Sök

Bästa Padelväskan – Bäst i Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Racketspecialisten, Stiga, Tennisshoppen, Padelxpert

Padelväska 2024 - Sportporten

Skulle du vilja ha en smidig förvaring för ditt padelrack, padelskor och annan padelutrustning? Är du trött på opraktiska träningsväskor? Då vill vi rekommenderar dig att istället investera i en padelväska, padelryggsäck eller ett padelfodral. Att ha korrekt förvaring för padelutrustning är inte bara praktiskt utan det bidrar också till en bättre livslängd, speciellt för padelracken.

Vi har dessutom jämfört och valt ut Babolat RH Team Padel Bag till bästa padelväskan för 2024 med sina många och praktiska förvaringsmöjligheter samt bra egenskaper och materialval i en väl tilltagen premiumväska.

Våra Favoriter Bäst i test padelväska

Babolat RH Team Padel Bag

Babolat RH Team Padel Bag
4.9/5

Betyg 4.9 / 5

I den här artikeln berättar vi om olika padelväskor med målsättning att hjälpa dig hitta den bästa padelväskan. Vi kommer börja med att berätta om olika typer av väskor men också egenskaper som kan vara önskvärda när det kommer till att förvara padelutrustning. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra favoriter till bästa padelväska, padelryggsäck och padelfodral.

Våra favoriter bästa padelväskan 2024

Babolat RH Team Padel Bag

Bästa Padelväskan

Babolat RH Team padel bag

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Nox Elite Padel Bag

Bästa Billiga Padelväskan

Nox Elite Padel Bag

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Nox Pro Series Backpack

Bästa Padelryggsäck

Nox Pro Series Backpack

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Cabra Padel Cover

Bästa padelfodralet

Cabra Padel Cover

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Vad är en padelväska?

Först och främst så måste vi såklart förklara vad en padelväska är. En padelväska är helt enkelt en väska som är tillverkad för att man på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna förvara sina padelrack, padelbollar, padelskor och annan padelutrustning som till exempel kläder och vattenflaskor. Dessutom är väskorna tillverkade för att vara sköna och smidiga att bära runt på.

När vi pratar om padelväskor så finns det generellt sätt tre olika typer av väskor :

Varför ska man ha en padelväska?

Men varför ska man ha en padelväska? Om man slarvar med att inte förvara och skydda sitt padelrack, speciellt när man transporterar racket utomhus, så finns det risk för onödigt slitage på racket.

Om padelracket exponeras för mycket kyla finns det risk att materialet i racket försvagas och framförallt kan greppet tappa i fäste och som en konsekvens så kan man behöva lägga en ny grepplinda runt racket. Dessutom är det inte speciellt bra om racket råkar ut för snö eller regn då det i förläggningen kan skada träffytan på padelracket.

För att skydda racket från kyla så har vissa tillverkare konstruerat padelväskor som har en fodring av termo. Det är till för att bibehålla temperaturen inuti i väskan så att padelutrustningen skyddas mot kalla temperaturer.

Skillnad mellan olika padelväskor

Förutom att det finns olika typer av väskor så skiljer sig också väskorna åt med diverse storlekar, utrymmen, fack, fickor och ytmaterial.

De mer exklusiva padelväskorna har i regel flera och smartare fack så att man ska kunna förvara ännu fler padelrack och padelutrustning. En del modeller kommer dessutom med ett mera slitstarkt ytmaterial som också kan vara vattentätt eller vattenavvisande för att på så sätt skydda utrustningen från till exempel regn och snö.

Padelväska

Padelväska dam, herr eller junior?

Generellt sätt kan man säga att dagens padelväskor är i unisex, vilket innebär att de passar herrar, som damer som barn och juniorer.

Vad ska man tänka på när man köper padel bag?

Vi rekommenderar att när man ska välja padelväska så redogör först vilka förutsättningar man har för sin utrustning. Hur mycket utrustning behöver man kunna frakta? Gäller det fler än ett padelrack? Vill man dessutom ha plats för padelskor, padelbollar eller padelkläder? Vill man kunna använda väskan till annat än racketsport? Allt för att man ska välja rätt storlek på väskan.

En renodlad padelväska tycker vi såklart är att föredra om man bara tänker använda väskan till padel. Däremot om man vill kunna använda väskan till annat som till exempel andra sporter, skolgympan eller till en utflykt så är fördelen med en duffelbag eller en padelryggsäck att det är en mångsidig förvaring. Vad man väljer för typ av väska är i vår mening lite smak och tycke, helt enkelt vad som är mest praktiskt för just dig.

Vår vinnare: Bästa padelväskan

Babolat RH Team padel bag

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Padelväska
Passar till : Unisex
Volym : 56 liter
Mått : 63 x 37 x 30 cm

Kommentar: Är du på jakt efter den bästa padelväskan? Då rekommenderar vi Babolat RH Team Padel Bag som är en påkostad och robust väska. Den här modellen har en mycket stor invändig volym på 56 liter och väskan kommer med måtten 63 x 37 x 30 cm vilket resulterar i att man får plats med flera padelrack men också en hel del annan padelutrustning.

Babolat RH Team Padel Bag kommer med 3 stora fack varav ett fack med thermofodring som motverkar temperaturförändringar inuti väskan vilket ger ett bra skydd för padelrack som i sin tur bidrar till att man förlänger rackets livslängd.

Vi menar på att Babolat RH Team padel bag har sköna axelremmar ifall man vill bära runt den som en ryggsäck men den har också ett smidigt praktiskt handtag ovanpå. Vi tycker att det här är en exklusiv och lyxig padelväska med många smarta fack och finesser som gör att det är enkelt att förvara annan padelutrustning som padelskor, padelbollar, padelkläder m.m. Vi rekommenderar den här väskan till padelspelare som är i behov av att frakta mycket utrustning och kanske mer än ett padelrack.

Babolat RH Team Padel Bag finns att köpa här :

Vår vinnare: billig padelväska

Nox Elite Padel Bag

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Modell : Padelväska
Passar till : Unisex
Mått : 60 x 27 x 30 cm

Kommentar: Vill du hitta en billig men ändå praktisk padelväska? Då vill vi tipsa om Nox Elite Padel Bag som i vår mening är en billig och prisvärd padelväska från det välkända padelmärket NOX. Den här är en enklare padelväska med mått på 60 x 27 x 30 cm vilket ger en volym på 38 liter. 

Väskan har ett huvudfack med plats för 3 rack samt ett större sidofack med plats för 2 rack. Dessutom har väskan ett mindre fack som passar bra för till exempel värdesaker. Ett stort plus är även att väskan har ett separat fack för skor vilket vi menar på är ovanligt för padelväskor i budgetkategorin.

Vi tycker att väskan passar bra ifall man vill få plats med 1 – 2 padelrack men som ändå har utrymme för upp till hela 5 rack vilket gör det här till en rymlig väska med mycket volym trots sin något mindre storlek.

Väskan kommer med dubbla axelremmar och ett handtag vilket bidrar till en enkel och smidig väska att bära på även om man vill använda den som en padelryggsäck. Vi tror att Nox Elite Padel Bag passar perfekt för utövare som vill hitta en billig padelväska men som ändå kommer med mycket volym, praktiska fack men ändå enkel att bära.

Nox Elite Padel Bag finns att köpa här :

Vår vinnare: bästa padelryggsäcken

Nox Pro Series Backpack

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Padelryggsäck
Passar till : Unisex

Kommentar: Är du på jakt efter en praktisk och mångsidig padelryggsäck som dessutom är riktigt snygg och stilren? Då rekommenderar vi Nox Pro Series Backpack.

Vi menar på att den här ryggsäcken kommer med med flera smarta finesser som gör det till en mycket praktisk padelryggsäck. Givetvis ett större fack för padelracket men vi har även två sidofack varav ett i mesh-typ vilket är praktiskt för en flaska eller ett rör med padelbollar. En mindre ficka på framsidan, en inre dragkedjeficka samt ett separat ventilerat fack undertill för till exempel padelskor eller kläder så man slipper smutsa ner sin övriga utrustning.

En annan praktiskt detalj med denna väska är att den är utrustad med en genomtänkt karbinhake så man kan fästa ryggsäcken på gallret så får att skydda mot eventuellt smutsiga golv eller bänkar.

Måtten på väskan är 60 x 30 x 30 cm med en kapacitet på 28 liter. Tack vare sin stora volym så går det även bra att packa ner till exempel en dator vilken kan vara bra ifall man vill spela padel efter jobbet eller skolan. Den kommer med praktiska axelremmarna vilket gör den här padelryggsäcken enkel att bära runt på även vid längre transporter.

Som ett plus i kanten så kan man såklart använda den här ryggsäcken till annat än just padel, det kan vara andra sporter, vandringar i naturen eller utflykter med skolklassen vilket vi menar på gör det här till en bra padelryggsäck för barn. 

Vi rekommenderar denna padelryggsäck till alla utövare oavsett om man vill använda ryggsäcken till padel eller till andra utflykter där man är ute efter en praktiskt förvaring till sin utrustning. Helt enkelt vad vi tycker är en komplett padelryggsäck med flera praktiska fack och förvaringsmöjligheter med goda materialval.

Nox Pro Series Backpack finns att köpa här :

Vår vinnare: bästa padelfodral

Cabra Padel Cover

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Padelfodral
Passar till : Unisex

Kommentar: Vill du mest bara hitta en enkel och smidig förvaring för bara padelracket? Då kan vi rekommendera Cabra Padel Cover som är ett helt vanligt padelfodral som vi tror passar för utövare som bara vill få plats med padelracket och inget annat. Modellen är simpel, den är till för att skydda racket samtidigt som priset för denna typ av racketväska i vår mening är mycket billig. 

Något som vi tycker är ett plus i kanten trots sin enkelhet är att fodralet faktiskt kommer med ett vadderat och isolerande material som skyddar mot temperaturförändringar vilket skyddar vilket kanske inte är helt vanligt för padelfordral. Det bidrar till att racket skyddas och minskar risken för sprickor och skador som kan uppstå mot racket, speciellt om det är kallt utomhus.

Cabra padel cover finns att köpa här :

Vanliga frågor

Den främsta anledningen till att använda en padelväska är att skydda padelutrustningen, speciellt padelracket som riskerar att ta skada om det exponeras för mycket kyla eller snabba temperaturförändringar.

Vi tycker inte att det finns en specifik padelväska som är ”bäst” utan det handlar mer om att hitta en padelväska som passa ens egna förutsättningar beroende på hur mycket padelutrustning man har samt vilken typ av väska man gillar då det även finns praktiska padelryggsäckar eller padelfodral.

Det finns flera företag som tillverkar padelväskor, bland annat Wilson, Adidas, Babolat, Nox & Head

Flera av våra artiklar om padel

Våra Favoriter padelväska bäst i test

 
 

Klicka på länken om du vill läsa mer från svenska padelförbundet

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 24

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *