Bästa Pingisskor 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Bästa pingisskorna 2021 - vi testar bordtennisskor

Gillar du att spela pingis? Vill du bli en bättre pingisspelare? Då ska du investera i ett par pingisskor. I den här artikeln berättar vi om pingisskor. Avslutningsvis kommer vi att testa och utse våra favoriter till bästa pingisskor herr, dam, barn och junior.

Våra favoriter bästa pingisskor 2021 - bäst i test

Bästa Pingisskor Unisex

Liner II

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa Pingisskor Dam

Yonex SHB 36 Ladies

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Bästa Pingisskor Herr

Yonex Comfort Z 2 Men

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Bästa Pingisskor barn & Junior

Yonex SHB 36 Junior

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vad är pingisskor?

Pingisskor är tillverkade för att optimera ditt pingisspel både för underlaget du spelar på men också rörelsemönstret som används när du spelar pingis. Dessutom kommer pingisskor oftast i ljusa undersulor för att inte göra onödiga märken på golvet där du utövar pingis.

Rörelsemönstret i pingis

För att förstå hur pingisskor fungerar så måste vi såklart kika på rörelsemönstret i sporten. I pingis handlar rörelserna mycket om snabba och kvicka sidoförflyttningar samt en bra dämpning framförallt i sidled för att dina fötter ska klara av dessa belastningar. I pingis har du däremot inte speciellt mycket hopp eller större rörelser som kräver längre löpningar vilket gör att bordtennisskor är tillverkade dels för att vara lätta men framförallt för att framhäva maximal kvickhet och smidighet. 

pingisproffs

Underlag

Pingis spelas i regel inomhus i vanliga träningshallar på trä/parkett golv vilket gör att pingisskor är konstruerade för att få maximalt grepp på denna yta. Om du vill spela pingis utomhus så går det givetvis bra med uteträningsskor men om du spelar pingis utomhus ofta bör du i förlängningen kika på ett par uteskor med låg vikt och bra grepp.

Spela pingis med badmintonskor eller squashskor?

I och med att både squash och badminton spelas på samma underlag som pingis men framförallt att rörelsemönstret är snarlikt så menar vi på att det går bra att utöva bordtennis med ett par badmintonskor eller squashskor. Både badmintonskor och squashskor är tillverkade med låg vikt för att på sätt kunna uppnå maximal smidighet samt att kunna motstå belastningar i sidoförflyttningarna.

Det som är viktigt att förstå är att du springer något mer i både badminton och squash samt att du även har hopp inkluderat i badminton, vilket du inte har i bordtennis. Därför har framförallt badmintonskor något mer förstärkt sula i jämförelse med ett par renodlade bordtennisskor.

pingisbord

Kan du spela pingis med vanliga träningsskor?

Vanliga träningsskor är tyvärr inte konstruerade för rörelsemönstret och inte alltid underlaget du spelar pingis på. Vanliga träningsskor väger i regler mer vilket kommer upplevas som klumpiga när du spelar pingis vilket leder till att du inte kommer kunna röra dig lika snabbt. Dessutom om du spelar mycket bordtennis med ett par vanliga gympaskor så finns risken att belastningen i sidoförflyttningarna kombinerat med de kvicka rörelserna, att dina vanliga skor inte kommer att klara av att spela pingis. Vilket i sin tur kan leda till att du åker på onödiga skador samt kostsamma slitage på dina vanliga träningsskor.

Därför tycker vi att om du spelar pingis ska du istället använda ett par bra pingisskor men du kommer också kunna prestera bra pingis med ett par badmintonskor eller squashskor.

Pingisskor

Sammanfattning - bästa bordtennisskor

Pingisskor är tillverkade för att vara lätta i vikt och för att optimera smidigheten men också kvickhet när du spelar bordtennis. Dessutom är pingisskor konstruerade för att få ut det bästa greppet på underlaget som bordtennis spelas på. Både badmintonskor och squashskor har liknande egenskaper vilket gör att vi tycker att det går även lika bra med dessa typer av skor.

Spelar du mycket pingis med vanliga inneskor som inte är konstruerade för rörelsemönstret i pingis så finns risken att dina skor slits ut snabbare och att du som pingisspelare kan åka på onödiga skador. Dessutom är vanliga skor tyngre och klumpigare vilket kommer resultera i att du inte kommer kunna röra dig lika snabbt.

3 anledningar till att du ska investera i ett par pingis och varför det kommer göra dig till en bättre pingisspelare.

Vår vinnare: Pingisskor unisex

Liner II

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Herr / Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Liner II är renodlade bordtennisskor som är tillverkad i polyesterväv vilket ger en bra flexibilitet, speciellt om du vrider foten i olika positioner. Yttersulan ger bra grepp emot golvet samtidigt som det är lätt att förflytta sig snabbt och smidigt längs spelplanen.

Liner II kommer med en såkallad EVA innersula vilket ger en otroligt skön komfort kombinerat med en härlig andningsförmåga. Oavsett om du är dam, herr eller junior som är på jakt efter ett par förstklassiga pingisskor så är Liner II i vår mening en klar vinnare till bästa pingisskor.

Vår vinnare: Pingisskor Dam

Yonex SHB 36 Ladies

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Modell : Dam / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Yonex SHB 36 Ladies är i grunden badmintonskor men tack vare sin låga vikt och bra smidighet så går det även bra att spela pingis med denna modell. Dessa dam racketskor kommer ge dig en härlig portion av smidighet kombinerat med ett bra grepp på underlaget. Är du på jakt efter ett par funktionella, snygga och stilrena pingisskor för damer så är SHB 36 ett bra val för dig. Yonex SHB kommer i vår mening till en billigt pris och tack vare sina fina egenskaper blir det här vår vinnare för bästa bordtennisskor dam.

Vår vinnare: Pingisskor herr

Yonex Comfort Z 2 Men

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Herr / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Yonex Comfort Z 2 tillhör toppsegmentet när det kommer till badmintonskor men står sig riktigt starkt även för pingis. Dessa racketskor för herrar är lätta i vikt men framförallt flexibel när man böjer på den vilket gör att du kommer kunna förflytta dig kvickt och smidigt.

Yonex Comfort Z 2 kommer ge dig ett bra grepp på underlaget kombinerat med en skonsam känsla emot foten med ett material som har en grym andingsförmåga. Oavsett nivå så kommer du kunna prestera grym pingis med Yonex Comfort Z 2, pingisskor för herrar.

Vår vinnare: Pingisskor barn & Junior

Yonex SHB 36 Junior

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Modell : Barn / Junior
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert

Kommentar: Är du på jakt efter bordtennisskor till ditt barn? Juniormodellen för Yonex SHB 36 är väldigt snarlik till dammodellen som vi testade ovan. Med den här modellen kommer du få ut en bra pingis tack vare att skorna är lätta vikt vilket i sin tur ger en bra smidighet kombinerat med ett bra grepp på underlaget. Med sin konstruktion och sula så kan du även utöva andra racketsporter med den här skon. Om du är ute efter ett par billiga och funktionella pingisskor till ditt barn så är SHB 36 junior ett bra val.

Flera av våra artiklar om pingis

Brinner du för pingis? Läs då gärna fler av våra artiklar om pingisbord och pingisracket

Vill du läsa mer om pingis kan du även kika in följande länk från svenska bordtennisförbundet : klicka här

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 11

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *