Sovsäck Barn • Bästa Sovsäcken Barn • Bäst i Test • Sportporten.se

Bästa Sovsäck Barn 2021 - Bäst i test

Är du på jakt efter en sovsäck till ditt barn? Oavsett om ditt barn ska sova i tält eller sova över hos en kompis så kan det vara mycket smidigt och lätt med en bra barn sovsäck. Sovsäckar för barn är både praktiska men framförallt så är de mycket enklare än att behöva släpa med sig otympliga täcken och lakan.

I den här artikeln hjälper vi dig att hitta den bästa sovsäcken för ditt barn. Vi kommer börja med att berätta om olika typer av barn sovsäckar för att avslutningsvis presentera vår bäst i test sovsäck barn 2021. Vi kommer ta hänsyn både till pris för att hitta billiga barn sovsäckar men också kvalité för att hitta rätt sovsäck till din junior.

Barn sovsäckar brukar ha en max ligglängd på ungefär 150 cm däröver går det bra med sovsäck i vuxenmodell, om du istället är ute efter denna typ av sovsäck läs gärna vår artikel om att hitta den bästa sovsäcken.

Barn Camping

Topp 5 bästa sovsäcken barn - bäst i test

1.

Urberg 3-season Kids Sleeping Bag G5

Vår / Sommar / Höst

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2.

Bergans Rondane Kids

Sen vår / Sommar / Tidig höst​

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

3.

VAUDE Alpli Adjust 400 Syn

Sen vår / Sommar / Tidig höst

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

4.

Outwell Campion Junior

Sen vår / Sommar / Tidig höst

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

5.

Arctic Tern Kids Dot Sleeping Bag

Sen vår / Sommar / Tidig höst

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Kortfattat om barn sovsäckar

Barn sovsäckarna kan komma i olika material, storlekar, vikt, packmått och framförallt kan de vara tillverkade för olika säsonger beroende på om du sova utomhus och campa i naturen.

Glöm inte liggunderlaget

En sovsäck ger en förstklassig värmeisolering från luften vilket ger en både värme och komfort. Men däremot behöver du även värmeisolering och komfort från underlaget. Glöm därför inte ett liggunderlag, då kyla inte ska få tränga in underifrån men också för att få en bättre komfort mot underlaget. Vi rekommenderar Urberg Kids Sleeping Pad som ett bra liggunderlag för barn som hamnade på vår topplista för bästa liggunderlaget.

Material sovsäck för barn

När vi pratar om material i sovsäckarna så kommer de flesta i antingen dyn eller syntet. De flesta barn sovsäckarna är tillverkade i syntet.

Dun sovsäck

Dun sovsäckar är de bättre materialet när det kommer till junior sovsäckar. Dun är ett exklusivt material som ger en bättre värmekapacitet samtidigt som vikten blir mindre vilket gör sovsäcken lättare att transportera. Dun är dessutom lättare att komprimera vilket gör det enklare för ditt barn att packa ihop sin sovsäck vilket kan vara bra vid camping.

Syntet sovsäck

Syntet sovsäckarna är något billigare än dun sovsäckarna. Syntet materialet ger visserligen en god värmekapacitet men nackdelen är att syntet sovsäckarna är både svårare att packa ihop men att de också väger något mer. Den här typen av sovsäck kan vara att föredra dels ifall man vill hitta en billig barn sovsäck men också om man bara ska använda sovsäcken för övernattning hos en kompis eller liknande där bär- och transportförmågan inte är lika viktig.

Flera vandringstält

1 - 4 säsonger

Sovsäckar för barn kan tillverkas för olika säsongsändamål. Vissa sovsäckar är gjorda för att klara av mycket kalla temperaturer som ditt barn kan stöta på under till exempel vintertältning. Medans en del sovsäckar är anpassade bara för sommartemperaturer. För att göra det enkelt för dig så kategoriseras sovsäckarna efter säsonger.

Risken finns att det kan bli för varmt om du sover i en vinteranpassad sovsäck på sommaren, men det går enkelt att lösa genom att dra upp dragkedjan och släppa in kalluft.

Säsong

Årstid

Komforttemperatur

1 säsong

Sommar

+5 till + 9 °C

2 säsong

Sen vår till tidig höst

-1 till +4 °C

3 säsong

Kylig vår och höstnätter

-9 till 0 °C

4 säsong

Vinter

-15 till - 9 °C, finns extremer ner till -30 °C

EN - 13537

Om du tittar på sovsäckar för vuxna så har du säkert stött på något som kallas för EN – 13537, vilket är en europeisk standard från 2005 där man mäter temperaturer på sovsäckar. Men det här benämningen finner vi bara i sovsäckar för vuxna, den här standarden finns inte för barn sovsäckar där man istället bara använder säsongs kategoriseringen.

Storlek sovsäck

Vad ska jag ha för storlek på sovsäcken? Till varje barn sovsäck kommer en rekommenderad ligglängd och den här längden ska motsvara ditt barns kroppslängd. Som exempel om ditt barn är 150 cm lång, så ska sovsäckens ligglängd vara max 150 cm.

Det går bra att köpa en sovsäck som har en längre ligglängd än ens kroppslängd, men det innebär också att det är mer luft och volym som måste värmas upp inuti sovsäcken. Vilket resulterar i om du köper en alldeles för stor sovsäck så blir den svårare att värma upp och det kan finnas risk att ditt barn kommer frysa. Därför är det kanske inte så smart att låta ditt barn sova i en lång vuxensovsäck.

Bästa sovsäcken barn

Vikt och packmått

När du ska köpa sovsäck till din junior så rekommenderar vi att du tar hänsyn till både packmått och vikt. Om ditt barn ska på längre vandringar där sovsäcken ska transporteras under längre sträckor, så är det både lättare och mer praktiskt ifall junior sovsäcken väger mindre och har ett mindre packmått.

Kan man tvätta sovsäcken?

Man bör undvika att tvätta sovsäcken i tvättmaskin även om vissa syntetsovsäckar tål tvättmaskiner. Se istället till så att ditt barn sover i rena kläder på ett rent underlag och framförallt, vädra sovsäcken med jämna mellanrum för att hålla den fräsch. Det kommer resultera i att sovsäcken håller längre och ditt barn kommer kunna sova bättre.

Våra favoriter bästa sovsäck för barn 2021 - Bäst i test

  1. Urberg 3-season Kids Sleeping Bag G5 – Bästa Sovsäcken Barn – Vår / Sommar / Höst – 3 säsong
  2. Bergans Rondane Kids – Sen Vår / Sommar / Tidig Höst – 2 säsong
  3. VAUDE Alpli Adjust 400 Syn – Sen Vår / Sommar / Tidig Höst – 2 säsong
  4. Outwell Campion Junior – Sen Vår / Sommar / Tidig Höst – 2 säsong
  5. Arctic Tern Kids Dot Sleeping Bag – Sen Vår / Sommar / Tidig Höst – 2 säsong

Plats nummer 1 : bästa sovsäcken barn

Urberg 3-season Kids Sleeping Bag G5

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Vikt : 0.942 kg
Kön : Barn & Junior
Max Kroppslängd : 150 cm
Säsong : 3 – Vår / Sommar / Höst
Packmått : 33 x 22 x 22 cm
Fyllning : Syntet

Kommentar: Vill du hitta den bästa sovsäcken för barn? Tack vare sina fina kvalité och förvånansvärt billiga pris så blev Urberg 3-season Kids Sleeping Bag G5 vår bäst i test sovsäck för barn.

Urberg 3-season Kids Sleeping Bag G5 är en 3 säsongs sovsäck vilket gör att den passar på våren, sommaren och hösten. Fyllningen är av bekvämt syntetmaterial som faktiskt går att tvätta i tvättmaskin på låg värme.

Max kroppslängd är 150 cm och den kommer med en packmått på 33 x 22 x 22 cm som ger en vikt på 0.942 kg vilket ger en sovsäck som är lätt och praktisk för ditt barn att bära runt på. Som ett plus i kanten kommer Urberg 3-season Kids Sleeping Bag G5 med en smidig liten förvaringsficka där det går att förvara mindre tillhörigheter.

Det här är en varm och skön sovsäck som fungerar även i kallare temperaturer och den funkar också mycket bra även för enklare övernattningar hos kompisar.

Plats nummer 2 : bästa sovsäcken barn

Bergans Rondane Kids

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Vikt : 1.04 kg
Kön : Barn & Junior
Max Kroppslängd : 150 cm
Säsong : 2 – Vår / Sommar / Höst
Packmått : 19,5 x 44 cm

Kommentar: Den populära norska tillverkaren Bergans har funnits sedan 1908 och är kända för att producera friluftsprodukter i god kvalité. Deras sovsäck för barn, Bergans Rondane Kids är ett bra bevis på det.

Bergans Rondane Kids är en 2 säsongs sovsäck som primärt är anpassad för varmt sommarklimat men som också går bra för sen vår och tidig höst. Max kroppslängd är 150 cm där bredden vid axlarna är 70 cm medans fotbredden är 50 cm vilket kommer ge en rymlig och bekväm sovsäck till din junior. Bergans Rondane Kids har ett packmått på 19,5 x 44 cm och en vikt som är 1.04 kg.

Precis som med vinnaren ovan så kommer den här junior sovsäcken med praktiska innerfickor vilket kan vara skönt och smidigt oavsett om ditt barn tältar eller bor i stuga.

Plats nummer 3 : bästa sovsäcken barn

VAUDE Alpli Adjust 400 Syn

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 0.85 kg
Kön : Barn & Junior
Max Kroppslängd : 135 cm
Säsong : 2 – Vår / Sommar / Höst
Packmått : 33 x 22 cm
Fyllning : Syntet

Kommentar: Då barn växer så är det ett vanligt förekommande att ditt barn kanske växer ur sin sovsäck, vilket resulterar i att du som förälder måste köpa nya sovsäckar med jämna mellanrum. Men inte med VAUDE Alpli Adjust 400 Syn, som istället kommer med den smidiga funktionen att sovsäcken kan justeras från 105 cm till 135 cm vilket gör så att ditt barn kan växa med den här praktiska sovsäcken. Det resulterar i sin tur i att ditt barn kan ha sovsäcken under en längre tid och att du som förälder inte behöver köpa nya sovsäckar hela tiden vilket sparar på plånboken.

VAUDE Alpli Adjust 400 Syn är en 2 säsongs sovsäck vilket passar från sen vår till tidig höst. Den kommer i ett bekvämt syntet material som ger både värme och komfort. Packmåttet är 33 x 22 cm som ger en vikt på låga 0.85 kg vilket gör så att ditt barn kommer få en lätt och smidig transport med den här sovsäcken.

Plats nummer 4 : bästa sovsäcken barn

Outwell Campion Junior

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 1 kg
Kön : Barn & Junior
Max Kroppslängd : 140 cm
Säsong : 2 – Vår / Sommar / Höst
Fyllning : Syntet

Kommentar: Outwell Campion Junior är en billig och prisvärt sovsäck för barn. Det här är en 2 säsongs sovsäck vilket gör att den passar från sen vår till tidig höst. Fyllningen är av bekvämt och komfortabelt syntet material som gör att ditt barn kommer att sova gott.

Max kroppslängd är 140 cm med en bärvikt på 1 kg gör det här till en bra billig barn sovsäck som passar från allt till vandringar till att övernatta hos en kompis. De flesta sovsäckar för barn har en avsmalnande form mot bottenendan av sovsäcken. Men Outwell Campion Junior är istället helt rektangulär vilket passar för barn som vill ha lite mer svängrum i sovsäcken.

Plats nummer 5 : bästa sovsäcken barn

Arctic Tern Kids Dot Sleeping Bag

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 0.81 kg
Kön : Barn & Junior
Max Kroppslängd : 140 cm
Säsong : 2 – Vår / Sommar / Höst
Packmått : 33 x 21 x 17 cm
Fyllning : Syntet

Kommentar: Arctic Tern Kids Dot Sleeping Bag är en billig sovsäck för barn som kommer i flera roliga och spännande färger. Arctic Tern Kids Dot Sleeping Bag är anpassad för sen vår, sommar och tidig höst. Fyllningen är av skönt syntet material som kommer göra så att ditt barn sover gott. Den här sovsäcken är väldigt snarlik i pris och kvalité från Outwell Campion Junior ovan till skillnad att den här billiga sovsäcken smalnar av mot botten.

Arctic Tern Kids Dot Sleeping Bag har ett packmått på 33 x 21 x 17 cm i en låg vikt på 0.81 kg som levereras i en praktiskt ryggsäck som gör det enkelt för ditt barn att bära runt på den här sovsäcken. Arctic Tern Kids Dot Sleeping Bag är för dig som vill ha en billig och prisvärd sovsäck för barn.

Gillade du den här artikeln om sovsäckar för barn? Läs gärna fler av våra friluftsartiklar

Källa :
https://www.outnorth.se/guider/valj-ratt-sovsack-och-liggunderlag

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 22

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *