Sök

Bästa Gymhandskar 2024 – Bäst I Test | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för svensk kosttillskott, proteinbolaget & gymgrossisten

Bästa Gymhandskar - träningshandskar 2024

Om du letar efter bästa gymhandskarna eller träningshandskarna som det också kallas, men osäker på vilka du ska köpa så har du kommit helt rätt. Vi halt valt ut Better Bodies Pro Gym gloves till bästa gymhandskar både på herr- och damsidan tack vare sitt materialval och många olika storlekar.

Om du är trött på att få ont i händerna när du träna med en massa onödiga blåsor eller valkar när du egentligen bara vill fokusera på ditt pass så kan ett par handskar göra underverk. Vi menar på att gymhandskar är en relativt billig produkt som kommer göra en stor skillnad, speciellt vid tyngre styrketräning.

Men det kan vara svårt att veta vilken modell man ska köpa och vad som kan vara bra att tänka på. I den här artikeln går vi därför igenom vad som kan vara bra att ha i åtanke, vilka fördelar gymhandskar har och vad man bör se upp med. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt gå igenom vår topplista till bästa gymhandskar dam och herr. Men med det sagt så är det faktiskt ganska lite som skiljer handskarna åt mer än pris, material och ifall det är en herr eller dam modell.

Våra favoriter bästa gymhandskarna herr

1

Better Bodies Pro Gym Gloves

Better Bodies Pro Gym Gloves

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

2

Better Bodies Basic Gym Gloves

Better Bodies Basic Gym Gloves

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

3

Casall Sports Prod Exercise Glove Long fingers - Unisex

Casall Sports Prod Exercise Glove Long fingers - Unisex

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Våra favoriter bästa gymhandskar dam

1

Better Bodies Womens Training Glove

Better Bodies Womens Training Glove

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

2

Casall Exercise Glove Long Finger Wmns

Casall Exercise Glove Long Finger Wmns

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

3

C.P. Sports Iron Glove Comfort

C.P. Sports Iron Glove Comfort

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Vad är träningshandskar?

Träningshandskarna har blivit ett allt vanliga hjälpmedel när det kommer till träning, speciellt på våra gym. Ett par träningshandskar har fördelen att det är mer skonsamt och komfortabelt emot händerna, det bidrar till bättre grepp samtidigt som man slipper onödiga sår och valkar som framförallt tung styrketräning ofta medför.

Hur hittar man de bästa träningshandskarna?

När man ska hitta de bästa träningshandskarna så är det ett par saker som kan vara bra att ha i åtanke. De ska inte bara skydda händerna och ge en god komfort, de ska dessutom bidra till bättre känsla i träningen och även vara slitstarka. Nedan listar vi några saker som kan vara bra att ha koll på när man ska välja rätt träningshandske :

Materialval & kvalité

Material och kvalité är bland de viktigaste när det kommer till gymhandskar och det är detta som ofta skiljer en premium handske jämfört med billiga gymhandskar. Majoriteten av dagens modeller består till mestadels av antingen läder eller syntetiskt material. Vi tycker att läderhandskar är det bättre materialet då de är mer slitstarka och ger ett bättre grepp. Jämför vi med modeller i syntet material så är fördelarna istället att de är något lättare att tvätta då de ofta tål tvättmaskin samtidigt som de ofta kommer i en billigare prisklass. Vi tycker ifall man är ny till det här konceptet och vill pröva träningshandskar för första gången så kan man absolut prova billiga syntet träningshandskar.

Bästa Gymhandskar

Passform & storlek

Självklart vill man att handskarna ska vara bekväma med en god passform dels för att ge en god komfort men också kunna ge ett bra grepp. Materialvalet är såklart viktigt men även vadderingen på handskarna. Vadderingen är det som skyddar händerna från sår och blåsor men om handskarna har alldeles för mycket vaddering så riskerar greppet att bli sämre.

Gymhandskarna kommer i stort sett alltid i flera olika storlekar, allt från extra small till extra large. Om man är osäker på vilken storlek man ska ha så brukar det stå i produktspecifikationen vilket omkrets runt handflatan som handsken har, mät sedan på din egna hand så du försäkrar dig om att du beställer rätt storlek.

Det ska också nämnas att det finns gymhandskar som är anpassade för dam eller herr händer, därför kan det vara en god idé att även kika på detta i produktspecifikationen så att man köper rätt produkt.

Långa eller korta fingrar

Majoriteten av dagens träningshandskar har avklippta fingrar då man sällan använder fingertopparna till styrketräning. När handskarna är avklippta bidrar det också till en bättre ventilation för händerna. Fördelarna med träningshandskar med långa fingrar är istället ifall man utför träning där man använder hela handen och är i behov av skydd eller grepp även längst ut i fingrarna. Dessutom kan handskar med långa fingrar vara att föredra om man ska träna utomhus och vill minska risken för att frysa. För att sammanfatta så tycker vi att det mest handlar om smak och tycke om man föredrar korta eller långa handskar.

Träningshandskar Dam

Rengöring

Självklart vill man att rengöringen ska vara enkel och praktisk. Alla modeller tål tyvärr inte tvättmaskin och därför kan det vara bra att kolla produktspecifikationen samt vilken temperatur de bör tvättas i. Generellt sätt så kan man säga att handskar i läder så är det handtvätt som gäller medans syntet ofta går bra i tvättmaskin, men det finns såklart undantag.

Plats nummer 1 - Gymhandskar herr

Better Bodies Pro Gym Gloves

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Storlekar : S – XL
Material :
40 % läder, 40 % spandex, 20 % polyuretan

Kommentar : Vi gillar Better Bodies Pro Gymhandskar tack vare att de är tillverkade i ett stryktåligt läder kombinerat med ett flexibelt spandex vilket passar bra för framförallt styrketräning och tyngdlyftning. Den fästs tack vare ett kardborre band i handleden och den har avkortade fingrar för att ge god ventilation för händerna. Dessa gymhandskar finns i storlekarna S till XL och det ska nämnas att det är enbart handtvätt på denna modell.

Det som vi tycker gör att dessa handskar sticker ut något jämfört med andra modeller är just det kraftfulla lädret som ger både ett bra grepp men som skyddar händerna så man kan fokusera på själva styrketräningen. Materialvalet bidrar också till att handskarna håller längre istället för att man ska behöva köpa fler handskar oftare. Priset blir något högre men det beror på det fina materialvalet. Helt enkelt ett par välgjorda gymhandskar som vi tycker passar för alla typer av utövare men kanske främst för något mer erfarna som gärna lägger en extra peng på ett par premium träningshandskar för gymmet.

Better Bodies Pro Gym Gloves finns att köpa här :

Plats nummer 2 - träningshandskar herr

Better Bodies Basic Gym Gloves

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Storlekar : S – XL
Material : 
50% Polyurethanes, 50% Nylon

Kommentar : Det här är budgetmodellen i Better Bodies serie gymhandskar. Den här modellen kommer med en vadderad handflata kombinerat med ett elastisk mesh material på baksidan samt även mellan fingrarna vilket bidrar till att skapa en god ventilation för händerna. Handskarna finns i en bred storleksval mellan XS till XL (beroende på butik) och som ett plus i kanten är de tvättbara vilket alltid är praktiskt.

Vi tycker att dom här träningshandskarna är billiga och prisvärda framförallt om man är ny till konceptet att träna med handskar och inte vill spendera allt för mycket pengar sin första modell. Är man däremot mer erfaren utövare som gillar tyngre lyft så kan vi rekommendera ”pro” modellen ovan. Den välkända svenska fitness butiken gymgrossisten har även rankat den här produkten som deras toppsäljare vilket vi tycker ger en bra fingervisning om ett par bra prisvärda träningshandskar.

Better Bodies Basic Gym Gloves finns att köpa här :

Plats nummer 3

Casall Sports Prod Exercise Glove Long fingers - Unisex

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Storlekar : XXS – XL
Material :
Polyurethane 60%, Nylon 30%, Elastan 10%

Kommentar : Casall Sports Prod Exercise Glove Long fingers kommer till skillnad från många andra modeller med hela fingrar vilket vissa utövare föredrar och som kan vara praktiskt om man gillar att träna utomhus eller annan typ av träning där man använder hela handen. Dessa handskar har försetts med förstärkningsmaterial i handflatan kombinerat med ett syntet material med god stretch på baksidan vilket ger handskarna både bra grepp och komfort. Handskarna finns i storlekar mellan XXS till XL och de är unisex vilket innebär att de passar för både herrar och damer. Det ska även nämnas att de ska tvättas för hand i max 40 grader.

Vi tycker att dessa handskar passar alla utövare som främst är på jakt efter de långa fingrarna i handskarna i övrigt så tycker inte vi att de skiljer sig så mycket åt jämfört med många andra modeller på marknaden.

Casall Sports Prod Exercise Glove Long Fingers – Unisex finns att köpa här :

Plats 1 : bästa träningshandskar gym dam

Better Bodies Womens Training Glove

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Storlekar : S – L
Material : 
60% polyuretaner, 40% nylon mesh

Kommentar : Better Bodies Womens Gymhandskar Dam är som namnet antyder anpassad för damer. Handskarna kommer med syntetiskt läder kombinerat med ett nylon meshtyg. Meshtyget bidrar till en bättre rörlighet och därmed även grepp. På handflattorna finns en extra vaddering för att skydda händerna. Handskarna finns i rosa samt svart och som ett plus i kanten kan handskarna tvättas i tvättmaskinen.

Materialet är inte riktigt i samma klass som vinnaren ovan men däremot så kommer dessa handskarna i ett något billigare pris vilket kan vara önskvärt speciellt om man är ny till konceptet med gymhandskar och inte vill lägga de största pengarna på sin allra första modell. Helt enkelt ett par prisvärda dam gymhandskar som gör jobbet.

Better Bodies Womens Training Gloves finns att köpa här :

Plats nummer 2

Casall Exercise Glove Long Finger Wmns

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Storlekar : XS – L
Material :
60% Polyurethane, 30% Nylon & 10% Elastan

Kommentar : Casall Exercise Glove Long Finger Wmns kommer till skillnad från många andra modeller med hela fingrar vilket vissa utövare föredrar och som kan vara praktiskt om man gillar att träna utomhus eller annan typ av träning där man använder hela handen. Dessa handskar har försetts med förstärkningsmaterial i handflatan kombinerat med ett syntet material med god stretch på baksidan vilket ger handskarna både bra grepp och komfort. Handskarna är anpassade för damer och finns i storlekar mellan XS till L beroende på butik. Det ska även nämnas att de ska tvättas för hand i max 40 grader.

Vi tycker att dessa handskar passar alla utövare som främst är på jakt efter de långa fingrarna i handskarna i övrigt så tycker inte vi att de skiljer sig så mycket åt jämfört med många andra modeller på marknaden.

Casall Exercise Glove Long Finger Women finns att köpa här :

Plats 3

C.P. Sports Iron Glove Comfort

4.3/5

Betyg 4.3 / 5

Storlekar : S – L
Material : 
65% polyuretan, 25% nylon, 7% bomull, 3% skum

Kommentar : Om du är på jakt efter ett par riktigt billiga träningshandskar eller kanske ditt första par så kan vi tipsa om C.P. Sports Iron Glove Comfort. Dessa handskar är tillverkade i ett slitstarkt material med vadderad kontaktyta för att dels bidra till att skydda händerna men också ge ett bra grepp. På baksidan är handskarna utrustade med ett justerbart spänne och på ovansidan ett elastiskt material som inte bara ger god rörlighet för händerna men som också skapar en bra andningsförmåga vilket kan vara önskvärt för händerna.

Jämfört med dom finaste handskarna så är det inte riktigt samma kvalité på dessa handskar men de duger gott med tanke på vad vi tycker är en billig prislapp.

C.P. Sports Iron Glove Comfort finns att köpa här :

Vanliga frågor

Gymhandskar bidrar till att dels skapa ett bättre grepp men också skydda händerna vilket i sin tur bidrar till att man får ett bättre träningspass

Nej, alla modeller tål inte tvättmaskin, därför kan det vara viktigt att dubbelkolla produktspecifikationen

Gillade du den här artikeln om att finna bästa träningshandskarna? Läs gärna fler av våra artiklar om träning & kost

Vår topplista gymhandskar herr bäst i test

Utgången produkt

Schiek Womens Gel Gloves

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Storlekar : S – M
Material : 
Syntetiskt läder

Kommentar : Vi tycker att Schiek 520 Womens Gel Gloves är ett par snygga och stilrena träningshandskar som är tillverkade i syntetiskt läder kombinerat med en komfortabel gelvaddering. Det här ger ett par dam träningshandskar som inte bara ger ett bra grepp men som också ger god komfort. Som ett plus i kanten brukar även läder ha en förmåga att bidra till att handskarna får en bättre livslängd.

Prislappen är något högre men då ska man ha i åtanke att handskarna är konstruerade i läder vilket ofta ger en något högre pris. Vi tycker att den här modellen har bra materialval och en snygg design som vi tror fungerar bra för alla typer av utövare oavsett om man ska pröva träningshandskar för första gången eller har använt handskar vid träning förut.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 9

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *