Sök

Grönt Kort Golf Online 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Happygolfer

Grönt kort Golf Online 2024 - Sportporten

Vill du komma igång med golf? Behöver du ta ett smidigt grönt kort för att få ett officiellt handikapp? För att komma igång och spela golf så behöver man ofta ett spelarbevis eller ”grönt kort” för att få spela på golfbanorna i Sverige. Det gröna kortet visar att man har tillräckligt med både praktiska och teoretiska kunskaper för att förhålla sig på en golfbana. För några år sedan var det faktiskt en ganska krånglig process att komma igång med golf men tack vare att tekniken går framåt så kan man idag ta grönt kort online.

Grönt Kort Golf Online

Golfkurs Nybörjare - Ta grönt kort online

För att komma igång med golfen på ett smidigt sätt som inte är så tidskrävande men som ändå ger en bra introduktion till golfen så kan vi tipsa om att ta grönt kort online. Det här möjliggör att man kan sitta hemma och beta av de olika momenten i lugnt och ro i sitt egna tempo istället för att behöva ta sig till golfklubben vilket kan vara svårt och även tidskrävande.

Om du vill hitta en bra online golfkurs så kan vi tipsa om vad vi tycker är ett billigt upplägg från Happy golfer där man bland annat får tillgång till över 20 videolektioner med en professionell golftränare, övningar på golfbanan, teorimaterial, en personlig utrustningsrådgivning men även en kostnadsfri greenfee på deras anläggning strax söder om Stockholm.

Hur börjar man spela golf? Hur får man sitt gröna kort & officiellt handikapp?

För att få spela golf på de flesta golfbanor i Sverige (Undantag pay and play banor) så behövs ett så kallat grönt kort vilket är ett slags bevis på att man har tillräckligt med kunskaper inom hur man spelar golf, hur reglerna ser ut och hur man förhåller sig på en golfbana med hänsyn till vett och etikett.

Teori

För att få sitt gröna kort i golf så brukar det oftast ingå ett teorimoment och ett praktiskt moment. Teorin brukar innehålla grundläggande regler för golf, hur man räknar sina slag, vilka typer av hinder som finns på en golfbana men som tidigare nämnt även hur vett och etikett ser ut på en golfbana. Hur upplägget ser ut för teorin brukar variera men det brukar vara någon form av enklare frågor på slutet som man ofta får göra om tills man klarat provet.

Vi som har spelat golf ett tag rekommenderar att man tar teorikursen seriöst, speciellt delarna med vett och etikett då det visar på respekt och hänsyn när man befinner sig på en golfbana vilket vi tycker är ett väldigt viktigt moment.

Ta grönt kort online

Praktiska kunskaper - Spelprov golf

När man sedan är klar med teorin så behöver man göra ett så kallat spelprov för att få sitt 54 i hcp. Spelprovet ska utföras över 9 hål på en godkänd valfri banvärderad golfbana. Man behöver ha 18 poäng på 9 hål vilket motsvarar det man skulle haft om man spelade på 54 i hcp. Hur bra 18 poäng på 9 hål är varierar beroende på svårighetsgrad på golfbana men det motsvarar ungefär i snitt 3 slag över par på samtliga hål. Spelprovet behöver göras med en fadder vilket är en annan golfare som har under 36 i hcp. Om man inte känner någon golf fadder så rekommenderar vi att man kontaktar en golfklubb.

Efter att man har gjort sitt spelprov så visar man upp sitt resultat till en golfklubb som sedan hjälper dig att ordna så du får ditt hcp 54. Därefter behöver man någon form av golfmedlemskap för att få sitt så kallade golf-id vilket ger en tillåtelse att spela på golfbanor runt om i Sverige. Undantaget är enklare pay and play banor där man inte behöver golf-id. Om man vill hitta ett billigt golfmedlemskap så kan vi tipsa om att hitta en brevlådeklubb vilket oftast bara kostar ett par hundralappar.

Om du vill läsa mer om just medlemskap så klicka för att läsa mer om golfmedlemskap

Vi vill passa på att tipsa om vad vi tycker är ett billigt och smidigt golfmedlemskap från Happy Golfer där man erhåller ett snabbt golf-id

Checklista golf grönt kort - Komma igång med golf

Golfutrustning för att börja med golf

När man ska börja med golf så är det en del utrustning som kan vara bra att ha. Dels så behöver man ett golfset med både klubbor och golfbag så att man kan transportera sina klubbor på banan. Dessutom behöver man golfbollar, peggar, en golfhandske och även ett par golfskor kan vara bra.

Läs mer här :

Fler tips för att börja med golf

Om man vill testa på golf för allra första gången så tycker vi att man till en början ska åka till en driving range vilket är ett stort övningsfält som finns på de flesta golfbanorna. Man tar ut en hink med övningsbollar (vilket inte brukar kosta mer än ett tio-tal kronor) och sedan brukar det oftast gå bra att ”låna” en golfklubba av golfklubben. De flesta golfklubbar brukar ha en golfshop där de lånar ut klubbor men på mindre golfbanor kan den möjligheten vara begränsad så ett tips kan vara att ringa innan man åker dit.

Golf är en sport som kräver mycket tålamod och träning innan man börjar få till grunderna, så man behöver ha mycket tålamod och spela flera gånger.

På varje golfbanan finns det i stort sett alltid en övningsgreen för att träna på puttning och de korta slagen. De flesta tycker nog det är roligare att öva på att slå så långt som möjligt men det är viktigt att inte glömma bort närspelet som står för mer än hälften av totala antalet slag man gör på en golfrunda. Därför tipsar vi om att även träna in närspel och framförallt puttning när man är helt ny till golf.

Om man vill hitta sin närmaste golfbana så tycker vi att google är ett utmärkt verktyg där varje klubb oftast har en egen hemsida där man kan se vilka träningsfaciliteter och öppettider som golfklubben har.

Spela video om Börja med Golf

Vanliga frågor om grönt kort golf kurs

Det finns ingen åldersgräns för att börja med golf!

När man har tagit sitt gröna kort kombinerat med ett golfmedlemskap så får man tillgång till sitt golf-id som gör att man får spela på de flesta golfbanorna i Sverige. Undantaget är pay and play banor eller ifall du behöver göra spelprovet till att ta ditt gröna kort

Online golf nybörjarkurser kostar oftast under tusenlappen

Gillade du vår artikel om att ta grönt kort online? Läs gärna fler av våra golfartiklar

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 3.8 / 5. Antal Röster: 20

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *