Pingisbord • Bästa Pingisbordet 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Pingisbord - bästa pingisbordet - Våra favorit bordtennisbord

Gillar du att spela pingis? Skulle du vilja hitta ett pingisbord för hemmet, kontoret eller kanske ett pingisbord som du kan använda utomhus? Vill du hitta både ett bra men också ett billigt pingisbord på rea? Det finns ett flertal faktorer som du behöver ta hänsyn till innan du köper ditt pingisbord. Bland annat finns det olika storlekar och mått på pingisborden samt rekommendationer om hur mycket yta extra du bör ha för ditt pingisbord. Oavsett om du kollar på billiga pingisbord, en bra pingis rea eller kanske till och med en pingis outlet så är vårt mål med den här artikeln att hjälpa dig hitta både billiga men också bra pingisbord. Vi kommer att testa olika pingisbord och ta fram fem favoriter i kategorier för bästa pingisbord inomhus som utomhus samt även ett mini pingisbord.

Våra favoriter till bästa pingisbord 2021 - bäst i test

Bästa bordtennisbordet

Stiga Premium Compact

5/5

Bästa billiga Bordtennisbordet

Yasaka Turbo Roller

4.5/5

Bästa bordtennisbordet utomhus

Cornilleau 300 x cross outdoor

4.7/5

Bästa billiga bordtennisbordet utomhus

Cornilleau 100 x cross outdoor

4.1/5

Bästa Midibordet

Stiga home midi

4.2/5

Vad finns det för olika typer av pingisbord?

Idag kommer pingisborden generellt sätt i 3 olika storlekar. Den vanligaste typen är de fullstora pingisborden, de är dessa pingisbord du oftast brukar se proffsen spela på eller som du stöter på hos en pingisklubb. Sedan finns det midi och minibord vilket är de lite mindre pingisborden. Den här typen av pingisbord kan vara bra ifall du har ett begränsat utrymme.

mått pingisbord - fullstora

Vi börjar med att titta på måtten till de fullstora pingisborden. Dessa bordtennisbord har ett mått som är 274 cm på längden, 152,5 cm på bredden och 76 cm på höjden. För att ni ska få plats att spela på ett sånt här pingisbord så är det rekommenderat att ni dessutom har 130 cm extra utrymme på långsidorna och 110 cm utrymme på kortsidorna.

Mått fullstort pingisbord

Pingisbord midi - mått

Det varierar lite i storlek på midiborden beroende på tillverkare men för det midibordet som vi har valt och testa så är måttet 181 x 102,5 x 75 cm. Som vi ser på bilden nedan så är det rekommenderat att ha 90 cm extra utrymme på långsidorna och 70 cm extra på kortsidorna.

pingisbordet home stiga midi

pingisbord mått ihopfällt

Att ha möjligheten att kunna fälla ihop ett pingisbord är en aspekt du kan behöva ha i åtanke, ska ditt pingisbord stå utfällt hela tiden eller vill du ha möjligheten att kunna packa ihop bordet efter att ni har spelat klart? Som ett resultat så brukar de flesta aktörerna även inkludera måtten för deras pingisbord när de är ihopfällda.

pingisbord

Finns det hjul på pingisbordet?

Majoriteten av de pingisbord som tillverkas idag kommer oftast med hjul, det här gör att du enkelt och smidigt ska kunna knuffa runt och flytta på bordet. Men det kan finnas en del pingisbord som kommer utan hjul, det här har dock ingen påverkan på stabiliteten utan de står bra på sina egna ben.

pingisbord utomhus

Ska ditt pingisbord stå ute? Det finns pingisbord som är konstruerade för att klara av högre belastningar som till exempel regn och rusk. Denna typ av bordtennisbord är behandlade och tillverkade för att kunna stå utomhus året runt.
Bordsskivan till pingisbord för utomhusbruk är mer slitstarkt för att den ska kunna klara av diverse repor och annat som den kan utsättas för eftersom att det står utomhus. Såklart går det även bra att spela med denna typ av pingisbord inomhus som till exempel i ett garage.

Spela videoklipp

ITTF Godkännande för pingisbord

ITTF som står för International Table Tennis Federation, vilket innebär att pingisbordet har godkänts för att användas vid tävling. I regel brukar det vara de lite finare borden med tjockare bordsskiva och stabilare ställning som får godkännande från ITTF. Pingisklubbarna använder sig ofta av de lite exklusivare pingisborden med ITTF godkännande.

Sammanfattning - bästa pingisbordet inomhus & utomhus

Hur ska jag tänka för att hitta det bästa pingisbordet?
För att sammanfatta så bör du för det första fråga dig själv vad du ska ha ditt pingisbord till. Är det för inomhus eller utomhusbruk? Ska du ha det på fritidsgården eller är det till din pingisklubb? Undersök vad du har för utrymme att ställa pingisbordet på och glöm inte att ta hänsyn till lite extra utrymme så ni även får plats att spela. Dubbelkolla också andra praktiska faktorer som till exempel att bordet har hjul, vad måtten är när bordet är infällt eller om du vill ha åt smidiga fack för din pingisutrustning. När det gäller inomhusbord så brukar tjockleken på bordsskivan skvallra lite om kvalitén på pingisbordet då desto tjockare bordsskivan är, i regel desto bättre är bordet.

pingisbord

Vår vinnare:
bästa pingisbordet

Stiga Premium Compact

5/5

Vikt : 141 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Ja
Hjul : Ja

Kommentar: Stiga Premium Compact kommer med en 25 mm tjock finskiktsskiva med en blå lack. Skivan på det här bordet är av första klass då den är otroligt välgjord men framförallt slitstark. Benen är robusta och ger en väldigt bra stabilitet. Tack vare sin fina kvalité så har Premium Compact ett ITTF godkännande vilket gör att det godkänt för tävlingsspel. Det här pingisbordet kan vi verkligen rekommendera för den som vill ha toppkvalité och Stiga Premium Compact är en solklar vinnare för oss till bästa pingisbordet inomhus.

Vår vinnare:
bästa billiga pingisbord

Yasaka Turbo Roller

4.5/5

Vikt : 77 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: Yasaka Turbo Roller är ett komplett fullstort pingisbord som i vår mening går under kategorin billigt och prisvärt pingisbord. Turbo Roller kommer med en 19mm tjock finskiktsskiva och fyra vridbara dubbelhjul vilket gör det lätt flytta runt på bordet. Det här pingisbordet kommer med smidigt fack vid sidan där du enkelt förvarar dina pingisrack och pingisbollar. Det här bordet passar perfekt på kontoret, i hemmet och i skolan men även på pingisklubben. Tack vare sin kvalité och många bra funktioner kombinerat med sitt billiga pris så blev Yasaka Turbo Roller vår vinnare till bästa billiga pingisbord inomhus.

 

Vår vinnare:
bästa pingisbord utomhus

Cornilleau 300 x cross outdoor

4.7/5

Vikt : 56 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: Cornilleau 300x Cross Outdoor är ett stabilt och robust pingisbord för utomhusbruk. Alla delarna i det här bordet är tillverkat i ett slitstark material som är anpassade för att tåla regn, sol och snö. Både skivan och benen är robusta vilket gör den här till ett stabilt pingisbord. Tack vare sina bra och lätta dubbelhjul kan du enkelt knuffa runt det här bordet även på ojämna utomhus underlag. Det här bordet kommer med ett så kallat DSI – Säkerhetssystem med 16 låsningspunkter vilket gör det säkert och lätt för barn att på egen hand fälla upp och ner bordet. Dessutom kommer det här utomhus pingisbordet med smidiga förvaringsmöjligheter för 2 pingisrack och 4 pingisbollar vilket kan vara skönt till exempel i hemmet eller på skolgården. Den här modellen tickar alla boxar i det vi söker i ett bra pingisbord för användning utomhus.

Vår vinnare:
bästa billiga pingisbord utomhus

Cornilleau 100 x cross outdoor

4.1/5

Vikt : 47 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: Cornilleau 100 x är i vår mening ett bra och billigt pingisbord som både fungerar lika bra att använda utomhus som inomhus. Om vi jämför med de mer exklusivare varianter på pingisbord så är den stora skillnaden att både benen och skivan är något smalare på denna modell. Tack vare sina dubbla hjul flyttar du enkelt på det här bordet även när underlaget är ojämnt. Dessutom kommer den här modellen som många andra utomhusbord ifrån Cornilleau med smart förvaring av både pingisrack och pingisbollar. Med sitt förhållandevis låga pris och bra kvalité så blev det här vår vinnare till bästa billiga pingisbord för utomhusbruk.

Vår vinnare:
bästa pingisbord midi

Stiga Home midi

4.2/5

Vikt : 35 kg
Storlek : 181 X 102,5 X 75 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Nej

Kommentar: Stiga Home Midi är ett snyggt och stilrent mellanstorleksbord ifrån Stiga. Tack vare sin snygga och kamouflerande design så kan det här pingisbordet enkelt användas i hemmet, på kontoret men också i skolan. Det här bordet är både lätt i vikt samt smidigt att fälla ihop, vilket gör det här bordet mycket lätthanterligt. Den här modellen kommer med en 12 mm fiberskiva i snygg trädesign samt vitlackerat underrede. Det här pingisbordet kan vara ett bra sätt att aktivera hela familjen utan att tumma på inredningen i hemmet. Som ett resultat av sin snygga design kombinerat med sin smidighet blev det här vår vinnare till bästa midi pingisbord.

Flera av våra artiklar om pingis

Vill du läsa mer ifrån svenska pingisförbundet? Klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 26

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se