Padelväskor • Bästa Padelväskan 2022 • Bäst i Test – Sportporten.se

Padelväska - Bästa padelväskan 2022

Är du trött på opraktiska träningsväskor? Skulle du vilja ha en smidig förvaring för ditt padelrack, padelskor och annan padelutrustning? Varför inte köpa en renondlad padelväska, padelryggsäck eller ett padelfodral?

I den här artikeln berättar vi om padelväskor med målsättning att hjälpa dig hitta den bästa padelväskan. Vi kommer börja med att berätta om olika typer av väskor men också egenskaper som kan vara önskvärda när det kommer till att förvara padelutrustning. Avslutningsvis kommer vi att recensera populära padelväskor från bland annat Babolat, Head och Bullpadel för att sedan ta fram våra favoriter till bästa padelväska, padelryggsäck och padelfodral men också en bra träningsväska som passar till padel.

Våra favoriter bästa padelväska 2022

Bästa Padelväskan

Babolat RH Team padel bag

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Bästa billiga Padelväskan

Nox Performance Padel Bag Small Black 2022

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Bästa Padelryggsäck

Head Alpha Sanyo Backpack 2022

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Bästa padelfodralet

Babolat Padel Cover

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Bästa duffelbag / Träningsväska

Stiga edge

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Vad är en padelväska?

Först och främst så måste vi såklart förklara vad en padelväska är. En padelväska är helt enkelt en väska som är tillverkad för att du på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna förvara dina padelrack, padelbollar, padelskor och annan padelutrustning som till exempel kläder och vattenflaskor. Dessutom är väskorna tillverkade för att vara sköna och smidiga att bära runt på.

När vi pratar om padelväskor så finns det generellt sätt fyra olika typer av väskor :

Varför ska man ha en padelväska?

Men varför ska man ha en padelväska? Om du slarvar med att inte förvara ditt padelrack, speciellt när du transporterar racket utomhus så finns det risk för onödigt slitage på racket. Om ditt padelrack exponeras för mycket kyla så kommer greppet att tappa i fäste och som en konsekvens så kan du behöva lägga en ny grepplinda runt ditt rack. Dessutom är det inte speciellt bra om ditt rack råkar ut för snö eller regn då det i förläggningen kan skada padelracket.

Om det är mycket varmt eller kallt ute så finns risken att ditt padelrack kan ta skada av stora temperaturförändringarna utanför väskan. Men det här har gjort att vissa tillverkare konstruerat padelväskor som har en fodring av termo. Det är till för att bibehålla temperaturen inuti i väskan så att din padelutrustning skyddas.

Skillnad mellan olika padelväskor

Förutom att det finns olika typer av väskor så skiljer sig också väskorna åt med diverse storlekar, utrymmen, fack, fickor och ytmaterial.

De mer exklusiva padelväskorna har i regel flera och smartare fack så att du ska kunna förvara ännu fler padelrack och padelutrustning. En del modeller kommer dessutom med ett mera slitstarkt ytmaterial som också kan vara vattentätt eller vattenavvisande för att på så sätt skydda din utrustning från till exempel regn vilket du kan råka ut för på väg till din padel.

Padelväska

padelväska dam, herr eller junior?

Generellt sätt kan man säga att dagens padelväskor är i unisex, vilket innebär att de passar herrar, som damer som barn och juniorer.

Vad ska jag tänka på när jag köper racketväska?

När du ska välja padelväska så redogör först vilka förutsättningar som just du har. Hur mycket utrustning vill du kunna frakta? Har du mer än ett padelrack? Har du padelskor, padelbollar eller padelkläder som också ska få plats i väskan? Vill du kunna använda väskan till annat än racketsport? Allt för att du ska välja rätt storlek på väskan.

En renodlad padelväska är såklart att föredra om du bara tänker använda väskan till padel. Däremot om du vill kunna använda väskan till annat som till exempel andra sporter, skolgympan eller till en utflykt så är fördelen med en duffelbag eller en padelryggsäck att det är en mångsidig förvaring. Vad du väljer för typ av väska är i vår mening lite smak och tycke, helt enkelt vad som är mest praktiskt för just dig.

Våra Favoriter padelväska bäst i test

Vår vinnare: bästa padelväskan

Babolat RH Team padel bag

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Modell : Padelväska
Passar till : Unisex
Volym : 56 liter
Mått : 63 x 37 x 30 cm

Kommentar: Är du på jakt efter den bästa padelväskan? Babolat RH Team Padel Bag är en påkostad och robust väska där du kommer få plats med flera padelrack men också en hel del annan padelutrustning vilket gör att den här modellen har en mycket stor invändig volym. Babolat RH Team Padel Bag kommer med 3 stora fack varav ett fack med thermofodring som motverkar temperaturförändringar inuti väskan vilket ger ett bra skydd för dina padelrack.

Babolat RH Team padel bag har sköna axelremmar ifall du vill bära runt den som en ryggsäck men den har också ett smidigt praktiskt handtag ovanpå. Det här är en exklusiv och lyxig padelväska med många smarta fack och finesser som gör att det är enkelt att förvara annan padelutrustning som padelskor, padelbollar, padelkläder m.m.  Babolat RH Team padel väska har helt enkelt allt vi söker i en bra förvaring för padelrack och vår vinnare till bästa padelväskan.

Vår vinnare: billig padelväskan

Nox Performance Padel Bag Small Black 2022

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Modell : Padelväska
Passar till : Unisex
Mått : 53 x 30 x 22cm

Kommentar: Vill du hitta en billig men ändå praktisk padelväska? Nox Performance Padel Bag Small Black 2022 är i vår mening en billig och prisvärd padelväska från det välkända padelmärket NOX. Den här är den senaste modellen i en enklare och mindre padelväska som är perfekt ifall du vill få plats med 1 – 2 padelrack men som ändå har utrymme för upp till hela 5 rack vilket gör det här till en rymlig väska med mycket volym trots sin något mindre storlek.

Nox Performance Padel väska 2022 kommer med dubbla axelremmar och ett handtag vilket gör det här till en enkel och smidig väska att bära på även om du vill använda den som en padelryggsäck. Nox Padel Bag passar perfekt för dig som vill hitta en billig padelväska men som ändå kommer med mycket volym och bekväm bärförmåga.

Vår vinnare: bästa padelryggsäcken

Head Alpha Sanyo Backpack 2022

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Padelryggsäck
Passar till : Unisex

Kommentar: Är du på jakt efter en praktisk och mångsidig padelryggsäck som dessutom är riktigt snygg och stilren? Head Alpha Sanyo Backpack 2022 är den senaste modellen från Head där vi finner en exklusiv ryggsäck som har flera praktiska fack där man i huvudfacket enkelt får plats med 1 – 2 padelrack. Undertill har väskan ett separat fack för padelskor eller padelkläder så att du slipper smutsa ner din övriga utrustning. Den har också mindre fickor där man kan förvara enklare accessoarer och tillhörigheter.

Tack vare sin stora volym så går det även bra att packa ner till exempel en dator vilken kan vara bra ifall du vill spela padel efter jobbet eller skolan. Axelremmarna är sköna vilket gör den här padelryggsäcken skön och enkel att bära runt på även vid längre transporter. Som ett plus i kanten så kan du såklart använda den här ryggsäcken till annat än just padel, det kan vara andra sporter, vandringar i naturen eller utflykter med skolklassen vilket gör det här till en bra padelryggsäck för barn.

Vår vinnare: bästa padelfodral

Babolat Padel Cover

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Modell : Padelfodral
Passar till : Unisex

Kommentar: Är du är ute efter ett enkel och smidig förvaring för bara ditt padelrack? Då kan vi rekommendera Babolat Padel Cover som är ett helt vanligt padelfodral för dig som bara vill få plats med padelracket och inget annat. Modellen är simpel, den är till för att skydda ditt padelrack samtidigt som priset för denna typ av racketväska är mycket billig.

Vår vinnare: bästa padel duffelbag / Träningsväska

Stiga edge

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Modell : Träningsväska
Passar till : Unisex
Volym : 48 liter
Mått :
54 x 29 x 31 cm

Kommentar: Stiga Edge är en snygg och stilren träningsväska från Stiga som passar bra att använda till padel. Den här väskan har en volym på 48 liter vilket gör att du lätt får plats med flera padelrack och annan utrustning. Stiga Edge kommer i slitstarkt, vattentåligt oxford-nylon som skyddar din utrustning från till exempel regn. Axelbandet är vadderat och väskan kommer med dubbla bärhandtag vilket gör den här träningsväskan enkelt och smidig att bära på.

Om du letar efter en helg vanlig praktisk träningsväska i ett bra material som funkar till padel så är Stiga Edge ett bra val. Dessutom går den här väskan självklart bra att använda till annat än just padel som andra sporter eller utflykter.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 24

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *