Search

Golfset Barn & Junior – Bäst i Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för NordicaGolf, Happy Golfer, Dingolfshop

Golfset barn & Junior - Sportporten

Har din son eller dotter fått upp ögonen för golf? Kikar du som förälder på att eventuellt investera i ett junior golfset till ditt barn? Ett golfset anpassat för barn är ett komplett golfpaket som inkluderar både barn golfklubbor men också en mindre golfbag så att det ska bli lätt för barn att komma igång med golfen. Men ibland kan det vara en djungel att köpa rätt golfset då både golfklubborna och golfbagarna kan skilja sig åt när det kommer till storlek, svårighetsgrad och kvalité.

Därför har vi valt att skapa den här artikeln med målsättning att hjälpa dig som förälder att hitta ett golfset till din junior. Vi kommer inleda artikeln med att berätta om golfklubbor till barn samt vad som kan vara bra att tänka på så att man köper rätt modell. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt att presentera våra favoriter till bästa golfset barn & junior 2024 där vi kategoriserar våra topplistor utefter åldersgrupp och ifall klubborna är anpassade för pojkar eller flickor.

Våra favoriter golfklubbor barn & Junior 2024

Golfset junior 8 - 14 år pojkar

Legend Juniorset

Golfset 11-14 år

Legend Juniorset

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

MacGregor Juniorset DCT 9-12

Golfset 9-12 år

MacGregor Juniorset DCT 9-12

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Wilson JGI Junior

Golfset 8-11 år

Wilson JGI Junior Set 8 - 11

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Golfset Junior 8 - 14 år flickor

Wilson ProStaff JGI Junior - Flickor

Golfset 11-14 år

Wilson ProStaff JGI Junior - Flickor

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

MacGregor Juniorset DCT 9-12 pink

Golfset 9-12 år

MacGregor Juniorset DCT 9-12

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

Golfset Barn 5 - 8 år

Wilson JGI Junior Set 5 - 8

Golfset 5-8 år

Wilson JGI Junior Set 5 - 8

4.8/5

Betyg 4,8 / 5

MacGregor Juniorset DCT 6-8 red

Golfset 6-8 år

MacGregor Juniorset DCT 6-8

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Golfset barn 3 - 5 år

Oncourse Juniorset 3-5

Golfset 3-5 år

Oncourse Juniorset 3-5 år

4.7/5

Betyg 4,7 / 5

Golfset barn & junior

När man ska köpa ett golfset till sin junior så handlar det ofta om att köpa ”rätt” golfklubbor mer än att köpa det allra dyraste och tro att din junior kommer bli världsbäst på golf. Tillverkarna är ofta duktiga med att sälja barn golfklubbor som hela golfset, det vill säga att man även får en golfbag inkluderat i paketet, allt för att göra det lättare för dig som förälder så att man slipper köra golfklubbor och golfbag separat.

Golfset för barn är mindre till storleken och är ofta anpassade för åldersgrupp med hänsyn till längd men också styrka och svinghastighet. Dessutom kommer barn golfbagen i en mindre och lättare storlek dels för att passa barn golfklubbor men också i en lägre vikt för att de ska vara enklare och mindre belastande att bära runt på.

Om ditt barn är ny till golf och behöver få sitt gröna kort samt ett billigt golfmedlemskap kan vi tipsa om praktiska upplägg från Happy Golfer nedan. Det innebär att man får tillgång till sitt golf-id och kan komma igång och börja spela på golfbanor.

Vad innehåller ett golfset?

Om du som förälder inte spelar golf så kan det vara vissa saker som är bra att veta innan man investerar i ett golfset. Ett komplett golfset innehåller flera golfklubbor med olika egenskaper som är anpassade för olika typer av situationer och lägen som kan uppstå på golfbanan.

Den största klubban som brukar följa med i de flesta golfset är en driver, det här är den längsta och tyngsta golfklubban som används från utslagsplatsen för att slå långt. Därefter kommer fairwaywoods eller hybridklubba som kan användas både från utslagsplatsen men också ute på banan.

Sedan kommer järnklubborna som oftast startar med järn 5 och går upp till järn 6, järn 7, järn 8, järn 9 till pitch ”p”. Järnklubborna används ute på banan medans pitch, järn 9a och kanske till och med järn 8a har ett högre loft och därför används de mest för spelet nära green där man vill få en hög bollbana och lite rull när bollen landar på green. 

De lägre järnklubborna, ner emot järn 5 , järn 6 och järn 7 kallas för långa järnklubbor. De långa järnen men också driver och fairwaywood är något mindre loftade för att bollbanan ska vara något flackare som resulterar i att slagen bli längre.

Vissa junior golfset kan även innehålla wedge eller sandwedge ”sw” vilket är en närspelsklubba med väldigt mycket loft som man i stort sätt bara använder runt green och de korta slagen där man vill få mycket höjd på bollen samtidigt som den stannar snabbare på green.

Sist har vi puttern som används på green för att putta golfbollen, den här klubban är i stort sett obligatorisk att ha i golfbagen.

Golfklubbor Barn

Skillnad på golfklubbor junior & Senior

Den största skillnaden mellan barn och junior golfklubbor i jämförelse med seniorgolfklubbor är längd, tyngd och flex.
Juniorgolfklubbor är helt enkelt kortare till längden för att det ska passa till en junior. De är också lättare i vikt så att de blir enklare och snällare att svinga. Dessutom har juniorklubborna mer flexibilitet i skaftet, för att vara anpassat för ett barns svinghastighet och tajming. Som en sista punkt så är även greppet mindre för att passa till barns mindre händer.

Om en junior spelar med vuxen golfklubbor så kommer det förmodligen bli för svårspelat, det blir för tungt att svinga, svårare att träffa bollen och det kommer bli en mycket tuffare väg in i sporten golf. 

När kan barn börja spela med seniorklubbor?

Men när kan man gå över från att spela med juniorklubbor till vuxen golfklubbor? Det kan vara en mycket individuell fråga. Barn golfset är oftast tillverkade för nybörjare med målet att vara en lätt och rolig start på golfkarriären. Men om din junior börjar närma sig 12-14 år, växer bra och börjar få en snabbare svinghastighet så kan det vara värt att börja titta på vuxen golfklubbor. Vi rekommenderar att till en början kika på järnklubbor i grafit skaft då dessa är något mjukare och snällare vilket kan vara att föredra för att underlätta övergången från barn- till vuxen golfklubbor.

Golfspelare Barn

Vänster eller högerklubbor?

Golfklubbor tillverkas för både vänsterhänta och högerhänta. När man ska välja ut rätt klubbor så är högerklubbor för högerhänta och vänsterklubbor för vänsterhänta.

Hur väljer jag ut de bästa golfklubborna till mitt barn?

Men hur väljer man ut de bästa golfklubborna för juniorer och barn? Det finns vissa faktorer som är viktiga att tänka på men de absolut viktigaste är att klubborna är i rätt längd och därför säljs junior golfset ofta med en ålders kategori för att göra det enklare för dig som förälder.

Så vi rekommenderar att först och främst välja golfset utefter vilken ålder som klubborna är anpassade för. Om ditt barn är mitt emellan ålders kategorier eller växer väldigt mycket för sin ålder så tycker vi att det är bättre att hellre köpa för stora än för små klubbor. Det är enkelt för en golfare att bara greppa ner några centimeter på golfklubban men att ändå kunna få ut en full och bra golfsving.

Golfset Barn & Junior

Antal klubbor i bagen

Golfset kan komma med olika antal golfklubbor. Ju längre ner i ålders kategorin vi kommer desto mindre antalet klubbor finner man ofta i golfseten. Det beror på att det inte gör någon större skillnad för barn i låga åldrar med mycket klubbor i bagen. Barn i låga åldrar har inte ännu utvecklat någon större längd eller precision i slagen som gör att det skulle bli någon större skillnad för deras golfspel med många klubbor i bagen.

När man ska välja rätt golfset så se till att det finns en putter i bagen då putta är ett obligatoriskt golfslag och barn ska inte använda vanliga golfklubbor på green. Vi tipsar om att alltid kolla en extra gång att det är rätt fattning på klubborna ifall golfklubborna ska vara anpassade för en högerhänt eller väsnterhänt golfare.

Våra Favoriter golfset barn & junior bäst i test 2024

Golfklubbor junior 11 - 14 år

Legend Juniorset

Legend Juniorset

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Antal klubbor : 6
Passar till ålder : 11 – 14 år
Passar till längd : 142 – 160 cm lång

Kommentar: Vi vill tipsa om Legend Juniorset som är ett ett nybörjarvänligt junior golfset som är anpassat för barn i åldrarna 11 – 14 år eller för juniorer som har en längd mellan 142 – 160 cm. Det här juniorsettet kommer med en driver, hybrid, järn 7, järn 9, sw och putter, vilket gör att din junior kommer kunna slå flera olika typer av golfslag och situationer som kan uppstå på golfbanan. Klubborna är lättspelade tack vare att de är mjuka och har en bra flexibilitet som bidrar till att de blir enklare att få en bättre längd och precision på golfslagen även om man inte ännu hunnit få den bästa tajmingen i svingen.

Golfbagen är av typen bärbag med komfortabel dubbelbärsele som i läkt vikt som ska göra det enkelt för din junior att bära runt på golfbagen. Bagen har dessutom praktiska fack där man att förvara sina tillhörigheter och golfutrustning som golfbollar, peggar m.m.

Vi rekommenderar Legend Juniorgolfset till alla typer av utövare som är mellan 11 – 14 år som vill hitta ett bra golfset med samtliga nödvändiga klubbor i bagen. Den här modellen finns även för vänsterhänta, klicka här

Legend Juniorset finns att köpa här :

Golfklubbor Junior 9 - 12 år

MacGregor Juniorset DCT 9-12

MacGregor Juniorset DCT 9-12

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Antal klubbor : 6
Passar till ålder : 9 – 12 år

Kommentar: MacGregor Juniorset DCT 9 – 12 passar för barn som är just mellan 9 – 12 år gamla. I det här paketet är 6 golfklubbor är inkluderade med en driver på 15 grader för det långa spelet från tee men också en hybrid på 22 grader som kan användas från tee, fairway men också snällare lägen i ruffen. MacGregor DCT 9-12 kommer också med en järn 7, järn 9 och sand wedge vilket gör att ditt barn kommer ha tillgång till en stor variation med golfklubbor från alla möjliga lägen och situationer på banan. Självklart medföljer även en putter för spel på green.

Klubbskaften är av en mjuk karaktär i en lättvikt som kommer ge en god flexibilitet för lösare svingar vilket passar perfekt till ett barn som är nya till golf. Det här gör att barn lättare orkar svinga klubban men tack vare flexibiliteten så hjälper klubban till i tajmingen vid bollträffen vilket ger snälla och förlåtande egenskaper när man ska lära sig golf.

Bagen är av typen bärbag med axelremmar så att ditt barn smidigt kan bära runt på golfklubborna. Den har dessutom flera praktiska fack för förvaring av enklare golfutrustning. Vi tycker att det här är ett bra och välgjort golfset för en junior som är i åldern mellan 9 – 12 år och som vill hitta ett komplett juniorset med en praktiskt bärbag.

MacGregor Juniorset DCT 9-12 finns att köpa här :

Golfklubbor Junior 8 - 11 år

Wilson JGI Junior

Wilson JGI Junior 8 - 11

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Antal klubbor : 5
Passar till ålder : 8 – 11 år
Passar till längd : 127 – 142 cm lång

Kommentar: Vill du hitta ett bra golfset anpassat för barn mellan 8 – 11 år? Då vill vi tipsa om Wilson JGI Junior 8 – 11 som är ett praktiskt barn golfset anpassat för barn mellan 127 – 142 cm. I det här golfpaketet inkluderas en driver, en hybrid, en järnklubba, wedge och putter. Det gör att ditt barn kommer kunna slå flera typer av slag som kan uppstå på golfbanan.

Precis som med de andra modellerna i Wilsons JGI serie så är det här nybörjarvänliga golfklubbor men som också passar för duktigare barn som börjar få en snabbare svinghastighet. Barnklubborna har en låg vikt som gör det enkla att svinga men också en bra flexibilitet som bidrar till att det blir enklare att få en bra bollträff som gör att slagen blir längre med en bättre precision.

Bagen kommer med många praktiska och smidiga fack för att förvara golfutrustning. Vi tycker att Wilson JGI Junior helt enkelt är ett bra golfset som passar till barn i åldrarna 8 – 11 år som vill ha många klubbor i bagen med en praktiskt och funktionell bag med mycket förvaringsutrymme.

Wilson JGI Junior 8 – 11 finns att köpa här :

Golfklubbor Junior 11 - 14 år Flickor

Wilson ProStaff JGI Junior - Flickor

Wilson ProStaff JGI Junior Girls

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Antal klubbor : 6
Passar till ålder : 11 – 14 år
Passar till längd : 142 – 160 cm lång

Kommentar: Wilson ProStaff JGI Junior är ett junior golfset som är skapat för att passa till tjejer som är mellan 142 – 160 cm långa eller mellan 11 – 14 år. Det här är ett komplett junior golfset som innehåller en putter, en wedge, järn 5 och järn 8, en hybrid samt en driver som används för de långa slagen från tee. Golfklubborna i sig har en låg vikt och god flexibilitet som bidrar till att de mest passar till nybörjare men också erfarna golfare som börjar få en snabbare svinghastighet.

Wilson ProStaff JGI Junior kommer med en medföljande bärbag i låg vikt som är anpassad för juniorklubbor som bidrar till att det blir enkelt och lätt att bära på klubbor och bag. Dessutom kommer paketet med en väl tilltagen bag med många fack där man enkelt kan förvara mycket av sin golfutrustning men även andra tillhörigheter.

Vi rekommenderar Wilson ProStaff JGI Junior för golfare som söker ett bra golfset anpassat för flickor i åldrarna 11 – 14 år där man får chansen att på ett roligt sätt utvecklas inom golf med flera golfklubbor som täcker ett brett spann av olika golfslag och situationer ute banan.

Wilson ProStaff JGI Junior Girls finns att köpa här :

Golfklubbor Junior 9 - 12 år Flickor

MacGregor Juniorset DCT 9-12 pink

MacGregor Juniorset DCT 9-12

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Antal klubbor : 6
Passar till ålder : 9 – 12 år

Kommentar: MacGregor Juniorset DCT 9 – 12 passar för barn som är just mellan 9 – 12 år gamla. I detta paket så är 6 golfklubbor inkluderade med en driver på 15 grader för det långa spelet från tee men också en hybrid på 22 grader som kan användas från tee, fairway men också snällare lägen i ruffen. MacGregor DCT 9-12 kommer också med en järn 7, järn 9 och sand wedge vilket gör att ditt barn kommer ha ett brett innehåll med golfklubbor från alla möjliga lägen som kan uppstå på banan. Självklart medföljer även en putter för spel på green.

Klubbskaften är av en mjuk karaktär i en lättvikt som kommer ge en god flexibilitet för lösare svingar vilket passar perfekt till ett barn som är nya till golf. Den lätta vikten bidrar till att barn orkar svinga klubborna och flexibiliteten bidrar till en bättre tajming till bollträffen vilket gör att klubborna är skräddarsydda efter barngolfare.

Bagen är av typen bärbag med axelremmar så att ditt barn smidigt kan bära runt på golfklubborna. Den har dessutom flera praktiska fack för förvaring av enklare golfutrustning. Vi rekommenderar de här klubborna till flickor som är mellan åldrarna 9 – 12 år som vill ha tillgång till många golfklubbor i en praktiskt och rymlig bärbag.

MacGregor Juniorset DCT 9 – 12 finns att köpa här :

Golfklubbor Junior 5 - 8 år

Wilson JGI Junior Set 5 - 8

Wilson JGI Junior 5 - 8

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Antal klubbor : 4
Passar till ålder : 5 – 8 år
Passar till längd : 101 – 127 cm lång

Kommentar: Wilson JGI Junior 5 – 8 är den minsta av denna produktserie från Wilson som passar för barn i åldrarna 5 – 8 år eller med en längd mellan 101 – 127 cm. Det här barn golfsetet innehåller en driver, en järnklubba, en wedge och en putter som gör att din barn kan få pröva på olika typer av golfslag.

Det här är ett golfpaket som är ett bra och lättspelat set som passar som ett första golfset när barn ska lära sig spela golf. Klubborna är extremt mjuka med mycket flexibilitet som ska hjälpa barn att träffa bollen även vid lösa svinghastigheter vilket små barn ofta har. Vikten är låg vilket gör att barn ska orka svinga runt klubban med god precision.

Golfbagen är i en låg vikt som gör att de yngsta barnen ska på ett enkelt sätt kunna transportera sina klubbor och bag. Då barn i den här åldern inte har utvecklat något större längd eller precision så behövs inte fler klubbor i bagen. Vi rekommenderar det här golfpaketet till alla typer av barn mellan åldrarna 5 – 8 oavsett nivå som vill ha ett bra set med flera olika typer klubbor i en praktiskt och tilltagen bag med mycket förvaringsmöjligheter.

Wilson JGI Junior 5 – 8 finns att köpa här :

Golfklubbor Junior 6 - 8 år

MacGregor Juniorset DCT 6-8 red

MacGregor Juniorset DCT 6-8

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Antal klubbor : 4
Passar till ålder : 6 – 8 år

Kommentar: MacGregor Juniorset DCT 6-8 passar till barn i åldrarna 6 – 8 år. Det här är ett golfset som kommer med 4 golfklubbor. Först har vi en driver med 15 graders loft som används från tee för de längre slagen. Sedan inkluderar settet en järn 7, en järn 9 och den obligatoriska putten som man ska använda från green. Barn i den här åldern har så pass lösa svingar så det skulle inte göra något större skillnad med fler klubbor och valmöjligheter i bagen.

Golfklubborna har ett mjukare skaft i en lätt vikt som ger klubbor med mycket flex. Det här gör att barn i den här åldersgruppen får snälla och lättspelare klubbor som är anpassade för svingar i den här åldersgruppen. Golfbagen är av typen bärbag vilket innebär att ditt barn bär bagen på axlarna. Bagen inkluderar också flera smarta fack och finesser för förvaring av golfutrustning. Vi tycker att det här helt enkelt är ett bra golfset anpassat för barn mellan 6 – 8 år.

MacGregor Juniorset DCT 6 – 8 finns att köpa här :

Golfklubbor barn 3 - 5 år

Oncourse Juniorset 3-5

Oncourse Juniorset 3-5 år

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Antal klubbor : 3
Passar till ålder : 3 – 5 år

Kommentar: Oncourse Juniorset 3-5 år är ett golfset för de mindre golfarna. Det här paketet kommer med 3 klubbor, en driver för de längre slagen, en järn 7 för medellånga samt korta slagen och en putter för spel på green. Det är inte helt vanligt att det inkluderas en driver i denna typen av golfset men oncourse har valt att lägga till den klubban vilket vi tycker är kul så att även de minsta får prova på att slå de långa slagen men den ”största klubban” vilket kan vara kul för motivationen.

Klubborna i sig är lätta, mjuka och anpassade för att barn mellan 3 – 5 år ska kunna svinga och få en bra start på sin golfkarriär. Bagen är en mindre bärbag med bärselar samt många bra och praktiska fack för golfutrustning som till exempel golfbollar, peggar, kläder m.m. Helt enkelt ett bra golfset som har det man behöver för golfare i den här låga åldern.

Oncourse Juniorset 3 – 5 år finns att köpa här :

Gillade du den här artikeln om golfset för barn? läs gärna fler av våra artiklar om golf

Mer artiklar om golf för barn :
https://golf.se/for-spelaren/spela-golf/golfaventyret/

Vanliga frågor

Om en golfare är vänsterhänt så bör man spela med vänsterklubbor vice versa så bör en högerhänt golfare spela med högerklubbor.

Golfset för de yngsta barnen om ca 2-6 år brukar bara innehålla ett fåtal klubbor. Anledningen är att ett barn i den låga åldern inte ännu har utvecklad någon snabbare sving att det skulle göra någon större praktisk skillnad med flera golfklubbor i bagen.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal Röster: 20

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *