Pingisbord – Bästa Pingisbordet – Bäst i Test

Pingisbord - bästa pingisbordet - Våra favorit bordtennisbord

Gillar du att spela Pingis? Vill du köpa det bästa pingisbordet eller ett billigt pingisbord? Det finns ett flertal faktorer som du behöver ta hänsyn till. För det första så finns det olika mått på pingisbord. För det andra, vad ska du ha bordet till? Ska du använda ditt pingisbord inomhus eller ska du ha ditt pingisbord ute? Är det barn som ska använda bordet eller är det till din bordtennisklubb?
Oavsett om du kollar på billiga pingisbord, en bra pingis rea eller kanske till och med en pingis outlet så är vårt mål med den här artikeln att hjälpa dig hitta rätt pingisbord. Vi kommer att testa olika pingisbord och ta fram fyra favoriter i kategorierna. Bästa pingisbord, bästa billiga pingisbord, bästa pingisbord utomhus och bästa midibordet.

Våra favoriter till bästa pingisbord 2021 - bäst i test

Bästa bordtennisbordet

Stiga Premium Compact

5/5

Bästa billiga Bordtennisbordet

Yasaka Turbo Roller

4.5/5

Bästa bordtennisbordet utomhus

6000 Outdoor

4.4/5

Bästa Midibordet

Stiga home midi

4.2/5

bordtennisbord mått

Pingisborden kommer generellt sätt i 3 olika storlekar. Först och främst är det de fullstora bordet, det vill säga den vanligaste storleken. Sedan kommer mellanstorleken som heter midi pingisbord och till sist har vi de allra minsta som kallas mini pingisbord.

Hur stort är ett pingisbord?

Storleken på borden varierar beroende på vilken kategori pingisbord du tänker köpa. Som tidigare sagt så finns det olika riktlinjer för de olika borden och hur mycket extra utrymme du behöver på långsida respektive kortsida.

mått pingisbord - fullstora

Vi börjar med att titta på de fullstora pingisborden. Dessa bordtennisbord har ett mått som är 274 cm på längden, 152,5 cm på bredden och 76 cm på höjden. För att ni ska få plats att spela på ett sånt här pingisbord så är det rekommenderat att ni dessutom har 130 cm extra utrymme på långsidorna och 110 cm utrymme på kortsidorna.

Dimentioner av fullstort pingisbord

Pingisbord midi

Det varirer lite i storlek på midiborden, men för det bordet som vi har valt och testa så är måttet 181 x 102,5 x 75 cm. Som vi ser på bilden nedan så bör du ha 90 cm extra utrymme på långsidorna och 70 cm extra på kortsidorna.

pingisbordet home stiga midi

pingisbord mått ihopfällt?

Att ha möjligheten att fälla ihop ett pingisbord är en aspekt du kan behöva ha i åtanke, ska ditt pingisbord stå utfällt hela tiden eller vill du ha möjligheten att packa ihop det efter att ni har spelat klart? Som ett resultat så brukar de flesta aktörerna inkludera måtten för deras pingisbord även när de är ihopfällda så att du ska kunna få plats med ditt pingisbord även när det är ihopfällt.

Tjocklek bordsskiva - bordtennisbord

Tjockleken på bordsskivan kan säga lite om hur bra kvalitén är på bordtennisbordet, desto tjockare bordsskivan är, så är det i regel ett bättre och uthålligare pingisbord.

pingisbord

Finns det hjul på pingisbordet?

I de vanligaste fallen så brukar det finnas hjul på pingisborden. Hjulen finns så att du lätt ska kunna knuffa runt bordet. Men det finns i vissa fall pingisbord som kommer utan hjul, i ett sånt läge så står bordet stabilt och bra på sina egna ben.

pingisbord utomhus

Ska ditt pingisbord stå ute? Det finns pingisbord som är tillverkade för att klara av högre belastningar som till exempel regn och rusk. Dessa bordtennisbord är behandlade för att kunna stå ute året om.
Bordsskivan till pingisbord för utomhusbruk är mer slitstarkt så att den ska kunna klara av diverse repor och sådant som den kan utsättas för om du har bordet utomhus med mycket folk som nyttjar det. Denna typ av pingisbord går även bra att spela med inomhus.

pingisbord

ITTF Godkännande för pingisbord

ITTF som står för International Table Tennis Federation, vilket innebär att pingisbordet har godkänts för att användas vid tävling. Som ett resultat brukar det vara de lite finare borden med tjockare bordsskiva och stabilare ställning som får godkännande från ITTF.

Sammanfattning - bästa pingisbordet

Hur ska jag tänka för att hitta det bästa pingisbordet?
För att sammanfatta så bör du för det första fråga dig själv vad du ska ha ditt pingisbord till? Är det för inomhus eller utomhusbruk? Ska du ha det på fritidsgården eller är det till din pingisklubb? Undersök först lite vad du har för utrymme att ställa pingisbordet på, detta för att du ska välja rätt storlek och få plats på din yta. Titta gärna på tjockleken på bordsskivan för att få en liten hint om hur bra pingisbordet är.

Vår vinnare:
bästa pingisbordet

5/5

Vikt : 135 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Ja
Hjul : Ja

Kommentar: Här kan vi verkligen snacka om kvalité på pingisbord. Stiga Premium Compact kommer med en 25 mm tjock finskiktsskiva med en blå lack. Man känner direkt på skivan att den är otroligt kraftig men framförallt slitstark. Benen känns robusta och det ger intrycket av att det här pingisbordet har en väldigt bra stabilitet. Det här kan vi verkligen rekommendera för den som vill ha det bästa bordtennisbordet och det är en solklar vinnare för oss.

 

Vår vinnare:
bästa billiga pingisbord

4.5/5

Vikt : 77 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: Yasaka Turbo Roller är ett komplett fullstort pingisbord som i vår mening hamnar i kategorin billigt pingisbord. Turbo Roller kommer med en 19mm tjock finskiktsskiva och fyra vridbara dubbelhjul vilket vi tycker ger det här pingisbordet bra mobilitet. Ytterligare en egenskap vi gillar med det här bordet är det smidiga facket vid sidan av pingisbordet där vi enkelt förvarar våra pingisrack och pingisbollar. Det här bordet passar perfekt både på kontoret, hemmet och även på pingisklubben. Vi blev mycket förvånade att trots den relativt höga kvalitén och bra egenskaper så är priset lågt vilket gjorde Yasaka Turbo Roller till vår vinnare för bästa billiga pingisbord.

 

Vår vinnare:
bästa pingisbord utomhus

4.4/5

Vikt : 43 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: 6000 Outdoor är ett stabilt och robust pingisbord för utomhusbruk. Vi upplevde direkt när vi spelade på det här bordet att det var tillverkat av ett slitstark material som klarar av olika väderlekar. Tack vare sin lätta vikt kunde vi lätt montera och knuffa runt det här bordet vilket är ett stort plus ifall du vill flytta på bordet. Annars finns det egentligen ingenting att klaga på med det här utomhus bordtennisbordet.

Vår vinnare:
bästa pingisbord midi

4.2/5

Vikt : 35kg
Storlek : 181 X 102,5 X 75 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Nej

Kommentar: Det vi gillade med Stiga Home Midi är smidigheten i bordet. Tack vare att den var lätt att fälla ihop så känns det som att de här bordet passar utmärkt till både hemmet eller jobbet. Dessutom kommer den här varianten med en 12 mm fiberskiva i snygg trädesign samt vitlackerat underrede. Som en sista punkt så vill vi nämna att tack vare trädesignen på bordsskivan så upplevde vi det här bordet väldigt diskret och stilrent ifall du vill ha det i hemmet eller på kontoret.

Gillade du den här artikeln om bordtennis? Då vill vi dessutom rekommendera bästa pingisracket och bästa pingisskorna. Läs mer om ITTF här. Klicka här för att läsa om svensk pingis.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster: 26

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se