Padelväskor • Bästa Padelväskan 2021 • Bäst i Test • Sportporten.se

Padelväska - Vi testar bästa padelväskan för 2021

Är du trött på opraktiska träningsväskor? Skulle du vilja ha en smidig förvaring för ditt padelrack, padelskor och annan padelutrustning? Renodlade padelväskor blir idag allt vanligare på marknaden och framförallt på padelanläggningarna. I den här artikeln går vi igenom olika typer av smidiga och praktiska padelväskor, vilka egenskaper padelväskorna har samt vad du ska tänka på när du köper en padelväska. Dessutom kommer vi att utse vinnare för bästa padelväskan, bästa padelryggsäcken och bästa duffelbagen / träningsväska.

Flera av våra artiklar om padel

Våra favoriter bästa padelväska 2021 - bäst i test

Bästa Padelväskan

Babolat RH Team Padel Bag

4.7/5

Bästa Billiga padelväskan

Bullpadel Tour Bag

4.2/5

Bästa padelryggsäck

Nox Backpack Pro Series WPT

4.7/5

Bästa duffelbag / Träningsväska

Stiga Edge

4.7/5

Vad är en padelväska?

Först och främst så måste vi såklart förklara vad en padelväska är. En padelväska är helt enkelt en väska som är tillverkad för att du på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna förvara dina padelrack, padelbollar, padelskor och annan padelutrustning som till exempel kläder och vattenflaskor. Dessutom är padelväskorna tillverkade för att vara sköna och smidiga att bära runt på. När vi pratar padelväskor finns det generellt sätt tre olika typer av padelväskor :

Padelväskor

Vilka egenskaper skiljer padelväskorna?

Förutom att det finns olika typer av väskor så skiljer sig också väskorna åt med diverse storlekar, utrymmen, fack, fickor och ytmaterial.

De mer exklusiva padelväskorna har i regel flera och smartare fack så att du ska kunna förvara ännu fler padelrack och padelutrustning. En del padelväskor kommer dessutom med ett mera slitstarkt ytmaterial som också kan vara vattentätt eller vattenavvisande för att på så sätt skydda din utrustning från till exempel regn vilket du kan råka ut för på väg till din padel.

Om det är mycket varmt eller kallt ute så finns risken att ditt padelrack kan ta skada av temperaturförändringarna utanför väskan. Det här har gjort att vissa tillverkare konstruerat padelväskor som har en fodring av termo. Det är till för att bibehålla temperaturen inuti i väskan så att din utrustning skyddas.

Finns padelväskor för damer eller barn & juniorer?

Generellt sätt kan man säga att dagens padelväskor är i unisex, vilket innebär att de passar herrar, som damer som barn och juniorer.

Spela videoklipp

Vad ska jag tänka på när jag köper padelväska?

När du ska välja padelväska så redogör först vilka förutsättningar som just du har. Hur mycket utrustning vill du kunna frakta? Har du mer än ett padelrack? Har du padelskor, padelbollar eller padelkläder som också ska få plats i väskan? Vill du kunna använda väskan till annat än racketsport? Allt för att du ska välja rätt storlek på väskan.

En renodlad padelväska är såklart att föredra om du bara tänker använda väskan till padel. Däremot om du vill kunna använda väskan till annat som till exempel andra sporter, skolgympan eller till en utflykt så är fördelen med en duffelbag eller en padelryggsäck att det är en mångsidig förvaring. Vad du väljer för typ av väska är i vår mening lite smak och tycke, helt enkelt vad som är mest praktiskt för just dig.

Vår vinnare: Bästa Padelväska

Babolat RH Team Padel Bag

4.7/5

Modell : Padelväska
Passar till : Unisex
Volym : 56 liter
Mått : 63 x 37 x 30 cm

Kommentar: Är du på jakt efter den bästa padelväskan? Babolat RH Team Padel Bag är en påkostad och robust padelväska där du kommer få plats med flera padelrack och annan padelutrustning. Den här modellen kommer med 3 stora fack varav ett fack med thermo som motverkar temperaturförändringar inuti väskan vilket ger ett bra skydd för dina padelrack. Den här väskan har både sköna axelremmar ifall du vill bära runt den som en ryggsäck men också ett smidigt handtag. Det här är en exklusiv och lyxig padelväska med många smarta fack och finesser vilket gör den här väskan till vår vinnare för bästa padelväskan.

Vår vinnare: Bästa Billiga padelväska

Bullpadel Tour Bag

4.2/5

Modell : Padelväska
Passar till : Unisex
Mått : 54 x 29 x 24 cm

Kommentar: Vill du hitta en billig men ändå praktisk padelväska? Bullpadel Tour Bag är i vår mening en billig och prisvärd padelväska ifrån Bullpadel. Den här padelväskan kommer med två större fack som gör att du får plats för mer än ett padelrack. På sidan om väskan finns ett mindre och praktiskt fack där du enkelt kan förvara mindre tillhörigheter. Den här väskan kommer med både axelremmar och handtag vilket gör det här till en enkel väska att bära på. Materialvalet är något billigare men du får ändå allt du behöver i den här padelväskan men till en billigare peng.

Vår vinnare: Bästa padelryggsäcken

Nox Backpack Pro Series WPT

4.7/5

Modell : Padelryggsäck
Passar till : Unisex

Kommentar: Är du på jakt efter en praktisk och mångsidig ryggsäck? Nox Backpack Pro Series WPT kommer med två stora fack där ett av facken har plats för hela två padelrack. Den här väskan har ett separat ventilerande skofack vilket är bra ifall du inte vill smutsa ner din övriga utrustning med ett par smutsiga padelskor. Denna modell kommer med flera små praktiska fack för enklare accessoarer. Dessutom har den här ryggsäcken en smidig krok för upphängning. Hur är bärförmågan? Axelremmarna är välgjorda vilket gör väskan skön och smidig att bära runt på. Som ett plus i kanten så kan du såklart använda den här ryggsäcken till annat än just padel, det kan vara andra sporter eller utflykter.

Vår vinnare: Bästa Padel duffelbag / Träningsväska

Stiga Edge

4.7/5

Modell : Träningsväska
Passar till : Unisex
Volym : 48 liter
Mått :
54 x 29 x 31 cm

Kommentar: Stiga Edge är en snygg och stilren träningsväska ifrån Stiga. Den här väskan har en volym på 48 liter vilket gör att du lätt får plats med flera padelrack och annan utrustning. Den här väskan kommer i slitstarkt, vattentåligt oxford-nylon som skyddar din utrustning från till exempel regn. Axelbandet är vadderat och väskan kommer med dubbla bärhandtag vilket gör den här träningsväskan enkelt och smidig att bära på. Om du letar efter en helg vanlig praktisk träningsväska i ett bra material så är Stiga Edge ett bra val.

Gillade du den här artikel om padelväskor? Läs fler av våra padel artiklar

Vill du läsa nyheter ifrån svenska padelförbundet? Klicka här

Vilka återförsäljare säljer padelväskor?

Nedan har vi listat några av de återförsäljarna i Sverige som säljer padelväskor.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 24

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *