Pingisbord • Bästa Pingisbordet 2022 • Bäst i Test – Sportporten.se

Pingisbord - bästa pingisbordet 2022 - bordtennisbord

Skulle du vilja köpa ett pingisbord för hemmet, kontoret eller kanske en modell som du kan använda utomhus? Vill du hitta både ett bra men också ett billigt pingisbord?

Det finns ett flertal faktorer som du behöver ta hänsyn till så  att du köper rätt modell. Bland annat finns det olika storlekar och mått på ett pingisbord samt rekommendationer om hur mycket yta extra du bör ha i rummet för att få plats med bordet.

Vårt mål med den här artikeln att hjälpa dig hitta både billiga men också bra pingisbord både för inomhusbruk som utomhusbruk. I den här artikeln kommer vi att recensera populära pingisbord från bland annat stiga, yasaka och cornilleau, för att avslutningsvis ta fram 5 favoriter i kategorier för bästa pingisbord inomhus, utomhus men även bästa mini pingisbord ifall du vill spela pingis men har en begränsad yta.

Våra favoriter till bästa pingisbord 2022

Bästa Bordtennisbord

Stiga Premium Compact

5/5

Betyg 5 / 5

Bästa Billiga Bordtennisbord

Yasaka Turbo Roller

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Bästa Bordtennisbord utomhus

Cornilleau 500 x cross outdoor

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa Billiga Bordtennisbord utomhus

Cornilleau 100 x cross outdoor

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Bästa Bordtennisbord Midi

Stiga Home Midi

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

storlek

Idag kommer pingisborden generellt sätt i 3 olika storlekar. Den vanligaste typen är fullstora pingisbord, de är dessa bord du oftast brukar se proffsen spela på eller som du stöter på hos en pingisklubb. Sedan finns det midi och mini pingisbord vilket är de lite mindre borden. Den här typen av bord kan vara bra ifall du har ett begränsat utrymme.

mått pingisbord fullstora

Vi börjar med att titta på måtten till de fullstora pingisborden. Dessa bordtennisbord har ett mått som är 274 cm på längden, 152,5 cm på bredden och 76 cm på höjden. För att ni ska få plats att spela på ett sånt här bord så är det rekommenderat att ni dessutom har minst 130 cm extra utrymme på långsidorna och 110 cm utrymme på kortsidorna.

Mått fullstort pingisbord

Pingisbord midi mått

Det varierar lite i storlek på olika midi pingisbord beroende på tillverkare men för den här modellen som vi har valt ut så är måttet 181 x 102,5 x 75 cm. Som vi ser på bilden nedan så är det rekommenderat att ha minst 90 cm extra utrymme på långsidorna och 70 cm extra på kortsidorna.

pingisbordet home stiga midi

pingisbord hopfällbart

Att ha möjligheten att kunna fälla ihop ett pingisbord är en aspekt som du kan behöva ha i åtanke. Ska ditt bord stå utfällt hela tiden eller vill du ha möjligheten att kunna packa ihop bordet efter att ni har spelat klart? Många aktörer brukar även inkludera mått och storlek för pingisbord när de är hopfällda.

pingisbord

hjul på pingisbord

Majoriteten av de pingisbord som tillverkas idag kommer oftast med hjul, det här gör att du enkelt och smidigt ska kunna knuffa runt och flytta på bordet. Men det kan även finnas en del modeller som kommer utan hjul, det här har dock ingen påverkan på stabiliteten under spelets gång utan de står bra på sina egna ben.

pingisbord utomhus

Är du på jakt efter ett utomhus pingisbord? Det finns modeller som är konstruerade för att klara av högre belastningar som till exempel regn och rusk. Denna typ av utomhus bord är behandlade och tillverkade för att kunna stå utomhus året runt.

Bordsskivan till pingisbord för utomhusbruk är mer slitstarkt för att den ska kunna klara av diverse repor och annat som den kan utsättas för när den står utomhus. Såklart går det även bra att spela med denna typ av pingisbord inomhus som till exempel i ett garage.

Spela videoklipp

Pingisbord ITTF

Ska du använda ditt bordtennisbord för tävling? ITTF som står för International Table Tennis Federation, vilket innebär att modellen har godkänts för att användas vid tävling. I regel brukar det vara de lite finare borden med tjockare bordsskiva och stabilare ställning som får godkännande från ITTF. Pingisklubbarna använder sig ofta av exklusivare pingisbord med ITTF godkännande.

Sammanfattning

Hur ska jag tänka för att hitta det bästa pingisbordet?
För att sammanfatta så bör du för det första fråga dig själv vad du ska ha ditt pingisbord till? Är det för inomhus eller utomhusbruk? Ska du ha det på fritidsgården eller är det till din pingisklubb? Undersök vad du har för utrymme att ställa bordet på och glöm inte att ta hänsyn till lite extra utrymme så ni även får plats att spela. Dubbelkolla också andra praktiska faktorer som till exempel att bordet har hjul och vad måtten är när bordet är infällt.

När det gäller inomhusbord så brukar tjockleken på bordsskivan skvallra lite om kvalitén på modellen då desto tjockare bordsskivan är, i regel desto bättre är bordet.

pingisbord

Våra favorit pingisbord:

Vår vinnare: bästa pingisbordet

Stiga Premium Compact

5/5

Betyg 5 / 5

Vikt : 141 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Ja
Hjul : Ja

Kommentar:  Vill du hitta det bästa pingisbordet för inomhusbruk? Stiga Premium Compact är ett premium inomhus pingisbord som kommer med en 25 mm tjock exklusiv finskiktsskiva. Skivan på det här bordet är av första klass då den är otroligt välgjord men framförallt slitstark vilket passar för dig som är ute efter en riktigt bra bordsskiva. Både mittpartiet och hörnpartierna i detta bord har fått extra förstärkningar vilket gör att det här pingisbordet får en kraftig konstruktion som gör att det kommer stå mycket stabilt. Dessutom går det att justera benen ifall ytan undertill har några ojämnheter.

Spela videoklipp

Stiga Premium Compact går att fälla ihop ifall du skulle vilja ställa undan bordet, men det kommer också med hjul så att det blir enklare att flytta och knuffa runt.

Tack vare sin fina kvalité och robusta konstruktion så har Stiga Premium Compact ett ITTF godkännande vilket gör att det godkänt för tävlingsspel. Det här bordet kan vi verkligen rekommendera för dig som vill är ute efter det bästa bordtennisbordet till pingisklubben, kontoret, eller i hemmet. Stiga Premium Compact är en mycket välgjord och kraftfull modell som är vår solklara vinnare till bästa pingisbord inomhus 2022.

Vår vinnare: bästa billiga pingisbordet

Yasaka Turbo Roller

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 77 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: Yasaka Turbo Roller är ett komplett fullstor modell som är avsedd för inomhusbruk som i vår mening går under kategorin billigt och prisvärt pingisbord. Yasaka Turbo Roller kommer med en 19 mm tjock skiva och fyra vridbara hjul vilket gör bordet smidigt att fälla ihop men framförallt lätt att flytta runt. Yasaka Turbo Roller kommer med praktiska fack vid sidan där man enkelt kan förvara pingisrack och pingisbollar så att du enkelt och smidigt kan ha reda på din pingisutrustning.

Yasaka Turbo Roller passar perfekt för dig som är ute efter ett billigt pingisbord till kontoret, i hemmet, i skolan eller för dig som vill ha en billigare modell till pingisklubben. Tack vare sin kvalité och många bra funktioner kombinerat med sitt billiga pris så är Yasaka Turbo Roller ett bra och prisvärt val.

Vår vinnare: bästa pingisbordet utomhus

Cornilleau 500 x cross outdoor

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 66 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: Cornilleau 500 x Cross Outdoor är ett stabilt och kraftfullt pingisbord för utomhusbruk men som såklart också går bra att spela med inomhus. Alla delarna i det här bordtennisbordet är tillverkat i ett slitstark material som är anpassade för att tåla regn, sol och snö. Både skivan och benen är robusta vilket gör den här till ett stabilt och tåligt bord som klarar av det mesta i utomhusmiljö. Tack vare sina praktiska och lätta dubbelhjul kan du enkelt knuffa runt det här bordet även på ojämna utomhus underlag.

Spela videoklipp

Cornilleau 500x Cross Outdoor kommer med ett så kallat DSI – Säkerhetssystem med 16 låsningspunkter vilket gör det säkert och lätt för barn att på egen hand fälla upp och ner bordet vilket gör det här till ett familjevänligt pingisbord. Dessutom kommer det här exklusiva utomhus pingisbordet med smidiga och praktiska förvaringsmöjligheter för hela 4 pingisrack och 6 pingisbollar vilket kan vara skönt till exempel i hemmet eller på skolgården där man vill ha ordning på sin utrustning. Den här modellen tickar alla boxar i det vi söker i ett bra utomhus pingisbord för 2022.

Vår vinnare: bästa billiga pingisbordet utomhus

Cornilleau 100 x cross outdoor

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vikt : 47 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: Cornilleau 100 x är i vår mening ett bra och billigt utomhus pingisbord som fungerar lika bra att använda för inomhusbruk. Tack vare sina dubbla hjul så är det enkelt att flytta på bordet även när underlaget är ojämnt. Det går även bra att fälla ihop så att du kan frigöra yta när man har spelat klart vilket gör så att du kan få plats med annat när du inte spelar.

Den här modellen som många andra utomhus bordtennisbord från Cornilleau med smart förvaring av både pingisrack och pingisbollar vilket gör det enkelt att hålla reda på sin utrustning när man har spelat klart. Det här är ett bra billigt utomhusbord som passar till hela familjen som vill ha en enklare och mer prisvärd modell.

Spela videoklipp

Vår vinnare: bästa pingisbordet midi

Stiga Home midi

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vikt : 35 kg
Storlek : 181 X 102,5 X 75 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Nej

Kommentar: På jakt efter ett litet pingisbord för hemmet? Stiga Home Midi är ett snyggt och stilrent midi pingisbord från Stiga. Tack vare sin snygga och kamouflerande design så kan det här bordet användas i hemmet, på kontoret men också i skolan. Det här är ett mini pingisbord som både är lätt i vikt men också smidigt att fälla ihop, vilket gör det här bordet mycket lätthanterligt.

Stiga Home Midi kommer med en 12 mm fiberskiva i snygg trädesign samt vitlackerat underrede. Det här pingisbordet kan vara ett bra sätt att aktivera hela familjen utan att tumma på inredningen i hemmet. Som ett resultat av sin snygga design kombinerat med sin smidighet så är det här ett bord vi kan rekommendera för dig som är ute efter ett mindre pingisbord.

Flera av våra artiklar om pingis

Vill du läsa mer ifrån svenska pingisförbundet? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 27

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se