Golfset Barn & Junior • Bäst i Test • Sportporten.se

Golfset barn & Junior - Vi testar golfklubbor för barn & juniorer

Har din son eller dotter fått upp ögonen för golf? Börjar det bli dags att köpa ett golfset till ditt barn? Ibland kan det vara en djungel att köpa rätt junior golfset då både golfklubborna och golfbagarna kan skilja sig åt när det kommer till storlek, svårighetsgrad och kvalité.

I den här artikeln berättar vi om golfklubbor för barn och juniorer. Vårt mål är att hjälpa dig som förälder att hitta det allra bästa när det kommer till golfset för barn. Vi kommer inleda artikeln med att berätta om golfklubbor till barn samt vad som kan vara bra att tänka på när man köper ett barn golfset. Avslutningsvis kommer vi att testa och recensera våra favoriter till bästa golfklubborna för barn och junior från åldrarna 2-14 år.

Våra favoriter bästa golfklubbor för barn & Junior 2021 - Bäst i test

Golfklubbor Pojkar 11-14 år

Wilson ProStaff JGI Junior

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Golfklubbor Flickor 11-14 år

Wilson ProStaff JGI Junior - Flickor

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Golfklubbor 11-14 år

Legend Juniorset

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Golfklubbor 8-11 år

Wilson JGI Junior Set 8 - 11

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Golfklubbor 5-8 år

Wilson JGI Junior Set 5 - 8

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Golfklubbor 2-4 år

INESIS Golfset Barn 2-4 år

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Golfset för barn & juniorer

När du ska köpa ett golfset till din junior så handlar det ofta om att köpa rätt junior golfset mer än att köpa det allra dyraste och tro att din junior kommer presentera bra golf. Tillverkarna är ofta duktiga med att sälja barn golfklubbor som hela golfset, det vill säga att du även får en junior golfbag inkluderat i golf paketet, allt för att göra det lättare för dig som förälder så att du slipper köra golfklubbor och golfbag separat.

Golfset för barn och juniorer är mindre till storleken och är anpassade för åldersgruppen med hänsyn till längd men också styrka och svinghastighet. Dessutom kommer barn golfbagen i en mindre och lättare storlek dels för att passa barn golfklubborna men också i en lägre vikt för att de ska vara enklare och mindre belastande att bära runt på.

Om du som förälder inte spelar golf så kan det vara vissa saker som är bra att veta innan du köper ett junior golfset. Ett komplett golfset innehåller flera golfklubbor med olika egenskaper som är anpassade för olika typer av situationer på golfbanan.

Den största klubban som brukar följa med i de flesta golfset är en driver, det här är den längsta och tyngsta golfklubban som används från utslagsplatsen för att slå långt. Därefter kommer fairwaywoods eller hybridklubba som kan användas både från utslagsplatsen men också ute på banan. Sedan kommer järnklubborna som oftast startar med järn 5 och går upp till järn 6, järn 7, järn 8, järn 9 till pitch ”p”. Järnklubborna används ute på banan medans pitch, järn 9a och kanske till och med järn 8a har ett högre loft och därför används de mest för spelet nära green. De lägre järnklubborna, ner emot järn 5 , järn 6 och järn 7 kallas för långa järnklubbor. De långa järnen men också driver och fairwaywood är något mindre loftade för att bollbanan ska vara något flackare som resulterar i att slaget bli längre. 

Vissa junior golfset kan även innehålla wedge eller sandwedge ”sw” vilket är en närspelsklubba med mycket loft som man i stort sätt bara använder runt green och de korta slagen där du vill få mycket höjd på bollen samtidigt som den stannar snabbare på green.

Sist har vi puttern som används på green för att putta golfbollen.

Golfklubbor Barn

Skillnad på junior och senior golfklubbor

Den största skillnaden mellan barn och junior golfklubbor i jämförelse med seniorgolfklubbor är längd, tyngd och flex.
Juniorklubbor är helt enkelt kortare till längden för att det ska passa till juniorer. De är också lättare i vikt så att de blir enklare och snällare att svinga. Dessutom har juniorklubborna mer flexibilitet i skaftet, för att vara anpassat för ett barns svinghastighet och tajming. Som en sista punkt så är även greppet mindre för att passa till barns mindre händer.

Om en junior spelar med vuxen golfklubbor så kommer det förmodligen bli för svårspelat, det blir för tungt att svinga, svårare att träffa bollen och det kommer bli en mycket tuffare väg in i sporten golf. 

När kan barn börja spela med seniorklubbor?

Men när kan man gå över från att spela med juniorklubbor till vuxen golfklubbor? Det kan vara en mycket individuell fråga. Barn golfset är oftast tillverkade för nybörjare med målet att vara en lätt och rolig start på golfkarriären. Men om din junior börjar närma sig 13-14 år, växer bra och börjar få en snabbare svinghastighet så kan det vara värt att börja titta på vuxengolfklubbor. Vårt tips är att till en början, kika på järnklubbor i grafit skaft då dessa är något mjukare och snällare att börja med.

Golfspelare Barn

Vänster eller högerklubbor?

Golfklubbor tillverkas för både vänsterhänta och högerhänta. När du ska välja rätt klubbor till din junior så är högerklubbor för högerhänta och vänsterklubbor för vänsterhänta.

Hur väljer jag ut de bästa golfklubborna för barn & junior?

Men hur väljer jag ut de bästa golfklubborna för juniorer och barn? Det finns vissa faktorer som är viktiga att tänka på men de absolut viktigaste är att klubborna är i rätt längd och därför säljs junior golfset ofta med en ålders kategori.
Så välj först och främst klubbor utefter vilken ålder det gäller. Om ditt barn är mitt emellan ålders kategorier eller växer väldigt mycket för sin ålder så är det bättre att hellre köpa för stora än för små klubbor. Det är enkelt för en golfare att bara greppa ner några centimeter på golfklubban men att ändå kunna få ut en full och bra golfsving.

Golfset Barn & Junior

Antal klubbor i bagen

Golfset kan komma med olika antal golfklubbor. Ju längre ner i ålders kategorin vi kommer desto mindre antalet klubbor finner du ofta i golfseten. Det beror på att det inte gör någon större skillnad för barn i låga åldrar med mycket klubbor i bagen då de inte har utvecklat någon större längd eller precision i slagen som gör att det skulle bli någon större skillnad för deras golfspel med mycket klubbor i bagen.

När du ska välja rätt golfset så se till att det finns en putter i bagen då putta är ett obligatoriskt golfslag och barn ska inte använda vanliga golfklubbor på green.

Våra Favoriter Bästa golfset barn & junior 2021 - bäst i test

Golfset Junior 11 - 14 år Pojkar

Wilson ProStaff JGI Junior

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Antal klubbor : 6
Passar till ålder : 11 – 14 år
Passar till längd : 142 – 160 cm lång

Kommentar: Wilson ProStaff JGI Junior är ett junior goflset som är skapat för att passa till golfare som är mellan 142 – 160 cm långa. Det här är ett fullvärdigt golfset där din junior får tillgång till en putter, en wedge, 2 järnklubbor, en hybrid samt en driver som används för att kunna slå riktigt långt. Klubborna i sig har en låg vikt och bra flexibilitet som gör att de mest passar till nybörjare men också erfarna junior golfare som börjar få en snabbare svinghastighet.

Wilson ProStaff JGI Junior kommer med en medföljande lättviktsbag som är anpassad för juniorklubbor som gör att det blir enkelt och lätt att bära på klubbor och bag. Dessutom kommer den med sköna axelremmar och bra praktiska fickor som gör det enkelt att förvara golfkläder, golfbollar m.m.

Wilson ProStaff JGI Junior har allt vi söker i ett bra golfset för juniorer i åldrarna 11 – 14 år där juniorer får chansen att på ett roligt sätt utvecklas inom golf med flera golfklubbor som täcker ett brett spann av olika golfslag ute på banan.

Golfset Junior 11 - 14 år Flickor

Wilson ProStaff JGI Junior Girls

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Antal klubbor : 6
Passar till ålder : 11 – 14 år
Passar till längd : 142 – 160 cm lång

Kommentar: Wilson ProStaff JGI Junior är ett junior golfset som är skapat för att passa till tjejer som är mellan 142 – 160 cm långa. Det här är ett nästan komplett golfset som innehåller en putter, en wedge, järn 5 och järn 8, en hybrid samt en driver som används för de långa slagen från utslagsplatsen. Golfklubborna i sig har en låg vikt och god flexibilitet som gör att de mest passar till nybörjare men också erfarna golfare som börjar få en snabbare svinghastighet.

Wilson ProStaff JGI Junior kommer med en medföljande bärbag i låg vikt som är anpassad för juniorklubbor som gör att det blir enkelt och lätt att bära på klubbor och bag. Dessutom kommer den med sköna axelremmar och bra praktiska fickor som gör det enkelt att förvara golfkläder, golfbollar m.m.

Wilson ProStaff JGI Junior har allt vi söker i ett bra golfset för flickor i åldrarna 11 – 14 år där juniorer får chansen att på ett roligt sätt utvecklas inom golf med flera golfklubbor som täcker ett brett spann av olika golfslag ute banan.

Golfset Junior 11 - 14 år

Legend Juniorset

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Antal klubbor : 6
Passar till ålder : 11 – 14 år
Passar till längd : 142 – 160 cm lång

Kommentar: Legend Juniorset kommer som ett nybörjarvänligt junior golfset som passar för åldrarna 11 – 14 år eller för juniorer som har en längd mellan 142 – 160 cm. Det här juniorsettet kommer med en driver, hybrid, järn 7, järn 9, sw och putter, vilket gör att din junior kommer kunna slå flera olika typer av golfslag. 

Golfbagen är av typen bärbag med komfortabel dubbelbärsele som i läkt vikt som ska göra det enkelt för din junior att bära runt på golfbagen. Den har dessutom många praktiska fack där det är enkelt att förvara golfutrustning som golfbollar, peggar m.m.

Klubborna är lättspelade tack vare att de är mjuka och har en bra flexibilitet som gör det enklare att få en bättre längd och precision på golfslagen.

Golfset Junior 8 - 11 år

Wilson JGI Junior 8 - 11

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Antal klubbor : 5
Passar till ålder : 8 – 11 år
Passar till längd : 127 – 142 cm lång

Kommentar: Vill du hitta ett bra golfset till ditt barn? Wilson JGI Junior 8 – 11 är ett praktiskt barn golfset som passar för barn mellan 127 – 142 cm. I det här golfpaketet inkluderas en driver, en hybrid, en järnklubba, wedge och putter. Det gör att ditt barn kommer kunna slå flera typer av slag på golfbanan och få en brett innehåll av olika golfklubbor.

Precis som med de andra modellerna i Wilsons JGI serie så är det här nybörjarvänliga golfklubbor men som också passar för duktigare barn som börjar få en snabbare svinghastighet. Barnklubborna har en låg vikt som gör det enkla att svinga men också en bra flexibilitet som gör det enklare att få en bra bollträff som gör att slagen blir längre.

Golfbagen är såklart tillverkad och anpassad för att det ska vara enkelt och lätt för barn att bära runt på bagen. Den kommer dessutom med praktiska och smidiga fack för att förvara golfutrustning. Wilson JGI Junior är helt enkelt ett bra golfset som passar till barn i åldrarna 8 – 11 år.

Golfset Junior 5 - 8 år

Wilson JGI Junior 5 - 8

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Antal klubbor : 4
Passar till ålder : 5 – 8 år
Passar till längd : 101 – 127 cm lång

Kommentar: Wilson JGI Junior 5 – 8 är den minsta av denna produktserie som passar för barn i åldrarna 5 – 8 år eller med en längd mellan 101 – 127 cm. Det här barn golfsetet innehåller en driver, ett järn, en wedge och en putter som gör att din barn kan få pröva på olika typer av golfslag.

Det här är ett golfpaket som är ett bra och lättspelat första golfset när barn ska lära sig spela golf. Klubborna är extremt mjuka med mycket flexibilitet som ska hjälpa barn att träffa bollen även vid lösa svinghastigheter vilket små barn ofta har. Vikten är låg vilket gör att barn ska orka svinga runt klubban med god precision.

Golfbagen kommer i en låg vikt som gör att de yngsta barnen ska på ett enkelt sätt kunna bära runt klubborna och bag.

Golfset barn 2 - 4 år

INESIS Golfset Barn

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Antal klubbor : 2
Passar till ålder : 2 – 4 år
Passar till längd : Under 100 cm lång

Kommentar: Inesis minsta golfset för barn kommer med en järn 9 och en putter som är anpassade för barn under 1m eller 2 – 4 år gamla. Det här är bland de minsta klubborna på marknaden och är tillverkade för att barn ska få en snäll och rolig start på golfkarrären. Klubbhuvudet är något större för att det ska bli enklare att träffa bollen samtidigt som de också är mycket lätta i vikt för att barn ska orka svinga dessa klubbor. Då barn i den här åldern har så pass lösa svingar så behövs inte mer än en järnklubba.

Golfbagen är av en mindre enklare modell där det finns ett bra fack där det går att förvara enklare golfutrustning som golfbollar, peggar m.m.

Gillade du den här artikeln om golfset för barn? läs gärna fler av våra artiklar om golf

Mer artiklar om golf för barn :
https://golf.se/for-spelaren/spela-golf/golfaventyret/

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 19

Dela på facebook
Dela på email
Dela på print
Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *