Pickleballrack – Bäst I Test 2023 | Sportporten.se

Artikeln innehåller annonslänkar för Racketspecialisten & Stiga

Pickleballracket 2023 - Sportporten

Gillar du att spela pickleball? Börjar du tröttna på låneracken och känner att det är dags för dig att köpa ditt första pickleballrack? I den här artikeln hjälper vi dig att hitta rätt pickleballrack där vi går igenom vad som kan vara bra att tänka på så att du köper en modell som passar för just din nivå, spelstil och ambition. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera vår topplista till bästa pickleballracket som passar till herr, dam och nybörjare.

Är du helt ny till sporten? Läs mer om vår upplevelse när Sportporten provar på pickleball.

Våra favoriter topp 3 bästa pickleballracket

Stiga Aviox Carbon Nomex Pro Gold 2022

1. Bästa Pickleballracket

Stiga Aviox Carbon Nomex Pro Gold

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Head Extreme Pro 2023

2. Pickleballracket

Head Extreme Pro 2023

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Stiga Aviox Fiber Poly Pro Green

3. Pickleballracket

Stiga Aviox Fiber Poly Pro Green

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vad tittar man på i ett pickleballracket?

Form

Först och främst ska vi titta på formen på pickleballracket. Vissa modeller erbjuder en mera avlång form för att man som spelare på så sätt ska få en bättre räckvidd. På bekostnad så blir sweetspot men också manövrerbarheten på de här racket något sämre. De avlånga racken passar till utövare som helt enkelt har något svårare att nå bollen.

Vikt

Idag finns det både lätta och tunga pickleballrack vilket påverkar fart, manöverförmåga och precision.
Ett lätt pickleballrack kommer att bidra till bra förlåtande egenskaper då racket blir mera lättmanövrerat vilket passar om man vill kunna förflytta sitt rack snabbare. Ett tungt racket är bra ifall man gillar fartorienterad pickleball där man vill kunna spela aggressivt och smasha mycket.

Lätt pickleballrack – Lättmanövrerat, ger bra precision och kontroll
Tungt pickleballrack – Ger mycket fart, tappar något i precisionen

Vi tycker att man ska fundera ut lite hur långt man har kommit med sin pickleball och vilken spelstil man har. Gillar man att spela offensivt, defensivt eller en kombination mellan de två?

Pickleballracket

Friktionsyta

Vissa pickleballracket erbjuder friktionsyta vilket ger ett bättre grepp om bollen vilket i sin tur ger en ökad skruv. Vem vill inte kunna överraska sina motståndare med kluriga och oväntade skruvar?

Pickleballrack damer

Pickleballrack är oftast tillverkade både för herrar och damer. För damer så rekommenderar vi att spela med ett rack som väger lite mindre då risken finns att ett för tungt rack helt enkelt blir för svårmanövrerat.

Pickleballrack junior & Barn

Då racken är så pass små och lättmanövrerade så är det idag ovanligt med renodlade pickleballrack för barn. Om din son eller dotter vill börja spela pickleball rekommenderar vi att investera i en modell som väger lite mindre, dels för att det ska bli mer lättmanövrerat men också mera skonsamt mot armen så att din junior inte drar på sig onödiga skador.

Pickleball spelare

Sammanfattning

Hur väljer man rätt pickleballrack?

När man ska välja rätt pickleballracket så tycker vi att man ska börja med att tänka efter vilken typ av pickleball spelare man är och vilka målsättningar som man har med sporten. Gillar man det offensiva spelet med mycket hårda slag, aggressivt spel och att avgöra poängen? Eller föredrar man ett mer kontrollinriktat spel där man fokuserar mer på bollplacering och precision.

Är man nybörjare till sporten och vill ha ett lite enklare pickleballrack så rekommenderar vi att man köper ett lättviktsrack med stor sweetspot för att på så sätt komma åt de förlåtande och snälla egenskaperna i ett rack. Gillar man däremot det offensiva, aggressiva spelet med mycket smashar så kan man istället kika på ett rack som väger lite mer. Om man är osäker på vilken typ av pickleball manspelar eller gillar lite av varje i spelet så tycker vi att man ska välja ett rack med en mellanvikt.

Gällande formen på racken, om du vill ha en bättre räckvidd så kan du såklart välja ett lite mer avlångt rack, men det ska nämnas att sweetspot och träffytan på ditt rack kommer bli mindre vilket gör att vi rekommenderar bara den här typen av rack till dig som är något säkrare på bollträffen.

Vår Vinnare : Pickleballrack

Stiga Aviox Carbon Nomex Pro Gold 2022

Stiga Aviox Carbon Nomex Pro Gold

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Vikt : 220 gram
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Allround & Offensivt

Kommentar: Vår favorit till bästa pickleballracket blev Stiga Aviox Carbon Nomex Pro Gold. Det här racket är framförallt framtaget för offensivt spel för spelare som gillar fartfylld pickleball med en och annan smash. Med sin Nomex Honeycomb-kärna som kombinerar både hårda och lätta egenskaper så får spelaren mycket kraft i slagen. Sweetspoten är väl tilltagen vilket dels bidrar till att man kan nyttja mer yta på hela racket samtidigt som det ger ökad kontroll vid stoppbollar. Att sweetspot är stor gör att även nybörjare kommer kunna trivas med det här racket och en bra väg in i sporten när man är ny och vill träna in grundslagen.

Träffytan är i 3K kolfiber vilket dels genererar mycket fart men också stabilitet samtidigt som det bidrar till att racket får en bättre hållbarhet och därmed livslängd. Vi rekommenderar det här racket till alla spelarnivåer men främst för spelare som spelar en något mer offensiv pickleball med mycket fart och kraft i slagen.

Plats nummer 2

Head Extreme Pro 2023

Head Extreme Pro 2023

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 220 gram
Friktionsyta : Ja
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt & Allround

Kommentar: Head Extreme Pro är en modell som kombinerar en fin balans mellan både kontroll och kraft. Tack vare sin diamantform så ger racket en fin kontroll vilket passar både för nybörjare men även mer erfarna utövare som vill få en bättre precision i slagen.

Vi finner flera fina teknologier som bland annat Optimized Tubular Core vilket är en honeycomb kärna i polypropylen vilket är en slitstark termoplast. Det här bidrar till att racket får en bättre livslängd men bidrar också till en härligare känsla och även ljud i bollträffen. Med Extreme Spin så har träffytan en något ruggad träffyta vilket innebär att man får ytterligare skruv på bollen och vem vill inte kunna överraska sina motståndare med kluriga skruvar. Comfort Grip System är ett PU konstläder som bidrar till att utövaren får en mjukare känsla i greppet samtidigt som det dämpar vibrationer vilket är mer skonsamt och kan vara bra ifall man har lätt att få tennisarmbåge.

Vi tycker att det här är ett bra allround rack som passar bra för allt från nybörjare till mer erfarna spelare som främst söker ett rack där man prioriterar kontroll, precision och skruv mer än kraft som vi även tycker kommer i en bra prisklass.

Plats nummer 3

Stiga Aviox Fiber Poly Pro Green

Stiga Aviox Fiber Poly Pro Green

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vikt : 220 gram
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Vill du hitta ett lättspelar och billigt pickleballracket som passar för nybörjare? Då vill vi tipsa om Stiga Aviox Fiber Poly Pro. Det här är ett diamantformat rack med stor sweetspot och bra kontroll vilket är bra egenskaper för en nybörjare som vill få en bra känsla för bollträff och grundslagen. Ytan består av glasfiber vilket är ett material som hjälper spelaren att få mer fart och kontroll på bollen samtidigt som det också är ett något mjukare material än kolfiber vilket gör att det passar bra ifall man har lätt att få tennisarmbåge.

Tack vare sitt pris så tycker vi att det här är ett mycket prisvärt och billigt pickleballrack som vi främst tycker passar för nybörjare men som även går bra för motionärer och experter.

Gillade du den här artikeln om pickleball? Läs mer om våra pickleball artiklar genom att klicka här.

Klicka om du vill komma till svenska pickleballförbundet.

Vanliga frågor

Det är flera faktorer som skiljer mellan olika rack. De vanligaste är formen på racket, vikten, samt om racket har en friktionsyta eller inte vilket ger ökad skruv.

Om man är nybörjare rekommenderar vi att man väljer ett rack med stor sweetspot för att komma åt förlåtande egenskaper och mer kontroll, speciellt vid träffar ut emot kanterna.

Våra favoriter pickleballracket bäst i test

Gammal modell

Head Extreme Tour

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 215 gram
Friktionsyta : Ja
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Tack vare sin vikt på 215 gram så bidrar det till att man kommer kunna spela en mångsidig pickleball med en härlig blandning mellan offensivt och defensivt spel. Extreme Tour kommer med en diamantform som ger en ökad kontroll och precision i slagen som gör att man får ett förlåtande rack som hjälper utövaren att placera bollarna där man önskar. Head har implementerad ”Extreme Spin” teknologi i denna modell vilket är en ruggad yta som bidrar till att man kan överraska sina motståndare med kluriga skruvar.

Extreme Tour kommer med en bikakepolymerkärna med ”Optimized Tubular Core” vilket skapar en skönare känsla och ljud i bollträffen. Träffytan är gjord i kolfiber vilket ger racket bra egenskaper till fart samtidigt som vikten hålls ner och gör racket mer lättmanövrerat. Vi tror att Head Extreme Tour passar en bred målgrupp, oavsett nivå och spelstil som vill ha ett välgjort rack.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 12

Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *