rulla samt enkel att fälla ihop utan att behöva gå upp i den allra dyraste prisklassen.

BIG MAX Autofold X finns att köpa här :

Plats nummer 4

iQompetition 3-hjulig golfvagn

iQompetition 3-hjulig golfvagn

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Eldriven : Nej
Antal Hjul : 3

Kommentar: Vill du hitta en enklare budget golfvagn som ändå har 3 hjul och bra funktioner? Då vill vi tipsa om denna 3 hjuliga golfvagn från iQompetition. Trots sitt låga pris så kommer den här modellen ändå i en robust konstruktion och tack vare sina 3 smidiga hjul blir den relativt enkel att knuffa runt på golfbanan. iQompetition golfvagn har gummiband som omsluter bagen vilket vi gillar då det ger en bra åtkramande passform som är lätt att anpassa beroende på golfbag.

Den kommer dessutom med de viktigaste praktiska funktionerna som scorekortshållare, dryckeshållare men också en smart förvaringsficka där man enkelt kan förvara mindre utrustning som till exempel golfbollar eller tillhörigheter som mobiltelefon. Den kan såklart vikas ihop till en kompakt lösning som lättare får plats i bilen vilket alltid är önskvärt.

Vi rekommenderar den här vagnbagen till alla typer av golfare som inte vill lägga de största pengarna på just golfvagnen och hellre vill lägga pengar på annan golfutrustning. Det här kan också vara en bra startvagn ifall man är ny till golf och vill hitta en billig golfvagn till en början men som ändå har 3 hjul och praktiska funktioner.

iQompetition finns att köpa här :

Bästa Golfvagn Junior & Barn

Europa Junior Trolley

Europa Junior Trolley

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Eldriven : Nej
Antal Hjul : 3
Passar till : Junior & Barn

Kommentar: Överst på vår topplista till golfvagnar för barn hittar vi Europa Junior Trolley som är en junior vagn i högsta kvalité med flera smarta funktioner och finesser för att passa till en junior golfbag. Tack vare sitt ställbara handtag så går det att justera vagnen för att anpassas efter olika åldrar och storlekar vilket vi tycker är en bra funktion då barn växer och behöver såklart även anpassa handtaget därefter.

Vi tycker att det här är en välgjord konstruktion med 3 hjul som gör den enkel och smidig att rulla även på ondulerade golfbanor. Tack vare gummibanden är det lätt att fästa bagen på vagnen och också anpassa efter bagens storlek. I övrigt har vagnen flera praktiska fack och funktioner som mugghållare och ett större fack för scorekort och enklare tillhörigheter. Vi tycker att det här är helt enkelt en bra barn golfvagn för både flickor och pojkar som spelar mycket golf, är ambitiösa till sporten och vill ha en praktiskt juniorvagn i hög kvalité.

Europa Junior Trolley finns att köpa här :

plats nummer 2

Fastfold Junior golfvagn

Fastfold Junior

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Eldriven : Nej
Antal Hjul : 3
Passar till : Junior & Barn

Kommentar: Vill du hitta en bra men ändå billig golfvagn till ditt barn? Då rekommenderar vi Fastfold Junior som är en juniorvagn anpassad till en junior golfbag. Den här modellen kommer med 3 stabila hjul som ger en god manöverbarhet samt hållare för både scorekort och golfbollar. Fastfold Junior är smidig att rulla runt med och spännerna är enkla att fästa kring golfbagen.

Den går bra och smidigt att fälla ihop och den tar liten plats i bilen. Vi tycker att Fastfold Junior är en praktisk och lättanvänd golfvagn som vi tror passar till alla typer av barn golfare men som kanske inte vill lägga de dyraste pengarna på just vagnen utan hellre prioriterar annan golfutrustning.

Fastfold Junior finns att köpa här :

Vanliga frågor om elvagnar och golfvagnar

Ja, det finns barn golfvagnar som är mindre till storleken och därför anpassade till barn golfbagar.

Nej, det beror på modell. I vissa köp är paraplyhållaren inkluderad och i vissa fall går det bra att köpa till separat

Priserat varierar såklart med kvalitén. Elvagnar kostar oftast något mer medans manuella vagnar är billigare, speciellt juniormodellerna.

Gillade du den här artikeln om golfvagnar? Läs gärna fler av våra artiklar om golf

Klicka på länken om du vill läsa mer om golf på svenska golfförbundet

Elgolfvagn Bäst i Test

Våra Favoriter golfvagn bäst i test 2024

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 26

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *