Pickleballrack • Bästa Pickleballracket 2022 • Bäst i Test – Sportporten.se

Pickleballrack - Bästa pickleballracket 2022

Gillar du att spela pickleball? Börjar du tröttna på låneracken och känner att det är dags för dig att köpa ditt första pickleballrack? I den här artikeln hjälper vi dig att hitta rätt pickleballrack för att avslutningsvis presentera vår topplista till bästa pickleballracket som passar till herr, dam och nybörjare.

Är du helt ny till sporten? Läs mer om vår upplevelse när Sportporten provar på pickleball.

Våra favoriter Pickleballrack bäst i test

1. Bästa Pickleballracket

Head Extreme Tour

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

2. Pickleballracket

Head Extreme Lite

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

3. Pickleballracket

Head Radical Elite

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vad tittar jag på i ett pickleballracket?

Form

Först och främst ska vi titta på formen på pickleballracket. Vissa modeller erbjuder en mera avlång form för att du som spelare på så sätt ska få en bättre räckvidd. På bekostnad så blir sweetspot men också manövrerbarheten på de här racket något sämre. De avlånga racken passar till dig som helt enkelt har något svårare att nå bollen.

Vikt

Idag finns det både lätta och tunga pickleballrack vilket påverkar fart, manöverförmåga och precision.
Ett lätt pickleballrack kommer att ge dig bra förlåtande egenskaper då racket blir mera lättmanvörerat vilket passar om du vill kunna förflytta ditt rack snabbare. Ett tungt racket är bra ifall du gillar fartorienterad pickleball där du vill kunna spela aggressivt och smasha mycket.

Lätt pickleballrack: Lättmanövrerat, ger bra precision och kontroll
Tungt pickleballrack:  Ger mycket fart, tappar något i precisionen

Fundera ut lite hur långt du har kommit med din pickleball och vilken spelstil just du har? Gillar du att spela offensivt, defensivt eller en kombination mellan de två?

Pickleballracket

Friktionsyta

Vissa pickleballracket erbjuder friktionsyta vilket ger ett bättre grepp om bollen vilket i sin tur ger en ökad skruv. Vem vill inte kunna överraska sina motståndare med kluriga och oväntade skruvar?

Pickleballrack damer

Pickleballrack är oftast tillverkade både för herrar och damer. För damer är det rekommenderat att spela med ett rack som väger lite mindre då risken finns att ett för tungt rack helt enkelt blir för svårmanövrerat.

Pickleballrack junior & Barn

Då racken är så pass små och lättmanövrerade så är det idag ovanligt med renodlade pickleballrack för barn. Om din son eller dotter vill börja spela pickleball rekommenderar vi att investera i en modell som väger lite mindre, dels för att det ska bli mer lättmanövrerat men också mera skonsamt mot armen så att din junior inte drar på sig onödiga skador.

Pickleball spelare

Sammanfattning

Hur väljer jag rätt pickleballrack?

När du ska välja rätt pickleballracket så börja med att tänk efter vilken typ av pickleball spelare just du är och vilka målsättningar du har med sporten. Gillar du det offensiva spelet med mycket hårda slag, aggressivt spel och att avgöra poängen? Eller föredrar du ett mer kontrollinriktat spel där du fokuserar på att få bollen över nät?

Är du ny till sporten och vill ha ett lite enklare pickleballrack så rekommenderar vi att du köper ett lättviktsrack med stor sweetspot för att på så sätt komma åt de förlåtande och snälla egenskaperna i ett rack. Gillar du däremot det offensiva, aggressiva spelet med mycket smashar så kan du istället kika på ett rack som väger lite mer. Är du osäker på vilken typ av pickleball du spelar eller gillar lite av varje i spelet så välj ett rack med en mellanvikt.

Gällande formen på racken, om du vill ha en bättre räckvidd så kan du såklart välja ett lite mer avlångt rack, men det ska nämnas att sweetspot och träffytan på ditt rack kommer bli mindre vilket gör att vi rekommenderar bara den här typen av rack till dig som är något säkrare på bollträffen.

Våra favoriter pickleballracket bäst i test

Vår vinnare: bästa pickleballracket

Head Extreme Tour

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vikt : 215 gram
Friktionsyta : Ja
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Head Extreme Tour är vår favorit till bästa pickleballracket. Tack vare sin vikt på 215 gram kommer du att kunna spela en mångsidig pickleball med en härlig blandning mellan offensivt och defensivt spel. Extreme Tour kommer med en diamantform som ger en ökad kontroll och precision i slagen som gör att du får ett förlåtande rack som hjälper dig att placera bollarna där du önskar. Head har implementerad ”Extreme Spin” teknologi i denna modell vilket är en ruggad yta som gör så att du kan överraska dina motståndare med kluriga skruvar.

Extreme Tour kommer med en bikakepolymerkärna med ”Optimized Tubular Core” vilket skapar en skönare känsla och ljud i bollträffen. Träffytan är gjord i kolfiber vilket ger racket bra egenskaper till fart samtidigt som vikten hålls ner och gör racket mer lättmanövrerat. Head Extreme Tour har allt vi söker i ett bra rack och vår favorit till bästa pickleballrack.

plats nummer 2

Head Extreme Lite

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vikt : 205 gram
Friktionsyta : Ja
Passar till : Nybörjare / Motionär / Expert
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Tack vare sina 205 gram är Head Extreme Lite ett lättmanövrerat och exklusivt pickleballrack med fina kontrollegenskaper för maximal precision. I den här modellen har Head har implementerat ”Control Stabilizer Technology” vilket innebär att man effektiviserar vridningsstabiliteten och vikt distributionen för att på så sätt öka känslan i bollträffen samtidigt som man minskar vibrationerna. Det här gör att du får bättre kontroll och precision i dina slag samtidigt som träffen är skön och skonsam mot armen, vilket är bra ifall du är skadebenägen och har lätt att få tennisarmbåge.

Ytan är tillverkad i kolfiber vilket är ett exklusivt material som ger ökad fart samtidigt som vikten hålls låg. För att göra racket lite mer spännande så har Extreme Lite en friktionsyta för att öka skruven på bollarna. Det här är en snällt och förlåtande modell som passar för alla nivåer som vill kunna prestera bra pickleball med kluriga skruvar.

plats nummer 3

Head Radical Elite

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Vikt : 230 gram
Passar till : Nybörjare / Motionär
Spelstil : Defensivt / Allround / Offensivt

Kommentar: Tack vare sin form kommer Head Radical Elite som ett lättspelat pickleballracket som framförallt passar för nybörjare. Formen på rackethuvudet ger en extra stor sweetspot vilket kommer hjälpa dig att lättare få en bättre träff på bollen, speciellt vid träffar ut emot kanterna. Det här passar för dig som är ny till sporten och inte är helt 100 på bollträffen eller grundslagen.

Head Radical Elite väger 230 gram och det hjälper dig producera extra mycket fart i bollen. Racket kommer med OTC och Head Ergo Grip vilket reducerar vibrationerna och ger ökad känsla i bollträffen. Vill du hitta ett snällt och förlåtande pickleballrack för dig som är ny till pickleball så är Head Radical Elite ett bra val för nybörjare.

Gillade du den här artikeln om pickleball? Läs mer om våra pickleball artiklar genom att klicka här.

Klicka här
om du vill komma till svenska pickleballförbundet.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 12

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *