Search

Bästa Golfskorna – Bäst i Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för, Happy Golfer, Cdon & Dingolfshop

Bästa golfskor 2024 - Sportporten

Med rätt typ av skor anpassade för golf så kommer det att bidra till att man står stabilare under sina golfslag, vilket är en starkt bidragande faktor till att både få en bättre längd och en bättre precision. Det här gör att golfskor är ett bra hjälpmedel för att sänka sin score och bli en ännu bättre golfare. Men golfskorna finns i flera olika modeller med olika varianter och typer vilket kanske inte är helt lätt för dig som golfare att veta vad man ska investera i, speciellt om man är ny till sporten.

Därför har vi valt att skapa den här artikeln med målsättningen att hjälpa dig att hitta de bästa golfskorna. Vi kommer inleda med att berätta om olika modeller men också vad som kan vara bra att tänka på vid en eventuell investering oavsett nivå, ambition och budget. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra favoriter till bästa golfskor 2024 herr och dam.

Våra favoriter bästa golfskor herr

1

Under Armour HOVR Drive 2

Under Armour HOVR Drive 2

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2

Under Armour HOVR Fade 2 SL

Under Armour HOVR Fade 2 SL

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Våra favoriter bästa golfskor dam

1

Under Armour Womens Charged Breathe 2 SL

Under Armour Womens Charged Breathe 2 SL

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2

Puma Blaze Pro IGNITE

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vad är golfskor?

Golfskor är konstruerade för att man både ska få maximal komfort när man går sina 18-håls rundor men också ge ett optimalt grepp på underlaget så att man står stabilt i sin sving. Men gräset på golfbanan kan både vara torrt och genomblött så därför måste skorna vara konstruerade för att klara båda dessa underlag.

Under en golfrunda går man dessutom i snitt nästan 10km, det här ställer också krav på ett par skor som klarar av dessa påfrestningar men också ger golfaren en god komfort emot fötterna. När vi pratar om dagens golfskor så tillverkas de flesta med spikes och eller utan spikes, d.v.s. att de istället kommer i ett räfflat mönster.

Nedan ser vi ett bild på ett par golfskor med spikes och ett par med räfflat mönster

Golfskor med spikes
Golfskor med räfflat mönster

Golfskor med spikes

Vi börjar med att titta på den klassiska varianten av golfskor med spikes. Spikes är oftast tillverkade i plast för att man som golfare ska få bättre grepp på underlaget. Spikes slits dock ut med tiden men det här vet tillverkarna om och därför är denna typ av golfsko tillverkad för att man enkelt och smidigt ska kunna byta ut separata spikes med tiden. Det här är en enkel manöver samtidigt som det är lätt och billigt att köpa nya spikes som man enkelt kan få tag på i golfbutiker.

Tack vare formen på spikarna så bidrar de till att ge extremt bra grepp på underlaget och framförallt när det är blött ute så tycker vi att denna typ av modell att föredra.

Golfskor med räfflat mönster

Idag blir det allt vanligare med golfskor som istället är spiklösa. Dels är dessa golfskor oftast i den billigare kategorin skor men också tack vare att det inte är några spikar under sulan, så behöver man som golfare inte behöva bry sig om att ersätta några spikes på skorna då det helt enkelt inte finns några. Det här gör att man oftast kan ha golfskor med räfflat mönster något längre än de traditionella skorna.

Golfbanorna föredrar också denna typ av sko då de sliter mindre på gräset. Greppet är mycket bra även om vi inte tycker att det håller riktigt samma klass som golfskor med spikar, speciellt när det är blött i gräset och skillnaden mellan typerna börjar märkas.

Golfare

Funkar golfskor i alla väder?

Som golfare vet man nog att vädret under en golfrunda kan varierar mycket, det kan vara en varm och solig dag vilket leder till att skorna måste kunna andas och släppa in luft. Däremot kan det finnas dagar när det istället är kallt, då måste skorna istället måste kunna behålla värmen.

Tyvärr så kan det även bli regn på banan eller att underlaget är blött, det kan till exempel handla om morgondagg. Då måste dessutom skorna också klara av att hålla vatten utanför. De flesta golfskor är smarta i tillverkningen då de är gjorda för att kunna stå emot olika typer av väderlekar som man kan råka ut för när man spelar golf.

Stabilitet

När man ska köpa golfskor är det såklart viktigt att skorna ger golfaren en bra stabilitet. Om skorna är stabila och man står bra på underlaget så kommer det bidra till att man kan svinga snabbare och med mer kontroll. Är skorna istället instabila med dåligt grepp mot underlaget så kommer man såklart inte kunna svinga lika bra och som en konsekvens kommer golfen att bli sämre med mindre längd och sämre precision.

Komfort

Lika viktigt som att skorna ska ha bra stabilitet så måste de också vara komfortabla för fötterna så att man orkar gå de långa sträckorna på upp emot en mil som man gör på en golfrunda.

Golfspelare

Kan jag spela golf i mina vanliga träningsskor?

Vanliga träningsskor har i regel ganska platta sulor och som en konsekvens om man försöker spela golf med vanliga träningsskor eller vanliga uteskor så kommer man inte få speciellt bra grepp om underlaget. Det kommer i sin tur leda till att man kommer att halka runt när man försöker svinga. Det kan också leda till att man kan råka ut för onödiga skador om man spelar golf i vanliga skor.

Dessutom är vanliga skor inte alltid vattentäta vilket skor på golfbanan bör vara, så finns det risk att de lätt samlar på sig vatten vilket i sin tur resulterar i att man förstör sina skor. När man spelar golf så rekommenderar vi att man såklart gör det i ett par golfskor som är konstruerade för sporten och framförallt underlaget.

Golfskor

Sammanfattning

Golfskor är konstruerade för att man som golfare ska få optimalt grepp och maximal komfort emot fötterna när man spelar golf. Idag finns det två typer av skor med undersida som antingen har spikes eller räfflat mönster.

Spikes kommer bidra till ett bättre grepp på underlaget speciellt när det är blött, medans man får vara beredd på att byta ut spikarna med jämna mellanrum då de slits ut. Medans om man spelar med en modell som istället har räfflat mönster så behöver man inte bry sig om att byta ut spikes. Däremot kommer man att märka en liten skillnad i greppet på räfflade skor om det är väldigt blött i backen. Vill man hitta ett par billiga golfskor så rekommenderar vi att kika på modeller med räfflat mönster men vill man ha lite mer exklusiva skor med maximalt grepp på underlaget så titta istället på golfskor med spikes.

2 anledningar till varför vi tycker att man blir en bättre golfare med rätt skor

Vår vinnare: Bästa Golfskor herr

Under Armour HOVR Drive 2

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Herr & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Primärt Spikes

Kommentar: Vill du hitta ett par bra herr golfskor med spikes? Då vill vi tipsa om Under Armour HOVR Drive 2. Wide-storleken betyder att skorna passar golfare med något bredare fötter. Dessa skor har en mycket bra andningsförmåga tack vare sin kraftfulla läderöverdel i mirkofiber kombinerat med ett vattentätt membran. Innersulan består av ”antimikrobiell Orthilite” vilket bidrar till skornas andningsförmåga men också skapar en bättre komfort för fötterna.

Mellansulan har ett formpressat skum som skapar en bättre hållbarhet i skorna. Yttersulan har rotationsresistans (RST 2.0) spikar vilket ger ett förstklassigt grepp och stabilitet emot underlaget. Spikes ger generellt sätt bättre grepp emot underlaget än vad räfflade sulor gör. Man har även placerat räfflor utöver spikarna för att skapa ett ännu bättre grepp emot underlaget.

Vi rekommenderar dessa golfskor till alla herrgolfare oavsett nivå som vill hitta ett par välgjorda skor med prmäst spikes men understöd av räfflor, som har en god andningsförmåga men som också passar utövare med något bredare fötter.

Under Armour HOVR Drive 2 finns att köpa här :

Plats 2 golfskor herr

Under Armour HOVR Fade 2 SL

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Herr & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Räfflor

Kommentar: Är du på jakt efter ett par riktigt bra spiklösa golfskor för herrar? Då vill vi tipsa om Under Armour HOVR Fade 2 SL. De här skorna har en överdel i andningsbart mikorfiber som kommer bidra till att fötterna hålls svala och torra under rundan. Innersulan innehåller ”antimikrobiell ortholite” vilket skapar en bra komfort som gör promenaderna under golfrundan mer bekväm.

Under Armour har använt sig av ”UA HOVR” tekniken vilket är skum som hjälper till att minska stötar. Yttersulan är spiklös vilket skapar en längre livslängd på skorna, man som golfare behöver inte bry sig om att behöva byta ut spikes men den här typen av sula är också mycket bra för gräset på golfbanorna.

Vi rekommenderar de här golfskorna till alla typer av herr golfare oavsett nivå, som föredrar räfflor över spikes och som gärna vill hitta ett par lätta skor med god andningsförmåga. Dessutom finns den här modellen i olika utföranden så man kan hitta en modell som passar beroende på smak och tycke.

Under Armour HOVR Fade 2 SL finns att köpa här :

Vår vinnare: Bästa Golfskor Dam

Under Armour Womens Charged Breathe 2 SL

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Dam & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Räfflor

Kommentar: På jakt efter ett par bra dam golfskor med en god andningsförmåga? Då vill vi tipsa om Under Armour W Charged Breathe 2 SL. Dessa skor kommer dels ge ett bra grepp mot underlaget men tack vare sin lätta vikt så blir de också mycket behagliga att gå i. De är tillverkade med en överdel i slitstarkt mikrofiberläder med god andningsförmåga vilket håller fötterna svala och torra.

Mellansulan har ”charged cushioning” vilket är ett formpressat skum som bidrar till att skorna får en bättre livslängd. Yttersulan på Charge Breathe är spiklös för att skapa en bättre flexilibtet i greppet men också en lättare känsla under rundan. Tack vare att skorna saknar spikar blir de också lättare att sköta om och man behöver inte bry sig om att byta ut spikes med jämna mellanrum.

Vi tycker att det här är en prisvärd modell som inte kommer i den högsta prisklassen men som ändå har bra egenskaper när det kommer till komfort och stabilitet. De passar alla typer av golfare oavsett om man är expert eller nybörjare till sporten.

Under Armour Womens Charged Breathe 2 SL inns att köpa här :

Plats 2

Puma Blaze Pro IGNITE

Puma Blaze Pro IGNITE

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Dam & Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spikes eller Räfflor : Spikes

Kommentar: Vi tycker att Puma Ignite Blaze Pro passar för dam golfare som vill ha god komfort, stabilitet men också en sportig design. De här skorna kommer med mjukspikar som ger golfaren ett bra grepp på golfbanan även om det är blött ute.

Ovandelen är tillverkad i atlantisläder som bidrar till en bra stabilitet genom hela skon men som också skyddar emot fukt vilket kan vara bra ifall man råkar på regn under sin golfrunda. Den här modellen har en extra vaddering runt vristen, detta för att öka komforten mot fötterna. Vi upplever att den här modellen vänder sig till alla typer av golfare oavsett nivå som vill ha bättre golfskor med bra grepp och komfort till ett billigare pris.

Vanliga frågor om golfskor dam, herr och barn

Vi rekommenderar inte att man spelar golf med vanliga skor. Vanliga skor kommer inte ge något bra grepp emot underlaget vilket kommer påverka stabiliteten och därmed även svingen negativt. Dessutom är vanliga skor oftast inte anpassade för längre promenader på golfbanan vilket kan leda till att man kan få ont i fötterna.

Det handlar en hel del om smak och tycke. Vi menar på att golfskor med spikes ger ett något bättre grepp, speciellt om det är blött i gräset. Däremot så behöver man byta ut spikes med jämna mellanrum i jämförelse med räfflade skor som helt saknar spikes vilket gör de enklare att sköta om.

Priset varierar såklart med kvalitén. Billiga golfskor kan kosta under 1000kr medans mer exklusiva modeller kan kosta upp emot 3000kr

Klicka på länken för att komma till svenska golfförbundet

Våra Favoriter golfskor herr bäst i test

Golfskor dam Bäst i test

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 15

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *