Golfkikare • Bästa Golfkikaren • Bäst i Test • Sportporten.se

Golfkikare - Bästa golfkikaren - Vi testar avståndskikare för golf

Tycker du om att spela golf? Men hur bedömer du avstånd på golfbanan? Tar du hjälp av banguiden eller har du en god förmåga att ögonmåtta avståndet till flaggan? Men ibland är det svårt att uppskatta avståndet, vilket kan resultera i att slagen blir för långa eller för korta.

Det som också är svårt att uppskatta är ifall flaggan står långt fram eller bak på greenen. Det kan skilja tiotals meter vilket också kan påverka ditt klubbval ganska kraftigt som i sin tur kan resultera i att du kan få en mycket längre putt eller kanske till och med chip. Det kan också uppstå en situation där du vill kolla hur långt du har till en bunker, vattenhinder eller hur långt du måste slå för att nå den specifika punkten på fairway. Här är golfkikaren ett suveränt hjälpmedel och ett vinnande verktyg för att förbättra ditt resultat och sänka ditt handicap. Dessutom kan du använda en golfkikare till att bättre uppskatta längden på dina slag vilket kommer göra dig till en bättre golfare.

I den här artikeln testar vi avståndskikare för golf med målet att hjälpa dig hitta den bästa golfkikaren. Vi kommer inleda med att berätta om golfkikare, hur de fungerar och jämföra med andra typer av avståndsmätare för golf. Avslutningsvis kommer vi att testa och recensera vår topp 4 lista till bästa golfkikare 2021 bäst i test.

Våra favoriter bästa golfkikaren 2021 - bäst i test

1. Bästa Golfkikaren

Garmin Approach Z82

4.9/5

Betyg 4,9 / 5

2. Bästa Golfkikaren

Caddytek CaddyView V2

4.9/5

Betyg 4,9 / 5

3. Bästa Golfkikaren

Bushnell Tour V5

4.9/5

Betyg 4,9 / 5

4. Bästa Golfkikaren

INESIS 900

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Vad är en golfkikare?

En golfkikare är en avståndsmätare som fungerar med hjälp av en laserstråle som skickas emot målet du siktar på. Sedan mäter golfkikaren hur lång tid det tog för laserstrålen att studsa på målet och tillbaka till kikaren för då kunna räkna ut och lägga fram ett exakt avstånd. Det här gör att du som golfare kan få presenterat en bra precision oftast till flaggan men även andra punkter på golfbanan.

Födelar med golfkikare

För att du ska kunna välja rätt klubba eller anpassa svingen efter ditt slag så kommer du behöva veta vad du har för avstånd. Ibland kan det räcka med banguiden eller att du har en god lokalkännedom på din hemmabana. Men det kan såklart uppstå nya situationer. Du kanske spelar på en ny golfbana eller det mest vanliga är ifall flaggan står långt fram eller bak på greenen och banguiden inte ger tillräckligt med information.

Vissa greener kan vara upp emot 30-40 m djupa vilket gör att det kan göra stor skillnad vilken klubba du väljer. Du vill väl helst ha en skön och bekväm 1 putt än att behöva kämpa för 2 puttar? Men det kan också uppstå situationer där du behöver stanna före ett vattenhinder eller mäta avstånd till en bunker så att du kan välja rätt golfklubba för att vara på den säkra sidan. Även här blir golfkikaren en fenomenal avståndsmätare.

En golfkikare är även ett perfekt verktyg för träning och kunna lära sig avstånd med järnklubborna. Testa själv med hjälp av golfkikaren, att mäta ut olika avstånd med respektive klubba för att på så sätt få en bättre kunskap om hur långt du slår med olika klubbor och typ av golfslag. Det här kommer göra att du får mycket bättre koll på hur långt du slår med t.ex. järn 7 eller din wedge som i sin tur resulterar i att du kan komma att spara slag på golfrundan.

Golfkikare

Fördelar med golfkikare

Golfkikare vs golfklocka

Det finns även andra tekniska hjälpmedel för avståndsbedömning på golfbanan. Den vanligaste är golfklockan, men det börjar också utvecklas en hel del golfapplikationer till mobiltelefonen. Det finns såklart både för och nackdelar med alla avståndshjälpmedel.

Om vi börjar med att jämföra golfkikaren med golfklockor så kommer kikaren att kunna ge dig ett mer exakt avstånd till din punkt. Medans en golfklocka oftast bara ger avstånd till fram, mitten och bakkant av green, men du som golfare måste ändå interpolera och uppskatta för att få ett precist avstånd. På en stor green kan det blir problematiskt då det kan vara upp emot 20 meter som du måste uppskatta vilket kanske inte alltid är helt enkelt. Dessutom kommer de flesta golfklockorna bara med avstånd till green, inte till hinder eller andra träffpunkter ute på golfhålet.

Med det sagt så kan golfklockorna istället vara att föredra om du vill att din avståndsmätare ska vara smidig att använda då de enkelt sitter på handleden men också att många av de mer exklusiva golfklockorna kommer med andra praktiska funktioner som t.ex. går att koppla ihop med din mobiltelefon. En golfkikare förutsätter att du har fri sikt till ditt mål, medans en golfklocka har fördelen att den kan mäta avstånd även där det är blint.
Vill du läsa mer om golfklockor? Klicka gärna och läs vår artikel om golfklockor.

Jämför vi sedan golfkikaren med en app i telefonen så gäller samma sak även här att du får inte samma precision med mobilen som du får med en avståndskikare. Dessutom kan det vara störande för dina medspelare att du hela tiden har mobiltelefonen uppe under golfrundan.

Caddytek Golfkikare

Nackdelar med golfkikare

Det finns såklart även nackdelar med golfkikaren i jämförelse med annan avståndsmätning. En golfkikare är oftast något större till storleken och den går inte att förvara i fickan utan du bör förvara den i golfbagen eller om du har någon bra förvaring i din golfvagn.

När du ska mäta med avståndskikaren så är det bra om du har en stabil hand för att få ut ett precist avstånd, vilket kan bli ett problem om du vill mäta avstånd på väldigt långt håll.

Slopefunktion - golfkikare

När du ska köpa den bästa golfkikaren så kan du komma i kontakt med något som kallas för slopefunktion. Det innebär att laserkikaren inte bara mäter avståndet utan den kan också läsa av nivåskillnader. Det kan vara ett golfhål med mycket uppförsbacke eller nedförsbacke. Därefter får du tips på hur långt ditt golfslag behöver vara för att nå den tilltänkta punkten.

Kan man använda golfkikare vid tävling?

Du får faktiskt använda en golfkikare på golftävlingar, så länge inte tävlingsledningen meddelar annat. Däremot så är det inte tillåtet att använda den så kallade slopefunktionen. Många nya golfkikare kommer dock med en smart knapp som gör det enkelt att stänga av slopefunktionen så att golfkikaren blir tillåten vid tävling.

Är laserkikare vattentäta?

Ibland kanske du råkar ut för regn på din runda, då kan det vara bra att golfkikaren tål vatten. Det här kan variera beroende på modell men i stort sätt alla golfkikare ska klara av mindre vatten som duggregn och liknande. Exklusiva golfkikare är oftast vattentäta men vi rekommenderar att alltid dubbelkolla innan köp.

Våra Favoriter Bästa golfkikare 2021 - bäst i test

  1. Garmin Approach Z82 – Bästa Golfkikaren
  2. Caddytek CaddyView V2
  3. Bushnell Tour V5
  4. INESIS 900 – Billig Golfkikare

Vår vinnare : Bästa golfkikare

Garmin Approach Z82

4.9/5

Betyg 4,9 / 5

Kommentar: Garmin Approach Z82 har allt vi söker i den bästa golfkikaren och det här är en premium laserkikare i absoluta toppklass. Kortfattat kan man säga att Approach Z82 är en golfkikare som har en integrerad gps som gör att du kan få de bästa funktionerna från både en laserkikare och en golfklocka.

Vi börjar med själva laserkikaren som har en fenomenal bildstabilisering med flag finder funktion som gör att du enkelt kan träffa flaggan med god precision på upp till 400m. Z82 har en bra funktion för att låsa emot flaggan och sedan vibrerar kikaren när den har hittat målet. Tack vare att golfkikaren är kopplad till gps så använder Z82 en pin-pointer funktion som pekar mot hålet även om det är ett blint golfhål.

Garmin Approach Z82 har integrerad ”Playslike distance” teknologi som innebär att golfkikaren kompenserar för lutningar men inte nog med det, den kan även visa indikation för vindriktning och styrka så att du ska få ett bra hjälpmedel till att välja rätt golfklubba. Den här funktionen kan enkelt stängas av med hjälp av ett knapptryck så att den här laserkikaren blir godkänd för spel på tävling.

Spela videoklipp

Garmin Approach Z82 har en inbyggd gps som är uppkopplad mot en databas på över 41000 golfbanor runt om i  världen. Det här ger fantastiska möjligheter då Z82 kan presentera en 2D banguide för varje hål där du får en överblick över bland annat avstånd och hinder på golfhålet. Men inte nog med det, du får också presenterat avstånd till framkant och bakkant på green för att få en ännu bättre överblick över golfhålet. Som en avslutning ska vi också berätta att Garmin Z82 har en Laser arc-teknologin vilket gör så att det ritas upp en virtuell båge över banvyn likt en banguide.

Garmin Approach Z82 kryllar av fina funktioner och finesser som kombinerar det bästa av en laserkikare och en golfklocka. Z82 är en fulländad och solklar vinnare till vår favorit bästa golfkikaren 2021.

Plats 2 : Bästa golfkikare

Caddytek CaddyView V2

4.9/5

Betyg 4,9 / 5

Kommentar: Caddytek CaddyView V2 är en exklusiv och välgjord golfkikare som kommer med både jolt-teknik och slopefunktion. Jolt-tekniken innebär att golfkikaren vibrerar när den har låst sig emot rätt mål. Slopefunktionen betyder att du kan få avståndet kompenserat för lutning vilket gör det lättare för dig att välja rätt golfklubba. Du kan också med ett enkelt knapptryck växla mellan slope och non-slope  vilket är nödvändigt ifall du ska använda golfkikaren på en tävling där slope funktionen oftast inte är tillåten.

Caddytek CaddyView V2 har en flagseeking teknik vilket gör det lättare för kikaren att låsa sig mot flaggan vilket ger en bättre och enklare användarvänlighet samtidigt som golfkikaren kan ignorera andra föremål i omgivningen. Den här golfkikaren har en förstoring på upp mot 6 gånger med en räckvidd på upp till 800m med en flaggräckvidd på 250m.

Caddytek V2 har en lättläslig LCD skärm i en IPX4 vattentät konstruktion som bara väger 225 gram vilket gör den praktisk och lätthanterlig under din golfrunda. Den här kikaren har allt vi söker i en användarvänlig, smidig och snabb golfkikare.

Plats 3 : Bästa golfkikare

Bushnell Tour V5

4.9/5

Betyg 4,9 / 5

Kommentar: Bushnell Tour V5 är en premium golfkikare i absoluta toppkvalité för dig som vill ha det absolut bästa när det kommer till golfkikare. Bushnells senaste modell V5 har en uppdaterad och mer användarvänlig joltfunktion där en ljusring lyser upp runt siktet när du träffar t.ex. flaggan samtidigt som den också vibrerar vilket gör den lättare att använda.

Tour V5 har en inbyggd magnet som gör den praktisk att fästa på din golfvagn istället för att behöva packa ner den i din golfbag. Den optiska zoomen ligger på 6x i en tydlig LCD dislay som kan mäta avstånd på upp emot 1100m. Slopealgoritmen är också uppdaterad för att vara mer exakt och precis än sin föregångare.

Den här golfkikaren har allt vi söker i en bra och högkvalitativ golfkikare. Om vi jämför Bushnell med laserkikaren ifrån CaddyTek så upplever vi att båda modellerna är snarlika men att prisklasserna skiljer dem åt och därför hamnar Bushnell på plats nummer 3.

Plats 4 : Bästa golfkikare

INESIS 900

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Kommentar: INESIS 900 golfkikare är en i vår mening billig och prisvärd avståndsmätare som har alla viktiga funktioner och finesser som du behöver i en enkel golfkikare. INESIS 900 kommer med en max räckvidd på hela 1200m och 320 m till flagga kombinerat med en precision på 1 m.

Inesis 900 har en inbyggd Slope funktion som ger både ett lutningskompenserat avstånd och lutningsvinkel vilket gör det lättare för dig som golfare att välja rätt golfklubba. Dessutom går funktionen lätt att stänga av vilket då gör den här golfkikaren godkänd för tävling.

Inesis 900 innehar en IPX-2 Certifiering vilket innebär att den ska tåla lätt regn. Den här golfkikaren passar dig som dels vill hitta en billig golfkikare men kanske också för dig som är ny med lasermätare i golf, så är den här modellen suverän att börja med.

Gillade du den här artikeln om golfkikare? Läs gärna fler av våra golfartiklar

Källa :
https://golf.se/for-spelaren/regler–handicap/regler/

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 17

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *