Sök

Bästa Proteinpulvret – Bäst i Test 2024 | Sportporten

Artikeln innehåller annonslänkar för Svenskt kosttillskott, Svensk hälsokost, Atletbutiken,Tillskottsbolaget & Gymgrossisten

Bästa proteinpulvret 2024 - Sportporten

Om du är på jakt efter det bästa proteinpulvret så har du kommit helt rätt! I den här artikeln testar vi 9 utvalda proteinpulver från den svenska marknaden för att presentera vår topp 6 lista proteinpulver bäst i test. Vår vinnare till bästa proteinpulvret blev Core Protein Pro tack vare sitt höga proteininnehåll på hela (90 %) samt låga mängder kolhydrater och fett, i vad vi tyckte va en god smak samt konsistens.

proteinpulver bäst i test

  1. Bästa Proteinpulver – Core Protein Pro
  2. Godaste Proteinpulvret – 100% Whey Gold Standard
  3. Bästa Billiga Proteinpulver – Core Whey Protein
  4. Bästa Kaseinproteinet – Core Casein
  5. Star Nutrition Whey-100 – Högt proteininnehåll
  6. Star Nutrition Whey-80 – Budget

Core Protein Pro

Bästa Proteinpulvret Core Protein Pro

Proteinpulver är bland de vanligaste kosttillskottet på marknaden och är ett bra hjälpmedel för att bygga- samt reparera muskler men kan också fungera som ett bra komplement ifall man vill gå ner i vikt. Ju mer man tränar desto mer ökar kroppens omsättning av protein och därför är det här ett mycket effektivt tillskott i samband med styrketräning och idrott. 

Något som kan vara bra att veta är att traditionellt proteinpulver innehåller restprodukter från komjölk, därför vill vi också tipsa om våra tester på laktosfria proteinpulver och veganska proteinpulver.

Många aktörer väljer att ofta testa bara något enstaka pulver men här väljer vi att testa flera olika produkter för att ge en mer rättvisare bild av vad som faktiskt är det bästa proteinpulvret. I vår bedömning har vi bland annat tagit hänsyn till innehållet, kvalité, pris, smak och konsistens för att sedan skapa en bäst i test topplista.

Vi valde ut 9 pulver från välkända svenska fitnessbutiker som fått bra betyg, omdöme men som vi också bedömer har ett bra innehåll. Vi vet att det säkert finns ett 100-tal olika pulver med diverse smaker på marknaden, men vi har tyvärr inte kapaciteten eller tillräckligt tåliga magsäckar för att testa samtliga på marknaden. Om det däremot är någon produkt eller smak som du gillar eller hört gott om så får du gärna kommentera nedan så testar vi gärna!

Proteinpulver bast i test

I vår bedömning har vi bland annat tagit hänsyn till :

Jämförelsetabell per 100 g (kan variera beroende på smak)

Produkt

Protein

Typ av protein

Kolhydrater

Fett

Socker

1. Core Protein Pro

90 g

Vassle

2,1 g

1,6 g

0,9 g

2. 100% Whey Gold Standard

79,6 g

Vassle

6 g

3,6 g

4 g

3. Core Whey Protein

78 g

Vassle

6 g

5,1 g

5,7 g

4. Core Casein

80 g

Kasein

4,8 g

3,2 g

4,8 g

5. Star Nutrition Whey-100

84 g

Vassle

2,3 g

1,2 g

1,1 g

6. Star Nutrition Whey-80

76,2 g

Vassle

4,9 g

8,3 g

3 g

Plats nummer 1 - Bästa Proteinpulvret

Core Protein Pro

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Typ av protein : Vasslepulver
Proteinhalt :
38 g ( 90 % )
Fetthalt : 0.7 g
Kolhydrathalt : 0.9 g
Vikt : 800 g
Antal Portioner :
19
Energi per Portion :
171 kcal
Laktos :
Ja

Core Protein Pro är framtaget som ett av marknadens mest proteinrika proteinpulver med ett innehåll på hela 90%. Det här är en egen produkt från Svensk kosttillskott där man använt sig av en ultrafiltrerad tillverkningsprocess som ger det höga proteininnehållet (90 %) men som också ger ett längre innehåll kolhydrater (0.9 g) och fetthalt (0.7 g). Som ett plus i kanten är innehållet låglaktos vilket är en bra fördel ifall man är laktoskänslig.

Det här proteinpulvret innehåller vasslehydrolysat vilket är vetenskapligt bevisat passerar kroppens matsmältningssystem i en snabbare takt än andra proteinsorter vilket innebär att proteinet går ut snabbare i kroppen som i sin tur är bättre för att bygga muskler. Det här tycker vi är den bästa sortens proteinpulver då själva huvudsyftet med vasslepulver är att kroppen behöver få snabb tillgång till protein efter träning.

En annan sak som vi vill belysa med just detta proteinpulvret är den låga halten kolhydrater som också är bland de absolut bästa på marknaden både per portion samt per 100 g vilket gör det här pulvret till en vinnande kandidat ifall man vill gå ner i vikt då den har ett högt proteininnehåll i förhållande till låga kolhydrater.

Proteinpulver bäst i test Core Protein Pro
Bästa Proteinpulvret Core Protein Pro

Kommentar : Vi valde att testa chokladsmaken som hade fått bra produktrecensioner och betyg. Med sitt proteinrika innehåll så var pulvret såklart något mer klumpig i jämförelse med konkurrenterna vilket också ledde till att vi var tvungna att skaka shakern en extra gång. Smaken var helt klart bland de bättre och näst bästa på vår topplista med en tydlig chokladsmak. En praktisk doseringsskopa ingår vilket alltid är önskvärt.

För att summera tycker vi helt klart att det här är ett premium proteinpulver med överlägset bästa innehållet, med ett högt proteininnehåll samt lite kolhydrater och fett. Dessutom gillar vi att den består av vasslehydrolysat som gör upptaget av proteinet snabbare än andra proteinsorter vilket ändå är huvudsyftet med det här kosttillskottet. 

Men allt det här fina innehållet gör också att prisklassen går upp något. Därför rekommenderar vi det här pulvret till utövare som vill ha det bästa innehållet och en god smak. Vill man däremot ha ett billigare proteinpulver så kan vi också rekommendera Core Whey Protein som är en bra budgetvariant av detta pulver.

Core Protein Pro finns att köpa här :

Plats nummer 2 - Godaste proteinpulvret

100% Whey Gold Standard

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Typ av protein : Vasslepulver
Proteinhalt :
23.9 g ( 80 % )
Fetthalt : 1.1 g
Kolhydrathalt : 1.8 g
Vikt : 900 g
Antal Portioner :
30
Energi per Portion :
113 kcal
Laktos :
Ja

På en fin andraplats plats och vinnare till godaste proteinpulvret så finner vi Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard som är ett vassleprotein vilket tas upp snabbt av kroppen och det gör att Whey Gold Standard bör användas i samband med träning. 

Det här pulvret innehåller Mikrofiltrerat vassleproteinisolat, Ion-Exchanged vassleproteinisolat och Ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat vilket innebär att det här är ett rent vasslepulver med bra näringsinnehåll där proteinhalten per portion ligger på 23.9 gram eller 80% vilket är ett bra värde som ligger i linje med de flesta andra pulvren på marknaden.

100% Whey Gold Standard
100% Whey Gold Standard

Kommentar : Vi prövade smaken Extreme Milk Chocolate och vi tyckte den var helt fantastisk god! Helt klart vår favorit till godaste proteinpulvret. Den var dessutom mycket lättlöslig där den blandade sig lätt och vi upplevde inga klumpar. En skopa ingick vilket är bekvämt när man ska dosera.

Vi tycker att 100% Whey Gold Standard har ett fint näringsinnehåll likt många av konkurrenterna, den finns i flera smaker och vi tyckte att extreme milk choklad var helt klart godaste proteinpulvret i vårt bäst i test. Däremot så upplevde vi att pris per portion är något högre vilket drar ner priset något, men är man på jakt efter godaste proteinpulvret så kan vi tipsa om denna, speciellt om man älskar krämig choklad.

100% Whey Gold Standard finns att köpa här :

Plats nummer 3

Core Whey Protein

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Typ av protein : Vasslepulver
Proteinhalt :
26 g ( 79 % )
Fetthalt : 1.7 g
Kolhydrathalt : 2.3 g
Vikt : 1 kg
Antal Portioner :
30
Energi per Portion :
129 kcal
Laktos :
Ja

Core Whey Protein är ett av de vanligaste proteinpulvret i Sverige som också blev en av våra favoriter i vår topplista. Det här är ett vassleprotein och dessutom egen produkt från det välkända svenska märket Svensk kosttillskott. Core Whey Protein kommer förse utövaren med 26 gram protein per portion och innehåller dessutom alla 9 essentiella aminosyror vilket gör att den här produkten klassas som ett komplett och fullvärdigt proteinpulver.

Svensk kosttillskott har varit noggranna i sin filtrering för att producera ett proteinpulver i mycket bra kvalité. Det filtrerade vassleproteinet tas snabbt upp av kroppen och fungerar utmärkt att ta både före och efter träning för att man ska få ett bra komplement till att bygga muskler. 

Core Whey Protein kommer i flera smaker där vissa är smaksatta och sötade men den finns även i smaker som är både lättsötade men också den neutrala smaken som faktiskt är helt osötad vilket vi tycker passar bra till bakning, i morgongröten eller till pannkakor.

Core Whey Protein
Core Whey Protein Chocolate Milkshake

Kommentar : Vi testade smaken Choklad Milkshake som gav en god konsistens och blandade sig lätt i shakern. Chokladsmaken var både tydlig och god där vi kände en smak av milkshake i bakgrunden. Dessutom medföljer en praktisk skopa vilket alltid är praktiskt och gör doseringen enklare.

Kikar vi på innehållet tycker vi att Core Whey Protein har en bra sammansättning med mängd protein, kolhydrater och fett till vad vi tycker är en bra prislapp om man jämför med många av konkurrenterna på marknaden.

För att summera tycker vi att Core Whey Protein har det mesta när det kommer till ett bra näringsinnehåll, hög proteinhalt, bra pris per portion samt att både smak och konsistens är bland de bästa på vårt test. Helt enkelt ett prisvärt proteinpulver som har det mesta och ett bra val ifall man är på jakt efter ett bra billigt proteinpulver.

Core Whey Protein finns att köpa i här :

Plats nummer 4 - Bästa Kaseinpulvret

Core Casein

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Typ av protein : Kaseinpulver
Proteinhalt :
20 g ( 80 % )
Fetthalt : 0.8 g
Kolhydrathalt : 1.2 g
Vikt : 750 g
Antal Portioner :
30
Energi per Portion :
92 kcal
Laktos :
Ja

Kommentar: Core Casein är Svensk kosttillskotts egna kaseinpulver och har blivit en av toppsäljarna i Sverige när det kommer till kasein protein. Ett kaseinpulver tas upp mycket långsammare av kroppen, vilket gör det här till ett bra kosttillskott för till exempel mellanmål eller som ett nattprotein som man tar precis innan man ska gå och lägga sig.

Med sin proteinhalt på 80 % eller 21.6 gram per portion så bidrar Core Casein till att man får en bra mättnadskänsla vilket kan vara önskvärt om man lätt blir hungrig mellan måltiderna. Det här proteinpulvret ett högt näringsinnehåll med få kalorier vilket vi menar på gör att det här till ett bra proteinpulver ifall man vill gå ner i vikt.

Core Casein
Core Casein

Kommentar : Core Casein finns i flera olika smaker så att man kan få en bra variation om man vill testa någon annan smak. Vi prövade jordgubb med grädde som vi upplevde hade en god och tydlig jordgubbssmak där vi såg framför oss att den skulle vara perfekt att blanda ner i en fruktig smoothie. Gräddsmaken var dock inte så tydlig utan vi tyckte mest den smakade jordgubb. Konsistensen är inget att klaga på och vi tycker att den blandar sig bra. Det ingick även en skopa för lättare och mer praktisk dosering.

För att sammanfatta så tycker vi att det här är ett bra kosttillskott att ta ifall man har svårt att få i sig tillräckligt med protein i vardagen. Det passar framförallt som påfyllning av protein när det gått länge mellan måltider och även om det är att föredra att ta vasslepulver i samband med träning så fungerar det även med Core Casein.

Core Casein finns att köpa här :

Plats nummer 5

Star Nutrition Whey-100

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Typ av protein : Vasslepulver
Proteinhalt :
85 %
Fetthalt : 1.2 g
Kolhydrathalt : 2.3 g
Vikt : 1 kg
Antal Portioner :
27
Energi per Portion :
132 kcal
Laktos :
Ja

Star Nutrition Whey 100 är en av toppsäljarna hos den Svenska träningsbutiken Gymgrossisten. Vi menar på att det här är ett kvalitetsprotein som ger ett bra hjälpmedel för både muskeluppbyggnad men också för fettförbränning. Det här är en av Star Nutritions premium vassleprotein med låg fett och sockerhalt samtidigt som den har en hög proteinhalt på hela 85% beroende på smak vilket gör det här till ett tyngre proteinpulver vilket gör att vi tycker whey 100 passar bra främst för den ambitiösa utövaren som tränar mycket.

Många ställer sig frågan vad skillnaden är mellan produkterna whey 100 och whey 80? Svaret är att whey 100 har genomgått en mycket högre reningsprocess vilket har lett till ett bättre näringsvärde där kolhydrater, fett och laktos filtrerats bort samtidigt som man bibehåller en högre proteinhalt.

Star Nutrition Whey-100
Star Nutrition Whey-100

Kommentar : Whey-100 kommer i flera smaker och till skillnad från många andra bra proteinpulver så upplever vi att den blandar sig lätt med både vatten och mjölk där vi slapp jobbiga klumpar. Vi prövade chokladsmaken som var ganska god, speciellt eftersmaken som var tydlig.

För att sammanfatta tycker vi att Whey – 100 har ett bra innehåll med bland dom högsta proteininnehållen på marknaden om vi jämför med andra proteinpulver. Dessutom innehåller den lite socker, fetthalt och kolhydrater vilket gör det här till vår näst bästa om vi bara kikar på innehållet. 

Den finns i flera olika smaker och vi gillade chokladsmaken som hade en fin konsistens och en god eftersmak. Däremot så drog pris per portion ner betyget något. Men är man på jakt efter ett tyngre proteinpulver där hög proteinhalt är viktigast så kan vi rekommendera denna produkt.

Star Nutrition Whey-100 finns att köpa här :

Plats nummer 6

Star Nutrition Whey-80

4.2/5

Betyg 4.2 / 5

Typ av protein : Vasslepulver
Proteinhalt :
76,2 %
Fetthalt : 6.1 %
Kolhydrathalt : 4,9 %
Vikt : 1 kg
Antal Portioner :
27
Energi per Portion :
136 kcal
Laktos :
Ja

Kommentar: Star Nutriction Proteinpulver Whey-80 består av 100% ultrafiltrerat och instantiserat vassleproteinkoncentrat. Till skillnad från whey 100 så har whey 80 genomgått en mindre omfattande reningsprocess. Det betyder bland annat att proteinhalten är något lägre än whey 100 men däremot så är priset billigare vilket vi tycker passar för utövare som vill hitta ett billigt proteinpulver.

Det här är ett vassleprotein som tas upp snabbt av kroppen och bör därför tas i samband med träning när kroppen behöver fylla på med snabbt protein. 1 kg av Whey – 80 kommer att ge utövaren ungefär 27 portioner samtidigt som den kommer i flera goda smaker.

Whey 80
Whey 80

Kommentar : Vi prövade vaniljsmaken som var något mer svårlöst men det var inte svårare än att vi fick skaka om shakern en extra gång. Vaniljsmaken i sig var kanske något svag och vi hade i en pytteliten mängd extra pulver för att få en tydligare vaniljsmak.

För att sammanfatta tycker vi att Star Nutrition Whey-80 är budgetversionen av Whey-100. Näringsinnehållet är okej men kanske något lägre proteinhalt på bara 76,2 % där många av konkurrenterna är mellan 80 – 85%. Smak och konsistens var okej men inget utöver det vanliga. Vi skulle säga att detta proteinpulver fungerar bra om man vill hitta något billigare eller har en begränsad budget.

Star Nutrition Whey-80 finns att köpa här :

Vad är proteinpulver?

Proteinpulver är i vår mening ett populärt och mycket effektivt kosttillskott som kan användas ifall man vill öka sitt intag av protein vilket kan vara extra aktuellt för personer som är tränar mycket eller är aktiva inom idrott.

Proteinpulver är oftast tillverkat av en eller av flera olika proteinkällor som till exempel vassle (även kallat whey), kasein men även vara vegetabiliska källor som soja, ärtor eller hampa.

Proteinsyntes kallas den process i kroppen där ny muskelmassa skapas. När man styrketränar så ökar proteinomsättningen i kroppen vilket kan fortsätta i hela 24 – 48 timmar efter träningspasset.

Våra kroppar kan tyvärr inte lagra protein, så ifall man vill maximera sin muskeltillväxt, öka fettförbränningen och ämnesomsättningen så måste man tillföra protein med jämna mellanrum, speciellt efter träning.

Fördelar med proteinpulver

Proteinpulver har flera olika fördelar, bland annat är det bra för :

Bästa Proteinpulvret

Aminosyror

Ett vanligt förekommande när man tittar på proteinpulver är termer som ”fullvärdigt protein” eller ”innehåller samtliga essentiella aminosyror”. Men vad är aminosyror för något? Aminosyror är organiska föreningar även kallat grundläggande byggstenar i proteinet. Aminosyror är vitalt för bland annat proteinsyntesen i våra kroppar men de fungerar även för celltillväxt, återhämtning och hormonproduktion.

Det finns 20 olika aminosyror som används för att bygga proteiner i våra kroppar. De kategoriseras som essentiella- och icke essentiella aminosyror. 9 av dessa är essentiella aminosyror och dessa kan tyvärr inte kroppen producera på egen hand utan som vi istället måste få i oss via kost. Till gruppen essentiella aminosyror så finner vi bland annat Leucin, Metionin, treonin, tryptofan och valin. Medans resterande 11 är icke-essentiella syror som kroppen faktiskt  kan producera på egen hand då de syntetiseras intern i kroppen. Några exempel på detta är glutamin, glycin och alanin.

Vanliga proteinpulver och laktosfria proteinpulver innehåller oftast alla de essentiella aminosyrorna och anses då vara ett fullvärdigt proteinpulver. Men däremot så innehåller inte alla av de veganska proteinpulver samtliga essentiella aminosyror och anses därför inte vara fullvärdiga.

Olika typer av proteinpulver

Det finns olika varianter av proteinpulver, vi väljer i den här artikeln att gå igenom de vanligaste.

Vanliga traditionella proteinpulver består för det mesta av antingen kaseinpulver eller vasslepulver. Kaseinprotein tas upp långsammare av kroppen och passar som till exempel mellanmål eller kvällsmål då det är tänkt att din kropp ska ta upp det här proteinet medans du sover eller när det går långa mellanrum mellan måltider. Till skillnad från vassleprotein som tas upp snabbare av kroppen vilket passar bra före och efter träning när kroppen snabbt är i behov av extra protein för att byggas upp.

Det finns givetvis även andra former att få sig protein som till exempel proteinbars vilket många ser som praktiskt vilket det också är men nackdelen är att det är en dyrare produkt om man kollar kostnad per portion.

Proteinpulver kosttillskott

Vilket proteinpulver är bäst?

Men vilket proteinpulver är bäst? När man ska hitta rätt proteinpulver är det några saker som vi tycker bra att ha i åtanke :

Baka med proteinpulver

Många kanske tror att det bara går att ta proteinpulver i kombination med vatten eller mjölk men det finns andra bra sätt att få i sig protein. Många väljer att baka med proteinpulver, ha det i pannkakor eller i gröt. Det här kan vi tipsa om ifall du är trött på att bara ta proteinpulver som en shake.

Proteinpulver som är Laktosfritt

Då både vassle och kaseinprotein är restprodukter från komjölk så finns det bra alternativ ifall man är laktosintolerant, som till exempel äggprotein eller biffprotein.

Vill du veta mer om denna typ av proteinpulver? Läs gärna då vår artikel om laktosfria proteinpulver.

Proteinpulver som är veganskt

Efterfrågan på veganska proteinpulver blir allt vanligare och så även utbudet på marknaden. Veganska proteinpulver är av olika koncentrat från till exempel havre, ärtor, hampa, ärtor och andra proteinrika växter. Vegansk protein är dessutom laktosfria som också kan passa till dig med en känslig mage. Det som ska vara värt att nämna är att dessa produkter saknar i regel en eller flera aminosyror till skillnad från de klassiska proteinpulvren. Vilket gör att denna klass inte alltid anses som ett fullvärdigt proteinpulver.

Vill du läsa mer om veganska proteinpulver? Läs gärna vår artikel om veganska proteinpulver eller veganska proteinbars

Veganskt proteinpulver bäst i test

bästa proteinpulvret för att bygga muskler

Om du styrketränar ofta så är protein viktigt för att kroppen ska få rätt byggstenar för att på så sätt kunna bygga muskler. Proteinpulver är då ett bra och billigt val för att på ett smidigt sätt öka proteinintaget. Proteinpulver bör tas både före men framförallt efter träning för att fylla på kroppen med extra protein och på så sätt öka kroppens proteinsyntes.

Vill man hitta det bästa proteinpulvret för att bygga muskler så bör man kika på en produkt med hög proteinhalt och bra näringsvärden. Om man har möjlighet så är det bättre att blanda proteinpulvret med mjölk över vatten då mjölken ger ytterligare proteintillskott.

Proteinpulver för att gå ner i vikt

Det här kanske kommer som en nyhet för många men proteinpulver kan även användas som ett bra hjälpmedel ifall man vill gå ner i vikt. Om man vill gå ner i vikt så måste man äta mindre kalorier än vad man gör av med. Proteinpulver bidrar till att öka mättnadskänslan samtidigt som det bibehåller muskelmassa under en kaloribegränsad diet.

Om du vill gå ner i vikt med hjälp av proteinpulver så rekommenderar vi att blanda pulvret med vatten istället för mjölk då mjölken innehåller mer kalorier. Det ska dock nämnas att proteinpulver är ett komplement till din vanliga kost och att bara använda proteinpulver för bantning är inte speciellt bra!

Proteinpulver kan användas för att gå upp i vikt

Vill du hitta ett proteinpulver som även hjälper dig att gå upp i vikt så tycker vi att man istället ska kika på en gainer. En gainer är ett tyngre proteinpulver med extra kolhydrater och ibland även fett som passar ifall man vill gå upp i vikt i samband med sin träning. En gainer gör helt enkelt så att man ökar sitt kaloriintag.

Vill du veta mer? Läs vår artikel om gainers.

Bästa Proteinpulvret

När ska man ta proteinpulver och hur mycket?

Proteinpulver tas bäst efter ett träningspass vilket bidrar till att återuppbygga och reparera musklerna som i sin tur främjar muskeltillväxten. Det är just efter träningspasset som det är mest kritiskt att kroppen får fylla på med protein. Vi rekommenderar att ta sin shake inom ca 30 minuter efter träningspasset.

Om man istället vill fylla på med protein mellan måltider så tycker vi att ett kaseinprotein är bättre vilket tas upp långsammare av kroppen som bidrar till att skapa en bättre mättnadskänsla. Det gäller även ifall man vill ta proteinpulver innan läggdags för att bevara muskelmassa medans man sover så menar vi på att kaseinprotein är det som gäller.
 

Hur ofta man ska ta sitt protein kan såklart vara individuellt samtidigt som det ska understrykas att proteinpulver inte ska ersätta vanlig kost utan det ska helst bara vara ett komplement ifall man tränar ofta. Oftast står det rekommenderad dosering på förpackningen och den kan variera beroende på sin kroppsvikt.

Proteinpulver för tjejer

En del butiker säljer idag proteinpulver för tjejer. Det är egentligen ingen skillnad på dessa produkter förutom smaker och hur förpackningen ser ut. Människan är så pass lik att proteinpulver till kvinnor faktiskt inte har någon praktisk skillnad.

Proteinpulver barn & ungdom

Då de flesta proteinpulver innehåller mjölkprodukter går det såklart bra för barn och ungdomar att testa på. Men det som ska nämnas är att det inte har några större fördelar för ungdomar och barn. Barn som växer behöver vanlig men framförallt nyttig kost och muskeltillväxten hos barn sker inte förrns i de övre tonåren och de är ungefär vid den åldern som proteinpulver kan börja få effekt.

Proteinpulver tjej

Bieffekter av proteinpulver

När du ska välja rätt proteinpulver så bör du först och främst ha i åtanke ifall du är laktosintolerant eller andra allergier, de vanligaste pulvren innehåller som sagt mjölkprodukter, men det finns såklart även laktosfria proteinpulver. Kolla också doseringen på förpackningen så att du alltid tar rätt mängd proteinpulver. 

Om du tar extrema intag under en längre period så kommer din kropp inte må speciellt bra av det. Vårt tips om du vill minimera risken för biverkningar, är att köpa proteinpulver från välkända märken och företag i Sverige så du vet vad du får. Känner du dig osäker på allergier eller eventuella biverkningar så rådfråga alltid en läkare. Läs alltid innehållsförteckningen, rekommenderad dosering och liknande så att du använder kosttillskottet på rätt sätt.

Vanliga frågor

Vassleproteinet tas upp snabbare av kroppen och bör tas i samband med träning medans ett kaseinprotein tas upp långsammare av kroppen och är därför mer idealiskt som mellanmål eller kvällsmål

Självklart finns det de!

När det kommer till laktosfria proteinpulver så finns det både äggproteinpulver och biffproteinpulver.

För veganska proteinpulver så finns det faktiskt ett väldigt stort utbud på flera olika proteinkällor som bland annat sojabönor, ris, ärtor m.m

Självklart kan man baka med proteinpulver vilket kan vara ett bra alternativ om man tröttar på att ta sitt proteintillskott via en shake. Pannkakor är nog det vanligaste exemplet men det går också bra att ha ner lite i morgongröten. Det finns mycket tips och inspiration online på olika recept

Vår topp 6 bästa proteinpulver

1

Core Protein Pro

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

2

100% Whey Gold Standard

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

3

Core Whey Protein

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

4

Core Casein

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

5

Star Nutrition Whey-100

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

6

Star Nutrition Whey-80

4.2/5

Betyg 4.2 / 5

Gillade du den här artikeln om bästa proteinpulvret? Vi vill även passa på att rekommendera fler av våra artiklar om träning & kost

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster: 33

Picture of Victor Eriksson

Victor Eriksson

Hej, det är jag som är Victor och jag är grundaren till sportporten.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *