Golfskor • Bästa Golfskorna 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Golfskor - Vi testar bästa golfskorna för 2021

Gillar du att spela golf? Golfsäsongen 2021 är ingång och varför inte köpa ett par nya golfskor? Försöker du dessutom hitta billiga golfskor på rea eller letar du kanske på en golf outlet? Lugn, i den här artikeln hjälper vi dig hitta både rätt men också billiga golfskor för just din golf.

I den här artikeln testar vi några populära golfskor för att hitta våra vinnare i respektive kategori bästa golfskor herr och dam samt bästa billiga golfskor för både damer och herrar.

Våra favoriter bästa golfskor 2021 - bäst i test

Bästa Golfskor herr

Puma Ignite Proadapt

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa Golfskor dam

Adidas Codechaos Dam

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Billiga golfskor Herr

Puma Ignite NXT

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Billiga golfskor dam

Puma Blaze Pro Ignite

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vad är golfskor?

Golfskor är konstruerade för att du både ska få maximal komfort när du går dina 18-håls rundor men också ge perfekt grepp på underlaget så att du kan få ut så mycket som möjligt av dina slag. Men gräset på golfbanan kan både vara torrt och genomblött så därför måste skorna vara konstruerade för att klara båda dessa underlag. Under en golfrunda går du dessutom i snitt nästan 10km, det här ställer också krav på ett par skor som klarar av dessa påfrestningar men också ger dig som golfare en god komfort emot dina fötter. När vi pratar om golfskor idag så finns det generellt sätt två typer av skor, det är golfskor med spikes och golfskor med räfflat mönster.

Nedan ser vi ett bild på ett par golfskor med spikes och ett par golfskor med räfflat mönster

Golfskor med spikes
Golfskor med räfflat mönster

Golfskor med spikes

Vi börjar med att titta på den klassiska varianten av golfskor med spikes. Spikes är oftast tillverkade i plast för att du som golfare ska få bättre grepp på underlaget. Spikes slits dock ut med tiden men det här vet tillverkarna om och därför är denna typ av golfsko tillverkad för att du enkelt och smidigt ska kunna byta ut separata spikes med tiden. Det här är en enkel manöver samtidigt som det är lätt och billigt att köpa nya spikes som du enkelt kan få tag på i golfbutiker. Tack vare formen på spikarna så ger dom extremt bra grepp på underlaget och framförallt när det är blött ute så är denna typ av golfsko outstanding.

Golfskor med räfflat mönster

Idag blir det allt vanligare med golfskor som istället är spiklösa. Dels är dessa golfskor oftast i den billigare kategorin golfskor men också tack vare att det inte är några spikar under sulan, så behöver du som golfare inte behöva bry dig om att ersätta några spikes på skorna då det helt enkelt inte finns några. Det här gör att du som golfare oftast kan ha golfskor med räfflat mönster något längre än de traditionella golfskorna. Golfbanorna föredrar också denna typ av golfsko då de sliter mindre på gräset. Greppet är mycket bra även om det inte håller riktigt samma klass som golfskor med spikar, speciellt när det är blött i gräset och skillnaden mellan typerna börjar märkas.

Golfare

Funkar golfskor i alla väder?

Som golfare vet du nog att vädret under en golfrunda kan varierar mycket, det kan vara en varm och solig dag vilket leder till att dina golfskor måste kunna andas. Däremot kan det finnas dagar när det istället är kallt, då måste dina golfskor istället måste kunna behålla värmen. Som en sista punkt så kan det såklart bli regn på golfbanan eller att underlaget är blött, det kan till exempel handla om morgondagg. Då måste dessutom dina golfskor också klara av att hålla vatten utanför skon. De flesta golfskor är smarta i tillverkningen då de är gjorda för att kunna stå emot olika typer av väderlekar som du kan råka ut för när du spelar golf.

Stabilitet i golfskor

När du ska köpa golfskor är det såklart viktigt att dina skor ger dig en bra stabilitet. Om dina skor är stabila och du står bra på underlaget kommer du kunna svinga snabbare och med mer kontroll. Är dina skor instabila med dåligt grepp mot underlaget kommer du såklart inte kunna svinga lika bra och som en konsekvens kommer din golf att bli sämre.

Komfort

Lika viktigt som att golfskor ska ha bra stabilitet så måste de också vara komfortabla för dina fötter så du orkar gå de långa sträckorna på upp emot en mil som man gör på en golfrunda.

Golfspelare

Kan jag spela golf i mina vanliga träningsskor?

Vanliga träningsskor har i regel ganska platta sulor och som en konsekvens om du försöker spela golf med vanliga träningsskor eller vanliga uteskor så kommer du inte få speciellt bra grepp om underlaget. Det kommer i sin tur leda till att du kommer halka runt när du försöker svinga. Som en konsekvens kan du även råka ut för onödiga skador om du spelar golf i vanliga skor. Dessutom om dina vanliga skor inte är vattentäta så finns det risk att de lätt samlar på sig vatten på en blöt golfbana vilket i sin tur resulterar i att du förstör dina skor. När du spelar golf ska du såklart göra det i ett par golfskor som är konstruerade för underlaget.

Golfskor

Sammanfattning

Golfskor är konstruerade för att du som golfare ska få optimalt grepp och maximal komfort emot fötterna när du spelar golf. Idag finns det två typer av golfskor med en undersida som antingen har spikes eller räfflat mönster. Spikes kommer ge dig bättre grepp på underlaget speciellt när det är blött, medans du får vara beredd på att byta ut spikarna med jämna mellanrum då de slits ut. Medans om du spelar med ett par golfskor med räfflat mönster inte behöver bry dig om att byta ut spikes. Däremot kommer du märka en liten skillnad i greppet på räfflade skor om det är väldigt blött i backen. Vill du hitta ett par billiga golfskor så kika på golfskor med räfflat mönster men vill du ha lite mer exklusiva golfskor med maximalt grepp på underlaget så titta istället på golfskor med spikes.

2 anledningar till varför du blir en bättre golfare med rätt golfskor

Våra Favoriter Bästa Golfskorna

  • Puma Ignite Proadapt
  • Adidas Codechaos Dam
  • Puma Ignite NXT
  • Puma Blaze Pro IGNITE

Vår vinnare: Bästa Golfskor herr

Puma Ignite Proadapt

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Herr & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Spikes

Kommentar: Puma Ignite Proadapt är golfskor med softspikes utvecklad av proffsspelaren Rickie Fowler. Ovandelen är tillverkad i helskinn samt med extra stöd runt hälen och mjuk stoppning runt ankeln som gör att du kommer uppleva de här golfskorna som både sköna och stabila. Ignite Proadapt kommer ge dig ett bra grepp tack vare Pwadapt-sulan. Proadapt-yttersula i TPU ger både bra stabilitet och grepp även för dig med en snabbare sving. Skårorna i sulan gör att skorna böjer sig på rätt ställe för att foten på så sätt ska kunna röra sig mer naturligt vilket i sin tur leder till att skorna blir bekväma att gå i. Ignite Proadapt har Ignite-skum i hela mellansulan vilket kommer ge dina fötter energiåtervinning, komfort, dämpning och en skön känsla när du tar på dig skorna. Puma Ignite Proadapt är golfskor i absoluta toppklass tack vare sina fina tekniker och exklusiva materialval. Vi tycker att den här golfskorna passar alla typer av herr golfare från nybörjare till experter som söker exceptionellt grepp trots höga svinghastigheter.

Vår vinnare: Bästa Golfskor Dam

Adidas Codechaos Dam

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Dam & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Räfflor

Kommentar: Vill du hitta ett par komfortabla och snygga golfskor för damer som också ger bra grepp på golfbanan? Adidas Codechaos kommer med en vattentålig sömlös textilovandel som skapar en otroligt bra andningsförmåga vilket håller dina fötter torra under golfrundan. Tack vare ”Chaos Traxion-Mönstret” så ger räfflorna, oavsett svinghastighet ett bra grepp på underlaget, vilket på sätt förbättrar balansen och stabiliteten under hela svingen. I mellansulan har Adidas implementerat ”boost” kombinerat med Torsion X-bar som ger en god stabilitet samtidigt som skorna är komfortabla. Adidas Codechoas är lätt i vikt vilket gör att de kommer kännas både smidiga och skonsamma emot fötterna under din golfrunda.

Vår vinnare: Billiga Golfskor herr

Puma Ignite NXT

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Modell : Herr & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Räfflor

Kommentar: Puma Ignite NXT är spiklösa golfskor för dig som vill ha bra komfort till ett billigare pris. Snörningen till de här skorna kommer med en variant som kallas PWRCage vilket innebär att foten omsluts på båda sidorna. Det här gör att snörningen kramar om foten på ett så pass bra sätt att skon ger dig mycket bra stöd och stabilitet, framförallt i sidled. Ovandelen är tillverkad i syntetläder vilket dels håller vatten borta under regniga dagar men också absorberar fukt ifrån fötterna vilket gör att den här golfskon får en bra andningsförmåga speciellt under de varma sommardagarna. Den spiklösa sulan ger ett bra fäste samtidigt som skon känns väldigt lätt. Dessutom är dobbarna till Ignite NXT organiskt utformade vilket i sin tur ger dig bra stabilitet i alla riktningar. De här golfskorna är ett bra val till dig som vill ha ett par prisvärda spiklösa golfskor som dels genererar bra grepp men också komfort på golfbanan.

Vår vinnare: Billiga Golfskor dam

Puma Blaze Pro IGNITE

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Dam & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Spikes

Kommentar: Puma Ignite Blaze Pro är golfskor för damer som vill ha god komfort, stabilitet men också en sportig design. De här skorna kommer med mjukspikar som ger dig ett bra grepp på golfbanan. Ovandelen är tillverkad i atlantisläder som ger bra stabilitet genom hela skon men som också skyddar emot fukt vilket kan vara bra ifall du råkar på regn under din golfrunda. Den här modellen har en extra vaddering runt vristen, detta för att öka komforten mot dina fötter. Vi upplever att den här modellen vänder sig till alla typer av golfare som vill ha bättre golfskor med bra grepp och komfort till ett billigare pris.

Vill du se mer på svenska golfförbundet? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 15

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *