Sök

Bästa Laktosfria Proteinpulvret – Bäst i Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Svenskt kosttillskott, Tillskottsbolaget, Svensk hälsokost & Proteinbolaget

Laktosfritt proteinpulver 2024 - Sportporten

Tycker du om att träna? Går du regelbundet på gymmet? Men har du ibland svårt att få i dig tillräckligt med kost i din vardag? Är du dessutom laktosintolerant? För att ta träningen till nästa nivå så rekommenderar vi att komplettera träningen med laktosfritt proteinpulver. I den här artikeln berättar vi varför Core Egg Protein och Pro Nutrition Beef 100% Beef blev våra favoriter till bästa laktosfria proteinpulvret bland annat tack vare sitt innehåll, kvalité och pris.

Core Egg Protein

Bästa laktosfria proteinpulvret : Core Egg Protein

Pro Nutrition Beef 100%

Bästa biffproteinet Pro Nutrition 100% Beef Protein

Protein är bland det viktigaste näringsämnet när det kommer till att bygga muskler, behålla formen men kan också fungera för att gå ner i vikt men ändå bibehålla muskelmassa. Proteinpulver är ett populärt kosttillskott som vi tycker är ett bra komplement till träning som dessutom både är lätt, smidigt och billigt proteinintag i jämförelse med vanlig kost.

Den traditionella typen av proteinpulver innehåller laktos då de innehåller restprodukter från mjölk. Det här har skapat problem för de som är laktosintoleranta eller har en känslig mage. Men tack och lov har utvecklingen gått framåt vilket har gjort att det finns idag många laktosfria proteinpulver som passar för utövare som är laktosintoleranta, exempel på produkter är äggproteinpulver och biffproteinpulver.

I den här artikeln kommer vi att berätta om mjölkfritt proteinpulver, vad det är men också vad du behöver veta för att köpa rätt laktosfritt proteinpulver. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra topplistor för bästa laktosfria proteinpulvret 2024 där vi listar äggprotein och biffprotein.

Bygga muskler

Vår Topp 3 Bästa Äggproteinet

1

Bästa laktosfria proteinpulvret : Core Egg Protein

Core Egg Protein

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2

Helt Ärligt Äggpulver

Helt Ärligt Äggpulver

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3

Scitec Nutrition Egg PRO

Scitec Nutrition Egg PRO

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Vår Topp 3 Bästa Biffproteinet

1

Bästa biffproteinet Pro Nutrition 100% Beef Protein

Pro Nutrition 100% Beef Protein

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2

BioTechUSA Beef Protein

BioTechUSA Beef Protein

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3

Self Omninutrition Hydro Beef Premium

Self Omninutrition Hydro Beef Premium

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Jämförelsetabell per 100 g (kan variera beroende på smak)

Produkt

Protein

Typ av protein

Kolhydrater

Fett

Socker

1. Core Egg Protein

75 g

Äggprotein

1.5 g

1.2 g

1.2 g

2. Helt ärligt Äggpulver

55 g

Äggprotein

22 g

15 g

8.4 g

3. Scitec Nutrition Egg Pro

73 g

Äggprotein

6 g

0 g

6 g

Produkt

Protein

Typ av protein

Kolhydrater

Fett

Socker

1. Pro Nutrition 100% Beef

85 g

Biffprotein

0.3 g

2.1 g

0 g

2. BioTechUSA Beef Protein

87 g

Biffprotein

6.7 g

2 g

0.6 g

3. Self Omninutrition Hydro Beef

91 g

Biffprotein

0 g

0 g

0 g

Vad är laktosfritt proteinpulver?

Vi måste först och främst börja med att berätta om vad proteinpulver är för något. Proteinpulver är för oss ett effektivt kosttillskott som passar för utövare som tränar regelbundet eller idrottar mycket.

Protein ökar ämnesomsättningen i kroppen, hjälper till i cellernas uppbyggnad och en viktig byggsten för vårt immunförsvar. Man brukar prata om proteinsyntes vilken är en process i kroppen där ny muskelmassa skapas. När man styrketränar så ökar proteinomsättningen i kroppen. Den här omsättningen kan fortsätta i hela 24-48 timmar efter träningspasset. Om man under den här perioden i samband med träningen tillför proteinpulver så ökar man sin proteinsyntes i kroppen vilket i sin tur ger en extra boost för att bygga muskler.

Kroppen kan inte lagra protein, så ifall man vill maximera sin muskeltillväxt, öka fettförbränningen och ämnesomsättningen så bör man tillföra protein med jämna mellanrum.

Laktosfritt proteinpulver man

Aminosyror

När man ska köpa proteinpulver så stöter man förmodligen på termer som ”fullvärdigt protein” eller ”innehåller samtliga essentiella aminosyror”. Men vad är aminosyror för något? Aminosyror är byggstenar i proteinet. Kroppen behöver 20 aminosyror, av dessa kan man själv producera ungefär hälften av aminosyrorna men däremot så är resterande hälften ”essentiella aminosyror” som man istället måste få i sig via kost eller proteinpulver.

Något som är bra är att laktosfria proteinpulver är att de oftast innehåller alla de essentiella aminosyrorna och anses därför vara fullvärdiga proteinpulver. Men däremot kan det vara bra att känna till att en del av de veganska proteinpulver inte innehåller samtliga aminosyror.

Olika typer av proteinpulver

Det finns olika typer av proteinpulver och nedan har vi listat de vanligaste:

bästa laktosfria proteinpulvret

Äggprotein

Det kanske inte kommer som en nyhet att just ägg är en proteinrik källa, därför är det kanske inte speciellt förvånande att man tillverkar proteinpulver av just äggprotein. Äggproteinpulver har funnit under en längre tid och är ett bra proteinpulver för laktosintolerant eller som har en känslig mage.

Äggproteinpulver är ofta tillverkat av äggvitan i ägget men kan också produceras med både äggula och äggvita. Med ett äggproteinpulver gjort på bara äggvitan så får man ut ett proteinpulver med väldigt låg fetthalt och kolesterol.

Men varför inte bara ta ett helt vanligt ägg i samband med träning? Äggproteinpulver innehåller en mycket större mängd protein i jämförelse. En skopa äggprotein ger runt 25 gram protein vilket motsvarar 4 gånger så mycket som i ett vanligt ägg, Släpar man verkligen med sig 4 ägg till gymmet? Äggprotein har medelsnabb upptagningsförmåga, vilket gör proteinet mångsidigt som gör att man kan ta det både i samband med träning men också som mellanmål eller när man ska gå och lägga sig.

Fördelar och nackdelar med äggprotein

Ägg

Biffprotein

Biffproteinpulver har dykt upp som en uppstickare på marknaden för utövare som är på jakt efter ett laktosfritt proteinpulver men har svårt för äggprotein. Men vad är biffprotein? Biffproteinpulver är kortfattat pulveriserat kött som kommer från alla typer av nötkreatur.

Tack vare att nötkött innehåller samtliga nödvändiga aminosyror så bidrar biffproteinpulver till en bra muskelåterhämtning men också en fenomenal muskeltillväxt. Dessutom innehåller biffprotein flertalet viktiga vitaminer och mineraler så att man får energi till träningen. Något som du kanske inte visste är att biffproteinpulver innehåller en liten mängd fett, kolesterol och kolhydrater. Om man är laktosallergiker så tycker vi att biffproteinpulver helt enkelt är ett bra val.

Fördelar och nackdelar med biffprotein

Biff

När ska jag ta mitt laktosfria proteinpulver?

Både äggprotein och biffprotein tas upp medelsnabbt av kroppen vilket gör att man kan ta dessa laktosfria proteinpulver både i samband med träning men också som mellanmål eller kvällsmål innan man ska gå och lägga sig.
Något som är viktigt att förstå är att proteinpulver INTE ska ersätta vanlig kost, utan ska vara ett komplement till träningen.

Proteinpulver laktosfritt för tjejer

En del butiker säljer idag laktosfria proteinpulver för tjejer. Det är egentligen ingen skillnad på dessa proteinpulver förutom smakerna och hur förpackningen ser ut. Våra kroppar är så pass lika att laktorfria proteinpulver för kvinnor inte har någon praktisk skillnad.

Laktosfritt proteinpulver tjejer

Laktosfritt proteinpulver för barn & ungdomar

Barn och ungdomar kan såklart testa laktosfria proteinpulver. Men det som ska nämnas är att det inte har några större fördelar för ungdomar och barn att ta proteinpulver. Barn som växer behöver istället en vanlig nyttig kost. Muskeltillväxten hos barn sker inte förrns i de övre tonåren och de är väl först och främst där som proteinpulver kan börja få en effekt.

Bieffekter av laktosfria proteinpulver

För det första och som nämnts ovan så ta absolut INTE äggprotein om du är allergisk emot ägg. Kolla doseringen på förpackningen så att du alltid tar rätt mängd proteinpulver, doseringen varierar nämligen beroende på kroppsvikt. Om du tar extrema intag under en längre period så kommer din kropp inte må speciellt bra av det. Vårt tips om du vill minimera risken för biverkningar, är att köpa ett laktosfritt proteinpulver från ett välkänt märke och företag i Sverige så du vet vad du får. Känner du dig osäker på allergier och eventuella biverkningar så rådfråga alltid en läkare innan användning.

Plats nummer 1 : Bästa äggproteinpulver

Bästa laktosfria proteinpulvret : Core Egg Protein

Core Egg Protein

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Typ av protein : Äggprotein
Protein :
75% ( 20,3g )
Fetthalt : 1.2 %
Kolhydrater : 1.5 %
Vikt : 0.4 kg
Antal Portioner :
15
Energi per Portion :
87.4 kcal

Kommentar: Core Egg Protein är svensk kosttillskott egna och välkända äggprotein. Det här är ett högkvalitativt laktosfritt proteinpulver som passar för utövare som är laktosintolerant eller har känslig mage. Detta äggproteinpulvret är naturligt framställt av äggvitan från frigående höns vilket gör Core Egg Protein fettsnål, nästan obefintlig kolhydrathalt och framförallt är den fri från tillsatt socker. Proteinhalten ligger på 20.3 gram eller 75% per portion vilket är bra för den här kategorin proteinpulver.

Core Egg Protein äggvitepulver innehåller alla essentiella aminosyror som kroppen behöver för att kunna bygga muskler vilket gör att det klassas som ett fullvärdigt laktosfritt proteinpulver. Core Egg Protein blandas enkelt med vatten och vi tycker att den ger en mycket bra mättnadskänsla där chokladsmaken är både tydlig och god.

Core Egg Protein finns att köpa här :

Plats nummer 2 : äggproteinpulver

Helt Ärligt Äggpulver

Helt Ärligt Äggpulver

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Typ av protein : Äggprotein
Protein :
55% ( 16,5 g )
Fetthalt : 4.2 gram
Kolhydrater : 7.8 gram
Vikt : 0.75 kg
Antal Portioner :
25
Energi per Portion :
132 kcal

Kommentar: Helt ärligt Äggpulver är ett äggprotein tillverkat från kronägg. Det här äggproteinpulvret innehåller protein från både äggvita och äggula. Proteinhalten är något lägre än vår vinnare Core Egg protein men däremot så är detta äggproteinpulver mer energirikt.

Helt Ärligt äggproteinpulver är naturligt rik på aminosyror och klassas som ett fullvärdigt proteinpulver. Det här äggproteinet blandas enkelt med vatten och tas i samband med träning men tack vare sin neutrala smak så kan den också kombineras i annat som till exempel morgongröten.

Vi tycker att Helt ärligt ger en mycket bra mättnadskänsla samtidigt som den kommer i flera smaker och vår favorit blev vanilj smaken. Om du vill hitta ett äggproteinpulver med högt energi innehåll så tycker vi att Helt ärligt äggpulver är ett bra val.

Helt Ärligt Äggpulver finns att köpa här :

Plats nummer 3 : Äggproteinpulver

Scitec Nutrition Egg PRO

Scitec Nutrition Egg PRO

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Typ av protein : Äggprotein
Protein :
73% ( 22 g )
Fetthalt : 0
Kolhydrater : 6 %
Vikt : 0.93 kg
Antal Portioner :
31
Energi per Portion :
95 kcal

Kommentar: Scitec Nutrition Egg PRO är ett komplett och laktosfritt proteinpulver gjort på äggvita. Smaken är choklad och en hel förpackning räcker till 31 portioner. Doseringsförslaget är 1 skopa (30g) som blandas med 300 ml vatten eller mjölk om man vill få i sig lite extra protein. Proteinhalten är bra på hela 73% eller 22 gram per portion vilket vi tycker är riktigt med protein. Den är helt fettfri och innehåller låga 6 % kolhydrathalt. Vi gillar näringsinnehållet i sin helhet men däremot är prislappen något högre än konkurrenterna för ungefär samma innehåll.

Scitec Nutrition Egg Pro finns att köpa här :

Plats nummer 1 : Bästa biffproteinpulver

Bästa biffproteinet Pro Nutrition 100% Beef Protein

Pro Nutrition 100% Beef Protein

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Typ av protein : Biffprotein
Protein :
85% ( 42,5g )
Fetthalt : 2.1 %
Kolhydrater : 0.3 %
Vikt : 2.2 kg
Antal Portioner :
44
Energi per Portion :
181 kcal

Kommentar: Pro Nutrition 100% Beef Protein är ett biffproteinpulver som innehåller en hög koncentration av rent nötkött. Det här biffproteinet innehåller tillsatt BCAA och L-ARGININ vilket innebär produktion av kväveoxid som gör dig mer uppumpad och stimulerar din muskeluppbyggnad. Proteinhalten är mycket hög då det innehåller hela 85% protein eller 42.5 gram per portion vid rekommenderad dosering av 50g pulver/portion. Därför tycker vi att det här är ett bra biffproteinpulver som passar för utövare som styrketränar mycket och behöver få en stor portion kompletterande protein.

Vi tykcer att det här är ett bra proteinpulver ifall man är laktosintolerant, tränar mycket och vill ha ett hjälpmedel till att bygga mycket muskler. Konsistensen är bra, den löser sig hyfsat lätt och chokladsmaken har är lagom tydlig smaksättning. Tack vare sitt fina näringsinnehåll och proteinhalt så blev Pro Nutrition 100% Beef Protein vår vinnare till bästa biffproteinpulver.

Pro Nutrition 100% Beef Protein finns att köpa här :

Plats nummer 2 : Biffproteinpulver

BioTechUSA Beef Protein

BioTechUSA Beef Protein

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Typ av protein : Biffprotein
Protein :
86% ( 26 g )
Fetthalt : 2 %
Kolhydrater : 6.7 %
Vikt : 1.8 kg
Energi per Portion :
119 kcal

Kommentar: BioTechUSA Beef Protein är ett högklassigt biffproteinpulver. Proteinhalten ligger på hela 87% eller 26 g och en relativt låg fetthalt på bara 2% vilket vi tycker är mycket bra näringsinnehåll. Det här biffproteinpulvret passar till laktosintoleranta som tränar mycket och vill få en bra boost till att bygga muskler. Dessutom kommer BioTechUSA Beef Protein i flera goda smaker i en bra konsistens där vår favoritsmak blev vanilj och kanel.

Vi tycker att det här är ett bra biffproteinpulver med bra näringsinnehåll, goda smaker och konsistens så vi har egentligen inte så mycket att klaga på utan den tickar i alla boxar i vad vi söker i ett bra kosttillskott för laktosintoleranta.

BioTechUSA Beef Protein finns att köpa här :

Plats nummer 3 : Biffproteinpulver

Self Omninutrition Hydro Beef Premium

Self Omninutrition Hydro Beef Premium

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Typ av protein : Biffprotein
Protein :
91 % ( 27,3 g )
Fetthalt : 0
Kolhydrater : 0
Vikt : 0.75 kg
Energi per Portion :
111 kcal

Kommentar: Self Omninutrition Hydro Beef Premium är ett proteinrikt biffprotein framställt av svenskt nötkött. Det här är ett hydrolyserat biffprotein vilket betyder att det har en mycket snabb upptagningsförmåga vilket gör att det passar perfekt att ta i samband med träning när du snabbt behöver fylla på med protein. Hydro Beef Premium har en hög proteinhalt på hela 91% eller 27,3 gram med en fetthalt och kolhydrathalt på bara 0%. Det här gör att produkten får ett mycket bra näringsinnehåll som passar för träning och gym.

Men hur är smakerna och konsistensen? Vi prövade smaken Green Apple som vi upplevde ändå smakade okej medans konsistensen var lite svårblandad och vi fick skaka om shakern nån gång extra.

Self Omninutrition Hydro Beef Premium finns att köpa här :

Fler av sportportens artiklar om kosttillskott

Gillade du den här artikeln om laktosfritt proteinpulver? Vi kan också rekommendera dig att läsa fler av våra artiklar om kost & träning:

Vanliga frågor om laktosfria proteinpulver

  • Innehåller lite fett, kolesterol och kolhydrater
  • Kalorisnålt
  • Ofta hög proteinhalt
  • Äggprotein på äggvita har låg fetthalt & kolesterol
  • Oftast helt naturliga
  • Kalorisnålt

Våra topplistor laktosfritt proteinpulver bäst i test

Utgången produkt

Self Omninutrition Egg White Isolate

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Typ av protein : Äggprotein
Proteinhalt :
86% ( 26 g )
Fetthalt : 0
Kolhydrathalt : 0
Vikt : 1 kg
Antal Portioner :
33
Energi per Portion :
106 kcal

Kommentar: Self Omninutrition Egg White Isolate är ett äggproteinpulver gjort på 100% äggvita vilket gör att det här proteinpulvret är helt fettfri och kolhydratfri. Det här proteinpulvret har en hög koncentration av den viktiga aminosyran leucin vilket är en av de viktigaste byggstenarna för stimulering av proteinsyntes. Proteinhalten ligger på hela 26 gram per portion eller 86% vilket är bland de högsta proteininnehållen för denna typ av produkt. Det gör att det här äggproteinpulvret passar mycket bra för utövare som tränar mycket och vill få i sig mycket protein.

Vi upplever att Egg White Isolate mättar bra samtidigt som den kommer i flera smaker där vår favorit blev vaniljsmaken, däremot så upplevde vi en liten bismak samtidigt som den inte alltid löste sig så bra med vätskan som gjorde att vi fick skaka om en gång extra.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 22

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *