Golfskor • Bästa Golfskorna 2022 • Bäst i Test – Sportporten.se

Golfskor - bästa golfskorna 2022

Gillar du att spela golf? Varför inte då investera i ett par golfskor? Med rätt typ av skor så kommer du att stå stabilare i dina golfslag vilket leder till att både din längd och precision kommer att bli bättre. Det här gör att golfskor är ett bra hjälpmedel att sänka din score och bli en ännu bättre golfare. Men det finns både skor med spikar och spiklösa, så vad ska man välja?

I den här artikeln pratar vi om golfskor med målet att hjälpa dig hitta de bästa golfskorna 2022. Vi kommer inleda med att prata lite kortfattat om golfskor och vad som kan vara bra att tänka på så att du köper rätt modell. Avslutningsvis kommer vi presentera våra favoriter till golfskor herr, golfskor dam och golfskor barn.

Våra favoriter bästa golfskor 2022

Bästa Golfskor herr

Footjoy FJ Tradition

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Billiga golfskor Herr

Inesis Grip Waterproof Golf

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Bästa Golfskor dam

Adidas Codechaos Dam

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Billiga golfskor dam

Puma Blaze Pro Ignite

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Bästa Golfskor Kille

Inesis Grip Waterproof Junior

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Bästa Golfskor Tjej

Inesis Grip Waterproof Junior

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vad är golfskor?

Golfskor är konstruerade för att du både ska få maximal komfort när du går dina 18-håls rundor men också ge perfekt grepp på underlaget så att du kan få ut så mycket som möjligt av dina slag. Men gräset på golfbanan kan både vara torrt och genomblött så därför måste skorna vara konstruerade för att klara båda dessa underlag.

Under en golfrunda går du dessutom i snitt nästan 10km, det här ställer också krav på ett par skor som klarar av dessa påfrestningar men också ger dig som golfare en god komfort emot dina fötter. När vi pratar om dagens golfskor så tillverkas de flesta med spikes och eller utan spikes, d.v.s. att de kommer i ett räfflat mönster.

Nedan ser vi ett bild på ett par golfskor med spikes och ett par golfskor med räfflat mönster

Golfskor med spikes
Golfskor med räfflat mönster

Golfskor med spikes

Vi börjar med att titta på den klassiska varianten av golfskor med spikes. Spikes är oftast tillverkade i plast för att du som golfare ska få bättre grepp på underlaget. Spikes slits dock ut med tiden men det här vet tillverkarna om och därför är denna typ av golfsko tillverkad för att du enkelt och smidigt ska kunna byta ut separata spikes med tiden. Det här är en enkel manöver samtidigt som det är lätt och billigt att köpa nya spikes som du enkelt kan få tag på i golfbutiker. Tack vare formen på spikarna så ger dom extremt bra grepp på underlaget och framförallt när det är blött ute så är denna typ av modell att föredra.

Golfskor med räfflat mönster

Idag blir det allt vanligare med golfskor som istället är spiklösa. Dels är dessa golfskor oftast i den billigare kategorin skor men också tack vare att det inte är några spikar under sulan, så behöver du som golfare inte behöva bry dig om att ersätta några spikes på skorna då det helt enkelt inte finns några. Det här gör att du som golfare oftast kan ha golfskor med räfflat mönster något längre än de traditionella skorna. Golfbanorna föredrar också denna typ av sko då de sliter mindre på gräset. Greppet är mycket bra även om det inte håller riktigt samma klass som golfskor med spikar, speciellt när det är blött i gräset och skillnaden mellan typerna börjar märkas.

Golfare

Funkar golfskor i alla väder?

Som golfare vet du nog att vädret under en golfrunda kan varierar mycket, det kan vara en varm och solig dag vilket leder till att dina skor måste kunna andas. Däremot kan det finnas dagar när det istället är kallt, då måste dina skor istället måste kunna behålla värmen. Tyvärr så kan det även bli regn på golfbanan eller att underlaget är blött, det kan till exempel handla om morgondagg. Då måste dessutom skorna också klara av att hålla vatten utanför. De flesta golfskor är smarta i tillverkningen då de är gjorda för att kunna stå emot olika typer av väderlekar som du kan råka ut för när du spelar golf.

Stabilitet

När du ska köpa golfskor är det såklart viktigt att dina skor ger dig en bra stabilitet. Om dina skor är stabila och du står bra på underlaget kommer du kunna svinga snabbare och med mer kontroll. Är dina skor instabila med dåligt grepp mot underlaget kommer du såklart inte kunna svinga lika bra och som en konsekvens kommer din golf att bli sämre.

Komfort

Lika viktigt som att skorna ska ha bra stabilitet så måste de också vara komfortabla för dina fötter så du orkar gå de långa sträckorna på upp emot en mil som man gör på en golfrunda.

Golfspelare

Kan jag spela golf i mina vanliga träningsskor?

Vanliga träningsskor har i regel ganska platta sulor och som en konsekvens om du försöker spela golf med vanliga träningsskor eller vanliga uteskor så kommer du inte få speciellt bra grepp om underlaget. Det kommer i sin tur leda till att du kommer halka runt när du försöker svinga. Som en konsekvens kan du även råka ut för onödiga skador om du spelar golf i vanliga skor. Dessutom om dina vanliga skor inte är vattentäta så finns det risk att de lätt samlar på sig vatten på en blöt golfbana vilket i sin tur resulterar i att du förstör dina skor. När du spelar golf ska du såklart göra det i ett par golfskor som är konstruerade för underlaget.

Golfskor

Sammanfattning

Golfskor är konstruerade för att du som golfare ska få optimalt grepp och maximal komfort emot fötterna när du spelar golf. Idag finns det två typer av skor med undersida som antingen har spikes eller räfflat mönster.

Spikes kommer ge dig bättre grepp på underlaget speciellt när det är blött, medans du får vara beredd på att byta ut spikarna med jämna mellanrum då de slits ut. Medans om du spelar med en modell som istället har räfflat mönster så behöver du inte bry dig om att byta ut spikes. Däremot kommer du märka en liten skillnad i greppet på räfflade skor om det är väldigt blött i backen. Vill du hitta ett par billiga golfskor så kika på modeller med räfflat mönster men vill du ha lite mer exklusiva skor med maximalt grepp på underlaget så titta istället på golfskor med spikes.

2 anledningar till varför du blir en bättre golfare med rätt skor

Våra Favoriter golfskor bäst i test 2022

Vår vinnare: Bästa Golfskor herr

Footjoy FJ Tradition

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Herr & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Spikes

Kommentar: Footjoy är kända för att leverera golfskor i hög kvalité och deras FJ Tradition är inget undantag. Det här är ett par herr golfskor med spikes som kommer ge dig ett förstklassigt grepp på underlaget. De här skorna har en formgjuten innersula som ger ett mycket bra stöd under golfrundorna. Mellansulan är i lättviktsmaterial vilket ger en skön dämpning som ger en god komfort.

Footjoy FJ Tradition har laser street-lästen vilket gör den helrundad runt tårna men med en standard passform för framfoten medans man har smalnat av skorna något vid hälen för att ge ännu bättre fäste och stabilitet under svingen. På yttersulan finner vi 7 softspikes som ger bra grepp emot underlaget.

Footjoy FJ Tradition passar alla typer av golfare oavsett högt- eller lågt handicap så kommer Footjoy FJ Tradition ge dig en fenomenal stabilitet och komfort under din golfrunda, på jakt mot ett lägre handicap.

Vår vinnare: Billiga Golfskor herr

Inesis Grip Waterproof Golf

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Modell : Herr & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Räfflor

Kommentar: Vill du hitta ett par billiga spiklösa herr golfskor? Då tycker vi att du ska kika på Inesis Grip Waterproof Golf. På insidan av de här golfskorna har Inesis använt sig av ett vattentätt membran som ska hålla vatten borta. Sulan innehåller en kombination av bland annat EVA material som används i hela foten som ger god stötdämpning och komfort under golfrundan. TPU är ett halvstyvt material som både ger bra grepp men också en bra flexibilitet så att din sving blir stabilare och på så sätt kan du svinga snabbare.

För att vara ett par spiklösa skor så håller Inesis Grip Waterproof Golf en god kvalité som passar för allt mellan låg-, mellan- och höghandicapare som är ute efter ett par billiga skor. Dessutom kommer den här modellen i flera olika färger.

Vår vinnare: Bästa Golfskor Dam

Adidas Codechaos Dam

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Dam & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Räfflor

Kommentar: Vill du hitta ett par komfortabla och snygga golfskor för damer som också ger bra grepp på golfbanan? Adidas Codechaos kommer med en vattentålig sömlös textilovandel som skapar en otroligt bra andningsförmåga vilket håller dina fötter torra under golfrundan. Tack vare ”Chaos Traxion-Mönstret” så ger räfflorna, oavsett svinghastighet ett bra grepp på underlaget, vilket på sätt förbättrar balansen och stabiliteten under hela svingen.

 I mellansulan har Adidas implementerat ”boost” kombinerat med Torsion X-bar som ger en god stabilitet samtidigt som skorna är komfortabla. Adidas Codechoas är lätt i vikt vilket gör att de kommer kännas både smidiga och skonsamma emot fötterna under din golfrunda.

Vår vinnare: Billiga Golfskor dam

Puma Blaze Pro IGNITE

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Dam & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Spikes

Kommentar: Puma Ignite Blaze Pro är golfskor för damer som vill ha god komfort, stabilitet men också en sportig design. De här skorna kommer med mjukspikar som ger dig ett bra grepp på golfbanan. Ovandelen är tillverkad i atlantisläder som ger bra stabilitet genom hela skon men som också skyddar emot fukt vilket kan vara bra ifall du råkar på regn under din golfrunda. Den här modellen har en extra vaddering runt vristen, detta för att öka komforten mot dina fötter. Vi upplever att den här modellen vänder sig till alla typer av golfare som vill ha bättre golfskor med bra grepp och komfort till ett billigare pris.

Vår vinnare: Golfskor Barn & Junior Pojkar

Inesis Grip Waterproof Junior

4.6/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Barn & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Räfflor

Kommentar: Vill du hitta ett par billiga spiklösa golfskor för barn? Då tycker vi att du ska kika på Inesis Grip Waterproof Junior. På insidan av de här junior golfskorna har Inesis använt sig av ett vattentätt membran som ska hålla vatten borta. Sulan innehåller en kombination av bland annat EVA material som används i hela foten som ger god stötdämpning och komfort under golfrundan. TPU är ett halvstyvt material som både ger bra grepp men också en bra flexibilitet så att svingen blir stabilare och på så sätt kommer ditt barn att kunna svinga snabbare.

För att vara ett par spiklösa skor så håller Inesis Grip Waterproof Golf en god kvalité som passar för allt mellan låg-, mellan- och höghandicapare som är ute efter ett par bra junior golfskor. Dessutom kommer den här modellen i flera olika färger.

Vår vinnare: Golfskor Barn & Junior flickor

Inesis Grip Waterproof Junior

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Barn & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Räfflor

Kommentar: Vill du hitta ett par billiga spiklösa golfskor till din junior? Då tycker vi att du ska kika på Inesis Grip Waterproof Golf vilket är golfskor för flickor. På insidan av de här barn golfskorna så har Inesis använt sig av ett vattentätt membran som ska hålla vatten borta. Sulan innehåller en kombination av bland annat EVA material som används i hela foten som ger god stötdämpning och komfort under golfrundan. TPU är ett halvstyvt material som både ger bra grepp men också en bra flexibilitet så att din sving blir stabilare och på så sätt kan du svinga snabbare.

För att vara ett par spiklösa dam golfskor så håller Inesis Grip Waterproof Golf en god kvalité som passar för allt mellan låg-, mellan- och höghandicapare som är ute efter ett par barn golfskor. Dessutom kommer den här modellen i flera olika färger.

Vill du se mer på svenska golfförbundet? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 15

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *