Bästa Laktosfria Proteinpulvret • Bäst i Test – Sportporten.se

laktosfritt proteinpulver - Bästa laktosfria proteinpulvret 2022

Tycker du om att träna? Går du regelbundet på gymmet? Har du ibland svårt att få i dig tillräckligt med kost i din vardag? Är du dessutom laktosintolerant? För att du ska ta din träning till nästa nivå så kan du komplettera din träning med proteinpulver som är laktosfritt. Protein är bland det viktigaste näringsämnet när det kommer till att bygga muskler, behålla formen men också för att gå ner i vikt. Proteinpulver är ett kosttillskott som är ett bra komplement till din träning som dessutom både är lätt, smidigt och billigt proteinintag i jämförelse med vanlig kost.

Den vanligaste typen av proteinpulver innehåller laktos då proteinpulvren innehåller restprodukter från mjölk. Det här har skapat problem för de som är laktosintoleranta eller har en känslig mage. Men tack och lov har utvecklingen gått framåt vilket har gjort att det finns idag många laktosfria proteinpulver för dig som är laktosintolerant.

Äggproteinpulver och Biffproteinpulver är idag vanliga på marknaden och går i kategorin laktosfria proteinpulver. I den här artikeln kommer vi att berätta om laktosfria proteinpulver, vad det är men också vad du behöver veta för att köpa rätt proteinpulver. Avslutningsvis kommer vi att presentera våra favoriter för bästa äggproteinet och bästa biffproteinet 2022.

Informationen i den här artikeln ersätter inte professionell medicinsk rådgivning. Tala alltid med läkare om eventuella frågor du har om ett medicinskt tillstånd. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en vanlig varierad kost.

Bygga muskler

Vår Topp 3 bästa Äggprotein

1.

Core Egg Protein

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2.

Helt Ärligt Äggpulver

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3.

Self Omninutrition Egg White Isolate

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vår Topp 3 bästa biffprotein

1.

Pro Nutrition 100% Beef Protein

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2.

BioTechUSA Beef Protein

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3.

Self Omninutrition Hydro Beef Premium

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vad är laktosfritt proteinpulver?

Vi måste först och främst börja med att berätta om vad proteinpulver är för något. Proteinpulver är ett billigt och effektivt kosttillskott för dig som tränar regelbundet och av olika anledningar har svårt att få i dig tillräckligt med protein i din vardag.

Protein ökar ämnesomsättningen i kroppen, hjälper till i cellernas uppbyggnad och en viktig byggsten för ditt immunförsvar. Man brukar prata om proteinsyntes vilken är en process i kroppen där ny muskelmassa skapas. När du styrketränar så ökar proteinomsättningen i kroppen. Den här omsättningen kan fortsätta i hela 24-48 timmar efter träningspasset. Om du under den här perioden i samband med träningen tillför proteinpulver så ökar du din proteinsyntes i kroppen vilket i sin tur ger en extra boost för dig att bygga muskler.

Din kropp kan inte lagra protein, så ifall du vill maximera din muskeltillväxt, öka fettförbränningen och ämnesomsättningen så måste du tillföra protein med jämna mellanrum.

Aminosyror

När du ska köpa proteinpulver så kanske du har stött på termer som ”fullvärdigt protein” eller ”innehåller samtliga essentiella aminosyror”. Då kanske du har ställt dig frågan vad är aminosyror för något? Aminosyror är byggstenar i proteinet. Kroppen behöver 20 aminosyror, av dessa kan man själv producera ungefär hälften av aminosyrorna men däremot så är resterande hälften ”essentiella aminosyror” som man istället måste få i sig via kost eller proteinpulver.

Något som är bra är att laktosfria proteinpulver oftast innehåller alla de essentiella aminosyrorna och anses vara fullvärdiga proteinpulver. Men däremot kan det vara bra att känna till att en del av de veganska proteinpulver inte innehåller samtliga aminosyror.

Olika typer av proteinpulver

Det finns olika typer av proteinpulver och nedan har vi listat de vanligaste:

bästa laktosfria proteinpulvret

Äggprotein

Det kanske inte kommer som en nyhet för dig att just ägg är en proteinrik källa, därför är det kanske inte speciellt förvånande att man tillverkar proteinpulver av just äggprotein. Äggproteinpulver har funnit under en längre tid och är ett bra proteinpulver för dig som är laktosintolerant eller har en känslig mage.

Äggproteinpulver är ofta tillverkat av äggvitan i ägget men kan också produceras med både äggula och äggvita. Med ett äggproteinpulver gjort på bara äggvitan så får man ut ett proteinpulver med väldigt låg fetthalt och kolesterol.

Men varför inte bara ta ett helt vanligt ägg i samband med träning? Äggproteinpulver innehåller en mycket större mängd protein i jämförelse. En skopa smidigt äggprotein ger runt 25 gram protein vilket motsvarar 4 gånger så mycket som i ett vanligt ägg, Släpar du verkligen med dig 4 ägg till gymmet?
Äggprotein har medelsnabb upptagningsförmåga, vilket gör proteinet mångsidigt som gör att du kan ta det både i samband med träning men också som mellanmål eller när du ska gå och lägga dig.

Fördelar och nackdelar med äggprotein

Ägg

Biffprotein

Biffproteinpulver har dykt upp som en uppstickare på marknaden för dig som är på jakt efter ett laktosfritt proteinpulver men har svårt för äggprotein. Men vad är biffprotein? Biffproteinpulver är kortfattat pulveriserat kött som kommer ifrån alla typer av nötkreatur.

Tack vare att nötkött innehåller samtliga nödvändiga aminosyror så ger biffproteinpulvret ett bra muskelåterhämtning men också en fenomenal muskeltillväxt. Dessutom innehåller biffprotein flertalet viktiga vitaminer och mineraler så att du får energi till din träning. Något som du kanske inte visste är att biffproteinpulver innehåller en liten mängd fett, kolesterol och kolhydrater. Om du är laktosallergiker är biffproteinpulver helt enkelt ett bra val.

Fördelar och nackdelar med biffprotein

Biff

Äggprotein eller biffprotein - hur väljer jag ut det bästa laktosfria proteinpulvret?

Det är såklart fördelar och nackdelar med både äggprotein och biffprotein. Först och främst så måste du ju tänka ut just dina förutsättningar, är du allergisk mot ägg eller är du vegetarian så tar det ena ut det andra.

När ska jag ta mitt laktosfria proteinpulver?

Både äggprotein och biffprotein tas upp medelsnabbt av kroppen vilket gör att du kan ta dessa laktosfria proteinpulver både i samband med träning men också som mellanmål eller kvällsmål innan du ska gå och lägga dig.
Något som är viktigt att förstå är att proteinpulver INTE ska ersätta vanlig kost, utan ska vara ett komplement till din träning.

laktosfritt proteinpulver för tjejer

En del butiker säljer idag laktosfria proteinpulver för tjejer. Det är egentligen ingen skillnad på dessa proteinpulver förutom smakerna och hur förpackningen ser ut. Våra kroppar är så pass lika att laktorfria proteinpulver för kvinnor inte har någon praktisk skillnad.

Laktosfritt proteinpulver tjejer

laktosfritt proteinpulver för barn & Ungdomar

Barn och ungdomar kan såklart testa laktosfria proteinpulver. Men det som ska nämnas är att det inte har några större fördelar för ungdomar och barn att ta proteinpulver. Barn som växer behöver istället en vanlig nyttig kost. Muskeltillväxten hos barn sker inte förrns i de övre tonåren och de är väl först och främst där som proteinpulver kan börja få en effekt.

Bieffekter av laktosfria proteinpulver

För det första och som nämnts ovan så ta absolut INTE äggprotein om du är allergisk emot ägg. Kolla doseringen på förpackningen så att du alltid tar rätt mängd proteinpulver, doseringen varierar nämligen beroende på kroppsvikt. Om du tar extrema intag under en längre period så kommer din kropp inte må speciellt bra av det. Vårt tips om du vill minimera risken för biverkningar, är att köpa ett laktosfritt proteinpulver från ett välkänt märke och företag i Sverige så du vet vad du får. Känner du dig osäker på allergier och eventuella biverkningar så rådfråga alltid en läkare innan användning.

Laktosfritt proteinpulver man

Plats nummer 1 : Bästa äggproteinpulver

Core Egg Protein

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Typ av protein : Äggprotein
Proteinhalt :
75 gram
Fetthalt : 1.2 %
Kolhydrathalt : 1.5 %
Vikt : 0.4 kg
Antal Portioner :
15
Energi per Portion :
87.4 kcal

Kommentar: Core Egg Protein är svensk kosttillskott egna och välkända äggprotein. Det här är ett högkvalitativt laktosfritt proteinpulver för dig som är laktosintolerant eller har känslig mage. Detta äggproteinpulvret är naturligt framställt av äggvitan från frigående höns vilket gör Core Egg Protein fettsnål, nästan obefintlig kolhydrathalt och framförallt är den fri från tillsatt socker.

Core Egg Protein äggvitepulver innehåller alla essentiella aminosyror som kroppen behöver för att kunna bygga muskler vilket gör att det klassas som ett fullvärdigt laktosfritt proteinpulver. Core Egg Protein blandas enkelt med vatten och vi tycker att den ger en mycket bra mättnadskänsla där chokladsmaken är både tydlig och god.

Plats nummer 2 : äggproteinpulver

Helt Ärligt Äggpulver

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Typ av protein : Äggprotein
Proteinhalt :
55 gram
Fetthalt : 15 gram
Kolhydrathalt : 22 gram
Vikt : 0.75 kg
Antal Portioner :
25
Energi per Portion :
132 kcal

Kommentar: Helt ärligt Äggpulver är ett äggprotein tillverkat från kronägg. Det här äggproteinpulvret innehåller protein från både äggvita och äggula. Proteinhalten är något lägre än vår vinnare Core Egg protein men däremot så är detta äggproteinpulver mer energirikt.

Helt Ärligt äggproteinpulver är naturligt rik på aminosyror och klassas som ett fullvärdigt proteinpulver. Det här äggproteinet blandas enkelt med vatten och tas i samband med träning men tack vare sin neutrala smak så kan den också kombineras i annat som till exempel morgongröten.

Helt ärligt ger en mycket bra mättnadskänsla samtidigt som den kommer i flera smaker och vår favorit blev vanilj smaken. Om du vill hitta ett äggproteinpulver med högt energi innehåll så är Helt ärligt äggpulver ett bra val.

Plats nummer 3 : äggproteinpulver

Self Omninutrition Egg White Isolate

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Typ av protein : Äggprotein
Proteinhalt :
88 gram per 100g
Fetthalt : 0
Kolhydrathalt : 0
Vikt : 1 kg
Antal Portioner :
33
Energi per Portion :
106 kcal

Kommentar: Self Omninutrition Egg White Isolate är ett äggproteinpulver gjort på 100% äggvita vilket gör att det här proteinpulvret är helt fettfri och kolhydratfri. Det här proteinpulvret har en hög koncentration av den viktiga aminosyran leucin vilket är en av de viktigaste byggstenarna för stimulering av proteinsyntes.

Egg White Isolate mättar bra samtidigt som den kommer i flera smaker där vår favorit blev vaniljsmaken, däremot så upplevde vi en liten bismak samtidigt som den inte alltid löste sig så bra med vätskan som gjorde att vi fick skaka om en gång extra.

Plats nummer 1 : Bästa biffproteinpulver

Pro Nutrition 100% Beef Protein

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Typ av protein : Biffprotein
Proteinhalt :
85 gram
Fetthalt : 2.1 %
Kolhydrathalt : 0.3 %
Vikt : 2.2 kg
Antal Portioner :
44
Energi per Portion :
181 kcal

Kommentar: Pro Nutrition 100% Beef Protein är ett biffproteinpulver som innehåller en hög koncentration av rent nötkött. Det här biffproteinet innehåller tillsatt BCAA och L-ARGININ vilket innebär produktion av kväveoxid som gör dig mer uppumpad och stimulerar din muskeluppbyggnad. Proteinhalten är hög då det innehåller hela 85% protein.

Det här är ett bra proteinpulver ifall du är laktosintolerant, tränar mycket och vill ha ett hjälpmedel att bygga mycket muskler. Konsistensen är bra, den löser sig hyfsat lätt och chokladsmaken har är lagom tydlig smaksättning. Tack vare sitt fina näringsinnehåll och proteinhalt så blev Pro Nutrition 100% Beef Protein vår vinnare till bästa biffproteinpulver för 2022.

Plats nummer 2 : biffproteinpulver

BioTechUSA Beef Protein

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Typ av protein : Biffprotein
Proteinhalt :
87 gram
Fetthalt : 2 %
Kolhydrathalt : 6.7 %
Vikt : 1.8 kg
Energi per Portion :
119 kcal

Kommentar: BioTechUSA Beef Protein är ett högklassigt biffproteinpulver. Proteinhalten ligger på hela 87% och en relativt låg fetthalt på bara 2%. Det här biffproteinpulvret passar till dig som är laktosintolerant som tränar mycket och vill få en bra boost till att bygga muskler. Dessutom kommer BioTechUSA Beef Protein i flera goda smaker i en bra konsistens där vår favoritsmak blev vanilj och kanel.

Plats nummer 3 : biffproteinpulver

Self Omninutrition Hydro Beef Premium

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Typ av protein : Biffprotein
Proteinhalt :
91 gram
Fetthalt : 0
Kolhydrathalt : 0
Vikt : 0.75 kg
Energi per Portion :
111 kcal

Kommentar: Self Omninutrition Hydro Beef Premium är ett proteinrikt biffprotein framställt av svenskt nötkött. Det här är ett hydrolyserat biffprotein vilket betyder att det har en mycket snabb upptagningsförmåga vilket gör att det passar perfekt att ta i samband med träning när du snabbt behöver fylla på med protein.

Hydro Beef Premium har en hög proteinhalt på hela 91% med en fetthalt och kolhydrathalt på bara 0%. Äppelsmaken är god men vi fick skaka nån gång extra för att lösa upp klumparna i shakern.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 21

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *