Sök

Pingisbord – Bäst I Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Decathlon & Stiga

Pingisbord 2024 - Sportporten

Skulle du vilja köpa ett pingisbord för hemmet, kontoret eller kanske en modell som man kan använda utomhus? Vill du hitta både ett bra men också ett billigt pingisbord? Då har du kommit helt rätt! Men det finns ett flertal faktorer som kan vara bra att ta hänsyn till när man ska köpa pingisbord, speciellt till hemmet, kontoret eller fritidsgården. Bland annat så kommer borden i olika storlekar där vissa pingisbord är tillverkade för att användas utomhus medans vissa är anpassade för att användas inomhus.

Därför har vi valt att skapa den här artikeln med målsättning att hjälpa dig hitta några riktigt bra bordtennisbord för inomhusbruk och för utomhusbruk. Vi kommer inleda med att berätta vad som skiljer de olika modellerna åt och vilka egenskaper som kan vara bra att ha i åtanke så man köper rätt modell. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra favoriter till bästa bordtennisbord inomhus, utomhus men även ett bra midi pingisbord ifall man vill spela pingis men har en begränsad yta. Vi kommer bland annat att presentera populära pingisbord från Stiga och Cornilleu.

Våra favoriter till bästa pingisbordet 2024

Stiga Premium Compact

Bästa Bordtennisbord

Stiga Premium Compact

5/5

Betyg 4.9 / 5

Ponggori CLUB TTT110

Bästa Billiga Bordtennisbord

Ponggori CLUB TTT110

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Stiga All Seasons

Bästa Bordtennisbord Utomhus

Stiga All Seasons

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Cornilleau 100 x cross outdoor

Bästa Billiga Bordtennisbord Utomhus

Cornilleau 100 x cross outdoor

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Stiga Home Midi Black

Bästa Bordtennisbord Midi

Stiga Home Midi

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Hur väljer man rätt pingisbord?

Som tidigare nämnts så kommer pingisbord i olika storlekar och som kan vara avsedda antingen för spel inomhus eller utomhus. Vissa bordskivor kan vara av bättre eller sämre kvalité. Detsamma gäller även för benen till bordet då man självklart vill ha en stabil och kraftfull konstruktion som står bra mot underlaget. Övriga egenskaper som kan vara viktiga att känna till är ifall modellen har hjul, ingår nät eller behöver man köpa det separat? En del hobby pingisbord kommer idag med smart förvaring av pingisrack och pingisbollar vilket alltid kan vara skönt och praktiskt.

Vi rekommenderar att först och främst tänka efter vad för ändamål man har tänkt att ha till bordet, är det till pingisklubben, till hemmet, till kontoret eller fritidsgården? Nedan har vi listat vad som kan vara bra att ha i åtanke för att hitta rätt modell.

Storlek & mått pingisbord

Idag kommer modellerna generellt sätt i 3 olika storlekar. Den vanligaste typen är fullstora pingisbord, de är dessa bord som man oftast brukar se proffsen spela på eller som man stöter på hos en pingisklubb. Sedan finns det midi och mini pingisbord vilket är de lite mindre modellerna som passar bra ifall man vill spela pingis men har ett begränsat utrymme. Om man har utrymmet så rekommenderar vi att spela pingis på ett fullstort pingisbord då det enligt oss ger det bästa spelet.

pingisbord

Mått pingisbord fullstora

Vi börjar med att titta på måtten till fullstora pingisbord. Dessa bord har ett mått som är 274 cm på längden, 152,5 cm på bredden och 76 cm på höjden. För att ni ska få plats att spela på ett sånt här bord så är det rekommenderat att ni dessutom har minst 130 cm extra utrymme på långsidorna och 110 cm utrymme på kortsidorna.

Mått fullstort pingisbord

Pingisbord midi mått

Det varierar lite i storlek på olika midi pingisbord beroende på tillverkare men för den här modellen som vi har valt ut i vår topplista så är måttet 181 x 102,5 x 75 cm. Som vi ser på bilden nedan så är det rekommenderat att ha minst 90 cm extra utrymme på långsidorna och 70 cm extra på kortsidorna.

pingisbordet home stiga midi

Pingisbord hopfällbart

Möjligheten att kunna fälla ihop ett pingisbord är en aspekt som kan vara bra att ha i åtanke. Ska bordet stå utfällt hela tiden eller vill man ha möjligheten att kunna packa ihop bordet efter att man har spelat klart? Många aktörer brukar även inkludera mått och storlek för pingisbord när de är hopfällda.

pingisbord

hjul

Majoriteten av de pingisbord som tillverkas idag kommer oftast med hjul, det här gör att man enkelt och smidigt ska kunna knuffa runt och flytta på bordet. Men det kan även finnas en del modeller som kommer utan hjul, det här har dock ingen påverkan på bordets stabilitet under spelets gång utan de står mycket bra på sina egna ben. Vi rekommenderar ifall pingisbordet ska användas av barn, så är det mycket lättare om bordet har hjul så att barnen lätt och smidigt kan plocka undan bordet när de har spelat klart.

Pingisbord utomhus

Är du på jakt efter ett utomhus pingisbord? Det finns modeller som är konstruerade för att klara av högre belastningar som till exempel regn och rusk. Denna typ av utomhus modeller är behandlade och tillverkade för att kunna stå utomhus året runt.

Bordsskivan till modeller för utomhusbruk är mer slitstarkt för att den ska kunna klara av diverse repor och annat som den kan utsättas för när den står utomhus, speciellt om barn ska spela på bordet då det är lätt att den utsätts för mer slitage. Såklart går det även bra att spela med denna typ av modell inomhus som till exempel i ett garage.

Pingisbord ITTF

Ska du använda bordet för tävling? ITTF som står för International Table Tennis Federation, vilket innebär att modellen har godkänts för att användas vid tävling. I regel brukar det vara de lite finare borden med tjockare bordsskiva och stabilare konstruktion som får godkännande från ITTF. Pingisklubbarna använder sig därför ofta av exklusivare pingisbord med ITTF godkännande.

Sammanfattning - Bästa bordtennisbordet

Hur ska man tänka för att hitta det bästa bordet?
Vi rekommenderar att man börjar tänka vilka förutsättningar pingisbordet ska ha och vilket yta det ska stå på. Detta för att kunna välja storlek men också om det ska vara anpassat för inomhusbruk eller utomhusbruk. Därefter så tycker vi att man bör tänka på om bordet ska ha hjul eller inte och ifall det ska gå att fälla ihop vilket de flesta borden går att göra. Kan det vara praktiskt att bordet har en smidig förvaring för pingisrack och pingisbollar? Det kan vara önskvärt på t.ex. ett kontor eller på en fritidsgård för att hålla ordning på utrustningen.

Prisklassen varierar såklart mellan olika modeller och även här tycker vi att man ska fundera på ändamål för bordet. Om man tänker använda bordet på ett kontor, i skolan, föreningslokalen eller hemmet så tycker vi att det räcker gott med ett billigt pingisbord. Men vill man istället ha ett finare bord som ska användas till en pingisklubb eller att man är en seriös utövare som vill hitta det bästa pingisbordet till hemmet så tycker vi att man bör gå för en exklusivare modell.

Vår vinnare: Bästa pingisbordet

Stiga Premium Compact

Stiga Premium Compact

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Vikt : 109,5 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Ja
Hjul : Ja

Kommentar : Om du vill hitta ett riktigt robust, stabilt och välgjort inomhus pingisbord i högsta kvalité så kan vi varmt rekommendera Stiga Premium Compact. Det här bordet kommer med en hela 22 mm tjock träfiberskiva vilket ger en fingervisning om kvalitén. Benen är rejält tilltagna vilket bidrar till en mycket bra stabilitet oavsett om man som spelare råkar stöta till bordet.

Stiga Premium Compact har praktiska hjul som gör att man enkelt kan knuffa eller flytta bordet om man inte är nöjd med placeringen. Den är smidig att vika ihop och rulla bort ifall man behöver frigöra yta när man har spelat klart. Tack vare sin fina kvalité och kraftfulla konstruktion så har bordet ett ITTF godkännande vilket gör att det godkänt för tävlingsspel.

Vi menar på att det här är ett premium pingisbord som kommer med fin kvalité men på bekostnad av en något högre prisklass. Därför tycker vi att det här bordet lämpar sig främst för spel i en pingisklubb, tävlingar eller för hemmabruk om man är på jakt efter kvalité och inte tar samma hänsyn till priset. Vill man ha en smidig och praktisk modell på fritidsgården eller kontoret så kommer den kraftiga konstruktionen bidra till en bättre livslängd än många billigare modeller. Om man däremot inte är så ambitiös i sin pingis utan bara vill hitta ett billigt pingisbord så rekommenderar vi en annan modell.

Stiga Premium Compact finns att köpa här :

Vår vinnare: Bästa Billiga pingisbord

Ponggori CLUB TTT110

Ponggori CLUB TTT110

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 95 kg
Storlek :
274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: Ponggori CLUB TTT110 är ett fullstort pingisbord som kommer i budgetklassen. Bordet kommer med Lock Click System vilket är ett säkerhetssystem som låser bordet och håller det stabilt och säkert vilket kan vara bra ifall barn tänker använda pingisbordet.

Tjockleken är 18 mm vilket kanske inte är bland de högsta på marknaden men det är också ungefär vad man kan förvänta sig i den här prisklassen och räcker gott och väl till att kunna spela. Om underlaget är ojämnt så kan man enkelt justera höjden på bordet via bordsbenen.

För att sammanfatta tycker vi att Ponggori CLUB TTT110 är ett bra och billigt pingisbord som har alla funktioner man behöver i ett pingisbord och som vi tror passar från allt till hemmet eller fritidsgården.

Ponggori CLUB TTT110 finns att köpa här :

Vår vinnare: Bästa pingisbordet utomhus

Stiga All Seasons

Stiga All Seasons

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 59,5 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: Stiga All Seasons är ett ambitiöst och välgjort pingisbord som fungerar både för utomhus och inomhusbruk vilket vi ser som en stor fördel ifall man även vill kunna spela inomhus. Bordet är fullstort vilket innebär 274 x 152,5 x 76 cm.

Vi finner en 5 mm bordsskiva i melaminhart som är fastlimmad på ramen vilket då gör bordet hållbart och framförallt vädertåligt. Bordet har 4 dubbla hjul vilket bidrar till en enkel transport där bordet bara väger 59,5 kg vilket är bland de lättare modellerna på marknaden. Det här gör det enkelt även för barn att knuffa undan bordet ifall man vill flytta det.

Stiga All Seasons har ett SMS säkerhetssystem samt ett compact system som gör det enkelt samt säkert att fälla ihop bordet. Som ett plus i kanten har bordet även förvaring för pingisbollar och pingisrack vilket alltid är önskvärt så man enklare kan ha koll på sin utrustning.

För att sammanfatta tycker vi att Stiga All Seasons är ett premium utomhus pingisbord som även fungerar för spel inomhus, fina materialval, praktiska lösningar med låsningssystem samt ihopfällning i ett bord som väger lite men som ändå är slitstarkt.

Stiga All Seasons finns att köpa här :

Vår vinnare: Bästa billiga bordtennisbord utomhus

Cornilleau 100 x cross outdoor

Cornilleau 100 x cross outdoor

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vikt : 47 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: Cornilleau 100 x är i vår mening ett bra och billigt utomhus pingisbord som fungerar lika bra att använda för inomhusbruk. Tack vare sina dubbla hjul så är det enkelt att flytta på bordet även när underlaget är ojämnt. Det går även bra att fälla ihop så att man kan frigöra yta när man har spelat klart vilket gör så att man kan få plats med annat när man inte spelar.

Den här modellen kommer som med många andra utomhusbord från Cornilleau med en smart förvaring av både pingisrack och pingisbollar vilket gör det enkelt att hålla reda på sin utrustning när man har spelat klart. Till skillnad från mer exklusiva utomhusbord så är både skivan och ben något tunnare men det är ungefär vad man kan förvänta sig i den här prisklassen och vi menar på att det inte kommer ha någon större påverkan på spelet.

Vi tror att den här modellen passar både att ha på tomten men också på fritidsgården men där man är ute efter bord men som är i den billigare prisklassen. Sammanfattat så tycker vi att det här är ett bra billigt bord att ha utomhus och som passar till hela familjen som vill ha en enklare och mer prisvärd modell.

Cornilleau 100 x Cross Outdoor finns att köpa här :

Vår vinnare: Bästa pingisbordet midi

Stiga Home Midi Black

Stiga Home midi

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vikt : 35 kg
Storlek : 181 X 102,5 X 75 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Nej

Kommentar: På jakt efter ett litet pingisbord för hemmet? Vi tycker att Stiga Home Midi är ett snyggt och stilrent midi pingisbord från Stiga. Tack vare sin snygga och kamouflerande design så kan det här bordet användas i hemmet, på kontoret men också i skolan. Det här är ett mini pingisbord som både är lätt i vikt men också smidigt att fälla ihop, vilket gör det här bordet mycket lätthanterligt även för äldre barn.

Stiga Home Midi kommer med en 12 mm fiberskiva i snygg trädesign samt vitlackerat underrede. Vi tror att det här bordet kan vara ett bra sätt att aktivera hela familjen utan att tumma på inredningen i hemmet. Som ett resultat av sin snygga design kombinerat med sin smidighet så är det här ett bord vi kan rekommendera för utövare som är ute efter ett litet bord.

Stiga Home Midi finns att köpa här :

Flera av våra artiklar om pingis

Vanliga frågor

Dimensionerna för fullstora pingisbord är 274 x 152,5 x 76 cm. Det är rekommenderat att ha 110 cm extra utrymme på kortsidorna och 130 cm extra på långsidorna så att man får plats att spela

Det är inte rekommenderat att spela med ett inomhus pingisbord i en utomhusmiljö då skivan kan bli utsatt för väder och vind vilket försämrar livslängden på bordet. Ett utomhus pingisbord är istället anpassat för utomhusbruk och är därför mer motståndskraftigt mot regn och rusk.

Våra favoriter pingisbord bäst i test

Klicka här för att komma till svenska pingisförbundet

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal Röster: 30

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se