Padelväskor • Bästa Padelväskan 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Padelväska - Vi testar bästa padelväskan för 2021

Är du trött på opraktiska träningsväskor? Skulle du vilja ha en smidig förvaring för ditt padelrack, padelskor och annan padelutrustning? Renodlade padelväskor blir idag allt vanligare på marknaden.

I den här artikeln går vi igenom olika typer av smidiga och praktiska padelväskor, vilka egenskaper padelväskorna har samt vad du ska tänka på när du köper en padelväska. Dessutom kommer vi att utse vinnare för bästa padelväskan, bästa padelryggsäcken, bästa padelfodralet och bästa duffelbagen / träningsväska.

Våra favoriter bästa padelväska 2021 - bäst i test

Bästa Padelväskan

Babolat RH Team padel bag

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa billiga Padelväskan

Bullpadel tour bag

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Bästa Padelryggsäck

Bullpadel Pro Backpack 2021

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa padelfodralet

Bullpadel Cover

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Bästa duffelbag / Träningsväska

Stiga edge

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vad är en padelväska?

Först och främst så måste vi såklart förklara vad en padelväska är. En padelväska är helt enkelt en väska som är tillverkad för att du på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna förvara dina padelrack, padelbollar, padelskor och annan padelutrustning som till exempel kläder och vattenflaskor. Dessutom är padelväskorna tillverkade för att vara sköna och smidiga att bära runt på. När vi pratar padelväskor finns det generellt sätt fyra olika typer av padelväskor :

Vilka egenskaper skiljer padelväskorna?

Förutom att det finns olika typer av väskor så skiljer sig också väskorna åt med diverse storlekar, utrymmen, fack, fickor och ytmaterial.

De mer exklusiva padelväskorna har i regel flera och smartare fack så att du ska kunna förvara ännu fler padelrack och padelutrustning. En del padelväskor kommer dessutom med ett mera slitstarkt ytmaterial som också kan vara vattentätt eller vattenavvisande för att på så sätt skydda din utrustning från till exempel regn vilket du kan råka ut för på väg till din padel.

Om det är mycket varmt eller kallt ute så finns risken att ditt padelrack kan ta skada av temperaturförändringarna utanför väskan. Det här har gjort att vissa tillverkare konstruerat padelväskor som har en fodring av termo. Det är till för att bibehålla temperaturen inuti i väskan så att din utrustning skyddas.

Padelväskor

padelväska dam, herr eller junior?

Generellt sätt kan man säga att dagens padelväskor är i unisex, vilket innebär att de passar herrar, som damer som barn och juniorer.

Vad ska jag tänka på när jag köper padelväska?

När du ska välja padelväska så redogör först vilka förutsättningar som just du har. Hur mycket utrustning vill du kunna frakta? Har du mer än ett padelrack? Har du padelskor, padelbollar eller padelkläder som också ska få plats i väskan? Vill du kunna använda väskan till annat än racketsport? Allt för att du ska välja rätt storlek på väskan.

En renodlad padelväska är såklart att föredra om du bara tänker använda väskan till padel. Däremot om du vill kunna använda väskan till annat som till exempel andra sporter, skolgympan eller till en utflykt så är fördelen med en duffelbag eller en padelryggsäck att det är en mångsidig förvaring. Vad du väljer för typ av väska är i vår mening lite smak och tycke, helt enkelt vad som är mest praktiskt för just dig.

Vår vinnare: bästa padelväskan

Babolat RH Team padel bag

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Padelväska
Passar till : Unisex
Volym : 56 liter
Mått : 63 x 37 x 30 cm

Kommentar: Är du på jakt efter den bästa padelväskan? Babolat RH Team Padel Bag är en påkostad och robust padelväska där du kommer få plats med flera padelrack men också en hel del annan padelutrustning. Den här modellen kommer med 3 stora fack varav ett fack med thermofodring som motverkar temperaturförändringar inuti väskan vilket ger ett bra skydd för dina padelrack.

Babolat RH Team padel bag har sköna axelremmar ifall du vill bära runt den som en ryggsäck men den har också ett smidigt praktiskt handtag ovanpå väskan. Det här är en exklusiv och lyxig padelväska med många smarta fack och finesser vilket gör den här väskan till vår vinnare för bästa padelväska.

Vår vinnare: billig padelväskan

Bullpadel Tour bag

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Modell : Padelväska
Passar till : Unisex
Mått : 54 x 29 x 24 cm

Kommentar: Vill du hitta en billig men ändå praktisk padelväska? Bullpadel Tour Bag är i vår mening en billig och prisvärd padelväska ifrån Bullpadel. Den här padelväskan kommer med två större fack som gör att du får plats för mer än ett padelrack. På sidan om väskan finns ett mindre och praktiskt fack där du enkelt kan förvara mindre tillhörigheter.

Bullpadel Tour Bag kommer med både axelremmar och handtag vilket gör det här till en enkel och smidig padelväska att bära på. Materialvalet är något billigare men du får ändå allt du behöver i den här padelväskan men till en billigare peng.

Vår vinnare: bästa padelryggsäcken

Bullpadel Pro Backpack 2021

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Padelryggsäck
Passar till : Unisex

Kommentar: Är du på jakt efter en praktisk och mångsidig padelryggsäck? Bullpadel Pro Backpack 2021 har tre stora fack där man enkelt får plats med flera padelrack och annan padelutrustning som padelskor, kläder m.m.

Tack vare sin stora volym så går det även bra att packa ner till exempel en dator vilken kan vara bra ifall du vill spela padel efter jobbet eller skolan. Inuti väskan har Bullpadel tänkt till mer flera smarta fack och finesser som du vill ha i en bra padelryggsäck. Axelremmarna är sköna vilket gör den här padelryggsäcken skön och enkel att bära runt på. Som ett plus i kanten så kan du såklart använda den här ryggsäcken till annat än just padel, det kan vara andra sporter eller utflykter.

Vår vinnare: bästa padelfodralet

Bullpadel Cover

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Padelfodral
Passar till : Unisex

Kommentar: Är du kanske är ute efter ett enkel och smidig förvaring för bara ditt padelrack? Då kan vi rekommendera Bullpadel Cover som är ett helt vanligt padelfodral för dig som bara vill få plats med padelracket och inget annat. Modellen är simpel, den är till för att skydda ditt padelrack samtidigt som priset för denna typ av padelväska är billigt.

Vår vinnare: bästa padel duffelbag / Träningsväska

Stiga edge

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Träningsväska
Passar till : Unisex
Volym : 48 liter
Mått :
54 x 29 x 31 cm

Kommentar: Stiga Edge är en snygg och stilren träningsväska ifrån Stiga som passar bra att använda som padelväska. Den här väskan har en volym på 48 liter vilket gör att du lätt får plats med flera padelrack och annan utrustning. Stiga Edge kommer i slitstarkt, vattentåligt oxford-nylon som skyddar din utrustning från till exempel regn. Axelbandet är vadderat och väskan kommer med dubbla bärhandtag vilket gör den här träningsväskan enkelt och smidig att bära på.

Om du letar efter en helg vanlig praktisk träningsväska i ett bra material som funkar till padel så är Stiga Edge ett bra val.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 24

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *