Sök

Bästa PWO – Bäst I Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Svenskt kosttillskott, Proteinbolaget, Atletbutiken, Tillskottsbolaget, Svensk hälsokost & Gymgrossisten

Bästa Pwon - Pre workout 2024 - Sportporten

Vill du hitta bästa Pwon men osäker på vad du ska köpa? Då har du kommit helt rätt för i den här artikeln har vi valt ut 5 välkända PWO från välkända svenska fitnessbutiker som vi sedan testar och presenterar vår topplista till PWO bäst i test för 2024. Vår vinnare till bästa PWO blev Core Performance med en bra kombination innehåll, smak och prislapp.

Vår topp 5 lista Bästa PWO

Core Performance

Core Performance

En PWO eller pre workout (före träning) som de också kan kallas är en kosttillskott som tas före träning för att bidra till en extra boost och energikick till passet. PWO innehåller oftast en blandning av koffein, aminosyror, kreatin, beta-alanin, vitaminer och mineraler men varierar såklart beroende på produkt och vad man är ute efter för typ av boost.

De största fördelarna med PWO är att de bidrar till bättre fokus, uthållighet och muskelpump samtidigt som det också bidrar till att minska muskelnedbrytningen vilket är bra för återhämtning. Det här kosttillskottet kommer oftast i pulverform och man tar det tillsammans med vatten ca 30 minuter före passet beroende på tillverkare.

I den här artikeln kommer vi bland annat att berätta vad en Pre Workout är för något och vilka fördelar tillskottet har. Vi kommer också att berätta vad som kan vara bra att tänka på så man köper en PWO som passar bra för ens egna förutsättningar samt vad man bör undvika.

PWO Bäst i test

Vårt PWO bäst i test

När vi bedömer för vår topplista kommer vi bland annat att ta hänsyn till :

Vi vet att det säkert finns ett 100-tal olika pre-workout med diverse smaker på marknaden, men vi har tyvärr inte kapaciteten eller tillräckligt tåliga magsäckar för att testa samtliga på marknaden. Om det däremot är någon produkt eller smak som du gillar eller hört gott om så får du gärna kommentera nedan så testar vi gärna!

Plats nummer 1 : PWO bäst i test

Core Performance

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Storlek : 630 g30 portioner
Kreatin :
Ja
Koffein :
Ja90 mg per portion

Core Performance är ett PWO framtagen av träningsprofilen Peter Bláha (även känd som pansar i gladiatorerna) med näringsinnehåll som passar både för kortvarig och långvarig träning. Den lämpar sig för alla typer av träningsformer vilket gör den till en bra allround produkt men främst är den anpassad för skärpa, fokus och uthållighet.

Denna Pre Workout innehåller både snabba och långsamma kolhydrater vilket bidrar till ett jämnt fördelad energi under hela träningen. Den innehåller även Kreatinmonohydrat vilket hjälper till att bygga muskler med en bättre explosivitet kombinerat med ämnena beta-alanin och rödbetspulver vilket fördröjer när mjölksyran börjar att kicka in, så att man orkar några repetitioner extra. Som ett plus i kanten finner vi även en hög halt leucin vilket motverkar muskelnedbrytning vid träning och skapar en bättre återhämtning för musklerna.

För att få mer energi och mer fokus hittar vi rosenrot och guaranaextrakt vilket bidrar till en uppiggande effekt. Den totala koffeinhalten är 90 mg per portion vilket är ganska svag mängd i jämförelse med många av andra produkter på marknaden och kan därför vara fördelaktigt ifall man tränar på kvällen. Helt enkelt om man vill ha något uppiggande men som inte påverkar allt för mycket när man senare ska gå och lägga sig. Man brukar säga att 200 mg koffein motsvarar ungefär 1 – 2 koppar kaffe beroende på styrka och detta PWO innehåller 90 mg per portion.

Core Performance

Kommentar : Rekommenderat dosering är 1 – 3 skopor med 2 – 6 dl vatten cirka 30 – 45 minuter före träning där totala innehållet i påsen är 630 g vilket kommer räcka till 30 portioner om man bara tar en skopa. Den kommer i smak hallon och lemonad där vi upplever att smaken är tydlig och god samtidigt som den är lättlöslig samt att skopa ingår.

Med sitt innehåll skulle vi säga att denna PWO är något mer inriktad mot fokus, skärpa och uthållighet mer än maximal muskelpump. Är man också på jakt efter en pre workout med ett mindre koffeininnehåll eller att man ofta tränar på kvällar så kan denna produkt vara att föredra. Tar man bara en skopa per portion så tycker vi även att det är en prisvärd produkt. Överlag vår vinnare till bästa pwo bäst i test för 2024 tack vare sitt innehåll samt pris.

Core Performance finns att köpa här :

Plats nummer 2 - bästa pre workout

Chained Nutrition Off the Hook

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Storlek : 525 g – 30 portioner
Kreatin :
Ja
Koffein :
Ja – 350 mg per portion

Chained Nutrition Off The Hook är främst anpassad för utövare som tränar hårt och som vill både ha muskelpump men framförallt fokus då den innehåller rikligt med koffein. Vi börjar med innehållet där vi finner bland annat kreatingluktonat och beta-alanin som dels bidrar till en bättre pump till musklerna men som också ger en bättre uthållighet då de fördröjer när mjölksyran kickar in.

Vi finner även som sagt en rejäl dos med koffein på hela 350 mg vilket ger en bra uppiggande effekt, speciellt om man ofta känner sig trött inför ett träningspass. Men med det sagt så bör man ändå ha koffeinmängden i åtanke om man tränar strax före läggdags. 200 mg motsvarar ungefär 1 – 2 koppar kaffe beroende på styrka.

Övrigt innehåll i denna pre workout är bland annat Betain, L-citrullinmalat, L-arginin, Vitamin C och Vitamin B6. Rekommenderat dosering är 1 skopa med 2,5 dl vatten strax före träning där en förpackning ger 30 portioner.

Pwo Test Chained Nutrition Off the Hook

Kommentar : Något som vi gillar med Chained Nutrition Off the Hook är att den finns i många olika smaker vilket inte är helt vanligt för att vara PWO. Vi fick pröva ”Sick Citrus” vilket hade en god och tydlig smak av citrus samt att den var lättlöslig. Som ett plus i kanten ingick även skopa vilket underlättar doseringen.

Vi tycker att Chained Nutrition Off The Hook passar för de flesta typer av utövare som främst är på jakt efter en PWO med stor mängd koffein där man kanske främst fokuserar på att öka energinivåer samt muskelpump.

Chained Nutrition Off The Hook finns att köpa här :

Plats nummer 3 - Tyngre PWO utan kreatin

RAW Extreme Power

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Storlek : 450 g- 30 portioner
Kreatin :
Nej
Koffein :
Ja – 150 mg per portion

Raw Extreme Power är ett tyngre PWO som fokuserar främst på explosivitet och muskelpump kombinerat med mer fokus samtidigt som den är helt fri från kreatin och kolhydrater vilket gör att den passar bra både under deff eller någon annan typ av diet.

Innehållet för muskelpump är bland annat l-citrullin och NO-3 faktorer vilket binder vätska i musklerna och på så sätt skapar en bättre muskelpump som i sin tur bidrar till en bättre prestation i träningen, speciellt om man tränar ofta eller vill kunna bygga mycket muskler. Vi finner också beta-alanin vilket hjälper till att motverka mjölksyra vilket bidrar till att man kan orka några repetitioner extra.

När vi sedan kikar på innehållet för fokus och skärpa så finner vi L-tyrosin vilket bidrar till en bättre prestationsförmåga tack vare en bättre vakenhet och fokus under passet. Dessutom finner vi koffein vilket också ger en uppiggande effekt. Övrigt innehåll är bland annat ashwagandha för att bibehålla mental och fysisk prestation, rosenrot som minskar trötthet och utmattning men vi finner även Vitamin B6 för att motverka utmattning och vitamin C som är bra för immunförsvaret.

RAW Extreme Power

Kommentar : Rekommenderat dosering är 1 – 2 skopor som blandas med vatten cirka 30 minuter före träning. Något som är bra att känna till är att pulvret har en något mjukare och fuktigare konsistens på grund av dess innehåll vilket inte alla förväntar sig i jämförelse med traditionellt PWO. Vi testade cola smaken vilket vi upplevde väldigt god och tydlig i smaken, nästan åt det söta hållet. Däremot som nämns ovan så är konsistensen i stort sett i klumpform så vi var tvungna att skaka shakern ett par extra gången för att lösa upp klumparna.

Vi tycker att RAW extreme power PWO har fint näringsinnehåll och passar bra för utövare som framförallt är på jakt efter en produkt som fokuserar mest på muskelpump. Om du vill hitta ett liknande tyngre PWO för att bygga mycket muskler och få en muskelpump fast med kreatin så kan vi tipsa om Raw Rampage.

Sen vi testade Raw Extreme Power PWO så har produkten tyvärr utgått, en liknande produkt PWO utan kreatin är CORE PWO Zero som vi kan tipsa på innehållet men som vi inte testat ännu. Core PWO Zero finns att köpa här :

Plats nummer 4

Better You Organic PWO

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Storlek : 300 g- 30 portioner
Koffein :
Ja – 150 mg per portion

Om du vill hitta en organisk PWO utan en massa konstiga kemikalier och onödiga tillsatser så kan vi rekommendera denna produkt från Better You som innehåller många naturliga ingredienser från frukt, bär och växtextrakt. Vi finner bland annat protein i form av fria aminosyror samtidigt som man tillsatt BCAA för man ska få en bättre uppladdning inför sitt pass. Better you Organic Pre Workout innehåller ca 150 mg koffein per portion som bidrar till mer energi och fokus samtidigt som den inte har den högsta koffeinhalten på marknaden.

Övrigt innehåll är bland annat Guaranaextrakt, rödbetspulver, panax ginseng och grönt te extrakt. Den finns i flera olika smaker och den är bland annat sötad med steviaglykosider. Rekommenderad dosering är 1 skopa (10 g) med 1 – 3 dl vatten ca 30 minuter före träning vilket gör att en förpackning räcker till 30 portioner.

Better You Organic PWO

Kommentar : Den här produkten finns i flera smaker och vi fick chansen att pröva raspberry sour som vi upplevde var god med en tydlig smak av hallon samtidigt som den även var lättlöslig och som plus i kanten ingick skopa.

Vi gillar denna organiska PWO men fint näringsinnehåll där man slipper en massa överflödiga kemikalier men med det sagt så har den inte samma ”prestationsinnehåll” som många andra produkter, utan vi skulle säga mer att den passa för utövare som vill ha en PWO med naturliga ingredienser.

Better You Organic Pwo finns att köpa här :

Plats nummer 5 - bästa PWO utan Koffein

Delta Nutrition Xtreme Muscle Pump

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Storlek : 300 g – 20 portioner
Kreatin :
Ja
Koffein :
Nej

Kommentar : Om du vill hitta en PWO utan koffein så kan vi rekommendera denna pre workout från Delta Nutrition. I innehållet finner vi bland annat högdoserat citrullinmalat och l-arginin vilket ger en bra kombination som främst är framtagen för muskelpump och uthållighet. Något som gör denna PWO något mer speciell än andra och som tidigare nämnt är att den är helt fri från koffein vilket kan vara önskvärt om man är känslig eller gillar att träna strax före man går och lägger sig.

Den här produkten har vi inte testat ännu utan vi ville så länge lyfta fram en PWO utan koffein där vi bedömer innehållet mer än smak och konsistens.

Rekommenderad dosering är 15 g som blandas med 3 dl vatten där en förpackning räcker till 20 portioner vilket är något mindre än många andra på marknaden. Därför skulle vi kanske inte säga att denna Pre workout är den mest prisvärda utan den passar mest för utövare som vill ha en bra allround PWO utan koffein.

Delta Nutrition Xtreme Muscle Pump finns att köpa här :

Vad är pWO?

En PWO är ett kosttillskott som intas strax före passet för att öka fokus, muskelpump, uthållighet men de bidrar också till att minska muskelnedbrytningen vilket är bra för återhämtningen. 

Vi har nog alla känt en viss trötthet, dålig ork eller sämre fokus under ett träningspass och här kan en PWO ha fördelen att den ger extra energi för att på så sätt öka prestationen under passet.

Fördelar med PWO:

Vilket innehåll bör man leta efter?

Men alla pwoer har olika innehåll beroende på om man är ute efter mer energi, pump till musklerna eller ifall man vill ha en pre workout som är bättre anpassad för uthållighet. Nedan listar vi några innehåll som är bra att leta efter beroende på vilken egenskap man är mest ute efter.

Mer energi & fokus – Om man vill öka energinivåerna samt fokus så ska man leta efter PWO med BCAA och koffein som bidrar till en bättre koncentrationsförmåga då det stimulerar kroppens nervsystem samtidigt som BCAA sänker serotoinet i kroppen vilket är ett ämne som påverkar koncentrationen negativt. Men det som kan vara bra att ha i åtanke om man tar en PWO med koffein är att det tar ett tag för koffeinet att gå ur kroppen ifall man tänker sova strax efter man tagit denna typ av PWO.

Uthållighet – Om man vill hitta en PWO för att förbättra uthålligheten så är det dels koffein man bör leta efter men framförallt ämnet Beta-alanin. Det sistnämnda ämnet bidrar till mer karnosin i musklerna vilket är bra emot mjölksyra. Även L-citrullin är ett bra innehåll för att främja uthållighet.

Muskelpump – Om man gillar att styrketräna och vill förbättra sin pump och explosivitet så ska man främst kika efter PWO med kreatin och L-Arginin vilket ökar kväveoxid mängden i blodet som i sin tur hjälper musklerna att få en bättre pump.

Bästa PWO

Finns PWO utan koffein eller kreatin?

För många kan det finnas en begränsning i att ta PWO då de flesta innehåller koffein som kan ta flera timmar att gå ur kroppen vilket inte speciellt önskvärt om man är känslig och gillar att träna på kvällar strax innan läggdags. Men tack och lov så finns det en och annan PWO utan koffein på marknaden vilket kan vara att rekommendera om man gillar att träna på kvällen eller ifall man är känslig.

En annan typ av PWO är den som är utan kreatin. Kreatin har effekten att det binder vätska i kroppen vilket kan resultera i att man går upp i vikt vilket inte alla vill, speciellt om man vill deffa eller går på någon form av diet. Därför finns det pre workout utan kreatin.

När ska man ta sin pre-workout?

Men hur långt innan ska man ta sin pre-workout? Rekommendation när man ska inta sin PWO står i stort sätt alltid på produkten men i regel är det runt 20-40 minuter före träningspasset. Här får även ta sina personliga preferenser då en av fördelarna med PWO att det är ganska snabbverkande, vill man ha mest energi i början av passet eller vill man att det ska kicka in i slutet på passet när orken börjar tryta?

PWO bäst i test

Bieffekter av pWO

Först och främst ska man alltid följa rekommenderad dosering, det är inte speciellt bra att överdosera och din kropp kommer inte må speciellt bra av det. Det är ej rekommenderat att ta PWO om man är är under 18 år eller ifall man är gravid eller ammande. Som tidigare nämnt kan det även vara en god idé att inte ta PWO med koffein sent på kvällen strax innan man ska gå och lägga sig.

Vårt tips om du vill minimera risken för biverkningar, är att köpa pre workout från välkända märken och företag i Sverige så du vet vad du får. Känner du dig osäker på allergier eller eventuella biverkningar så rådfråga alltid en läkare. Läs alltid innehållsförteckningen, rekommenderad dosering och liknande så att du använder kosttillskottet på rätt sätt.

Vanliga frågor

En PWO eller Pre workout är ett kosttillskott som man tar före träningspasset som kan bidra till bättre muskelpump, energi, uthållighet och fokus vilket leder till ett bättre träningspass

Det finns en hel del PWO på marknaden som är helt veganska och består av naturliga ingredisener från bland annat frukt, bär och grönsaktsextrakt.

Våra favoriter bästa PWO

1

Core Performance

Core Performance

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

2

Chained Nutrition Off the Hook

Chained Nutrition Off the Hook

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3

RAW Extreme Power

RAW Extreme Power

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

4

Better You Organic PWO

Better You Organic PWO

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

5

Delta Nutrition Xtreme Muscle Pump

Delta Nutrition Xtreme Muscle Pump

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Gillade du den här artikeln om att hitta bästa pwo? Läs gärna fler av våra träning och kost artiklar

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 12

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *