Pingisbord – Bäst I Test 2023 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Decathlon & Stiga

Pingisbord 2023 - Sportporten

Skulle du vilja köpa ett pingisbord för hemmet, kontoret eller kanske en modell som man kan använda utomhus? Vill du hitta både ett bra men också ett billigt pingisbord? Då har du kommit helt rätt! Men det finns ett flertal faktorer som kan vara bra att ta hänsyn till när man ska köpa pingisbord, speciellt till hemmet, kontoret eller fritidsgården. Bland annat så kommer borden i olika storlekar där vissa pingisbord är tillverkade för att användas utomhus medans vissa är anpassade för att användas inomhus.

Därför har vi valt att skapa den här artikeln med målsättning att hjälpa dig hitta några riktigt bra bordtennisbord för inomhusbruk och för utomhusbruk. Vi kommer inleda med att berätta vad som skiljer de olika modellerna åt och vilka egenskaper som kan vara bra att ha i åtanke så man köper rätt modell. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra favoriter till bästa bordtennisbord inomhus, utomhus men även ett bra midi pingisbord ifall man vill spela pingis men har en begränsad yta. Vi kommer bland annat att presentera populära pingisbord från Stiga och Cornilleu.

Våra favoriter till bästa pingisbordet 2023

Stiga Premium Compact

Bästa Bordtennisbord

Stiga Premium Compact

5/5

Betyg 4.9 / 5

Cornilleau 100 Indoor

Bästa Billiga Bordtennisbord

Cornilleau 100 Indoor

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Cornilleau 400 x cross outdoor

Bästa Bordtennisbord Utomhus

Cornilleau 400 x cross outdoor

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Cornilleau 200 x cross outdoor​

Bästa Billiga Bordtennisbord Utomhus

Cornilleau 200 x cross outdoor​

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Stiga Home Midi Black

Bästa Bordtennisbord Midi

Stiga Home Midi

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Hur väljer man rätt pingisbord?

Som tidigare nämnts så kommer pingisbord i olika storlekar och som kan vara avsedda antingen för spel inomhus eller utomhus. Vissa bordskivor kan vara av bättre eller sämre kvalité. Detsamma gäller även för benen till bordet då man självklart vill ha en stabil och kraftfull konstruktion som står bra mot underlaget. Övriga egenskaper som kan vara viktiga att känna till är ifall modellen har hjul, ingår nät eller behöver man köpa det separat? En del hobby pingisbord kommer idag med smart förvaring av pingisrack och pingisbollar vilket alltid kan vara skönt och praktiskt.

Vi rekommenderar att först och främst tänka efter vad för ändamål man har tänkt att ha till bordet, är det till pingisklubben, till hemmet, till kontoret eller fritidsgården? Nedan har vi listat vad som kan vara bra att ha i åtanke för att hitta rätt modell.

Storlek & mått pingisbord

Idag kommer modellerna generellt sätt i 3 olika storlekar. Den vanligaste typen är fullstora pingisbord, de är dessa bord som man oftast brukar se proffsen spela på eller som man stöter på hos en pingisklubb. Sedan finns det midi och mini pingisbord vilket är de lite mindre modellerna som passar bra ifall man vill spela pingis men har ett begränsat utrymme. Om man har utrymmet så rekommenderar vi att spela pingis på ett fullstort pingisbord då det enligt oss ger det bästa spelet.

pingisbord

Mått pingisbord fullstora

Vi börjar med att titta på måtten till fullstora pingisbord. Dessa bord har ett mått som är 274 cm på längden, 152,5 cm på bredden och 76 cm på höjden. För att ni ska få plats att spela på ett sånt här bord så är det rekommenderat att ni dessutom har minst 130 cm extra utrymme på långsidorna och 110 cm utrymme på kortsidorna.

Mått fullstort pingisbord

Pingisbord midi mått

Det varierar lite i storlek på olika midi pingisbord beroende på tillverkare men för den här modellen som vi har valt ut i vår topplista så är måttet 181 x 102,5 x 75 cm. Som vi ser på bilden nedan så är det rekommenderat att ha minst 90 cm extra utrymme på långsidorna och 70 cm extra på kortsidorna.

pingisbordet home stiga midi

Pingisbord hopfällbart

Möjligheten att kunna fälla ihop ett pingisbord är en aspekt som kan vara bra att ha i åtanke. Ska bordet stå utfällt hela tiden eller vill man ha möjligheten att kunna packa ihop bordet efter att man har spelat klart? Många aktörer brukar även inkludera mått och storlek för pingisbord när de är hopfällda.

pingisbord

hjul

Majoriteten av de pingisbord som tillverkas idag kommer oftast med hjul, det här gör att man enkelt och smidigt ska kunna knuffa runt och flytta på bordet. Men det kan även finnas en del modeller som kommer utan hjul, det här har dock ingen påverkan på bordets stabilitet under spelets gång utan de står mycket bra på sina egna ben. Vi rekommenderar ifall pingisbordet ska användas av barn, så är det mycket lättare om bordet har hjul så att barnen lätt och smidigt kan plocka undan bordet när de har spelat klart.

Pingisbord utomhus

Är du på jakt efter ett utomhus pingisbord? Det finns modeller som är konstruerade för att klara av högre belastningar som till exempel regn och rusk. Denna typ av utomhus modeller är behandlade och tillverkade för att kunna stå utomhus året runt.

Bordsskivan till modeller för utomhusbruk är mer slitstarkt för att den ska kunna klara av diverse repor och annat som den kan utsättas för när den står utomhus, speciellt om barn ska spela på bordet då det är lätt att den utsätts för mer slitage. Såklart går det även bra att spela med denna typ av modell inomhus som till exempel i ett garage.

Spela video om 400x cross youtube

Pingisbord ITTF

Ska du använda bordet för tävling? ITTF som står för International Table Tennis Federation, vilket innebär att modellen har godkänts för att användas vid tävling. I regel brukar det vara de lite finare borden med tjockare bordsskiva och stabilare konstruktion som får godkännande från ITTF. Pingisklubbarna använder sig därför ofta av exklusivare pingisbord med ITTF godkännande.

Sammanfattning - Bästa bordtennisbordet

Hur ska man tänka för att hitta det bästa bordet?
Vi rekommenderar att man börjar tänka vilka förutsättningar pingisbordet ska ha och vilket yta det ska stå på. Detta för att kunna välja storlek men också om det ska vara anpassat för inomhusbruk eller utomhusbruk. Därefter så tycker vi att man bör tänka på om bordet ska ha hjul eller inte och ifall det ska gå att fälla ihop vilket de flesta borden går att göra. Kan det vara praktiskt att bordet har en smidig förvaring för pingisrack och pingisbollar? Det kan vara önskvärt på t.ex. ett kontor eller på en fritidsgård för att hålla ordning på utrustningen.

Prisklassen varierar såklart mellan olika modeller och även här tycker vi att man ska fundera på ändamål för bordet. Om man tänker använda bordet på ett kontor, i skolan, föreningslokalen eller hemmet så tycker vi att det räcker gott med ett billigt pingisbord. Men vill man istället ha ett finare bord som ska användas till en pingisklubb eller att man är en seriös utövare som vill hitta det bästa pingisbordet till hemmet så tycker vi att man bör gå för en exklusivare modell.

Vår vinnare: Bästa pingisbordet

Stiga Premium Compact

Stiga Premium Compact

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Vikt : 141 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Ja
Hjul : Ja

Kommentar : Om du vill hitta ett riktigt robust, stabilt och välgjort inomhus pingisbord i högsta kvalité så kan vi varmt rekommendera Stiga Premium Compact. Det här bordet kommer med en hela 25 mm tjock träfiberskiva vilket ger en fingervisning om kvalitén. Benen är rejält tilltagna vilket bidrar till en mycket bra stabilitet oavsett om man som spelare råkar stöta till bordet.

Stiga premium compact har praktiska hjul som gör att man enkelt kan knuffa eller flytta bordet om man inte är nöjd med placeringen. Den är smidig att vika ihop och rulla bort ifall man behöver frigöra yta när man har spelat klart. Tack vare sin fina kvalité och kraftfulla konstruktion så har Stiga Premium Compact ett ITTF godkännande vilket gör att det godkänt för tävlingsspel.

Vi menar på att det här är ett premium pingisbord som kommer med fin kvalité men på bekostnad av en något högre prisklass. Därför tycker vi att det här bordet lämpar sig främst för spel i en pingisklubb, tävlingar eller för hemmabruk om man är på jakt efter kvalité och inte tar samma hänsyn till priset. Vill man ha en smidig och praktisk modell på fritidsgården eller kontoret så kommer den kraftiga konstruktionen bidra till en bättre livslängd än många billigare modeller. Om man däremot inte är så ambitiös i sin pingis utan bara vill hitta ett billigt pingisbord så rekommenderar vi en annan modell.

Spela video om Stiga Premium Compact Youtube

Vår vinnare: Bästa Billiga pingisbord

Cornilleau 100 Indoor

Cornilleau 100 Indoor

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 69 kg
Storlek :
274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: Cornilleau 100 Indoor är ett fullstort pingisbord som kommer i budgetklassen. Tack vare sina vridbara hjul och låga vikt på 69 kg så, är bordet enkelt att flytta eller ställa undan när man har spelat klart. Cornilleau har använt sig av sitt hoppfällningssystem Compact technology vilket minimerar risken att bordet välter när man fällt ihop det. 

Tjockleken är 18 mm vilket kanske inte är bland de högsta på marknaden men det är också ungefär vad man kan förvänta sig i den här prisklassen och räcker gott och väl till att kunna spela. Om underlaget är ojämnt så kan man enkelt justera höjden på bordet via bordsbenen. Något som vi uppskattar med just det här bordet är att den har en smart förvaring för pingisbollar.

För att sammanfatta tycker vi att Cornilleau 100 Indoor är ett bra och billigt pingisbord med ett praktiskt hoppfällningssystem, smidiga hjul och en bra förvaring för pingisbollar som vi tror passar från allt till hemmet eller fritidsgården.

Vår vinnare: Bästa pingisbordet utomhus

Cornilleau 400 x cross outdoor

Cornilleau 400 x cross outdoor

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 68 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: Cornilleau 400 x Cross Outdoor är ett stabilt och kraftfullt pingisbord anpassat för utomhusbruk men som såklart också går bra att spela med inomhus. Alla delarna i det här bordet är tillverkat i ett slitstark material som är anpassade för att tåla regn, sol och snö. Både skivan och benen är robusta vilket gör den här till ett stabilt och tåligt bord som klarar av det mesta i utomhusmiljö. Tack vare sina praktiska och lätta dubbelhjul så kan man enkelt knuffa runt det här bordet även på ojämna utomhus underlag. Därför tycker vi att det här är ett bra pingisbord som passar hela familjen.

Cornilleau 500x Cross Outdoor kommer med ett så kallat DSI – Säkerhetssystem med 16 låsningspunkter vilket gör det säkert och lätt för barn att på egen hand fälla upp och ner bordet. Dessutom kommer det här exklusiva bordet med smidiga och praktiska förvaringsmöjligheter för både pingisrack och pingisbollar vilket kan vara skönt till exempel i hemmet eller på skolgården där man vill ha ordning på sin utrustning.

Vi rekommenderar den här modellen till utövare som vill hitta det bästa när det kommer till utomhusmodeller, oavsett om det ska stå på tomten eller på fritidsgården. Den här modellen tickar alla boxar i det vi söker i ett bra utomhus pingisbord för 2023.

Spela video om 400x cross youtube

Vår vinnare: Bästa billiga bordtennisbord utomhus

Cornilleau 200 x cross outdoor​

Cornilleau 200 x cross outdoor

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vikt : 54 kg
Storlek : 274 x 152,5 x 76 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Ja

Kommentar: Cornilleau 200 x är i vår mening ett bra och billigt utomhus pingisbord som fungerar lika bra att använda för inomhusbruk. Tack vare sina dubbla hjul så är det enkelt att flytta på bordet även när underlaget är ojämnt. Det går även bra att fälla ihop så att man kan frigöra yta när man har spelat klart vilket gör så att man kan få plats med annat när man inte spelar.

Den här modellen kommer som med många andra utomhusbord från Cornilleau med en smart förvaring av både pingisrack och pingisbollar vilket gör det enkelt att hålla reda på sin utrustning när man har spelat klart. Till skillnad från mer exklusiva utomhusbord så är både skivan och ben något tunnare men det är ungefär vad man kan förvänta sig i den här prisklassen och vi menar på att det inte kommer ha någon större påverkan på spelet. Fördelen med 200x modellen jämfört med 100x modellen är att denna modell har något kraftigare ben men prisklassen är ändå i stort sätt samma.

Vi tror att den här modellen passar både att ha på tomten men också på fritidsgården men där man är ute efter bord men som är i den billigare prisklassen. Sammanfattat så tycker vi att det här är ett bra billigt bord att ha utomhus och som passar till hela familjen som vill ha en enklare och mer prisvärd modell.

Spela video om 200x cross youtube

Vår vinnare: Bästa pingisbordet midi

Stiga Home Midi Black

Stiga Home midi

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vikt : 35 kg
Storlek : 181 X 102,5 X 75 cm
ITTF Godkänt: Nej
Hjul : Nej

Kommentar: På jakt efter ett litet pingisbord för hemmet? Vi tycker att Stiga Home Midi är ett snyggt och stilrent midi pingisbord från Stiga. Tack vare sin snygga och kamouflerande design så kan det här bordet användas i hemmet, på kontoret men också i skolan. Det här är ett mini pingisbord som både är lätt i vikt men också smidigt att fälla ihop, vilket gör det här bordet mycket lätthanterligt även för äldre barn.

Stiga Home Midi kommer med en 12 mm fiberskiva i snygg trädesign samt vitlackerat underrede. Vi tror att det här bordet kan vara ett bra sätt att aktivera hela familjen utan att tumma på inredningen i hemmet. Som ett resultat av sin snygga design kombinerat med sin smidighet så är det här ett bord vi kan rekommendera för utövare som är ute efter ett litet bord.

Flera av våra artiklar om pingis

Vanliga frågor

Dimensionerna för fullstora pingisbord är 274 x 152,5 x 76 cm. Det är rekommenderat att ha 110 cm extra utrymme på kortsidorna och 130 cm extra på långsidorna så att man får plats att spela

Det är inte rekommenderat att spela med ett inomhus pingisbord i en utomhusmiljö då skivan kan bli utsatt för väder och vind vilket försämrar livslängden på bordet. Ett utomhus pingisbord är istället anpassat för utomhusbruk och är därför mer motståndskraftigt mot regn och rusk.

Våra favoriter pingisbord bäst i test

Klicka här för att komma till svenska pingisförbundet

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal Röster: 30

Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se